"A fehér ló nemló.

[...]

A fehér rózsa piros"

/motista filozófiai példa-tételek/

Mint genny a véres gézkötésen, üt át: szivárog.

Az ~ bűn is. Hétköznapibűn, mint a szemét vagy szar vagy rossz munka, aminek persze nincs gazdája [itt elkövetője].

Valami, amit nem létezővel, hanem hiányzóval bizonyítunk. Az bizonyítja, hogy van, hogy: [hogyan] nincs.

Sehovánemvezető kisérlet az ~-ot arányokban kimutatni, teháthogy a blogfejlécbe az van írva, könyörtelenül EGYFORMÁN vág mindkét oldalra. [De ha háromoldal van? -Síkbolygón a lehetséges számok száma 3 vagyis kettő... de ezen kettő lényege 1. ) Ez olyan, mintha valakivel az általa nyamilt tökösmákosrétesek és az ugyanolyan ízű mint szagú Pálpusztai sajt arányait latolgattatnánk, hát persze, hogy egyformánvágás neki, ha a gyűlölt Piros Rózsák Pártot huszonnégyszer gecizi le, mint a szeretett Fehér Rózsák Pártra egy pikírt megjegyzés. [ szép példa: Tóta W. Árpád Feljövetel]

Ismert anyai attitüd. Ő a gyermekéről mond rosszakat -de az ő gyerekére a cicca egyébként ne merjen nézni, a kurva anyját a fajtájának!

A netokrata elemzésekor megmutattam a párhuzamokat a korai autószerelőkével. Forrás: John Steinbeck: Édentől Keletre. Az autózás hőskorában tkp az autószerelő A Jövő Embere volt... Az egységsugarú felhasználók körében ... ne feledjük, a XIX. század XX. század fordulója mennyire termékeny, mennyire kreatív is volt. A ritka szervízhálózat miatt... a sivatagban... a farmernek nemsok esélye volt, a halál -vagy villáskulccsal levenni óvatosan az olajteknőt, hogy az olaj benne maradjon, a megkoppant hajtókarcsapágyat kivenni majd körülnézni és megállapítani, hogy a derékszíjból ki lehet metszeni egy akkora darabot, mint a csúszócsapágy íve és így vagy kujut az ember 33 mérföldön át, a sivatagból vagy meghal a holnaután jövő következőautó odaérkezéséig, ma pedig már akkor is assistance-t hí, ha kifogyott a benzin. És az autószerelők, miközben le is nézik az ügyfelet, ohajtják is, bár ennyire mesebelien hülye lenne. na, ez megy kb az internetes  néphülyítésben: a netokratikus újságíró hülyére is veszi az olvasóját, lenézi az olvasóját, mert befolyásolható hülye, de fohászkodik is, lenne bár mégbefolyásolhatóhülyébb. Variatio: elfolyt a hűtővíz egy része a sivatagban és a víz inni kell. MKne viszont pótlásnak  kb egy liter víz a minimumszinthez. A 100 évvel ezelőtti intelligencia secperc megoldotta a képletet, a mai intelligencia: Hívni az assistance-t.

szemléltető szép (kis) példa:

felütés: Nem tudott jót mondani az Erste bank Magyarországról

felhasználás: ez is a fidesz és ezek bűne, üssük a vasat

alap: Az Erste és a Raiffeisen bank, e két osztrák pénzintézet minden olyant elkövethetett Magyarországon pl devizahitelek sávjában, amit odahaza Ausztriában az osztrák bankfelügyeleti funkciót is betöltő Osztrák nemzeti bank nem engedett vpolna meg

Kurvasokat kaszált e két bank a szabadjáraengedett devizahiteélpolitikán

 konklúzió átpolitizáltság nélkül: Elmegy a jó kurva osztrák nagynénikéjébe mind a két osztrák ban. Hiszen mennyit kaszáltak.

Konklúzió átpolitizáltságban. Veszteségeiről beszél e két bank, mert a vártnál kevesebb lehet a nyereségük.

Nem átpolitizált (szak)újságírót nem érdekelne a jóügy (az újságírónak nem tetszik az aktuálisan vezető politikai garnitúra. NB.: A másik garnitúra se tetszett nekik, de azoknak politizáltak, az ártatlan Nyolc év kezét segítették, most pedig még mossák is az Ártatlan Nyolc Év százkezét (amik között az ő kis pratzlijaik is ott vannak)

Kivezetés: A helyzet szar, egyreszarabb és a derék újságírói karunk ennek a szarnak ad egy büdösnagypofont. Majd pedig panaszlja a mégszarabb helyzetet.

Magán: Pedig a helyzet nem szar, bár kilátástalan. A szar nem kilátástalan, mert idővel humuszálódik, pl tíz éven át budiban emésztődő szar szinte vöröses zsíros televénynek hat. Tehát a helyzet rosszabb, mint a szar, főleg a helyzetünk és a szar jövőjének összevetésében. (Nem beszélve arról, mivé lenne a világ, ha ma keletkezne az utolsó szar benne...)

Az én nemzedékem (vén szar kateg.) még vidéken pályázó névtelen cirkuszok porondján láthatott pálcáját érintés nélkül táncoltató bűvészt. Bronzaranynak látszott a pókhálóvékony szövevény a bot két végére fűzve, jól látható világítószínekkel is óriási mutatvány lenne. Akik a porond szélén ültek, jól láthatták és üvöltve leplezték le az ilyen bűvészt: csalás! A bűvész pedig (jogos) gyűlölettel  nézett az ordibálókra, hiszen milyen nehéz mutatvány, mennyit kell gyakorolni és piros pókfonalakkal is nagy mutatvány lehetne. Csak akkor ugye nem a bűvészet, hanem a zsonglőr kategóriában.

Ezt csinálja a ~ban lubickoló, azon fizetést, nem is akármilyet nyerő újságíró. Panaszlja[sic, archaizmus] az írástudók hiányát, melymennyire bunkó tudatlanostoba a magyar nép, ez a bölcs megállapítás újságírói életműve pillére, bár egyébként ennek az újságírónak a korpusza inkább emlékeztet egy részeges hungarós kamionoséra vagy inkább egy hungarós műhely-műszakvezető habitusára. Ugye, kétféle barom sofőr van, aki ért az autóhoz és maga szereli, meg aki nem ért az autóhoz és ezért rájuk hagyatkozik (akik meg beleszarnak).

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/megyesi.jpg Zsozsó bácsi, az exhungarós műhelyfőnök

https://m.blog.hu/vi/vilagnezet/image/Brendel%20M%c3%a1ty%c3%a1s%202.jpg Brendel Mátyás közíró - A Jövő Embere prototípusa

>>Ha Ön ért az újságíráshoz, álljon közénk és írja. Ha pedig nem ért, akkor tessék szépen olvasni a termékünket és megenni, amivel etetjük!<< és eme etetések közé tartozik a magyar újságírói karban az egyoldali ~ tagadása. ha nem veszi észre az olvasó, akkor barom (paraszt, buzi stb) és ha észreveszi, mégnagyobbarom (paraszt, buzi stb)..

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr914689777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.08.01. 07:43:44

gondolom, nem baj, ha ideillesztem a kinyaltam egy oszlopos tagjának a hozzászólását, amit hozzánk intézett pár napja:

...."Jaj de gáz ez. Most miben sütkéreztek, hogy a szar, de legolvasottab bloghutól, ahol alig olvastak titeket, átmentetek a marginális és átpolitizált nolhu-ra...".

Bevallom, én azóta is ezen gondolkozom, hogy csak szemétkedni akart, vagy ő tényleg olyan ostoba, és úgy gondolja, hogy az indeksz nincs a legteljesebb mértékig átpolitizálva. Hogy vannak emberek, akik olvassák (sőt írják) az indekszet, és úgy gondolják, hogy nem, semmi szabadnépfélóra jellege nincs a lapnak, korrekt, semleges tájékoztatást nyújt. Az is felmerült bennem, létezik-e egyáltalán nálunk olyan újság, hiradó, stb amiben nem lehet felismerni, hogy bizony 1 vagy 2. szóval, hogy én, mint 3. variáció,kénytelen vagyok rémhírtévézni meg nol-t is olvasni, hogy nagyjából képben legyek (de, igen, a nol átpolitizált, de nem pol. bloggal nyomulunk)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.08.01. 10:15:29

@Budai Hella: Szerintem csak nem értetted meg, amit mondani akart. (Persze nem csodálom, Kadarkának mindig is gondjai voltak a fogalmazással, nem az ő világa, no.)
Az én olvasatomban az a komment arra vonatkozott, hogy túl komolyan veszed ezt az egészet. Az, hogy a kaotikus és hatalmas bloghuról átmentetek egy apróbb, lanyha, elkényelmesedett környezetbe, ahol nagy visszhangot kaptatok, az nem azt jelenti, hogy itt agyonhallgattak ott meg napfényre tört a csodálatosságotok.
A lényeg a komment második részében volt, amit nem kopiztál ide:
"Csakis a tartalom számít. Az meg fogy minden ilyen önigazolós poszttal."
Egyébként gratulálok a sikerhez.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.08.01. 11:11:25

()

az autó hőskorában az autó még egy igen nagyon jelentősen egyszerűbb szerkezet volt, mint ma

az autó hőskorában még csak igen kevés megszállottnak volt autója, akik persze értettek is hozzá

()

persze minden hasonlat sánta, de

- - - - -

"Veszteségeiről beszél e két bank, mert a vártnál kevesebb lehet a nyereségük."

"A kisebbségi érdekeltségek levonása utáni nettó eredmény a magyar leánybanknál mínusz 72,7 millió eurót tett ki"

kákán csomót keresek

Rendőrálat · http://onoguristan.blogspot.com 2012.08.01. 13:41:23

@Budai Hella:

Üdvice, Cuncus, rég láttam.

Hijányzott...:)

Nos, mit szól Szótárunknak eme gőzgazdasági elménckedéseihez, amelyek - jól tudjuk -
krypto-antisémita szkriptumok ám,

mint - jól emléxünk még - Political Incorrect gyáva, ámde szeretnivaló

krypto-FIDEXIZMUSAIRA???

Rendőrálat · http://onoguristan.blogspot.com 2012.08.01. 13:46:02

@Rendőrálat:

Hozzáveszem én is a magamét:

jurisprudentiahungariae.blogspot.hu/2012/07/ez-teljesen-szandekosan-tortenikeu-wall.html

Csak a félreértések elkerülése végett, Cicus....

Mé nem a Balatonyba áztassa , amilye van?

Rendőrálat · http://onoguristan.blogspot.com 2012.08.01. 14:31:53

A Megyesi Elftárcs arcozatának daguerretípiája jelentősen borzolta bosszúéhes lelkiségemet.

Eme pálinkában érlelt Guszti CSAK AZÉRT nincs pörben velem, mert nem írta le a nevemet...a Szabad Népben,
mikor tevést gyakoroltam.

Amúgy feltűnhő a hasonlatosság Kislakat Karcsi Bácsi nyugáűllományú futballszakíró (bukott judeo-bolsi tv főszerki) és Megyó Gusztáv közt:

Fotogén-sebészetre szarulnának.

Nos , ímé, a bévedelt Guszti beszélye ÉNELLENEM:

nol.hu/lap/allaspont/20110604-proli_surmok__kocsogok

Rendőrálat · http://onoguristan.blogspot.com 2012.08.01. 14:47:57

@Budai Hella:

Az elölülső kommentodbul egy szót se értek...

Hiába, azér' egy XI. kerüllethy, monarchikusan katyvasz szárazású ÚRINŐ értelemmel telt mondanivalaja

az eén ősshy magyari hun agyamnak mán sokk.

Dr. Gyarmati "véreskéz" Kündü,
idegológus

magyar-magyar szótár 2012.08.01. 15:46:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ezért kell mj9indent százszormegismételnem, mindent százszor, ismételnem meg, százszor, ismeg.
Azt írod, egyszerűbb volt a hőskorban az autó, lássuk.
1. tétel: A T-Ford egyszerű kezelhetőségének, akár nők számára is könnyű beindíthatóságának köszönhette sikerét.
2. Kivezetés: A T-Ford índítása:
1. Benzincsap nyit, dinamó indítóállásba, ugrás ki a kurblihoz tekerés... beindul, ugrás gyorsan vissza a volánhoz, dinamóváltó kapcsolása üzemiállásba, MAJD ezután kézikuplung behúz, lábbal vált, gázkar feljebb és kuplung ki.. (minden váltásnál kézzel kétszerkuplungolni)

magyar-magyar szótár 2012.08.01. 15:48:27

@Rendőrálat: A piálás csinálja (teszi) ezt a gumiarcot és ha sokat piálsz, neked is ilyen lesz.

RomBold! (törölt) 2012.08.01. 16:24:52

@magyar-magyar szótár:
Ne már Szótár úr! Ez méltatlan volt.
Hannibál az egyszerűbb felépítésről, egyszerűbb szerkezetről, egyszerűbb javításról beszélt, Te meg a bonyolultabb használatról. Kocsikhoz hülye vagyok, jogsim sincs, és a kalapácsnál bonyolultabb szerszámok mind az ellenségeim. Ezért hoznék egy tök őskori példát:

Egy darab száraz tapló, egy darab kavics, egy darab acél. Ezzel is lehet tüzet gyújtani. Egyszerű szerkezet (három darbból áll csak, és abból kettőt a természetből be lehet szerezni.
Ugyanakkor bonyolult használat, mert bár az ütögetéshez nem kell atomhasajtó másoddiploma, azért abban gondolom egyetértünk, hogy a mai embereknek csak röhejesen kis hányada tud pattintással tüzet éleszteni.

És akkor vegyünk egy öngyújtót. Egy mozdulat, és már ott is van a láng, amiért a taplóval még hozzáértők is gyakran perceket szenvednek. (a szikra hamarabb megvan, de a láng az nem egy mozdulat) És akkor nézzük meg az öngyújtót, hogy milyen bonyolult szerkezet: Még a benzines gyújtóban is van egy fém ház, aminek van egy kupakja, azt egy csapszeg tartja, egy laprugó nyitja, és egy "pöcök" zárja, A házból ki lehet venni a gyújtót, aminek a belsejében vatta van, meg benzin (lófülit benzin, mamár spéci vegyipari csoda, csak a hőskor emlékére nevezzük benzinnek) meg egy cső, amit egy csavar zár le, belsejében egy finom rugó, meg egy tűzkő, másik csőben kanóc, fent a gyújtó tetején egy dörzskerék.

Szóval a Tin Lizzyt beindítani bonyolultabb, mint mondjuk egy Focust, (ami esetleg még parkolni is segít a női sofőrnek) de ha választani kellene, hogy melyiket szerelem, akkor a Focushoz még szakszerszámom se lenne, a Tin Lizzynek meg lehet hogy neki mernék állni egy krova készlettel, egy kalapáccsal, egy bicskával, meg egy olajos köténnyel.

RomBold! (törölt) 2012.08.01. 16:31:44

Ja, és a Tin Lizzy sikerének volt még egy titka, a Trabi-effektus: Nem Zsiga, nem Folkszvagány, de óccsó, és pont oda elvisz, ahova egy AUTÓ.

Hella B. 2012.08.01. 18:47:39

@ripők:
Köszi, de siker nincs csak botrány, persze, nézőpont kérdése, Kiszeltündi népszerű-e:D
Viccet félretéve, igen, sokkal több olvasónk van, de mivel volt némi botrány, ha maradunk, akkor szerintem reálisan 2-3 hét kell, amig már nem amiatt, hanem a cikkek miatt olvasnak minket, és akkor derül ki, kellünk-e oda. Vagy, akarunk-e maradni.

Hogy komolyan vesszük? Hadd kezdjem messzebbről, nem titok, a blogteren kezdtem, ami szintén elég kicsi, rövid idő alatt elég olvasott lettem, és akkor kaptam rá a „32 nevem volt” mozgalomra (persze, hogy Dudi alapította). Szóval, már én sem emlékszem, hány néven hány különböző blogot nyitottam, mert nem az érdekelt, hogy az ismert nevet olvassák-e, hanem hogy a semmiből jövőt is fel lehet-e futtatni. Lehet, hogy fura játéknak tűnik, de még mindig kevésbé ártalmas az egésszégre, mintha valami drága és balesetveszélyes extrémsporttal próbálnám szórakoztatni magam.
Nemrég beszéltünk itt a valóságról és az érzékeléséről – te nagynak és kaotikusnak látod a bloghu-t, én egy csiricsáré patyomkinfalunak. Van egy kertitörpés, csicsás homlokzat (kopikált divatblogok, ugyanaz a 3 énblog mindig, házmesterpolitizálás, gumicsontik) ezt látja a tömeg, ez a blogok gondolom ezredrrésze. És van mögötte valami katakombarendszer, mindenki bezárva a saját kis fülkéjébe, ahová nem látnak be és ő sem lát ki onnan. Pl. te honnan tudod, hogy nincs a kinyaltamnál egy hasolnló stylben nyomuló, de sokkal szellemesebb blog, ami soha nincs címlapon? Hány énblog lehet, ami talán tényleg jó, de nem tudsz róluk, hány valóban kreatív designer vagy divatbolond cikkezhet, akikről soha nem hallottál, az index rendszere miatt, ahol is nincs lista a frissen megjelenő cikkekről?

Szóval nem, egyáltalán nem vesszük komolyan, egyszerűen megfuttattuk a blogot máshol is, ahol nem a szerki jóindulatán múlik, hogy tudnak a létezésünkről.

Nem akarunk mi semmit a blogolástól, most éppen ráérnek a tagok, ezért játszunk. A bloghu-ra egyszerűen ráuntunk, a Dudi által már sokat emlegetett süketszoba jellege miatt.
A tartalomról szóló részt direkt lehagytam, mert ez sokkal messzebb vezetne, hogy volt-e fenn tartalom (igen, szerintm volt) és hogy Kadarka miért épp akkor érezte szükségét, hogy okoskodjon, mikor a távozásunkat jelentjük be. Persze, így is be lehet állítani, ahogy kadarka próbálja, hogy mi egyszerűen KEVESEK vagyunk a roppan szinvonalas bloghu-ra.
Amúgy csíplek téged Ripők, pl. szívesen látnálak HÖ tagként:)

Hella B. 2012.08.01. 18:49:15

@Rendőrálat: üdv Pali:)

a strandon áztattam ma, az közelebb van.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.08.01. 19:41:26

@Hella B.: Köszönöm a meghívást, de már csak a Kigondoltamhoz való eltérő viszonyulásunk miatt sem érzem, hogy a HÖ-re való volnék. Nekem akkor is tetszett, amikor még nem ismertem ott senkit (a buzizással és a kakis dolgokkal együtt), de a tagok miatt vagyok még mindig jelen, nem azért, mert valami leküzdhetetlen közléskényszer feszít belülről. Amennyiben ilyen mégis jelentkezne, akkor valószínűleg saját blogot is csinálnék.
A bloghu-t meg szokás fikázni, de hát mit nem? Ez egy üzleti vállalkozás, a megosztó és provokatív témákat kajálja a nép, a kattintás hirdetési bevételt generál és így tovább. Persze, a payoláskodás meg a promós divatblogok is biztos hozzák a pénzt a mindenféle alapítványokból és divatcégektől.
Nem véletlen, hogy egy kezemen meg tudnám számolni, hány tárcát írt Krasznahorkai a Blikkbe vagy a Metropolba. Ez a felület egyszerűen nem arra való, hogy itt érték teremtődjék, mert az nem piacos. Itt értetted félre Kadarkát, aki ezek szerint olvas titeket is (gondolom 50 más blog mellett) és a kommentjében azt fájlalta, hogy a nálatok talált Tartalom lesz kevesebb, ha a nagyobb olvasottság és kommentszám lesz a hajszolandó cél.

Hella B. 2012.08.01. 20:48:15

@ripők: félre ne érts, nem forszírozom a tagságod, értem én, hogy a nem az NEM, de engem nem zavar más kigondoltam tagsága, a Frikk is játszott ott egy ideig a kakival, hát istenem.
Nem divatból szidom, és értem én, hogy katt, meg üzlet. Csak akkor nem azt kéne kiírni, hogy blog, hanem hogy indeksz-magazin, és emellett, külön lenne egy blogfelület az amatőröknek, ami ténylegesen blogfelületként működne.
Nem, semmit sem változtatunk, nem piacosodunk, egyszerűen megfuttatjuk a blogot pár helyen, hol érezzük jól magunkat, mert az indekszen nem. lehet, hoyg a nol-on sem, majd kiderül.
Egyszerűbb lenne, ha előkerülne Kadarka, és megmondaná mire is gondolt.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.08.01. 22:43:58

@magyar-magyar szótár: ne bassz már fel teljesen

miről szólt a példázatod?!

egyszerűbb volt a szerkezet, egyszerűbb volt szerelni

- - - -

amúgy ma pl bezárt az odeon meg ősszel pár iskola
hvg.hu/itthon/20120801_alapitvany_iskolak_tamogatas

gyurcsány akurvaanyád

vagy mi

vagy hogy

RomBold! (törölt) 2012.08.01. 23:54:32

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az egy nagyon jó választás. Főleg akkor, ha vesz az ember egy domaint, átírányítja oda a blogot... ha kicsit ráér, akkor megszerelheti úgy a reklámdobozt, hogy saját számlára utaljon a google.... vagy kidobhatja a reklámdobozt, hiszen 12 cent/nap nem épp a meggazdagodás útja... persze se címlaptündér, se frissek, se fórumozós pacsizás... És hihetetlen módon van aki abból a süketszobából is kihallatszik...

magyar-magyar szótár 2012.08.02. 02:43:30

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Gondolod te ezt az egyszerűbb szerelést.

Ma a tiszta, hókezú szerelők korát érjük, kedvenc példám a kispolgári alsókategóriában még ma is használt vezérműláncos állítósszelepes Ford escort (utolsó példáűnyai 2000 körül gördültek le a sorról, azt hiszem lengyelországban)
Hátravetett fejjjekl, engem hülyének nézve, afféle rendszergazdaszerű nagypofával szól le a szerelő, ez az Escort egy szar,
bestsellingcarsblog.com/wp-content/uploads/2011/04/ford-escort-uk-1995.jpg
állandóan vezérműtengelyt kell benne cserélni.

Mondom: Azért, mert 60ezer m-ként, majd a kopással egyre gyakrabban, szelepet kell állítani benne. Erre leszólóan: "Ne legyél már hülye bazmeg, nem Zsiguli az" Erre mondom: kb postabélyeg nagyságú sárga matrica a szelepfedélen, megvan? a szelephézaggal. És amikor cseréled a vezérműtengelyt NEM TŰNIK FÖL hogy állítósszelepes?

És ezek a jelenetek mindennaposak. Ez a szerelő egy Zsiguli vezérműláncot nem képes megfeszíteni és a fogas-szíjasoknál pedig agyonfeszítvén a feszítőgörgőt bebúgatja (hallhatod, ha a zebránál állsz, minden kispolgári Opel meg Suzuki így búg)

A "korszerű" autószerelő kb olyan, mint a számtechszerelő is. Tesztel a szervizkompjuterrel és nem kezd el a vassal szőrözni, austaschen,. Váltóhiba: komplet austaschen. Váltót csak Bécstől keletre bontanak meg.

magyar-magyar szótár 2012.08.02. 02:47:03

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Most kezdjem el magyarázni, hogy történelmitetteknek történelmitávú következmnényei vannak és Ferike meg is mondta őszintén, ő történelmet csinálni akar és csinált is történelmet, csak egy szép példa Rákosié, akinek bizony máig, gazdaságiszempontból a kurva anyját is. Itt van moindjárt a mezőgazdaság MOST SÍRNAK (ezek) az állattenyésztés/növénytermesztés arányainak felborulásán (nincs állat: nem szarik az állat: nincsen elég trágya a növénytermesztésben abban az évszázadban, amiben ÉGŐ és SZAKMAIATLAN csak műtrágyázni) Tehát Gyurcsányék pazar mezgazpolitikája MOST kezd még csak beérni.

kikoránkell 2012.08.02. 11:41:35

@magyar-magyar szótár:

Fletó történelmi tettei a mezgazban???
Csak remélem, hogy viccelsz!
Rákosinak voltak, Kádárnak is, akárhogy is sült el, és most Orbán erőlködik a hűbérbirtokok visszaállításán. Ha összejön neki, bezárul a kör, visszatér az ezeréves feudalizmus. Werbőczy röhöghet.

magyar-magyar szótár 2012.08.03. 07:16:53

@kikoránkell: ffwd-zzünk csak vissza a szövegedben egy szóig:
erölködik

Köszönöm.

magyar-magyar szótár 2012.08.03. 07:36:16

@kikoránkell: Életkép a Fletókorszak legszebb napjaiból:
Egyik nap: A Reformok Egyetlen Letéteményese egy szokásos, egyébként az ötletelő teamjeiből származó baromságot beszél
Másnap: H. Imre, a mezgazbizottság MSZP-s vezetője újságírók előtt szépen elmagyarázza, mekkora baromségot beszélt tegnap a reformok Egyetlen Letéteményese.

Pár nappal később H.Imre háza elé egyy nagyot pukkanó, nullagyújtóhatású, kicsit kormolós benzinespalackot dobtak, amit a derék jóoldali újságírói kar szokása szerint molotovkoktélnak hazudott föl
Közben meg egy cigánygyerek azon a reggelen ezt kiabálta rá H. Imrére az utcán: "Mi van képviselőbácsi, Gyúcsrány mólotovot dobatott a házadra?"

Kb hozzád hasonlóan naív jólélek pestiújságírók még segítették is Idvezítő Ferencet az MSZP egy részének LEtéeszelnökösözésével (azt hitték ugyanis ezek a báááboik, hogy majd az MSZP túlságait ballanszérozó un "SZDSZ" nevű "párt" (nem azonos az 1994-ig működő Igazi SZDSZ-szel) malmaira hajtják a vizet.

Valójában azonban, részben akarattal, részben önkéntelen ostoba és buta tájékozatlanságból
PÁRT, ESZME ÉS OLDALFÜGGETLEN spekulánsok malmaira hajtották a vizet az összes jóoldaliak, akár újságírók, akár politikusok.
Ha nem lett volna lenullázva már ekkorra, Wekler Ferenc ex(ős)SZDSZ-es oligarchát is megkérdezhették volna.

Szintén ebből a korszakból való gyűjteményem éke, amiben a büdöscigányfidexxgeci földbirtokos búzáját nem vették át és a fuvarozócég vezetője már árokbaborítással fenyegette a büdösparasztot. Erre a jóillatú, mert MSZP-s (téeszelnök tagozat, tehát végülis büdös) jóbarát a saját számláit osztatta szét a sofőrök között és ezért
A Megfelelő Név
től már átvették a gabonát.
Ilyen esetekből sütötték ki és dédelgetik máig pesti jógyerekújságírók a TITKOS FIDEXXEMESZPÉ összefogást.

valójában azonban politikaioldaliságról nincsen szó
hanem:
A FŐD AZÉ AKI JELZÁLOGHITELT KAP RÁJA

A trükk rémegyszerű: Kevesebbért lehet fődet venni, mint amennyiért jelzálog hitelt ad rá a (fejlett osztrák) bank. mert? - a bank se bánná, ha potomért földhöz juthatna.

A gyakorlatban az állatenyésztés agyonbaszásában, pl a olcsó, mert magas víztartalmú import sertéshús behozatalával látták Ferencék megoldani a kérdést. "A Vastagbőr lázadt is: legyen jogunk 40%-ban csapvizet tartalmazó vegyszeres penicilines importóccsóhúst venni!" Ferenc Idves Éveiben fordult elő, rögtön 80milli €- sertésimporttal nyitottak. Az ír, a holland meg a dán sertéshúsnak olyan magas a víztartalma, hogy már a feldolgozóban köbméterszám folyik el a trükkös hormontartalmú vegyitakarmány miatt még éltében fölvizesedő sertés húsából, hát még, amikor sütnéd, ha sütnél is egyszer is ilyen import sertéshúsnak látszó izét.

Most már a tejháborúra nem is pazarlok helyet, minek, annak is a legszebb végjátszmái Idvezítő Ferenc alatt zajlottak.

Azzal se fárasztalak, hogy elbeszéljem: azok a fidexxes oligarchák, aki most reménykednek, az MSZP-s oligarchákhoz képes vikendteleknyieket ha szerezhetnek:
BÉRLETBE
Ugye ismjételjük ide nagy tanítónk Tokfalvi egyik fő bölcseségét:
A méret nem számít.
Azaz a mi kutyánk kölyke szarhat két vajlinggal
de a szomszéd kutyája egy mogyorót ne pottyantson

magyar-magyar szótár 2012.08.03. 07:38:57

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Gyurcsányék mezga-hatásaiban tkp "politika" nincsen oldal és politikafüggetlen spekuláns-szakmai alapfogásokat gyakoroltak. Bajnai sem tett más ME-ként, mint ami a szakmája neki. Ugyanazt csináélta nagyban, amit addig kicsiben. Spekulánsnak lenni: szakma. A kivéreztetés művészete, -lehetőleg az [állami] tőkeinjekció felszipuzásával is. Na bumm, ha á, de nem llami, hane jemeff...

magyar-magyar szótár 2012.08.03. 07:39:44

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Gyurcsány semmilyenoldali és ezt a DK-s tevékenysége (Faszorrú Patkánypárt) egyre bizonyítja.

magyar-magyar szótár 2012.08.03. 08:03:01

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @kikoránkell:
Miközben a sajtómunkásság errecsörögamoyorózik nektek a fideszes oligarchák összesen kb ezres-hektárnagyságrendű államiföldbérlet ügyeivel

a volt állami gazdaságokból lett mezőgazdasági Rt-ket a menedzsmentjeik gőzerővel rabolják széjjel: csak egyetlen egy mezgaz erténél a föld -s egyebek széjjelrabásai (és nem bérletbe ám!!) nagyobb területeket érintenek, mint az összes fideszes oligarcháké!

egy család megélhetéséhez kb 400 hektár kell (szántóból)

a mezgazerték széjjelopásiban tíz és tízezer hektárokról van szó és országosan, szerte és csöndben, mert a magyar sajtómunkás már ilyen, egynél többfelé nem képes figyelni
.
Jó étvégyat jógyerekek, nyamiljátok csak, amivel etetnek benneteket :D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.08.03. 23:40:55

@magyar-magyar szótár: Ezen a nyáron eddig több, mint 60 ember fulladt vízbe az ország különböző területein

Frick László Emlékzenekar 2012.08.04. 08:48:53

@A Hannibal Lektűr-attitűd: 27917 nő kapott veserákot Európában hajfesték miatt.
Magyarországon viszont 709 ember halt meg tüdőrákban, ami tüdőrákot "korszerű , környezetkímélő euro 4-es" tdi jellegű dízelmotorok finomkorma miatt szenvedett el. Ezek a korszerű autók azok, amik behajthatnak A Városba szmogriadó idején is.

Frick László Emlékzenekar 2012.08.04. 08:51:09

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A veserák bizonyos "lakossági szegmensek" esetében ki se derül, a nyanyát párszor beviszik kisebb, enyhébblefolyású agyi infarktussal aztán az egyik meg is öli szépen, de nem boncolják, minek, hiszen agyvérzés vitte (el ((= a rákette vese mikrodarabkái miatt)

Frick László Emlékzenekar 2012.08.04. 09:00:57

több ember hal meg azért, mert a koponyáját széjjelüti egy lehulló kókuszdió, mint ahányan repülőbalesetben vagy cápatámadás miatt.

Frick László Emlékzenekar 2012.08.04. 09:06:55

@A Hannibal Lektűr-attitűd: B Yvette 7914 faszt szopott le, Michelle Wilde meg 407-et.
Staller Icus, egykori medika 289 különböző fasszal összesen 13791 alkalommal dugott, míg a jelenleg D. Lajosné néven futó, de egyébként W. Imrével élő (de F. Gusztávval és J.Jánossal is digidugogató) kortársa , akit mindig tisztes háziasszonyként ismertek (preszópultos és pincér valamint csapos, újabban konyhavezető) 479 pasival 16702-szer dugott. Eddig.

Tegnapi 'hír' : "Gore Vidal ezerszer szexelt." (kinyitod. 25 éves koráig de akkor/és mi van, ki nem)

Hella B. 2012.08.04. 09:15:32

@Frick László Emlékzenekar: szerintem a legtöbb ember jóval többször szexel 25 éves koráig, mint 1000. Nem? próbáljatok meg utánaszámolni.

Frick László Emlékzenekar 2012.08.04. 10:12:09

@Hella B.: Háromra gondolok, gyanússági sorrendben:
1. Fordítási hiba (pl ezerREL mármint partnerrel szexelt)
2. jellegzetes indexes provokáció (Velvet & Dívány)
3. 1. és 2. együtt.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.08.12. 10:50:13

@Budai Hella:

Nem szemétkedni akartam. De ha egyszer azt mondom, hogy a nol átpolitizált, akkor miért az a válasz, hogy az index is, sőt jobban?

Átpolitizált az index, de legalább többen olvassák. Mondhatni cseberből vederbe mentetek, csak a veder sokkal kisebb. És mindezek mellett tényleg a sértődést is éreztem a szövegből. Ez lett volna bonyolult mondanivalóm lényege, nem pedig az, hogy a kigondoltam a szemét index kattogásmarketingjének primitív eszköze, ahol humortalan alakok agresszívoskodnak. Ezt inkább te értetted bele, meg azt is, hogy az indexet kiegyensúlyozottnak gondolom.

Hella B. 2012.08.12. 11:41:21

@Kadarka Jánoska: de hát pont ez volt a cikk címe is, cseberből vederbe, nem?
Igen, sokkal kisebb. Viszont minden cikk látszik a főoldalon és a hírmátrixban. Nem címlaptünci függő. Biztos nálatok is volt a suliban színjátszókör, és mindig ugyanaz a három gyerek volt a főszereplő. Na, ebbe untunk bele. Kisebb, savanyúbb, de látszunk:D nekünk ennyi elég. A stílusodon nem sértődtem meg, az enyém eléggé hasonló, leszámítva a kakit.

magyar-magyar szótár 2012.08.20. 08:04:17

@Kadarka Jánoska: A Kigondoltam problémája nem ez, hanem az, hogy a szájatokkal a függetlenségről beszéltek, a nyakatokon meg a rendes indexes (akkor éppen nagyonúttörő és nagyonaktuális) kattogásmarketing örve.
Bár én is pofázok -de én is nekik hajtok. A nolblognál egyrészt a régijó (igazi) blogportáhangulat uralkodik, másrészt a küldetéstudat (a jóoldal megneveli a rosszoldalt és a haladóbaloldaliak végre-végre megmutathatják, amit pedig már annyi idejük lett vóna megmutathatni) Általában ugye a képlet az, hogy valami ÁLCA örvözete alatt van a valódi. Itt meg az örv a valódi és amit kigondoltatok magatokról, hogy ááá, tik csak úgy mindenérdeknélkül és INGYEN az közben jellegzetes kiszolgálása lett az éppenaktuális indexes marketingkoncepciónak (miszerint mikroközösségi blog saját kis dagonyái is termeljenek)

Föl se merülhet az emberben, hogy bárki a havi cigiadagja árát vagy amit a képernyője lezabál a villanyóráján, megkeresheti
De az ELVILEHETŐSÉG nem zárható ki, elvileg 8akire ugye szarnak, mert "senki sem anyagias annyira") bárki a Mindehatoooo aprópézét szivornyázza

Steinmann Lujza 2012.08.25. 11:31:30

@magyar-magyar szótár: Ebben a témában az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen igaz, az újságok átpolitizáltak, és ha nem is vagyok olyan, mint a nolblog kemény magja, nyilván elfogadható az a közeg, ami ott van (még, ha nem is járok át ott más blogokba, és hozzám se járnak a törzstagok) éppígy az indeksz is pont olyan elkötelezett, de ezt már megbeszéltük. Csak azt nem értem, hogy Dudi miért itt nyomja, ha se a szerkesztési elvekkel, sem a szellemiséggel nem ért egyet. Most direkt megnéztem, a mno-nak és a hetiválasznak is van blogrovata.
na?

Steinmann Lujza 2012.08.25. 11:32:05

@Steinmann Lujza: jó, persze, értem én, oda nem járnánk át utánad csevegni:D

magyar-magyar szótár 2012.08.26. 06:19:28

@Steinmann Lujza: Az MNO egész blogoszférájának nincsen annyi olvasója,. mint Török Vidor agymosodájának. Másrészt ezt már ördög Zoltán közíró és politológus, XXI. százdi filozófus kifejtette?: Ma újra nem mindegy, mit gondolnak az emberről politikailag. A spanyolviaszt a jóoldal szarta, szarja és szarni fogja a jövőben is, tehátegy ember, ha jót akar magának, akkor a jógyerekekhez igazodik és azoknak nyal. Jó, én elhiszemn, hogy most be kell szarni és jósok egységsugarú felhsználó, aggódó háziasszony, akik annyit értenek a politikához, mint a focihoz és annyira érdekli őket a történelem, mint az autószerelés, most be vannak kakilva az örökberendezkedéstől, a bebetonozástól meg hasomnlóktól. De hát azt is tudjuk, hogy a nőiagyvelő olyan természetű, hogy ha nagy a meleg, akkor imaszerűen sziggerálja magába a nagymeleget "jajdemelegem van, fúhogyszakadrólam a víz jajeztnemlehet elviselni nem ELFELÉ koncentrál, hanem rárárárá. és így persze az egységsugarú felhasználókkal sikerül is megetetni, hogy a jógyerekek is most már komolyan aggódnak
pedig közben már bekakilnak a röhögéstől, mert minden jól megy. legalábbis a számukra jól.

magyar-magyar szótár 2012.08.26. 06:20:37

@Steinmann Lujza: Másrészt az MNO rosszoldali szenilis vénidióta blogolói is "egybrancs" és ilyenekkel sziveskednek a jógyerekeknek, mint a ballibsizés.

magyar-magyar szótár 2012.08.26. 06:24:11

@Steinmann Lujza: Annyi hasznom lenne, ha az MNO-ban blogolnék, hogy ott engem nem ovifannak, hanem liberálbolsevikzsidónak titulálnának, akkor szépen készítenék egy Törtök Vidor féle portfóliót, az egyikben tze leovifanoznál, a másikban az mno-s mupettman-ek meg biboldóznának meg ballibsiznének engem és akkor jólérezhetnétek magatokat egycsokorban én meg indexes-Török Vidoros geci vigyorgással vonogatnám a vállam átpolititzálatlan elfogulatlan álsemlegességemben, hogy mekkora hülyék vannak...

dr Steinmann 2012.08.26. 07:57:16

@magyar-magyar szótár: egy próbát csak megérne, nem? ?:))
süti beállítások módosítása