Egyszerűen, könnyengyorsan Yummie Juicevier ötperces szelleminyomorkonyhájából:

hogyan tudol semmiteljesítménnyel egyszerrecsak, ámde annyira már műűvészi, hogy még hős is lenni?4?44?4

Tegyük föl, hogy az országod kurvára antidemokratikus, szabadságelnyomó meg efféle hírében áll, pl a hazádban az a szokás, ha egy tökrészeget lemeszel a rendőr, akkor arra a rendőrre videóra állított okostelefont fog a szabálysértő és lebassza, mint a pengősmalacot, hogy képzeli ezt, hogy őtet akadályozza a közeledésben [vö.: Bezzeg Amerika].

Tehát először is egy ilyen ország kell ahhoz, hogy a nagy semmiből anyagilag, ámde főleg erkölcsileg is úgy nagyjából nullateljesítménnyel, de mégis művészileg valahogyan kiveckelődj.

Először is úgy négy vagy öt hülyepicsát kell összeszedned, mert majd ezek megverettetését kell kiprovokálnod és azért elvileg hímnemű pank pofánverdesése annyira nem borzolná a jeőjdefejlettországok már közvéleményét föl.

Teljesen tehetségtelenek és semmihezértőek legyenek ezek a picsák. Azért arra ügyeljetek, hogy 1-2 percnyi szöveget a szájukba adjatok, bár úgyis az ügyetlen elefánbébiugribugrijuk lesz a lényeg. Sztercs trikóruhában és hóhérsipkában. 

ÓJJ ÓJJ ÓJJ ŐJJ ŐJJ ÓJJ

Nem azt mondom, hogy az első akcióhoz nem kell egy kis kapcsolatitőke az országoddal ellenérdekelt más országok és nagyobb hatalmak újságíróinál, mert majd azokat fogod a kellő időben odacsődíteni. Azt hiszed, hogy bárkinek is föl fog tünni az, hogy a spontán fleshmob jellegű akcióra honnan a faszból tudott összecsődülni annyi újságíró, hogy azt a pár barmot, akiket majd sikerül provokálnotok, kiflivéggel a vegahamburger szaftjából is ki tudnák tunkolni, ha akarnák. De nem akarják majd, ne féljetek, mert akkor oda a vivőhírpremcsijük.

mintalevél: Kredves Joey és Jill, ezúton értesítelek benneteket arról, hogy a lányok megoint egy jó kis akciót terveznek, ekkor és ekkor az itt és itt megrendező ez és ez alkalmából. Egy megbeszélt helyről ,egyszerre indulunk a többi sajtóssal és legyen beélesítve a felvevőeszkzötök, mert az tuti, hogy az elnyomóhatalom rögtön le fog csapni ránk, barásággal, satöbbi.

A másik nagyon fontos kellék: hazád barmai, mint kontraszt. Picsa apácák vagy pl jól bebaszott részeg hazaffijass hagyományápolók vagy a benneteket jaj anynira elnyó hatalom hívei , vallásielvakult szellemileépültek meg effélék.

Kezdetnek szerintem legjobb a vallási elvakult barmokat provokálni, bemenni pl valamelyik izé itt:  épületükbe vagy templomjukba -az imaházakat kerüljétek, mert ilyenek vagy muzulmánoknak vannak, akik túl durvák, vagy zsidóknak, akiknek viszont jók a sajtókapcsolataik és nem hiányzik az nektek, hogy még mielőtt kiderülne, hogy mennyire liberálisok lennétek már, még azelőtt le antiszemita nácizzanak benneteket.

Az ilyen templomfélékben mindig lebzsel valami sötét lpári bunkó, aki, ha ti felküditek az öt picsát rikácsolni meg bojócckodni, akkor elkezdenek jól fölháborodni meg a picsákat lerángatni az oltár elöl. (Majd keressétek ki, a wikipédiából, hogy a refkóknak van-e oltárjuk.)

Nagyon fontos, hogy a sajtó jó előre oda legyen csődítve, mert az idő kevés, de maradjon is annyi, mert mi lenne a picsazenekarral, ha öt percig senki se piszkálná őket, jól odaperkálna a repertoárjuk.

Profi semmit se bíz a váéletlenre, a legkontárbb dilettáns picsabanda poducere is mindig legyen topon. Semmit nem bíz a véletlenre, ezért ha nem bízik a provokációt benyaló hülyék jelenlétében, akkor előre gondoskodik erről úgy, hogy pl beüöltözik vallásos hagyományápoló baromarcúnak és felháborodást tetteve odarohan segítséget kérni egy ilyentől, de nehogy otthonfelejetse a pandacsökjét vagy a faszkorbácsát.

baromarcú odacsalására minta. "Ön a Nemzeti Gárda Önkéntese, aki e csodálatos rendezvény lebonyolítását szeretett elnökünkért és a nép jóhíréért biztosítja? Akkor állampolgári kötelességem is Önnek jelenteni, hogy az ezésez picsák már megint durva országlejárató akciót szervez itt rögtön a sarkon balra, ha befordulunk, daváj, siessen!

Az ne bántoson, hogy közben az országod tele van tényleg is művészi tevékenységet folytató valóban zenélni is képes valamit önálló szövegalkotásra képes zenekarok garmadájával és ti így leárnyékoljátok előlük a közvéleményt annyira, hogy a picsatársadalmak nyélgyerekei már egészen azt kezdik el hinni , hogy

mit mondjunk a hülyepicsáknak, ha nyafognának, hogy az erőszakszervezet kényszuerítőintézkedése fájni fog nekik? -"Nem fog jobban fájni, mint amikor az ánuszotokat gyantázzátok, bazmeg!"

 

az országodban összesen ez a négy-öt nyomorult picsa a pl pank vagy pankrok vagy avangár oszt kész. Sőt, hát az országod tele van olyan ténylegpank zenekarokkal, akik okádásig és beszarásig részegedvén le a színpadon, az éppen aktuális diktátor anyukáját basztatják a diktátor strómanjának a kurvanénikéjével egybe. Csak ugye az ilyen pankoknak nincsen egy józan pillanata a PR -tevékenységhez vagy pl nem tudnak nyelveket...

CAUTION!! . Rossz helyre szervezted a provokációt, túl értelmesek a csávók, pl bájos Erdélyi Péter pofikával szépencsöndben nekülnek a picsapankot ámulván hallgatni, tapsiznaak és újráztatnak és a végén autogramokért zaklatják a művész-e-nőket vagy megdobálják őket bugyival, meltartóval. Vagy ciciit mutatnak, mintha Éroszmisz kanszerten éreznék magukat.

Lesz egy csomó meghívásotok tévésókba a világ körül, nyilatkozhattok is persze nem ingyen, és kaptok majd támogatási pénzeket és azért ez mégiscsak valami ahhoz képest, hogy különben a csajoknak plázavécét kéne takarítaniuk azért, hogy összeszedjenek egy kis zsét a vélt műűvészi ambícióik kiélésére, jó étvágyat! Dzsjulúsz!

 

 ennyi összehordott hülyeség után pedig zuhanyozzunk tényleg is artpank zenével:

 

 

 Tiz iz di end (A Vég) MOTTÓ:

nem értem a lányokat(Pinalázadás), ok, hogy csinálnak Putyint kigúnyoló dal(oka)t, de nem értem, ill. érthetetlen számomra, hogy miért maradtak oroszhonban/Putyinföldén, biztos vagyok benne, h tudták (nem csak gyanították), h újra letartóztatják őket és mehetnek a kőbányába. Nem értem, hogy szarhatják le ennyire a saját jövőjüket/sorsukat. Ez valami olyasmi, mint amikor Petőfi csatába ment, meghalni/esélyt adni a kaszásnak...

Sem ők, sem Petőfi nem fotelhuszár típusúak. Harcolnak az elveikért, és vállalják a következményeket a tetteikért. Becsülendő ritka tulajdonság, manapság már az elvileg felelős politikusok sem rendelkeznek vele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr515831826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.02.25. 13:58:09

ez biztos valami konkrét eset vagy jelenség vagy ételféleség vagy autómárka kapcsán íródott, csak én nem vagyok ehhez elég tájékozott. Valaki fordítana?

magyar-magyar szótár 2014.02.25. 14:24:26

@vészmadár (pica pica): magyarul arról van szó, hogy nullateljesítményt, semmipankot csupán csak kapcsolatitőkével, csomagolással, dizánnyal dumával (PR-rel) s az egyszer megszerzett imidzsáel már akár elevenfos alakzatokban is hogyan lehet jól eladni.
Pl Timosenko-ról a Femen-nek kellett ébresztőt fújnia a jógyereklek között, most láttam, 3 nap spät-tel elkezdett mocorogni a tantusz a jolóknál
egy kommentben azt írtam, hogy az efféle picsákra vattacukórbólszopott péllapáttal kéne rámenni, de méginkább leülni eléjük és tapsizván még és még , idézem, dalokat kérni
Az orthodox templomban is a sok hülye apácanéninek védeniük lellett volna őket és hagyni, hagy csinálják, sőt

kikoránkel 2014.02.25. 14:45:10

@vészmadár (pica pica):

A Pussy Riot-ról fejtette ki véleményét.

Steinmann Lujza 2014.02.25. 17:20:21

ja, persze, picsa, nem művész, stb
mondjuk, te lehúznál egy orosz börtönben egy évet a hírnévért cserében? :D

magyar-magyar szótár 2014.02.26. 02:42:02

@kikoránkel: Van külön a Pussy Riot-ról is véleményem -ez nem az. Ez arra a jelenségre mutat rá, ami egyébként pl a netokráciában a keresőmarketing következnménye is, nem biztos, hogy a Mindenhatooooo azt kegyeskedik kiadni az elsőtalálati oldalon, akit egyébként az elsőtalálatioldl (elsőtalálata) megilletne. Elég a keresőmarketingben májernek lenned ahhoz, hogy a tevékenységben akár kontár is maradhass.

magyar-magyar szótár 2014.02.26. 02:45:00

@Steinmann Lujza: Orosz börtönben... ehhez az orosz haladóértelmiséget kéne ismerned. Bár a cári idők óta folyamatosan zuhan az orosz értelmiségi megbecsültsége az egyszerű nép köreiben, azért lázadó értelmiséginek lenni orosz börtönben még mindoig kivételezettséget is eredményez. A börtön egyébként csak jól jött a bizniccnek és nem a nagy fasz "zagytrösztök" ültek ugye, csak a grúpik.

magyar-magyar szótár 2014.02.26. 02:53:48

@Steinmann Lujza: @kikoránkel: ...másrészt ennyuire esszenciálisan nem lehet tanulmányozni a "hűjje vallásósokkok" meg egyéb elavult rosszoldalifélék végzetesen ostoba reagálást, mint ebben az esetben. Putyin elég jó maimarketinges stábbal dolgozik, csudálkozom, hogy nem figyelnek oda erre a mócerre, mert ha odafigyelnének, akkor a grúpik mögött álló nagy faszokkal bekapathatnák és leszopathatnák, könnyengyorsan és hygienicusan. Nem mnt8iltani, hanem engedni és támogatni kellene őket, pl a templomban az apácáknak csak szépen le kellett volna ülniük ésígytovább. Bár, ha belegondolok a provokátorok és provokációk legmodernebb alkalmazásaiba, még egy csavar is lehet a dologban, ha a feladat az, hogy a valóban ütős és valóban tehetséges ellenzéki művészetet kell valahogy leárnyékolni és figyelmet elvonni onnan. A picsatársadalom birkasága: tényleg, jóformán két fillérnyi költséggel, de sokszor az ellenség kontójára akár lehet operálni. Gondoljatok csak az Őszödi beszédre, eddig minden behasználása csak is a művésznek hozott a konyhájára, pl akár a legutóbb is. Nem hiába annyira elégedett magával a művészúr, hiszen pl Esterházy vagy Nádas is terjesztették azt az értelmezési verzióját, amit pedig a teljes szöveg ismeretében nyomokban sem lelni meg.

magyar-magyar szótár 2014.02.26. 03:06:41

@Steinmann Lujza: @kikoránkel: @vészmadár (pica pica):
Az avantgárdban, pl a jazzpunk-ban, sima pankban vagy a fes5tészet perifériáin (Don van Vliet -től el Roy Lichtensteinig) sokszor mikronnyi hártya választja el a dilettánst a művésztől, de elválasztja
A Pussy Riot esetében nincsen egyetlen képkocka vagy hang sem, ami hiteles lenne, ha elvesszük a politikát , nem marad semmi és hiába adjuk hozzá a börtönt, attól sem keletkezik...

kikoránkel 2014.02.26. 10:10:52

@magyar-magyar szótár:

"sokszor mikronnyi hártya választja el a dilettánst a művésztől, de elválasztja."

El. Csak épp, mindenkinek máshol van a hártya, és miután nem tudod érvényesen meghatározni, hogy mitől művészet az ami,1 vélemény maradsz(ami pont most egyezik az enyémmel), de ettől még meg nem győzöd azt aki szerint a Pussy akciózása művészet.

magyar-magyar szótár 2014.02.26. 10:50:51

@kikoránkel: Mindenkinél máshol a hártya - igen, a befogadás is mávészitevékenység lett. Készültem különben erre a válaszodra és Julius Power meg a talált tárgyak jutottak eszembe, pl amit nagyon biztosan lehet tudni, az az, hogy ha egy irodalmi lapba leadom kézirat gyanánt a MAGROVET 1937-es árjegyzékének egy oldalát, az NEM művészet, de pl ha ollvóval csinálok a szöveggel valamit, már LEHET az... . Mint ahogy beszélhetek az agyag gyurmimásznak, nem lesz attól lelke. Természetesen ilyen metszésben, mint amibe most te meg én kerültünk, mindig a relativista lesz a győztes. És persze okos is, hiszen így nem ér kudarc, ezt megfigyeltem már, mennyire hiú vagy, inkább maszatolsz, csak nehogy véletlenül is tévedésben maradj. Hát... óhatatlanul is mellényúlhat az ember ..tudod, vannak emberek, akik sose indulnak el, de legalább nem is tévednek, ugye és így, mint tévedhetetlenek halnak meg. És vannak, akik elindulván néha mellétrafálnak, aztán korrigálnak és mennek tovább. Azért szerintem a súlyozó többség dönt és ha 1013 alkotásból csak 17 megítélésében tévedtem (ti. hogy pl törmelékesen művészi elemeket is tartalmaz, vannak ilyen filmek, van egy pompás regény, ami különben amolyan amatőr fabrikálás Eduard Douwes Dekker (Multatuli) Max Havelaar-ja
filmek is vannak ilyenek.. a népművészetbe is sok givccs meg mindenféle maszatolódik be...
Azonban a Pussy Riot nagyon könnyűeset, ugyanis egyetlen hiteles mozdulatot vagy hangot nem képesek produkálni, ez pl a pank vagy az avangár nehézsége, de itt nem akarom magam ismételni. Mint a zsonglőröknél, elég egy rossz mozdulat, az akadémikus jóltanuló eredetigondolat nélküli tökfejeknek nem kell sose annyira reszketniük a kortárs-lelepleződéstől.. és az efféle "művészeknek"' igazat kell adnom abban, hogy a művészetben az egyik legfontrosabb az, hogy maga a művész jólérezze magát, kellemesen és dúsan éljen, nem hinném, hogy Cherubinit izgatná MÁMA az, hogy a műve nem lett akkora, mint éltében az orcája volt ahhozképest. De ez már a jolóság témaköre.
(Zárójelbe: a Columbo fikázók ügyesen szoktak megfeledkezni a lényegről, a gyilkosságot láttuk és a viadal a gyilkos és Columbo között zajlik és a "valóság" [azaz a bírósági szakasz] a bíróság szakasza ugye... és nem Columbo ügye... ) A Kennedy gyilkosságot nem láttuk, az viszont biztos, hogy az ír katolikus furcsa figura addig útban volt (ráadásul a későfeudális-patriarchális-familiáris-vazallusos vezetésféle, ugye...) és a gyilkosság után meg nem volt útban és nemnagyon tudok hinni a véletlenekben.
Az idő megoldja azt, amit MOST ÉN nem tudok tégedet-meggyőzően BIZONYÍTANI, csak ugye addigra mindketten elporladunk.

Ritkán merem annyira biztosnak mondani, hogy nem tévedtem, mint a Pussy Riot esetében. És tényleg, a tiszta művészet nevében kéne őket habostortával és plüssállatokkal dobálni meg vattacukorral korbácsolni

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.02.26. 11:33:54

kicsit utánagugliztam ennek a pussy riotnak, de sokkal okosabb nem lettem.

Ez van.

kikoránkel 2014.02.26. 12:34:51

@magyar-magyar szótár:
Nem a Pussy a kérdés, hanemhogy, hogyan alakul ki az a bizonyos súlyozó többség.
Tom Wolfe a Festett malaszt-ban igen plasztikusan írja le a newyorki műkritikusok művészcsináló hatalmát(hamár festészet és Lichtenstein), magyarán, a közmegegyezés azon alapszik, hogy elfogadom a számomra autentikus véleményt.
Sőt, még csak a befogadás élménye se kell hozzá, pl az Ulysses, amit -tapasztalataim alapján- nagyon kevesen olvastak, de mert ott van a kánonban, nem igazán megkérdőjelezhető az értéke.
Mármint a Joyce-féle, bár sztem Homéroszé sem mondható közismertnek manapság, dacára annak, hogy kötelező olvasmány.Ha még az egyáltalán.

Itt vagy te, mint a magos irodalom művelője, egy csomó íróval szemben erős kritikával, más írók másokat fikáznak, hogy a zeneirodalom nagyságait ne is emlegessem. A súlyozó többség meg elismeri a kánont, és mit olvas? Hát nem őket.
Na persze, ha a kritikusok hada beindul és egységesen elájul valamelyik műtől, akkor beindul a kollektív pszichózis és lesz példányszám meg látogatottság, dehát ez csak marketing.

magyar-magyar szótár 2014.02.26. 15:00:54

@kikoránkel: Bocsáss meg, ez most nem e kommentedre a válasz, majd azt hajnalban, most csak kollokválok tovább.

MOST az jutott eszembe, hogy Az Ész embere valami alantas dolognak primitívnek képzeli az ösztön szerepét -ebben , azt hiszem, a Felhomályosulás a bűnös.

Ha gyimelcskertevész vagyok, tehát az gyimelcseket fölismerem, ha kissé míveletlen, akkor azt HISZEM, hogy az eper vagy a dinnye is gyimelcs (de: nem). A gyümölcsevő majmok, ilyen az un ember is, elég jól elkülönböztetik a gyümölcsöket ész nélkül is a húsféléktől vagy a ződtűl. Persze a műveletlen ember gyümölcsnek mondja az epret. Ha az eszed nem veszi be ezt, a gyomrod befogja, mert egészen más, ha a gyümölcsevő majomnak falevéllel kell megtömnie a bendőjét vagy gyülöcsökvel (és hozzá egy kis zsönde majomhús meg belsőségek tüdeje-mája a majomdenek [itt: majmocska, pl félmajom, maki])
Ha el is kezdenek tömni a kontár csinálmánynal amikor tele vagyok, rágyövök én magamtú is, hogy: törek.

Hogy mi a művészet vagy a művészi vagy ki a művész, ennek definiálása nem is lehetséges és ebben Az Ész embere, ha nem művész 8de befogadói szinten sem!) akkor gyöngébb, mint akinek vannak művészi ösztönei. nem annyira ÉSZ munka a művészet még ha matematikus is a művész, mint Johann Sebastian Bach.
Nincs is idő alkotás közben az Ész emberének lenni, mint ahogy az igazi szakács sem használ mérleget, nem grammoz, hanem gondolomra LÖK, VET szór, tép bele, [d]önt és effélék.

Az észmunka inkább a marketing, pl a marketing nemhogy kiegészíti, de akár pótolhatja is a művészetet de az ilyesmi nem időtálló.

kikoránkel 2014.02.26. 20:19:12

@magyar-magyar szótár:
Ha ez igaz, és mongyuk mért ne lenne, akkor mingyá újabb kérdés merül fel.
Van külön művészi kifejező és befogadó ösztön?
Kell lennie, különben miért állt Wagner úgy az olasz zeneköltőkhöz ahogy, vagy miért utálta Vajda János Arany líráját és még ezer példa.
Nem biztos, hogy csak a konkurencia-harc miatt.

Létezik egyáltalán független megközelítése egy műnek? Ki lehet-e kapcsolni a belénk ivódott nemzeti, családi, vallási etc hatásokat, az oktatási- neveltetési reflexeket?
Teszem azt, te, mint hívő ember, el tudsz-e vonatkoztatni egy olyan Krisztus-ábrázolás láttán, ami a te szempontrendszeredben blaszfémia?

Úgy nőttünk fel, hogy a zenei ösztönünket Kodály - Bach - Beethoven alapozta meg, aztán jött a Beatles - Hendrix - Zappa vonal. És hát Bartók egy része, meg egy kevés Miles Davis.
Honnan lenne ösztönünk a kortárs zenéhez
?

Steinmann Lujza 2014.02.26. 22:36:38

Pár napja szóba került, ki honnan tájékozódik. Azt tudom, te a könnyezőpálma mögül :D

én a hivatalos jelentésekből, (amit persze eldugtak, de valaki ellopta:D)

index.hu/documents/belfold/klik_miniszteri_biztos_reszjelentes.pdf

olvass csak bele, persze, ettől még sunázhatod Rózsikát

magyar-magyar szótár 2014.02.27. 03:07:40

@kikoránkel: A művész emberből való, így pl zsigerei is bugyborognak... Mogyeszt Muszorgszkij korpusza idült alkoholista volt és pl ez a TUDOMÁS egy más alkoholistában az Egy éj a kopár hegyen c programzenét [MM útálta a programzenét, Az Ötök többször is kifejezték e kordivattal szembeni ellenérzésöket] így értelmezui?:
DT rohamom van a pia hiánya miatt, lázképek, de íme Szásenyka megjött a vodkával, gyönyör és kisimulás
Mindemellett persze az eredeti program szerint is értelmezhető

A művészek korpusza pl lehet irigy vagy kisszerű, pl József Attila egészen más volt, mint azt a költeményeiből sejtenénk, de pl nálam pompásan beválik Kosztolányi esete, ha rákérdezek, főleg nők szerint Kosztolányi küsded, Tóth Árpád szerű törékenyember lehetett oldalvást tartott mélázófejjel... Holott Kosztolányi nagydarab, korpulens magas férfi volt

Sőt, a zenéhez vannak leginkább ösztöneink, ősiek, a zene eredeti olan funkciója, amit ma már inkább pótszerekben keresünk, mindazokat a micsodákat [enzimek, andorfinok, dopamin, mittomén] amiket ma inkább pótszerekkel termelünk elő magunkban és AZTÁN st8imuláljuk azt a zenével, eredetileg, a révületet az ősi majomembercsoportok üreges dolgok ütemes ütögélésével érték el... ezt keressük ALAPVETŐEN a zenében.. ebben persze aztán az emberrévlás útján sokminden cizellálódott.. A biológiai lény nem bírja ezt a tempót, amit Az Ész embere diktál

Visszatélrve.. a korpusz pl irigy... de gondolhatsz a szerelemre is, hány esetet ismersz, amikor egymást "gyűlölő" kamaszok hirtelen egymással szerelembe estek...

A világ paradoxonokon függ... ambivalenciákon és ez a korszak, a neobutaság kora, elveszített ösztönök, kirúgott istenek és egodeizmus... egyre kevésbé felfogható a korszerű ember számára ez a kategória:
"Jó -de nekem nem tetszik" Ha nekem nem tetszik és pl ZSűlölöm, akkor üldözöm, csépelem, ahol érem, megpróbálom KITERJESZTENI a véleményem és az ÉSZ embere ekkor persze az erőfölényét is beveti.

A mi korszakunkban a felhalmozás, a mennyiség, az erő számít és az Idő metszésében
SZERINTEM viszont inkább a világviszony a döntő (kevesebbet markolván ugyan, de azt biztosan fogni)

magyar-magyar szótár 2014.02.27. 09:14:35

@kikoránkel: A Homo Sapiens minden idők legvérengzőbb majma. E vérengző majmok übermajmai Hitlerék voltak: Az Ész Emberei. Az affélék, mint erkölcs vagy művészet nem majmi tulajdonságok. Hitlerék a Tiszta Ész majmai voltak minden emberi vonás nélkül.

Ilyen, hogy náci művészet nincsen is, minden, amit e tárgykörbe vonnak, nem művészi, hanem mérnöki és tisztán észbőlfakadó konstrukció. Kétségtelenül vannak a náci művészet cimkéje alá tolt olyan alkotások, amik határesetek, valamilyen nem is szándékos, hanem a munkára fogott művész ösztöneiből fakadó művészi jelleg beletapadt a munkába [Leni Riefensthal –jajdehát a kortársak nem s látták nácinak Riefenstahl alkotását -> A párzsi nagydíj, 1938]

Még Sztalinban is lehettek nyomokban emberi génemlékek, például amiután A Majmok Birodalma lerohanta a Szovjetúniót, annyira emberi volt Sztalin, részegen piszkában, hányadékában fetrengett a dácsájában, míg egy hét múlva Vorosilov ki nem ráncigálta onnan.

Nemcsak, hogy egyáltalán nem igaz a tömegekbe táplált kép az utolsó napokban félőrülten , arcába bukó csapzott hajjal rikácsoló Hitlerről, nem puszta dramaturgiai tévedés... Az efféle emberi jellegű lett volna Hitlertől, ővele ilyesmi nem fordulhatott elő. Az utolsó napok csöndesek voltak, inkább halk mondatok, koppanó szavakkal. Hitler tiszta ésszel fölmérte, hogy az emberek őt, minden idők legnagyobb vezér Majmát nem érdemelték meg.
(védekezésképp jegyzem meg, hogy az önygilkosság a majomféléket általában nem jellemzi, nadehát ezek a majomfélék nem is minden idők legvérengzőbb majmai)

Például azt is tudjuk, hogy Hitler még szexelni is majmok módjára szexelt, semmi emeriesség nem jellemezte ebben sem és a nők nősténymajmokként viselkedtek vele. (Igaz, Elvis Presley-vel is)

Jézus vagy Buddha emberek voltak, erre bizonyítékok az írások. Jézus jól ismerte Az Ész Embereit, az írástudókat, ezért réthorikailag-szofisztikailag kikezdhetetlen módokban is rögzítette tanítását, pl cselekedeteivel.
Ezen cselekedetek ugyen el vannak magyarázva nekünk, de azért ezektől a magyarázatoktól könnyen eltekinthetünk.
Jézus pl nem akart egyházat –ezt azért mondom, mert a jézusfikázás egyik fő sportága az egyházgyalázás, hogy így majd Jézusnak is annyi lesz. [Bizonyos majmok diót törnek a pecsétnyomóval és erre nás majmok a pecsétnyomóban a szar diótörőt kritizálják] „Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre - az utolsó vacsora tehát a testvériség (vagy ha tetszik: család) alapítása. Legyen testvériség –nem egyházat akart Jézus. A tanítványai (főleg Pál) akarták az egyházat. Ó, Pál egész tevékenysége a Tiszta Ész dicsérete, ó, azok a réthorikai műveletek (igaz, saját interpretációiból ismerjül... de végülis a háromhónapos viadal után nem tudták a világihatóságnak kiadni...)
Jézus ember volt, esendő. Az Ész Majmai nem esendőek, mindig győzedelmeskednek, Jézust is legyőzték, pl pompás réthorikusok. A majmok a bűnt nem ismerik, bármit megtehetnek, nem bűn az.

Jézus korában a bűnelméletben az Ész majmai győzedelmeskedhettek, akik bíztak réthorikai képességeikben: Majd ők kidumálják magukat az Úrnál. Jézus cselekedeteiben mutatta meg az emberi esendőséget, a kurva lábát megmosta és a kurva az ő lábát megmosta és a hajával szárogatta meg Jézus lábát, azzal a hajával, amivel seprőzte Az Ész Majmainak szőrős mellkasait, amikor meglovagolta falloszukat. Tudták az Ész Majmai, hogy e nő tisztátalan és tiltották is az az alávalóikat a tisztátalan nőktől, viszont ők maguk bíztak réthorikai képességeikben az Úr előtt.

Jétus túl fiatal volt még és vérmes, vehemens, izgága ember. Buddhának volt szerencséje érettebbnek, bölcsnek lenni is. De Buddha is emberi-esendő volt és így is végezte.

Az Ész nem ismer kegyelmet, a kegyelem nem ésszerű, a megbocsátás sem ésszerű. A türelem sem az, ésígytovább, ésígytovább.
A Lelkiszegények nem anyagiakban szegények. A lelkiszegények együgyüek, nem az ész emberei, nem képesek kimagyarázni magukat, az Ész majmaival szemben alulmaradnak, ők a horda tölteléke, vélük Az Ész Majmai azt tesznek, amit akarnak.

Jézus az Eredeti Tanításhoz tért vissza, miszerint a gyöngékkel, a vesztesekkel, a kicsikkel kell lenni.
A majmok a gyöngét, a veszteset megszik, a kisebb majomféléket.
Attenborough bácsit le is nyűgözte a csinpánzok vadászatában az ész furfangja, ahogy becserkészik a gyöngébb majmokat, ezt egészen emberinek találta az öreg.

Amúgy is az ember, ha LIVE! majmokkal találkozik, a reveláció megragadja, a majmok mennyire félemetesen emberiek.

Az Ész Embere egy okosabb majom, aki nem vérezi be a kezét, mint ahogy Hitlerék is közvetlenül nem vérezték be a kezüket a lágerekben. Fortélyos rendszert Ész és Tiszta Logika szerint alkalmaztak önmagától működő megsemmisítő rendszereket hoztak létre arra apoellálva, hogy sok emberből az emberiesség bizonyos körülmények között, léte mentéséért, lefoszlik.

magyar-magyar szótár 2014.02.27. 09:37:14

@kikoránkel: Lichtenstein nekem drámai*, számomra az, de elmúlik (múlhat-e ) valamennyi idő és már majd nemnagyon tudják elkülönböztetni a sima comics-tól.
A kezdetekben a mester és a műéévező között alig volt más közvetítő közeg, mint egy afféle ügynök-uzsorás talán vagy egy másik műélvező és a vásárló néha az alkotásjogát is megvásárolni hitte a tárggyal-alkotással darabbal.
Hát igen a siserehad, pl a gyáva katonák, akik harcolni nem merbnek, de BESZÉLNI a harcról igen [Flaubert bon mot-ja]

Bocsáss meg, az én esetem egészen más, én nem vagyok igazi, én a sikerültelen vagyok, ahulladék, a selejt, hiba vannak zseniális szóleleményeim vagy szövegfoszlányaim, az egyéb körülmények, a "sikertelenség" ami frusztrálttá tett... viszont azt visszautasítom, hogy frusztráltságomban fikáznék, száz sikkeres van, aki irigységében és egyébként fölöslegesen viszont valóban hatékonyan is fikáz. Én ismerek olyat, hogy "jó -de nekem nem tetszik" vagy "zseniális -de nem szeretem"
Soha nem fikáznám Brahms-ot, a legnagyobb elölrevivők közé sorolom , de "nem venném meg a CD-jét". Érdekes módon Offenbachot tartom valamire, míg ifj Johann Strauss-t semmire (popzene).

Elsősorban olvasónak tartom maga, sok olvasót ér ilyen baleset, hogy olvasás közben megtanul írni nem is akárhogyan és büszke vagyok arra, hogy máig képes is vagyok olvasni, nem úgy, mind diplomákkal jóldekorált irodalomkritikusok.
Ebbe belejátszik a buzulás, ugye jobban jártam volna férfibuziként, ha a férfisegglyuk a fasszopás és sperma buzija vagyok, hát olvasás vagy zenebuzi, ez nem annyira kunszt.

Már Mozart korában is mindent kjelentettek a körülmények, a legtöbb Mozart bemutató katasztrófa volt háromnegyed-négyötöd késziben, embertelen körülmények között próbáló-betanuló zenészek meg énekesek, sok ma már ismeretlen segító, aki abból az elképesztő wirtschaftból, amit a felelőtlen Mozart összehajigált, mégis kihoztak valamit, általában, ha megérte, a 3-4. előadás már majdnem jó lett. És főleg kész.

Most pedig már a körülmények, a slep, a slapaj, a marketing és egyebek többet számítanak, mint maga a mű.

A művészek is majomból vannak és úgy is viselkednek
ezt már többször elsütöttem, hogy a magyar írónál irigyebb és kisvonalúbb nincsen. Ennek az horda létszámát tekintvén a túl magas író és másegyéb művésszám az oka.

Már amikor cementálódott bennem a világviszony, akkor, későn ismertem meg Krúdy művészetét bár nem is hiszem, hogy 40-nél fiatalabban meg lehetne ismerni. Ma Krúdyt tartom a próbának. Művészete kikezdhetetlen, fika nem tapadhat rá. Nemrég olvastam utolsó munkáit, mélynyomorbabn, pénzért írt darabok és művészete ezekben sem hanyatlik vagy csorbul.

ja, ez még egy tegnapi cetli, csak gyorsan berántom ide.
Második polvasatbamn a Súlyszivárvány már egészen a nem művészi foszlányok,l üzleti blódségek pecsvörkje, WZZS-kategóriás filmek (sok korabeli pornó, de szöveges is, angol pornóregények)pacsmagai, klisék, dramaturgiai gyalázatok, karikatúrák, rengeteg filmes esztrád azokból az időkből, amidőn amerikait nem lehetett másként moziszékben tartani, csak zenés-dalos betánci-tánci betétekkel ésatöbbi a többi és ebből a pecsvörkből hóóótreál történelmi pannó lesz, nemismert részletek---
*ldd Szotyory bizonyos képeit...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.02.27. 10:14:22

@magyar-magyar szótár:

csak kettőre:

"Jézus pl nem akart egyházat –ezt azért mondom, mert a jézusfikázás egyik fő sportága az egyházgyalázás, hogy így majd Jézusnak is annyi lesz."

határozottan nem
az egyház bírálata (nem gyalázása) egészen más, és ezt szerintem te is pontosan tudod

példa: ha valaki szóvá teszi, hogy mennyire álságosan viselkedik (na ez eufémizmus, meg ne bántsam a lelkedet:) sok egyházi vezető a pedofil ügyekkel kapcsolatban, azzal nem jézust támadja; sőt - esetleg akaratán kívül - éppen a tanait támogatja

* * * * * * * *

"Nemcsak, hogy egyáltalán nem igaz a tömegekbe táplált kép az utolsó napokban félőrülten , arcába bukó csapzott hajjal rikácsoló Hitlerről, nem puszta dramaturgiai tévedés..."

1: tömegekbe táplált vs. művészfilm - lol
2: A bukás mémmé vált jelenete, és mémmé válásának okai, valamint következményei sokkal fontosabbak és mélyebbek annál, hogy egy így ide vetett mondattal semmissé tehesd (megint a nagy arc:((( )

"Hitlerék a Tiszta Ész majmai voltak minden emberi vonás nélkül. "

hát nem, nagyon nem

ezzel felmentést akarsz adni a Tiszta Hit embereinek, és gyalázni(sic!) a Tiszta Ész embereit - nézz magadba, mit írtál fentebb az ún- egyházgyalázás kapcsán, és vö szálka/gerenda ...nem ragozom

nem lehet a nácizmust ilyen egyszerűen elintézni, ilyen könnyedén megúszni
tkp. itt azt mondod, hogy csak ŐK a gonoszak, ŐK hibásak, MI nem ilyenek vagyunk, ÖK ők, mi pedig MI - ez pedig annyira ismerős, lejáratott séma...:(((((
(Elias Canetti Tömeg és hatalom)

csak az a rossz hírem van, hogy ők is mi

magyar-magyar szótár 2014.02.27. 13:11:16

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
2014-et írunk, én nem a foxim-maxin képzett (pl teológiai ismeretekkel is rendelkező) éppen ezért művelt egyházkritikusokról beszélek, ők a múlt emberei. Én már a jelen és a jövő vitézeiről beszélek, pl Brendel Mátyásról és a hasonszőrökről. Jóhogynem már Voltaire-rel jössz, mint egyházkritikussal te, aki a minap a Brályen életéből kopipasztáztál nekem. Ugye. (Ki a nagy arc.)

Valamitn Az Ész emberi azok, akik a következőt mondják" Mi megalkottuk a Schwarzgerät-et és a többi nem a mi dolgunk, majd az OKW vagy a Phatai megfelelő szintjén meghozzák a további döntéseket." (Amit Einstein esetében szoktam megjegyezni, talán az utolsó Ész Embere, aki fontosnak hitte a filozófiai megalapozottságot is. És persze az utolsó angolkin, Stephen Hawking.

Kedvenc kútfőm, a 444.hu megosztott egy poenvideót, két orosz faszagyerek megmászta Shanghai egyik szupertornyát, nézd meg azt a videot,
propeller.hu/szorakozas/2872886-titokban-megmasztak-603-meter-magas#c1033290

effélék Az Ész Emberei. [itt: majmai] Föl lehet mászni A Legmagasabb Toronyra és egyre magányosabb leszel, egyre nagyobb határt tartva a lehetelennel, az ismeretlennel.

Engedd meg, hogy a "pedofilpapozás"-odra ne reagáljak. Ez uis egy gummicsoncsikó, én már únom. (Ugye kiknek vannak pedofilpapjai.) Valoamint pl a majmok ugyan miért is ne férköznének be akár az egyházakba is. Egyház nemegyenlő Jézsu és tkp nem egyenlő tan ... se. Fölhívnám a figyelmedet a magyar katolikus egyház reagálásra ferenc pápára, pl az olyan vad reakciós majmok környezetéből, mint Ternyák érsek. Akarsz velem versenyezni egyházfikázásban? - én nem kopipasztából dolgozom, mint te.

Hitlerék ateistáők voltak, sőt. persze úgy voltak kapcsolataik egyházakkal, ahogy díszzsidót is 56tartottak, volt díszkatolikusuk is, eléggé vallásosak voltak a németek ahhoz és túl sok katona kellett ahhoz Hitleréknek, meg egyébként őnekik a szavuk, mármint ha mondtak valamit bármiről, lettlégyen az a mutti-juk akár..
nyilván a nácik horda alsó és külső szekcióiban egyre több ember is zsezsegett a majmok között -majomnak lenni mindig jól fizet, a majomlét kellemes, joló, gond egy szál se, mindenre van ésszerű logikus magyarázat és pl ha az ember ateistának nyilvánítja magát, lényegében fáradság, verejték és az ülepe tanulásban való kérgesre ülése nélkül lesz fejlettebb a vallásosoknál 8akiknek ugye pedofil papjaik vannak, viszont az Ész Emberei loliták [ http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/09/14/article-2420509-1BCF2144000005DC-638_634x899.jpg] áldozatai és ők nem csinálnak segget a szájukból, mert ők, a pedofilpapokkal szemben, nem igértek semmit ill nem esküdtek föl stb.

Ezt viszont nem ismételhetem elégszer, az Isten fütyül rá, ha te őnélküle is morális jó ember vagy un "emberi normák" betartásával élsz (tehát nem zölden eszed a fügét).

A nácizmust nem lehet megúszni és az én fölvetésem pontosan erről szól, szüntelenül résen kell lenni és figyelni.

Te csupa klasszikus hivatkozással jösz, miszerint a szakácsnőkúreló kövér papok, az édeslányaikkal vérnősző pápák,l az embersütögélő inkvizíció után jött a Felvilágosodás és elhozta a
mit is?

A nagy Francia Forradalom-mal a majmok új hajnala virradt és elhozta nekünk a Szuper Vezér Kanmajmot, Napoleon-t , a korabeli magyar értelmiség kis része föl volt háborodva, hogy a Győri CSata idején elutasítottuk a Napóleon hozta világszabadságot, aztán a Világ proletárjainak egysülése vagy pl a német munkásosztály, akik, amikor rámutattak nekik a nácikra, így válaszoltak "Ők is szocialisták és munkáspártiak, de legalább útálják a zsidókat, nem?" fforrás: Alfred Döblin, Berlin, Alexanderpplatz] és így tovább, a civilizáció új emberei meghódították a szűz kontinenseket, feltörték a szűzföldeket és pl kioirtották a szűz népeket, elsővilágháború, másodikvilághábrú, atombomba, új gyógyszerkisérleti és háborús doktrinák meg effélék. És mindenre természetesen ésszerű (ám gördülő) magyarázat, lásd a Jövő Energája címszó alakulását 1968. óta.

Az a baj, hogy te mint orbánfasszopó orbánbérenccel beszélsz velem, így csak fejletlenebb lehetek [a szerencsétlewn hülye befolyásolt, aki nem látja be, hogy]és ezért könnyedén [vélsz] elintézni. Ja és még nagyarc is vagyok, ahá!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.02.27. 13:18:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ha jól értem, bár én csak egy buta félmérnök vagyok, nem vagy híve az arkangyalosba szobort típusú háborosbűn-értelmezésnek...
süti beállítások módosítása