Ó, ennek a szónak a magyarról magyarra fordítása egyszerű lesz, csak A Jókormányzás, a Nyolc Év Ártatlan Illatoskeze ma már ideidézni nem szabad szépidejére kell visszaemlékeznem és már meg is lesz a szófejtés. Zseniális Ferenc ugyanis azt mondá korszaknyitogató őszinteséggel [ ZsF kormányzása idején minden héten két zseniáliskorszak is nyílt - a szerk. kieg.], hogy akinek nem tetszik a rendszere, az kimehet. Persze ez Zseniális Ferenc szépidejében más akusztikájú kijelentés volt, mert akkoriban csak egy bizonyos szigorú kvóta szerinti magyar mehetett fejlettónijós területekre dolgozni, ez az NSZK tekintetében valami 3000 fő szigorúan elvi (tehát nem gyakorlati) alkalmazhatóságát jelentette.

Zseniális Ferenc kijelentésén persze kapva-kapván hörögtek a mindenkoron zsírtahó bunkó rosszoldaliak és akkor szépen, tudományosan el lett magyarázva a jóoldali sajtómunkásság által a barmoknak, hogy a külföldi munkavállalás  az az innovatív magatartás része, tanul majd ott kint a fiatal és éppen ez a baj, hogy nem elég innovatív és szerencsepróbász a magyar fiatal, pedig bezzeg az innovatív románok milliárdjaival talicskázzák haza keresményeik juróit. És a sok hazatalicskázott juró mennyit is lendít a román GNI-n.

0,,2708018_4,00.jpg Kellően innovatív bezzegromán eperszedők a haztalicskázandó jurómilliárdjaikat könnyedén keresgélik egy fejlettóniós, spanyol gazdaságban az ubiszezcsi kellős közepén.

Azóta viszont a fejlettónijós országok kénytelenek voltak a másod vagy harmadrendú tagállamok pógárai számára is felszabadítani a munkaerőpiacukat.

Az ember azt gondolná, hogy a többtízezer kitántorgót követik egy pár napra a magyar tényfeltáró és oknyomozó újságírók, hogy a mindenféle munkák azonnali és varázslatosan sokatfizető kánaánjaiban a többtucat lehetőség között vidám kétségbeesésben tallózó kitántorgókat láthassuk már mi is, ahogy az 1000 jurós fizetésükből kivett 300 jurós albérleteikben huppoznak a biomatrácokon.

Se valahogy nem látjuk.. csak halljuk.. meg olvassuk, kép nélkül. Hogy a kurzív életbe van ez, hogy egy csomómindent abban a korban, amikor bárkizsebében is videókész telcsi lapul, sőt, tableteken két kamera, oszt egy képet se látunk se a hawájjozásokról [-> kitántorgók] se a nagyhatalmas lopásokról ..

Jó, akkor nézzük meg, mi folyik a Szolnok-Püspökladány vonalon, ahol a KÖZGÉPen keresztül százmilliárdokat lopik el a FIDESZ.. csak goglizunk egyet és máris látjuk a leleplező képeket, öten-hatan élescsákándokkal meg cabvánlapátokkal krampácsolnak, pár talyiga kőzuzalék  és ennek az örvén lopja a FIDESZ a KÖZGÉP által az Ónió által 85%-ban biztosított jurómilliárdokat, miközben az Ónió ellenőrei régi Pif et Hercules magazinokat, a Swietelsky osztrák építőkonszern és főkivitelező osztrák mérnökhada meg a Füles magyar rejtvénymagazinban bagadozván nem veszik észre, mennyit lop el a KÖZGÉP. Na, majd ha ráérek, akkor utánagoglizok jobban...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr34883202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.11.01. 18:01:48

300 júróért hol van albi? Max egy szobát kapsz annyiért, baráti áron, ajándék afgán kitántorgó szomszéddal.
Fejelttnémet területeken legalábbis.

2012.11.01. 18:02:20

A legalább három havi kaucióról nem is beszélve.

kikoránkel 2012.11.01. 20:16:26

A felütés kicsikát ingoványos merhogy Fletó nem a levegőbe durrantotta el az ominózust,hanem a sok kőccség miatt válalkozásukat Szlovákiába való áttelepitéssel riogató vállalkozóknak adresszálta:
"„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! "

Zsirtahó, bunkó rosszoldalinak ez persze magas labda, csapkodják is azóta.Nem is értem, hogy illeszted bele a Zseniális portfoliojába?!

Amúgy igazad van, én is nagyon várom a témába vágó M1, M2, Duna Tv, Hörr TV-riportokat -közszolgálatilag- valamint az MNO és a Magyar Hirlap tényfeltárását. Vagy ha nincs is mit feltárni, akkor annak bejelentését.
Indexéktől nem várok semmit.

dr Steinmann 2012.11.01. 20:37:34

Tudom, nem statisztika értékű, de jelez valamit, néhány éve végzett osztályomból 6-7 fő van állandóan külföldi munkán, szerintem nem tervezik a hazajövetelt, ez az osztály létszámának úgy 25%-a, ami elég magas.
Nem tanulni mentek, persze a nyelvtudás nyilván ragad, de szállodai szobaasszony, gyorséttermi pultos, stb szakmákban vannak, lényegében képzettséget nem igénylő munkát végeznek. És a kollégák is hasonló arányokról tudnak, árufeltöltő, stb. De ott abból megélnek, laknak, és jól érzik magukat. Persze, azok mentek, akik talpraesettebbek, önállóbbak, ügyesebbek, mint a többiek. Lefölöződik egy korosztály, én azt látom :(((( Itthon milyen távlata lenne? Látja a szüleit gürcölni, hogy bármikor utcára kerülhetnek, látja a fizetéseket és az árakat, mi tartaná itthon?

dr Steinmann 2012.11.01. 20:40:42

és szerintem nem csak az anyagiakról van szó, hanem erről a seggfej hazudozós, pöffeszkedő hozzáállásról is, amit nemzetünk "eleje" tanusít, a teljes érzéketlenség, pofába hazudozás, győzelmi jelentések, ha 25 lennék, már én is ékezet nélkül billentyűznék nektek valahonnan messziről. Egy fejétől bűzlő és rohadó országban élünk, és egyre büdösebb van. És remény sincs, hogy jobb legyen.

magyar-magyar szótár 2012.11.02. 03:09:40

@kikoránkel: Az egyik, amire a fideszfannak beárazásom [ANGEBOT!]miatt nem figyeltek, hogy Ferencet nem csupán mindig és következetesen Zseniálisnak aposztrofálom, de szüntelenül arra hívom föl a figyelmet, hogy Ferenc csak legalább közepes, ha nem nagyobb igazságokat mond ki vagyis nem hazudi. Most itt arról van szó, hogy én már az EÉLFAJULÁS idején a száján kiszaladott nagyigazságról, de főleg a jógyerekinterpertációjáról beszélek. nagy igazakat mondott ki a ZSeniális, de mindig siettek is megmagyarázni a mechanizmusát őnéki önkéntesnek látszó, de jólfizetett Dr Agy-ak. Én magam ezügyben kb -persz pénzért- kb 2-3 órát tudnék orálni. Mivel most mindenki zúgja, a vízcsapból is ez folyik, hogy, ugye @dr Steinmann: a hal bűzlőfeje undorítja el az embereket, tehát a hal bűzlőfeje gyártja a dugót az M5-ösn, holott Zseniáli frenec, igaz a Budapester Zeitungnak és németül van leírva, de azt mondotta, hogy egy helyes döntése van az orbán kormánynak, a teherautók előzésitilalma az autópályákon.Aztán sietett még egy hasonló poennal, de ezt elfelejtettem. Amúgy korszakos az az interjú a Budapestre zeitungban, érdemes lenne foglalkozni, hogy magyar riporterrnek magyarul Ferenc, ám NÉMETÜL MEGJELEMNŐEN mért ennyire másképpen beszél, mint magyarszövegbe szántan.

tehát ugye Grófnő, nincsen a nyakonaluli régiókban semmi büdös, jóillatú minden. De akkor mi ez a Jobbik szag? Hogy bűzlik a 3000 disznóólakban a nyugdíjáért tartott pancser! A bűzlő istállókban sajátszarában fetrengő alkoholista rabszolga-állatgondozó alja. Az egész banki szektor tokától bokáig. A Biztosítási Szakma. Az osztrák trágyamarhatartó káefté gagyi áltrágyája, mert rengeteg szalmát kevernek a csak silótaakarmánytól csípős ammóniákszagú gyönge tehénfosba. Jóformán olyant kakilik a trágyamarha, mint amilyenet megeszik, ez nagyonbüdös tud lenni, pedig a legkorszerűbb, mismétlem, bezzegosztrák technológia. vagy van viszomnt olyan terület, aminek a színét se ismerjük, nemhogy a szagát. PŐl ilyen a Szolnok-Püspökladány vasútfelújítás, amiről 347.448.201 karakternyi szövegben folyik a lé, hogy lop a KÖZGÉP. De akkor mért nem látjuk képeken, tényfeltáró riportokban? Ahogy öt ember élescsákánokkal krampácsol, miközben a KÖZGÉP talicskázza a milliárdokat. Talán azért nem tolnak oda kamerákat, mert mindenütt osztrákok és Swietelsky feliratok? Meg ha igenritkán egy-egy magyar valami, akkor olyan vasútiszolgáltatókft mozdonyai, amiket a tervszerű vasútszéjjelbaszáskor alapítottak tűzközeli jóoldaliak?

magyar-magyar szótár 2012.11.02. 03:13:07

@dr Steinmann: Ezek szerint, ha marad a jókormányzás, akkor nem mennek ki. Ugyanis ha marad a jókormányzás, akkor idehaza is megkeres már egy szállodai szobalány annyit, hogy .. a szerinted, de komolyan... ennek ez a pszichológiája, hogy valaki elmegy boy-nak a saját édeshazájába, anyanyelvén?

Koömolyan, erre válaszolj: Szerinted ez a helyes, a vízcsapból is az folyik, hogy odakint mindenjó és kánaán? Ha a te gyerekedről van szó, semmire nemfigyelmeztetve azt modod, bna ereggy csak, menekülj a hal bűzlőfejétől innen az illatos gyomorból.

magyar-magyar szótár 2012.11.02. 03:14:09

@dr Steinmann: Mindent sötéten akarsz látni, ha valamit bezseblámpáznék, akkor pedig gyorsan ne arról beszéljek, hanem másról, amin lehet jujjogni.

dr Steinmann 2012.11.02. 07:15:00

@magyar-magyar szótár: nagyon szomorú lennék ha majd a saját gyerekeim akarnának elmenni, mert nyilván senki sem azért akar gyereket, hogy aztán nyugdíjasként csak virtuálisan tartsa velük a kapcsolatot majd. De ez még szerencsére nem 1-2 éven belül esedékes döntés náluk.
Nem ezt mondtam, hogy máshol nem bűzlik, azt mondtam, hogy fejétől bűzlik.
Vagyis, amíg ilyen szar, szemétrevaló a politikai elitünk, addig mit várjunk a néptől.

magyar-magyar szótár 2012.11.02. 08:21:56

@dr Steinmann: Nehogy már te is ezzel rívattassd maga, hogy ezek miatt tántorognak a gyermekeink. Az, hogy ki meddig bírja odakint, pl annak is függvénye, hogy talál-e munkát. Nem tudom, jártál e nyugaton, de én igen mintegy 2millió, az Arab Tavasz-ból menekült észak-afrikai szeretne szobalány, szobafiú, pincér stb lenni, Franciaországban és Belgium felében másodikbeszélt (ha nem anya!)nyelvén érvényesülhet az Algériai. nembeszélve a mekiárusokról meg effélékről. Hiszteroid hülyítik itt egymást az emberek,. Az én gyerekekmnek volt annyi esze, hogy utánajárjon, hogy művelt illatos kyönyvviszgáló nénik cégjeinek strómankodó nyóckeres dópemantípusúak szervezik a melót és magáétól volt annyi esze, hogy rájöjjön, idénymunka.Te szoktál mindig a valóságra figyelmeztetni, de gyáva vagy ezzel a hisztériakletéssel is szembenézni. Most semmi se drága és a sajtómunkásság mélyen hallgat arról, hogy VALÓJÁBAN misimókinccainkat mi várja.

Kétmillió afrikai, érted, És akkor még a kongóiak (szintén francia másodnyelv ) a Nigériaiak, libériaiak 8angol másodnyelvű is)

A mi kis középeurópay, gimi után ha talky-talky angolt beszélni merő ygerekeink? hagyjál már ezzel a hisztivel, ugyan.

és még egyszer: Vannak a politikai melitünknél nagyobb szarkavarók, méghozzá akik tét nélkül kibicként kavartathatják a szart. És még csak elnézést sem kérnek, mint Tóta kért. Hanem el is baszták, nem tudták sohasem jől, de még nekik nagy a pofájuk, hoigy gyaloglelkek meg szarmagyarok meg csürhék Ki a faszom szavaztatta más ugyan körbe másfélszer a politikai palettát? a politikusok közül alig van, aki megérte az első kört is? Ki a szemét a politikai elitünkben? Annyira? Kuncze honnan kezdett? ponnan, hogy nem lesz koala az MSZP-vel.

A milla... az újpolitikai elit vagy egy régi kreatúrája? Trükkje? Az LMP milyen fiatalka.. és már milyen piszkos igazi régifajta pol'munkákkal nyitottak!

A politikai elit mi vagyunk. Innen jönnek föl, azok, akik! Tanárok voltak, szakállas pulóveres bácsik, eszünk tokjai! Azt se tudjuk, valójában kik a politikai elitünk tagjai, annyi merő egy jóakaratú mémelés folyt.
Kicsoda Sólyom László? Tán az, akinek az okos gyermek -ek lefikázták? Tán szaralak Sólyom? Tán nem jót akart. Táűn nem javítgatta volna, amuit alkotmány fabrikátorként 22 éve elbaszott? És mit kapott? napipolitikai érdekből, mert azt AKARTTÁK hinni, hogy fideszes vagy jól jött fideszesnek mémelni?

Az SZDSZ története?
A máig meglévő SZDSZ TAGság.. nem mob, hanem élő létező SZDSZ-es emberek párt nélkül! Hát az mi? Milyen munka volt az, ki dógozott azon is!

magyar-magyar szótár 2012.11.02. 08:22:56

@dr Steinmann: A hasából nyóő ki a törzse meg a feje. A hasából táplálódik föl (Mondjuk a halfej a kopoltyújától bűzlik)

dr Steinmann 2012.11.02. 08:31:38

@magyar-magyar szótár: ott van a tegnap esti hozzászólásom - 30-ból 7 gyerek kinn van, évek óta. Fiatal, diplomás kollégáim is vannak kinn, szintén szállodaipar. Ők legalább a nyelvet jól beszélik, mert nyelvtanárok.

A politikai elit mi vagyunk? Ebben tévedsz. A pol. elit az olyan kisz-titkár alakú simlisekből áll, mint Ovi és bandája. Méghogy tanárok. Életében nem volt rendes állása egyiknek sem, csak a "mozgalom" :D

magyar-magyar szótár 2012.11.02. 08:44:21

@dr Steinmann: És ha üdvkormányzás van, akkor a 30ból hány van kint ha kint lehet??? És ha jószagú tündielitünk van? Akkor mennyi? A bezzegisztáni gyerekeknek direkt ilyen kihagyósévük van, amiben ráadásul sokszor dzsuvás elmaradottországoknban kell pengetniök.

magyar-magyar szótár 2012.11.02. 08:49:33

@dr Steinmann: Ráadásul egy csomó minden MOST érik be abból a veteményből, amit azok a gecik vetettek, akiknek a javára most hisztériát keletek. Te is részt veszel benne önkéntesként. Közben azonban ingyenélők hadai álltak erre rá és hiénák sakálok várnak az ki-hiszterizált "tántorgókra" lapozz bele egy Külfüldi munkavállalás c,. hirdettési újságba

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.11.09. 14:59:31

Ezt szó szerint lehetne mondani egy békemenetes orbánistának is:

"Ráadásul egy csomó minden MOST érik be abból a veteményből, amit azok a gecik vetettek, akiknek a javára most hisztériát keletek."

magyar-magyar szótár 2012.11.09. 17:38:59

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ja, elfelejtettük ugye, hogy aki békemenetes az mind hülye is teljesen.

Konkrétan mutattam egy 250 milliárdos vetemányt, amit 2009-ben vetettek és 2011. szeptemberben nyőtt ki.

Ez a lebékemenetesezőszésed vót nálam az utolsó csepp. Tényleg, ha már itt tartunk.. nem ér ennyit... Mond azt, mint Váncsa bácsi, hogy egy gyaloglélek vagyok (bezzeg te) @dr Steinmann: már azzal is mmegvádolt, hogy ott voltam a békemeneten. De a jók & igazak ti vagytok ugye?
süti beállítások módosítása