Bajnai 2010. májusa után semmiképpen sem kormányozott volna. Vajon 2014-ben megváltozik-e az a titkos belső valódi ok, ami miatt semmiképpen sem akart volna már 2010. májusa után sem kormányozni?

Szerintem nem. Ugyanúgy fennálnak a valsóságos titkos belső főokai annak, hogy Bajnai ne akarjon kormányozni és akkor még bele se bonyolódtam a karakternélküli miniszterelnök koncepciójába, ami feladat elől most Rónai bácsi elmenekült a semmibe.

Vagyis egyáltalán nem biztos, hogy valaki komoly politikus Orbánt-váltani szándékozna itten az istenatta délibábos jónép-en kívül (ugye vannak a rossznépek, a békebirkavonuló csürhe, a nemjóoldali mocskok stb) Jó nép, aki Orbánt akar váltani, rossznép, aki nem, ja, de a Jobbik, bocsjav, tehát aki Orbánt akar váltani, de nem fasiszta.

De mi van akkor, ha a politikai profik úgy gondolják, hogy hagy rohassza a FIDESZ-t még 2014. után a Jobbik is. Csak ugye ilyen szörnyű gondolatot el is árulni a jónépnek? Különben is 2014-re nem oldódik meg az európai és világválság, mi a francért is akarna a politikai profi jóoldal akkor valóban is kormányozni, ráérnek.
Csak ugye a jónép, őket csak etetni kell addig is valamivel :D

Nem is csudálkozom azon, hogy Kettős Mérce okostojása a mai cikkében egy pillantást nem merész az egyáltalán nem kiszámíthatatlan jövöjére nézni az LMP ennyire faszán sínretett kishajójának. Jó, akkor looking in the Past, looking in the Past... Tehát az LMP főbaja az lett, ami 22 évvel ezelőtt az akkori két liberális pártunknak: nagyon felkészültek a náluknál butábbaknak lenézettek elleni harcra (akkor ez a bunkó jobboldal és a barna büdös nejlonzoknis komcsiknak nézett MSZP volt) .. csak arra nem gondoltak, hogy mi lesz, ha okosabbak jönnek szembe a táblán  ...
itt is ez történt, sose volt baj akkor, amikor az LMP a "bunkóknak" meg "tahóknak" osztotta az eszet. De Bajnai [tanácsadói csapata, köszönjük Viktor]  kis malom-játék csiki-csuki feladványán meg elbuktak.

Hejh, a jóoldali fennkölt okostojásbloggerek  mennyi eszet osztottak már, de mennyit. A Délibábok Népének... az is cuki volt ennek a "Lehet Más a Politika" netokratív kis trükköcskének a benyalásában, hogy az LMP hívői se lehettek tehát többek, mint Délibábok Népe .

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr695052431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.30. 10:25:13

Jó lesz a buli 2014 után is. Jobbik vs Fidexek, ejj, de szép.

magyar-magyar szótár 2013.01.30. 12:01:03

@nagyjoco: jahh, annak a táncnak olyan ismert lépései lesznek, mint amiken már az MSZP-SZDSZ tangónál is faszául szórakoztunk, főleg, amikor az SZDSZ akarta vezetni a kettőst. Annyi csak a probléma, hogy a jónép, akiket már 2 éve hirigel a jóoldali sajtó, hogy fogja bírni a tartósan forrásban bugyborékoló agyvérzsírjával kivárni a 2016-os előrehozottválasztásokat... A rossznép is akkor már járókeretekkel fog araszolni a 207-ik békebirkamenetben, hát még a lengyel solidarnost nyuggerek...

2013.01.30. 14:22:00

@magyar-magyar szótár: Nyolc évet kibírtak a szegínyelnyomott jobberek, azt nem főtt el az agyvizük. PEdig bugyborgott ám nagyon!

Majd a jónép kicsivel több piát iszik mint előtte, az jól ellesznek 2016-ig (vagy '18-ig).

magyar-magyar szótár 2013.01.31. 14:03:02

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Tudom, min őrjöngesz, de egyszerűen azért nem lettek előrehozott választások 2012-ben,mert ha emlékszel BülBülTekintetű Ágybavizelő Ferenc kérvekönyörgésére a jóoldali sajtómunkássághoz 380 napja, szegény szólt, hogy ne lőjjék már el a patronyokat, mert nem akar egyelőre senki se kormányrakerülni. Sőt, ártatlan Gordonka meg tavalyősszel szólt, hogy leghamarabb idén őszre lesznek programok.Ettől még ... ugye nem nekem van igazam, hanem neked, ezek mindent elbasznak meg csődbevisznek, hát na, 2016-ra már táncsak csődbe megy annyira az ország, hogy előrehozott választások legyenek és Dr Vágó bácsi szerint a rosszulgondolkodó, kétharmadértfelelős butaország Zseniális Ferenc lábainál könyörögjön a kormányátvétel kegyelméért?? Gondolom nem azt mered állítani, hogy matolcsy lavírozása miatt nem lett meg az a csőd 2012-ben, ami miatt előrehozott választások LEHETTEK volna??

magyar-magyar szótár 2013.02.01. 04:39:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd: annyi pont elég is volt. Hiszen azt már mióta tudom, hogy mennyire nem akarod tudni, miért nem lettek előrehozott választások 2012-ben. Ráadásul mi sült ki az elempés cukipofikról is (az, ami már mióta lefőtt...)

magyar-magyar szótár 2013.02.01. 04:40:35

@nagyjoco: A rossznép egyre kevesebb piát iszik, sőt, porosodik a pia a boltok polcain. Ez a tendencia majd egyre fölhat a jónép régióiba is

2013.02.01. 09:32:02

@magyar-magyar szótár: A jónép már akkor fücsivel meg haskával lazított, amior még a kétdekás cseresznye volt rossznépéknél a menő.

magyar-magyar szótár 2013.02.02. 08:17:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az haggyán hogy én hazudok, hiszen az természetes, hiszen én rossz vagyok. Hanem 8azonban) te is füllentgetsz magadnak. Most pl az LMP-vel kapcsolatban kisült minden kis önáltatgatásotokról, ami kisült, erre te jössz és dörgölnéd az orrom alá a 2012-es előrehozot választásokról nem teljesült jóslatom. De én tehetek arról, hogy nem úgy lett, ahogy A Nagy Tervező EGYIK verziójában elképzelte?
Ki volt képtelen helyzetben arra, hogy lecsapjon a tálcán nekem felkínált Orbánékra? A sajtómunkásságon nem múlott, minden nap megbuktatták nekik orbánékat!
Ki tehet arról, hogy olyan lett a politika amilyen is és az sóült ki pl az LMP-ről, amit csak ti nem akartatok látmni, akik benyaltátok a KOMMUNIKÁCIÓS rizsát.
Én keverem szüntelenül össze a kommunikációt a politikai művelettel?? Holott te vagy a szakember és neked kéne tudni, hogy a termékről való PR nemegyenlő a termékkel magával és főleg nem a valós tulajdonságaival meg összetételével.

magyar-magyar szótár 2013.02.02. 08:20:49

@nagyjoco: Fel is vágnak rá, mert részben az új szintetikus drogok végsőfázisai kevéssé ismeretek... meg hát az anyagfelhsználás korai fázisaiban a stimulációs szakaszok hosszabbak a dementíveknél. majd későbben, amikor már a stimuláció öszesen annyit tesz, hogy az anyag bevétele nagyjából az elviselhető közérzet szintjére, ha, fölemeli a függőt.. de már semmi eufória... ill a "normalitás" hat esetleg kis eufóriácskának...

Keef Richards példája mutatja, hogy jóminőségű kokainnal pl egész sokáig lehet húzni .. ha nem látszik, hogy be van pelenkázva...

magyar-magyar szótár 2013.02.04. 12:37:54

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hát olyan ócskán hujjogatni, mint még te is (te is!) a nyíregyházi fosztogatásokról szóló izé terjesztgetésével... de nem lenne velem semmi ban, ha én is a sorban állnék s jujjgatnék.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.02.04. 12:53:11

@magyar-magyar szótár: Ami nem tecc, az biztos nem is igaz

boldogok az együgyűek

magyar-magyar szótár 2013.02.04. 14:08:19

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hanni! ÉSZnél.. értesz? ÉSZnél.. 3000 iskolából... voltak ezek a NYOMORULT ügyek és ez a siralmas fosztogaás, kerekítsük föl 10-re.. de nem is erről van szó. Magyar Narancs, tehát jóoldali orgánum címlapja... régen mondom ezt, hogy rajzolni kéne inkább
m.magyarnarancs.hu/data/Archivum_lapszamkepek/201305_resize_172x230.jpg

Nem arról van szó, hogy nem igaz, hanem arról, hogy vásári kofákhoz méltó uszítás... Ilonkabácsinak meg Sanyi néninek valóak, meg a Bástya Nyugdíjas Sakk Körnek
Amúgy meg nosza, gyerünk el abba a kibaszott EGY (1)iskolába és nézzük már meg azt, miféléket vittek el

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.02.04. 14:57:13

@magyar-magyar szótár:

nem uszítás, segélykiáltás

csak jelezném, a legtöbb igazgató (+gazd.vez, +tanár stb) kussol
mert fosik
félti a szaros állását
sajnos joggal

Meséljek arról, mi a helyzet az oktatásügyben - úgy politikailag? vagy bárhogy? a dilettantizmus, a gerinctelen lojalitás, a hagymázos futóbolondok, a szerencselovagok stb stb

(és: nem egy iskolát ismerek, egyrészt négy gyerek, másrészt féltucatnyi, oktatásban dolgozó családtag révén - és nem mind tanár ám, és nem mind pesti, és van aki nem is iskolában, hanem tűzközelben... hagyjuk, tudod, tudom, a valóság számodra nincs is)

nem mesélek, meséltem már eleget

...vagy te most tényleg Marekné Pintér Aranka és Hoffmann Rózsa jóelftársnőket - és tevékenységüket - véded???

...vajon miért is hagyja (sőt) Orbán ezt az egész szánalmas (KDNP-s) ámokfutást?

(Nézd meg, hogyan vettek el, majd hogy (mi módon) adtak vissza pénzt pl a Képzőtől/nek
A módszer, a gondolat, a beidegződések, az elv (és most nem is a fűnyíróelv)
Nem ismerős?
)

(és megint: jössz egy semmihez nem kapcsolódó címlappal - már ami az aktuális nézeteltérésünket illeti - ???)

magyar-magyar szótár 2013.02.05. 05:13:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ha ismersz pedagógusokat, kérdezd már meg, hogy mióta gyülik a szar-szemét és rosszmunka gazdátlankövetkezménye a magyar oktatásügy FÖLÖTT? Mióta tornyozódik? Már főiskolás vagy egyetemista is lehet az 1978-as reformnak köszönhető első félanalfabéta nemzedék leányainak koraielsőszülöttsége... A Romankovics-féle gaztett első tippelgetős-találgatós-szóképes olvasóinak már az unokái születhetnek manapság...

Nekem mondod tepsinek, hogy füle van a Pestinek? Tán te cepeltél illegálisan sporttáskában olvasástanításra is alkalmas olvasókönyveket az óráidra 1984-ben?

Aranka néni 2013.02.05. 06:10:15

@magyar-magyar szótár: Tartom magam, hogy nem politizálok Dudinál többet, mint aktív tanár szólok bele.
Az elkeserítő 2000-es PISA vizsgálat után a magyar oktatás képes volt megújulni, a tanárok lassan megtanulták a kompetenciafejlesztésre épülő módszereket. Az újabb vizsgálatok alapján a magyar gyerekek az erős középmezőnyben vannak, miközben nálunk egy tanár kb. 30%-kal leterheltebb, mint a nálunk jobban szereplő országokban. Az oktatásra fordított pénz pedig a fele (vagy kevesebb)
Az utóbbi két évben a jövedelmünk úgy harmadával csökkent, a változatlan bértábla azt jelenti, hogy minden juttatást elvontak, akinek eddig még volt, attól most az államosítás vette el januárban.
Kidolgoztak egy központosított, poros – poroszos tananyagot, amitől a helyi sajátosságoknak megfelelően nem lehet eltérni, tehát azt hazudjuk majd, hogy egy HHH településen ugyanazt és ugyanúgy kell tanítani, mint egy elitiskolában.
A képzésekből, általánostól a szakképzésig az idegen nyelvet és az informatikát húzták ki a leginkább, lesz helyette erkölcstan / hittan.
Mivel annyi emberük nincs , hogy az iskolaigazgatókat mind seggberúgják (meg iskolát vezetni amúgy is fárasztó) így feléjük ültettek mindenhol egy tankerületi felügyelőt, hatalmas vízfejet építve az iskolák fölé, a munka neheze az iskolában marad, de az igazgatókat kiskorusították. Pl. nem munkáltatói az iskolában tanító tanároknak.
Az államtitkárnő egy cinikus és képmutató rosszindulatú és alkalmatlan picsa, aki össze-vissza hazudozik.
A kormányzat tele szájjal szidja a tanárokat, az eddigi oktatást, a felsőoktatást, de ha ilyen rosszul tanítunk, akkor mi a fasznak kell hallgatói szerződéseket kötni? Az oktatás mércéje, hogy a munkaerőpiacon kell-e a frissen végzett. Ha szar az oktatás, akkor miért kell erőszakkal itthon tartani, úgysem kell sehová, nem? Vagy mégsem volt eddig szar az oktatás, mert szakképzettek és diplomások is tömegével mennek külföldre? Sőt, még szakképzetlenek is? (ami azt jelenti, hogy megfelelő kompetencia fejlesztés folyt az iskolában, mert alkalmas a munkára)- Ha szar az idegen nyelv oktatás, akkor hogy boldogulnak el külföldön?
Az, hogy 30 évvel ezelőtt tanítottál 1 évet - kacagnom kell....de majd jössz, és jól elmagyarázod, te jobban tudod nálam, mi van az oktatásban, mert a szomszéd utcában van az iskola. Mikor nyitottál fel utoljára bármilyen hivatalos tanügyi dokumentumot, mikor írtál utoljára ped. programot, tanmenetet, stb? Mert én idén is....

ja, és várom a linket, amit ígértél a keretszámokról. Vagy nincs ilyen link?:D

Frick László Emlékzenekar 2013.02.05. 07:27:22

@Aranka néni: A PISA vizsgálatokat a nyugatiak a saját, jóval félanalfabétább gyerekeikhez lövik be. Egy fuunkcionálanalfabéta nyugatnémet kölök szintjéhez MÓDOSÍTOTT felmérés nehogy már ne javulást mutasson.
Tanítóképző fősikolán , 2007 körül egy tanár általánois iskola 4. osztályos olvasásfelmérésen buktatta meg egy csoport zömét. [Néma értő olvasás felmérése] Ki is rúgták a főiskoláról.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.05. 07:52:52

@Aranka néni: A tanügyi dokumetumok? - annyit nem érnek, mint a papír, amire pazarolták a tintasugarat.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.05. 07:55:21

@Aranka néni: politikai okokból, mert zsigerileg gyűlölöd Orbánt (ezt mutatja az is, hogy a te ingerküszöbödnek az én Orbán-kritikám valóságos fanságba számít)38 év mindenszarát összesen Rózskával akarod elvitetni.
De ha én megpróbálnám azzal az ERŐvel, ahogy ti gyűlölködve ész nélkül frecsegtek, meg azokkal a kompilatív eljárásokkal a magyarbálintizmust pécézni?

Frick László Emlékzenekar 2013.02.05. 08:02:08

@Aranka néni: Szar a rendszer -35 éve.
És most Rózsikáék adtak ennek a szarnak egy pofont. És ti pedig gyűlödéstől elvakultan benyaljátok, hogy minden Rózsikáék miatt lett rossz.

Csődközelbe szorult több, mint 1000 önkormányzat. Ezt most nem szajkózom el, miért. Ismeretesek az esetek, mi történik csődbement önkormányzatokkal. Kikoránkel barátunk is azt javallta, hogy MAJD AKKoR jöjjön az állam és nyomja bele az iskolába a pénzt.

Adva van egy olyan felsőoktatási rendszer, ami el van adósodva és ez az eladósodottsága nem kétéves törtlnetből fakad. Ebbe a felsőoktatási rendszerbe a gyerekek nagyon jól meghatározható hányada a pályaválasztását elnapolandó menekül. Ezeket az igényeket ki is szolgálja a rendszer.

A professzorok eldicsekednek azzal, hogy a diplomások elhelyezkedési esélyei jobbak, csak éppen
ADATOK -kal nem merészek ezt alátámasztani, mert pl nagyon jól kimérhető, hogy ott, ahol elég lenne felsőfokú OKJ-s ott, mert van, diplomást vesz a helyére. Érdemes lenne megnézni a kérdést abban a vetületben, hogy mennyivelmagasabbfokú papírokkal mily' alacsonyszintű melókat végeznek

Frick László Emlékzenekar 2013.02.05. 08:14:54

@Aranka néni: Szemléltető példa:
Autószerelő, pompásan kezeli a szervízben a kompjutereket, csatlakoztat a gyári komjuterekre, olvastat hibakódokat. Aztán elkezdi köpdösni ezt a modernnek látszó kis autót:
mennyire szar
static.cargurus.com/images/site/2008/08/11/20/22/2006_ford_ka-pic-18575.jpeg
eszi a vezérműtengelyt.
Én végzettségnélküli büdösparaszt, megjegyzem, hogy ebben a kisautóban Magyarországon, amelyikben széjjekveri a vezérműtengelyt, állítós szelepes vezérműláncos motor van.
Erre rázza rám a pofaszalonnáját, mint egy kikoránkel, hogy nebeszéjjé má, oan autó máma má nincsen.

Kérdezem: cseréltél vezérműtengelyt ilyen autóban?
Mondja igen, hogyne, sokat [négyet]

És nem tűnt föl, hogy nem hidrotékés, hanem himbás-állítós-szelephézagos?

Nahát ilyen a mi import kompetenciapreferenciális rendszerűnk, a felépítményekkel semmi baj, a gyerek matematikus.

Csak 20-as számkörben fejszámoláshoz zsebszámolót keres vagy telefonján kattintja elő.

Az ernyő fenn van, ez kétségtelen.

De a kas lyukas.

Sőt, előnyünk van a PISÁ-val mérhetően is a nyugatiakkal szemben. De ez olyan előny, amiben a mezőgazdaságunk szenved: itt MÉG vannak olyan állapotok, ami miatt eredendően bio minősítést kaphat egy földterület. Csak az a baj, hogy először mindent korszerűnyugatiasan el kell rontani, pocsékolni és pusztítani és amikor már nem lesz, majd akkor visszasírni.

Bezzegoroszországban sokkal szerencsésebben cslaffan össze az elmaradottság, 40 évvel ezelőtti szintnek is megfelelő olvasási vagy alapkészség-szintű gyerekek találkoznak a high-tech-hel.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.05. 08:16:12

@A Hannibal Lektűr-attitűd: viszont Szűcs Gábor lenyűgöző, még Dr Alan Wilson is jólesően mocorg a sírjában, hogy van ilyen.

Aranka néni 2013.02.05. 18:36:44

@Frick László Emlékzenekar: sokszor gondolkoztam már, szeretnék-e én is annyira okos lenni, hogy élből kijelenthessem, hogy az összes tanügyi dokumentum és a teljes nyugati oktatás úgy szar, ahogy van.
Hosszas gondolkodás után arra jutottam, nem szeretnék ilyen okos lenni.

Aranka néni 2013.02.05. 18:38:58

@magyar-magyar szótár: ez átnevelőtábor már rég, amit itt fenntartasz, nem blog
:D
szerintem használj velünk szemben keményebb módszereket, Hanni is folyton ellenkezik, Nagyjocó, Kikoránkell, én is, sehool egy jó kis kormánypárti kommentelő, aki aláddolgozhatna. Valamit csak rosszul csinálsz, hogy naponta elmondod nekünk, mit kéne gondolnunk, és mégsem azt gondoljuk:D
süti beállítások módosítása