idézőjel kezdődik:

>>A szakácsnak a böftök mellett kell állnia

A borsos tokány tudta, hogy milyennek kell lennie, amely tudományt kevesen ismerik az emberek közül.

A kiszolgált katona külsejű pincér az asztalra helyezte a tálkát, de újabb tányért nem adott melléje, mintha e néma jeladással utasítaná a vendéget, hogy a zónatokányt a tálkából kell elfogyasztani; aztán megállott ugyancsak nem nagy távolságnyira, hogy Kápolnai esetleges megjegyzéseit nyomban átvehesse. Így áll a sekrestyés az oltár oldalán, ahol mondjuk éppen esketést végez a pap gyakorlatlan esküvők között. Így áll a kis ház a nagy ház mellett. Régi pincérek tudománya, hogy egy  tiszteletben álló álldogálással megkedvesítsék magukat. Ugyanezért Kápolnai elég nyájasan szólt a pincérhez:

-Csak azt akarom mondani, hogy ezt a tésztát nem nokedlinek hívják, hanem nockerlinek. Mint ahogy a regényírót, akiről mostanában szállodát neveztek el Londonban , nem Thackeray-nek, hanem Szekérnek hívják. Magának mi a neve? <<

/Krúdy Gyula: Miért állt az óra a vendéglőben -kis zsáner az utolsó évéből, 1933-ból/

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr305127110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyinéni 2013.03.11. 19:28:22

Pompás. És éppen ma (alkotmánymódosítás) ez került fel.
Igaz, Dávid Ibolya sem értett a focihoz:D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.03.11. 22:39:27

A kormány sunyi és gyáva, a rendőrség mögé bújik, és önkényesen korlátozza a gyülekezési jogot.

Ki mondta és mikor?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.03.12. 01:23:39

A "keresztény" "demokraták" is megszólaltak:

A KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja az elmúlt napok sorozatos balliberális tüntetései kapcsán, melyeket a hatalmukat és befolyásukat vesztett balliberális és szocialista körök szerveznek, és amelyek mögött véleményünk szerint külföldi pénz és szervezők állnak, a következőkben foglal állást. Kiállunk az alkotmányos rend és a jogállamiság mellett és támogatjuk az ezt elősegítő alkotmánymódosítást, amely összhangban áll az Alkotmánybíróság ajánlásaival – hangsúlyozza a munkacsoport.

Tiltakozunk mindenfajta anarchista támadás ellen, amely a törvényes rend felforgatására és a köznyugalom megzavarására irányul. A mai nap, a terrorizmus áldozatainak emléknapja hangsúlyozottan felhívja mindannyiunk figyelmét arra, hogy az anarchista zavargások könnyen terrorcselekményekbe torkolhatnak, veszélyeztetve demokratikus államrendünket.

Kérjük a diákságot, ne engedjék, hogy követeléseik melletti kiállásaikat baloldali pártok választási céljaikra kihasználják.

Kérjük a rendvédelmi szerveket, hogy a sorozatos rendzavarásokat higgadtan, de demokratikus jogrendünk teljes szigorával kezeljék – zárul a kommüniké.

kdnp.hu/news/kdnp-kiall-az-alkotmanyos-rend-es-jogallamisag-mellett

-------------------------------------------------

Az ellenséged ellensége a barátod - vagy hogy?
Valamint ugyanitt: első mondat fogalmazása a helyesnek és jónak vélt kommunikáció tükrében, különos tekintettel a többszörösen összetett mondat értelmezésére, a pápaválasztásra; valamint minden keresztyény és a magyar nyelv- és szépérzék meggyalázására

Elhatárolódsz EZEKTŐL vagy sem?

a rizsa nem érdekel

ERRE egyetlen adekvát válasz létezik, a ŰAAÁ

(és várom a külföldi pénzeket - ja nem is, inkább a büdös hazaáruló gerinctelen aljas képmutató farizeus mocskos rohadt uaaua)

EZEKHEZ képest a kedvenceid (tg, up, ballib sajtó, jóoldaliak, agymosott mi, stb ... .... ... )

ne már

kikoránkel 2013.03.12. 07:24:33

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
"Panyó Panni híres nevem, pirulva kén említenem. De lekopott rólam régen piros kendőm a szemérem."

2013.03.12. 15:52:28

Füles Mackó mond most néktek szép meséket, gyerekek,
Szép, nagy, kerek két fülemnek köszönhetem nevemet,
Kedvencem a friss méz, s más finom falatok,
De ugye szerettek, hogyha kövér is vagyok.
Brummabrumma brummabrumma brummabrumma brumbrumbrum.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.03.14. 09:24:53

off

nem csodálom, hogy hallgatsz

az elmúlt napok eseményei nem nagyon passzolhatnak a valóságodba

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.03.14. 12:29:15

a legújabb hírcsárd... ööö valóság:
www2.echotv.hu/index.php?akt_menu=16&r_id=29&hir_id=316525

Értelmezd lécci nekem szőkenő agymosottnak ezt másképp, mint hogy akármekkora fasz és sötétség is valaki, ha lojális, elnyeri méltó jutalmát

gy.k.: államila kitüntetéssel is elismerték az elmebajt

biztos gyurcsány intézte ezt is?

Orbán a hibás, ezért is.

(BD, hogy így jösszmész?)

dr Steinmann 2013.03.14. 14:50:51

és már az osztrák tévések is agymosottak

www.youtube.com/watch?v=y9HxR_Rs1uA

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.03.14. 14:54:52

@A Hannibal Lektűr-attitűd: a legviccesebb, legalábbis számomra, hogy - nemzeti érzület ide vagy oda, azért a cikkbe bele kellett kopipésztelni az ablak-zsiráfból, hogy ki az a Táncsics Mihály és miért az ő nevét viseli egy publicista-díj:)

magyar-magyar szótár 2013.03.16. 08:27:01

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mindig a Direkt Morál fázisában mondja, aki mondja. És aztán a Rossz Lelkismeretfurdalás fázisában meg ha küldi a rendőröket (a maroknyi tüntető védelmére) az a baj, ha nemküldi, akkor meg az. van még egy megoldás, a kevesebb rendőr. De ki a fasz tudta azt előőre, hogy három-maroknyian tüntiznek csak, amikor a felhábóóóóróóódáss óóóóóóórszágosan nagy, mindenki, aki ér valamit, háborog, aki nemháborog, nemér...

magyar-magyar szótár 2013.03.16. 08:28:18

@A Hannibal Lektűr-attitűd: az igaSSág, mint méndig, rémegyszerűbb: nem értem rá még idenézni se, nemhogy válaszolni a kommentjeitekre és akkor még linkeket kéne megnéznem, echotévé-s cuccot is... TV-SHOP -ot nem linkelnél?

magyar-magyar szótár 2013.03.16. 08:32:06

@dr Steinmann: Áááá, dehogyis. Mind idejönnek és itt a hellyszínen tanulmányozván ők maguk szedik össze a tényvalóságot. Mint pl az Operaházi Tüntike idején, amikor egy nyugati-szlávisztika- kumanológia szakon végzett frissdiplomás panaszkodott , hogy Orbánék miatt mnunkanélküli és külföldre kell tántorognia.
süti beállítások módosítása