A Záborszki-brigád [Záborszki már három éve, hogy  halálra itta magát] maradéka annyi napot már az éjekkel is egyberogyasztván  A Klub-ban [Sivatag büfé, Sallai Imre út] végre elhatározza, hogy elmennek szerencsét próbálni. Annyian dógoznak külföldön, miket mesélnek, hát ők se alávalóbbak <--->!. Végre már nem csak beszélni kéne, beszél az a <--->!már a hetedik cím, amire nem mennek föl, most már nincsen tovább, Géza a sörét széjjel is önti a többiek poharaiba, az ő ladáján még pont van két nap műszaki, holnap fölkerekednek, a gyerekkórháztól, ahol egyszer dolgoztak még a szép időkben, amikor Záborszkinak a bétéje is megvolt, már egy vadiúj kis duplafülés-platósra alkudott, az a kocsma, ahol eljártak, a Tömő utca és a, na melyik a Tömő utca, hát a Téeszsofőrök útján, amikor a feéhőkarcolóhoz ér az ember, még megy, elhagy egy teret meg egy utcát oszt befelé, az! a Tömő utcától valamelyik saroknál valamerre lesz, vagy jobbra vagy balra.

Fölmennek a címre, ugyan Béla nem, mert ő a Kóma cím film forgatásán ragadt [hajnalban makettra itta magát, a   gangon feküdt a szokásos matracán kinyúlva, mutatta az anyja, a szokásos] , de annyival is férősebben voltak hátul. A kopasz csávók nagyon rendesek voltak, olyan dópeman alakúak, aki benne volt  valóvilágba, az a kiszemű, aki feszt részeg vót vagy bedrogozva, az a nemszerény, az, na, effélék, mondták, hogy ez rendes céges szervezés, itt minden bejelentve van, nem is lehet másképpen, Németország az nem Magyarország, hogy csak úgy, ott szabályok vannak, rendesen be kell jelenteni a dolgozót meg a szakszervezet nem is engedné, na jó, túlóra, az persze van, de ki lehet bírni és kétésfélszeres a bér, tényleg mennyi, hát nem szoktak panaszkodni, alaphangon a hatszáz, euró? nem hanem ezer, forintba, hatszázezer. Nettó vagy bruttó, nettó persze, még lejönnek a költségek, a kiutaztazás, a szállás, de ha van saját autó, akkor már a zsebükben maradhat ennyimennyi.

 Úgyhogy össze is dobták a pénzt és megvették a Simon gyerek, amúgy Záborszki keresztfia, rönókocsiját, ami dízel, odakint ez is olcsóbb, a dízel üzemanyag, nem úgy, mint nálunk. Ugyan Kisztyánka, a Sivatag pultosa röhögött, hogy jó hülyék, strandra fürdőkádat visznek, autóval hazafelé szokás jöni, de milyenekkel? Szarér-húgyér vannak odakint a milyenautók, a passzátkocsik, ami most divat, ezer euró, itthon egy milláért el lehetne nyomni ezer euró meg egy heti kereset.

Jön az SMS , hogy mikor legyenek fönn a fészen, a pesti dópemanfejű az, írja lefelé a nevet, Béla fiának a fészes telóján nézik, hogy ki tudja ezt kiolvasni a Bogdan az magyar? nem ezt a Miruljovic, c, cö, csöbetű lenne az, jugó a fickó, szól Béla, ,aki ha józan, a brigád eszetokja is, nem lássátok, barmok? Németországban sok a jugó, régtől dógoznak ott, nem láttátok a Súrdát a tévében -szól át a másik asztaltól a Hornyák gyerek.

 Még az igazi kaminyótós Lajkó Gyusza megírta nekik az utat egy papírra, Drótbund mellett, Dortmund, javít Béla, de azért csak megvették Kisztyánka dzsípieszét és nekivágtak. 

Lényeg a lényeg, hogy ott állnak tehát annyi kavarodás, keveredés után végre a megadott címen, tökkopasz iroda, még ajtaja sincsen, valami félig kész épület vagy bank, ott ál ez a Bogdán: "Zevoz mocsor! zer zama hozja te? " Néznek a fiúk  hát mi van, közben meg a folyosót mint valami feketesereg, elözönlik a --- "Milyen fajták e-he ezek?" -kérdezi Géza. A Bogdan Mitri... Miruljivics, cső, megnobndtam, hogy csö, olvassa Béla, ettű a kis faarkincátú a csöbetű, meg erre a nagy hatalmas gerenda karját felemeli: "Polszki? Dobri gyeny brátku! Onda hajgye da radimo!" Lett is erre olyan karattyolás, a szerb szerbül, a lengyelek lengyelül nyomatták, már fordultak is vissza, ment a jugó csávó és adta nekik az ukázt, mihez fogjanak... Béla meg, mert ha Béla nem iszik, csak ő az észkombájn ebben a brigádban, vett valami internetes kártyát aztán sasolták a fészen egy ilyen izében, csupa néger meg arab ültek a gépeknél, a dópemangyereket, hogy lebasszák, ezt nem mondta, hogy szerszám is kell, az meg le se szarta őket, ha ennyi eszük van, hogy szerszám nélkül mentek ki. És még azt is írta, hogy a közvetítői jutalékát még majd le kell tenni, mert aláírták a papírt, a milyen papírt, de erre nem válaszolt. A sör különben tényleg olcsó, ha az ember visszaváltja az üveget, harminc centbe van a sör, csak nullaharminchármas, meg genge, nagyon genge, ez bélául van. Mindenki részeg volt már, de állítólag Németországban ezt is lehet, valamennyit inni és úgy vezetni, beletankolták az összes pénzüket a rönókocsiba, sok kevergőzés után hazajöttek oszt, ennyi. Még a dópmenarcú párszor a fészen rájukszólt, mi lesz a közvetítői jutalékkal, de ezek idelent a hazai pályán már hű de bátoran a Klubból megírták neki a fészre, mire számíthat, de két kocsival jöjjenek le, ha egybe' akarnának haza is menni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr144899867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.11.10. 10:05:33

igen, a többiek röhöghetnek, hogy azt mondtam, egy hónapig nem jövök.
De ne felejtsétek el, tanár vagyok, és az előremutató viselkedést meg kell erősíteni. Tehát ha Dudi ilyen cikkeket tesz fel, akkor mégis jövök.
Ajánlanám ezt a többieknek is, akik leköszöntek innen, pl Ripőknek. Érdemes új esélyt adni Dudinak.

kikoránkel 2012.11.10. 11:10:32

@Steinmann grófnő:

Új esély? Savonarola tán kapott? Sött! Ha Kapisztránt nem viszi el dögvész, elvitte volna Szilágyi Mihály vagy egy másik oligarcha! Nem egyszerű a revolúcionyér élete.xD

Asszem, neked meg hanninak túl személyes a viszonyotok vele, azér zavar annyira mikor prejudikál, fikcionál és ignorál.
Én meg komálom a stilusát. Bár, olyankor besirok, mikor az én agyvérzsiromra utalgat, holott ha összehasonlitaná a saját szenvedélyrohamaival...nade, nem olvassa önmagát.

Btw, azér kicsit röhögök, Lujza! :D

magyar-magyar szótár 2012.11.10. 12:34:27

@kikoránkel: jól van már, Okoskatörp! - az agyvérzsírra is érvényes a m-m-sz Nagy Fing Szabálya. Mindenkinek a más agyvérzsírja a tahóságos és a sajátja az tkp a saját mirigyeinek a természetes & észrevétlenül bio viasza.

magyar-magyar szótár 2012.11.10. 12:39:13

@Steinmann grófnő: Ha akarnám még a nagy basszusozásokban lefáradt gitárnyakamat cseszegetni, akkor egyrészt mi ez a kamingútolás, amikor még a tanárnénisnek ismert nickeden is besérültél, valamint bizonyossak osztán hiába mutatnának előremutatómagatartást ... de komolyra: ez az ötletem támadt életképek lehetőleg semmi predicatio...
Mick Einhorn nach Düsseldorf, ahogy a Milch a Honiggal folyik neki össze, mit Zwiefl :D

Steinmann Lujza 2012.11.10. 18:49:58

@kikoránkel: nyugodtan röhögj.
Azért, ha belegondolsz, kevés olyan barátja van egy embernek, hogy nyugodtan elküldhetik egymást melegebb tájakra, akárhányszor, és még sem vesznek össze.

@magyar-magyar szótár: az életképek pompás ötlet.

magyar-magyar szótár 2012.11.10. 19:20:13

@Steinmann Lujza: @kikoránkel:
Harminckétnevemmel ezelőtt útálatos dolognak tartottam a szmálylikat, de huszonhétnevemmel ezelőtt már be-becsúszott egy. Kikoránkel, amikor pl megállapítod, hogy "ideges vagyok" [egzaltált] akkor egy csomó metakomm' jelzés hiányzik, már pl telefonbeszélgetés is sokat oldhat egy textúrálisan elfajult viadalon. Ez a veszedelme ennek a pokolnak, ami a netoszféra. A hús, a vér egészen más hajlamú... vagy pl az ember szelleme független is lehet a testétől, életem leg[fizikai]fájdalmasabb napjaiban olvastam el az egyik legfontosabb könyvet (meg még egy másikat is). Ha pl veszekedésbe kerülök, egyre álmosabb leszek s ha már dömm-dödmm, a legsúlyosabb mondatok verődnek elő, egyszerűen elalszom [lemegy a vérnyomásom] .

Biztos el tudod képzelni a szituációt, játszik egy nagy zenekar és akkor anyu meg a kisfia, mint bennfentesek, apu klarinétos, megállnak oldalt és a Paul Newman-frizurcsis kövérkés doboscsaj üstdobol és a kisfiú megkérdezi anyut, hogy most haragszik a bácsi? -Nem, üstdobol.

Steinmann Lujza 2012.11.10. 19:34:33

@magyar-magyar szótár: ez viszont jó, ez az üstdobol:))
tényleg örülök, hogy lenyugodtak a kedélyek, csak mellékszálként említem, hogy a bácsi üstdobol, de nem ám a hallgatók fülébe bele 2 centiről, vagy a nézőtéri ülések alá bújva és onnan riogatva a nézőket. Szóval, hogy üstdoboljon a színpadon, és ne egyes nézőknek címezve:D

Steinmann Lujza 2012.11.10. 19:35:17

@magyar-magyar szótár: amúgy, én is új fejezetet nyitottam, NO POLITIKA a blogomban.

RomBold! (törölt) 2012.11.10. 20:03:19

@Steinmann Lujza:
-Majmeglássuk! - mondta a hipotetikus vak.

kikoránkel 2012.11.10. 23:18:37

@magyar-magyar szótár:

Naja, persze a dobos nem saját gyártású szólamot tol, leginkább tartja magát a kottához. Ez most szimbolikusan neked lenne adutt, de a zenekar mint leképzett társadalom bizonyos korlátok között kénytelen fürészelni, különben baszhattya. Igen, van Cage meg Stockhausen is, de a menüben ők csak a desszert.

magyar-magyar szótár 2012.11.11. 07:15:30

@kikoránkel: művészeti szempontból pl a poétikában már elég nehéz olyant kitalálni, ami nincsen meg valahol "kottán". A zeneivariálhatóságok is kimerülőben. nyilván az elsők kaptafái a legkézenfekvőbbek voltak.

Politikai közbeszédben mit tudok olyat mondani, ami kis jó vagy sok rosszakarattal más kottákban nem található meg.

Pedig egy vegyiképlet valamely ficzakja telejesn mást ad, a disznó [sus scofra] meg az ember DNS-képlete mennyire hasonló.

Nyelvi lelemények lehetségesek, nem dicsekvésből, sokra nem mentem vele, de nekem van annyi saját szóleleményem, mint a szakmából hatmásiknak öszesen se.

Ugyanazt a kottát sokféleképpen elő lehet adni -pompás polemiátskákból okultam egy komolyzenei blogban, mint Goldberg variációk-buzi. És akit nem érdekel a komolyzenei élet belpolitikája, hogy most mitől is bajos Schiff és kinek az allűrjei és még rendes emilyen (rosszoildali/jóoldali) politika is bejátszik, érdekes-e a Fischer vs Kocsis (volt-e van-e tényleg vs. ...) Mennyire boldog a zenerajongó, aki ugyanígy nem sejti azt, hogy Nagy Név miért szánt- bár de "jó" szándékkal hazudja író olvasó találkozó, hogy a Bartók műsorstruktúráját 2010. májusa UTÁN verték szét, amikor pedig már 2009-ben is verték.
És ezek mmind kották elő lehet adni csemballon és zongorán és már ettől is mennyire más, Lehet a Goldberg' mézédes Tatjana Nikolajevnától, súlyozó közép Barenboimtól és még a fiatal Gould jelentően másképp játszotta 1954-ben, mint 55-ben. Bach [Der Alt ] amúgy ritkán írt elő bármit, de a Goldberg kottáján nem klavier van előírva (ami még csak nemis fortepiano, hanem valami ősibb) hanem cemballo . Vagyis csak igazán csemballo-n kéne hallgatni. De jó gitáron is. Meg cimbalmokon.

És akjkor egy olyan korban élünk, amiben pl annyira szabadon a személy az identitását, tehát mi a nemzetisége, nem választhatja meg, mint választhatta 1600-ban Magyarországon. Vagy 1550-ben, amiről azt tanultuk, hogy a jobbágy aztán röghözkötve, de ha a jobbágy a puszta tetemét menekítvn a szájával reá mondta magára, akkor , mert rác volt és alig tudott magyarul, tehát beírták, hogy Johannes az Ratz.. És máma mindenki kurvára odavan magától, hogy kottanélkül és mitfúj és az ő személyes és az ő véleménye és az övé meg az övé és ez a szuverén és ezt ő akarja és jóformán mindent marketingkoncepciók kótájára HISZI, GONDOLJA meg ÉRZI

mázolóxj4cypn 2012.11.26. 11:05:52

Meg a tambura komám.Primitív eszköz,szinte primitív hangzás,és komolyzenét előadva,óriási katarzis.Próbáljátok ki nem egy kell hozzá,és nagyon jók!
süti beállítások módosítása