A jó és hatékony uszításhoz feltétlenül szükséges a hergelés.

 

Mint köztudott, az index.hu súlyos FIDESZ-terror alatt áll, gyakorlatilag a kormány szekértolója az index.hu. Mint emlékezetes, Szily Lászlónak a minap [2012-ben] távoznia kellett a Zseniális Ferencet 2008-ban Ágybavizelő Ferenc-ként aposztrofáló jeőjjde bátorhangvételű írása miatt, Tótának meg részben a Szily kiváltotta fideszharag miatt is kellett... De vissza a hergelésre. A szintén a fideszterror áldozatává vált Ujkihivástkereső Péter hónapok óta tengődik, a családja már a küszöböt rágja, Ági nénit csirkefarhátért látták sorbaállni a Fény utcai piacon, sehol egy új kihívás, bár a DeDi tegnapi LMP-recepciója talán ad még reményt, hogy nem veszett el minden, ha most már a történtek után Bajnai belátja, hogy kapitulálnia kell Schiffer előtt.

Így hergel a FIDESZ és a FIDESZ-kormány szíjaskutyája, az index, tessék, főoldal főhelye 2013. január 29-én reggel:

Öltöztesse fel Ön
halott szeretteit!

Miből következik a figyelemfehívó rész? -hát tessék, ebből: A kormány szerint spórolni lehetne a halottak öltöztetésén. Ez most sem tilos, de alig van gyászoló, aki maga vállalkozik elhunyt szerette mosdatására, borotválására, fésülésére.
A szerző idevágó szakkomentárja: Tkp sokáig nem értettem, miért könyörög szerettem azért, ne hagyjuk kórházban meghalni, amíg vagy öt éve ki nem pattant egy botrány a budapesti proszektúrákon A Két Ünnep Közén (ez Budapesten kb december 18-tól január 15-ig tart) uralkodó állapotokon. Buchenwaldi halotthordozó kápó stílusban voltak összevissza lehajigálva a halottak. Az sem köztudomású, hogy a Két Ünnep Szoros Közén aztán végképpen megáll minden élet a patológián, tehát a rákgyanús szövetek elemzése is.  Örkény István édesapja halála után irodalmi eszkozök mellőzésével, teljesen száraz kopogós mondatokkal írta le [ Ugrás a  NINCS BOCSÁNAT  -ra] találkozását a kórházi proszektúra betonjára lazán lerakott édesapja tetemével -még baksist is nyomott a boncmesternek ezért. Márpedig Örkény apukája jó 60 éve halt meg. (folytköv)
A tervezettnél lassabban megy a halottakkal és a temetkezéssel kapcsolatos jogszabályok újraírása. Miért nem kapkodnak , a kurva anyjukat?  A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium augusztus végén állt elő egy összesen bő hatvanoldalas salátatörvény-és rendelettervezettel a „halottakkal kapcsolatos eljárások” ügyében. Az észrevételeket szeptember közepéig várták, és a dokumentumok munkacímeiből látszott, hogy eredetileg 2012-es kihirdetéssel számoltak, de hónapok óta nem hallani a tervezetről.
folyt.: A szerző hasznos tanácsai:
1. Ha útáljuk a szerettünket és haldoklásában kb úgy szeretnénk megszabadulni tőle, ahogy mostanában becsületesmagyarok felesleges kölökkutyáktól vagy a kivénhedt Morzsa házőrzőtől, akkor hagyjuk kórházban meghalni és tejeljünk szépen, ahol kell.
2. ... ha mégsem, akkor hagyjuk meghalni otthon szépen. Az exit megállapítása után, tehát akkor, amikor még testmeleg, szépen mosdassuk meg, öltöztessük föl... itt sokmindent átlapozok, igyekszem a legfontosbbra szoritkozni NE HÍVJUK KI AZONNAL A HALOTTSZÁLLÍTÓKAT! Amikor megadtuk szerettünknek a végtoisztességet, szépen várjuk meg a félnapot, amíg a tetem megmered. Ellenkező esetben, ha még a nem merev tetemet szállítatjuk el, a két barom, aki elviszi (A. var.: kínai munkáskesztyűben b. var gumikesztyűben) összevissza rázza, lépcsőházi fordulós rellizésekben, már a koporsóaljban is, ahová pedig viszik, ott kb úgy [szó törölve] be, ahogy a kukások szokták vissza a kapualjba a kiürített kukákat.

A tervezett változások közül a legnagyobb visszhangja ősszel annak volt, hogy megnehezítenék a hozzátartozóknak halottaik hamvainak elvitelét. A megnehezítésért főleg a temetkezési maffia lobbyz. A tervezet rengeteg más részletszabályt is átalakítana, és a változások egy része azt célozná, hogy a gyászolók olcsóbban tudják elbúcsúztatni halottaikat. Erre lett volna jó például az, ha kötelezővé teszik a hozzátartozók tájékoztatását az összes hamvasztóüzem díjáról, a legolcsóbb és legközelebbi lehetőség kiemelésével.
vicc: Vidéki paraszt hirtelen ötlettől vezérelve a temetőgondnok által kikötött zártkoporsós búcsúztató ellenére is szeretné látni még egyszer az anyukája tetemét, mielőtt... Természetesen létezik az az összeg a papíron alulfizetett temetőgondnok számára, amiért csak fölnyitja, de szigorúan még odabent a halottasházban a fiú számára az anyja koporsóját, ötezer. A fiú tök nyugodt, ő szépen felöltöztette az anyukáját, azt a nyélomkendőt adta rá, amit kért, sőt egy testszínű szalaggal az állát is felkötötte stb... csak ugye a temetőgondnok nem ért rá és így a temetés elhúzódott 5-6 nappal... Okés, a temetőgondnok egy szokásos rutinmozdulatával , kb ahogy a böllér a bontóplaccon a disznót, tehát előrántja a koporsót és kinyitja a fiúnak, ahol a szabályos egyenes testtartásba, rózsafüzérrel is összekulcsolt kezű sk. beállított  édesanyját hasonlatos pózban látja, ahogyan Tamás Bence Gáspár festő és grafikus -és hergelőművész korszakos képén Kádár Jánost ábrázolta. Most pedig a vicc poenja következik" Ugye megmondtam magának, hogy ne kíváncsiskodjon... ezek a maszëkok, azír mer spórolnak rajtunk szakembereken... mindig asziszik, hogy  szakemberné' jokosabbak tudnak lënni!"  hahaha :D


Ennek az előírása benne volt az augusztusban nyilvánosságra hozott, véleményezhető tervben. Információink szerint azóta felvetődött egy másik elképzelés is a hozzátartozók spórolásának megkönnyítésére: az, hogy a rokonok, ha akarják, fizetett boncmesterek helyett maguk öltözethetnék a halottat.
Miért csúszik?

A KIM magyarázata szerint az egyeztetési folyamat azért húzódott el, mert „a temetkezéssel kapcsolatos kérdéskörök valamennyi állampolgárt érinthetnek”, és a szabályozás kialakításakor „nagy körültekintéssel kell lenni mind a kegyeleti, mind a szociális, mind a vagyoni viszonyokra is”. Az új felvetések hatásainak elemzése, a szabályozás kialakítása hosszabb időt igényel, tették hozzá.


egy tisztességes szakember -riport a gondola.hu-ról


Érdeklődésünkre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) sajtóosztálya nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy lenne ilyen elképzelés. A tervezet közigazgatási egyeztetése lezárult, de az észrevételek, új felvetések feldolgozása és egyeztetése még tart, az előterjesztést a kormány még nem tárgyalta. Emiatt, arra hivatkozva, hogy döntéselőkészítő anyagokról van szó, a KIM egyelőre nem árulja el, milyen „új, innovatív” felvetések kerültek elő, csupán annyit közöltek, hogy több ilyen is van.

„A közigazgatási egyeztetéshez képest több változás is történt a temetkezésekkel kapcsolatos szabályozási javaslatban, azonban a fő koncepció nem változott, azaz a cél továbbra is az, hogy az állampolgárok terheit enyhítsük, és a kegyeleti jogaikat az érintettek könnyebben gyakorolhassák” – írta a minisztériumi sajtóosztály.
Hajfestés: 1500 forint



tegnap mivel hergeltek és kiket? A tegnapi hergelés a nemzeti Színház előtt kígyózó sorok  igézésével kezdődött azt sugallva, hogy a többtucat ( tizenhét, nagy jóindulattal számolva húsz :D ) ember mintegy Alföldi Róbert leváltott igazgató utolsó félévadjért töntevén állta a sort a nagy hidegben és nem egyébként ősi szokás szerint. A nyomorult, akit odaküldtek riportozni, a legprovokatívabb irányítottkérdésére se tudott  sorállókból valami fasza kis politikailag megfelelőt kihúzni. Ezt sikerült, tessék:"Rosszindulatú lenne azt gondolni, hogy a nyíltan kormányközeli Vidnyánszky a pokolra fogja juttatni az intézményt, a kárpitot is matyó hímzésre cserélik és a ruhatárban is csak pengővel meg kokárdával lehet majd fizetni – valahogy így lehet leszűrni a sorbanállók véleményét az új vezetésről."
A magyar-magyar szótár megveszekedett alföldiróbertiánus, mindig is tiltakozott Alföldi  (azaz Korunk Gobbi Hildája) bántása ellen, etc. Alföldit nem csak Örökös Nemzeti Igazgatónak, de akár Elnöknek is! -hanem: De nehogy már , ne bassza már meg a kurvajisteny, egy ilyen vacak kommiszárius hoffmnanrózsaisztikus izével kelljen hergelni az egységsugarú indexduma benyalókat!
 

Egy átlagos koporsós temetés nagyjából 300 ezer forintos árához képest nem számít túl nagy tételnek az úgynevezett halottkezelés díja, ami nemcsak az öltözetést, hanem a mosdatást, borotválást is jelenti. A halottkezelés a kórházakban egészségügyi szolgáltatásnak számít, amelyet a boncmester végez.

Kórházanként változó, hogy mennyit kérnek a halottkezelésért. A már megszűnt Egészségbiztosítási Felügyelet 2010-es jelentésében 45 intézmény adatai alapján azt írta, hogy nagyon nagy szórást mutatnak a halottmosdatás és -öltöztetés térítési díjai. Akkor úgy volt, hogy 17 intézmény térítésmentesen biztosította ezeket a szolgáltatásokat, a többi 28-ban pedig 2500 és 16250 forint közt mozogtak a díjak.

A mai árakat a kórházak honlapjain lehet megtalálni. A ceglédi Toldy Ferenc kórház például egészen részletes tájékoztatót adott ki. Náluk összesen 16250 forintba kerül az elhunyt mosdatása, fertőtlenítése, borotválása, fésülése, a száj igazítása, bezárása, protézis behelyezése, a szemek lezárása, az arc hidratálása és a felöltöztetés. Kiegészítő szolgáltatásként lehet kérni például kozmetikázást vagy hajfestést 1500-1500 forintért, a körmök igazítása 1000 forintba kerül.
D TT20120531015
A Farkasréti temető ravatalozója.Fotó: Kovács Attila / MTI
Háromból ketten feladták


Egy neve elhallgatását kérő, 25 éve a szakmában dolgozó boncmester az Indexnek azt mondta: most sem tiltja a törvény, hogy a gyászoló hozzátartozók maguk végezzék el ezeket a munkákat, de nagyon ritka, hogy valaki erre vállalkozik. Beszéltünk olyan, 10 éve boncmesterként dolgozó férfival, aki egyáltalán nem találkozott még ilyen hozzátartozói igénnyel.

Kollégája 25 éves pályafutása alatt mindössze három ilyen rokonnal találkozott. Ketten pénzt akartak így megtakarítani, a harmadik esetben érzelmi okról volt szó. A gyászoló férj mondta azt a boncmesternek, hogy nem szeretné, ha a feleségét meztelenül látná.

Ne adja az úristen, hogy ezek holnap valami törtvényt a kurvafuttatók ellen barkácsoljanak, tele lesz a jóoldali sajtó stricibabusgató meg sajnáltató írásokkal...
 


A háromból ketten feladták, és a harmadik esetben is borzasztó volt a végeredmény, a szoknyát nem tudta felhúzni az illető, a blúz is csak félig került rá az elhunytra, mesélte a szakember.
Borotvát hozni kell




boncmester viccek - lájtosak csak: Panaszkodik az asszony a férjének:
- Figyelj, Jenő, mindig hazahordod a munkádat a munkahelyedről. Én így nem tudok tovább veled élni!
- Na és, nagyon sok ember hazahordja a munkáját. Sajnos ilyen időket élünk.
- Az igaz, de nem mindeki boncmester!


- Mi az: sarokban fekete por és kormos fémdarabok?
- Mozgássérült gyerek lakástűz után!




Ha a hozzátartozó akar dolgozni a halottal, akkor a szükséges eszközöket, például a borotvapengét vagy a tusfürdőt neki kell hoznia. A boncmester eszközei az ő saját tulajdonában vannak, a kórház időpontegyeztetés után csak a helyszínt biztosítja. A hozzátartozói vállalkozásnak egy akadálya lehet: a felboncolt holttest potenciálisan fertőzőnek tekintendő. A boncmester szerint ezért ilyenkor néhány kollégája nem szokta a rokont odaengedni az elhunythoz, de nála például ez sem kizáró ok. Csupán ilyenkor aláirat egy nyilatkozatot a hozzátartozóval arról, hogy tudomásul veszi a fertőzésveszélyt, és saját felelősségre cselekszik.

Abban a kórházban, ahol a 25 éves tapasztalattal bíró boncmester dolgozik, 7500 forintot kérnek el az alap kegyeleti teendőkért, a mosdatásért, öltöztetésért, borotválásáért. 16 000  forint a teljes körű szolgáltatás díja, ebben már minden benne van, amit külön lehet kérni: például samponos hajmosás, befestés, szárítás is. A boncmester szerint egyáltalán nem jellemző, hogy a gyászolók ezen akarnának spórolni, az emberek 99 százaléka a drágább, teljes körű szolgáltatást kéri. Szerinte éppen az jelent problémát, hogy ha valaki nem kórházban hal meg, a rokonok sokszor nem tudják, hogy ki lehet hívni a boncmestert.

Közkívánatra! Illy Shop a budai Hegyvidék Központban januárban is. LIVE HAPPilly(x)
h i r d e t é s

    Megosztás:
    Email
    Tweet
    Tumblr
    Google+

A Belföld rovatból ajánljuk

    Megöltek egy idős asszonyt Nagykónyiban
    Negyvenheten dobják össze Ángyán fideszes büntetését
    A finisben akadt el a Mozgásjavító felújítása
    Rendőrök lesnek a kóbor gyerekekre

Rendőrök lesnek a kóbor gyerekekre

    Orbán borjúpaprikást ebédel Kecskeméten
    Tízévesen az elitbe küldik a gyerekeket
    Baltával verte szét a kutyája fejét
    Íme, az új magyar Himnusz

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr515050387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása