OKOSKATÖRP (ül a porszáraz barlangban s a lobogó tűz  lángjaiba bámul) Ó, mi lehet most a törpiekkel, biztos alszanak lenn a faluban a kis kunyójukban az ágy melegében, míg én itt a rettenetes vadonban százveszélynek kitéve érettük meditálok!

TÖRPIEK (százveszélyen át  ázvafázva a viharban morajló vadon úttalanjában, villámok fényében, Hókuszpók ármányainak kitéve) Hahóóóó! Okoska! Merre vagy? Hahóóó! Itt vagyunk, ne félj!  

 

copyright by Peyo 

                                                                               

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr414480211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FilcTroll 2012.04.30. 09:43:54

Az előbb kifelejtettem, hogy abban a bizonyos másik mesében a független sajtó a független jegybankkal kézenfogva a független értelmiséghez megy vendégségbe.

És bár tudom, hogy visszatetsző, mégis szinte jobb magyar értelmiségi csodabogárnak lenni Berlinben (Párizsban, Bostonban, Londonban), mint itthon. Alkotóművésznek pl. biztos jobb ott, mint itt. Kutatónak szintén, tanárnak pláne. Mérnöknek, iparművésznek, papnak, közgazdásznak, orvosnak is jobb ott, bár a hivatásos segítők számára az itthoni testi-lelki nyomor jó terep, örök feladat.

Akad bőven olyan is, ki itthon a nyelvébe zárva dolgozik (pl. sajtó, líra stb.) hamar keres egy nyalható segget, mert ha nincs szárnyalás, marad a szarnyalás. (No, ez szar poén volt.)

2012.04.30. 14:30:30

A Törpök jók. Megvalósították a kommunizmust, Törppapa vörös sapjáka sme véletlen vörös...

A nagyorrú, belőlük aranyat csinálni akaró feketeruhás gonosz varázsló pedig akár a Tudjukkiket is jelképezheti...

2012.04.30. 14:31:29

Minden hétvégén megnézi a asszony őket. Szolidaritásból én is végignézem.

FilcTroll 2012.04.30. 17:12:58

@nagyjoco: És Törpilla kivel hál, ugye?

2012.04.30. 19:08:31

@FilcTroll: Az újabb részekben vannak törpgyerekek is. Dehogy ki az apjuk, nem tudni - haladnak a korral a készítők. Szerencsére a körülöttem lévő gyerekekről még tudni, ki az apjuk.

magyar-magyar szótár 2012.05.01. 04:57:34

@FilcTroll: Ez itt az egyik legnagyobb dagonya. Berlin európai főváros és nem a FőAul székhelye, mint Budapest. Budapest ázsiai nomád főváros, ahol a kán anyja székel majd székelése után a szobai pervátáját a szolgák a fából készült jurta MÖGÉ öntik ki. Ebben az országban mindig FÖL kellett menni a törzsi szállásokból a fő AUL-ba, föl kellett menni Fejérvárra föl Esztergomba, föl Bécsbe és a hazaárulók is fölmentek a Portá-hoz, pedig az LENT volt Konstantinápolyban. FŐL a fejedfeloemhez és föl, föl. Emiatt a centralizáció miatt esnek egyes történészeink abba a súlyos tzévedésbe, hogy Magyarországon feudalizmus soe volt. gye Németország konglomerátokból áll, a néhai grófságok éps hervegségek titkoshatárai máig állnak. És Ausztriában a tartományok, nem kel MINDENért Bécsbe elmenni, van opera Salzburgban és Graz-ban is és az ipari mindenhatóság sem csak a FŐ AUL-ban székel, hanem szerte. Sőt még annyival rosszabb, hogy a rendiországgyűléseet itt-ott is összehívták, pl a Hatvani Síkon (és Rákos mezeje is vidék-be számított akkoron még)

magyar-magyar szótár 2012.05.01. 04:58:48

@nagyjoco: Az a baj, hogy Ferencnek is nagyorra van. Ferenc azonban inverz Hókuszpókkal, Hókuszpók mindig melléfog, Ferenc azonban soha.
süti beállítások módosítása