kbnyBögreutcael.jpgKedvenc utcám Fényesfővárosunkban, egyetlen ház sincsen benne, ez is itt a Gumigyár utcára néz, a hajléktalan guberálók tapostak benne egy ösvényt

kbnyBögreu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr535245700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz a b o l cs 2013.04.25. 12:47:22

Majd ha lesz rá pénze, megveszi a Harmat utcai autóbontós muki

magyar-magyar szótár 2013.04.26. 02:18:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Köszönöm, a linkhez ugró képről annyit. A fatolvajok és a sittrejtők kisteherautóval szétvonszolták a képen látható betonelemeket, behajtottak a sétányra és jobbrabalra lehányták a szemetet illetve az irtáson át be az erdőbe is vezetnek [terepjáró] nyomok.
@Sz a b o l cs: Ó, van arra még bababolt is a Serpenyő utcában, meg a LandRover szervíz, meg vagy két olyan ház olyan udvarral, amilyet edig csak budapestalji tanyákon láttam, a tő a heggyel meg a lepukkant Toyota Landcruiserrel egybehányva, láncos kutyákkal védetten. A börtönből egy szép zöld mezőre látni, ahol lovak legelésznek.

De az Ökrös köz se Piskóta utca.

2013.04.26. 08:09:06

Nyugodt, csendes helynek néz ki. A valóság egy szelete.

Sz a b o l cs 2013.04.26. 10:11:17

@magyar-magyar szótár: Egyszer tehetnél egy kis sétát a Váci út és Lehel út között,
www.youtube.com/watch?v=zpUASbzC7RU

sőt igazából inkább a Kámfor utca, Váci út és a Róbert Károly körút közt. Ott nem találsz ilyen szép utcákat, de teli van a környék gyönyörű telkekkel.

Pl itt van egy saroktelek, a fák alatt megbújik egy régi ház, ami olyan "vasutas aranykor" stílusban készülhetett, de ma már ez csak sejthető. A telekhez tartozik vagy 25 jó húsban lévő, fényes bundájú, rendszeresen etetett kóbor macska.

maps.google.hu/maps?hl=hu&tab=wl

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.04.26. 14:43:40

ennek legalább van címe, több gyerekemnek például csak helyrajzi száma van, lakcíme nincs is...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.04.26. 15:00:35

valóság:

"Olyan abszurd helyzetbe kerültek, hogy még amellett is érvelniük kellett: a köztársaság és a szabadság nem kizárólagosan önkényuralmakhoz kötődő kifejezések"

----------------------------------

"Nem javasolja az akadémia, hogy az alábbi személyek közül közterületet nevezzenek el az önkormányzatok: Erdei Ferenc író, szociográfus, Maxim Gorkij író, Károlyi Mihály, az első magyar köztársaság elnöke, Landler Jenő ügyvéd, Lukács György filozófus, Vlagyimir Majakovszkij költő.
Az akadémiai állásfoglalásban világirodalmi jelentőségű orosz-szovjet írónak nevezett Gorkij esetében ezt azzal indokolják, hogy a Szovjet Írószövetség első elnökeként részt vett az önkényuralmi rendszer fenntartásában, ha annak egyes jelenségeit nemegyszer éles konfliktusokat vállalva bírálja is. Károlyi Mihályt vitatott történelmi személynek tartják, az akadémia megjegyzi: nem állapítható meg minden kétséget kizáróan, hogy közvetlenül részt vett volna önkényuralmi rendszer megalapozásában, kiépítésében, fenntartásában, de vitatott történelmi szerepénél fogva nem javasolt, hogy róla közterületet, közintézményt nevezzenek el.
Majakovszkijról az állásfoglalásban azt írják: jóllehet költői munkássága világirodalmi jelentőségű, de kétségtelenül részt vett a szovjet önkényuralmi rendszer megalapozásában, kiépítésében és fenntartásában; az 1920-as években sokat utazott a kommunizmust népszerűsítve Nyugat-Európában."

a teljes hivatalos lista: mta.hu/data/cikk/13/13/63/cikk_131363/Onkenyuralmi_nevek_egyesitett_tabla.pdf

no comment

Sz a b o l cs 2013.04.26. 15:03:44

@vészmadár (pica pica): Komolyan érdekel: Egy ilyen gyereknek hogy néz ki a lakcímkártyája? Az van ráírva, hogy lakcíme nincs, tartózkodási helye Komló? Vagy lakcímhez be van írva, hogy Komló, külterület, xxxxx hrsz? vagy hogy a fenébe lehet lepapírozni ezt a szitut?

Sz a b o l cs 2013.04.26. 15:21:18

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Én azt javasolnám, hogy ne nevezzünk el senkiről semmilyen közterületet! Maradhatnának azok, amiket nem emberekről neveztek el, pl Széll Kálmán teret kereszteljük vissza Moszkva térre, vagy ha nem lehet, akkor legyen Szél tér, elvégre van Szél utca is meg vihar utca, meg szellő utca, és a név nélkül maradt utakat tereket szépen számozzuk be! Ötödik sugárút, Hetedik körút, Hatvanhatodik utca, tiszta Kojak-utánérzés, esetleg lehetne még olyan, hogy Északi, Déli, Külső, Belső, Alsó, Felső, Király, Ász, Dáma, Bubi, Káró, Royalflöss, Nagyfröccs...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.04.26. 18:39:56

@Sz a b o l cs: az a címe, hogy mondjuk 7300 Komló, hrsz 23347. azaz a gadányi tónál, a kerteknél lakik...

2013.04.26. 22:10:59

Bögre ucca - azt ha valamelyik büdœszsidó iomcsi is ivott abból?
Ez azonnal irvoslásea szorul.

2013.04.26. 22:11:43

Bögre ucca - azt ha valamelyik büdœszsidó iomcsi is ivott abból?
Ez azonnal irvoslásea szorul.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.04.27. 01:49:08

részlet:

Stumpf András: András Léderer, melós, mert amit olvastál, az csak a beharangozó, nem a cikk. Para, te nem tudom, miért gondolod magad újságírónak, fröcsögő baller publikon túl mást nemigen olvastam tőled, de azok legalább a Bartus nevű sztálinista csodabogár honlapján jelentek meg többek között. Persze meg ne sértődj. A gonoszságról meg annyit: azt tényleg érzem. Nagyon érdekes, hogy amikor Uj Péternek lehetősége van megmondani, honnan van a száz millája, és nem teszi meg, de elismeri, hogy a Wallis százszázalékos tulajától is, akkor nem az van az "igazi újságíróknál", hogy mi a háttér, hanem hogy az nem is Wallis-pénz. Nem? Veres pénze nem Wallis-pénz? Ja, biztos illegális virágárusításból szedte össze pont azt a 10-20 millát, amellyel beszállt UP lapjába. Nézzenek tehát magukba azok a "rendes újságírók". (Nem, Para, nem te: te sem rendes, sem rendetlen újságíró nem vagy. Szimplán nem vagy újságíró. Ahogy Bayer Zsolt sem az, meg Tóta W. Árpád sem.)

magyar-magyar szótár 2013.04.28. 02:21:21

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Sőt, az újságírás új kezdetei, a legesleggyönyörűbbek a XIX. századi naródnyik újságírás, a korai [bakunyinista] anarchista újságírók, az Uj-hoz hasonlóan pank elkötelezettek (Uj-nak van is ilyen fizimiskája, amiben retkesnyakú orosz haladó-anarchoid baller újságírónak maszkírozza magát) az orosz kommunista újságírás, a bolsevik újságírás, ahogy Gorkijról leszedik még a keresztvizet is, nem csak azt, hogy ő egyáltalán népi írónak nevezhetmé magát, az vitriolosság, amit egy Petre Ungureanu képzel magáról, ahhozképest nyállal hígított Családi Ital. Összeszarná magát egy olyan újsáígró attac felvezetésében egy mai indexgeci, amit XIX. századi orosz újságírók közepesei vívtak távoli szibériai kormányzósági lapokban. Tkp az, amit ma "haladó bvaloldali újságírásnak" neveznek Magyarországon és aminek mívelői a melegvíz feltalálásától kezdve a spanyolviaszkon át a nyelvifrenetizmus felé csak képzelnek magukról, a moszkoviták humorától (és Révai vagy Gerő és Rákosi nem a Hírcsarda szarmuzásában fingorettáztak aluilmulva még Sas kabaré Jóskát is.. hanem tényleg, a magyar pol'humor legszebb lapjaira való, ahogy baszogatták az ellenzéket... ) Talán Komlós János vagy Árkus József, a kései köbunokák.. a 80-as évek Népszabia és az alkoholizálás miatt még nem ennyire dementiás Váncsa voltak képesek enyhédeden fölidézni az újságírói céh eme frenetikusainak stílusát, de már csak fótokban. Néha.
Például te, igen te, Hanni, mit ismersz Uj művészúr népszabadságbéli papír publicisztikáiból?

Csöppet sem értek egyet ezzel a nemtomkivel, akit itt idézel. Sőt, Petre Ungureanu überújságíró. Bármilyen nyomorult, stréber és pl bajnaiseggnyaló, még mindig kb ez a ma tapasztalható legmagasabb színvonal, amit Ujkihívásttalát, Szily vagy Ungureanu mível. Ennyi telik, ez van. Nem azt mondom, az ember ezeket az ócska geciket és "munkásságukat" szivesen átengedné lazára állítva a törőhengereit, az amerikai mai liberálisújságírás darálóján

Meg kell még említebni a XX. századi újságírásból a német és a zsidó újságírás legszebb éveit, meg a német-zsidó és a lengyel (az askenázi)zsidó, az ortosz-zsidó újságírásnak mégh a legvadabbul antiszemita szovjet-brezsnyevi időkben is, ráadásul sorokközé írt!!! frenetizmusát, aaminek szintén a fasorjába se nincsenek az index gecik. Naés minden MÁS magyar újságíró kb ráadásul messze elmaradva az indexgecik nyomában kullog, de ami az aljasságot, az immoralitást és az Uj Péteri Értelembe vett kurvulást illeti, abban mégelmaradottabbak. A jobbos újságírók unalmasan szopnaknyalnak. De az index gecik, ahogy mélytorkozva de mégis harikkal... egyszerűen megveszekedve szopnak fogazva, szinte cincálva is az őket tápláló, pl Wallis Apa Fasz-t. És az a különleges, hogy a szopás végén a gecit a kis slapajaiknak az arcába veretik. [azaz nem kímélik a saját oldali strébereiket, van elég önkéntes nyalinger]

Mostanában regy fasza burleszkfilmen gondolkodom Tarantino modorában, semmit nem kell burleszkizálni ugyan rajta, csak tisztán-szárazon ábrázolni a magyar sajtótörténetet 1983-tól kezdvén. Érted, csak azt a jelenetet képzeld el, amikor Pallagi meghallgatja Májer Arankát snitt, Májer Aranka a hentesképű Dr Kovács bácsi előtt...

magyar-magyar szótár 2013.04.28. 02:24:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A Maxim Gorkij-ról való indoklását az akadémiának külön szeretném megismerni. Ugyanis Gorkij egyszer próbálkozott vonalasat írni, ez a nekünk kötelező Maty volt, de csúfosul megbukott vele, a boilsevik újságírók rettenetesen elintézték stréber fércmunkának csúfolva. Gorkijnak önkritikát kellett gxakorolnia és meg kellett igérnie, hogy többé nem próbálkozik vonalas munka írásával.

magyar-magyar szótár 2013.04.29. 08:18:53

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Egyelőre az üzenik, hogy nembegyere, én meg azt, hogy az anyjuk bögyörőjét szíjják ki.

Sz a b o l cs 2013.04.29. 11:48:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Komolyan kérdem: Mi indult el? 444 süket és vak, jetiválasz tinglitangli múltidő, talán a facebookon van valami? Azt nem tudom megnézni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.04.29. 12:36:08

@Sz a b o l cs: volt egy kis gondjuk:)

most újra megy

ha mégsem, akkor nézd meg UP videoüzenetét a kedves tartalomfogyasztókhoz:
www.youtube.com/watch?v=y5C2k7462yo

Sz a b o l cs 2013.04.29. 15:36:03

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Közben megnéztem. (a 444-et, nem a videót) Azt hiszem most még több a füst mint a láng, de azért lesz itt akkora tűz, aminél lehet pecsenyét sütni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.04.30. 00:53:01

jó lesz ez:
444.hu/2013/04/29/hipszterblitzkrieg-magyaroszag-ellen/

sőt:
444.hu/2013/04/29/kulonben-duhbe-jovunk-1974/

sokkal jobban indul, mint a cink, látszik a...
hmm

az, hogy a cink egy buli, a négyes viszont élethaláljáték

magyar-magyar szótár 2013.05.12. 04:46:04

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Köszönöm, most sikerült elolvasnom. vannak még hibák, Faragó Vilmos is ostorozta azért így, ahogy Ujkihívásttalált-ék sokallják már
Viszont Natalie Olah felfedezéért mégis érdemes volt, ezt a picsát! Etalon! Bevallom, amikor a Bezzeg Nyugati Válemény!-forrásként Oedoen van Hoorvath-ot kitaláltam, kb őrá gondoltam (fasz/pina egyremegy)

magyar-magyar szótár 2013.05.12. 04:48:15

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mennyiben élethaláljáték a 444 főleg FFF-ből, ugye. Tegyük fel, hogy az igazgatótanácstag úrnak nem gyön be a 444, akkor mi lesz? El kell mennie dógozni az Ász Kolbász-ba, féldisznót cepelni? Sajnos nem.

magyar-magyar szótár 2013.05.12. 04:49:16

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A cikk lényege : "hazudjatok fejlettebben és hatékonyabban, pl olyan jól, mint mi"
süti beállítások módosítása