"A valóság, bazdmeg! A valóság!"

/blogbarátai figyelmeztetik így a szerzőt, gyakran/

kikezelés -műszó A hamvasztási vállalkozó a holttest elégetése utáni müveletsorozatot nevezi így. vö.: kitálalás, megtálalás [szakács műszavak]

 

Na, ez is, mint minden más, amit ezek kitalálnak, elbaszott. Illetve  azt nem tudjuk pontosan, kik találták ki, lehet, hogy A Struktúra erreszakosodott csinovnyikjai. Kormányok jönnek-mennek, A Struktúra, az marad, sőt, ma már egy teljesen új dzsenerésön terpeszkedik kormányfüggetlenül az államihivatalnoki karban. Azt hiszem, nem tévedek, ha azt gyanítom, hogy A Struktúrában is útálják már ezeket, mint a szart és ha pl én miniszteriális és meglehetősen fő hivatalnok lennék, pl úgy is harcolnék ezek távozásáért, hogy jó nagy baromságokat találok ki, javasolok meg fogalmazok meg, úgyis ezek viszik el miatta a balhét.

Tegnap kényszerből, mert mást nem tehettem, nem volt a kezemügyében a rádió, kénytelen hallgattam Sebestyén Balázs, a közismert nyálfazék médiaköcsög rinyálást ezügyben, gondolom, a poenteam ezt  a témát volt képes kivérizzadni.

Adva van ugye a temetkezési lobbi és maffia, akiknek igencsak bassza a csőrét és csappantja a profitját a viharos gyorsasággal elharapózó népszokás a hamvasztatás és a hamvak hazavitele körül. Valamit azonban tenni kell azokkal a szegényekkel, akik nem tudják kifizetni a temetkezési maffia diktálta elképesztő árakat.

http://www.delmagyar.hu/forum-kepek/230/B2290117.jpg

kép forrása: www.delmagyar.hu

Az ember ugye azt gondolná, hogy a magyar csatornamunkás legalább a látszatra ad és ha már ez a napitéma, akkor egy kicsit legalább kap a temetkezési maffia is a szórásból. De nem, hanem ezen kell háhogni meg huhogni, hogyan képzelik azt ezek, hogy az ember a hozzátartozója körüli kegyeleti műveleteket meg a temetéseket maga avagy családi, baráti rokoni kalákában végzi. Sebestyén Balázs úgy gondolja, hogy 200-300 éve voltak még ilyesmik szokásban.

http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/6/1/5/_/vajdani_sirja_1615628_6987.jpg

Holott a mai Magyarországon több vidéken is, pl a Hortobágy nyugati szélétől föl nagyjából az ukrán határig szokás az, hogy a a közvetlen hozzátartozó a halott szerett'jét maga mosdatja és öltözteti. Szégyen az, ha a sírt nem az elholt munkatársai és jóbarátai vagy távolabbi rokon férfiak ássák. Sok népszerűbb ember temetésén annyian vannak a sírásó-behantolók, hogy egy emberre jóformán két lapát főd (inkább homok) jut. Sort állnak az így végtisztességet adók és egymás kezéből veszik ki a lapátokat.

Én magam se adnám ki a kezemből kedves szerettem tetemét idegennek mosdatni és öltöztetni sőt van ide még egy külön tanácsom, az exitet megállapító orvos távozása után azonnal kezdjünk is a műveletekhez, de aztán pedig a halottszállítókat ne engedjük be addig, amíg a holttest meg nem merevedik. (Normális, a faluját meg a temetőgondnokot is jól ismerő orvos nem is azonnal értesíti a halottszállítókat.) A halottszállítók, amíg a furnér koiporsóaljba emelik a tetemet, még csak-csak tartják magukat (cégtől függően vagy szépruhában vagy munkás zeug-ban vannak, nálunk pl kínai munkáskesztyűt húznak és melósruhában...) .. már amikor a kiskonyhából lavíroznak kifelé a holttesttel a gangon át, akkor összevissza borigatják a hullaszállítói szlengben beteg-nek mondott holtat, de már, ha nem áll ott a halottasautó faránál a hozzátartozó, akkor gyakorlatilag úgy basszák be-ja kocsi rakterébe a koporsóaljat, mint a költöztetők a dunnacihába gyűrt textileket szokták. Mire a holtesttel a temetőbe értek, ha még nem merevedett meg, ideoda nyaklik oldalára fordul, ha a száját a hozzátartozó elfelejtette felkötni, akkor ----

http://kanizsaujsag.hu/up_image/2012%20febru%C3%A1r/fagy.jpg

kép forrása www.kanizsaujsag.hu

Nem arról van szó, hogy annyira faszari lennék,   sajnálnám a 20 perces munkáért a 7000 Ft-ot a boncmestertől.

http://www.szentes.hu/wp-content/gallery/disz_szorokut/dsc_4964.jpg

Tudok ellenpéldát is, becsületes temetkezési vállalkozót, aki kitalálta a hamvak-hazahurcobálásos spóridőkben is azt, hogyan lehet az ilyesmit mégis kegyeletteljesen szertartásossá is tenni.

Tavaly más volt a véleményem és más tíz éve és lehet, hogy jövőre meg megint egy másik véleményem lenne, de amióta végignéztem pár hamvasztást az interneten, egyáltalán nem biztos, hogy nem inkább teljesen konzervatív módon férgeket lakmároztatnék a tetememből... a tudatlanul és naívan még annyira tüchtigének hitt hamvasztás helyett... Eleve azt nem értem, hová lenne belőlem a sok értékes foszfor tartalmú por, amit a tavalyi elgondolásom szerint a kedves fáim meg növényeim táplálására rendelnék... A régi Révai nagylexikon szerint kéne maradnia vagy két kiló foszforos pornak s ezzelszemben az urnában ha van fél kiló se...

A falusi temetésleső nénék (ma már kihalófélben vannak, Mónika-só-szerűen szórakoznak a temetéseken, ki sír/nemsír, tetteti vagy tényleg ájul, mennyire részeg a pap, ásított-e a kántor, a komenyistapapnak a zakója, műfogsora milyen vót etc-etc.) egyre többször kifogásolják, hogy már indokolhatatlan esetekben se nincsen nyitottkoporsós búcsúztató. Éppen ezért is, mert a temetőgondnok és bűntársa jóvoltából brékdenszin jellegű mozdulatba merevedett a tetem és a hűtőből imígyen kihúzván, hátugye nem szeretnék, ha ez kitudódna... Arra meg ki se szeretnék térni, mért vág néha pofákat a legkérgesebb lelkületű temetői gondnok is, ha kiderül, hogy má' megin' kórházbú hozták a "beteg"-et.

Én teljességgel elfogadom a személyes indulatot, ami csatornamunkásainkat fűti, hogyaszonygyaja ezek távoztatására minden alkalmat és lehetőséget, még az egészen üres ürügyeket is meg kell ragadni és nyomni, zsezsegtetni, nyomni takaroggyanak ezek. Az a bajom ezzel az attitüddel, hogy ugyebár ezek még hol voltak akkor, amikor az Ideális Ártatlan Reformkormányzás szépidejében kipattant a botrány a fejlettbudapesti kórházak proszektúráinak decemberközepe-végi állapotairól... [fűsenő ill Örkény országa ] meg ezek majd nemsoká elmennek a kurva anyjukba és gyönnek majd helyettük mégezekebbek, viszont a temetkezési maffia  az elmúlt húsz évben nem tanulta meg a mórest, hát ezután se fogja éstehát köszönhetően a szelektív ténykezelésben élenjáró csatornamunkásainknak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr265302509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása