AuauAuAu tisangörl

A te kislány a szennygö-dö-őr!

/Beatrice - Ramones parafrázis, helendzsölül, 1979.k./

 

Örjöngjünk, Vecám! >> a Magyar Televízió pöcegödörnek sem tud szakmailag korrekt módon kinézni<<

Rp.: médiajókislányonak: "Végy egy szakmailag korrektül kinéző pöcegödröt, mint médiumot." [hagynefolytassuk má'!- szerk. & szerz. megj.]

korrektpöcegödör - csúnyán beszél de a buzikat tolerálni kell

Továbbá: egy pöcegödör, ami veszélyes -avagy miért is nem jó, ha a kormánypártimédium szakmailag annyira nemjónéz má' ki hogy pöcegödör se. Akkor mi is a baj? Mértnemjóez? Kit befolyásol egy undorító pöcegödör. [pont, képtelenkérdésnek minek a végére kunkor...] Haugye szakmailag korrektnek látszana ,mint ugye pöcegödör -> korrektpöcegödör.

 

Eredetileg "tócsa, pocsolya", pőce alakban is. "Ha beléje szakadnak már feleseb zákányos (= zavaros) erek; melly tócsa, minémű pőce fog a neveze gyöngy vízből válni!" (Baróti Szabó D. : Ráday Gedeon úrhoz). Később árnyékszéket, illetve annak gödrét jelentette. Pöcegödör. Régies, illetve tájnyelvi szó.

Vagyis ez is eufémia volt eredetileg, mint a húgy [csillag] vagy a trágya [fűszer].

 

pécéz -bottal piszkál bele a pöcegödörbe. Undorral hívja föl rá a figyelmet. Kipécézi magának -rendszerességgel teszi. Peczér, pöczér. Pecér -hóhér segédje. Kutyapecér  -elhullott állatokat [emberhullákat is] eltakarít.

Azon se tudnék csudálkozni, ha pl az Őrjöngjünk Vecám jókislányai valaki nekik nemtetsző figura száját az ő ááártatlan ajakacskáikkal pöcegödörré minősítenék.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr174167711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trickster · http://svejkblogja.blogspot.com 2012.02.23. 10:00:22

Csodálatos, ahogy kunkorítják a nyelvet, csavargatják, tekergetik, amint épp megfelel nekik. Persze, jelentésbeli vonzatokkal tisztában nem lenni nagy divat; csak úgy, slendrián módon rakosgatják egymás mellé a szavakat. Azért van mindennek olyan mellékhelyiség színezete és szaga. :D

Frick László Emlékzenekar 2012.02.24. 04:45:21

@Trickster: Elsősorban a koránfarkastkiáltást és a túlságbaesések mián szavak időelőtti elkopását hibáznám inkább. De pl ha az m1 pöcegödör, mi a .. (melyikben megy a ValóVilág?)
Bejön az aranysakáll és arra már elhasználom a legeslegnagyob-at, mi marad a 44 tonna össztömeges Scaniá-ra?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.02.24. 10:11:10

@Frick László Emlékzenekar:

közszolg. pénz elbaszás marslakókra meg elvárásoknélkülifábry meg kézivezérléses hamisítás állami pénzen stb
vs
magánpénzből nyereségorientált bulvárműsor

ne már

valóvilág fika amúgy is uncsi, főleg ha nem nézed

én nem nézem pl a wrestlinget...

Trickster · http://svejkblogja.blogspot.com 2012.02.24. 22:40:24

Nagyon lejárt az olyan szavak szavatossága, mint szakszerű, tekintélyes, mértékadó stb. Vagy meg kell őket tisztítani a rájuk rakodott szutyoktól vagy pedig menthetetlenül új szavak kellenek. Vagy talán a valóságot kellene átalakítani? De ez sem jó, mert már sokan megpróbálkoztak vele. Az eredményről pedig nem kell mesélni, mint tudjuk és megszenvedtük.

Frick László Emlékzenekar 2012.02.25. 03:06:29

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem tudom. Én kb ha tizedannyira lennék magammal elégedett, minmt az Őrjöngjün , Vecám! jókislányai, venném a fáradságot és keresnék 20 alkalmasabbat a pöcegödör helyett. Amiket te felsorolsz, nevetséges és önhazug érvek, ez se különöseben érdekes, mindenki azzal kompenzál, amivel akar. A nempöcegödör jóoldali orgánumok ugyanis a 22 (vagy 24) évben edig példátlan módon most az egyszer, az elmúlt félévben súlyosan elbaszták. Az elbaszás akkora mértékű, hogy már a magyar politikában szokatlan módon néha a jóoldali politikusok is leszóltak a tevekaravánról, hogy ne így már és neennyire. Most is kb az jön le nektek, hogy nem lesz meg a 400 millió juró: hátha megbukik a köccségvetés meg végre eltakarodik a Cigány. Jó, te nem cigányozol, te a jóoldal törpekisebbségje vagy, a torta habján a cseresznyedísz egy mikulája. Még azt az önhazugságot is elfogadhatónak tartom, amivel a hazaárulók most kompenzálnak, miszerint ha jóoldali miniszterelnökünk lenne, pl Bajcsányék pinanyaló pincsikutyája, aki a beállítása szerint "semleges és pragmatikus szakember" (A tegnapi origoban is benne volt, szerinte úniós forrásokra lene szükség a növekedéshez) ... csak tudiod az a baj, hogy erre demokratikus megoldás nincsen. Erre a képletre meg a szokásos bajcsányi hivatkozás érvényes, miszerint Orbánékkal szemben megengedhető egy kis nemdemokratikus megoldás. Csak tudod az a baj, hogy pont ezek miatt a kis, negyedév-aktualitású megbaszások miatt lett ez a jó nagy.
Pont médiaügyekben ugyanis a jóoldalnak nem so lepöcegödöröznivalója van az m1-re vagy Fábryra. Sose akarsz nekem arra válaszolni, hogy.. összesen van ez az egy fő (1 fő) rosszoldali humorista és hagy kérdezzem már meg: egy se legyen? De kb ennyire érthetetlen a számomra a '26 éves kis geci államtitkár [ a 28 éves helyettesállamtitkár") baszogatása semmi kis takony címén. Hát ki a faszom legyen már.. "százéves hatdiplomás" legyen, aki "már megfelelően koros" .. Nevetséhges is vagy ezzel: Van egy krumplisverem, amire sok rosszat lehet ugyan mondanio, de a pöcegödör az éppen nem igaz. s nem is annyira hasznos túlzásbaesés. Ezt te elfogadod pöcegödörnek , mert krumpliszag van benne. Viszont a tényleg pöcegödröt meg elintézed azzal, hogy olyanra úriember nemnéz. Sajnos azonban ez azt az kérdést nem válaszolja meg, miszerint, ha így folyik a jóoldali brobboganda, ahogy eddig, tehát a jobik erősödik tőle és neaggyisten pl Jobbikos kormány lesz a következő és a jobbik csinál egy rendes jobbiktévét.. arra mi lesz a szó, ha a pöcegödröt már behasználtátok az m1-re.
és neharagudj: m1-et nézel? nem nézel. HALLLOTTÁL valamit Fábry-ról kigyűjtötted nekem a lózungokat.

Ez kommunikációsprobláéma is, a hallomásokból ítélkezés. Azt hallotad, hogy. Azt írta az újság, miszerint.

Elhidegedetten pusztánszaknmailag nézve semmivel sem jobb vagy rosszabb Fábry a jóioldalihumoristáknál azt kivéve, hogy jógyerekfüleknek kellemetlen politikaiviXXXekkel is operál. Kérdésem: Demokráciában nem lehet máspolitikaivéleményű politikaihumor? csak egyféle metszésű politikaihumor lehet???
Az m1 hiradó lebukott: kb 3 hetente egy egy jl fölnagyított túlzásokbahazudott stb-kkel. Az index-origo-hvg meg naponta.. bocsjav egy délután háromszor hazudik, kompilál, hamisít nagyobakat. Szemenszed meg ilyesmi. És jől érezhetően magánérzelmektől fűtötten.

Az m1 hiradó mitől is pöcegödrebb, mint pl az index vagy az origo?? Az m1 hiradónál stopperórával lemérheted, a legtöbb hírt inneni és onnani metszésben is tálalják magánkommentár nélkül. Míg az indexnél, origonál meg a nempöcegödörmédiában ott tartunk, hogy uszító szerkesztői zsigeri böffenet a hírsávban szerepel. Amit én megértek. Mindenkinek a magán-zsigeri véleményét tolerálom, hiszen az az "ő véleménye" haa úgy az övé, mint Lujzájé. (Óvasta a zússágba' jugye) De sajtóetikailag a hír az hír. Ne bassza már meg a jóisten, hogy pöcegödrözzenek olyan orgánumok munkássdai, akiknél KOMMENTÁR hír lehet. Egyoldalú sejtés pedig tényként tálalva.

És még egy: NEKEM ugyanmindegy, hogy most az egyszer a 24 év alatt (az elmúlt félévben) elbaszta a kommunikációt a jóoldali sajtómunkásság. (méghozzá alapvető szakmai vétség, a saját maszek magánmeggyőződésük miatti agyvérzsírtolulásban, tehát mondhatni "nem tudták, mit cselekszenek") Nem hiszem, hogy a Jobbik nyilvánosan köszönetet mond nekik. (Bár most a jóoldali kommunikáció fellélegezhet Andor feljentése miat, sőt maga Andor is..) de összességében: Erre nem volt még példa.. a nácikártyázás sem volt ennyire hatékony, erre nem volt még példa, hogy a jóoldalisajtó ekkorát sziveskedet volna akaratán kívül (azzal ellentétben!) a Jobbiknak. Na ennek örülhetünk? Venszaaan!

Frick László Emlékzenekar 2012.02.25. 03:15:30

@Trickster: A tmbrloid megoldások és a faszbúkizáció arra mutatnak, hogy szavak már egyátalán nem kellenek. Szvkb ebb a mghzk tnnk el d zt 1sz szvk. A billentyűzetet nemsokára kivezetik a piacról. Arra tippelek hogy a t9-hez hasonló mondthelyettesítő "hieroglifek" piktogramjai segítségével foly' majd a "kommunikáció. Márpedig a szavak száma kihat a gondolkodásra is, a szókincs. A többszörösen összetett mondatoknak máris annyi. Esetleg egy simán tőmondatokból csak a lendület kedvéért felfűzött összetett mondat még elmegy, de pl elég egy kis utalásos bonyodalom vagy valami allegorikus áttűnés és máris nem értelmezhető a netoanalfabéta számára a mondat. És azonnal: el sem képzelheti, hogy a hiba nála lehet (ehát a elfogásában). Hiszen a kezében tablet van vagy valami más korszerű eszköz, ami azt sugározza -neki magának is!- hogy ő nagyonmenő. Márpedig ha ő nagyonmmenő, akkor őbenne hiba nem lehet. Esze ágába nem áll papírlexikonhoz nyúlni. Pedig ha szókincse nincsen, keresőszavakat sem találhat mindig... Mátr most kisszótárat lehetne összeállítani a találattalanul elkongó szavakból. (Pont a pöcegödör is ilyen, max sima emésztőgödrök vagy áttételezések a mocskos száj-ra bukkannak föl)

Frick László Emlékzenekar 2012.02.25. 03:26:29

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mielőtt még elkezdenél mennyéapicsábaozni, rámutatoka Nagy Hannibal Szótárra. Ugyan nem nyitom ki a pöcegödörnél (ami a szótár szerint nyilván = pöcegödör -rel) . De ha megnézzük, mi a baj az m1-gyel, akkor a főbaj nem is az etika (ezt ugyan ki kérhetné számon? Tán a Klubrádió? vagy az index? vagy az origo??) hanem az, hogy az m1 kisérlete bnem vallot kudarcot. Amikor belevágtak az új szisztembe, már egy hét múlva a jógyerekmédia a "bukást" ünnepelte, de azóta hallgat. És van is miről, ugyanis politikailag töksemleges vezetőműsorai letek az m1-nek. Szépencsöndben először fordult elő, hogy a két geciTV igazodott és próbálta aláaknázni az előttük vezető m1 műsort. (egyórás "hiradó"-kkal!) Erről sokat beszéltünk már, hogy a magadfajta fennkölt vezetőészlények, tüchtigeértelmiségiek, politikailagmegfelelő jókislányok, blogerinák stb egyáltalán nem vagy alig néznek tévét, ism.: szekrényben illik tartani a tévét, amit csak akkor nyitunk ki, ha benne leszünk a tévébe és vissza akarjuk nézni magunkat. Szakmailag az összes szellemi-elite-ünk 40-50 éve lenézi a tévénéző közmagyart, ez sokszor a televíziós médiában abban a gesztusban tükröződik, hogy a magasfokú értelmisegg szemmel láthatóan idebasz valamit a bólletárnak, nesze paraszt egyé alapon (hülyéneknézés)
Ha pedig a hülyéneknézést elfogadjuk (az élelmiSZARipari mérnök se eszi a saját gyártmányát és nesze paraszt edd a kóbászomat! kezeli) márpedig fogadjuk el, kezdjük el méricsjkélni.
Komolyan kérdezem: Szerinted az internetes média vagy a hagyományos televíziósmédia vezet a hülyéneknézésben. Teháét a legÚJabb és leg MODernebb hülyéneknézési technikákat illetően (hoaxgyártás, celebrity, picsamagazinok, mágia etc)

dr Steinmann 2012.02.25. 08:23:01

@Frick László Emlékzenekar: nem szeretném két okosbácsi vitájába beleártani magam, de már mér folyton az megy, hogy ki mit mondott? Nem mindegy mit mond Vecam?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.02.25. 15:49:50

@Frick László Emlékzenekar: nem mennyéapicsázok

de most sem nekem válaszoltál ám, fel-e tűnt-e

a valóvilágtól nem lesz pöcegödör az rtl, én csak ennyit írtam

fábry: de mégis: mennyéteapicsába
úgy egy-két hete írtam le ide neked bele a blogodba, ÉN mit gondolok róla - faszé szajkózod sokadszor ugyanazt a közhelyesbalos denemazamiténgondolok hülyeséget vissza - NEKEM (vagy nem érted, mit írok, vagy nem is olvasod...?)

itt egyénként ugye viszont nem is az a kontextus, hogy milyen a fábrisó, hanem az, hogy tökmindegymilyen, mennyiennézik stb,, akkoris kapja a dellát - és ez ki van mondva

de neked erről is bajnaiznod kell egy jót
:(((

kikoránkell 2012.02.26. 13:49:50

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
" Maga javíthatatlan álmodozó. Ladó"
(Kengyel tanár úr) :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.02.27. 20:47:33

@kikoránkell: maga abban is bizonytalan, amit tud. nem olyan rossz jegy az a hármas.

Trickster · http://svejkblogja.blogspot.com 2012.02.27. 22:08:23

@Frick László Emlékzenekar:
Hasonlóra mutatott rá Umberto Eco (már nem tudnám megmondani, melyik könyvében), amikor az olasz tóksókat elemezte. Ő is azt írja, hogy a mélyen tisztelt és csodált sómen, műsorvezető csak nadon eccerű tőmondatokat buggyant ki a száján gondolva arra, hogy bizonyos rétegek a bonyolult mondatszövevények mián hamar ott tanálják hagyni a tévét vagy átkapcsolnak egy emészthetőbb csatornára (hehe, emésztő- vagy pöcegödörre).

kikoránkell 2012.02.28. 12:45:42

@vészmadár (pica pica): nekem meg a Timur és csapata :D
ha az nem gáz, akkor nemtommi.

magyar-magyar szótár 2012.03.01. 07:16:15

@vészmadár (pica pica): A Tüskevár, sőt Fekete István majdminden könyve hasznos, jó korai olvasmány, én körbekarikába vagy hatszornyolcszor olvastam a fontosabbakat
@kikoránkell: A Timur és csapata se, sőt a Távolban egy fehér vitorla se rossz...
aztán sikerült is ibolyazörpöt innom!

kikoránkell 2012.03.01. 10:13:31

@magyar-magyar szótár: A timurba pár éve újra belenéztem, hát rettentő sematikus. Katajev viszont tényleg jó mesterember, bár, a "vitorla" folytatásai egyre gyengébbek. Viszont, Alexej Tolsztoj mindig kurvajó.

Frick László Emlékzenekar 2012.03.16. 04:16:01

@kikoránkell: Én meg a Macskabölcsőbe néztem bele és hát eléggé "semati9kus"

vagyis ezt nehéz eldönteni, hogy az ember "kinőtt"-e valamit. (a Nagy indiánkönyv általunk ismerhető "ifjúság számára átolgozott változatát"

Az orosz irodalom általában nagyon erős.

Katajevnek a fivére is jó író volt ...
Szionezi a képet őpl a "sematizmus"-ról, hogy Gorkijt az Anya [sematizmusa] miatt legfőképpen a nagy bolsevik irodalomkritikusok baszták le... el is vették Gorkij kedvét a sematizmustól, ennek ellenére az Anya miatt ma nem tananyag Gorkij nálunk, meg se említik...

A séma a maimarketingben a legfontosabb, pl a harry potter kurvára egy sematikus valami... Sémagyűjtemény.
süti beállítások módosítása