Úgy voltam vele, ha már összeeszkábáltam magamnak 2 Ft-ért ezt a Török Gábor Elemez -típusú szelektív ténykeresőt, kikutatom mmmá' a  kapcsolatimátrixokban, hunna a faszbukbú tudja ennyire jól és megfelelően Francis  Fukuyama amerikai filozófus azt,  mi folyik a mai Magyarországon, ha már még Cohn-Bandit bácsinak is annyira hülyén nemmagyarázta el a felvilágosítója, hogy a magyar  alkotmánybíróság meg   magyar poégári-és büntetőperesbírói kar az kettő. Nadehát úgy voltam  vele, Cohn-Bendit kb annyira komoly figura, minmt az ágybaszarás -azért Fukuyamát csak komolyabb  emberek világosították föl arról, hogy a félfasiszta Orbán-junta miket művel a Balkánon az Amerikai Demorácia gyönyörű ajándokától Kosovo-tól két körömnyire  Északra. Amikor megtaláltam a  Hegel-Fukuyama  Társaság-ot , a Nagy Manitou-nak köszöntem szerencsémet, amit a Hírcsárda derék kis kollektívája vérrel és  verejtékkel erőlködik ki, olyanban íme , én csak úgy hasraesek szinte. 2007-ben Francis Fukuyama itt járt Magyarországon s az Ybl-klubban jó meg rosszoldali jó és rosszfilozófusok előtt  beszélt az elveszített társadalmi bizalomról, ami 2007-ben még világjelenség volt és  nem a a félfasiszta Orbán rezsim bűne... Számadatok? -ó, hogyne lennének, McCarthy és a faji-megkülönböztetés meg apartheid USÁ-jában, a múlt század 50-es éveiben még 70%-os volt a társadalmibizalom, ma [Bush USÁ-jában...] pedig már  csak 20%-os.  Nyilván személyes ismeretségeket is kötött FF és miért is ne hinne a Magyarországról  tudósító személyes ismerősének. ... de azért, ha már, elolvastam Fukuyama egyéb okosságait , nicsak, mit leltem a társadalmi tőkéről. Köszönöm, ó Nagy Manitou a  zsákmányt! És akkor Csepeli György pompás gondolatait a demokrata [ember] hiányáról már hagyom elinalni...

 

Manitou:

 

Fukuyama szerint több társadalmi tőkéhez három forrásból lehetne jutni. Az első az emberek közötti kapcsolatrendszer, elsősorban a család. A másik a racionális választás. A harmadik forrást a tradíciók, a történelem jelenti, aminek alapján az értékek [!!!]megszülettek.

 

Köszönöm, ó Nagy Manitou a  zsákmányt!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bonus  Track blogom kedves közönségének:

Ja és még mi került az  övemre   kedvenc és eléggé eltűnt emberemről, Kozma Uri-ról. Él és virul, új fesön,tessék:

 

forrás Kozma Klein Uri György már bevezetőjével felkeltette a hallgatóság érdeklődését, amikor jelezte, hogy diéta-történeti kutatásainak eredményeit tárja a hallgatóság elé. Az előadás címe: Saint Germain Grófja és a gólem’ legendája volt. A híres Habsburgok, Sissy és Rudolf, valamint a távoli rokon, Szerb Antal vélhető diarhé és ekcéma hajlamuk miatti feltételezett lisztmentes diétájáról volt szó. A Habsburg arisztokrácia és a bánatos urbánus szerzők depressziójának korabeli naplókban megörökített dokumentumaiban, puzzle- szerűen kirakott részletek között szlalomozva jutott el a szerző olyan kultúrtörténeti megállapításokhoz, melyek bővebb megismerését a kedves érdeklődő itt találja meg: http://stgermain-golem.freeblog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr144070629

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Daniel Cohn-Bendit igazi arca 2012.02.06. 18:06:18

Először is azt a kérdést kell fölvetnünk, hogy létezik-e olyan, hogy Daniel Cohn-Bendit igazi arca? Az először Vörös Daninak nevezett, az 1968-as események során, természetesen messze tőlünk hírnévre szert tevő politikusnak zsidó felmenői voltak, édesa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.02.06. 07:22:15

egyik kedvenc témámnál vagyunk, a szociológiánál
olvass Bourdieut vagy hogy is írják:))
www.ektf.hu/hefoppalyazat/nevtars/6_lecke_gazdasgi_tke_kulturlis_tke_trsadalmi_tke__s_az_oktats.html

külön feladat: gondolkozz el a tőkék átválthatóságán és a keretszámok beszűkítésén, hogy miért ilyen célzottan történt, hogy egyes társadalmi rétegek már oktatás közben se érintkezhessenek a jövendő pénz és kapcsolati tőke birtokosaival, a kör bezár

magyar-magyar szótár 2012.02.06. 07:35:11

@dr. Louise Steinmann: Ááá, ez a baj, most magadon figyelheted meg a túlkoncepcionálást. A Nyolc Év Halottkeze Jókormányzása alatt egy céllal semi se volt, minimum 2-3 cél lappangott egy lekomm mögött.
Ezzelszemben ma sokszor már egy cél se nincsen.
Túlkombinálod. Az uszítók is ugya asját túlokosságukból indulnak ki. Hogy ugye, ha ő ravasz és sunyi és "kétéltű" akor biztos ezek is valami jó nagy sunyi terven is agyalnak, meg csomagolnak meg kódolnak meg effélék.
Miondjuk egy filozófusnéniről el tudom képzelni azt, hogy kamelja, aki néki 20 millát adott és gyűlöli azt, aki az ő húszmilját kiteregette. És ezért mószerl

Sokszor intettelek már: megtévesztőek korunk "modern vívmányai" főleg a tárgyiak. A valóságban mindenben sokal primitívebb motívumok munkálódnak...

magyar-magyar szótár 2012.02.06. 07:35:59

@dr. Louise Steinmann: Nézd má' meg a pirossal kiemelt szavakat a Fukuyama idézetben.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.02.06. 12:34:24

"emberek közötti kapcsolatrendszer, elsősorban a család. A másik a racionális választás. A harmadik forrást a tradíciók, a történelem "

sorban:

kapcsolatrendszer = kollégium
racionális választás = liberális ateistából konzervatív keresztény
tradíciók = lázadás, rendszerkritika, tüntetésből ellenvélemények ignorálása, terek lefoglalása

...már csak az értékeket nem lelem

magyar-magyar szótár 2012.02.06. 14:28:42

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Köszönöm, most sokat segítettél nekem megint! Remélem , magadtól rájösz, miért és mivel!

Csak szegény Fukuyama bácsi nem tudja ezt... de miért nem...

magyar-magyar szótár 2012.02.06. 14:38:14

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szigorú magánközlésem. Liberális ateistából bárki egyszerűen is lehet pl moszlím, buddhista, metodista vagy katolikus. Sajnos az ember ennyire gyarló, pl rákot kap, megíjed és rohan Jézuskához. vagy mitörtént a jézistákat üldöző Saul-lal is a damaszkuszi úton.
Vagy mi történt a netokratákkal.

Mitörtént az SZDSZ-szel. Mi történ Kuncze Gáborral. Azt nem mondom, m történt TGM-mel, mert őnála a só muszt gó on, nála nem szám' őnála minden csak olyan, mint Győzikénél is, a só [= a feltűnési vágy viszketése] része. Most aa Le Monde Diplomatique-ba akkorát produkált, hogy ha én lennék a "kormány" főkommunikátora a goverment-pont hu egyiksarkában TGM-nek ez a cikke lenne, a másikban meg a Dópeman bazdmeghimnusza.

Vagy ott vannak a Kaszáló Mókusok. vagy ottvannak a korai matulistafikaista eszmék.

Vagy ott van Ujkihívástkereső Péter , aki jól (bár nagy haszonnal ["ki lett rúggva"]) szarbahagyta a régikihívását.

Vagy ott van barátunk Szily bácsi.

És sorolhatnám.
Vagy ott van Pesty László, aki viszont a régi maradt és ez lett vele a baj egyszercsak, amikor politikailag hirtelen nemmegfelelőt forgatott.
Addig, amíg az ember metaforikusan bajlódik szálkaszűréssel meg tevék észre nem vételével, nincsen baj. Csak a konkrétlevesek konkrétszálkái.. megt egy csomó teve karavánban bizony kurva büdös tud lenni.

Steinmann grófnő · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.02.06. 17:25:26

@magyar-magyar szótár: basszus, már mint a móricka, mindenről csak az aktuálpol. jut eszedbe
Bourdieu nem mostani magyar viszonyokról írt, talán csak bele kéne olvasni, utánanézni, nem feltenni a szokásos lemezt, ami már unalmas (nem csak nekem, a többi kommentelőnek is szerintem, hogy bármiről írnak, ugyanazt válaszolod)
süti beállítások módosítása