in memoriam Ficsku Pál [1967- 20??]

és nem viccelek, szigorúan +44-es karika!

A kép nem Muszorgszkij, Mogyeszt  Petrics orosz zeneszerzőt ábrázolja alkoholizmusából fakadó nyomorult pusztulása előtt 3 nappal , az ugyanis festmény és Rjepin vázolta föl az elmeispotályban ,

és NEM is  ILLUSZTRÁCIÓ

jogtulajdonosa a www.litera.hu

 

Például a posztmodern irodalom szépnapjaiban a szopás volt a sláger, mert a múlt század 70-es-90-es éveinek női nem szoptak. Akkor sem, ha egyébként a nyál erre a szájukban végtelennek érzett szerelmi odaadásivágyódásukban már összefutott. Ezért [Azért] fő témája a múltszázadvég szépirodalmának a szopás -ami nem volt. A házibulikban [hábékban] amik viszont dögivel. Hajnóczy Béla Ödön még egy nagyon régi, a 20-as évekből származó dzsentri anekdotát is esterházyizált, a szopással nyitó zsidó leány anekdotáját.

Most azért a baszás és a fasz a főtéma [Lovasi András költészetének új horizontjai c. szakd. ], mert ez nincsen és egyre, egyre nincsen. Öreg motor szivatóval indul, énekelte a szépnapjaiban pocsolya alkoholista magyarblúz énekes -de szivatóval is fullad le, azaz a felszopott fasz még a dugás előtt félkeményen az orális szakaszban el is sül... Dr Kerekes az efféle esetek kiküszöbölésére a Lidokain ligámikus alkalmazását javallja, imígyen lényegében egy felcsatolni sem szüksséges bioműfasz keletkezik, de mindenkit figyelmeztetek, hogy Korunk Női nem Dénes Zsófia, Kaffka Margit  korának női, a mai nőnek addig nem lesz jó & jól és igazán, amíg a férfinek nem lesz. Míg az említett régi nőknek a fogamzásgátlás akkori problémái miatt ilyesmin lelkizni nem volt idejük meg alkalmuk, maxx a terhességük hónapjaiban.

James Joyce és Krúdy Európájában a  nők, elsősorban fogamzásgátlási okokból a szopással nyitottak és egyben zártak is, Krúdy-Kosztolányi idejében egyszerű korzózó cselédlánykák 1P-1P50f -ért szoptak kapualjban (amidőn egy kávé 4 P volt azokban a kávéházakban, egy cselédlány 15 P kp havibért kapott és 300 P összegyűjtése rendes falusi stafír/hozományba számított. Karinthynak egy krokiért vagy kis tárcáért 40P-t fizettek, egy közepes névnek talán huszat, Kosztolányonak majdnem 30 P-t, akárkinek meg 4-5 P-t, egy jó kaszás zsellér 1P20-ért kaszált látástól vakulásig, a gyári ifjúmunkás 2P-t kapott 12 órás napibérbe, az előmunkás 10 órás napimunkáért 3P50f-t is kaphatott. A tanári-tanítói fizetések a két év ingyenmunkától a havi 50 P + természetbeni juttatásokon át a havi 150 P-s átlagfizetésen kersztül az 1500 P-s professzoribérekig nyúltak föl.


Akkoriban egy rendesen, vaginális ejakulációval befejezett koitusz volt a vágy. Ma a legfőbb nőifölszerelés a vaslamilyen epilláló eszköz, nőiborotva, gyanta, kézikészülék, 100 éve pedig az irrigátor [kis kézi klistély] volt az.

A jelentős művész a csiki-csuki szorításában, tehát ha nem stimulál az idültalkoholizmusában tkp már csak a normális élet-közérzet-hez szükséges piamennyiségen egy picit fölül a pözsiért, nem tud alkotni, nincsen pénz a pl a 12-24 milliós lakóautó bérletére vagy törlesztésére. Ha megpróbál normálisan élni, azt tapasztalja, hogy a világ egy rakás kőszikla és ő vizsszerűen szüremlik át... a bankártyája pinkódja nem jut az eszébe...  szúróspulóver az élet... nem jut eszébe semmi, a régi akkordjai sem. Tátoghat neki a világ legbájosabb wiedenkriszta édespofija, maxx arra tud képes ügyelni, hogy kellően befelészedett levegővel válaszoljon a mindegymi kérdésére ("cukorral a kávét?")

És persze nem áll föl, az idültalkoholizmusnak már a koraifázisában tartós impotencia jelentkezik annyira, hogy sokszor a két ujja közül alig tud kihúgyozni a picijével. Ott sasolnak a Kis Csukák [-> A női nem szégyenei ] a Jelentős Férfi mellett ilyenkor is, és felszopnák neki, de ő már ettől is útálkozik. Itt a korszerűségben mutatkozik a kokain, ami egyébként Kosztolányiék idejében még féllegális-legális volt, 1924-ben magyar képes lapban reklámoztak nőknek migrén ellen kokainos cseppeket és kokainos cseppeket akármelyik gyóygszerész segéd is készített, Krúdy is körbeírja ezt a témát. Nélküle szegényház a világ  -írt erről Kosztolányi, ő is nazálisan cseppekben vette magához.

Innen már egészen hősi színben tűnik föl az a jelentősművész, aki fölismeri  -amit Ady is fölismert csak későn- hogy még mindig jobb tiszta, jóminőségű bort inni. Adynak van egy karcolatnyi bekezdése arról, aki hideg szűrt húsleves ivásával csalta magát, bor-pótlékként pohárszám hozatta a pincérrel, a folyadékivási kényszer reflexét legyűrni. Gyűjteményemben sok-sok tudatlanparaszt alkoholista van, akik az első orvosi szóra abbahagyták az alkoholizálást, nem, semmi öncsaló "átmenet", rendesen és örökre letették és egy pl kocsmába azonban továbbra is járt, kikért magának egy láda Sztár-narancsot és mind megitta.

Ady országa -Ady és a nő

Az ital volt Ady mindene, a szeszesital. Idült alkoholista volt. Ha jó felvételt akar látni A Tisztelt Bírálóbizottság, olvassák el Krúdy Gyula Ady Endre éjszakái című összeállítását. Kérem, teljesen fölösleges bárkinek is átrágnia magát az Ady "monograqfálások" "életrajziregények", kis "memoárkák" kásahegyein, hogymost Lédának lehet-e köszönni vagy nem, partiban Diósy Ödönnel-e vagy nem. Krúdy Ady-fölvételével tengersok fáradságtól kíméli meg magát az ember, Ady nem is sejtette, mégis volt valaki, aki látta őt. Krúdy nemiségmentes buddhista jellegű szeretete  valódi, használható Ady képet ...ööö... nem dédelgetett, nem hamisított, nem retusált, hanem ...eee...  hóttreál őrzött meg nekünk [Krúdy szeme őrizte... derűs is azt olvasni, amikor az Adynál fiatalabb Krúdy mint éretlen diák-kölökről is ad fölvételeket...]

Krúdy is idült alkoholista volt, de az ő hatalmas szerencséje az lett, hogy erre már 18 éves korában rádöbbent. 18 évesen írta egy barátjának,   úgy érzi, hamarosan elpusztul, már minden nap iszonyúan berúg. Krúdy fegyelmezte magát, kidolgozott egy szisztemet, előszöris a mindennapi munka.. aztán meg hatalmas, nagydarab izmos erős ember volt Krúdy, nem olyan penye, mint a móriczzsigmondi izomzattal rendelkező Ady. Krúdy munka előtt éppen annyit ivott rá az előző (ugyanazon napi) , szintén szabályozott, de töméntelen piára, amennyi az ihlete stimulálására volt szükséges. Teháthogy egy kicsit feldobja, pezsdítvén, de ne üssön. Majd sietett az első adagokat benyomni és aztán a szintet beállítva -ez az, amit a nemalkoholista közérzetnek nevez, tehát egy NORMÁLIS állapot, még javított vagy írt pár tárcát. De aztán nekiveselkedett a piálásnak, amiben éjjel valamikor 1-2 órát csak úgy megpilledt, aludt. még 3-4 óra ivászat, majd következett a reggel fél-hét-fél tizenegy közötti háromórás hosszúalvása. utána meló aztán rohanni benyomni az első adagokat majd ebéd, majd a délutáni írogatás az estipiálás az éjszakaivedelés ésígytovább.

Adynak ez nem ment. Ő "bulizós" típusú alkoholista volt, dühöngő, őrjöngő. Amikor Lédával Itáliában utaztak, Ady kéthetes féldelíriumos őrjöngéseket rendezett, 2-3 nap alatt tudta magát észvesztésig leinni. Az ilyen idültalkoholista már jócskán be van állva, amikor még csak a legközelebbi ismerősei döbbennek még rá, mennyire részeg. (Hajnóczy is írt a fokozatos berúgás módszertanról, csak azt felejtette el odaírni, hogy az idültalkoholista a már lerészegedni sohanemképes lehasadt belső tudatfele miatt hiszi azt, hogy még nem látszik részegnek) . Sokan nem értik, mit hisztiz' az idültalkoholista felesége, miért marja le őrjöngve az arcát és rohan a tisztaszobába ÁLLATÁLATT!!! fesikoltással, ők nem látnak semmit az urán, aki jópofa haver enyhe, kellemes szeszillat lengi körbe, mert az idült alkoholista megtanul korán jól kilélegezni. Ettől a szakszerű kilégzéstől, persze olyan fogsor is kell hozzá azért, alakul ki az a Muppet -pofa, ami már Lovasi Andrásnak lett. Akinek nem olyan a fogsora, annak is pengeszája lesz és furcsán, befelészedve a levegőt beszél, amikor már a kigyúlásig felgyűlt a bendőjében a pia.



A Tehetséges Idült Alkoholista tragédiája az, hogy pia nélkül már nincsen ihlet-stimuláció, ahhoz, hogy az imázsát [= a gázsit] hozza, szinten kell tartani magát.



Innen a pusztulás útján a szervek döntenek, a szerencséseknek széjjelmegy a mája vagy a veséje vagy szívbajosak lesznek vagy mindezösszesen, plusz a gyomorbetegség. Akik nagyon jól bírják, azokat a jellegzetes nyelőcső-gyomorvérzés viszi el, Akiknek még a gyomra meg a nyelőcsöve is bírja, azokra vár a legiszonyúbb vég, az elhülyülés: folyóssá válik az agyszövetük. Hígagyúak lesznek. Meg kell érniük a zseniális személyiségük pusztulását. Pelenkázni kell őket, mint Elvis Presleyt vagy Keef Richardsot, akik ugyan drágább cuccal anyagoztak, nem piával... Végül úgy gebed meg nyomorultul, hogy a véglény féregként saját piszkában fetrengve a múltjából sem emlékszik semmire, még éltében megsemmisül. Persze A Mű fönnmarad. Csak ő belülről, a szubjektum, még búcsúpillantást sem vethet rá. [ lásd a szubjektív világészlelet problémakörét az európaifilozófiában kb a XVIII. sz környékén illetve az óind filozófiából csak a tükröződése van meg ie. 500 körülről Buddha tanításaiban találni utalásokat ezekre...] Ezt vessük össze Ady kurjantásával az : "éljen, mi legalább röpültünk!"-kel. Az agylágyulásban sajátpiszkában fetrengő véglény már nem emlékszik erre a csudás röpülésre sem. Ady tehát jókor, még szerencsésen, kellő időben halt meg.

Ady számára az lehetett a legborzalmasabb, a két baromarcú ápolóNŐt látni a szanatóriumban, ahogy undorodva néznek pisiltetéskor a maradványokra és az elevenen rothadó korpuszára. Móricz Zsigmond zseniális dramaturgként nagyon szép HELYREÁLLÍTÁST végzett, egy 12 órás búcsúsót rendezett Ady kiterített teteme körül, Ady arca egészen használható maradt.

Ady alig becsülte a nőket valamire
, Lédával úgy bánt, mint baszos szukával. Úgy tudjuk, Kaffka Margitot becsülte , és más olyan nőket, akiknek a feje nem csak nyaki nemiszervként vagy ételital bevitelére szolgált.  Kaffka tegezhette Adyt és Ady a férfiasztalhoz vezette irodalmi körökben és még pár koraifeminista újságírónő lehetett talán szerencsés, Duka néni meg ugye kései szüfrazsett volt. Tehát nem azért rúgdalhatta le  a jólszopó kis csukákat Ady fiákeréől, mert mégjobban tudott szopni. Hanem bent, a koponyaűrében volt Duka néninek valami, ami a kis csukáknak nemnagyon.

Krúdy egy ilyen okos nőt időben jó-ifjontan feleségül vett, egy fél-szüfrazsettet [Satanella néven újságíró, Spiegler Arabella ] és ebből a házasságból nem csupán gyermekek kéltek, de Krúdy írásművészetének használt, mert a nő jól írt és néhány alapfogást megmutatott az akkor még ösztönös őstehetség Krúdynak.

 


Ám a borivásról meg Jack Kerouac-nak volt különvéleménye.
Ő viszont a töménytől meg a drogoktól idióta lett -szerencséjére a szokásos nyelőcsővérzéses cucc elvitte... .

Ady [kép] kisugárzása volt , mint Jimi Hendrixnek, a korpusza férfit is lenyűgözött, a tekintete, a nagy szemei  nem csak a nőket bűbájozták. A fényképek, fotók, festmények és rajzok alig, legföljebb szilánkokban képesek az Élő Ady [1893-1912] hatását visszaadni. Sokan Ady fennsége, fejedelmisége [bocskorosnemesi azaz parasztas] büszekesége felől közelednek, de ezek az emberek nem találkoztak Molnár Ferenccel [Krúdy kiváló dramaturg is, nem felejt el MF-ről egy arcképet skiccelni Ady-gyűjteményéhez!] vagy Ady halála után jóval Márai Sándorral vagy korszakokkal későbben Kemény István költővel.



Lovasi András költészete egyre jobb. [-> Lovasi András költészetének új horizontjai c. szakd. ]

 személyesrés[z] [osztom magamat] Blogom feltörekvő szépidejében a komment fikanikjén az index vállalat pár jelentős műűvésze, de maga Homár Mollah is meglátogatott, többnyire ugyanazokkal a zseniális mondatokkal a háromféle mondatból az egyik a kérdés volt arra vonatkozóan, hogy én mit iszom illetve szedek. Ugye, magukból indultak ki, mivelhogy ők anyagozással képesek még valamennyire stimulálni magukat, hacsaknem plug & play móccerral a mocskot a jobbágyaikkal küldetik föl és blogtündérük [A felszopás művészete, avagy az ősnői attitűd örökgyőzelmei a feminimopicsoidok fölött -Dr Kis Timike nagydoktorija címe ] pincsizi föl. Jelentem, nem piálok, nem anyagozom. Bár sikerült ifjúságom legszebb éveit a piálással elbasznom. Ki lehet laborozni ezt belőlem negyedszázad után is, nem hat rám annyira a Lidokain pl vagy a fájdalomcsillapítók (bár ezeket sem alkalmazom). Jelentem, érzek kis eufóriákat, afféléket, mint amit az alkoholista érez, amikor maszturbinatív szándékkal benyom valami piát vagy anyagot. De nekem ehhez az érzéshez elég fölnéznem az égre vagy pár jó mondatot olvasni vagy jó zenét hallgatni, de pl az egykori dohányzásos életszakaszom miatt néha annak is kurvára örülök, ha levegőt kapok.

Természetesen képes vagyok sajnálni alkoholistát, emberből vagyok én is, pont annyira sajnálom az alkoholbeteget, mint ha valaki napi 10 jólsikerült maszti után alhasi fájdalmakra és bizonyos zsibbadásokra, izmocska-lázacskákra panaszkodik, ugye fizetni kell mindenért előbb vagy utóbb, sok kis részletben vagy egyben a végén, de akkor iszonyúsokat.



PS.: Érdekes lenne még Téreyról írni, remélem, használ neki a kispapaság, én szorítok neki nagyon. Gyulai Csabának pl nem használt. [-> Az alkoholista lányos apák pszichoszexuális roncsolás-motívumai posztklimakteriális nőbetegek anamnéziseiben - Fluksz Hajnalka szakdolgozata, kézirat] Életem egyik legborzalmasabb élménye, amikor megláttam Gyulai Csaba nagy-marúszjaszemű menyasszonyát [elsőfeleség]sírni, ahogy ránézett a piával átittatott élőtetemre csorgó könnyektől ázó édespofikával. Szorít az ember persze, szorít, a videódisznókban volt némi ÁTÜTÉS [ -> Ady önképe pályájáról: ő ütötte át a fejével a falat, mindenki őutána jött]. És innen a magamfajta [only write!!!???!!!] olvaásbuzi várna egy nagyobb regényt.

Hiszen Krúdy Gyula [Kosztolányiné hajléktalan figurának írja le, aki szőrmellénye alat inget nem, csak gallért viselt, ezért kabátban ült, amikor tőle pénzt koldult] pusztulásában, a piálásra visszakapva írta meg végső remekét, a Rezeda  regényFolyam   zárást (ami a dereka tkp).  

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr304532985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.05.25. 07:35:14

Hosszú idő után végre megint valami minőségivel jössz elő. Jó lett.

FilcTroll 2012.05.25. 09:38:14

A Kerouac-videó igen megrázó, de Lovasi költészete nem egyre jobb, hanem egyre fogalmatlanabb. Bár én rég nem találkozam vele, így az alkoholbetegségét sem tudom megítélni, de ami napvilágot lát tőle, az továbbra is felszínes, örökkamasz izé, kiváló villanásokkal. 44+-os helyzetéhez is mérve, de akár Téreyvel összetéve is még mindig csak ígéret, ami lassan beváltatlan is marad. A könnyűzene könnyű siker, a visító közönségnek hamar elhiszed, hogy már elég jó vagy. Pláne, ha a backstageben a hírnév még könnyedén le is pippant megnyugtatólag. Ákosnak ugyanez a baja, ráadásul ő elég józannak is tűnik. Említhetők persze Adyval, Krúdyval egy lapon, de más súlycsoport, költészetben és önpusztításban is.

2012.05.25. 10:55:08

@FilcTroll: Ákos pár éve saját bevallása szerint altatónak egy üveg bort szopogatott be. De imádkozott rendesen, hogy ne legyen alkoholista, lehet, azóta jobban van.
Mindkettőben van tehetség, Ákos komolyabban vette/veszi magát, Lovasi egyre alkeszebb.

FilcTroll 2012.05.25. 12:35:41

@nagyjoco: Ennyi idősen a művészember már nem tehetsége, hanem a súlya alapján méretik meg.

Bár a művészségbe való konkrét belehalás, az alkeszság, a drogozás súlynak látszik, de szerintem nem az. Hendrix, Pastorius, Joplin stb. sem attól korszakalkotóak, hogy hamar (és undorítóan) meghaltak.

2012.05.25. 12:49:10

@FilcTroll: a Baby Gaby szövegek mellett mindkettő színt hozott - én Lovasi szövegeit midig jobban szerettem, dehát ezek ezek könnyűzenei szövegek. Ákosnak vannak kifejezetten olyan dalszvöegnek látszó alkotásai, amik a vers érzetét keltik bennem.

FilcTroll 2012.05.25. 16:00:35

@nagyjoco: A könnyűzene sztem nagyrészt inkább iparművészet és ahogy székből és kávéfőzőből, úgy dalból is van tömegáru meg elit szupercucc. Épp ezért csak óvatosan érdemes babygabihoz képest nézni bármit, pláne hogy annál még sokkal-sokkal szarabb poptermékek is voltak, vannak és lesznek is. Másrészt meg a szöveget a daltól különvéve vizsgálni szintén problémás lehet, mert a popban a hangfelvétel a termék, az meg zene, sound, előadásmód stb. is.

2012.05.25. 16:14:48

@FilcTroll: Ez így van - de olvasd el Ákos dalszövegeit magában, vannak köztük messziről akár versnek látszó darabok is.

FilcTroll 2012.05.25. 18:08:16

@nagyjoco: Elolvastam sokat és nekem nem látszanak annak :)

magyar-magyar szótár 2012.05.26. 01:47:53

@FilcTroll: Van abban , hogy én, mint komolyköltőről beszélek Lovasi műűvészúrról ugye, egy kis morbus indexiensis, Indexes Betegség, az ember arra apellálva, hogy a csürhe régi papírpublicistákat, úgymint Jaroslav Hasek vagy Szergej Antonovics Popjhura szovjetorosz újságíró 1924-ből, aki ráadásul félig ukrán, negyedrészt junkr, aprajában pedig zsidó, lengyel és nemet is volt (apai s személynevét is... khrm... meghamisította, hiszen a Zwbigniewics hogy nézett vóna ki...az Abrammal)szóval ökörködtem csak. De mégis fontos annyiban Lovasi költészet, hogy egy olyan sávban tevékenykedik, amit költészetünk, ha nem mutatok rá Tandori új korszakára, kihagy. Vehetjük úghy,, hogy Lovasi Petőfi hagyományát folytava kis zsánereket [életképeket] dob föl és persze rögzíti nyelvünk haldoklásának bájos pillanatait. Lovasi szerintem az én 47-és a halálközötti, marketingszempontból VASTAGON LESZARHATÓ generációmnak dalol, mert az idén érttségizők néma HALLÓ értelmi szintjét is meghaladják a szövegei, bizonyítéka ennek a bájos kismama, aki a kölkeivel ordéjjttatja a nótát valószínű azért, mert ha a szavakat ki is veszi, de a szövegből egy mukkot se ért. Jópofa, ahogy a bő negyvenéves csávó mókás kamaszos hangon kissé moszatosan [-> alkoholiznmus és egyre...] énekel... azt még, hogy bugyit az akropoliszra, lehetett érteni, és be mókás volt och, bemókás...

magyar-magyar szótár 2012.05.26. 01:49:50

@nagyjoco: Már megint a politika, muszáj neked 2D [kétdimenziós] felületekről becibálni állandóan valamit?

magyar-magyar szótár 2012.05.26. 01:53:14

@FilcTroll: Adynak vannak kis zsáner jellegű publicisztikai versei... ezek... mint kis szines tárcák, napihírek jelentős műűvésznő érkezése a körös Parti Párizs-ba meg ilyesmi. És ezek is jók

ÉS HÁT ILYEN ÉRTELEMBE'
Lovasi is.

Az én nemzedékem számára Lovasi esete a remény[súúúúgár] volt: Jön Nagy Feró és engem is fölfedez, segít, powerel, mint ezt a pécskörnyéki gyereket.

magyar-magyar szótár 2012.05.26. 02:08:18

@nagyjoco: Sávok vannak, minden napnak/ fél hétnek megvan a maga csapásiránya.
két főoka van ennek
1. Újságírói lustaság, nem kell fölemelnie a kövér seggét a székről, mitisír [mit is sír...]a hogyishíjják ez jut akkor nekünk is az eszünkbe
2.Politikai jujgattatás: ha a Kitántorgás témájából szépen kifelejtjük azt a főlényeget, hogy az emigránsfelhozatalban ott van a 2millió afrika, a tavalyi Arab Tavasz hozadéka, meg az, hogy a tandíjon kívül egyébköltségei is vannak a külföldi tanulányoknak, pl szállás, kaja egyebek, odavissza utazá ésatöbbi pl nyelvtudás... külön móka lenne LIVE! riportozni felsőfokú nyelvvizsgásainkat a vizsganyelvükön, mennyit MUKKANNAK meg... Szóval ha lényeges doolgokat kifelejtünk
az ÁRNYALÁS

ból és csak a
NYALÁS-t tekintjük, tehát az agitprop
AKTUÁLIS csapásirányát (tegnap a kitántorgás jövőhéten meg valami más)

Érdekes ez, hogy ha nekem nemtetszó van fönn, akkor szarracímlap
ha nekem tetszó van fönn, akkor Bogiék lelkiismeretfourdalásukban, mert tegnap gecik voltak, ma jótcselekszenek.

Holott minden nap ugyanazt cselekszik:
a dolgukat ugyanis
EZÉRT FIZETIK ŐKET

magyar-magyar szótár 2012.05.26. 02:12:40

@FilcTroll: Az ő művészetük nem a drogtól, anyagozástól piától való, hanem ellenkezően, a RÉSekben keletkezett a szünetekben áradt ki. Bár Janis szüntelenül piált. Muszorgszkij akkora alkohholista volt, hogy kibontakozni sem volt képes. Az Alkoholhalál Angyalával való viadal rortozása az Egy éj a kopár helyen. Ezt "programzene" szerűen értelmezik, de Muszorgszkij[ék] azt útált[ák].. szó sincsen boszorkányokról meg kopárhegyről. Úgy járt a zene, mint a Qumby mostmúlikpontosanja, hogyugye szerelmidalocskáénak értelmezik, holott a Csikóbőröskulacsról szól

B. Hella 2012.05.26. 09:12:28

na, látom semmi új csikkcsi hétvégére, megkezdődött a Nagy Ünnepi Kacsatokozás és Wellnesselés:D

FilcTroll 2012.05.26. 10:58:06

@magyar-magyar szótár: Amennyire tudható ez, Hendrix se volt józan szinte sosem, de talán ez volt az ára, hogy ne az "adás" ölje meg, amit antenna agyszervével állandóan venni és továbbadni kényszerült.

kikoránkell 2012.05.26. 11:45:26

@magyar-magyar szótár:
Az óbudai OTP-ben kiraktak két palócviseletű bábut, amint csárdást táncolnak, alattuk pedig Lovasi gondolatát olvashatni, amely szerint a magyar népzenén kívűl semmilyen más zene nem alkalmatos mindenféle élethelyzetre, úgyismind gyász, lakodalom, munka,stb.

Tehát ő már olyan ikon, akit idézni lehet annélkül, hogy a neve mellé írnák, ki a tököm is ő!

(mellesleg, nincs igaza, de ez mellékszál)

magyar-magyar szótár 2012.05.27. 03:41:06

@kikoránkell:
Mégis, egy Kossuth-díjas, nemde.
És megyen 20évalattiaknál is, meg 40-és a halálközötti semmibemenőknél is...

Mókás ez a matyóhímzés[kalotaszegi]sziondróma is. van ugye a dizánnyos felgyövetele, mint ahogy egyes betűtípusok is feljönnek, most a 60-as évek cégtáblabetűi a divat, ezzel van kiírva időjárás fejlécek és MINDEN. Ha az elmúlt negyedszázadot tallózzuk, a reklámok bedátumozhatóak nem csak tartalmuk, hanem dizánnyuk és főleg a betűdizánny alapján is. És a dizánnyeőrr, amikor copylja lefelé az ötletet, hogy most ő, hiszen zenében a folk mennyire megy, akkor legyen ilyen a ruhatextilen itt-és-itt, nem gondolja végiog, azt, hogy ezzel ő politikaiellenérzést fog kiváltani.
Márpedig ha valamilyen motívum EZEK-hez köthető, akor jaj a motívumnak, jaj az alkalmazójának

és most így járt a népzene is [nálad] megfigyelhetnéd magadon is, ha el mernél magadtól távolodni és idegenként magadra tekinteni [le]

Ízlés dolga: Az, ami Magyarországon már nácizmusba hajló 8egyébként fasiszta) cucc, az más országokban és népeknél nemhgy nem melengeti a biztosítékot, de hidegen hagyja, csak nem is zerreg. És ezt a köryűlő népek ki is használják, a magyarokon olyasmit verbnek el magyarfasizmus címén, ami szlovákul vagy románul természetes, mint a levegővétel.
Nézd meg Szabó Dezső mai felvételét, ami detto az 1967-essel. Nem értik, hogyan lehet valaki nemantiszemita fasiszta -pedig lehet, úghy, ahogy Szabó Dezső, aki magyarfasisztoid volt, de nem antiszemita. Nála pont a németelennességben türemkedtek ki fasisztoid trombó vénák

Mertegyébként ez igaz.
Nekem pl baj van a nemzetiségiidentitásommal, amikor az Augusztusi Érő CSeresznye, az Augusztusi Szállongó Nyárfapihés Eperérlelő egek alól gyövök hazaflé, mintha édzöshazámat kéne elhagynom, már hasadozik a szívem, amikor meglátom a Mura-völgy meredélyein a 300-500 éves tanykat, a gerendaházakat.

Viszont a népzene, drindl mit lederhose, semmi, nem indít meg, sőt, röhögök a nehézparasztimunkába fradott testekhez koerografált hopp.... hopp.. hopsszá-kon. Alig emeli a lábát, egyetjobbraegyetbalra totyogian. A legszilajabb nép a bajopr, fellépnek a kecskelábú asztalra is.. totyogni.

tehát azt a VALAMIT a magyar népzene indíjja meg bennem, úgyhogy én nemértem mit nem értesz Lvasin, illetve érzem: a politikaiattitűdödet börzöli és EZÉRT mehet a kukába az egész (mint ahogy NEM LEHET annak örülni, ha matyó [kalotaszegi] paszományoz egy külhoni sztárt és lehet az a motívum csak fekete és kicsi, már egy napra ez a VIVŐTÉMA (melyik nap volt az? pár hónappal ezelőtt...)

kikoránkell 2012.05.27. 08:30:54

@magyar-magyar szótár:
Lovasinak ott nincs igaza, hogy EGY zenei stílusnak tulajdonítja ezt a kizárólagosságot, holott, mért ne tudná ugyanezt a jazz vagy a blues?!

A többi már a te paranoiád. :D

magyar-magyar szótár 2012.05.27. 08:43:05

@kikoránkell: Ezt a HATÁST én is vizsgáltam magamon [-> vö. az ennmagán vakbélműtétert végző szovjet, a minap pedig egy orosz sebész bravúrjával] Szoktam "drogozni" blues zenével, sőt undorgrundzenész koromban erdélyi magyar népdalt sétálóblues majd boogie tempóban játsztam meg ilyesmi, negyedszázaddal ezelőtt.
A leparanoiásozáshoz is kurvára hozzá vagyok szokva :D
Onnan tudom, hogy jó a csapásirány, ha leelmebetegeseznek meg leösszeesköüvéselméletezősöznek. Régi poltiszt meg polnevelői trükk. És én komoly polképzést kaptam a KISZ-ben, egy kétnapos tanfolyam üt egy szemesztert a mai "politológ"képzésben. (lásd az anekdotot a filótanáromról)
süti beállítások módosítása