I. számú minta a 6560/1939. sz. rendelethez [ a zsidótörvényben előírt négyfelmenős igazolás stencilje:]

LeszármazásiTáblázat6560PEER1939sz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr595250388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.04.28. 16:34:13

Lenne igény rá megint. Beteg dolgok ezek. Mit tehet az ember róla, milyen vallású volt a nagyapja?

Sz a b o l cs 2013.04.28. 17:15:46

Mit tehet az ember arról ma, hogy milyen vallású volt tegnapelőtt? Ismerek olyat, aki római kaotikusnak született, kamaszként kamu-sátánista istengyalázó volt, később az ateizmus felé kacsingatott, de a valláskritika hínárjába gabalyodva, az agnoszticizmus határvizein behálózta a hírhedt halacskás szekta, ahonnan csak fele lelkének suicid feláldozása árán szökhetett meg. Ma ez az ember sírva szeretne buddhistává válni.

Sz a b o l cs 2013.04.28. 17:51:39

Másrészt viszont: Segítsétek minden erőtökkel a háttérhatalmi konteók terjedését!

2013.04.28. 19:36:32

@Sz a b o l cs: én ateista voltam, tizenévesen divatsátánista lettem, aztán fel kellett nöni. Hosszú egzisztencialista szünet után buddhista lettem - de ezek az én döntéseim. Az, hogy a fajtisztasági törvényben hanyas keverék vagyok viszont rajtam kivül áll.

2013.04.28. 19:39:29

@Sz a b o l cs: minek? Az csak a dzsobbikok malmára hajtja a vizet. És ott már most is kritikus az árszint. A végén még a malmot is elsodorja.

Sz a b o l cs 2013.04.28. 20:47:20

@nagyjoco: Nem oda hajtja.
Illetve pártpolitikailag fingom sincs... de a háttérhatalmi konteók addig hasonlítanak az antiszemitizmusra, hogy félelemből, kisebbrendűségi érzésből, meg hasonló vackokból születő gyúlölet táplálja mindkettőt. Néha még kezdő háttérhatalmisták zsidóznak is vastagon, aztán ha ezt egy zsidó meghallja, akkor rögtön meg is ijed. Pedig ha elhatalmasodik a konteo, akkor kikeményedik az eltérés, hiszen klasszikus antiszemitizmus esetén minden zsidó ellenség, háttérhatalmistáknál viszont Grün bácsi a kisboltos, vagy Weiszmann Gizike a könyvelőkislány ugyanolyan ártatlan áldozata a háttérhatalomnak, mint Madárfejű "viceházmester" Lajosska. aztán ha még jobban elhatalmasodik a konteo, akkor a zsidózás már szóba se jön. Na jó, ha jön újabb ember, akkor neki az érthetőség kedvéért emlegetni kell a szabadkőmérgeseket, meg a mikiegér klubot, meg BillGates-et, meg Zuckerberget, meg egy "csomó" zsidót a világ elitjéből...
Az a nagy különbség, hogy az antiszemitizmus konkretizálja az ellenségképet, a háttérhatalmi konteo meg meghagyja mesebeli sárkánynak.

Az egyel följebbihez: Ma már az antiszemiták közül szinte senki sem emlegeti a vallást, pont azért, mert már ők is látják, hogy a vallás az gyorsan változtatható dolog. Nyilván köztük is akad sok, aki élete folyamán változtatott párszor. Származásról még sokan beszélnek, de egyre inkább adják át a helyet azoknak, akik állampolgárságról, nemzeti identitásról beszélnek (mondjuk az vicces, amikor de facto kijelentik, hogy egy zsidónak eleve nem lehet nemzetisége, másik vicc meg az, amikor hétfőn azzal jönnek, hogy "állampolgárságot minden határon túli magyarnak", majd szerdán elkezdik szidni az USA-magyar kettős állampolgárságú zsidó-buzik-apja-faszát)

2013.04.28. 21:38:48

@Sz a b o l cs: kis hazánkban az alábbi konteó van forgalomban:vannak a genya betelepült zsidók, kamatos kamattal eladósitották az országot, megcsinálták Trianont, aztán a kommunista diktatúrát, végül az utóbbi húsz év összes problémáját is ök okozták. A fidexek annyiban mások a jobbikoktól, hogy ök nem merik nevén nevezni a zsidót, de a történettel egyet értenek.

Sz a b o l cs 2013.04.28. 21:53:47

@nagyjoco: Látod mennyivel jobb lenne a következő sztori: A genya háttérhatalom kamatos kamattal eladósította az országot, megcsinálta a két világháborút, trianont, hidegháborút, kommunizmust, malacinfluenzát, chemtrailt, HAARPot, és a világ összes problémáját ők okozták. Még a rasszizmust is, meg az antiszemitizmust, mert ez is csak egy háttérhatalmi trükk arra, hogy atomizálják a társadalmat, és embereket egymással szembefordítsanak, hiszen a gyűlölködő, rettegő tömeg könnyen irányítható.
Kis hazánkban ez a konteo is forgalomban van, csak még nem elég elterjedt. Terjesszük, és akkor a másik ki fog kopni. Nem férnek meg egymás mellett.

2013.04.28. 21:57:19

@Sz a b o l cs: nincs globális nagy konspiráció. Ez ellenkezik Ockam borotvájának elvével. Tehát nemjó.

Sz a b o l cs 2013.04.28. 22:11:19

Mellesleg akik elkezdenek hinni a háttérhatalmi konteoban, azok többnyire az ezotériához, okkultizmushoz menekülnek, nem piszmognak konkrét bűnösök keresésével, hanem bevonzzák a szeretetet, gyertyát gyújtanak, rituálékat tanulnak... és gyakran fordulnak cigány tenyérjósokhoz, meg zsidó spirituális vezetőkhöz. Pl szepes Mária néni roppant népszerű közöttük, de szeretik a müllerpétereket is, Popper Péter simán megfér Konfuciusszal, Márai füveskönyvével, Mária Trebennel, Pio atyával, Sallinger Richarddal, Oshoval, Depuk Chopraval...

És hajlamosak azt hajtogatni, hogy nem az EGO a fontos, hanem a MI... minden embernek módot kell találnia, arra, hogy segítsen másokon, és a világ energiája ezt a segítséget előbb-utóbb visszatükrözi, de a negativ hullákat is visszatükrözi, szóval nem szabad gyűlölködni, mert azzal csak a háttérhatalmat rabszolgáljuk...

Sz a b o l cs 2013.04.28. 22:13:02

@nagyjoco: Jajj.... Miért kell mindenkitől elvárni azt hogy gondolkodjon? Nem arról akartalak meggyőzni, hogy a háttérhatalom létezik, hanem arról, hogy sokkal jobb népbutítás, mint a sima antiszemitizmus.

magyar-magyar szótár 2013.04.29. 01:21:38

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Én abban hiszek, hogy a világ berendezkedése olyan, minden lépésed után, lehet, hogy már a sarkon, ha befordulsz, hitbe bakkansz, sőt, már kaptalak rajta hiten. Az emberek sokszor a szájukkal hisznek, de a "nemhiszek!" is ugyanolyan szájalás csupán.
@Sz a b o l cs: köszönöm a tartalmas kommenteket, de @nagyjoco: hogy a frászka kunkorodtatok a hit kérdéséhez?

Aktuálpolitikailag a Jobbik-ban -ez a gömböcség természete-van most nagy rohangálás származásibizonyítványokért.

Egyébként: A FIDESZ szélein sok jobbikos érzelmű szorong, mégpedig azok, akik egy kicsit értenek is a [helyi, települési] politikához. A Jobbik a proletáriátus pártja és ez a proletáriátus egyenlőséget is akar, de őket [az egyént] senki senki mással ne vesse ösze vagy hasonlítgassa, ők a "dóhozók" akik "adóznak" [egy faszt!] meg "eltarcsák a zországot és a gazdagok a zők zsíjjukat szíjják meg a zsidók és cigányok!" -egyébként a lopott építőanyagot himihumit meg most, amit lehordanak a lomizásban külföldről [Budapestről] azt megveszik. Szóval "égő" nyíltan jobbikosnak lenni, ezért inkább a FIDESZ-ben dekkolnak... tudom, hogy szivesen rácuppantok arra a konteóra, amiszerint a Stefánia kisasszony hoaxát a jógyerekek megalkották, miszerint rendes múzeális náci nézetek a FIDESZ főség fő ideológiája (a folkszdojcs 24 éves kertészmérnöklány, aki nyilván a bájerzsót reinkarnációja lenne)

magyar-magyar szótár 2013.04.29. 01:25:06

@Sz a b o l cs: A netokratív spekulalisták a maximálisra fokozzák a népbutítást, főleg a kereskedelmi jellegű marketingben. Ennyire buta a nép már régen nem volt, az újostobaság még rosszabb, mint a felhomályosulás százada előtt... akkor 5000 meg 10000 éves ősi hagyományok (pásztorkodás, földművelés füves-javas-tudás) tápláltak egy közös tudatösszességet, ami ma a korlátolt önhittség, önzés, egodeizmus... és egyre sötétebb, egyre síklogikusabb, komplexen gondolkodni már képtelen, befolyásolható, önállógondolat nélküli elmék. A politmarketing pedig semmit se csinál mást, mint szépen átveszi a kereskedelmimarketing egyes fogásait.

2013.04.29. 08:18:35

@Sz a b o l cs: szepes Mária azért elkottyintott ezt-azt a szabadkömüvességröl és szerepûkröl a francia forradalomban. Gyakoraltialg elismerte, hogy az egészet ök csinálták, ami azért izgalmas dolog az Arany Rózsakeresztesek egykori vezetöjétöl.

2013.04.29. 08:20:42

Mondjuk egy izraeli állampolgársághoz is valami ilyesmit kell kitölteni.

Sz a b o l cs 2013.04.29. 10:12:56

@magyar-magyar szótár: Hithez úgy kanyarodtunk, hogy bár a papír neve leszármazási bizonyítvány, valójában a vallást kellett beírni, nem a származást. Zsidóknál akkoriban a zsidó származás egyben zsidó vallást, zsidó hitet is jelentett (kivéve ha mégsem, de azért általában) Ezzel szemben aki be tudta karcolni, hogy katolikus vagy református, az tulajdonképpen nem nyilatkott a származásáról.

A butaságnak meg én nem a mennyiségét keveslem, hanem a milyenségét kifogásolom. Persze lehet hogy te annak örülnél, ha a butaság szummája csökkenne, de ebben én már nem hiszek. A butaság csak nő, dagad, talán már engem is megevett, és ha már nő a butaság, hát akkor én inkább "jószívű, közösséget építő, segítőkész butákat" szeretnék látni, mint "forradalmár és felforgató butákat"

Sz a b o l cs 2013.04.29. 12:02:26

@nagyjoco: Rossz nyelvek szerint ha lakást akarsz ezen a környéken, akkor is.

maps.google.hu/maps?hl=hu&ll=47.545867,19.064833&spn=0.001126,0.002068&t=h&z=19&layer=c&cbll=47.546068,19.064585&panoid=uYuRPA8n6qJ9NbRpFJLG2g&cbp=12,334.36,,0,0

Valaki látott már olyan embert, aki hallotta, hogy butuska vidéki kőgazdag faszi itt akart egy kis garzont venni Pesten egyetemista leánycsemetéjének, hogy ne kelljen kollégiumban koszolódnia, had éljen már saját lakásban a kis pinnavirág. Hiába volt meg a kérdéses összeg kp vagy akár átutalás formájában azonnalra, nem sikerült az üzletet (kampós orr hiányában) nyélbe ütni.

Persze ez nyilván nem igaz, de azért már hallottam ilyet.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.04.29. 12:37:45

@magyar-magyar szótár:
ez egy ilyen bon mot akart lenni, egy vicces paradoxon, izé

magyar-magyar szótár 2013.04.29. 14:25:19

@Sz a b o l cs: Az igazság nem vajaskenyér.
Az igazság téliszalámi. Namost az igazán fasza szalámiban vannak koczkák levénült sertés tenyészállatokból, pl kanszagú kanokból és ehetetlenhúsú kocákból, de az igazijó szalámiban némi szamárhús is van.

Vagyis ez igaz, hogy az első tíz fényesfővárosi ingatlancég izraeli tulajdonú... de az is igaz, ezt bárki mai izraeli polgár megmondja, hogy a magyarok nagyon gyérek és lusták a kereskedelemben, túl kényelmes itt a pálya pl az ingatlanpiacon a mai izraeli állapotokhoz képest, tehát egy ott edződött cég itt negyedgőzzel is legyalogol bárkit.
Valamint a bacharachi csodarabbi mint ingatlanügynök akár a bászrai csodamufti lyányának is eladja a lakást, sőt, Wilhelmine Hess-nek is csak vigye végre valaki.

A legtermészetesebb, hogy a vidéki földbirtokosság és polgári krém a felsóoktatásban diákoskodó gyerekének nem albérletre pazarol a vagyonából, hanem vesz egy kis lakást, egyetemi városainkban 5-6 milláért egész pofás kis diáktanyákat kaphatni. Persze esze ágában se állna procc luxusgarzonos házban a kátszatért (meg a kilátásért) elszórni még hat-tíz millát. Huszonnégyet meg főleg nem.

Faji kérdést csináltak ebből, nyilván pl a kikeresztelkedési-családneveből is ki lehetett ezut-azt, persze nem jogierejű sejtést, sütni. A Mátrai-Tátrai vagy Dunai-Tiszai az zsidó, a Bihari vagy Bácskai az pl sváb vagy cigány[ból magyarosított]. Nem hiszem, hogy ebben a körben lehetne valami újat vagy okosat mondani -én a halotti matematikával kapcsoilatban [matekozás holtakkal] fejtettem ki a véleményem, ami röviden annyi, hogy ha egyedül Dr Radnóczi középiskolai tanár, zsidó és igazkeresztény magyar ember hal meg ártatlanul, az már sok! Mindenki mindent tud, pl a neonácik nagyon, akárcsak a netokratív bibliafikázóknak, nekik is előre bekészített cuccaik vannak a vincsesztereikben a nemlétező tudásuk meglebegtetésére pl jólszelektált talmud idézet-helyek ésígytovább.

Magyarország és a magyarság ereje a magyarok toleranciájában és befogadókészségében van, abban, hogy századokon át a befogadott idegennépek már egy-két generáció után nem kényszerből, hanem szívvel és igazán akartak magyarok lenni, csak Alekszandr Petrovics mennyi-de mennyi nemzetiségit tett magyarrá példája és versei által. Ezért duplán szégyen, amit a magyar fasiszták művelnek éd pofáznak és főleg pedig nemzetgyalázó.

2013.04.29. 14:51:58

@Sz a b o l cs: Pusztán vallási alapon tudjuk, hogy a nemtudás végtelen - és ezt empírikus alapon le is ellenőrizhetjük - elég a saját gondolatainkat a világról egy kicsit jobban szemügyre venni.
Szóval butaság A-t lecserélni butaság B-re nem csökkenti a butaság szintjét a világban és nem is segít rajta semmit.

Sz a b o l cs 2013.04.29. 15:14:33

@magyar-magyar szótár: Akad olyan is, aki a látszatért elkölt tízszser annyit, mint amit te gondolsz. Érettségi ajándékként (vagy a friss jogsihoz) null kilométeres Mini Cooper ebből a telekjáró fajtából:

static8.origos.hu/i/1001/20100119minicount4.jpg

Aztán ha nem töri össze, akkor lehet neki venni egy ilyen kék Toyotát:

autoteszt.mandiner.hu/gallery/image/teszt/toyota_auris_hsd/logo.jpg

Azt beszélik, ezek a kékek nagyon zöldek.
Pedig hát elég májer lenne egy alig használt Audi vagy ha már az Audi az tiszta WV, akkor talán egy Skoda vagy Seat. De ezek a gyerekek ilyen csiricsáré autókat szeretnek, apu dolgozós Ford Rangerét semmibe veszik.

És lakásból 5-6 milláért csak valami szar környéken kapsz valami lukat, bazmeg, azt vegye meg a fodrász vagy a doktor a gyerekének, azoknak jó lesz az is, aztán ha már nem kell, el lehet adni ugyanannyiért, vagy ki lehet adni albérletbe, és majd lassacskán behozza az árát. De a Marina part az más, az biztonságos mint a kettőperá kerület, és közel a metro, meg a plaza, és mégse nyócker, érted, mint a tiszta cigányos Corvin-negyed.

Sz a b o l cs 2013.04.29. 15:17:20

@nagyjoco: Ha butaság A-hoz erőszak kapcsolódik, Butaság B-hez meg písz-láv-hepinessz, akkor azért csak van különbség, nem? Persze csökkenni nem fog, ezt elismerem.

Sz a b o l cs 2013.04.29. 15:29:20

@magyar-magyar szótár: ui: Amúgy értem amit mondasz, de az se vajaskenyér, hanem minimum disznósajt!

2013.04.29. 16:32:46

@Sz a b o l cs: Azért a háttérhatalom irányításával által meggyanusított emberkék felmenőinek jórésze /*KIHÚZVA*/.
Tehát ha összevetjük Butaság A-t Butaság B-vel, tkp. az egyetlen különbség a származási kérdés lesz. Vagyis Butaság B = Butaság A + ezek mind */ezt nem szabad kiírni*/
Szóval nagyon bentebb nem vagyunk.

Másrészt lézerjanitól személyesen halhattuk, hogy jövőre Mo-n törvényerőre emelkedik a "Felejtés Tilalma és az Emlékezés Parancsa ", ami miatt gyanus, hogy a magyar kormányt a /*CENSORED*/ ellenőrzik. És A Dzsobbikok malmai újabb komoly vízutánpótlást kapnak, pedig már amúgy is jól állnak ezen természeti erőforrással.

Sz a b o l cs 2013.04.29. 16:57:02

@nagyjoco: Értem én, de egy tisztességesen idomított háttérhatalom-hívő csak néhány tucat elérhetetlen nagymogulra koncentrálja a gyűlöletét, addig egy klasszikus régivonalas antiszemita gyűlöl egy egész népet. Az is igaz, hogy a turulos vezérürük is gyakran hangoztatják, hogy nekik ugyan semmi bajuk senkivel, csak hazánk kizsákmányolóival... szóval lehet hogy a párt képes más ideológiák követőit is maga mögé állítani... még gondolkozom... a magam szűkös keretei közöttt.

2013.04.29. 21:56:28

@Sz a b o l cs: olvasd el a Világhóditók cimü klasszikust. Ott most akkor a nép vagy a nagymogulok ellen van szó? A Bosszú Népe az szdsz vezérkara vagy a teljes szavazóbázis? Mert ákos ott bizony a fidexek szájának ize szerint danolászik.

2013.04.30. 07:58:11

A nagy XX századi népirtások egyetlen okaként a csoportgyűlöletet (rasszizmus, idegenellenesség, osztálygyűlölet, stb) szokás megjelölni és le is vontuk a tanulságot, hogy ha nem akaruk ezeket a népirtásokat megismételni, akkor a csoportgyűlöletet ki kell irtani a társadalomból. A vicces az ebben, hogy a technokrata szemlélet, miszerint a társadalmat a benne jelentkező problémák egyenként megoldásával kell jobbá tenni, legalább annyival hozzájárult a nagy népirtásokhoz, mint a csoportgyűlölet maga. És nem nagyon lehet ma olyan politikust, megmondóembert, gondolkodót találni, aki ne így gondolkodna.

magyar-magyar szótár 2013.05.01. 02:41:30

@ifsz: szemben ugye a tréfás és okos Odüsszeusszal, aki egy népet puszta vadászat-zsákmányszerzés céljából mészárolt le barátaival hazafelé mentében

A csoportgyűlölet szítása pl a hypermarketek dolgozói összekovácsolásának is főeleme Tkp ennek a marketingelemnek a megújítója Dr Josef Goebbels volt.

2013.05.01. 18:08:19

@magyar-magyar szótár: Az alap kulturális kód nagyjából valami ilyesmi: ha egy idegen jön, vendégeld meg, jó ha nem nagyon mutogatod, hogy mid van, lehet, hogy kém az illető. Ha öten jönnek, nem árt az egészséges gyanakvás, figyeld minden lépésüket. Ha ötvenen, akkor fegyverbe, mert azért jönnek, hogy felégessék a falut. Hasonlóan egyszerűsítő, de az esetek túlnyomó részében működő szabályszerűségek vannak arra is, hogy idegenként hogyan érdemes viselkedni egy közösségben. Az egyik dolog, ami miatt a társadalomban mégsem lehet ilyen ökölszabályok szerint megítélni a dolgokat az dr. Goebbels és társainak tevékenysége ahogy a saját céljaiknak megfelelően ferdítik az érzékelést. A tesco-s kisgoebbelseknek személy szerint meg tudok bocsájtani, mivel bár ők is a hülyeségre nevelik a dolgozót, extrém körülmények kellenek ahhoz, hogy ennek tragédia legyen az eredménye (nem mintha ez rajtuk múlna, de mindegy, sok sikert az auchanosok démonizálásához).

Ami miatt felhoztam ezt az egészet, az egy kérdés, ami mostanában foglalkoztat, hogy tényleg úgy van-e, hogy a csoportgyűölet minden rossznak az eredője, vagy lehet olyan, hogy gobbelsi lózungokat beszopva vagy esetleg élettapasztalat folytán utálom a ...kat (ket), de mégsem támogatnám soha, hogy kirekesszék, táborba zárják, kivégezzék őket. Vagy másik oldalról, ha varázsütésre kiirtanánk a csoportgyűlöletet, elegendő lenne-e a népirtások megelőzésére, mert ott van a népírtások másik összetevője, a szemlélet, miszerint lehet egyszerű, jól kommunikálható, technikai jellegű megoldásokat adni kibogozhatatlan problémákra - ami szemléletet szinte mindenki, a legliberálisabb, legdemokratikusabb, legokosabb naivitásig jóindulatúak is magukénak vallják szinte kivétel nélkül.

Hogy mást ne mondjak a képen szereplő leszármazási táblázat kismiska ahhoz képest, ami információ ma minden polgárról rendelkezésre áll, könnyen kereshető módon, meg az az információ ami fizikailag nincs benne az adatbázisokban, de igény szerint bármikor kibányászható.

kikoránkel 2013.05.01. 19:38:37

@magyar-magyar szótár:
"Magyarország és a magyarság ereje a magyarok toleranciájában és befogadókészségében van, abban, hogy századokon át a befogadott idegennépek már egy-két generáció után nem kényszerből, hanem szívvel és igazán akartak magyarok lenni,..."

Ezt egyszer már bizonyítani is illene, nem csak állítani. A
történelmi tények, adatok minimum ellentmondásosak ez ügyben, de inkább az ellenkezőjét bizonyítják.

magyar-magyar szótár 2013.05.03. 04:25:40

@kikoránkel: Sajnos a blogmotor tegnap felfalta a neked írt kommentemet. Nem sok kedvvel kapirgálom össze, meg már jóformán mindent elsoroltam erről, tőlem független bizonyítóerejű tényeket, az egyik az idegen népnevek-mint családnevek gyakorisága a magyarban. Aztán maga a magyar nyelv, mint részben térképe is a magyarpok útjának de a magyar nyelv bizonyíték is a magarság befogadó attitüdjére.

Vannak ezek a mai is élő móókszoista hazudozások, miszerint Kossuthék "nemzetiségipolitikája" vezetett Trianon-ba.

Nem mo ndom, 1880 óta sokat asszimilálódtunk a fejlett Nyugathoz, pl a folkszdojcsokat sem tagozza be NSZK... bár újabban pl a németanyanyelvű törökök teljes asszimilációjában látnák a "nemzet megmentésének esélyét"
Ha bizonyíték kell, gyere le a valóságba és szemlélj a Jászságban iránimedencei (bocs, de nem hagyhatom ki: "turáni") arcokat. A Nagykunságban még nem is jellemző annyira az atavizmus, de a Jászságban Nagy Alekszandrosz perzsa hadtestjéhez ezerszám lehetne jó statiszta arcokat összeszedni, ott vannak még aztán a székelyek.
Ha nem befogadónép lenne a magyar, akkor ma Budapest négyes osztatú lenne elküllönülő zsidó, német, szlovák és magyar városrészekkel. A nagy Asszimilácós időszak a bizonyíték, Budapest Fényes Korszaka. Ez tőlem független ténysorozat, akár fel is lőhetem magam a hóóódba vagy a göncölszekérbe.
A "minimum ellentmondásosak" ez a ma divatos történelmi relativizálgatgatás egyik móccera, ugyanolyan szemenszedés "okos szakállas pulóvewres" bácsiktól, mint pl a heőjjemogyorókok kárpátiás Alaméniom Grófos giccse. UGye, ebben megegyezhetünk, hogy a heőjjdemogyorókok édeserdélyezése ostoba, Erdély soha nem volt úgy magyar, ahogyan azt ezek a lelkinyomorultak gondolják. De a mondolat se különb, ráadásul annak IS napipolitikai-taktikai indítéka van, a relativizálgatgató szemenszedésnek.

Amit már mutattam neked, eleve onnan kezdődik a hibasorozat, hogy a Középkort sötétnek láttatják a móóókszisták, hogy a Felhomályosulás kora után az ő felgyövetelük najai annálisfényesebben ragyogjanak

Egyszerűen a Középkorban a legteljesebben szabad volt a nemzetiségvlasztás. A barokk zeneszerzők többsége (a nacionalista, inkább abba ízlésterrorral kényszerített franciák kivételével:Đ) Multikalcs volt és ha egy düccs rendes alnémet akart lenni, lehetett és kész. Johannesz maiszter leteklepede Mezőhóccsátprattyapatakfalvván és elhatározta, hogy ő magyar, lajtsromba vevék imígyen János mester az Szász. A maradékai meg Szász -okkálettek, Szász László, Esvány.. amikoron már így jegyzék a neveket. A móókszisták az osztálytársadalom ki és összemagyarázásában a röghözkötést félreértelmezték, meghetett a jobbágy, nem volt röghözkötve, ha az egész múltját "személyi identitását" hátrahagyta, senki nem kérdezte meg a magát ácsnak mondó paraszttól, hogy hun a pakszus rúlla, hanemm imhol az szekercéd meg bárdod, imhol ez gerenna barkácsoljad, vésed ilyen-silyen gerennává és ha ment neki, akkor ács lett (ha nem is céhbéli) Neve Mihály ismertetőjele : balog [minthogy balkezes]

de szerintem fölösleges is közöttünk a vita, mert te nem vitázni akarsz

kikoránkel 2013.05.03. 11:26:05

@magyar-magyar szótár:

1.
Sötét középkornak a korai középkort nevezik, a Római Birodalom bukásától a XI. századig. És a római korhoz képest az is volt, annak ellenére, hogy Bizánc élt és virult valamint, hogy a Karolingok alatt kétségtelenül sikerült némi haladást felmutatni. De ez csak halvány visszfénye volt Rómának.
2.
A középkori szabad nemzetiségválasztás egyszerűen anakronizmus. Egy paraszt vagy kézműves státusára semmilyen változást nem jelentett, ezért meg sem fordult a fejükben. A nemesség meg amúgyis ott volt otthon, ahol birtokos volt.
3.
A szórványban élő betelepülők beolvadása teljesen természetes, magyarok százezrei olvadtak be Romániában, a délszláv államokban vagy akár az USA-ban.
Ezen az alapon az említett államok pont olyan befogadók és toleránsak mint a magyarság.
4.
"Ha nem befogadónép lenne a magyar, akkor ma Budapest négyes osztatú lenne elküllönülő zsidó, német, szlovák és magyar városrészekkel."

Amerikánál befogadóbb államot nemigen tudsz mondani, de az ottani nagyvárosokban simán léteznek ír, kínai, olasz, zsidó stb negyedek. És mindenekelőtt büszke amerikaiak mindannyian.
5.
"...hogy századokon át a befogadott idegennépek már egy-két generáció után nem kényszerből, hanem szívvel és igazán akartak magyarok lenni,..."

Erre írtam, hogy ellentmondásos megítélésű, de inkább az ellenkezője igaz.
A nagyobb tömbökben élő idegen népek beolvadása évszázadokig tartott, lásd kunok,de pl a szászok 7-800 éven át éltek zárt társadalomban, egyáltalán nem akartak megmagyarosodni, kis kívételtől eltekintve. Éles helyzetekben szinte mindig a Habsburgokat támogatták a magyar nemzeti érdekekkel szemben.
1919-ben az Erdélyi Szász Nemzeti Tanács különösebb aggály nélkül választotta Romániát.
6.
A rácokkal ugyanez a helyzet, ahol tömbökben éltek, ott eszük ágában sem volt magyarosodni, politikailag meg vagy Habsburg vagy pánszláv védelmet kerestek.
7.
A tolnai-baranyai-bácskai svábok magyarságtudatára jellemző, hogy az 1930-as népszámláláskor 477ezer svábból 300ezren vallották magukat német nemzetiségűnek. 150 év együttélés után!
Hogy aztán a Volksbundról már ne is beszéljünk.
8.
Tótok, horvátok nem játszanak, ők nem befogadott népek.

Amit mondani akarok az annyi, hogy nem biztos, hogy jól látod, hogy ezek a népek " szívvel és igazán akartak magyarok lenni".
süti beállítások módosítása