magyar-magyar szótár 2012.06.07. 05:55

de

A Kádár rendszere szemét, gyalázatos volt ~ legalább a munkásembernek--

Hitler az emberiség sátáni férge volt, ~  legalább / kár, hogy nem a/ a cig --

Sztálin az emberiség fenevadja volt, ~ viszont a Szovjetúnióban, azt meg kell hagyni --

Most nem azt mondom, hogy Petőfi egy matyóhímzés, márminta költészete ~ azt legalább meg lehet --

A [Rolling] Stones nem volt annyira nyálas, ~ a Beatles viszont --

Nem azt mondom, hogy a Gyurcsányék egy matyóhímzés voltak, ~ ezeknél azért mégis --

~ legalább az embereknek volt valami pesperktívája --

 

21 komment

Címkék: agitprop

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr534548539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FilcTroll 2012.06.07. 06:09:38

Nàlunk tanári érv volt a gimnáziumban ez a fajta relativitás: lehet, hogy Magdi néni tudatlan, mert foximaxi diplomával tanít töri-filozófiát, de legalább nem iszik úgy, mint A-né. Értettük.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.07. 07:00:40

Nahát! Az élet csupa megalkuvás, nem? ~ !

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.06.07. 07:28:31

@FilcTroll: micsoda suliba járhattál:D

Dudi demagóg és állandóan reggeli szabadnépfélórákat meg politikai vitakört tart, de legalább szórakoztató....

mázolóxj4cypn 2012.06.07. 08:28:32

Ezek a mondatok takarók.Vagy nem jut hozzá az információhoz vagy kípessígei miatt nem láttya a dógokat összefüggisíben, oszt ilyennel fedi kevés kis értelmít.Hátha most nagyot mondott.-Mán aki ilyen sablonokat használ.

2012.06.07. 09:43:30

Édesapám a sötét keleti tanyavilágból származik. Kádárrettenetesgonosz rendszerében tanulhatott, lakáshoz, autóhoz, kiskerhez, karrierhez jutott, két hetes üdülés Bulgáribáan, Olaszországban, kiruccanáss Bécsbe...

Találós kérdés: miért szerette ő az előző rendszert, és miért nem szereti a mostanit?

A helyes megfejtők között magyar-magyar szótárakat sorsolunk ki.

2012.06.07. 09:45:03

@nagyjoco: Plusz egy, meynnire vitte vón Horthycsudálatosan jobber világában zsellérként?
A helyes megfjeetők között Rákosi M. "Tiéd az ország, magadnak építed" című művát sorsoljuk ki.

mázolóxj4cypn 2012.06.07. 09:53:41

Vagy egy rafinált f@sz aki taknyolni akar.

mázolóxj4cypn 2012.06.07. 11:58:37

Nagyjoco:Úgy átajjában a szófosók használják így ezeket a mondatokat amit írtam.Nem tudom Szótár úr melyik értelmezíst akarta közénk hajítani./Nesztek kutyák!/Kípzeld el, mán az ötvenes években intézetbe kerültem,meghalt apám, 8 gyermek maradt utána.Anyám a nígy időssebbet intézetbe adta.Hát nekünk ez szerencse vót.Utólag írtíkelve,sokkal jobb ellátást,oktatást,kaptunk,mintha otthon maradunk.Mindegyikőnk jóra vitte az íletben.Sokszor elgondolkodtam azóta vajon mi lett vóna velünk,ha nem az a rendszer van?Nem vígeztünk vóna egyetemet,én se lettem vóna mázoló.Ott a hajdúsági fődeken lennék valami beszílő szerszám.Nem azt akarom mondani,hogy az vót a világok legjobbika,de akkor azt hittem.Most mán nem azt hiszem,de ez se fasza.

mázolóxj4cypn 2012.06.07. 12:12:47

@mázolóxj4cypn: Na a takarót én is oda hajítottam a vígíre.Fasza!

2012.06.07. 13:16:04

Egyébként ez a fajta relativizálás Herr Dudenbuch egyik kedvenc "érvelési" techinkája.
Fidesz lopik? Na akkore jn a menynivel ötbbet lotpak mazok példa. Fidesz kisarítozza a Lomnicibát? Debezzeg a Zindex az meg naponta százhuszonhatszor megteszi.
És még sorolhatnám.

FilcTroll 2012.06.07. 21:05:23

@Steinmann grófnő: undorító, vonalas gimnázium volt, a nyolcvanas évek közepén. Már mindenki tudta, hogy Kádárnak vége, változás lesz, de azért csak forszírozták a semmit.

FilcTroll 2012.06.07. 21:37:24

@mázolóxj4cypn: @nagyjoco:

Azt ne feledjük, hogy EZ nem egy rendszer. Ez, ami most itt van, nem ellentéte annak a kádárinak -- az "nyugaton" van -- hanem annak a bűzlő romján tengődő izé. Ha Svédországba helyezitek át a történeteiteket, akkor ugyanúgy igazak lehetnének: ezek bármilyen, kb. normálisan működő, európai rendszerben meglévő lehetőségek.

Itt az olajosok, a privatizátorok, az elszbadult titkosszolgák és erös birodalmak egymással karöltve/versenyezve alakították az elmúlt 20 évet a maguk érdekei szerint.

Ez nem rendszer se már, se még.

magyar-magyar szótár 2012.06.08. 02:05:30

@mázolóxj4cypn: igen
@Steinmann grófnő: nem -mármint igen, ~
@FilcTroll: igen igen igen! (ohne de)
@nagyjoco: ~ [ so - so ]

magyar-magyar szótár 2012.06.08. 02:14:16

@nagyjoco: Horthy rettenetesrencerében meg a kis Lakatos Menyhértke hogy járt. És még sokak járhattak iskolába, a tanyavilágba ODA vitte nekik Klebersberg bácsi. A Harmadikutasok Horthy alatt járhattak egyetemre [valamint Szabó Zoltán munkássága, falu és magyarkutatás, ami magyarkutatás viszont MAJD KÉSŐBBEN [after] szépen egybe lett maszatolva a fasisztikussággal... Aztán a tanyavilágot széjjelerőszakolták és ott maradtak a Klebersberg-iskolák épületei a.. mai enyészetnek, már ebben a zújrencerben enyésznek el. Aztán a soksokember a Káűdár -rencerben, akiket éveken át maximális pontszámmal "hely hiányában" nem vettek föl vagy nem oda ahová akarták. A lenini demokrácia meggyőző ereje: 1950-ben nem talpalták meg a kulákot, 1963-ban megtalpalták de ami méghosszabb hatású volt: egy életre elintézték. Rákosi alatt a kulál hízottlibát, féldisznót, hordócska bort juttatott föl és akkor a lyánya, ha nem is tanárképzőbe, de víz vagy bányamérnöki karra mehetett.
De legfőbb trükk az volt: elhittették, hogy a rendszerükTŐL kapta a diplomát.
Szemben a Horthy rendeszrével, amiben azért a származás erősen befolyásolta a sorsát az embernek, a Kádár-rendszerben viszont a származása határozta meg az egyén sorsát. Olyan cselekkel, hogy a Neves Ellenzékit megkímélték és a névtelent vágták agyon, akiket senki [Nyugatról] nem keresett.

mázolóxj4cypn 2012.06.08. 09:43:47

@FilcTroll: Én az íletemet itt ílem.Itt kell keresnem az okokat erre vagy arra.A második bekezdísed nem ad semmire felmentist.

I_Isti 2012.06.08. 21:04:02

@magyar-magyar szótár: Na. tééélleg ennyit értesz az egészből?

"Horthy rendeszrével, amiben azért a származás erősen befolyásolta a sorsát az embernek,"

Az e gyik rencert akármilyen származással túl lehetett élni, és legalább a maslow piramis alját nyújtotta a társadalom legszélesebb rétegei számára, a másik rendszert meg _bizonyos_ származással nem lehetett túlélni. Ez a differencia.

magyar-magyar szótár 2012.06.09. 02:45:13

@I_Isti: Árnyalatok azért voltak. A náci rendszer volt az, amit nehezen élhetett túl a szalámizásban más, tehát a zsidókon kívül még [nem sorolom most, de pl katkó vagy refkó]más rétegek sem
Horthy "rendszeréből" volt ó hosszű menekülés. És egyik legnagyobb magyar keresztény zsidó költőnk Dr Radnóczi gimnáziumi tanár ... -és ami vetületben sokan nem akarják látni, nemmellesleg igazi férfi is (szemben a nyilas kis genya spillerekkel...)- ROSSZ SZEMÉLYES DÖNTÉSÉVEL nem menekülHETett. /Tekintettel kell aztán még lenni az 1939-es világpolitikai helyzetre is. A németnáci magyarázó anekdot szerint az ellenséges Magyarország megszállása egy, a baráti bevonulása hét napba telt volna...

A Kádár rendszer lényege ez volt, hogy a kis egyéni tragédiájával az egyén elmehetett nyugodtan a kurva anyjába, miért pl egy SS-katona faszából kélt. Természetesen az SS-katona se nincsen széjjelcizellálva, lásd Günter Grass esetét, akik 17 évesen kényszerbesorozott SS "katona" volt (ugye eleve az SS az pártelitalakulat) míg a késői SS kénysersorozott alakulatai Wehrmacht-pótlékok voltak.
Természetesen a Szovjet hadifogoly szisztem nem válogatta le az SS-eket fajaik szerint, hynem egykalap alá vette. Természetesen az életélt NEM VESZTETTE az, akit azért nem vettek föl főiskolára/egyetemrre SEHOVÁSE mert az apja SS volt. Variációk: elment bolti eladónak, vergődött a rendszerben alkoholista lett és halálra itta magát 1984-ben, nem itta halálra magát, de egy hajnalon beszarásig lerészegedvén kimosakodott és felkötötte magát a határban vadak táplálására, egyéb éspedig. PONT ez volt a lényege, az életét menthette, pl emigrálhatott. Disszidálhatott.

Kis morális alkuk -ez a kulcsszó.

Kis (óriáasinagy LEHETETLEN!!!) morális alkuval a zsidó meghetett. beült Bartók kétzongorás versenydarabját meghallgatni és ha zeneértő volt MEHETETT

Egy ismeretlen felvétel a Kádár rendszerről: Mint a Brezsbnyevi Érában majd későbben, a Kádár Rendszer már a konszolidáció éveiben a hozzá útlevélért fordulónak közvetlenül egy Titkos Szolgálat irodájában vagy a minisztérium egyik szobájában a KEZÉBE adta az útlevelet azzal, hogy ad máskor is és akár vissza se jöjjön az Úr /Hölgy. És voltak akik visszajöttek és akárhányszor is vissza a semmibe, a sikertelenségbe, a névtelenségébe a pl Falu Hülyéjének is.

Nagy legény voltál most, nagy, ámbár KÖLCSÖN mellénnyel- de te se mernél EGÉSZEN szembenézni a XX. század történelmének hétköznapi kis igazságaival, pedig azok is nagyigazságokat vektorálnak ám...

I_Isti 2012.06.09. 06:41:26

@magyar-magyar szótár: Agymosott vagy.

Szerintem az egész tök egyszerű: az egyik rendszer vége véres népirtás, a másiké pedig vértelen hatalomtranszformáció. A népirtás mindenféleképpen rosszabb, mint a maffiauralom, ami most, az orbáni mélységek révén vált egyeduralkodóvá.

magyar-magyar szótár 2012.06.10. 05:49:47

@I_Isti: Szerinted a maffia olyan MŰFAJ ami orbánfüggő, teháthogy Orbán a tápláló napja mig jókormnányzás ideje alatt meg senyved? Kérdezzél már meg egy [egykor] autópályaépítésen dolgozó al->al->al->al-al->al->al->alvállalkozó alkalmazásában álló tartályos IFA sofőrt a gummicsimmás tagozatból.

magyar-magyar szótár 2012.06.10. 05:53:24

@I_Isti: A maffialét afféle lehet, mint a patkányok élete, a patkánylyukban otthonmeleg, gondoskodó anya-apa önfeláldozó nagyfiúk és anyát pótló előzőalombéli elsővemhes nővérek és ilyesmi és a még élő kiscsibe májacskájának kifalását anyu átengedi a frissen fialt szoptatós lányának...

És kiderül, hogy a hazajavára sőt oltárára áldoztak, elesetteket emeltek föl és az asszony maga készíti a réteshez a tésztát.

magyar-magyar szótár 2012.06.10. 05:57:18

@I_Isti: Súlyos hiba máris a mélységekről beszélni. Ezt szajkózom mióta, szép dolog a réthorika művészete, nagyszavakkal a mindennapi kiscélok leküzdésében, de mi lesz, ha TÉNYLEG gyön a farkas.
süti beállítások módosítása