Az eredeti, az olasz maffia "alulróljövő" figurái Kulcsár Attila -szerűek, de nem strómanjai a magyar maffia-alakzat elegantjainak, hanem fordítva: Kilóra megveszik a főséget.

A ~ a magyarbűnözés egyik fő megnyilvánulása. A tipikus  cigány bűnöző csak klasszikus, olasz típusú maffiában tud "följebb" kerülni a hierarchiában -tehát a magyar maffiában legföljebb csicska lehet.. Szlovókióbon o mogyorok o cigónyokkol EGYÜTT alkotják az ottani klasszikó, olasz típusú moffiót.

A magyar maffia felülről lefelé építkezik. De pl szivesen vásárol meg újságírókat kilóra és terjeszteti azt, hogy a korrupció a politikából (mindig a másikpárt felől) valamint alulról (tehát a klasszikus dél-olasz módon) bugyborog fölfelé.

szünet: demagógia: a magyar csatornamunkásság szivesen fikázza le a zsírnépet a demagógizálhatóság vádjával, de egyébként meg pont akkor, amikor védeni kéne a demokratikus intézményrendszert, akkor a legaljasabb geci demagóg módon beáll a zsírproletár kórusba és az embert, aki csinálja a politikát, azonosítja a rendszerrel, ami nem ember, hanem elvek. A szájjalliberálisok útálják a cigáűnyozást, de ugyanazzal a mócerrel, ahogy a zsírmagyar cigánybűnözözik, ltalánosítja föl az emberti hibákat egy képzetes figurába, A Politikus-éba, akit aztán a zsírproletár szivesen azonosít a demokratikusintézményrendszerrel.  Így erősíti a zsírproletárt a magyar értelmisegg a politikától való elfordulásban és így aztánn a magyar maffia nyugodtan dógozhat a politikában. A magyar értelmisegg meg még tud is csudálkozni, hogy a zsírproletár mekkora egy tahó, befolyásolható, aki körbeszavazta már másfélszer a magyar politikai pakettát -főleg az újságíró-fő értelmiseggek napiaktuálisan talán indokolható  uszításai és hazudozásai következtében.

Az olasz maffiózó olívaolajtahó, háremet tart, kegyetlenkedik, vérnősz nagyokat zabál, nem minden nap mos lábat, van stílusa a bosszúállásban [lakjon jól a csávó, és épp, amikor a legnagyobbat élvezi, akkor, hogy szinte semmit se érezzen, lőjék széjjel az agyát].

A magyar maffiózó  arcra olyan alyanosz, biztos nem lop. Fitt. Makrobiotikusan étkezik. Művelt. kreatívkönyvelő. Pálycikával eszi a szusit, nem kézzel. Sportol, sokat, közemberek között.

Az eredeti olasz maffiózó karitatív, templomokra, meg iskoláknak szórja a pénzt, népünnepély költségeit állja, szponzorál. Nagyvonalú.

Ilyent a magyar maffiózó nem csinál, ő takarékos ember, a gyerekének annyi zsebpénzt se ad, mint egy villamosvezető vagy kukásautósaffőr. Kisvonalú, faszari. 

A magyar maffia ritkán vagy sose öl kézzel. Mint skicceltem már a netokratában, a netokrata nem érint. Nem nyúl hozzá a fizikaikezével. Lehet a magyar maffiózótól éhendögleni, de ebben világpiaci összefüggéseket mutat meg és nagyon sajnálkozik, ő pénzügyiszakmailag mindent megtett, igyekezett, dehát a világpiaci trendek, ugye. A politikaiharcban meg, amikor a magyar maffiózó ott harcol, akkor Magyarország egy mindentőlfüggetlen úszósziget, ahol a bajoknak csak belsőoka van.

Az igazi olasz maffiózó túl bunkó és sötétgazember a szofisztikáláshoz, nem a szófosás mestere.

Tlp meg is figyelhetjük ezt, hogy az olasz típusú alulrólfeljövős maffia az igazi magyar maffiának mennyire is az útjában van. Csak a kishalak (az alulróljövők) akadnak horogra. Sohasem a feltalálók, mindig csak azok, akik harmad-negyedkéz másolják az ötletet.

Az olasz maffiával szembeszáll az értelmiségi. az olasz újságíró nem leszopja a maffiózót, hanem a maffiózó megöleti. van olyan olasz főügyész és volt is mindig, aki együtt vadászvacsorált a maffiával, de igen sok olasz vizsgáló-ügyész és rendőrnyomozó életét adta a harcban. A magyar maffiaellenes rendőrből inkább bojóccot vagy celebet szoktak csinálni, az nem annyira piszkos munka.

Szemben a maffiával: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/2/2b/K%C3%A1rm%C3%A1n_Ir%C3%A9n.jpg/262px-K%C3%A1rm%C3%A1n_Ir%C3%A9n.jpg.

A maffia slicce magasságában.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr375313917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halvanyelo 2013.05.23. 07:19:10

Na most meg ide írok, de nem szeretném ha ezzel elkergetném a többi kommentelőt. Nem teljesen értettem, hogy az intézményrendszert kellene védenie a sajtómunkásságnak, de ők beállanak a zsírproletár kórusba, és azonosítják a rendszert az emberrel, aki csinálja a politikát, pedig a rendszer elvek. 1. Most a demokratikus intézményrendszerről van szó? Hát Orbánt nem azonosította a sajtómunkásság vele. Annak ádáz ellensége és lerombolója ként van azonosítva, s szerintem nem áll messze a valóságtól ez a kép. 2. Orbán rendszere elvekből áll. Na most ez ha igaz, akkor a történtek fényében nem tudom, hogy ki és mi a rosszabb Orbán, vagy a rendszer, ami elvek. Feltételezem van valami nem elhanyagolható összefüggés a kettő között. És így azzal amiket Orbán mond + az, hogy milyen intézkedéseket hoznak, ami nyilván tükrözi az elveket = valami katasztrófa, hagyják már abba, menjenek szabadságra. Ne, ne már. Egyik rosszabb, mint a másik a kettő együtt meg különösen. 3. Nem értek semmit, teljesen hülye vagyok. Mindegy.

Fenehorizont 667 2013.05.23. 09:32:32

ez egy nagyon fasza bejegyzés.

2013.05.23. 12:22:41

Súlyos egyszerűsítések, félregondolások vannak ebben a cikkben az olasz maffiáról.
A magyar maffiózó lézerjani-féle verzsönje meg nincs megemlítve.
Szóvla hiányos és téves félmunka.
Bitte anpassen.

dr Steinmann 2013.05.23. 17:53:59

és akkor még nem tértünk ki a zsidó maffiára
moly.hu/konyvek/rich-cohen-kemeny-zsidok

pompás leírások a könyvben, miben különböztek az olasz maffiózóktól.
Az olasz ott maradt, ahol felnőtt, hogy mindenki lássa, mekkora nagymenő lett. A zsidó maffiozó elköltözött, hogy ne tudjanak róla semmit.

kikoránkel 2013.05.23. 20:15:25

@dr Steinmann:

Biza, remek sztorik vannak benne, eccsomó filmet lehetne belőlük gyártani. Ámdeviszont, szerintem a legnagyobb különbség az volt, hogy a megtollasodott zsidó mafioso kitaníttatta a kölkét valami jóságra, ellenben az olasz hagyományosan tovább akarta vinni a boltot családilag.
Pár év múlva meg a gyerekek összetalálkoztak a bíróságon, mint vádlott és védője.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.05.23. 20:31:00

@nagyjoco: hiányzik pl a legnagyobb magyar maffiafőnök (p.s. - már hogy nem utóirat, meg nem pszt ..illetve pontosan pszt ...le sem merem írni a nevét)

valamint a cikkcsi sorokköztije szerint ugye a magyar mafiózó föltétlenől és mindég jóoldali csakis

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 01:24:09

@A Hannibal Lektűr-attitűd: a cikk sorközöttije az, hogy a tolvajok boltvezetői szintig esetleg megvannak megvannak, de az az ÁFÉSZ elnökség, az nincsen meg. A taggyűlés megvan, de a részvénytársasági igazgatótanácsi ülés nincsen meg, sőt. (idézem: "Fasz kis káefték", ugye...) Nagyon fontos, hogy nemoldali, nemoldali. Más kérdés a roulette, épeszű ember rosszoldalra nem tesz. Számójjá' má', mit lehet kiszedni a rosszódalbú! Sömmit. Egy bszagszerűttlen aódalbú? A jaóaódal fizet jaól.

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 01:25:09

@kikoránkel: Beh szép külföldifilm, ah, a kondorhajú lányok feketeszemekkel.

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 01:44:39

@nagyjoco: Igen, ez a lényege a CSÚNYA általánoslényegge a maffiának. A történelmi háttér is teljesen más. Teljesen más egy latin típusú arosztokrácia, amiben a herceg (a gróf) a stb.. apja a tulajdonainak. A magyar nemzetesség (ne,messég) és a pórság között olyan kapcsolat nincsen. Ezért döbbent meg Hunyadi Mátyás... vagy Rákposi és Kádár is. Fölemeled akár a prosztójé-t, a nem-nemzetbélit, a cselédségbű, a zsellért.. és már ő maga a maga életidejében báróbb a 33generációs nemesnél is. A Zapoljék története. A nagyapja még zsírparaszt, ő már gróf és paraszt neki Majláth uram is [pór] EMIATT, tehát a mi inkább turkus, türk őstársadalmi berendezkedésünk miatt is, a magar arisztokrata másképpen bánik a tuljadonával. hacsaknem úgy elosztrákosodik, mint az Esterházyak.

A magyar arisztokrácia nem valami ó-római patriarchlis patríciusság, hanem inkább keleti, mongoloid-türk típusú. Csodálatos zsánert olvashatni Tomaso di lampedusa A párduc-ában. És innen lapozzunk át Móricz Erdélyében, amidőn megjelennek a magyar seregek Hódmezővásárhely körül s az erről tudósító toronyőr szavára a nép a teljes kétségbe esik: ez a legrosszabb lehetőség, rosszabb, mint a török. A Hódmezővásárhelyért perbenálló két főnemes EGYÜTT vonul Hódmezővásárhelyre és MINDKETTEN szépen összefogva veszik le a teljes sápot a városról, amiért perben állnak.

Ésbizony a múlt determinál akkor is, ha buták vagyunk felőle és mitsetudunk. A macska se tud semmit az elejirű... de mégis hortdozza tulajdonságait.

A nincstelen zsellérbeű téeszelnök lett. de már Jávor-bajússzal és műszemöldökkel fogott keretnélküli hemügében, kis pörge vadászkalapban. 15 éve még a feketezsíros szennyvödörbe pisált a konyhaajtó megett s ím, most már angol WC-csészébe.

Az olasztípusú maffia a patriarchális viszonyokat másolja. A magyar meg a régi turkus iszonyokat. Az olasz nem felejti, honnan jött. A magyar nagyon is. Az olasz maffiózó nem tűrné a mammát lakótelepi lakásban San Michéle de Lagodarialtóban és nem úgy gondoskodna róla vagy az alkoholista gyárimunkás nővéréről, hogy csillagkerekű delizsancát lekűdi egy csomagtartó treszkaócuccal.

A turkus, amikor az ő hatalmának útjában álló édestestvéreit lemészároltatja, az nagyon csúnya jelenet, ahogy mennek a szolgák és a jatagánokkal dógoznak, mintha bozótot tisztítanának föl. Az olasz maffiózó többnyire megadja a módját, csak a "disznókat" öleti klasszikus.unalmasan pl úgy hogy belüvet az ótójába vagy ilyesmi, azért a családonbelüli gyilkosságoknál ügyel arra, hogy a halála pillanatában jólérezze magát a megtévedt bárányka.

És most beszéljünk Lézerről, hát pont a zsírbunkó-tahó kategória, kétségtelenül egyesíti magában a kétféle jellemzőit, ez igaz.

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 02:02:44

@A Hannibal Lektűr-attitűd: de a jóoldal se meri igazán piszkálni a tudodkit. A rosszoldalon azt feltételezik róla, hogy tudhat valamit. Szerintem azonban a jóoldalról is tud, amit tud. És most érkezünk el a különbséghez: Az olasz, akit ugye Heller ois genetikaigyávanépnek ír le a 22-esben, az olasz újságíyró MINDENT megír és meghal. A magyar újságíró ügyesen szelektál -és megél, haja szála se görbül. Éshátugye nyilván, akinek van vagy húsz részvénytársasága, pláne dossziécégek, az többet fizet a nemmagáéból persze, mint amit fizethet a káefté-taggyűléses csávó. Ezt ugatom neketek @kikoránkel: , nem a részeredményekben kell elmerülni, mint valami magyarbíróságnak. Tessék, itt van a jóoldalimédia és jóoldali újságírók kupacca és tessék, a vonalzómmal emide szortírozom ezt a pár bunkó és leginkább közepeképességű, de inkább gyöngébb rosszoldalit. Gyűjtsünk adományokat. Mindegyik oldali sajtómunkások számszerűen is persze figyelembe véve :D (tehát 4444:333) a személyesvagyonuk egy tízezrelékét tegyék a perselybe. Nos én stipistopi as jóoldali sajtómunkásságot választom és kisteherautóüval megyek. Tinektek pedig ugye a rosszoldal, különöstekintettel a vidékicigányra [ :D] tehát az udvariújságíróira is bájerzsótot különkiemelném. Szóval ti mehettek nyugottan acskókkal , szíveim :D. Az a baj veletek magasfokú értelmiseggekkel, hogy elfelejtitek a butaparaszti gondolkodás mmáűveleteit. nem a könyvelés papírjaiban kell elveszni, hogy ki mit mutat ki.

Kikoránkel komám számára az létezik, ami előgoglizható, tehát tessék egy analfabéta tollfelvásárló és fosztató zsírkirályné számára is érthető móccer, amit ráadásul a magyar sajtó is tálalt: Autópályaépítés:

1. lépés: megnézzük, hogy egy horváth autópálya, amin az egyik műtárgy a másikba ér jóformán, kilométere mennyibe kerül. Ez legyen 1 egység. Megnézzük aztán, hogy egy műtárgyaktól ritkás... egyszerű, többnyire síkonkanyargós autópálya mennyire kerül és portomért nem fogadunk föl két útépítő mérnököt, hogy két munkáűssal meg egy légkalapáccsal 3 óra alatt szakszerúű különbségeket is föltárjon nekünk, nem, az már SOK lenne.
Kiderül, hogy a magyar autópálya 1,5 egységbe került.

Tehát, amit elloptak, az 0,5 egység.
majd, amikor ez megvan, akkor lapozzunk az M7-es felújításának egy szakaszára, amiben valamennyi alap kű-eknek a beszállítása a mekkorára vót felfújva, hogy húdemicsuda. Hozzá kellet még paszintani a dunaújvárosi ügyet, amibe ugye az volt a vérlázító, hogy a cég a 10%-kal olcsóbb ajánlatot választotta, amire a bányásztárs (az öreg cigányt kilóra is megvásárolni képes tízsszeres nagyságrendű cég tulajdonosa) odaszólt, hogy akkor most majd ő a sajtót ezért bosszúbú rájukuaszíccsa-ja. Amiért nem fogadták el az ő drágább ajánlatát. Amit ugye azért merészelt, mert gondúta, hogy a vérjóoldali vállalatvezetés úgyse meri megtenni, hogy az öreg cigánnyal üzleteljen.

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 02:04:56

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @kikoránkel: Ugye, az olasz maffia által megölt újságírók tetemeinek sírjai megtöltenék egy kisebb hegyfalusi temető félódalát. Míg az egyik legjelentősebb magyar áldozat hóttrészegen leszédelgett videókaziért a tékcsibe éshhh---

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 02:05:39

@nagyjoco: a lpézerjani kismiska arról az oldalról

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 02:06:17

@kikoránkel: Szó volt itt Makk bácsi filmjéről is már, ami talán a legmerészebb.

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 02:15:35

@dr Steinmann: A zsidó maffia a munkanélkül maradt magasfokú intelligencia esete és városi műfaj. Rövid szünet pl egy ősi bankár vagy jogészcsaládban. Mihelyst valami értelmesre tudja használni az eszét, visszatér az eredeti polgári [muzsik*] műfajba. A börtönökben még ma is az ÉSZ EMBERE lehet oly kivételezett helyzetben, mint az, aki halefot tud bevinni meg kartonszámra cigiket és jut neki mmindennapra kokain is odabent. Így került a jiddis a tolvajnyelvbe.A cigány pedig ősi-eredendő-nyersintelligens. A magyar büszke kérdezni, amire nem tud magátú rágyünni... inkább netuggya. A cigány fantasztikus gyors problémamegoldó és azonnal kérdez, ha nem tud valamit, jótanácsot megfogad, nem kezdi el a zsíragyát feleslegesen búgyborogtani olyasmin, amire magától nem gyühet rája a zember. A magyar nem adja föl és szívósan dolgozik egy ötismeretlenes egyenleten, aminek hét elemét nemismeri. Ezért a rend legalja neve a magyar börtönszlengben a paraszt. (A régi orosz börtönéletben is a krém zsidókból, cigányokból és kaukázusbéliekből állt, a muzsik, az mind orosz volt a birkanépbű)

*az orosz börtönszlengben a bűntelen csicska polgár

kikoránkel 2013.05.24. 08:10:16

@magyar-magyar szótár:

" A zsidó maffia a munkanélkül maradt magasfokú intelligencia esete és városi műfaj. Rövid szünet pl egy ősi bankár vagy jogészcsaládban."

Ha elolvasod az emlegetett művet, pont hogy nem így volt. Főleg hóttszegény elsőgenerációs bevándorlócsaládokból jöttek elő és ritka volt köztük a kiemelkedően intelligens. Talán éppen ez volt a hajtóerő a gyerekek edukációjában.

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 08:31:02

@kikoránkel: Lehet, hogy művelt nem volt közöttük, de intelligens igensok. (Bocs, én nem Amerikára gondoltam,, hanem az ogyesszai maffiára -> Babel) De vissza az USÁ-ra. Kézidologra kellettek a bevándorlók, nagydarab barom svédek az iparba meg kis mokány magyarok, szákos írek a bányába meg effélékre, okosnak ott voltak az angolszsászok. Tehát okosban túlkínálat volt. AZTÁN a XX. században megkezdődött az ÉSZimport is.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.05.24. 09:34:42

@magyar-magyar szótár: akkorjó, ha nemoldali - ebben egyetértünk

ámviszont ugye hogy mit lehet kiszedni a rosszoldalból is... fene se tudja, kérdezd inkább - és jó, hagyjuk a simicska und co-t - kérdezd csányit meg a többi nemoldali multimilliárdost

(tudom, szerinted az igazi multimilliárdosok csakis jóoldaliak és teljesen szupertitkosan milliárdosak..)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.05.24. 09:39:03

@magyar-magyar szótár: mondjuk az olasz maffia igensok szempontból teljesen más, mint a magyar (régebbi, nagyobb, gazdagabb, szervezettebb, beágyazódottabb, gyilkosabb ésatöbbi)

így az újságírói párhuzam is erőst sánta, annyira, hogy ez már csúsztatás, szerintem

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 10:46:53

@A Hannibal Lektűr-attitűd: jahogy nem mindenkinek szabad csúsztatni. Értem. Ezt is megbeszéltük mmár, ha kedvenceid csinálják, akkor hipszter rákenróllnak hívják és merészség, sőt játék az egzisztenciával akár..

A magyar maffia jóformán egyáltalán nem gyilkolós, de ez is a felülről lefeléterjedőssége miatt van. Mondjuk az érdekes lett volna, ha Rajnai Attila leballag az M6 építésre és elkezdi szelektálás nélkül apróra feltárni. És aztán autóbaleset áldozata lesz. Rajnainak sokkal-sokkal kevesebbért is elárulták volna a pénz nemét és útját. mint amennyiért Aranka dalolt.

magyar-magyar szótár 2013.05.24. 10:55:46

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ezt már nagyon korán megmutattam,. hogy magának a milliárdosságnak, mint életformának és elavultkapitalista tevékenységnek nem sok köze van a személyes politikaiízléshez. Csányiról csak szemenszedve lehetne bebizonyítani, hogy decens fideszmilliárdos. Ezt már mióta mutatom, hogy fordítva van, a politika udvarolja a milliárdost. Mamuszban meg háziköntösben vagy a szabadidősöltönyében lehet fideszes, de klassdszikus elavultkapitalistaként még Istent se ismer, nemhogy pártállást.

Te is ezekkel az újságírói koholmányokkal jössz.

Sőt, hát azt magyaráznám, hogy bár s netokratív spekulalisták kapitalistaellenesek, de nem is balosok de nem isnemzetikeresztény népnemzetiek, de ezutóbbiakat (tehát Simicskáékat) nem tekintik ellenfélnek, sőt szükségük van Simicskára. Simicska olyan kisformátum, hogy senemoszt, senemszoroz. Hanem az igazi nagy hagyományos elavultkapitalisták pl a földpiacon nagyon is útban vannak nekik. Meg a sok hülye kulák, fődbirtokos meg effélék.

Szerinted, ha mutatok egy kanalat vízzel, amiben egy embert megfujthatnak a netokratívok és két lehetségeset, Simicskát vagy Csányit, melyiket fujtatnák?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.05.24. 11:10:46

@magyar-magyar szótár:

na most ezt: "Te is ezekkel az újságírói koholmányokkal jössz." értelmeznéd nekem abban a kontextusban,hogy éppen egyetértünk?:))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.05.24. 11:20:42

@magyar-magyar szótár:
"jahogy nem mindenkinek szabad csúsztatni."

ne már

ez ovis érv

magyar-magyar szótár 2013.05.25. 06:01:54

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @dr Steinmann: @nagyjoco: @halvanyelo: Nektek is, biztos jól szórakoztok a híren:
Vidéki Kisbeszállítónk most küldött egy cukit, miszerint Zsírtahófalván a Nebáncs Presszaó lett a trafik, ezen a helyen le szokták húgyozni Orbán képét, cserélik a hugyaldában illetve darts jellgű játékot játszanak orbán orcájával és a fideszcigánykurvannyát a hejderutyuttyu.

Természetesen a Nebáncs presszaó sarkában itt is, mint ezer más kis vidéki presszósarokban, utolsóharcoló SZDSZ-es küzd ÖT*(5!)oldal ellen, ő szokta a legvastagabb sárgával hugyálni az orbánportrékat.

*ÖT oldal, éspedig jobbról balra
-jobbik
-fidesz
-MSZP
-ÚjEllenzék (az nemigazi "SZDSZ"-től és az LMP-tól a DK-ig)
-MDF

magyar-magyar szótár 2013.05.26. 09:58:32

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Több, mint ezer utolsóSZDSZ-es harcol elfeledett utolsójapánkatonaként vidéken, csak az én falumban kettő van és minden környezőtelepülésen is legalább egy, kisvárosokban akár tíz is. Pompás riportot lehetne velük csinálni, ez az ötfrontos küzdelem is nagyon tanulságos. Sopronban [tudod, a Hűség Városa, ahol 13er März-tól minden boltban kínálókosárkáról lehet vinni az ingyenkokárdát ésbizony 15er März szégyellheted magad a Wilkendorfok és Sadtljoch-ok meg Mueller-ek tekintetében, ha kokárda nélkül vagy]] olyan komoly régiSZDSZ-es bázis maradt fönt, hogy a városi testületben van egy ősSZDSZes képviselő is.

magyar-magyar szótár 2013.05.27. 06:38:55

@FaParazsa: Hát, az tény, hogy aki nem lép egyszerre, nem kap rétest. Az egészből összesen annyi a hátrányos, máűmint marketingokokból, hogy hába van öt vízcsap a nagyvajling fölött, tökmindegy melyiket nyitom, minden nap ugyanaz folyik mindegyik csapból. A 444! böfögi a legszórakoztatóbban, tényleg, sokat lehet röhögni és a Hírcsárda a legszomorúbb.
süti beállítások módosítása