“amikor kivágtak minden fát és megmérgeztek minden folyót, akkor jönnek rá, hogy Orbán Viktort nem lehet megenni”

/népbölcsesség Macskabicska gyűjtéséből/

 

Az egységsugarú, a politikaikommunikációt  emberekkel az a legfőbb probléma, hogy a politikaikommunikációt képtelenek elkülöníteni a politika művelésétől [műveletielemeitől]. Nem látják a fától az erdőt vagy sok fa az út szélén már erdő nekik akkor is, ha csak szélfogó sáv a puszta mező fölött. A politika alapvető érdeke is, hogy a politikai művelet helyett a politikai kommunikációt nyalják be az emberek, mert a politikaikommunikácinak való bedőlése döntő a demokrácia „alakításában” ott, ahol a demokrácia, mint gyakorlat, elfelejtődik két szavazás között [22-és fél év alatt egy kormányunk vagy miniszterelnökünk  sem kényszerült semmiért sem lemondani] .

Ha a politikaikommunkációs művelet annyira háztájiban barkácsolt és ügyetlen, mint pl a mai „kormányzat” iskolaügyi ostobáskodásai, akkor talán a diplomás értelmiségiek 1990. előtt érettségizett szegmense föl-föl figyelget, de csak akkor, ha gyűlöletének fő csapásirányaiban ügyetlenkednek vagy személyesen érdekelt [mert pedagógus vagy felsőoktásaban érdekelt szülő vagy büfé vagy ruhatárszakos tanár ill tanseg. .]. Tehát mondjuk egy tüchtige tanárnő simán átlát az ő tekitetében hülye köpönyegforgató picsa Rózsika machinációin, de ugyanilyen politikaikommunikációs ostobaságokat már a számára cukifalat párt esetében vagy figyelmen kívül hagy vagy politikaiműveletnek nézi be.

Orbán + Gyurcsány + Bajnai = 2

Közismert tény, hogy a kereskedelmi-termék-értékesítési marketing főleg érdekelt a háziasszonyi fogyasztói szegmens elpicsásításában. A picsásodás egyik szemléletes példája a Perwoll Reklámok nagy sorozata. Immáron 15 éve a legostobapicsább reklámokkal operál a Perwoll márkanév tulajdonosának fejlett-nyugati kollektívája és a magyar reklámszekciónak kuss, holott a magyar háziasszony MÉG (egyelőre) nem akkora picsa, mint a német és nyíltan fölkacag az őt hülyepicsának néző reklámokon. Valamely marketingszakon pl kreditért felvehető órák tárgya lehetne a Perwoll Reklámsorozat, mint a picsásítás csődje, amiért   €-milliárdokat lőtt el tehát fölöslegesen k’k’k’-éjraópai piacokon a Perwoll márkanév PR-brigádja.  Ha kitekintünk rokon ágazatokra:  Csakis férfiakat dönt ágyba a nátha és a hős háziasszony majd tudja a gyóccer nevét, amit bele kell nyomnia, bár az előbb kapott orgazmust azon, hogy a gyerekei rátaláltak a Kinder pingui szeletekre (német picsáknak készített reklámok még nemannyira elpicsásodott magyar háziaszonyok tudatába, ahogy plottyannak) . Nos, melymennyiszer elszajkóztam már: a vallási marketingesek fedeznek föl újdonságokat, majd azokat átveszi a politikai marketing, onnan pedig a termék-értékesítési marketing koppintja le a módszereket. A mai modern európai marketing egyik atyja Dr Goebbels és virtóz cikkcakkokban, de nem különösebb erőlködéssel lehet az egyáltalán nem titkos lefűződési szálakat megtalálni a mai kereskedelmi PR-hez de a személyzeti-belső PR-hez is [ gyűlölettel operálás ill csapatkovácsolás gyűlöletkeltéssel és uszítással]]. Hát akkor a politikaimarketing hogyne is használná Dr Goebbels módszereit. Csak éppen nem nevezik meg a forrást.

LMP + Együtt 2014 =1

Együtt 2014 - LMP = 1

LMP -PM[P] = 0 = LMP +PM[P] (-> bővebben a Nullával végzett műveletek tárgyköre)

LMP + [PM(P) + Együtt 2014] = 1 = Együtt 2014

 

A "Búzi Ágybavizelős Fletó" "Komcsi Órbán Cigány Vidékipraszat Kurvannya-kurvannyája" felkiáltások kb annyira teszik erkölcsössé az embert, mint okossá vagy politikához értővé. Kedvencem, korunk nagy magyar és tipikus gondolkodója Tóta W. Árpád is felhívta már erre a jelenségre a figyelmet vagyis hányta a borsót a falra, minek. Valamit ugyanis komplexitásában ábrázolni, az több kettőnél. Ugyanis TÉR-képet ábrázol az ember, a minimum a 3D –de szerintem semmit nem ér, ha történelmi háttér  nélkül ábrázolunk egy politikai műveletet, ez pedig már 4D. Ezt is fejtegettem már a zseniális-ban. Valami szörnyű tévedés folytán a maimagyar tudatban a zseni kizárólagosan pozitív [progresszív, haladó] töltetű. De már bizonyos zseniknek az sem tetszett, amit Hamvas Béla írt a zseniről, ez is közrejátszhatott abban, hogy a zseni Hamvas Bélát ezek a zsenik zseniálisan nyírták ki, úgy néz ki, örökre, „A Magyar Tudomány Mindenkori Állása” kategóriából. Dr Goebbels zseni volt, Gyurcsány Ferenc zseni, Stephen Howking zseni, de pl Brendel Mátyás még attól sem lesz zseni, ha azt a hiedelmet terjeszti tovább, hogy Stephen Howking a legjelesebb ateisták egyike. Sőt, Brendel attól még nem lesz okosabb egy közepes képességű katolikus papnál sem, hogy deklaráltan ateista (sőt mozgalmár ezügyben is). 

közmottó:

Riporter: Ön vallásos?

Ligeti György: „Nem!”

Riporter: „Akkor ateista.”

Ligeti György: Nem…-hiszen annyi minden más lehetséges még!

 A világ paradoxonokon függ, mindennek van ellentámasztása, különben nem állna meg s csakis akkor állhat fenn, ha mozog. Tehát pl szitkozódással önellenhatóan valakit föltüntethetünk olyan látszatfényben, ami nem is őbelőle-magából fakad. Így lett liberális Gyurcsányék gazdaságpolitikája, így tűnhetett baloldalinak a 2004. utáni „kormányzat”. Izgalmas jópélda viszont, hogy a kommunistázás Orbánék estében pompásan működik és nem olyan önellenhatóan, ostobán, mint a „jobberek” ballibsizései. De mire is jó példa ez? Hogyan lehetséges az, hogy Orbánék lekommunistázás nem olyan visszaható és önfelszámoló, mint a jobberek oktondi-sotoba ballibsizése volt? 2000- és mondjuk 2010 között pl a jóoldali bloggerek valósággal óhajtották, hogy gyöjjön mán egy jobber troll és jól ballibsizze vagy zsidózza őket. Szerintem az egyik legtöbbetérős zsidózás a jógyerekek gyűjteményeinek dicsekvős borítóin az a Kuendue von Karahun aus Alberti und Irscha féle volt, szerintem ezzel lehetett jógyerek körökben a leginkább büszkélkedni, persze felháborodotságot mímelő ájtatosmanópofikával. Ugyanez komolyújságíróban, ha azt a komoly jóoldalit pl név szerint fikázták a kuruc-in-fos-ban. Ez a jelenségkör leginkább kettőnél nem több választást hagy és mégis tele van a mai közfelfogás számára értelmezhetetlen többtényezős esetekkel.

 

Gyurcsány egyébként pompásan szórakozik az Ágybavizelő Ferencen és volt idő, amikor megrendelt ilyesmiket (2009. május-június). Gyurcsány Ferenc olyan zseniális politikus, akit még néha közvetlen hívei se mindig értenek meg. Illetvehát olyan híveiről, mint Vadai Ágnes, az ember ne is feltételezze a megértés kisérletét sem. 2009. májusában ugyanis Zseniális Ágybavizelő Ferenc fő érdeke az volt, hogy úgy nézzen ki, ő távozott és aki a meleg csákánnyelet ővéle váltotta, az egy teljesen és mindenben más figura, tőle független. Ezt kettőnél több[edik] tehát pl harmadik szempontból nézve fölfoghatatlan,   egy ennyire történelmien is nyilvánvaló tényt, miszerint Gyurcsány egy cég[GMBH u. Ko. KG.] Bajnaival, hogyan lehetett megetetni az IMF-fel és az Ónióval is, hátmég a hazai köz- meg sajtóélettel? Nahát hogyan? Ebben a „titokban” is ugyanaz a rejtély kulcsa, mint odaföl a ballibsizés és a komcsizás működésében. Ugyanis nem önmagában a zseniális fegyver a lényeg, hanem az , hogy ez a zseniális fegyver kinek a kezében van. Kontár kézben a legfrenetikusabb és innovatívabb kommunikációs fegyver is visszafelé sül el, rúg vagy  nem talál. és aki viszont zseniális kézzel is bánik a zseniális fegyverrel, ami a politikai kommunikációban egy szócső is lehet, az talál is. A FIDESZ középszerű, jól kiszámítható és kontár kommunikációja már önmagában is képes pofán rúgni magát a kommunikáció működtetőjét –de nem a fizikapofákat, akik közvetlenül is felelősek. Az a Kovács Zoltán nevű balfasz, az eltűnt már a süllyesztőben, de akik a helyére léptek, azok vagy kettőnél kevesebben vannak, vagy nem képesek kettőnél tovább, pl háromig számolni, és ezért képtelenek Bajnaiék zseniális húzásait csak fel is ismerni.

Talán az EU-val tudnám szemléltetni, hogy az  egységsugarú politikaikommunikáció benyalók is megértsék: Az EU diplomácia (és külpolitika) nem foglalkozik tagagország belpolitikai kérdéseivel. Ezt a napokban szépencsöndben kifingott sajtóelnyomás lufi kikukázására emlékbeszédként... Tehát le lehet olvasni Barroso arcáról az undor és hányinger hullámait, viszont kezet fog Orbánnal és tárgyal vele, >>MERT EZT VAN, EZT A BARMOT VÁLASZTOTTÁK MEG DEMOKRATIKUSAN A MAGYAROK <<. Ugyanígy kezet fogtak Berlusconival, pedig lehet, hogy nem is egészen jól mosott kezet az ungabunga parti után. És  csakígy paroláz bárki is politikus is az egyik a gázvilághatalom vezetőjével, Putyinnal.

Az egy speciális USA-szokás, miszerint az USA diplomácia státuszban is futtat CIA csendesamerikaiakat , akik az elmaradott, általában fejlődő, pl nyugat-ázsiai (tehát kárpát-medencei vagy balkáni) államban különböző karitatív szervezeteket, úgymint Újságírókat Nevelő és Átalakító Központ, Walt Disney Butik és Műanyagjáték Üzem és hasonlóakat működtetnek és pl egyáltalán nem titkosan pénzelik az adott elmaradottország un Harmadik Erőit, pl olyan embereket, akiket otthon lecsuknának, mint ahogy a liberális piacgazdaságú USÁ-ban most töltené Gyurcsány a 14-ik évét a börtönbüntetéseiből és Gordonka a 20-asának a derekán ücsörögne. Egy Leisztinger-szerű alak el se juthatna az USÁ-ban odáig, hogy 375 évet kapjon, mert már a korai szakaszban az FBI kutyaláncon vezeti ki a tőzsdéről és megkapja az 50 évét… . Viszont az amerikaiak  külországban, harmadik, vagy többedikországban  azokat  a pofákat, akiket otthon sajátpolgárként letartóztatnának, súlyos dollárezrekkel támogatják, néha pl egymással ellentétben álló Harmadik Erő-ket is, pl nácikat is, ha jól kavarják a szart vagy pl a nemzetiségi kártyát az adott országban. Itt megint baj lesz a maimagyar kettőnél tovább számolni képtelenségével, mert ezt nem fogja érteni, az amerikaiak egy, az ő tudatukban  koszóvóalakú térkép pacában hogyan támogathatnának „Harmadik Erő” címén akár 2-3 erőt is. És főleg: teljesen ellentéteseket. A Magyar Televízió kora-90-es évekbéli vóldizni matinéin szocializálódottak  már nem olvastak indiános könyveket, de a magamfajta vén szarháziak között vannak olyan megveszekedett indiánbuzik, akik még a Nagy Indiánkönyvet is olvasták James Fenemód Cóper-től, meg Karl Máj-tól az Old Satterhandot és a többit, sőt, én mint olvasásbuzi, még Molnár Gábor brazíliai útibeszámolóit is olvastam… Tehát tudhatjuk, hogy az amerikaiknál pl egyszerű kisrutinba számít két ellenséges, vagy kettőnél akár több egymással ellenségeskedő indiántörzset támogatni… pl tüzesvízzel meg puskaporral.

Ráadásul Putyin nem A Hatalom.. hanem egy Láthatatlan Hatalmi Szervezet Embere ... és ez a láthatatlan szervezet, a Láthatatlan Légió bizony, ha valakikre megharagszik, nagyon csúnya munkát végez és nem olyan nyílt tiszta, átlátható és becsületes munkát, mint a liberális komnzervatív  amerikaiak CIÁ-ja, hanem nagyon otrombákat, pl a baromarcú muzsik fekszik otthon, egyszercsak az [harmadikországa]országa erőszakszervezete lefogja, fölfejtik a padlót, amin fekszik és kiderül, hogy ott gyilkoságokhoz használt fegyverek vannak, meg a telefonlistáján az adott időpontokban a gyilkosságok helyszínéről hívások ... így dolgozik a Légió, ami Putyin mögött áll. A fejlett nyugati külpolitikai újságírás, amit Tokfalvi bácsi napifrissességében eredeti nyelveken tanulmányoz, rutinból KGB-típusúaknak nevezi a Keleti Blokk szolgálatait. Röviden annyit még: a CIA típusú szolgálat nem KGB típusú. De pl a nagy-brit szolgálatnak (mert nem liberális országé) vannak bizony a KGB-vel enyhén analogizálható vonásai. Nálunk a közember álla leesik attól a nyugaton közhelyes frázistól, okostojgli meg lekonteózza, miszerint a Keleti Blokk országaiban máig is a posztszocialista KGB-típusú erők machinálják a napipolitikát. Olyasmivel nem hülyéskednek még speciális gonzóújságírói-stilisztikai okokból sem, hogy, az egy Oroszország kivételével, ezek a Szolgálat-ok nyiltan is figurát állítanának az „adott ország” élére…  Tokfalvi bácsi, amikor Seres bácsival titkosszolgálatosat játszottak a néhai hírszerző-pont-hun, akkor mindig ügyesen mazsoláztak az aktuális gusztusik szerint ebben a képletben és elfelejtették azt, hogy nem csak úgy holigen holnem, hol volt holnemvolt A Szolgálatok jogutódainak (sokszor a „vállalkozói szférában vagy „gyáriparosok” között) szerepe, hanem egyenletesen és a mindenkori kormányoktól is függetlenül, állandóan VAN szerepük. Ez igaz: hol a cinkosaik vannak kormányon, hol nem, de az biztos, hogy a politikában kettőnél is több tüzes vasat tartanak, egyszerűen azon oknál fogva, hogy sima közbűntényesek és nem szeretnének úgy járni, ahogy amerikai-nyugati liberális típusú demokráciákban  nem is  járhat másképpen egy hozzájuk hasonló alak. Igen ritka az a pillanat, amikor ez a maffia annyira közeli testikapcsolatba kerül a jóoldali újságíróssal, mint amidőn Portik és K. Irén művésznő flörtöltek [ a petting ma már abba számít, igen..] arra viszont intő példa, hogy a legeslegjóoldalibb újságírónak se árt néha az éberség: kitekinteni a saját zsenialitásában pácolódó agya gőzfelhőjéből, mert bárki pórul járhat, nem csak szicíliai újságírók. Meghalni az szép, a gyorshalál kegyelmes jutalom,de ezét a szivességért nem mindig áldoz annyit egy Szolgálat, amennyibe egy bérgyilkos kerül, pl a kurvák vagy paparazzik sokkal olcsóbban elintézik.

Csöndesen jegyzem meg, hogy bár én szellemileg, intelligenciában , műveltségben, iskolázottságban (és kapcsolatitőkében sem) nem érek a nyomába Tokfalvi mesternek vagy Seres művészúrnak, azt hiszem, valami aprócska előnyőhöz mégis jutottam, ugyan ez sem az érdemeim közé tartozik: Én ugyanis velük szemben tartósan és életszerűen tartózkodtam olyan közegben, igaz, nem önként, amit fegyveres testületnek lehet nevezni. És aki, főleg 1990. előtt fegyveres testületben tartózkodott, az konkrét fizikaikapcsolatba is kerülhetett A Szolgálatnak legalább egy emberével: az [katonai]egység elhárító tisztjével. és amilyen csávó én voltam, valahány egységben is szolgáltam ott kettőnél többször álltam raporton az elhárítónál és leginkább kettőnél több órán át. [Szakember ugyanis nem leültetvén gondolkodtatja az embert ésbizony 4-5 órás vigyázzállás után érdekes új eszméi támadhatnak az embernek…] Nem találkoztam azonban még pl élő medvével úgy, hogy ne lett volna köztünk állatkerti rács. Mégis tudom, hogy a medve nem játék. A Szolgálatokról is csak azt tudom mondani, ők se játék, és nagyon könnyű úgy pofázni A Szolgálatokról, hogy az ember és őközöttük van valami elválasztó. Hanem amikor az ember egy ilyen poszt-szocialista országban pl vezető politikus lesz, egyszercsak himm, mint népmesében a manó, otterem előtte egy szolgálatos bácsi és nagyon gyorsan és egyszerűen elmagyarázza neki a merrőlhánymétert. És én nagyon szivesen látnám Tokfalvi meg Seres bácsit ilyen szituációban,  valamelyikük  államtitkár lesz, vagyok akkora geci, hogy egy Bajnai-kormányzatba ültetném őket,  és egyszercsak találkoznak húsvér ilyen KGB-típusú ex-szolgálatos bácsival. Ráadásul A Szolgálatok-nak a világon nem csak két alaptípusa van a sziájjé meg a kágébé féle, hanem a harmadiktípusú, a moszadisztikus, nem [dehogynem!] is értem, hogyhogy Seres művészúr szórakozásai a moszad-típusú konteófabrikálásokra miért is nem tértek ki… jaj, hagy forduljak már rá Seres művészúrra mégegyszer a  trollfikába mártott stílus-ommal: ja és a Political Capital hogy is tud ennyire kifelejtődni a közelmúlt magyar történelméből, amikor pedig mennyire komoly szerepe volt pl a 2006-os őszi események terveinek  KIDOLGOZÁSÁBAN. 

"A közép-európai üldözési mánia kialakulásának a fő oka az, hogy ott az embert üldözik."

/Dr gróf Esterházy bölcsessége/

Talán volt idő, amikor még politikaikommunikációüs-újságírói-szolgai okokból indolkolható is volt a konteógyártás A Szolgálatok szerepéről... ez még akkor volt, amikor Orbánéknak túl fiatal volt az  arca, tehát audizó takony korukban, emlékszem, teljesen egyet értettem népnevelőink akkori súlyos lelkiállapotával... A szolgálatok embereinek szemtelentakony-fiatal kategóriásai 40 évesek voltak a "rendszerváltás idején, tehát elvileg ma már vagy halottak vagy az idült alkoholizmus végső fázisában tengődnek, ahogyan ez a k'k'k'éjrapai vagy orosz bármilyen Erők-nél szakmai betegségbe számít. Még sima hadi-katonatiszt is kevés éri meg a 70-et... Hogyan lehet hát az, hogy mint A Struktúra[a mindenkorikormányoktól független Állami bürokrácia]  is, generációt válthattak "A Szolgálatok" .. A Struktúrának is ugye minimum nyugdíjba kéne lennie, erre köszöni, jól van és bőséggel rakottan a 30-40-es generációból.. sőt, ficsorádám alakúak a FIDESZ-ben is tenyésznek...

Valamint Magyarország csődben VAN. Nem lesz, nem volt, hanem van, dőbetű, vaskos kékeres és több, mint kétméteres. Politikai kommunikációs érdek is azonban ezt a döbetűt, meg a tövig a csőbetűbe cuppanását is titokban tartani, mert most már nem úgy van, mint Kozirjev idejében 1997-ben Oroszországban,   mint egy őszinte [vagyis alkalmatlanul hülye] politikus, azt mondta ki, ami van.. akkor a brókerek még tévében nézték azt, hogy Kozirjev bejelenti, csőd szélén Oroszország... akkor még a televízió alkonyán legalább 15 percbe került Oroszország azonnali csődbefuttatása a tokiói meg new yorki tőzsdékből. Az internetes tőzsde idején, amely tőzsdevilág szabályait még a telefonálós korszakban alkották, kb 1-2 mp-be kerülne a titkos csődből a rendesbe tolni Magyarországot. HALLGATNI szükséges erről a csődről és ennek a hallgatásnak a szükségességéről beszél Bajnai a miniszterelnöki búcsúbeszédében -nem is annyira kódoltan fogalmazva.

A k'k'k'éjraópai konteófabrikálásoknak a fő oka nem a társadalmi dögunalom, mint az USÁ-ban, hanem éppen ellenkezően az, hogy ott szüntelenül összeesküvéseket szőnek, sőt, még az Egységes Főhatalom is az alája rendelt "saját fajtája" sokasága ellen [Magyarország 1956. 2006.]

Ami még külön mókás a számomra, amikor azok a pofák ájtatosmanóskodnak sajtóértekezleteken, akik közvetlenül is felelősek ezért a csődért ... és pl az önkormányzatok csődjéért, ami csődhullámnak, ez igaz, az eredeti terbek szerint 2008-ban kellett volna bekövetkeznie és akkor a a Zigasságos Nép jól megbüntette volna Orbánékat 2010-ben. Néha látni ezeket a pofákat, amikor    a sajtóértekezletük végeztével nyálukszakadta röhögőgörcsben tántorognak le,   holott öt perce még a Nagy Tragédiáról oráltak…   szinte orrabukva, annyira jól szórakoznak, hogy már senki se emlékszik pl arra, hogy kik javítottak költségvetési mutatókat IMPORT devizahitelekkel felturbózott „fogyasztás”-sal. Ami fogyasztás ráadásul IMPORT termékek forgalmát növelte leginkább. ja és el ne felejtsük, hogy „liberális szabadpiaci elveknek” megfelelően abból is IMPORT-ra szorították a gazdaságot, amiből volt nekünk is bőven. Idevezetem egyik kedvenc vesszőparipánat: de nem, mert pl olyan vacak vizezett  sertéshús előállítására a hazai ágazat képtelen, ami import leölte a hazai sertéságazatot 2007-től…

---meg azok a  bájos jópofik pampognak, akik ellenezték a csőd miatti 2009-es előrehozott választásokat,   azzal, hogy nehogy már A Cigány nyerjen! Akkor MÉG azonban nem lett volna kétharmad! Ahhoz már kevés volt az idő, hogy az önkormányzatokat annak ellenére csődbe nyomják, hogy a pógármesterek kölcsönöket vétettek föl meg kötvényeket bocsátottak ki. Ezt is mennyiszer elszajkóztam már, ahogy nem Zseniális Ferencék tehetnek arról, hogy 2012-ben nem lettek előrehozott választások,l úgy azért sem közvetlenül Ferencék a felelősök, hogy az önkormányzatok nem a terveik szerint, azaz 2008. körül mentek csődbe. Valamelyik schering gábor alakú okostojgli , aki részt vett a csődbefojtással generált önkormányzati reform ötletének kidolgozásában, lemehetett volna terepre megkérdezni valakit, aki már látott LIVE! pógármestert esetleg dógozott is pógármester alatt, hogy a pógármesterek ötletemberei majd mit tanálnak ki a csőd elodázására, hát azt, amit a nagyokosak is az ország vezetésében, a hitelfelvételt meg a kötvénykibocsátást! Igen, de még mindig ott állt a lehetőség a sajtómunkásságunk előtt, hogy feltárják ezt a banánhéjat, amin elcsúszott  a csődbefojtás.. ide, kb ezekre az évekre…  

A [politikai]sakktáblán esetleg a következő lépésig "előrelátó" sötétagyú, csak kettőig elszámolni képes emberek miatt lett a kétharmad. A kibic sajtómunkásság segedelmével.  Ha 2009-ben a csőd miatt előrehozott választások következnek, mint minden normális demokratikus államban, akkor a kétharmad helyett kb három-hatodja lett volna a FIDESZ-nek. Ezt nagyon sokszor elszajkóztam és el is fogom. Ki a felelős azért, hogy a tömegembert nem tájékoztatták arról, hogy a 2009-es előrehozott választások kibekkelése egyben a demokrácia alapszabályának is a kijátszása, bár a gazdasági életben sem szokás csődbevezető mendzsmentet a cégben tartani a mentőakcióban is.

„Gyurcsánynak tízszer többet engedünk meg, mint Orbánnak!”

/jóoldali újságíró büszkélkedése, 2004./

Szivesen elfogadom a jóoldalnak azt a hitvallásbéli alaptételét, miszerint „a demokrácia olyan  súlyosan nem sérült az elmúlt negyedszázadban, mint az utóbbi két-és félévben”. Elfogadom ezt és most nézzünk csak vissza, hogy ebbe az Egy Nagy Demokrácia Megbaszás-ba mi is vezetett? – bizony mondom: sok-sok kis hétköznapi baszogatáska. Észrevétlenül?? –nem! Néha Zseniális Ferenc egy-egy próbája túl durvára sikerült, ilyenkor a neki Orbánnal szemben tízszer is többet megengedő sajtómunkásság ugyan nyomott egy ejnyebejnyét,. de hozzátette gyorsan, hogy Ferenc= reformok. és senkinek nem tűnt föl, hogy ezeknek a „reformok”-nak, nem mint egy demokratikus országban sok-sok, hanem összesen egy (azaz egy fő, egy személy) letéteményese van: Gyurcsány? Az se tűnt fel senkinek, hogy és hogyan derült ki 2009. március vége és május eleje között a jujdejó, hogy lehet egy „másik” letéteményes is? De ne bassza már meg a jóisten azokat a reformokat, amik egy, azaz egy emberen múlnak. És azt a megmentést se Orbántól, azt se bassza meg, amik Bajnai Gordon egyszemélyén múlnak, úgyértve, hogy ha Bajnait kivesszük a képletből, nincen orbántalanítás. Hát az az képélet mit ér, amiben az orbántalanítás = Üdvösmagyarország ? Egy Orbántalan Magyarország már biztos, hogy üdvös is lesz a jóoldalnak? 2010-ig a képletben az állt, hogy rosszoldali = buta, jóoldali= okos. Azonban egyre inkább a jóoldaliakról is a butulás [tudati beszűkültség] jegyei  és megnyilvánulásai ordéjjanak le…

Hogyan lehet méginkább beszűkíteni a társadalmitudatot? - félelemkeltéssel.

Most megint kb kettőig tud számolni a tömegember. A napiprammpramm kommentoszlopaiban a felületes szemlélődő vagy statisztikus összesen egyféle.. na jó, esetleg kétféle kommentet tud előszámlálni, az Orbánt vagy direkt, vagy nyelvistilisztikai eufémiákkal finomítottan kurvanyázókat.  A Harmadik Erő  emberei  óbánykúnnyázznak ám, csak szövegszinten nem lehet elkülönböztetni őket a jóoldaliaktól.  Itt tartunk:  beh szép is, amikor Jóoldalnak meg Rosszoldalnak egy a hangja és egynemű kórusban! Egyszólamban! Nekem nagyon tetszik, hogy jóoldaliak és jobbikosok ugyanazokat a szólamokat nyomatják.

Már előre röhögök a politikaikommunikációt hol igen, hol meg nem fölismerő egységsugarú tömegemberek  rinyálásán, amikor a valamikori választásokon majd a Jobbik egyedül a   kommunikációt-benyalós bambákat meglepve túl nagy arányú győzelmet arat. Majd akkor kezdenek el siránkozni meg levegő után kapkodva tátogni, mert ugye ez három.. és   kettőig tudtak elszámolni, egy Orbán, kettő Gordonka. Igen-igen, itt felzúdulnak az én kifinomult és műűűvelt, többdiplomás barátaim, hogy ők nemolyanok-nemolyanok, nekik se a Régi Erők, se Orbán nem kell, nekik egy Harmadik Platform kell. Csak az a baj, hogy a Se a Régi Rend Se Orbán-sávra játszik Gordonka és a Csapata! Ahogy elbántak (és még én is elkámpicsorodom rajta, milyen könnyen!) az LMP-vel, éppen ezt bizonyítja. Mégis több van azonban kettőnél a képletben és ez a többedik a Jobbik. Holott Gordonka az LMP szelíd és humánus leölésekor azt is fölajánlotta, hogy lehetnek Harmadik a képletben, összesöprögetni a lepattanó szavazatokat, de a pimpis okostojglik annyira politikaibuták (vagy csak nyerészkedők??) hogy nem ismerték föl ennek a szebb halálnak a lehetőségét. Orbánnak az is rossz, ha Bajnaiék vagy a Jobbik nyer. Bajnaiéknak még jobb, ha először a Jobbik nyer: annyit fog rohasztani a FIDESZ-en, hogy esélyesebbek lesznek Bajnaiék a kétharmadra. Persze ezt a barátaim lekonteózzák, holott dr Vágó bácsi, nálam kétségtelenül bölcsebb, ráadásul jóoldali gondolkodó kikottyantotta ezt. 

Ez érthetetlen számomra, senki nem számol a a kétosztatúságban a Jobbikkal! Pedig dehogynem számol, hogyne számolna.

 vesszőparipa: Kedvencem, gyí lovam, gyí Bëtyár! elő, heé! A politikai Nagy Tanító-ink kormányonkint változnak. Azonban az újságírói kollégyiom marad. Sőt. Ők szavaztatták már körbe a butanépet a teljes politikai palettán a legbutábbak már több, mint egy kanyart rávertek leszakadóakra vagy az önhibájukon kívül fiatalokra. A politikust, ha nem tetszik, a következő demokratikus választáson jól leszavazom. De népünk fő eszetokjaival, az újságírói kollégyiommal mit kezdjek? Akik pedig nem a dolgukat csinálják, hanem azt, ami nem is a dolguk, a politikát. talán a "rendszerváltás" éveiben jogos lehetett a főeszetokoktól a csinálása is a politikának, de aztán?

Gyurcsánynak nem csak eszmei okokból engedtek meg tízszer többet a jóoldali újságírók, hanem azért is, mert ő tízszer többet is fizetett nekik!

   Gordonkáék [Gyurcsány] EGY (1)  célért bele se fognak semmibe. Minden célkitűzésüknek legalább alternatívája van.  De nem ritka az, hogy 3 vagy 4 variációra is kidolgoznak megoldást. Tehát kettőnél több, azaz harmadik lehetőség az, hogy a Jobbik olyan arányú győzelmet arat, amiben már a Jobbik beszél  föntről lefelé Orbánékkal. Gordonkáéknak ugyanis.. vagy a jóoldalnak, hogy fogalmazzak.. kétharmad kell.  Itt hat önmaga ellen Orbánék első súlyos tévedése,   a győzelmi mámorban nem ismerték föl, hogy a kétharmad nem helyettesíthet politikai és politikai kommunikációs alapműveleteket. Alig van a mai politikaikommunikációs követelményeknek megfelelő szakembere a FIDESZ-nek és ezek közül egy sem kapott munkát, szerepet 2010-ben. Sőt, a kommunikációért felelős minden idők egyik legkontárabb mekkmestere lett.  Elkezdett dübörögni a luftballonhenger és a dübörgései öröknyomát csak kétharmad-dal lehet eltörölni –tehát semmi sem lehet eléggé drága Bajnaiéknak ahhoz, hogy a népet olyan móresre taníttassák, aminek köszönhetően ez a nép rohan nekik kétharmadot adni. A jónépnek nincs türelme kivárni azt, hogy a Jobbik-kal való koalíciózás vagy huzakodás aprítsa miszlikekbe , azt, ami a  FIDESZ -nek 2014.ben a kétharmadából marad. És a jónépnek ez a türelmetlensége is a Jobbiknak fog kedvezni! Itt fölmerül a kérdés azokban, akik a kettőnél több szereplős képletet be sem látják, hogy ugyan, mitől is erősödhetne meg a Jobbik és ugyan, miért is lenne Bajnaiéknak fontos a Jobbik erősödése.. ezutóbbira már nem szajkózom semmit, jó? Aki ezt nem érti… az olvassa a Velvet-et, a Díványt meg a life-pont-hu-t… Fogalmam sincsen, miért kellene a nácikártyázásban virtóz Gyurcsányéknak egy már a felfejlődésében rothatag félfasiszta párttól rettegniük –gyorsan kommenteljen nekem, ha valaki tud történelmi pillanatot, amiben Gyurcsány nem csak rethorikai fogásból rettegett a náciktól, hanem tényleg is. Pompás a belső fényképtáram, de nincsen benne őszinte félelemtől vonagló Gyurcsány arc.. ha valaki tud ilyent, linkelje már…  

Bevallom, egy kicsit gyáva vagyok a kérdéssel foglalkozni, de a most a cigánykártyával való kavarás nagyon is kedvez a Jobbiknak. A jóoldali sajtó nem véletlenül, hanem politikai kommunikációs tervnek megfelelve agyonhallgatja a cigánykártya egyre fokozódó lapcsattogásait. Nem véletlenül, hanem azért, mert Bajnaiéknak ez a kommunikációs érdeke. Ezen el lehet szálazni, hogy egy vagy több külföldi Szolgálat érdeke-e a cigánykártya forgása… Sajnos ez azonban semmit sem módosít a képleten, vagyis azon, hogy a Jobbiknak be se kell szállnia a cigánykártyába, ők ráérnek UTÓLAG odamenni, ahol egy leosztás zajlott és besöpörni a nyereményt. Ha ugyanis , idézek egy malasztos jógyerek névalkotást: „az OrbánGestapo” lecsap és rendet csinál, akkor az a baj, ha nem, akkor meg megy a Jobbik és arat. Ismétlés: Orbánék, szemben Bajnaiékkal, már akkor is belevágnak valamibe, ha azzal egy vagy egynél kevesebb cél teljesülhet. Egy félcél teljesülésekor a kövér lászlói bölcsességgel áltatják magukat, miszerint „ugyan elbasztuk ezt is, de legalább idegesek a kommunisták Történelmi reátekintésben avagy svejci szemszögből de mókás is ez, amikor lekomcsizottak komcsiznak.

tehát nagyon kérek mindenkit, ha tényleg érdekli, mi lesz 2014-ben, akkor legalább az egyik keze összes kézujján tanuljon meg számolni az esélylatolgatáshoz. Öt ugyan kevés Bajnaiék lehetséges verzióit összeszámlálni, de legalább a mai magyar politikai képlet megfejtéséhez elégséges…  

 

 post it:

Adalék a kettőnél többedik verzióhoz:  Ártatlanarcú Gordonka nem is akar ME lenni... most egy tanárbácsi talán kiesett Dr Rónával. de pl nem is annyira titkoltan párthozköthető az EU ban jópofa ártatlannak ismert Andor László... és ilyen embere Gordonéknak van vagy 6-7... ki lehet "karaktergyilkolni" párat… de mindenestre is több kettőnél a jelöltjük... Ugyanis ez a parti műsor is és kettőnél több nézője van. A maimagyar közélet összesen kettőben, a rosszakban meg a jókban tud gondolkodni.. de pl a partinak van külső nézete… tehát amikor Bajnaiék a 2+n variációjukat kidolgozzák, akkor nem csak az amerikaikanak akarnak kedvezni, de egyszerre még az Únióban is jószínt szeretnének mutatni. Az Únióból nem látni be a lapokba, hogy a cigánykártyát ki kavarja, így ez megmarad hagyományosan „jobboldali” bűnnek… márpedig az Únió nagyon is tart a magyar cigányoktól. Sehol az únióban nincsen olyan jó dolga a cigányoknak, mint Magyarországon… (itt játszik be pl a szlovák szolgálatok érdekeltsége a magyar cigánykártyába való bekavarásban… johh, hát a nemzetiségikártyázás Szlovákiában kisrutin-ba számít! Mivel az átlagos magyar kettőig képes számlálni, Szlovákiában elszámlál szlovák ez egy, a magyarok ez kettő… így aztán a szlovákiai cigányokra már nem terjed ki a számköre…)     

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr875070530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyinéni 2013.02.09. 08:55:29

Pompás kis elemzés. El kell hogy keserítselek, még én is ki tudtam számolni, a nácik a nevető harmadik.
Nemrég láttam egy elemzést, pártok elutasítottsága - a dzsobbik úgy 15% körül. Vagyis összesen ennyi honfitársnak nem világos, kikkel áll szembe, és ennyinek nem büdösek. Legszívesebben elhúznék innnen a picsába, ha ez igaz. Szerintem még 1930-as 40-es években is magasabb lett volna a nácik elutasítottsága mint most. Ebben pedig tényleg az összes többi politikai erő és az újságírók testületileg bűnösek, lásd itt tegnap Ödönkét, aki bevallottan Jobbik szavazó, és nem is érti, mitől olyan gáz ez. Hogy hol és merre vannak ennek az ideológiának az alapjai.

Sanyinéni 2013.02.09. 09:18:15

ja, és hehe...szóval persze nem ilyen jót, de épp ma reggel írtam én is egy cikket valami hasonlóról (még nem tettem fel) ...basszus:D
állandóan vitázunk, aztán kiderül, hogy majdnem ugyanazt gondoljuk:D

magyar-magyar szótár 2013.02.09. 16:41:22

@Sanyinéni: Beletrafáltál -de kérdezd csak meg Zsófit is: A nácik elutasítottsága azért volt magas a Horthy-korszak hanyatlásában, mert a magyar fasiszták egyben náciellenesek is voltak. Ezért lenne szükség végre már nem szinonimként kezelni ezt a két különfogalmat s jól definiálni -lásd, amit a democrat-pont-blog-pont-hu -ban írtam erről.

És nem ez a megoldás, elmenni. Hanem megtanulni elkülönböztetni a politikaikommunikációt a politikai művelettől. A kommunikáció valamennyire "műveleti" elem, de az álcaháló az nem a tank vagy a löveg. Termékmarketingben elég jól megy már ez az emberekinek,, a kereskedelmiben, oda se pillantanak nemhogy az ÁRZUHANÁS!-ra nem, de a BOLTÜRÍTÉS-FELSZÁMOLÁS!!! -ra se már. Viszont a politikában megadják magukat ész nélkül az érzelmi kitöréseiknek -holott voltak még olyam jólelkű politikusok, mint Szili Katalin, akik ki is mondták, hogy a politikában nincsenek érzelmek.[a bokszban és a sakkban is tilos...] A SOHA vagy a következetesség -ezek használhatalan szavak a műveletekben, bár jól működnek a polkomm-ban. Nem szerelem kérdése a politika. És erről mennyiszer beszéltünk már, a csupajószándékkal kikövezett idevezető útról és csak szajkózni tudom, ennél lennebb is van, jóvallennebb...

magyar-magyar szótár 2013.02.09. 16:43:11

@Sanyinéni: A vita ma valami halálos bűnnek számít. Okoskatörp az első népnevelő cikkét a Pimpi terveiről kommentelhetetlenül tette föl. Csak utána kapcsolt, a második résznél. A vita tanít, nevel is. Ma ott tartunk, ha valaki vitatni meri a főszöveget, máris troll.

magyar-magyar szótár 2013.02.09. 17:11:54

@Sanyinéni: Hálából, mert öreganyádnak szólítottál, gyere, mutatok egy érdekest, nézzük meg Bajnaiék szemszögéből, hogy néz ki a régi LMP és egyből rájössz arra is, idehaza mért nem mutatkozott anyira zöldpártnak az LMP, mint inkább "alternatívának"
Bajnaiék semmi biztosítékot nem láttak az eredeti LMP-ben arra, hogy 2014-ben, ha úgy adódik, nem koaláznak a FIDESz-szel, mint mondjuk ecens zöldpárt egy zöldtárcáért meg mondjuk egy sportminiszterségért. Így nem kényszerülve a Jobbikkal semmire, EZ nagyon rosszul jönne Bajnaoiéknak.. helyesebben Bajnaiék C,D vagy E tervéhez... Így most már viszont effelől nyugodtak lehetnek, a kettétépett LMP nem lesz tényező. És úgy vannak vele, hogy flashmobilizálnak ők addigra Senemide-Senemodát, ha kell. Ha a blogoszférából meggründolni az LMP-t elég volt két év, faszbúkiánusan elég két hét is egy flashmob-párthoz. Mint a Milla mutatja, nem tartós egy ilyen mob... de ha jól időzítik, akkor pont elég...

Sanyinéni 2013.02.09. 18:11:26

@magyar-magyar szótár: viszont te is elkülöníthetnéd már a kommunikációt a politikától, sőt nem is kommunikáció, hanem kizárólag üzenethordozó csatornáról beszélhetünk a fb esetében. Ez semmi más, mint egy eszköz, egy csatorna, amin át üzeneteket lehet eljuttatni. De ha nem hiszed, próbáld ki, csinálj egy lapot XX szervezet néven, és próbáld meg, hogy két hónap alatt hány tagot tudsz toborozni. Meglátod majd, ha semmi sincs mögötte, nem sokat.
Amúgy épp ma beszéltünk Zsófival a dologról (tudod, kávécskázás:D)ő is úgy gondolja, igen, lehet hogy adódik olyan helyzet, amikor jobb elmenni. Nem félelelmből, hanem mert gyomra is van az embernek.

halvanyelo 2013.02.09. 21:58:36

Jaj Istenem! Ami a demokrácia mögött van... Hatalom, pénz, pszichopaták vagy még rosszabb pszichopataként funkcionáló nem pszichopaták, vagy mittomén mik, gyíkember szabadkőműves zsidók a 13. dimenzióban... Ha megsejted a létezését a valóságnak finoman megcsap a szele, mint az elhaladó, dudáló gyorsvonatnak 5 centire a fejedtől.
Na én jó oldali vallású vagyok, és vitatkozni szeretnék, illetve kérdezni, mert hitem szerint ez a kurmány egy rossz vicc amit csinál, ilyen nincsen, valami közép-afrikai diktátoron plasztikai műtétet hajtottak végre 2008-ban, Orbánná műtötték szerintem. Indexpicsásan ide rakom ezt a videót, ami reményeim szerint habkönnyű jópofisággá varázsolja a hangulatot.www.youtube.com/watch?v=BICSjrAcbAM
Na akkor ki vette föl a hitelt? A Fideszes önkormányzatok, vagy a Gyurcsányfejű Bajnai? (Lehet Gyurcsányfejű Bajnai én mindent lehetségesnek tartok...) Szóval a Fidesz egy jóságos tulok szívű és eszű párt, aki csak a gonosz baloldal -(szolgálatos, és fejlett kommunikációs)- cselvetéseinek köszönhetően bassz el mindent? És ő neki nincs is felelőssége, hiszen nem látja mit csinál, gyenge elméjű, ellenben a jó oldallal, akinek szerintem jelentős bűnei vannak, de. Én úgy vagyok vele, nem érdekelnek a piszkos szarságok amikre semmilyen hatásom nincsen, a politikusoknak az a feladata, hogy megadják a népnek azt az esélyt, hogy boldogulni tudjon a maga tyúkszaros életében, ahogy tud, és ne ingereljék állandóan arra, hogy agyvérzsírtódulással politizálnia kelljen. És hozzá tartozik ehhez az is, ami a szanaszéjjelbaszott magyar társadalomban nincs benne, hogy megengedjük az embereknek, hogy kibontakozzanak, és nem állandóan megfigyeljük, irigyeljük, feljelentjük, gyűlöljük, rosszabb esetben terrorizáljuk a másik embert. Itten van behozni valónk, nyilván nekem is, ugyanis én is csak egy tyúkszaros magyar lúzer vagyok. Cselédmentalitású is. Meg dzsentri is, kevert magyar.
A fasz ki van azzal, amit az Orbán-cigány csinál bassza meg, tényleg nem hiszem el, szerintem ez valami rossz vicc, és na ne már, hogy az Orbán-cigány is a baloldal figurája, mint ahogyan kb. kifejtette a posztban... Sokszorosan elkellet kúrnia, hogy így legyen, nem kis felelőssége van a közélet, az ország élhetőségének tönkretételében, az uszításnak az elkezdésében a rossz oldalnak, és az Orbán cigánynak! Igen is! Hiszem s vallom!
Akkor van a Jobbik. Erről a következő éles látó megállapítást szeretném tenni. A magyar (idősödő?) paraszt számára elképesztő primitívségűek és agresszivitásúak a cigánybűnözők. Igen azok a cigányok, akik ilyen vagy olyan okból bűnözésre adták a fejüket. (A rendes cigány hülyegyerek például szerintem gyakran gettóromantikából, hülyegyerekségből, normakövetésből, de ő nem is fut be nagy karriert.)Na már most ezt a fenyegető terrort észlelve a magyar lakosságban felmerül az igény, hogy erő ellen erőt demonstráljunk és innentől kezdve jön a Jobbik, és az egész szélsőjobb és csinál a bűnügyi kérdésből kegyetlenül egysíkú és primitív populista módon faji kérdést. Na ennyi. A másik kurva anyját.
Az Orbán meg azt üzente a cigányoknak, hogy a kurva anyátokat ott maradtok, megdöglötök éhen, minket nem érdekel. Ez is biztos a jó oldal hibája, mert ők mindent előre kisakkoznak.
Mondom úgy vagyok vele, hagyjanak meg a kis tyúkszaros belátható életemben szabadnak amennyire lehet, és mindenkit, és virágozzék ezer virág, a bárány az oroszlánnal egyen. Hadd ne kelljen foglalkozni ilyen intenzíven azzal, ami a függöny mögött folyik. Ha a Bajnaira kell szavaznom, ennyibe kerül, akkor ennyibe. Az Orbán cigány 10-20 évre kergette el a befektetőket az országból, úgyhogy gazdasági csodára nem számítok, de ebből elég volt, na.

magyar-magyar szótár 2013.02.10. 07:18:35

@Sanyinéni: Igen, több különböző szegmens is szeretné, ha "elmenne a magyar innen". A magyar elég jól befolyásolható. Pl amikor a kárpótlásijegy história elkezdődött, néhány embernek az volt az érdeke, hogy a magyarok TŐ HÜLYESÉG-eket kezdjenek el okoskodnia - a "nemlétező" paraszti józanész használata helyette. Rémísztően egyszerűen el lehettt volna magyarázni, hogy a föld tulajdonlása nem jelenti azt, hogy akkor művelni is kell a földet. Meg traktort venni és ilyesmi. A kárpótlási jegy szartseérőségét érdekből is sújkolták a magyarba -de pl a jóoldali sajtó "mindössze csak" egy jó politikai csapás-lehetőséget látoott benne, karaktergyilkolni Dr Antallékat. Tartósan sikerült belehazudni egy tkp csak kommunikácós frázist a kárpótlási jegy históriáról a magyar történelembe. Bele. És ez olyan friss.. itt történt az orrunk előtt.

magyar-magyar szótár 2013.02.10. 07:39:22

@halvanyelo:
A csődbefojtásról. Ennek szemléltetésére szolgál a sakk-hasoinlatom: A gyönge sakkozó azt hiszi, hogy a zseniálisnak látszó húzás az ő fejében született ötlet.
Hoilott semmi más: a zseniális sakkozóval kiálló gyönge sakkozó nem a saját lépéseit lépi: úgy játszik vele a jó sakkozó, mint cica az egérrel.
és amit senki nem képes fölismerni bajcsányékban, legföljebb azok a valóban tudós elmék, akik Ferenc fölfejlesztésében részt vettek, az, hogy Bajcsnyék HARMADIKTÍPUSÚ szemlélettel tevékenykednek. Kialakult mindenkiben egyfajta reflexes gondolkodá a politikusról és a politikus magatartásáról, hogy mi a jó a politikusnak. bajcsányék azonban üzletemreben is egy telejsen új, mindmáig ismeretlen, be nem mutatott generációt képviselnek, akiket én spekulatív netokrata címszó alatt próbálnék skiccelni. Nem értik pl, hogy Bajnainak mért nincsen pénze az új pártjára. A netokrata két fillért nem költ addigh, amig más pénzért is használhatja.
Mutatom a képletet:
elavult roszoldali Széles Gábor: dűti a pénzt a jóoldal titkos közröhejére a MH-ba. nyiltan pampog ugyan a jóoldal, de otthon fulladásig röhögnekSzélesem

-a Wallis esete az index-szel [2005.]. meg is adta a netokratáknak azt a pénzt, amiről minden netokrata ábránozik a pénzkereső kis masinériája feltunningolásához.. de VISSZA IS VETTE! és méghozzá ügyesen: egy "jobbos" majomtól!

A neokratáknál alap az alacsony üzemiköltség.A modern tőkés nem oylan, mint az a csíkosnadrágos cilinderes vadkapitalista, akinek elhazudják nekünk ma is. A tőkés megvásárolja a "kizsákmányolt" lelkét és a lehető legjobban motiválja. Senki nagytőkés "kizsákmányolt"-ja nem panaszolja az ő kizsákmányoltságát, csak a bunkótahó elmaradott magyar vállakozó süti le a zsírját is a dógozójának.

A netokrata nem zzsákmányol ki élő munkaerőt, mert őneki tartósan fizikaikiterjedésű vállakozás nem kell, vesződni emberi tényezőkkel.
Ingyenmunka az már. A netokratikus sajtó ingyenmunkját vár el, most, hogy már le van sajnálva a netoszféra "hírportál ágazata" egyre több "maszekolt" termék szivárod föl, harmadosztályú olcsó munkaerőt fizetgélnek. Embernélküli automata üzemmódra állnak át: még ezt a kevés embert se akarják fizetni.

magyar-magyar szótár 2013.02.10. 08:12:04

@halvanyelo: A dalit cigányok a magasabb kasztbéli iparos, kereskedő cigyánok számára is "elképesztően primitívek" .. pl ahogy a dalitok az asszonyaikkal, egyáltalán a nőikkel bánnak. A felzárkóztatás 50 évének egyetlen "eredménye" hogy helyheztkötött lett a cigányok jórésze és nem képes tartósan gyökeret ereszteni a szomszáéd településen sem. Igen súlyos a cigány-cigány szegregáció, a cigány cigányt sújtó kivetése, megtagadása, hiányzik az elemi társadalmiszerveződési ÖNerő, egy településen belül is. A nagy családok rokoni klánja a legnagyobb társadalmielem, ami önszerveződik, ebben is néhány súlyosan despota kizsákmányoló Nagy Apa (esteleg idősebb Nagy Anya) a központ.

Évek óta figyelmeztetek arra, hogy a a fennkölt Értelmisegg-jeink kisérletezgetése a magyar társadalom átmozgatásával már a XX. században is helyrehozhatatlan károkat okoztak.

Ép "svejci" ésszel nem magyarázható meg, hogy a cigányság mért nem kerekedik föl és költözik Budapestre.

Csőd van és egy csomó mindenre nincsen pénz. "Adjatok-adjatok, ágazatunk a végóráit éri" És mindezekközött.. a február 30 éve a legnehezebb hónapja a dalitoknak, de mostmár végképpen.
Orbánék fő "bűne az" hogy az "adjatok-adjatok!"-at legfőképpen "kommunikációs" lózungokkal fizetik ki. Nem koncepciója van annak, amit a cigánysággal művelnek. hanem: egyszerűen nincsen pénz. A társadalmi mozgások 2-3 év spät-tel követik a politikait: tehát az a veteményt, ami most érik, még Bajcsányék vetették

Most az elszegényedett vidékeken az a helyzet, hogy a magyar proletárok de- vagy re--- mem tudom, melyik a helyesebb... szóval hozzáalakulnak a cigányokhoz, a pozitív diszkrimináció miatt -ezt a rendszert azonban fenntartabni nincsen pénz. A vidéki elszegényedés ott tart, hogy magyarok húznak-vonnak kézikocsin "szedett" (lopott) fát, míg a cigányok faszedő ladával járnak ki az erdőre, sőt Opel Vectrával. Ezt nem Orbánék alakították ki. nem Orbánék baszták agyon a magyar sertéstenyésztést, a szarvasmarhatenyésztést... nem Orbánék alakították úgy, hogy a spanyol iparizüöldség, amit háromszoros napszámért szednek le és 0,7€ tonna/kilométer szállítanak ide dupla-annyiba kerülő csomagolásban, olcsóbb a magyar zöldségnél.

Leisztinger tetteivel szoktam szemléltetni: Amikor Leisztiner eladta a Pick két kocatenyésztó cégét. Kipucolták amúgy is a kocákat a falusi ólakból, ez úgy van, ahogy Rombold barátom is álítja, hamar helyreállnak az effélék, vagyis ÁLLTAK. Pick ügyben ki a bűnös, ki van bűnösnek beállítva? az elavult "vadkapitalista"

Ma már a médiaküzdelemben ezek a beállítások a legprimitívebbek:
-sajnálnunk kel szegény bankokat .és a sajtómunkásság a 10 rész TERVEZETT nyereségből "csak" 4 rész TÉNYbeni nyereséget elkommunikálja veszteség -nek!!
-sajnálnunk kellett a játéggépes maffiózókat, mert "ezek" hogy bántak el velük
-nemsoká majd "szegény fémkereskedőket" kell sajnálnunk, már előre hányingerem van...

halvanyelo 2013.02.10. 13:24:36

@magyar-magyar szótár: Itt meg kell hasonulni, vagyis nem lehet birkának lenni. Valóban HARMADIK TÍPUSÚ politikusságra utalnak a 2006-os TV székház ostrom, és az október 23-i rendőrattak történései. Tudható, hogy nejlonzacskóban osztották a papírpénzt a Fradi B középnek a TV székház előtt. Nem tudható, hogy október 23-án mi történt, de a Gergényi röhögve mondta nem volt vipera, meg volt azonosító. Azonosító nem volt, de vipera az igen. És nem tudom hány évtizedre titkosították az egészet. A Kuncze a jó humorú elegáns Úr bemondta az ATV-ben, hogy a rendőri fellépés jogszerű és indokolt volt. Na ott halt meg számomra. Milyen párt is volt az SZDSZ? Magát liberálisnak nevezte nem? És a rendőrséggel szemben nem erőszakosan fellépő állampolgárok agyba-főbe verése szerinte jogszerű és indokolt volt. Viccelődött is, hogy Révész Mártíriusz. Meg a Gergényi ki is lett tüntetve is. Ez is valami rossz vicc kategóriába tartozó 56-ot meggyalázó nem tudom mi volt, de legalábbis nagyon furcsa volt. Aztán a szélsőjobb magáénak érezte a feladatot, hogy a rendőrséggel összecsapjon ezek után rendszeresen, mire vettek izraeli vízágyukat, mert fel kellett újítani a gépparkot, természetesen Izraelből. Hmm.
Devizahitelek csokiként való árusítása is a legjobbakat feltételezve is felelőtlen dolog volt. A Gyurcsány szerintem un. borderline személyiség zavarban szenved, kibaszottúl nárcisztikus, és nem hiszem, hogy senki nem mondta még neki, hogy most az lenne a legjobb ha visszavonulna a villájába, és élné a magyar milliárdosok sanyarú életét. Ő ezt képtelen megtenni, ott ugrál, de valószínűleg sokkal többet árt a jó oldalnak, mint amennyit hoz. Nem lehet lelőni. Igen sok furcsaság.
De akkor a jó sakkozó irányítja a kezit az Orbán-cigánynak, vagyis a HARMADIK TÍPUSÚ harmadvonalbeli amerikai demokrata bábok a Bajcsányi RT? És az nekik jó, hogy az Orbán elkergette a befektetőket 10-20 évre, ezt akarták, hogy ne legyen itt más csak a magyar puszta? Meg a bankok is. Jó a bankok általában osztrák leányok, sokkal magasabb profittal dolgoztak, mint Ausztriában, de tudjuk, hogy ott pl. a mosópor is más, mint itt a Nyugat-Balkánon. Így megy ez, mink periféria vogymuk. De abban biztos-e, hogy a kivetett bankadó hatására, most 10 rész tervezett nyereségből, csak 4 részt visznek haza? Mert én nem. Szerintem úgy megbaszta a leányokat az Orbán-cigány, hogy csak na, hazudott is nekik, megígérte, hogy kivezetik a bankadót, aztán mondták a végén, hogy inkább mégsem. Ha imigyen baszogatják a multileányokat, annak az lesz a következménye, hogy elmennek olyan helyre, ahol a profitjuk magasabb lesz. Mindenki hanyatt-homlok menekül, mert az Orbán-cigány gondol egyet azt elveszi a profitjukat, hülyék lesznek majd ide jönni Ziegunerlandbe. A Bajcsányi RT. ezt imigyen akarta magának? Itt van a magyar puszta gyertek ide, szeretettel extraprofittal várunk titeket leányok!-mondja majd. A büdös kékeres faszt jövünk ide, majd 2018-ban megválasztják megint az Orbán-cigányt, oszt akkor mi lesz?!
Meg a társadalmi spét, hogy a cigányok. Én nem állítom azt, hogy Bajcsányi RT. foglakozott a cigányokkal, de nem rövidítette le a munkanélküli segélyt 3 hónapra, nem kezdte le építeni az addig valahogyan működő szociális ellátórendszereket, amik addig sem működtek olyan fényesen, de valahogyan. A hajléktalanokat kriminalizálni akarja, erről tudnék mesélni. Ez milyen üzenetet? Semmid sincs, nem is lesz, dögölj meg te! Az oktatás, felsőoktatás szanaszéjjelbaszását meg ön is említette, ami példátlan arroganciával történik, és olyan érzésem van, hogy az Orbán-cigány reggel fölkelt, ezt így gondolta, így lesz ez. Fasz hallgatók, merengenek a romkocsmába, oda is rendelte maga köré a Fidelitast a romkocsmába, hogy bemutassa a TV, hogy bement a romkocsmába ezekhez a merengő barmokhoz, ő mindent megtesz.A nagy faszt! De 13 milliárdér építenek Felcsúton stadiont mer ő szereti a focit. Az oktatást azt minek, a diplomások pofáznak, éljenek a büdös paraszt-cigányok, amilyen ő is, mocskos demokráciások! (Mondhatnám a MOL megvásárlását is, ami nettó bukta volt, minek? Mer az Orbán-cigány reggel fölkelt azt imigyen szóla.) Szóval az, hogy nincsen gazdasági növekedés, az nem csak a Bajcsányi Rt. hibája, hanem vastagon benne van az Orbán-cigány politikája. Ha lenne növekedés, lenne több pénz is. Nem lenne jó, akkor is biztos minden szar lenne, de pénzből több lenne.

magyar-magyar szótár 2013.02.11. 04:54:41

@halvanyelo: Röviden:
2006. ősze óta még nem telt el hét év. Televíziófelvételek vannak szinte mindenről. van pl egy televíziós felvétel egyetlen egyszer adták le és Tokfalvi bácsi nem akar tudni róla, a lány az MTV székház lépcsején,. aki a csürhe elé állt száttárt karokkal, hogy ne csinálják.
Ugyanígy Kruzslicz Dávid élő riportja alatt az RTL kamerája előtt a lovasrendőrök nekimentek a csürhének és elkezdték szorítani az Astoria felé -ezt sem akarja elhinni Tokfalvi bácsi, hogy van ilyen, pedig van. és számtalan apróság, a 72 szál deszkából hevenyészett barrikád az Andrássy úton, ami mellett a két allén kényelmesen sétál a párzere csürhetúrista. 1200 csürhetúrista békés birkaként nézi... ez már a műfaj hanyatlásában, 2008. ahogy a Szabadságtéren 62 baromarcú anarchistásan bojócckodik.

Minden megvan, de szelektálva, tehát vannak képsorozatok, amiket 369 ismétléssel szuggeráltak a birkanépbe és vannak képsorok, amiket soha azóta sem vetítettek vagy ismételtek meg és a magyar szellemi élet óriásai vágnak Havas Henrik arcot az ilyen létezésének csak a feltételezésére is. Mert azt, amikor a "tüntetők" kimentették az égő vízágyúból a rendőröket, egynél többször vetítették, tehát erre legalább 8-10 ember ma is emlékszik.

Senkinek nem érdeke a 2006-os őszi eseményeket odáig fölfejteni, hogy az Őszödi beszéd piacra dobásának másnapján a Political Capital "elemző"-je mitől volt annyira okos, [ne bassza már meg, jóhogy a szakács tudja, mi fő a fazékban :D ]hogy azt merte feltételezni, amit rajtuk (a cégen) kívül az egész országban egyedül én, miszerint ferenc győzedelmesen fog kikerülni 2006. tél elején abból is, ami addigra ki se számíthatóan bugyborog...

Gyurcsánynak kétségtelenül vannak pszichés defektusra utaló tünetei azonban ott dől meg a vád, ahol Gyurcsány ... és többször is.... figyelmeztette közvetlen embereit, fogják vissza, ha túl egzaltált lenne. Sőt fölismerte már alkalmatlanságát Ferenc, őneki teljesen elég lenne a kielégüléshez, ha 200-300ezer fős tömeg előtt beszélhetne, még ez az egy nagy vágya van, mert a többi terve, az biztosan jön be, szépen sorban.

magyar-magyar szótár 2013.02.11. 05:04:41

@halvanyelo: Orbán elkergette a befektetőket 10-20 évre -ez pöolitikai kommunikációs rizsa. valamint bajnaiék nehogy nem bánják, de egyenesen örülnek annak, hogy ha magyrországon nem tallóznak a befektetők,. Bajnai strómanjai már még a miniszterelnöksége évében is földbérleteket kerítettek az Alföldön. Itt mnár igazán jó befektetés csak a földingatlan lehet. Ebben a világválságban a földingatlanon kívóül semmi biztos befektetési sáv nincsen,. ráadásul Magyarországon kevesebbért lehet földhöz jutni, mit amennyi menekülésirétket egy nyugati bank KÉPES megállapítani. Egy nyugati bank menedzsmentjének be se lehetne adni olyan földárakat, amik ma a magyar piacon vannak, de a helyzet VIHAROSAN változik és mozaikosan elhúőznak a fökldárak, az alföld közepén 20-30 km-t mocorog az ember és már nem kap (ugyanolyan aranykoronaértékről beszélek!) 500ezerért egy hektárt, millión alul nem is köthet.
Az a probláéma, hogy az emberek nem gondolkodnak el, Bajnai és Gyurcsány mely sávokban tevékenykedik. Az ő szakterületük a szakszerű csődbevitel és kivéreztetés a megmentő pénzek fölszipkázása. Dossziécég-műveletek, offshore-ozás effélék, nekik nemnagyon lkell fizikaikiterjedésű cég, sőt nekik az a kedvező, ha jó sok "dögöt" találnak. Ez az Orbán kommunikáció fő hibája, hogy ragadozónak állít be piaci dögevőket. Amit Gyurcsány az MSZP-vel csinált, tehát egy virágző célg ledöglesztése... vérszívás... pompásan szemlélteti, hogy mihez értenek. Az idén Bajnaiék nagyvalószínűséggel kinyírják az egész MSZP-t mert kellenek az ő valósbázisú húsvéremberi szavazataik is. Lehet, hogy maradni fog egy SchifferLMP alakú már életképtelen "téeszelnöktagozatos-vidékitanárnős" MSZP de a vén hülyékben úőgyis megbíznak, annyira gyűlölik Orbánt, hogy leszopják Bajnai ennvérüktől iszamos ujjait is, csak nyújtsa.

magyar-magyar szótár 2013.02.11. 05:16:48

@halvanyelo: A növekedésre állítás egy nagyon kényes egyemnsúlyteremtéssel kezdődik, egy szocialista tanárnéni tanította ezt nekem így, úgy adom át, ahogy ő ezt zseniálisan szemlélte6tte, az egész olyan, mint a biciklizés.
1. nincs egyensúly, a bicikli a földön. Bármit is teszek, az az egyensúly ellen hat tehát amikor felemelem, az emelés fázisában támadható vagyok hiszen "dőlni látszik" a bicikli a másik irányban. Aztán, amikor mmekilendülök, akkor is INOG jobbrabalradől a bicikli tehát minden mizzataában és ez egy LASSÍTOTTFELVÉTEL ugye egy PILLANAT ebnen a műfajban legaláb egy költségvetési év.
Ráadásul külpiaci tényezők is hatnak erre "biciklire". ha megroppanna az Euro azonnal anyi lenne nekünk, főleg, ha jól odaközöztük magunkat az EU biciklijéhez. Itt lehet történelmi ránézésből igazat adni Bajnaiéknak, amiért az amerikaiaknak kínálták föl az országot, ez jól jöhet, ha az EU-t sikerül megölnie az USÁ-nak és nem az USA múrel ki hamarabb.

Amit 1995. óta nem ért senki, a magyar monetáris pénzügypolitikában nincs jobboldal vagy baloldal, hanem van és akármilyenoldali kormánynak ugyanazokat a művelteket KELL elvégeznie, a többi kommunikáció és pofázás. Hornék Bokrost leváltották, de a bokrosi reformokat folytatták,. 1998-ban jött a FIDESZ Bokros ellen pofázva, a rfefor,m ellen szólva nyertek és: szépencsöndben folytatták Bokros munkáját és ment ez egészen 2002-ig és nem 200ig csak, ahogy hazudgálják a "baloldaliak" Ugyanis at Orbánék féle hitelpecsét föltörés az nem nyuszifaroikra meg csícsára ment a biciklin, hanem hajtásra, hosszútávó beruházásokra. Ez nem tetszett Gyurcsányéknak és jó sok magyar pénzembernek de külföldieknek sem, hiszen a reform az ő számukra olyan, mint hóembernek az mediterrán melegfront. 2002-ben az dühösen és fogcsikorgatva támadó MSZP mögött egy olyan vállalkozó réteg került hatalomközelbe, akiknek az annálrosszabba minéljobb. Persze a "kiképzésen" Ferenc megtanulta a legépítőbb jóoldali szövegeket NYOMNI dumálni ki. De a tettei pont az ellenkezőekre hatottak TAPOSNI a biciklit maradjon lent. Tehát 1995-2002. között a biciklit talpraállították és nekilendültek és ment a hajtás. És 2004-től meg végképen levágták a betonra a biciklit.

halvanyelo 2013.02.12. 15:50:13

@magyar-magyar szótár: Már elnézést ez a gazdasági bicikli hasonlat. Akkor én szerintem Bajnai megpróbálta fölállítani, de jött az Orbán-cigány és földhöz baszta, aztán most szétfűrészeli, mert kellenek az alkatrészek, övé, jól jön az. Én is emlékszem, hogy a rendőrt kimentették a vízágyúból. Ugyanazt kéne, de nem azt csinálja az Orbán-cigány amit elvárnak tőle a szivarozós pocakos-pénzes zsákok. Az Orbán-cigány rendkívül ostoba, nárcisztikus, és nem ismeri el ha téved, mert nincs kinek. (Egyszerűen szólva pszichopata.) Vannak értelmesnek tűnő emberek a jobboldalon, akik képesek lennének megfelelő döntéseket hozni, de annyira kötődnek egzisztenciálisan az Orbán-cigányhoz, meg félnek is, mert ők tudják mi rejlik a dakota közmondások, és az emberek Móunika-show szintű hülyének nézése mögött. Már bocsánat, én így látom.
Ott vannak a jobboldali emberek azt mondják, hát egyik kutya, másik eb, de a kommunistákra nem, hát hogy lehet így kormányozni?!, de azért jó lesz ez, végül is a mi emberünk, óhh ilyen a hatalom, meg az IMF, amerikaiak, zsidók, különben is... Csendesen lábhoz mennek, bár azért érzik, hogy itt baj van. Mi meg nézzük ezt, látjuk, hogy meztelen a király csak rohadt barom idióták vannak már körülötte, akik arccal ezt bírják vállalni. S csak dermedten nézzük. De a azért a víz az úr. És le fogjuk húzni a vécébe.

Fenehorizont 667 2013.02.12. 20:17:34

@halvanyelo:
tisztára forradalmi hangulatba kerültem!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 05:51:38

@halvanyelo: Itt vetheted össze a benned élő Orbán képet, amin Hannibal bácsi új trükkjével hártyáz át a belédhülyített. tehát az Igazi Cigány Család életét, 2:0 -nál jön A Cigány Nagy fallokrata Dúló Fenevad, aki veri a feleségét meg minden (kormányőrökkel verete a kölykei tanárait meg kispajtásait) www.youtube.com/watch?v=OtgBFVREwow

halvanyelo 2013.02.14. 08:39:32

@Frick László Emlékzenekar: Jaj! Papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet! Csak a Bajcsányi csinál politikajimarketinget, az Orbán-cigány nem! Hogy tisztelt Dudet idézzem: csak a cigány lopik, a magyar az feltalálja magát, ő csak szerez!

vektortér 2021.03.14. 23:41:10

Nem is tudom eldönteni, hogy a poszté vagy a kommenteké a nagyobb bruhaha.

Frick László Intézet 2021.03.15. 07:40:25

@vektortér: Nem dicsekvés, hanem tény:ez egy liberális blog,itt maga a blog aktuális szerzője sajátmagát törölte,valamint volt egy kamu nácinikk,amit Hanni néni,szegénykém,jaj,annyira elakart hinni,hogy nemkamu,még Lujza is felismerte, hogykamunikk, szóval azt is csakakkor kelletttörölnöm,amikor ID-t sértett.Ez egyfajta frottőrizmus volt nála,mint a zsidózással gerjesztett nemiiizgalma is.
Azt akarom ezzelmondani, hogy ebben a blogban az volta cél,hogy az olvasók hibázzák,bírálják,szerkesszék,tegyenekhozzá vagy vétessenekki.Ez nemaz Örülünk Vincent vagy a 444komment dögkútja,itt nemkellett SOHA szabályokat ésérvényesíteni,pláne a Facebook cenzúrára hagyni [->algoritmus]bármit.

Az egyik leglátogatottabb bejegyzés a matinékuruc.
Ma
már történelem,akkoriban mégvadiújnak számítottak az olyan azóta jellegzetes és dogmatikusan jógyerekkommentek,mint amit iszóaggyánekem is,a gyóccerodat vedd be/ elgurult a ~ d ,a nem kéne annyit szívni tata

A Bloghú,amikorát ment automata üzemmódba,"vééééééééletlenül" lenullázta a látogatottsági adatokat,így a fénykor satisztikája odalett
süti beállítások módosítása