A mi demokráciánk, jaj, annyira fiatal,

‘Ladies and gentlemen, it’s Halloween and we were going to have some important guests here tonight—like George Lincoln Rockwell, head of the American Nazi Party—but unfortunately all we could get was John Wayne.’

/Frank Zappa a whisky and Go Go bárban , 1965-ben/

 

de amikor még a bezzegamerikai demokrácia volt ennyi idős, mint ma a miénk, azt afféle orbán meg putyinalakúak rendje ojtotta a mélyen vallásos nemzettestbe bele . Dehiszen még ma  is, százalékarányát messvén, Bezzegamerikában sokkal szélesebb jámbor és nem kádéenpésen szájjalcsináltan vallásos tömegek azok, akik nem állnak neki a napesti családizabának asztali áldás mondása nélkül és az amerikaidemokrácia fenenagyjai mind A Bibliára tették a különben vanderbilti tisztaságú mancsaikat azzal, hogy Isten őket úgy segélje (ahogyan ugyanis ők magukat segéllették) ámen.

"Nemzetünk nem kér engedélyt más népségektől érdekeinek megvédésére!"

/Dabljú Busch 2001. Dr Josef Goebbels, Berlin, 1938. Vladimir Putin, Moscow 2014./

És az a bizony amerikaidemokratikus álom szerintem végképpen sírbaszállt a Kennedyekkel. És amidőn sírbatették JFK-t, még javában dúlt az olyan apartheid a Déli Államokban, ami apartheidért a maiamerika hogy fölszólalna, hogy, főleg, ha az USÁn kívül idegennépségek eseteiben? Ja és akkor még a már hűdedemokratikus USA nemzettestének annektációs hízlalásairól már ne is beszéljek, ugye?

"Amit szabad Szuperhatalomnak, nem szabad azt csak úgy egy sima és magányos nagyhatalomnak"

/kikoránkel bölcsessége/

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1005863941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkel 2014.03.16. 16:44:26

"de amikor még a bezzegamerikai demokrácia volt ennyi idős, mint ma a miénk, azt afféle orbán meg putyinalakúak rendje ojtotta a mélyen vallásos nemzettestbe bele..."

A történelembuziság nem egyenlő a történelem ismeretével.
Olyan ez mint a : MagyarországjobbanteljesítMagyarországjobbanteljesítMagyarországjobbanteljesítMagyarországjobbanteljesítMagyarországjobbanteljesít!

Nem igaz, de Pijolós Jolinéni előbb-utóbb elhiszi.

Amit meg az én "bölcsességemnek" tulajdonítasz, azt te csak szeretnéd, ha írtam volna. :D

Polgári-sakkör!

"Bazmeg Rezső, a futár nem lép L-alakba'!
Nem is lépett úgy, Jocókám!
De, én úgy akarom látni, Rezső!"

Frick László Intézet 2014.03.16. 18:08:34

@kikoránkel: Megint blöffölsz. Arra játszol, hogy a te rövid, csuklóból hajigált poenjaidon a közönség, aki úgyis benyalta már azt, hogy itten egy orbánalakúval számolsz le zseniálisan, egyrészt úgy se olvassa hozzá a kilométeres kommentjeimet a te jóízű, ámegyébként tartalmatlan és üres poenjaidhoz. Mert most pl azt állítod, hogy nem ismerem az amerikai történelmet.

Frick László Intézet 2014.03.16. 18:11:13

@kikoránkel: A jógyerekek évek óta be vannak kakilva a kétpártrendszer lehetőségétől -ami a bezzegamerikai demokrácia alapja. Ráadásul a két párt kiegyezvén rendíthetetlenül betonozta be magát és a szenátorok, jaj, és az alsóház, juj, az elektori rendszer, pl ha eszébe jutna a latino-knak egy párt?
Aztán mutassál már nekem a mai kádéenpénkben egy olyanalakú képvislőnőt, mint Judith Toth, aki Zappát vegzálta a vizsgálóbizottságból

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2014.03.16. 18:17:19

áááájunk meg egy szóra!

először is az "alapító atyák" nem orbán meg putyinforma emberek voltak, hanem szabadkőművesek. nem volt nekik sok bajuk, csak hogy hiába fizettek adót, nem nyertek közbeszerzést ("no taxation without representation"). kb úgy, hogy ha csányi holnaptól nem szakítja le az irdatlan méretű területi alapú földtámogatást, akkor áprilisban az mszp nyer.
jfk-vel meg csak jfk szállt sírba, nem az amerikaidemokrácia (az esienhower után szállt sírba, aka "the military-industrial complex"). a kennedy-k eredeti tőkefelhalmozása az alkaholotilalom idejéből való, egyszerű szeszcsempészek voltak, csak meggazdagodtak. annyira, hogy schwarzi kennedy lányt vett el, és kormányzó lett egy 60%-ban latínók lakta államban. oszt amikor az asszony berágott rá, akkor nem lett.
egyszer végigkövették, hogy hány főtöl származik a szövetségi szintű pozíciókért induló jelöltek kampánytámogatása: majdnem az egész összeget 30 ezer fő adja össze, azaz amerikában 30 ezer ember mondja meg, ki kerül fel a szavazólapra. egy 300 milliós országban. ott nem felső 1% van, hanem felső 0,01%.

Frick László Intézet 2014.03.16. 18:33:06

@kikoránkel: Volt az az Amerika, tényleg, de abban az Amerikában még nem volt felirat a visszapillantótükrökön és nem volt kötelező a csomagolásra kiírni, hogy ELŐBB bontsd ki AZTÁN vedd ki, ami benne van.
Ez az Amerika az, aminek egyelőre még izgatottan várják a negyedéves adatait, most pl a foglalkoztatási adatok voltak jujjujj, mert a várt 180000 helyett csak 130000 új munkahely létesült. [v9ö a kínai adatokkal.. és itt nem válik be a "van honnan felfejlődniük, hiszen még mindig túl nagy a >>gyalog és kézi<í munkaerő<< aránya

Ezt cáfold meg: a bigott vallásos jámborak Amerikája alkotta azt a demokráciát... ami ma már csak szép emlék. A vallásos-jámbor niggák harcoltak a polgárijogaikért saját nevelésű értelmiségük segedelmével. Mi volt Marin Luther King, tán joló gazettista?
A Chitlin Cirquit meg a Seattle-i CD közösségei tán taszistaalakúak rendje voltak? /Tán Horváth Aladár alakú szájjalcsináló megélhetési-polgárjogi harcimarcijaik voltak?
Sokminden ez a mai amerika, pl az ügyvédek amerikája

az amerikai hadsereg bass, tele latino, amerikaiul alig bagadozó, a zöldkártyáért aláírós harcossal

Szerinted a Hős Fiaink A demokrácián Kesztyűjébe Tutultatják a Fejlettleneket című lájn az mennyivel üdébb a Jobban Teljesít meg a rezsőcsoki féle dumáknál.

Nagyon be vagy te tépve ettől a jobbanteljesít-től. Hogy fordulhat ez elő egy értelmes embernél, hogy egy ilyen -ráadásul primitív, áttetsző...- polkomm rizsán kiakad? Hajtogatja, mutogat rá. Hát akkor, ha egy jógyerek ennyire felbassza az agyát rajta, tényleg érdemes nyomatni :D

Frick László Intézet 2014.03.16. 18:38:22

@bs395: kurva sokan lehettek ezek a szabadkőművesek, majdnem annyira okolják őket mindenért, mint a zsidókat. Ismerem ezt az összeesküvéselméletet (hyogy a dolároson is rajt a szimbólum) de az az igazság, hogy az USA összekovácsoló tudatlan büdösbunkó jámborak voltak.. a szabadkőművesség lényegét se lehetett volna elmagyarázni nekik... valahogy inkább az egykori kalákás falusi jobbágy-paraszt közösségekre emlékeztető sejtek erős önkormányzatisággal... a kisközösség sokáig szabadon dönthetett, rendelkezett és ebből a sejtességből fejlődött föl... A mkorai értelmiség jórésze meg afféle osztapbenderikus szélhámos volt "fogászok, jogászok"
Dr Kátrány és Dr Toll. Jaaaj, azok a doktorok
és jaj azok az ezredesek!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2014.03.16. 18:46:10

@Frick László Intézet:
a szabadkőművesnek levés nem összeesküvés, az csak egy klub, ahova emberek összejárnak, és megbeszélik, hogy ki hogy tud segíteni a másiknak úgy, hogy mindketten jól járjanak anyagilag. a többi az csak marketing :-)
george washingtonról is szépen fel van jegyezve, mikor lépett be melyik páholyba, milyen rendezvényeken vett részt, satöbbi, ahogy még pár másikról is. a függetlenségi nyilatkozat aláíróinak kb ötötde, az alkotmány íróinak kb harmada, míg a kontinetális hadsereg tábornoki karának vagy a fele. és semmi titok nincs, teljesen nyilvános információ.

Dudenbuch Fan 2014.03.16. 21:17:51

@Frick László Intézet: "kurva sokan lehettek ezek a szabadkőművesek, majdnem annyira okolják őket mindenért, mint a zsidókat"

A legtöbb szabadkőműves a a zsidóságból kerül ki.

Ismert híres szabadkőművesek listája:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Freemasons_(A_-_D)

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Freemasons_(E_-_Z)

Dudenbuch Fan 2014.03.16. 21:21:51

@bs395: "a szabadkőművesnek levés nem összeesküvés, az csak egy klub, ahova emberek összejárnak, és megbeszélik, hogy ki hogy tud segíteni a másiknak úgy, hogy mindketten jól járjanak anyagilag."

Hát igen, csak az a baj, hogy ha ezt a világ leghatalmasabb emberei teszik, akkor ott lényegében a világ sorsa dől el az ő páholyukban.
Amikor Ovi leült Sorossal "beszélgetni", akkor ott több dolog dőlt el Magyarország jövőjével kapcsolatban, mint a kormányüléseken négy év alatt.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2014.03.16. 21:36:29

@Dudenbuch Fan:
ez így megy, mióta világ a világ. az ókori egyiptom és a római birodalom viszonya két dugás között dőlt el. magyarország ii. világháború utáni sorsa egy átitalozott vacsoránál, moszkvában (churchill konkrétan egy koszos szalvétára felírta a közép európai országok nevét, meg azt, hogy ki hova fog tartozni, és odacsúsztatta sztálinnak - sztálin belejavított, és visszacsúsztatta, majd tovább ittak. aztán churchill megírta mindezt egy könyvben, amiért irodalmi nobel díjat kapott, és tök büszke volt mind a könyvre, mind az alkura).
ma g8 van, meg opec, meg a többi. az alkuk titkosak, de az, hogy kik kötik, azok nem.

Dudenbuch Fan 2014.03.16. 23:29:10

@bs395: viszont olyan még nem volt, hogy a Birodalom az még a saját létezését is tagadja. Fáj, nem fáj - a leghatalmasabbak mind zsidók, mind szabadkőművesek, mind szarnak a demokratikus jogokra és ha ezt ki mered mondani, a leösszeesküvéselmeletezés című műremekedben leírt gondolkodási séma jön.

kikoránkel 2014.03.16. 23:48:54

@Dudenbuch Fan:

és Sarastro minden este legyőzi az Éj Királynőjét...
és semmit nem tehetsz ellene.
Agyvérzsírforraló!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2014.03.17. 07:54:17

@Dudenbuch Fan:
ez a birodalom (new world order, világkormány meg hasonlók) pont akkora utópia, mint mondjuk a világbéke a szépségkirálynő-választásokon.
meg hogy a zsidók. namost azok a kínaiak, akik a dollár mélyrepülésekor elintézték, hogy a jüan továbbra is fix árfolyamon legyen hozzá képest, így európában komoly exportbevétel-többletet halmoztak fel, amiből amerikai állampapírt vettek, és most azzal zsarolják az usa-t, ők nem zsidók. az opec tagjai között egy darab zsidó sincs. a világ legnagyobb pénzügyi intézményének az élén egy bizonyos mr. singh áll, ami nem az a tipikus héber név (merthogy indiai).
nincs olyan, hogy "a birodalom". birodalmak vannak, és mind világuralomra tör. tudod, hogy kit utálnak a g8-ak a legjobban a világon? egymást.

2014.03.17. 08:01:18

Ügyész választás, eküdtszék, demokratikusan választott iskolatanács, amely dönthet a tananyagról, sőt adott esetben adót vethet ki és oktatási ügyekben bíróságként járhat el stb. Tankönyvi példája az alulról szerveződő, helyi ügyekben önálló döntéseket hozó demokráciának, annak minden vadhajtásával együtt. Aztán állami szint - az egyes államok megintcsak jelentős önállósággal bírnak és ennek megfelelően államonként jelentősen különbözőek a szabályok. Kiváncsi lennék például egy összehasonlításra, hogy az USA államok vagy az EU-s országok szabályai harmonizálnak-e jobban. Végül a szövetségi szint, ahol a birodalmi ármánykodás folyik. Erről azt gondolná az ember, hogy itt már kell, hogy legyen valami egységes politika, de aztán katonai lobbiról, corporate-lobbikról hall, meg különféle hárombetűs ügynökségekről, amelyek minden alkalmat kihasználnak, hogy egymásnak is alátegyenek. Ezek után az a legérdekesebb kérdés, hogy mi tartja össze az egészet?

2014.03.17. 08:26:04

@bs395: Ha az amerikai páholyok úgy művelik a szabadkőművességet, mint ahogy a laszvegaszi szfinx is jobb, mint az eredeti, akkor tényleg nem kell tartani tőlük. Egyébként is az USA, mint a szabadkőművesek főhadiszállása... Nézd micsoda házat találtam a szomszéd utcában, a fehérember civilizációjának bölcsőjétől alig egy köpésnyire: imgur.com/a/WuzzB

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2014.03.17. 08:47:15

@ifsz:
az a locsolókanna az ablakban az nagyon adja :-)
amerikában a helyi szintű demokrácia sajnos már csak illúzió, szövetségi szinten olyan dolgokat vernek át, ami tönkreteszi őket. a helyi tankörzetekre központi adminisztrációt és teszteket raknak, a gmo gyártókat tilos beperelni (miközben jogi csűrés-csavarással kiforgatják a farmereket a földjeikből), a repesztéses gáztermelés meg hamarosan sivatagot fog csinálni a síkságból.
ott se működik másként, mint itt, csak nagyobban: ha a bányakonszern el akar tűnni a károk felszámolása nélkül, akkor hiába van biztosítása, az valahogy mindig alá van tervezve, azt nebraska mehet kilincselni washingtonba pénzért.

ifsz (törölt) 2014.03.17. 12:17:35

@bs395: Hupilila pléh locsolókanna: Istárt jelképezi a babilóniai rítusú szabadkőművességben.

Rémlik valami az oktatás központosításáról. Olyasmi érvet hoztak fel mellette, hogy nem jó, ha az iskolakörzetek határozzák meg a tanmenetet, mert még megeshet, hogy demokratikusan megszavazzák, hogy kreacionizmust tanítsanak evolúció helyett.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.03.17. 12:27:26

@ifsz: szvsz nincs olyan nagy verseny a Coca Cola és a Pepsi, a McDonalds és a Burger King, a Demokraták és a Konzervatítok között, az elit jól elvan saját magával, tudja, hogy az az érdeke, hogy megtartsa az előjogait (=tetemes pénzforrásait - mint nálunk, csak ők csöppet hatékonyabbak, és másnak is hagynak valamit.)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2014.03.17. 12:34:05

@ifsz:
a hivatalos magyarázat az volt, hogy ha több szövetségi pénzt akarnak az iskolakörzetek (tkp a szakszervezetek), akkor a szövetségi kormányzat tudni szeretné, hogy javulnak-e az eredmények (nem).
a "no child left behind" programra szokás fogni, de a gondoknak több forrása van, pl a közoktatásban automatikusan járó tenure, az erőszakos körzetesítés (lásd még: ingatlanlufi), és az, hogy a komplett közoktatás egy olyan világra készíti fel a gyerekeket, ami már nem létezik: 70% gyári munkás, 20% adminisztrátor, 10% mérnök és professzor, csak közben a gyári munkákat kiszervezték, mert sok volt a szociális kötelezettség, adminisztrátornak meg nem alkalmas mindenki, még főiskolai diplomával se :-(.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2014.03.17. 12:40:43

@Dinamuki:
egy harvardi közgazdászprofesszor még a válság előtt pár évvel végigvette az amerikai átlagkereső család anyagi helyzetét 1970-től 2003-ig: 1970-ben egy kereső volt, és a jelzálog/oktatás/egészségbiztosítás/adók meg egyebek után maradt még 20-25% apu fizetéséből váratlan kiadásokra (és ha tényleg nagy volt a gond, anyu még mindig el tudott menni dolgozni); 2003-ban két kereső se feltétlen tudta kitermelni ugyanezt. a válság kirobbanásakor nem volt a családoknak tartalékuk. azt szokás mondani, hogy sokat fogyasztanak, pedig kevesebbet költenek per fő ruhára, kajára, elektronikai cikkekre, olcsóbb és kevesebbet fogyasztó autójuk van, nincsen nagyobb vagy luxusosabb lakásuk. az adó lett több az átlagkeresőknél, a jelzálog lett drágább ugyanakkora lakásokra, az egészségbiztosítás nőtt a többszörösére, meg az oktatás költsége szállt el csúnyán, ezek pedig mind helyi (nem import) dolgok, és azokhoz a hatalmasokhoz kerül, akiknek hagyniuk kéne náluk valamit, de nem teszik, hanem egymással versenyt futva igyekeznek minél többet kivenni a zsebükből :-(.

Frick László Intézet 2014.03.17. 15:35:45

@bs395: az a baj, hogy 2001-ben már javában válság volt az USÁ-ban, arra volt klasszikus megoldás a provokáció és intervenció ... de nem jött be

Frick László Intézet 2014.03.17. 15:39:38

@bs395: Nézem a Spektrumon ezeket az "Álljon meg egy konyháért, kertért fürdőszobáért fosműsorokat és ledöbbentenek az amerikai közép, alsóközép és munkásosztály körülményei, ezek a tákolt furnérizékú
Colours amerikai munkás pár, gyerek nincsen antialkoholisták, nem drogoznak, vallási jámborak és egy egyosztatú fabarakban élnek, csak a budi meg a fürdőszoba különhelység, egy légtér a konyhanappali, ami alváskor háló. Jó, hát mondjuk az átlagmagyar a doublecab platós terepjárónak látszó izétől odavan, mert nálunk a kulákok járnak ilyennel...

Frick László Intézet 2014.03.17. 15:43:38

@Dudenbuch Fan: Nem birja a gyomrom ezt a szabadkőmúűves izét, főleg, mert pont olyan a szaga, mint a kompenzációs zsidózásnak. Ráadásul Helena Blawatski (Blavatsky hu.wikipedia.org/wiki/Helena_Blavatsky) óta semmi értelme sincs szabadkőművesezni. Kb, mintha még ma is az alkimistákat abriktolnák. Voltak alkimisták, csináltzak, amit csináltak, de máma körülbelül már érdektelen, hogy mit.

Frick László Intézet 2014.03.17. 15:44:37

@kikoránkel: Szerinted a méret számít vagy nem?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.03.17. 21:00:08

@bs395: azért marad valami még így is... és az amcsik legalább próbálják betartani a minél kevesebbet belepofázó állam elvét, még ha 9/11 óta ez se olyan, mint régen.
"That government is best which governs least"

Dudenbuch Fan 2014.03.19. 01:16:06

A magyardemokrácia meg miylen már...
A Demokratikus Koalíció elnökének beszéde engem mind hanghordozásában, mind gesztikulációiban Adolf Hitlerre emlékeztet:

index.indavideo.hu/video/Gyurcsany_Ferenc_a_politikai_pedofilokrol

www.youtube.com/watch?v=AnpTWKKWQ1o

ifsz (törölt) 2014.03.19. 06:52:23

@Dinamuki: Nem olyan jellegű érdekellentétekre gondolok, amilyeneket említesz, inkább olyasmire, mint a Hollywood vs. Szilícium Völgy meccs: mindketten nyomulnak, hogy a saját elképzelésük valósuljon meg törvények formájában, ami aztán kereskedelmi egyezmények és jogharmonizáció formájában, mint "US érdekérvényesítés" jelenik meg a világban. Nem mintha ez az érdekellentét lenne a legnagyobb hatással a világra, de példának jó, mert viszonylag jól dokumentált, ellentétben az olyan finomságokkal, mint pl a CIA és az NSA híresen nagy barátsága, amelynek világpolitikai jelentőségéről már inkább csak spekulálni lehet.

ifsz (törölt) 2014.03.19. 06:56:02

@Frick László Intézet: Annak eldöntésére, hogy bejött-e vagy sem, azt is érdemes megkérdezni, hogy kinek.
süti beállítások módosítása