A tömegek nem nyalják be a rezsőcsokit, nagyjából annak tartják, ami: polkomm rizsának . Viszont bezabálják és felvedelik, ami többletbevételük a rezsőcsoki miatt konkrétpénzben keletkezik. Viszont azt majd ők hagy döntsék már el, kire is szavaznak a választásokon vagy egyáltalán elmennek-e, minden politikusról rossz a véleményük, a tömegember szerint az összes politikus is azt csinálja, amit egyébként a tömegember: lop. 

Így aki a rezsőcsokira foija ezek győzelmét, az kb betölti azon képzetes tömegek mértékét, akikre a rezsőcsoki polkommrizsájának kitalációs szakaszában a prezentációkon mutattak. Ezek számára ugyanis a rezsőcsoki nem több polkomm rizsánál, egészen úgy tűnik, hogy komolyan senki sem képes venni azt A Jók és Igazak-on kívül. Ők is csak a kompenzációs önhazugságaik alátámasztására veszik komolyan, mégse olyan keserű a rezsőcsoki, mint a valóság.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr425870082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.19. 23:56:43

A furfangos magyar embert nem lehet rezsócsökkentéssel behálózni. Azért fog nyerni a Fidesz, mert az emberek érzik, hogy jóirányba mennek a dolgok. A kárógók meg hoppon maradnak.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.03.20. 01:05:40

Tízpontos gazdasági programról beszélt Orbán az MKIK ülésén. A tervek szerint ezek mentén cselekedne, ha felhatalmazást kapna újabb négy év kormányzásra.

1. Csökkenteni kell a magyar államnak az államadósság finanszírozásban a devizakitettséget, vagyis növelni a hazai megtakarításokat.
2. Az "újraiparosítás" továbbvitele, a cél az, hogy a GDP-hez viszonyított aránya a legmagasabb legyen az EU-ben.
3. A keleti nyitás kiteljesítése.
4. A bankszektor tulajdonviszonyainak megváltoztatása. Legalább 50 százalékos magyar tulajdonba kell venni a magyar bankrendszert. Ez a bankszektoron belüli versenyt is segítené.
5. A mezőgazdasági birtokrendszer tulajdonosi szerkezetének átalakítása. A cél 80 százalékos legyen a kis- és közepes birtokok aránya. A kormány inkább a közepes birtokokat preferálja - tette hozzá a miniszterelnök.
6. Innovációs központok kiépítése. Már vannak zászlóshajói ennek a programnak ilyen a Infopark vagy a szegedi lézer-program. Ezeket a beruházásokat integrálni kell az ipari termelésbe, nem szabad pusztán kutatóközpontokként kezelni - tette hozzá.
7. A munkát terhelő adók további csökkentése és a terhek átrakása fogyasztást terhelő adókra.
8. Egész gazdaságot demográfiai gondolkodás alapjaira kell helyzeni. Olyan rendszert kell építeni, amely támogatja a gyermeknevelés támogatását. Az egykulcsos adó - a családi adókedvezménnyel ezt a cél szolgálja.
9. Új energiarendszer kialakítása - minél olcsóbb legyen az energia.
10. Teljes foglalkoztatottság megteremtése.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/gazdasagi_programot_hirdetett_orban_itt_a_tiz_pont.578605.html

NOS (hangsúlyozottan nem kopipaszte, nem link, nem számok, nem statisztika és egyéb úri huncuttságok, hanem személyes vélemény)

1: na ja, perszepersze pinokkió: paks-hitel
2: vas és acél országa, a naaagy ugárs ...:(((
3: ki-tel-je-sí-té-se? avagy még több kínai kifőzdét és orosz demokratát!!
4: államosított (magyarosított... lol) bankrendszer, ami segíti a versenyt?!? komcsi álom
5: wtf, avagy vissza XIX. századba
6: na ne.. a startupokra elkölteni szánt százmilliárdok ..bazmeg viktor, te láttál már valaha egyetlenegy startupot???!?
7: eddig sem az szja-val, hanem az egyéb adókkal és járulékokkal volt a gond - de peersze ennek a megértéséhez legalább egyetlenegy llv-t ismerni kellene...
8: demográfiailag gazdasági gondolkodás?? ratkó korszak?
9: orosz atom biztos olcsó????????
10: él-jen ká-dár! él-jen ká-dár!!

de legalább valami program-féle
mondjuk kurva szar

KÖSZ ORBÁN

Marie Walewska 2014.03.20. 07:20:13

....Viszont bezabálják és felvedelik, ami többletbevételük a rezsőcsoki miatt konkrétpénzben keletkezik....
basszus Dudi, te is benyalod, hogy konkrétpénz keletkezik :))))
Akkor elmesélem, hogy én mire költöm a rezsócsökit: egyrészt kifizetem a banki költségeket, amik jelentősen emelkedtek, másrészt odaadom a gyerekeknek hogy vegyen magának ennivalót, ha elmegy valahová, régen a kajajegyet adtam nekik, de ugye ez volt az első, amit Rózsika néni az életpálya prorgam keretében lenyúlt tőlem. És akkor még mindig minuszban vagyok. Hallottam a pojáca Balogot beszélni pár napja a tévében, szó szerint azt mondta, NE legyen az pedagógus, aki megkapja a harmadik fizetésemelését, és közben húzza a száját. Ezek szerint SENKI sem lehet ped. aki tud számolni, és jó a memóriája, tehát emlékszik még arra, mennyit keresett 2010 előtt, amikor még voltak juttatások :D

Marie Walewska 2014.03.20. 07:23:13

Van pl. nálunk is néhány kolléga, aki simán benyalta, ha nem is a rezsőcsökit, de a fizetésemelést. Mondtam nekik, üljön már le egy papírral, adja össze, hogy 2010 előtt MIT kapott még a fizetésén felül....alig negyedóra alatt kiszámolta, juj, lehet hogy mégsem járt jól? :)))
igen, tudom Vészmadáréknál nem voltak juttatások....

Fenehorizont 667 2014.03.20. 10:11:53

@Marie Walewska:
én is benyaltam, hogy konkrét pénz keletkezik. majdnem el is hittem, amikor ott voltak a plusz ezresek a kezemben a havi összeírásom végén. láttam, megfogtam a kezemben, és olyan valóságosnak tűnt, de nem vernek át ilyen könnyen! tudom, hogy a nagyvállalatok vére tapad hozzá! és tudom, hogy majd sokkal rosszabb lesz ezután, ha a Kedves Vezető marad hatalmon! mer majd még szegényebb leszek eztán, és a demokrácia is mégjobban romlani fog!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.03.20. 13:22:30

@Marie Walewska: erre már sokszor mondtam neked: TE, meg még kb. a tanárok 10%-a (se) keresett többett 2010 előtt. Én, a többi 90%, aki amúgy 10 éve (nem 3, 10) a kötelező MINIMUMOT kapta, juttatások nélkül, ÉS nem volt papíron 43 órája, hanem amennyi lehet max, na, mi nettó 30-60 ezerrel keresünk többet jellemzően. Ez van, ettől még nem tetszik a központosított, kézivezérelt oktatáspolitika, de azt a tényt azért ne hazudjuk el, hogy a tanárok 90%-a érezhetően és jellemzően többet keres.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.03.20. 13:23:34

@Marie Walewska: meg sehol vidéken, meg Budapest igen nagy részén sem voltak, mondom: az iskolák 90%-ában SEMMI nem volt.

Frick László Intézet 2014.03.20. 18:01:10

@Marie Walewska: Bazdmeg, te tömegemberbe számí5tod magad???44?444? A tömegembernek nincsen bankszámlája, sorbanáll a postán meg a takarékban a csekkekkel.

Frick László Intézet 2014.03.20. 18:06:33

@vészmadár (pica pica): Én nem tudom, a grófnő mibe nézi a tanárokat. Az én történelemtanárom 1977ben az egész osztály előtt nyíltan tanította Lengyelország 1939. szeptember 2-ikai szovjet lerohanását, csak éppen nem volt szabad jegyzetelnünk. Én nem tudom, a srófné hol találkozik ilyen fostos tanarakkal, akikről hujjogat, szerintem a fészen olvas róluk. Egy tanár, ha nem akarja használni a tankönyvet nem használja, ha nem akar tornaórát tartani, nem tartja meg, ha nem ér rá, benyom egy CD-t a lejátszóba vagy rajzlapot osztogat vagy szól a gyerekeknek, hogy a zajszint ne haladja meg a szokásosat. Ki nem szart itt le az elmúlt 50 évben tanfelügyelőt, szaktanácsadót vagy óralátogató igazgatót akár.

Frick László Intézet 2014.03.20. 18:07:47

@Fenehorizont 667: Bazdmeg, a bankok ártatlanvérét nem láttad a csekkeken? Sőt, véreverejtékét, a gebedett banki puczák zaftjait.

Marie Walewska 2014.03.20. 19:21:09

@Frick László Intézet: és mondd, a tömegember hová kapja a fizetését, ha nem számlára?

@vészmadár (pica pica):
..Ez van, ettől még nem tetszik a központosított, kézivezérelt oktatáspolitika, ....juj, ez csak nem egy rendszerellenes kiszólás volt? :D

Marie Walewska 2014.03.20. 19:23:14

@Fenehorizont 667:

idézet Vészmadártól, aki aztán soha nem politizál, nem hajlik se jobbra se balra

....Ez van, ettől még nem tetszik a központosított, kézivezérelt oktatáspolitika...
Nem én mondtam, hanem a totál párt és politika semleges Vészmadár.

heki 2014.03.20. 21:42:57

@Marie Walewska: @Fenehorizont 667:
basszátok meg, mondom,

(a legkisebb fiam tegnap kapott fekete pontot csúnya beszédért,)

szóval beszéljetek már értelmesen, tegyétek már le az alanyi dühöt, kurva unalmas.

Beszéljetek már értelmiségi módjára a kurva életbe. :)

És (mint pedagógus kolléga mondom) ne az legyen már a központi kérdés, hogy több pénzt kapunk-e, vagy nem.
Lehet igen, lehet nem.

Mik a szándékok vajon Rózsi elképzelései mögött, mik ebből a reálisak, hogy valósulnak meg, stb.

Annyi más kérdés is van.

Olyanok vagytok mint egy tantestület - és ez nem dicsfény, gloire.

Az általánosításom alapja (ÉN NEM VAGYOK OLYAN MINT Ö, pedig dehogynem), hogy indulatból beszéltek.
Aztat meg mink unjuk.

Okos elemző gondolatokat várunk Tőletek, (MERT KÉPESEK VAGYTOK RÁ CSAK HINNI KELL AZ ÁLMAITOKBAN stb., pozitív hozzállás, ugye. :))

SIKERÜLNI FOG!
MERT KÉPESEK VAGYTOK RÁ!

heki 2014.03.20. 21:53:45

@heki:
továbbá.
Töltsétek ki a vs.hu kérdőívét (na jó, persze, minden kérdőívben sugalmazott, irányított válaszok vannak, de akkor is:
vs.hu/valasztas-2014-kerdoiv

én meglepődtem. Saját válaszaim kapcsán.
Remélem Ti is.

heki 2014.03.20. 21:58:03

Az emberek többsége (Kivéve az értelmiségijek, ugye, ollé, ollé, ollé,) érzelmei, szimpátiái stb. mentén dönt, hogy kire szavaz.
Alapolvasmány, ugye:
www.mediakutato.hu/cikk/2006_02_nyar/04_manipulal-e_a_media/

Frick László Intézet 2014.03.21. 02:30:40

@heki: öööö, döhőőőőgy! - kérdezz csak meg olyan jeles értelmiségit, mint kikoránkel, aki pl Bloomberg jelentésekből okul, hogy áthatják-e érzelmek, amikor Orbán Viktort látja a képernyőn.

kikoránkel 2014.03.21. 15:48:46

@Frick László Intézet:
Perszehogy érzelmi alapon is. De az érzelmeket nem a bőrszín vagy a testmagasság váltja ki, hanem az előzetes tapasztalatok.

nade ez a felcsutitörpecigánynapóleon...
(érzelemkitörés)

Marie Walewska 2014.03.21. 15:59:37

@Frick László Intézet: @kikoránkel: igen, érzelmi alapon. Annyit módosítanék, hogy értékválasztás alapon, lásd a faék eccerűségi honfitársainkat, akik magyar vagyok nem turista alapon a nácikra ikszelnek, nem értik, hogy a többi is magyar. Azon kéne elgondolkodni, hogy miért is büdi annyira a fixx a fényesfővárosi értelmiségnek, mert tuti nem azért, merthogy felcsutitörpecigány..stb. Végtelen egyszerű, mert az ő hívószavai, a KÖZPONTOSÍTÁS meg az ERŐ meg a REND MINDENÁRON ellenérzéseket váltanak ki bennünk. HOgy miből látszik, hoyg fixxéknél nincs demokrácia? Nincsenek nők (akik vannak, azok ugye...)és 25 éve Ovi a főnök. Mégcsak második ember sincs. Mondd Dudi, ez egy valóban demokratikusan működő szervezetben elképzelhető? Továbbá iszonyúan poros, konzervatív és szemforgató az egész bagázs. Lásd Tömjénzsóti meg R. néni, akik az emeszempés párttaggyűlésen megjelent szűzmária és azóta vallásos. Vagy kettővel kevesebb konyakot kellett volna inni a bűfében :D

kikoránkel 2014.03.21. 16:10:50

@Marie Walewska:

Az új olasz kormányban a 16 tagból 8 nő.
A minap kérdeztem egy olasz spannomat, hogy Berlusconi megpróbált-e belekotorni az oktatásba vagy a kultúrába? Aszonta nagymosolyogva, hogy próbált volna, de az olasz értelmiség -pártállásra tekintet nélkül- egy pillanat alatt elhajtotta a vérbe.

Ott ez a hagyomány, nem a tojásfestés.

Marie Walewska 2014.03.21. 16:14:26

@kikoránkel: azért már milyen dolog a mi szittya népünket az antik rómaiakhoz hasonlítani...

Marie Walewska 2014.03.21. 16:16:24

@kikoránkel: @Frick László Intézet: én egyébként az egészet úgy látom, hogy a polgárosodó rész (mármint ny-e-i értelemben polgárosodó) prüszköl leginkább Ovi ellen. Kádár igaz gyermekei meg tapsikolnak. A nácik meg menetelnek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.03.21. 16:42:52

@heki:

MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM
19 P
MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT
17 P
MAGYARORSZÁGI CIGÁNY PÁRT
11 P
MSZP
10 P
EGYÜTT-PM
9 P
JOBBIK
9 P
DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ
9 P
LMP
5 P
MAGYAR MUNKÁSPÁRT
3 P
SZOCIÁLDEMOKRATÁK
3 P
FIDESZ-KDNP
2 P
4K! - NEGYEDIK KÖZTÁRSASÁG PÁRT
2 P
FÜGGETLEN KISGAZDAPÁRT
1 P

heki 2014.03.21. 17:51:31

@vészmadár (pica pica):
én legnagyobb meglepetésemre a 4K!-nak adtam a legtöbb pontot, nem gondoltam volna.

De rólad is láccik, hogy komcsi vagy. :)

Frick László Intézet 2014.03.22. 02:55:46

@kikoránkel: @Marie Walewska: Hú, viszont ezek mekkora yetilábnyomokat fognak hagyni a magya kultúrában és oktatásügyben! Asztaa!

Jaáshát persze A Rém Berlusconi-alakú is, ne feledjük - mínusz ungabunga. Nadehát a hasonlítástudomány móccerében ami marokkópálca nem párhuzamos a másik marokkópálcakupac egyik marokkópálcájával sem, az mintha nem is lenne. Meg kéne már nézni, hogy Kutyám Jerry Lee -ben nem lelni-e valami párhuzamot. [Richard Nixonnal is van párhuzam, csak szólok :D ]

Frick László Intézet 2014.03.22. 03:01:16

@Marie Walewska: Ja. Hát aéjraópa. Linkeljek neked ehy Ez az út nem aéjraópába vezet rinyákat? A délceg polgárosodómagyar, igen. Járom a könyvesboltokat, az elmúlt negyedszázadban ezt a kurvára-egy-polgárosodó magyart látom jaj egyre hemzsegni. Pl a fészbúkmagyar, a jolómagyar eőjjdepógár mán, a 4K , a Szoilidaruitás jajdeteljesenpolgár, az antviktorián ellenenn ehőjjdepolgorokemán, a DK tömege, akik Mágenheim doktornak tapsikónak ujujujújjdepolgárok már, ahajjj! A filművészet eránti igényessége ahogy fokozódik ennek a polgári ellenállómagyarnak. A televíziózási szokásai, sokszor lehalványodik a tévéképernyőről a Sundance csatorna, annyian nézik.
Aéjraópa, igen, Aéjrópa bezzeg!

Frick László Intézet 2014.03.22. 03:06:53

@kikoránkel: Előzetes tapasztalatok -nem mondod! Na, de hogy jön a politikához az érzelem? Ha az érzelem[kiváltás] a politikaikommunikációban játszi (a politikában nem... mondhatni, kizáró ).
Kinek lehet tapasztalata egy olyan társadalomban, aminek az embere nem áll meg azzal a kibaszott autójával, ha nem esik az ónos eső és egyébként nem csúszik az út, nem áll meg az autójával, hogy a lábával ellenőrizvén TAPasztalja, csúszik-e TÉNYLEG az út. (Ha már ugye 6 milliója van autóra, de annyira autót vezetni mégse tud, hogy az autóból ülve ellenőrizze és TAPasztalja... ... bár az is igaz, hogy az elektronikuskormányrásegítóvel +ABS EPS+LSD oszt TAPasztalhat... )

Frick László Intézet 2014.03.22. 03:07:44

@heki: ez a komcsizás nem kellett vóna

Frick László Intézet 2014.03.22. 03:08:20

@heki: Te töltesz ki kérdőíveket?? jaj

heki 2014.03.22. 21:44:47

@Frick László Intézet:
kellett a komcsizás viccből, mert mi mind komcsik vagyunk Kádárországban, ahogy mondtad, többször is.
Én is.
Meg Te is, a józsef attila-i szabados dal értelmében főleg.

És töltök ki kérdőíveket, főleg, ha megtudom az eredményt utána, és akkor az szórakoztat.
Ennyit rólam.

Beszéljünk másról.

Láttad az új filmemet?

(Idézet valami olasz vígjátékból, nagyarc-színész játszik nagyarc színészt és ő mondja)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.23. 09:08:56

@heki:
MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT
20 P
DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ
11 P
MAGYARORSZÁGI CIGÁNY PÁRT
10 P
MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM
10 P
4K! - NEGYEDIK KÖZTÁRSASÁG PÁRT
9 P
MAGYAR MUNKÁSPÁRT
9 P
MSZP
8 P
FÜGGETLEN KISGAZDAPÁRT
5 P
EGYÜTT-PM
5 P
FIDESZ-KDNP
4 P
LMP
4 P
JOBBIK
3 P
SZOCIÁLDEMOKRATÁK
2 P

Többé-kevésbé az, amit vártam.

heki 2014.03.24. 10:02:29

@ripők:
Akkor lehet, hogy csak én lepődtem az eredményemen...
Lehet.
Te akkor egy tudatos választópolgár vagy, nem gúnyból mondom, de erős kisebbségben vagy kies hazánkban, véleményem szerint.
süti beállítások módosítása