"hát nem állva, a falnak támaszkodva"

/Mosolyka, 2013/

Beleolvastam egy újságíróiskolás jótanulói rutinnal csalafintásnak szánt cikkcsibe arról, hogy most ugye nem kéne sajnálni a 100-ast a bevásárókosarakból a tarhás piásoktól és ügyes cigányasszonyoktól. 

http://dirty-mag.com/v2/wp-content/uploads/2011/12/xmas-3136714402_23783823c2_o.jpg

Meghiszem, hogy nyálvérű tejbetökök, báábocik, akik a táásadalmi jigasságosságról 40 éve elavult tankönyvekből tájékozódnak és szájjalliberális képmutató [farizeus] nyálfazekak hasonló kis kompenzálásainak ülnek föl, összekakilják magukat a meghatottságtól és odaadják a százasukat a... bár mint egyébként fogyasztásitársadalomellenes antikonzumőrök, akik ugyanezen nemlétező lelkükkel szivükszerint persze antihippik is... viszont pl én az év nagyrészét proletárokkal töltöm, akik az élelmiszerhamisításipar fellegváraiban 350 Ft-os órabérért napi 12 órákat gályáznak és még ehhez utaznak is napi kettő-és-fél-plusz-kettőés-fél órát. Azaz nettó 6-6,5 órát töltenek otthon. Közülük páran, az egykori munkásosztály masztodonjai akár a karácsonyi kampánymunka idején 22-28 napot is dolgoznak egyhuzamban, helytállnak a segély-és fizetésnapokon önkényesen távolmaradó proletár munkatársaik helyett is. Gyarlóak is ezek az emberek, fizetésnap után már néha ők is basznak gyönni dógozni, visszapofáznak a művezetőnek, szabotálják a munkát... elisszák a pénzt a gyerekekeik elöl,újabban drogoznak is. Semmivel kevésbé nem elesettek, mint akik piás lehelettel, egyébként jó, ruhában a 100-asokat tarhálják.

Egyszerűen arról van szó, hogy ezek a tarhások feladják a fölfelé-megkapaszkodást a munkásosztályban és a proletáréletnél is könnyebb lehúzós, lejminger életet választják. Persze vannak köztük profi koldusok is, nem csak a piáért tarháló csövesek.

megmondom: egyszerűen képtelen vagyok odaadni a 100-as a kosárból ezeknek a lusta, rest geciknek. A kurva anyjukat, azt! Kurva anyját persze a nyálfazekaknak is -hol van ez a "rendszer" a 60éve elavult tankönyvekben taglalt "kapitalizmus"-tól? Szájjalliberális fasszalbaloldali "gondolkodó"-ink egyik legunosabb érve az, miszerint 24 évvel ezelőtt ezt a "kapitalizmus"-t mi választottuk. NEM! Nem a kapitalizmusról volt szó, hanem a szakállas pulóveres bácsik azt igérték nekünk, hogy demokrácia lesz és majd ők rendszert váltanak nekünk. Jólesett a májunknak, hogy a "barna büdös nejlonzoknis suk-sük illetékeselvtársakkal" petőiváni nagypofával fentről lefelé, ajakaik közül szűrt újkifejezésekkel brillírozva ugattak...

kapitalizmus? - a bááboci elbaszott kurva anyátok se kapitalista! Semmi köze ennek a rendszernek a kapitalizmushoz. Sőt, meg kell mondanom, az alkalmi-és idénymunkákban ritkán valóban kapitalista cégekhez is vetődünk. A munkásosztály és a véle antagonisztikus ellentétben álló proletáriátus is azon imádkozik, hogy ó, bár kapitalista céghez vetődne.

Ugyanis ennek a rendszernek a neve umbuldatív későfeudális spekulalista rendszer. A spekulalista baszik kizsákmányolni a dolgozót. Promt igyekszik lenyúlni, kivenni a megkaparinott cégből a pénzeket. A maikapitalista megbecsüli a dolgozót, belső-PR-tevékenységet folytat, abban a hangnemben tárgyal a dolgozóival, ahogy az indexes újságíró az egyébként hülyének is nézett olvasóival [szevasztok!]. A kapitalista, ha a dolgozóját valami éri, mentőt hív hozzá a munahelyre. Szociálishelyiségeket tart fenn. Pszichológustól kér szaktanácsot a falak szinezését illetően. A spekulalista, amikor látja, hogy a dógozónak a bele kiomlott, nem hív hozzá mentőt, hanem kibassza az udvarra, üljön odaki a dohányzó padon a jégverte polikarbonát tető emléke alatt. Aszongya-ja, ha kidőtt egy melós, áll helyébe száz más, teli a munkaerőpijac. Ez különben nem igaz és e sajátos k'k'k'éjrapóai gazdaságimiskulancia leírásáért kapott három faszi gazdaságinóbelbonbonot vagy négy éve már... Egyszerre létezik munkanélküliség és munkaerőhiány... a spekulalizmus olyannyira új gazdaságirendszer, hogy azt is nóbelezik már, aki csupán szavakat talál a leírásához [A netokratív spekulalizmus a magyar-magyar szótár szóleleménye, kóprájt - a szerk. táj.]

A tankönyvi kapitalista kövér, a XIX. század, kb az amerikai nagy polgárháború divatja szerint öltözködik... a mai kapitalistának semmi köze a dédapja korszakának figuráihoz.

A munkásosztály vezető ereje a művelt és tanult értelmiség. Klasszikusan pl az amerikai néger közösségek a rabszolgafelszabadítás után összeadott centjeikből taníttattak ki maguknak értelmiséget. A munkásosztály tagja azt várná el a[z egyrekevésbé] gazdagszókincsű, elvileg tanult értelmiségitől, hogy találjon szavakat is az ő gondolataira és mondja ki azt helyette, amit ő műveletlenségében kifogalmazni képtelen.

Erre mit tapasztalunk? -Azt, hogy a mai maradék művelt értelmiség a spekulalisták szolgálatába áll, olyan klasszikuskapitalistákat basztatva, akik még hajlandóak humán munkakerőt [=embereket] foglalkoztatni. Ott tartunk ma már, hogy a munkásosztály térgyepelvén imádkozik, lenne még egy kapitalista, aki kizsákmányolná őtet. A  föld mai haladóértelmiségijei hodorkovszkijokat, bajnaikat, zuckerbergereket, spekulalista faszagyerekeket védelmeznek és támasztanak példaképül a munkásosztály vagy a proletáriátus elé. A faszbúkhasználatra kényszerítéssel százezresre trükközi a "felhasználói táborát" [azaz leszopja Zuckerbergert] és ezért időnként elavult kapitalisták basztatásán kompenzál. Három éve még leösszeesküvéselmletesezte, aki a googleiánus bigbradaizmust kifogásolta, most meg az NSAbotrányt turbózza. Olyan "médiafelület"-eken, amiknek működtetéséhez egyre kevésbé van szükség humánmunakerőre, humánészre... és ha véletlenül van is még ember a gép mögött, az vagy óccsó, azaz közepesnél gyöngébb vagy 444.hu-s módjára adja a hülyét, teszi a barom seggfejet. A kapitalistához oda lehet menni, föl lehet venni a harcot az erőszakszervezetével, utcakövet lehet belebaszni az ablakába -de próbálja ezt meg a proletár a korszerű netokratív spekulalistával, aki "szabályos tőzsdei műveletek" kereteiben bassza ki alóla a munkahelyet vagy hülyíti bele óccsóválasztásokba...

Valamikor a "szocialista rendszer" [a későfeudalizmus burkolt formája volt -a szerk.kieg.] végnapjaiban a hatalom emberei azt a döntést hozták, hogy a csődbevitt országban olcsóbb lesz segélyen tartani a proletáriátust, mint munkahelyet fenntartani és teremteni nekik. Az un "rencervátás" meg is valósította ezt az ötletet és az értelmiségijeink asszisztáltak ehhez, beleértve az újságírótársadalmat is. Sőt: igazi kannibálként az újságírók az újságírótársadalom szétzúzásában is segédkeztek. Kiszolgálják a napipolitikai igényeket, részt vesznek a 25 éve folyamatos néphülyítésben, aminek a részeredményeiért aztán azokat az embereket hibáztatják, akiknek a behülyítésében részt vettek. Az efféle értelmiségi aljadék kétszer ezt pénzt ugyanazon, először a beszopatásért, majd pedig kigúnyolja azt, akit pont ő szopatott be.

Kék háttér, ezüst végek

Gyúrható keménységű, könnyen megadta magát, struktúrára kókuszosnak tűnik az étbevonó alatt és igen, már röcög is a vanília aromával tunningolt kókuszreszelék a fog alatt, enyhén krémes síkosításban. Nem az édenkert íze, de nem is kerül annyiba. Kékkel díszített fához nem rossz választás, nassolásra alsóközepes, mérsékelt igényűeknek egyenesen kiváló.

Piros háttér, arany végek

Már tapintásra is érezhető a zselé rugalmassága, csak azt az étbevonót tudnám feledni az enyhén kávés felhanggal. Citrusos zseléíz, ha akarom citrom, ha akarom narancs. Nem életteli a piros háttér, de olcsó dekornak megteszi. Gyereknek ne adjuk, még valami baja lesz tőle.

Arany háttér, ezüst végek

Amikor összecsap az arabos giccs a nyóckerrel, megfejelve egy kis barokkos burjánzással. Kinézeténél már csak a szaga volt rémesebb, ahogy ketté téptem. Műanyag capuccino aroma, penetráns, minden más ízt kiírtana, lehet, hogy az ízlelő bimbókat is. Egy előnye, hogy még az étbevonó masszát is felülírja, bár már az sem biztos, hogy ezzel így jobban jártunk. Borzalmas

FORRÁS

A plázáink éppen a spekulánsok miatt szaporodtak túl -éspersze a plázák esetében a fedő álságos művelet a fogyasztattatás, valójában azonban minden hypermarket cég mögött ingatlanspekuláns "befektetési" bűnszervezet áll. A 90-es évek elején a spekulánsok keze alá a kárpótlás basztatásával lehetett dógozni, lenyomván az árfolyamot. Újságíróink leghaladóbbjai asszisztáltak ehhez. Szó nem volt nincsen is klasszikus kapitalizmusról, sőt, a kapitalista lózungok csak a butának nézett, a befektetésről klasszikusan gondolkodó hülyék beszopatását szolgálták. Történelmileg aztán nem az volt a lényeg, hogy a hypermarketek és plázák túlszaporodásáról és a kapcsolódó gazdaságikövetkezményekről mit mondanak, pl az igazat, sokkal inkább az számított, milyen a politikai oldalisága az illetőnek, ha jóodali volt, igaza lehetett, ha rosszul választott oldalt, elmehetett a kurzív anyjába. Sajnálatos módon a politikai rosszoldalnak jutott eszébe a plázaellenes ugatás, így aztán az amúgy konzumálásellenes fasszalbaloldalijainktól kapták meg a beosztásukat.

... A Fény Ünnepe, a téli napforduló, ezután majd egyre hosszabbak lesznek a nappalok a mi egünk alatt... január, február, itt a nyár, de közben még lesz megint egy nagy zaba-ünnepe, amikoris a népek kőtik a pézeket osz' lesz maj megin egy kis meló, közben meg a zoligarhákok elvettetik a kukoricát osz mehetünk címerezni, áámmeny!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr855706830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.12.24. 19:40:37

A kapitalizmus a kapital szóból ered, annyit jelent, hogy a hatalom alapja a tőke. Tehát a jelenlegi uralmi rend leírására nincs ennél jobb szó.

Amiről te írsz itt, az a kapitalizmus klasszikus liberális ideája - ami teljességében soha sehol nem létezett.

Másrészt ez Kelet-Európa, baszod, ide történelmileg mindig is a spekulánsok jöttek.

A cikkben bemutatott kiszipolyozást ott tehetik meg, ahol munkaerőtöbblet van. Az IT szektorban például súlyos munkaerőhiány van, és azért jobbak a körülmények.

magyar-magyar szótár 2013.12.25. 04:32:47

@nagyjoco: Sőt, ellenkezően, az IT -szektorban is drámai a helyzet. Dinamuki arról számolt be, hogy egy magyar munkahelyen a teljes bio-szekciót indiaiakra cserélték le. A billentyűzetek, egér stb kivezetésével ugyan mi a fasznak kéne még ennyi-kevés ember is a gép mögé.

A spekulalista nem gyűjt tökét. Üzleti logikája a kapitalizmus klasszikus XIX. századi leírásai (ezt tudHATjuk mi a szocialista ideológiákon átszűrvén) vagy akár a XX. századi későliberális ábrándvilág malasztjai sem alkalmasak a spekulalizmus leírására. Magyarországon adódott volna egy ritka pillanat, véletlenszerűen "egymás mellé" került két figura, egy klasszikusabb (bár azért neo-népiromantikus) figura Csányi bankvezér és leisztinger, egy tipikus spekulalista. Többször figyelmeztettem erre: A magyar Figyelő c. "gazdasági periodika" Leisztinger egyik ügyködését, a Pick széjjelbaszását tudományosan is elemezhető alapossággal írta le.

Én a gulya hasonlatomban szoktam ábrázolni a kapitalista és a spekulalista közötti különbséget. A kapitalista megkaparintja a marhagulyát a legelővel, tovább tenyészt, igyekszik még legelőt és még marhákat-gulyákat hozzáharácsolni. Elsőévben 7 a második évben már 11 fejőgulyást zsákmányol ki, szemelgeti a gulyásnékat és őket szexuálisszolgáltatásokra zsarolja, korrumpálja a falu bíráját és ráteszi a kezét a falu már majdnem elugarosodott (azaz használhatatlanná váló...) legelőjére s az így legelő maradhat (nem lesz tele "szép virágokkal" azaz válik ehetetlenné a marha számára)

A spekulalista baszik a gulyára, azonnal kiveszi a kiveheteő pénzt és tőle ott rohadhat a praktikus okokból a legelőn leölt marha, meggebedhet a hét gulyás, mért nem mennek el IT szakembernek, mériantojanetteskedik, mint ugye picsaember is.

Ezt is elmondtam többször: egy ma már klasszikusan liberálkapiztalistának számító országban, legyen ez ugye az USA, az ilyen fickókat, mint Bajnai vagy Leisztinger, az FBI kutyaláncon vezeti ki a tőzsdéről és úgy 20-25 év végrehajtandót szoktak kapni. Főleg nem forgathatják magukat a politikai vagy közéletben. Ugye, nálunk van ez az oligarcházás... ha a vezető értelmnisegségnek tövig le kell csummáznia a spekulalistákat, akkor szaros 40-100 hektár földbérleteket korruptíve megszerző vidéki büdösparasztokon kompenzálnak. Azaz ezzel leképezik pl a droghelyzetet is, országos hír lehet egy 20 zacskós kisterjesztő lebukása, miközben kisvárosban drogkereskedő nyiltan és bántatlanul, takaros házból a főjuccán nemzetidohányboltszerűen méri a vidéki-lyukmagyarországi proletárok számára kifejlesztett óccsódrogot, amiről nekünk a Mindenhatoo index csak nem is fingik. ugyanezt csinálják a gazdaságibűnözőkkel, az alcsúti pógármesterről ej, beh sokat(még annál is többet, mint :D) tudunk, a nála ezerszeresen nagyobb bűnöző Leisztinger
meg eközben ---

A leisztingerek meg a leisztingerizáció azonban súlyosan determinálta a gazdaságunkat, miközben az oligarchák senemosztanak senemszoroznak egy országos képletben

2013.12.25. 13:31:27

RE: IT-szektor.

A napokban volt mínuszos hír, hogy Kaliforniában tüntetők megzúztak egy Google-buszt, amely a cég alkalmazottait fuvarozta. A feszültség oka, hogy a Szilícium-völgyben zajló Aranyláz 2.0 olyan szinten felhajtotta a megélhetés költségeit a környéken, amit a helyiek már nem bírnak. És tényleg: egy ágybérlet 1x személyes hálóteremben emeletes ágyakkal, közös mosdóval 1000 USD / hó, csakis feltörekvő kockák számára.

Frick László Emlékzenekar 2013.12.26. 04:38:14

@ifsz: ó, nemrég olvastam egy magyar szilíciumvölgyi vécépucoló élménybeszámolóját
de mindez a múlt, éppen ezért igyekeznek dehumanizálni vagy ha mégis muszáj a biológiai közreműködés, indiai távmunksra cserélni ezeket a fish'nChips pusztítókat.

Mindent lényegében a billentyűzet-és egérgyártás befejezése dönt el ... a nyomorultak, akik megpróbáénának legalább még 2-3 évet nyerni a konkrétfizikai kiterjedésű biológiaiszervezetű ub "személyi állomány" számára, a nagy Monitor Döntés (1999) tapasztalataira mutatnak rá, a nagy gyártók ugyan szépen megegyeztek arról, hogy egyelőre nem vezetik ki a csövesképernyős monitorokat, de aztán soványló vágtában rohantak a marketingöngyilkosságba bele.

Az eddigi számtech rendszereket gondolkodásra képes, minimum Spongyabob szellemi képességeivel rendelkezők számára fejlesztették. A faszbúkizáció azonban nem épít már az emberi gondolkodásra, sőt, a Google további terjeszkedésének az emberi gondolkodás az egyik akadálya, tehát a Patrik Agyú társadalom kialakítása a cél.

Ha megnézel pár amerikai álriportdokumentum filmet a Spektrumon meg a Discoveryn, láthatod is ezeket a patrikagyúakat.

Egy patrikagyú társadalomban már nem kell olyan költséges helyeket fönntartani, mint a Szilíciumvölgy.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.12.27. 23:02:45

@magyar-magyar szótár: az az eset az indiaiakkal nem idehaza volt, egy nagyobb francia városban, egy svájci banknál (UBS) (akkor épp kint dolgoztam). Az volt benne a pláne, hogy az elbocsátott embereknek kellett betanítani a közismerten "képzett" indiaiakat a saját munkakörükre. A bank jelszava pedig "Competition is good, partnership is better" na ja.

Aztán a csodás nyugatról hazatérve az volt a benyomásom, hogy idehaza még a városiak is olyanok, mint a vidékiek (a nyugati városiakhoz képest). Ami egyébként nem rossz, otthonosabb, gondolom nem csak azért mert eleve magyar vagyok :-).

magyar-magyar szótár 2013.12.28. 08:23:54

@Dinamuki: Ugye az egyik legdögletesebb dagonyája volt ennek a blognak az egymásmellettelbeszélésben az, amikor én szidni mertem a budapestiparasztokat (azaz azt az überbudapesti generációt, ami még elsőgenerációsnak is csak jóindulattal nevezhető) és ezt a őspesti (ill ősbudai) pógárok magukra értvén kikérték maguknak.

Azt javaslom, hogy tölts el pár hetet Belgiumban és akkor már annyira nem fogod itthon "falusikörnyezet"-ben érezni magad. pl a belga vendéglátósok egészen magyaros stílusban basszák át a vendégeket, viszont sokkal vacakabbul főznek, de lehet velük egyezkedni arról, hogy kevés jattért a tényleges fogyasztásnál jóval többet számlázzanak. És a négerek gazdagabbjai is kb úgy húzzák le a szegényebb négereket, mint nálunk a cigány királycsávók a szegényebb cigányokat. A magyar mentősöket, rendőröket meg tűzoltókat pedig főleg megtanulmányutaztatnám Belgiumban pár napra.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.12.28. 09:56:54

@magyar-magyar szótár: pedig van különbség a mentalitásban, a viselkedésben. Legutóbb vonattal jöttem haza, helyjegyem volt, de Bécsig úgyis üres volt egy ablakos hely, átültem oda. Bécsben elfelejtettem visszaülni, jön a magyar asszonyság, hogy ez az ő helye ( eddig minden oké) majd közli a családjával, hogy én is halljam: Na ez jól befészkelte magát a helyemre. Ebből, meg a hangsúlyból tudtam, hogy közeledünk Pesthez. Az asszonyról egyébként kiderült, hogy híresszínészünk közeli rokona, mert ott jött mögötte maga híresszínész, aki amúgy teljesen udvarias volt.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.12.28. 10:05:42

@magyar-magyar szótár: az nem kétséges, hogy ott még inkább a pénz az isten, Mint idehaza..

magyar-magyar szótár 2013.12.30. 02:07:33

@Dinamuki: A magyar ázsiai népség, ázsiai-nomád társadalmi jegyekkel. Ez a fő oka annak, hogy a magyar, amit csak ér, ellopja, húzza-viszi. A szerzésvágy. Aztán ez is ázsiai jelenség, amit itt leírsz, a vonatbéli jelenet. Az eén-oszt kinek-a-micsodája vagyok. De a magyarulás szindróma-szerű is, tehát mindenféle, máskor-máshelyen semmilyen viszonyban nem álló dolgok eredője is. Vannak más ázsiai-kisázsiai nomád népek, pl a zsidók vagy a cigányok, akiknél ezek az ázsiai-nomád vonások kellemesebben hatnak, pozitívabbak. A magyaroknál valahogy mindenben a pofájára esik a zsíroskenyér, rosszul csapódik le, még véletlenül se vektorálódnak jól különböző eredők. VALAMENNYIRE európaiasodott is a magyar -pl a picsásodásban. Az europid elpicsásodásban a magyar "kiválló" eredményeket tud fölmutatni.
Kedvgenc példám a hentes, aki a magyar húsüzemben 8 órás műszakban 180-200ezer Ft-ot keres. Lop is eleget a munkahelyéről, nem akarom itt kirészletezni, milyen bulikat tud megcsinálni, de vettem én már olyan "házikolbász"-t, ami olyan hamisítvány volt, amit kizárólag nagyüzemi körülmények között lehet megcsinálni, háznál képtelenség. Szóval az a lényeg, hogy a csávó tényleges jövedelme attól függően, hogy mennyit tud havonta lopni meg a szezonban hol tartunk, átlagolva olyan 300ezer ft tisztán. A pofája, mint a bécsikapu, akkora, ugyanis óriási hiány van már jól bontó hentesben és csak nézzen rá csúnyán a művezető, azonnal fölmond. Effektív a 8 órából nem is dolgozik 5-6 óránál többet. Namost ugyanez a csávó kimegy Németországba dolgozni és szalagvezető-előmunkás hentes helyett kuli.. betanított... előbontogató hentes lesz.. vállvetve kell a szó szoros értelmében dolgoznia segédmunkát, napi 12-13 órában, hetti hatnapos munkarendben és kézhez kap esetleg 500ezer Ft-ot. Amíg itthon volt, hetente háromszor itta le magát, most vasárnao.. annyira spórol, hogy nem mer meginni 3-5 doboz sörnél többet. Nem mer elkölteni 2€-t. Ha megnézzük, mit csinálnak EKÖZBEN a lengyelek... nem, most erre nem ág-bogaztatom el a mondanivalómat, majd máskor.

Namost a német főnökség tudva-tudván, szántszándékkal fogad föl magyar henteseket, mert nagyon profik, de főleg jól bírják izomerővel. Azt is tudják a magyarról, hogy lop. A bontókéseket lopkodja a magyar, tehát a német főnökség erre is számítván nem megfelelő, alkalmas késeket vásárol, hanem a legolcsóbb "egyszerhsználatos" kínai gagyikéseket, mert a magyar úgyis el fogja lopni,. Egyfajta belsőPR-ben hagy a magyarnak lelkikielégülést, amit a magyar a lopással szerez meg. Valamint interneten tartja a kapcsolatot a hazával a magyar és kompenzál, egyszerre két sávban. Az egyik sávban azt ecseteli, hogy ő mennyire-egy jól járt ezzel a külföldi munkával, heőjjdesokat keres és debezzeg húde meg van becsülve (ugye idehaza heőbörög, visszaugat, szabotál, odakint nyuszimuszi, meg se mer szólalni, tüsténkedik, robotol, kussol) másrészt úgy igyekszik beállítani, hogy ő üldözve lett a kinti munkára meg rákényszerítve.

Ugye, én nem magyar vagyok. Kéne nekem egy bizonyos autóféle bontásra, alkatrésznek, tehát a nem magyar agyvelőmmel azt agyalom ki, hogy megbeszélem ezzel a magyar hentessel, hogyan tudna INGYEN ÓCCSÓN hazajönni (úgy, ahogy pl a lengyeleknél szokás) ... ááááneeeeeem! Ő nem vacakol ezzel, bár 2 Ft-ért megbassza a kutyát, annyira anyagias, de arra nincsen esze, hogy az általam felvázolt szisztémával ingyen úgy jöjjön haza, hogy ráadásul még himihumival, akár bútordarabokkal vagy háztartási gépekkel is, hazajöjjön.

Tehát ennyit arról, hogy a pénz milyen isten.

Legjobban azt szeretem, amikor a magyarok szidják a cigányokat, a cigányokban azokat a tulajdonságokat, amiket a cigányok pedig a magyaroktól vettek át. Ilyen pl a közhasznú, a közösségért végzett munka. A magyar vagy a cigány "ingyen" a köz javára egy seprűvonást nem tesz. Foltokban vannak még az országnak olyan "elmaradott" területei, ahol igen, a Nyírség-Hajdúság eldugottabb, istenhátamegettibb részei, a Dunántúlon itt-ott, foltokban...

Kedvenc időtöltésem a magyarok agyát felbaszni, erre az egyik legalkalmasabb a spórolás témaköre. Magyar ismerőseim mind arról számolnak be, hogy ők osztán heőjjdespórolnak, a fogukat egyenkint verik hozzája minden garashoz.
"Meja? -ëmmyi pízëd van osz' vizët iszaó?" "He, ennyi ótó, joszt biciklivee jársz baótba, he!!! - nem szígyëlled magadat?" "Nëhogy mán azon a húszforinton mújjon, hee!"

Másréttye felöl nézve viszont, ahogy pl nekem a cigányok KÍVÜLRŐL nézvén rokonszenvesek, a magyar rokonszenves nép is. Amit pl a neetherlandusoktól meg is értek, hiszen a neetherlandus (avagy a vallon és a flandrus[=neetherlandus] detto) elképesztő seggfejek, alig állhatják egymást, valamint itt az éghajlat annak ellenére is kellemesebb, hogy a teleink fagyosabbak pár hétben.Vannak az ázsiai embereknek bőven pozitívabb, kellemesebb vonásaik is.
Valamennyire egy kompországban "velejáró" is ez a seide-seodaság és szerintem ha a magyarnak sikerül megúsznia europid-elpicsásodás nélkül, akár jövője is lehet.

magyar-magyar szótár 2013.12.30. 02:10:42

@Dinamuki: Nagyon kellemes vonása volt a magyarnak pl az anticelebiánus hozzállás. Ezt mi nem vesszük észre, annyira természetes, de pl amerikai celebek azárt szeretnek itt lenni magyarországon, mert fel is ismerik őket, de békén is hagyják. Sok kezdő magyar celeb besérül pályája korai szakaszában, mert azt hiszi MÉG nem ismerik föl és ezért marad el körüle az a hejehuja, aminek az elmaradásán már a későbbiekben inkább örvendezni fog. Sajnos azonban az europid elpicsásodás pl a balesetek környékén már jóformán tiszta amerikába megy át és ha az autópályán az EGYIK oldalon van a baleset, sokszor már a másik oldal is leáll az amerikaias kiváncsipicsaság miatt.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.12.30. 22:26:00

@magyar-magyar szótár: hú, ilyen mélységekben én nem tudom elemezni a magyar lelkialkatot, de lehet benne valami... a magyar bár nomád nép, de elsősorban vadász nép volt. Más lelkialkat, mint a cigány. Ettől persze lehet egy cigány is magyar és viszont. És vszínű több köze van a magyaroknak pl. a finnekhez, mint a cigányokhoz. Igaz, egyetlen finnt ismerek, de ő simán lehetne magyar is.
A másik, mondjuk lehet, hogy ez is közhely, de odakint tényleg jobban megbecsülnek egy normális munkahelyen, mint itthon.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.12.30. 23:35:11

Ez is olyan cigányos sztem, ha még nem láttátok:

www.youtube.com/watch?v=99WgR24jWcw

Biztos az elpicsásodás jele, én mosolyogtam ezen a jóemberen.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.12.31. 03:28:35

@magyar-magyar szótár:

"egy ma már klasszikusan liberálkapiztalistának számító országban, legyen ez ugye az USA, az ilyen fickókat, mint Bajnai vagy Leisztinger, az FBI kutyaláncon vezeti ki a tőzsdéről és úgy 20-25 év végrehajtandót szoktak kapni."

lol

mást nem

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.12.31. 03:38:53

@magyar-magyar szótár:

"A magyar ázsiai népség,"

hamvas öt géniusza után ekkora ökörséget leírni...

(itt volt még pár sor, de kitöröltem, mert felesleges...)

magyar-magyar szótár 2013.12.31. 09:27:00

@A Hannibal Lektűr-attitűd: nyilván vannak olyan csávók is a magyar politikai meg közéletben, akik csak 7-8 éveket kapnának. Kuncze szerintem csak 4-5 évet kapna.

Végülis azt nem tudom (vagyis tudom*) hogy mit kapna az az alkoholista, magát juhásznak beállító csődment kis mezgaz vállalkozót az állami földbérlettől kiütő oligarcha, aki ronygembert az LMP KÜLÖNBEN nem akkor keres föl segíteni , amikor a pályázatot legalább úgy-ahogy meg kéne írni, papírokat kitőteni, csak már akkor rohannak neki segíteni Rebcsiék, amikor visszabaszták a szarul kitőtött papírjait...

És mi a baj abban, ha a magyar ázsiai népség. táűn nem azt akarod ezzel sugallani, hogy nagy Európai fehér Embernek a legkülönb dolog lenni a világon? Tán szégyen ázsiai népségnek lenni?

Hamvas sokmindennel foglalkozott, de pl a lopással nemnagyon, márpedig a magyarról lehetetlen úgy írni, hogy a lopást (csalást és más türk népszokásokat, pl a sógorkoma jóbarát hátbadöfését stb) kihagyd a témák közül..
Bár az igaz, hogy lopni csak a cigány lópikk, a becseűlletess magyar az ugye szerez [ha ugyanis egyébként lop]

*a helyzet az, hogy az USÁ-ban nincsenek mezgaz oligarchákokok vagyis olyan aljas emberek, akik fődet azért kaparintanak meg, hogy azt: műveljék. Ugyanis a termőföldek jórészt bankok kezében vannak.

magyar-magyar szótár 2013.12.31. 09:40:17

@Dinamuki: Van egy mondásom, amit talán nem ismersz még, miszerint ha a mai cigányt látod, akkor a 100 évvel ezelőtti magyar őseidet. persze sokféle cigány nép, teljesen különbözőek vetődtek Magyarországra és ezt a sokféleséget még a kasztrendszer is messi rendesen... Vannak nyomokban vadászó cigány népek is, hát ha azt mondom cigány, az kb annyit tesz, mintha azt mondanám: európai. Európai a svéd, az orosz, az albán, a magyar, a szlovák meg a szlovén is. (Ezutóbbival azt akartam mondani, hogy néha ugyanazon nép szétszakadt törzsei más-más mainép-ként mutatkozhatnak...

Az indexes/444.hu-s jógyerekek is (ugye @A Hannibal Lektűr-attitűd: :D) kb ugyanezt mondják mint én: A magyar vállalkozó gyáros munkaadónál taplótahóbb, bunkóbb, aljasabb és begyepesedettebb nincsen. Bármilyen multinál, idegen cégnél, gyüttment külföldi vállalkozónál, még vietnámi marihuánatermesztőknél is jobb dolgozni napszámba, mint magyarnál. Én még oláhcigánynak is dolgoztam, még az is jobb munkaadó, modernebb, többet törődik a belső PR-rel, a dógozó motiváltságával, mint a magyar munkaadó. Ismerek olyan tetvet, hegesztő-lakatos alvállalkozó, olyan nyomorult romos hodályban dógoztatja a szerkezetlakatosait meg hegesztőit, hogy Dél-Indiában se találod a párját.. óriási hiány van hegesztőben, valamirevaló hegesztő még papírtalan betanított kevés gyakorlattal is, be se teszi csak próbamunkára se az aljas féregjéhez a lábát. de azért a geci pampog, hogy úgy merjen bárki ugatni (itt:jogosan szólni azért, mert nincsen füstelszívó, még egy rendes hugyálda se, hátra járnak pisálni a burgyinba)kibassza a cégtől "és gyün helyébe 100!" Hát nem jön egy se... fenn az ernyő, nincsen kas... vacak gépek... illegális tevékenység... főleg Budapesten vagy környékén akár éveken át minden engedély nélkül is dolgozhat termelőüzem... de azért vesz egy 7 éves Mercedes-t, rá vadiúj rendszámot váltat, hogy tudja mire tenni azt a tök bunkó hájjalteli fejét...

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.12.31. 12:06:15

@magyar-magyar szótár: olvastam ezt a mondásod és nem így látom, nem így tapasztalom... sztem egész más a két nép mentalitása, és mindig is az volt. Tudom, nekem is egész családom vidéki. Ami közös a két népben az talán a zene szeretete.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.12.31. 12:09:03

@magyar-magyar szótár: persze lehet párhuzamokat vonni, mindig lehet találni hasonlóságokat, Ady pl. a zsidókkal vont párhuzamot, mint másik hontalan, testvértelen néppel, ebben is lehet valami igazság, Illyés a franciákkal vélt felfedezni párhuzamokat, már nem tudom, miért... sokan meg a finneket emlegetik, mondom, én egy finnt ismerek össz-vissz, szóval az alapján nem lehet sokat mondani.

2014.01.06. 07:48:38

@Frick László Emlékzenekar:

A Szilícium-völgy nem csak egy hely ahol történetesen majdnem az összes valamirevaló IT-cég székhelye található, hanem kulturális és vallási központ egyben, amire szükség van ahhoz, hogy minél több ember higgyen az ipar által kínált technológiai megoldások világmegváltó jellegében. Enélkül a hit nélkül nincs "bomlasztás" (disruption: a techno-utópista kultusz egyik kedvenc szava annak leírására, amikor egy termék alapjaiban változtatja meg a felállást). Az általad említett álriport-filmek üzenetei is a Szilícium-völgy ideológusaitól származnak például.

Maguk a Nagy Testvérek nem állnak túl fényesen a világuralmi terveik megvalósításában. Nem tudnám megmondani, hogy mikor kellene elkezdeni a bukásukra játszani a tőzsdén, de sok arra utaló jel van, hogy talán hamarosan érdemes. Az mindenesetre bíztató, hogy sokan, akik egy pár éve még a filmes és lemezkiadó cégeket ostorozták amiatt, hogy az elavult üzleti modelljüket próbálják a törvény erejével a publikumra erőltetni, most azt fejtegetik, hogy miként lopás a reklámblokkolók használata.

Billentyűzet-ügyben nem osztom az aggodalmad. Persze, van egy ilyen trend, hogy azok, akik szórakozásra vettek eddig számítógépet, azok most beérik valamilyen butább eszközzel, de ettől függetlenül van (és jó darabig lesz is) igény komoly számítógépre. Ettől függetlenül elgondolkodtam és utánanéztem, hogyan lehet házilag billentyűzetet készíteni és azzal a megnyugtató eredménnyel zárult a keresésem, hogy még nekem is menne, ha a szükség úgy hozza.

magyar-magyar szótár 2014.01.10. 04:45:05

@ifsz: Nagyon értékes ez a kommented. Egyébként minden vallásban mint bármimás emberi csinálmányban is, benne van ennhalála is. Buddha eleinte ezer évet adott a tanításának, de amiután a mostohaanyja kizsarolta a nők szerzetbevételét, ezt lefelezte 500 évre. Tehát nyilván a Szilíciumvölgyi Kultusz is ennmagát emészti lassan.

2008-ban a jógyereksajtó műveletein fölháborodván regisztráltam ide és azóta feljött a Cink meg a 444.hu és ezek tkp afféle "nyakkendőt-kötött-a-hippi" féleségek. Úgy néznek ki, mint Sonny Bono, amikor egy időben hippisen öltözött

ifsz (törölt) 2014.01.27. 12:12:20

@magyar-magyar szótár: Nem hallottam még ezt a buddhás történetet, rendes tőle. hogy megjelölte a szavatossági időt. Mindenesetre az utópista kultusz is elég makacs, vesd össze például a 19. századi "varrógépet minden háztartásba" és a "okostelefont minden afrikai éhező gyereknek" programokat és ugyanez ment szinte minden találmánnyal: puskapor, könyvnyomtatás, gőzgép, elektromosság, rádió, atomenergia stb. Valahogy kiirthatatlan az a világlátás, hogy időnként egy-egy zseni agyából minden előzmény nélkül és kulturális környezettől függetlenül kipattan valami találmány, ami megváltja a világot. Ha filmet készítenének a Prométheusz-mítoszból, ráírhatnák a plakátra, hogy "a történet, amit már a régi görögök is teljesen félreértettek"

magyar-magyar szótár 2014.01.27. 12:27:05

@ifsz: Értelmes europid embereket arra ítélnék, hogy heteken át reggeltől estig Disznóvery Csanelt-NatGEo típusú amerikai népszerűtudományosismeretterjesztő filmeket szendvicsben az Amerika Nagy Gyorskajái szerűségekkel és Raktári Csaták (föllelt reptéri bőröndök árverése) meg gyorsulásiversenyes és Állj meg egy fürdőszobáért/hálószobáért/konyháért stbket az amerikai vacsoracsatákkal meghintve nézzenek.

Ahány igazán magosfokú magyar értelmiseggel csak találkoztam, mind azzal dicsekedett, hogy otthon zárható szekrényben azért van csak tévéje, hogy ha benne van, visszanézhesse magát/fölvehesse videóra. Szerintem a társadalomkutatóknak, politológusoknak Az ész Embereinek sokkal-sokkal több televíziót kéne nézniük és ezeket a [SÍP!!]ságokat, amiket ideföl elsoroltam, de megállás és pihenés nélkül.
A csúcs: Kenyai maszáj eldugottfalvakba az europid picsaember kézzeltekerészetidinamós elemlámpákat visz és osztogat majd beledicsekszik a kamerába, ezentúl ezeknek az embereknek nem kell már félniök a sötétben. Ekkor rendült meg bennem a frissen gyakorló csimotabuddhista és Ejvá! Meded! Allah Akbar!-t kiálték... a kurva anyátok, ezt nem tudom törökül

ifsz (törölt) 2014.01.28. 09:45:28

@magyar-magyar szótár: Orospu çocuğu - kb. kurafi. Kedélyes, magyaros kurvaanyázásra nem használató, csak akkor, ha tényleg komolyan gondolod. Életszerű helyzetben "orrroszpp(u) csodzsúúúú" a megfelelő kiejtés. Megelőző csapásképpen érdemes az "r"-hang tájékán rögtön utánaküldeni egy balos lengőt az alany látóterének perifériájáról indítva.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 09:57:50

@ifsz: Ezért szerethető az internet! Megjegyzem, köszönet.

ifsz (törölt) 2014.02.21. 03:37:31

@magyar-magyar szótár: A személyre szabott tartalomszolgáltatásból kifelejtették, hogy időnként építő jellegű is lehet, ha olyasmit "kell" nézni, amit nem szeretünk / nem értünk egyet vele. De milyen Disznóveryről beszélsz? - ezeket a csatornákat már a kábeltévés korszak szülte, ami a vég kezdete a nagy választék miatt. Három csatornás tévét minden háztartásba! 1. hírek, sorozatok, vitaműsor, dokumentumfilm 2. film - színház - muzsika - utazás - életmód - kultúra 3. sport, éjszaka: pornó!

magyar-magyar szótár 2014.02.21. 11:32:34

@ifsz: Én a csatorna másikvégéről beszélek AHONNAN belefolyik a trutymó ezekbe a fostévékbe. Tehát úgy értem, hogy nem a fostévé találja ki, hogy a kenyai falusimaszájoknak dinamóüs zseblámpát kell osztogatni, hogy, idézem, ne féljenek a sötétbe.
Az amerikai vacsoracsatában nem a máűsorrkészítők vagy a műsor-cég háborított föl, hanem a két picsa-pár, ahogy a szegény munkás-páűrral viselkedtek, mekkora seggemberek és nem vették magukat észre... ezek a dolgok a csatorna mohó kloákája ELŐTT vannak, ott VANNAK a kloáka nélkül is.
süti beállítások módosítása