Hogy [hogy’] öregszem, azt lemérhetem immáron más korosztályok tükörében is. A nyugdíjas mérnökházaspár ifjúkoromban egymással és pártában maradt vénleányukkal [pl a kor divatjának megfelelően Babának nevezték  - a szerk. kieg.] is magázódó tisztes urat s hölgyet vonszszott  magával. A mérnökúr megkérdezte nejét, átmehet-e zakó nélkül a szomszédba az olasz bajnokság eredményeivel.

 

 Közben már itt engemet is egy kedves ellenségem tatának szólított párszor. S most ahogy sétálok az egykori vállalatóriás szebbnapokat látott lakóparkjában, az egyik ángoltípusú ház konyhaablkából süvölt ki:

„Hova a kurvanyádba tetted bazmeg?” „Hát nem látod bazmeg, ott van a helyén a tévé mellett!”

A biztonság kedvéért visszacurikkolok a kapuhoz és elolvasom a reves rézbe gravírozott neveket:

Dr Ezésez István dipl. mérn.

Dr Ezésezné Dr Más Elvira jogt.

Ezek a fiatalok! –már rég nyuggerek ők is.

 

36 komment

Címkék: nyuggerek

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr164369040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann Lujza 2012.04.07. 08:20:23

azért te te ifjúkorod nem a Pacsirta idejére esik

Fenehorizont 667 2012.04.07. 10:10:42

jah. ahogy "sűrűsödik" a világ, rohamtempóban, az emberek annál jobban elkényelmesednek. és az elkényelmesedés melegágya a rossz lelkiismeretnek és a kompenzációknak, majd a frusztrálódásnak.
sztem az első ilyen nagy elkényelmesedés időszaka hívta életre a felvilágosodás nevű Nagy Fingreszelési Hullámot is.

jódolgában vész meg az eb. és tényleg.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.04.07. 10:23:08

az életkorról, pár napja a villamoson egy serdülő fiú kifejezetten nekem át akarta adni az ülőhelyét, miközben mellettem 80 körüli nénikék álltak, bottal, piaci pakkal, húzós kocsival
azóta sem tudom eldönteni, hogy rosszabbul néztem ki nálunk, vagy a srác szemében én voltam a Stifler mamája:))
off
@ödönke666: a meghívás még áll, társzerzőnek, ha érdekel
ha nem mondd meg nyugodtan, nem kell vészes elfoglaltságra hivatkozni

Fenehorizont 667 2012.04.07. 11:11:11

@Louise Steinmann grófnő:
rendben, nem hivatkozok, pedig...:) batorirobi@hotmail.com címre elküldheted. ha jól emlékszem, e-mail címre lehet meghívót küldeni.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.04.07. 15:05:13

@ödönke666: elküldtem, szólj ha nem kaptad meg

bocs Dudi, hogy itt csetelünk:)

Illinois 2012.04.07. 22:03:39

Ez az, ezek a jó bejegyzések, nem az elvont izé.

Illinois 2012.04.07. 22:06:35

... én egy hetvenes évekbeli francia filmet néztem a tévében, és azon töprengtem, tudnának-e a mai fiúk úgy férfiasak lenni, mint abban a filmben a férfiak. És arra jutottam, hogy nem, de hogy ez miért van, azt nem tudom.

magyar-magyar szótár 2012.04.10. 07:06:55

@Illinois: A korábbiférfiak meg a bitliszfiúkat látták csiráknak. Közben meg a "búzi hippikokkat". Szerintem a maimarketing dönt az ilyesmiben, pl az undi szőrzetek vagy a metroszexuális allűrökön keresztül a férfipiac számára is szórható fölösleges kozmetikai vacakságok... totálisan picsává tenni egy társadamat úgy, hogy pl a hajfestést "leterjeszteni a 6-7 éves kisleány szegmensig...

Illinois 2012.04.10. 08:54:40

@magyar-magyar szótár: Lehet, de hogy "értelmiségi" ösztönömnek megfelelően ellentmondjak: huszonéves ultrageek haverom él-hal a természetes testápolásért, kávézaccal és szódabikarbónával tisztálkodik.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.04.10. 09:36:34

ez a régenmindenjobbvolt egyidős az emberiséggel

de ha egyfolytában csak visszafejlódünk, akkor most hol tartunk

magyar-magyar szótár 2012.04.10. 12:21:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
szervusz Hanni... Ez régi vitánk margójára csak post it lapka gyanánt:
a mookszisták (meg azok szerint, akik azt hiszik, hogy a Felhomályosulás stbstbstb) szóval a moookszisták szerint a fejlődés permanens, állandó, folytonfolyívást a fejletlent a fejlettebb váltja.
más meg -pl én- azt sejti, hogy ez az izé, ez a "fejlődés" pulzál. Tehát azért azt nem tagadhatjuk, hogy a bebop korszakhoz képest a betalesiánus buddyhollyzmus kutyafasza volt, de aztán gyött a progresszívzene s a 80-as években megint a foszene.
vagy pl ilyen sok jó magyarzene, mint most (pár éve) már rég nem vót.

Ésígytovább.

Aztán meg ugye vegyük a legeslegmodernebvb vadződ ( -> LMP a mink ökopártunk ugye, ami osztán egy kurvára ződpárt idehaza)) áramlatokat, hát ezekkel Csingacsguk is egyetért és sápítoznak a sápattarcójakok közül is a jobbérzésűek, hogy bizony a Boston Philadelphia tengelyen bévül már akár mérföldekre is be kel baranolni egy kis ősvadont ha látni kíván a korai biodinamikus.
Szóvalhögy most a legeslegmodrnebb szemlélet szerint annyit végy el, amennyire éppen szükséged van s úgy, hogy ha már nincsen rá szükséged, visszavehesse (magának) a természet. A legeslegeslegeslegeslegfejlettebbszemlélet most ez és ha jól saccolom, ezzel Magas Sas is egyet értene.

magyar-magyar szótár 2012.04.10. 12:24:02

@Illinois: És akkor arról nem is beszéltünk, hogy Bill Gates A ZSűűűlöletes többmillódolláros költséggel óvja villája mezsgyéjén azt az ősfát. De szerintem a geek vadzöldizmus egyik legfaszább megnyilvánulása a Toyota Prius vásárlása és használata.

magyar-magyar szótár 2012.04.10. 12:26:13

@Illinois: [nem tudom, mennyire voltam értelmes, de próbáld megsaccolni, mekkora az "ökológiai...ö.. lábnyoma? csapástiprása egy ilyen szar illuzórikus-ződ fostalyigának, mint a Toyota Prius... Vagy ugye a kínaiszmog, ami az ára a mi vadződ szélerőműveinknek (is)]

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.04.10. 12:52:26

@magyar-magyar szótár: messze vinne

de vigyen

szóval mindég is volt az elitkult - meg a többi

szerencsés esetekben - pl ókori görögök meg részben a rómaiak is (igaz, hogy rabszolgaizmus, hódítgatás, leigázás mindentfelélő hedon stb árán) - ezek nem álltak túl messze egymástól

vagy a középkornak is volt ilyen időszakja (nem nálunk...), de a közelmúltban is akadhat elvétve példa

szóval hogy aranykor az, amikor ezek összeérnek (nevezhetjük maiszóval magaskultnak meg popkultnak, de visszavetítve ez kicsit félrevisz - mind minden sánta hasonlat)

amikor a magaskult elszakad a popkulttól, akkor a popkult süllyedni kezd, a magaskult meg hanyatlani

aztán szépen hedonista elefántcsontronyában az egyik, a kocsma mocskában a másik kileheli lelkét (és vége egy 'ciklusnak')

aztán a két kult egymástól függetlenül, de hasonló utakat jár be: vérfrissítés (pl népvándorlás, ismeretlen népek felfedezése, kultkeveredés hasonlók), vagy a régebbi, 'tisztának' vélt korokhoz visszanyúlás (reneszánsz, bartókizmus hasonlók), vagy valami technikai fejlődés (könyv, vagy hanglemez ilyesmik) szóval mindenféle hatások meglökik őket, és kezdődik egy újabb virágkor

na most az van, hogy annyira felgyorsult a világ, hogy a modernizmus nem tudta magát kifutni - és kihanyatlani (lsd izmusok, 'kortárs' klasszikus zene - vagyis kb a múlt század első feléig ) ás már jöttek az új és újabb hatások, stlusok, körök:

csak ami igazán jelentős: a jazz (és majd az ún. világzene); a film művészetté válása és hasonlók

de ezeknek sem volt idejük kifutni, mert jött a beatkorszak, punkkorszak majd a számítógépes zene, digitális fotózás, rap stb, és ma bárki bármilyen művészeti ágban dobhat egy nagyot (összeér a pop az elittel)

elvileg éppen egy virágkornak kellene jönnie - csakhogy az előző néhány korszak nem lett lezárva, eltemetve, meggyászolva... (úgy kb a romantika még lezárt, de utána szinte semmi)

ezt talán poszt-pre-poszt-poszt-modernnek kellene hívnunk?:)

remélem, érthető

öregbuksi 2012.04.10. 15:18:18

@magyar-magyar szótár: Keresd a NŐT! Jószerével már a zöm, tar frizurát hordott, mikor a fiunk is letolatta fejéről a szőrzetet. A gyermek 140 kg, 2 méter magas és golyóhoz hasonlatos a feje. Ganéul nézel ki, mondom neki.A menyünk, miért? Édes!

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2012.04.10. 20:08:56

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ... ha közbeszólhatok, egy feltevés, ami talán nem állja meg a helyét: Bartóknak "mákja volt", hogy elég konok volt ahhoz, hogy sokáig keresse és végül felfedezze a tiszta gyökereket -- nekem botfülű, a zenepiacot nem ismerő laikusként van egy feltevésem: több valóban tehetséges mai zenész egy idő után megáll, új utat keresnek, és nem találnak (Emily Loizeau, Elliott Smith), és van egy gyanúm, hogy azért nem, mert sose hallgattak Bartókot, ő ugyanis (feltevésem szerint) mégiscsak kijelölt egy irányt, ami akár a popzenében is követhető lenne.

Fenehorizont 667 2012.04.11. 04:54:49

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
ejha, ez szerintem egy igen érdekes okfejtés.

magyar-magyar szótár 2012.04.11. 05:49:36

@Chanyi: Mintahogy pl Zappa néha figyelt Sztravinszkijra is.

@A Hannibal Lektűr-attitűd: hát most a mindenjátszik korszaka van, mindendivat ( nézd csak a lakberendezést) azért fölfejthetőek a maimarketing szálai (teháthogy a tartósat és szilárdat cserélhető eldobható képlékenyre véltsd
Néha tökönrúgja magamagát a maimarketing, pl nem fog sikerülni lecseréltetni az összes csípőnadrágot hosszúderekúfarmerre, mert a hosszúderekúba nem fér el a hájguriga.
De néha meg beválik.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.04.11. 09:34:53

@Chanyi: Bartók mázlija abban is állt, hogy még "a zene mindenkié" program megvalósulása (elkorcsosulása?:) - nyomtatott kotta, rádió, hanglemez, tömeggyártott hangszerek, walkman, zenei programok... - előtti világra látott.

(az, hogy petőfi-verset is gyűjtöttek be népdalként, az csak pikáns intermezzo:)

ahhoz, hogy mozartra hasson haydn, vagy el kellett utaznia meghallgatni, vagy kézzel másolt kottákat beszerezni

ma a legújabb kelet-dél-london-alsói house, amiben szingaléz és ó-maori hangminták keverednek big band swinggel és ütőgardonnal, egy perc múlva hallgatható székelymiskaládon

és ez nem jó; vagy rossz
ez más

teljesen más

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.04.11. 09:35:57

@magyar-magyar szótár: jajjmár

ez messze nem csak marketing

sokkal-sokkal mélyebb mind okait, mind következményeit tekintve

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2012.04.11. 09:38:41

@magyar-magyar szótár: tényleg abszolút műkedvelőként figyelem a zenét, szóval csak teljesen elnagyolt fogalmaim vannak róla. Bartók zenéje saját bevallása szerint is torz, disszonáns, de közben valahogy mégis tiszta és üdítő. Ehhez hozzájön, hogy "a modern embernek disszonáns zene kell, mert ő maga is disszonáns" (József Attila).
Elliott Smith, aki a század egyik (vagy a) legtehetségesebb zeneszerzője pop-téren, az utolsó albumán ment el teljesen a disszonáns-kísérletező irányba, ami jó irány lett volna, de ha még élne szegény, én komolyan elküldenék neki egy Bartók "Gyerekeknek" vagy "Mikrokozmosz" adathordozót.

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2012.04.11. 17:37:38

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem tudom, lehet. Ha azt figyelem, honnan merít elsősorban egy valódi (könnyű)zenei tehetség (=akinek muszáj zenélnie, jó eséllyel már a szülei is tehetséges muzsikusok voltak), mégiscsak az élő környezetéből, egy francia kicsit a sanzonok világából, amit az ottani rádióban vagy akár egy koncerten hall, egy amerikai a country, blues elemekből, nagyon általánosítva.
Az biztos, hogy a mai embernek nagyon kell szelektálnia, mi érdemes a figyelmére. Ha jól emlékszem, pl. Bartóknak volt rádiója, de alig hallgatta benne a komolyzenét.
Elliott Smith volt, hogy hónapokig ugyanazt a Nico lemezt hallgatta.

De tényleg nem akarok úgy tűnni, mintha nagy szakértője lennék a témának, nem is tudnék úgy csinálni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.04.12. 00:07:50

@Chanyi: az mindenesetre átjön, hogy igen nagy Elliot Smith-rajongó vagy:)

(nekem régi* kedvencem volt Elliot Sharp)

*régi: rég nem követem a pályafutását

magyar-magyar szótár 2012.04.12. 12:35:43

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Sőt a marketing. És kizárólag rövidtávútervezés, az Éves terv Teljesítése utánunk az özönvíz és a jövőév problémája majd a jövő éb problémája lesz stílusban.
A foszene elömlése pl szerintem a 80-as években lemezkiadói marketingkoncepció volt, hiszen a józenével 300 lemezzel kihúztad egy féléleten át. A foszenei lemez kb addig kell, amíg kifizeti a paraszt, már mire hazaviszi, már halál únja. Aztán a fosautók, amiket csonthazugságokkal adnak el, az is marketingötlet volt, amikor kitalálták a gyalogosbarát autóformákat 8ugyanis a karosszéria prések betétei roppant költségesek. persze ezek a gyalogosbarátformák nem kímélik a gyalogosokat, mert a dizánnyos foslökháírtó (szintén marketingötlet, egy egész lökhárítóborítást kelljen vásárolni kis koccanás után, aminek a festése oly drága, hogy abból még három lökhárítóborítást lehetne venni.
És így végigmehetünk minden termék marketingjén, az élelmiszernek látszó tárgyak, a politikusnak látszó seggek, a töküres Obama (mint netokratív termék) és a kurva telefonmarketing, aminél borzasztóbb, gyilkosabb és pocsékolósabb talán csak a számítástechnkai marketig, az egyrekorszerűbb egyrefosabbprogramok. És tényleg, egyre korszerűbb minden, méghozzá nemvisszaalakulóan, nemintegrákhatóan -miközben beetetik az embereket a recycklinggel. Tízszer nemtartósat készítvén 10000 kJ energiát elbahharahhaházni + a recyckling költsége, egy egyrekevesebb embert (és azokat is rabszolgabérért) foglalkoztató ágazatban. vagy az a marketingkoncepció, aminek követkztében 10ezer ft ára gennyet se érő elektromoskábel és fosmikulát se érő érzékelők meg relék lerobbanása
most kapaszkodj meg: a gyáririasztó sajátáramforrása beszarik, a tulaj is síkhülye de a szerelő is, senki nem jön rá, mért nem indítható az autó és akkor az egyébgként tökéletes kis eszközt bedarálják a recyckling-ben.

Mondjál te BÁRMIT amire nem érvényes ez a "korszerű marketing". Még a gyerekszülést is bezabáájjja ez a korszerűmarketingkoncepció, nagysorozatban tízezrével gyártják a hülyepicsákat és Geréb műűvésznő esete bizonyítja, hogy ráadásul biosámán dumákat is lecopyz a maimarketing.

magyar-magyar szótár 2012.04.14. 08:38:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Sokan azt hisziok, hogy a [kézi] fűrész dógozik ha toljuk, ha húzzuk, nem. A fűrész csak tolás-ban dógozik, húzásban "pihen". Csakúgy a szájjal relativisták azért fejben nagyon jól tudják, hogy melyik fázisban dógozik a fűrész.

magyar-magyar szótár 2012.04.14. 08:41:09

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Különösen pedig az olyan történelmihelyzetekben, amikor kettő vagy több rossz közül kel választani. Amikor a Rossz alternatívája egy Másikrossz. Két kapaszkodót kínálnak, egy horgos csáklyát meg egy szalmaszálat. Melyik a jobb kapaszkodó. Hát akkor, ha öt rossz közül kell és (KELL) választani.

magyar-magyar szótár 2012.04.14. 08:44:38

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ugye, 60 évvel ezelőtt az utolsó nyájajuhász öregek hármas varkocsában az eőshmegyeri-ség maradbványát látték, 100 éve így is föstötték meg az eőshmegyeriejeket. holot ezeknek a pásztoroknak a hármas varkocsa a Marie-Theresien Hußaren hármas varkocsa és 210 éve fiatal PUNK lázadásba számított ez a hajvislet, főleg rövid ümmögökkel.
Ugye, a Nagy Hannibal Szótár elvét kel csak következetesen alkalmazni és akkor már rögtön rakásra semmisülnek meg a nájmódi relativizmusok

magyar-magyar szótár 2012.04.14. 08:45:32

@A Hannibal Lektűr-attitűd: úgy értve, hogy a fiatal az fiatal és nemppen az állami Ízlés Zenekar volt az Ezek a fiatalok. Hanem pl Braun Sándor műbőrjakiban és juhászkutyával.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.04.16. 09:44:27

@magyar-magyar szótár: hmcs orbán szabadságharca a zónijjó ellen, na AZ az ezek a fiatalok, amikor a következetes relativizmus nem veszi észre a a realitás következményeit

magyar-magyar szótár 2012.04.17. 04:07:08

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ez az egész szabaccságharc duma. (deám mindkétrészról, legjobban az Ájemeff májának és zúzájának esett jól ,meg a Zónijónak!) Namost dumára mit lehet válaszolni, dumát.

magyar-magyar szótár 2012.04.17. 04:15:42

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Elbeszélünk egymás mellett, mert olyan dumákkal gyössz nekem, amik eleve pl spekulációk, Joli nyanya féle etyepetyék arrú, hogy ugyan mi folyhat a bógárrmesteri hivatalba-ja. csak ugye amikor az ember bekapcsolja a rággyót, Bógár győőrgyötöt meg Havassos HenriG bácsit hallja, az otrszág legokosabb emberejit Traktoross Lyósga és Góbássz Sanya bácsi kocsmai szintjén okoskodni kormányzati kérdésekben.. de ez semmi, aztán ilyenbű úsággcikkok lesznek. Mjd jóravaló értelmes emberektől hallja ezeket a hülyeségeket az ember. Tehát az, hogy te ezeket csontra beveszed, és ha 20-25 éves lennél, aki nem volt katona.. nem volt KISZ tag.. semmi politikát nem tanult, fingja nincs a retorikáról és már abban a hazugságban nőtt föl, hogy 1990 óta ami benne vabn a tévében az van és amit a zússág ír az van.. de egy... hogy is utaljak rá finoman, lassan a 47 és a halálközötti, marketingszempontból érdektelen generációba érő ember, aki még tudja, hogy mi a politikai kommunikáció lényege (sőt tkp a szakmával rokon üzletágban dógozik, tehát nyilvánvalóan tiztában van azzal, hogy az Év Autója vagy az Ötcsillagos Törésteszt egy RIZSA DUMA LÓFASZ attól még az Ötcsillagos Töréstesztes Környezetkímélő autóban [CO-ja 1.27) autóban megdöglök, ha árokba hajtok vele, a "Környezetszennyező Roncs"+-ból meg (aminek a CO-ja 0,27) kzuttyabajom horzsolásokkal szállok ki
EMBERÉLET érted? Emberélet is múlik a maimarketingen, hogy egyesek bekajálják az Ötcsillagos Töréstesztet meg a Környezetkímélő Korszerű Motor című DUMÁT.
Érted, hogy DUMÁval jössz nekem és nem 22 éves vagy.

magyar-magyar szótár 2012.04.18. 04:51:12

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az Ibolya Presszót lefosztotta az előző gebines Zuggó Pötyike. A sok átbaszott beszállító, a pultnál becsapott emberek szemében az Ibolya Presszó az ibiolya preszó akkor is, ha egy korábbi, rövidideig sikeres bérlő, Talpass Jolány oktondi hülyepicsamódon (és persze sietségében leltár nélkül) visszakaparintotta. Ugye Jolány faluszerte hirdette, mi lesz az Ibolyábú, ha ő jeccer még a pútt mögé állhat.
namost a beszállítók meg finanszírozók számára egypicsa a két gebines, ők azt érzékelik, hogy IbolyaPresszó = permanens átbaszás. itt megloptak,. átvertek bennünket. na jó, mégis szállítanak valamit [ az életben AZONNALI KP fizetésre] de erről KUSS legyen. Finanszíroznak valamit, de még meg is kérik Jolányt, nyugodtan szidhaSSA jűket, sőt! Kenje csak rájuk! Sőt, hírsztelje, hogy nem is kér a portékájukból.

Az Ájermeffnek volt legionkább az az érdeke, hogy ő "elzavarva van" nehogy nmár általános lejmolás legyen! Ráadásul ugye az Ájemeff szuámára is világossá vált, hogy Gorbonkáék átbaszták őket, de csúnyán. Namost a kapitalistát a szeméylek nem érdeklik, a politika belsőügy (azzal zárja ki a zájemeff a politikát, hogy EU tagállammal nem köt addig, amíg a tagálam az EUval nem köt.
namost nem vagy te annyira nuta, mint amennyire tettetve álkérdésedet fölteszed. ugyebár 20 Mrd KIBASZOTt júróról van szó Magyarország megmentése tárgyában, ehhezn képest most Spanyolország megmentéséhez AZONNAL 400 Mrd KELL. Ebben az esetben kinemszarja le- Ezt szajkózom mióta: egy GANYI vas nincsen, mert az Ájemeff politikaifeltételt ugyan nem támaszt, de megmondta előre, valamennyi pénzt a Jónijónak KELL betennie! Márpedig a Jónióna egy ganyi vasa sincsen és azt is a BELSŐ (és nem a hátsóudvari másodosztályú) tagnak fogja fizetni.
És ehhez a "szabaccságharc" nagyon is klappol! Sőt!

ugye világos tény, hogy az Ájemeff nemtakarodott el sőt végig itt volt, sőt folyamatosan kézbentartott elenőrzött, hiszen pl megkezdődtek és rendben zajlottak a törlesztések, egy "eltakarodottnak" miért id fizetett vóna az állam. és te meg amás jóygerekek VÉGIG mit szajkóztak? A TAKARÓGGY-ot. Holott nem is takarodtak.
namost a szabaccságharc is hasonló cucc.
De a sárgacsekkadó is detto efféle, pár újságíró Jolinyénnye stílusban zsigeriháborgásában letyipetyizett és az Ónijó által KÖVETELT tranzakciósadót átkeresztelte sárgacsekkadónak, hátha ettől m ár a sokhűjjebunkaó népek főháboroödnak.
Közben meg jól láthatóan pl a hitelminősítőkre szarik a paic. általában is szarik. Most pl Soros bácsit kérték meg.. hátha őrá hallgat a piac, szart rá.

Rajzold már le magad elé egy papírra, a 400milliárdot meg a 20milliárdot, várj, segítek:

400 000 000 000 000
20 000 000 000
Mondjuk... sok ennyi nulla.
Milyen autó veszel 400ezerből
és milyet 20ezerből.
A "+büdösparaszti" logika szerint meg lehetne adni a 20ezerte, de a banki-pénzügypolitikai logika szerint pont fordítva van, ha a négyszázat gereblyézzük, akkor pont a huszasokat nem fogjuk adni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.04.18. 10:05:37

@magyar-magyar szótár:

magyarázod

de hiszed is?

hogy jófelé mennek a dolgok?

és nem az, hogy az új gebines ingyensört ígért, nem az, hogy basztatta e régit, hogy az vizezi a sört, de persze ő még jobban vizezi - hanem az, hogy a drágább és szarabb sörét elnevezi nemzeti sörnek, és azt mondja hogy ez az igazi magyar sör és ez jó és csak ez a jó és kész

nem
süti beállítások módosítása