H E L Y S Z Ű K E
    –  pályázat  –

betoldás: Nem minden egypercesnovella, ami egy perc alatt elolvasható. És ha egyperces is, még nem biztos, hogy Örkényi Egyperces.



Örkény István születésének 100. évfordulója alkalmából az Új Színházért Alapítvány (Jászberény) egyperces novellaíró pályázatot ír ki öt kategóriában:
I. 7.-8.,
II. 9.-10.
III. 11.-12. osztályos jászsági diákok,
IV. 18 éven felüli bárhol a Világegyetemben élő magyarul írók,
V. szövegillusztrációt képező képzőművészeti alkotást készítők számára (a szövegíró és az illusztráció készítője két különböző, de ugyanaz a személy is lehet).

Egy pályázó több szöveggel és képpel is pályázhat. Az elkészült szövegeket kérjük az orkeny@malomszinhaz.hu címre március 20-ig elküldeni. A tárgy rovatba kérjük beírni a kategória számát.

A pályamunkákat Beszédes István József Attila-díjas költő, a zEtna – magazin a vulkán alatt c. internetes irodalmi portál szerkesztője www.zetna.org, a képeket Palkó Tibor Munkácsy-díjas festőművész értékeli egy képzeletbeli kiadvány szerkesztőiként.


A díjakat egy színházi előadással is egybekötött egész napos rendezvénysorozat keretében Örkény István özvegye, Radnóti Zsuzsa Jászai Mari-díjas dramaturg adja át április 2-án.


***

„… AMÍG A HÍVOTT SZÁM (HA FOGLALTAT JELEZ) JELENTKEZIK, OLVASSUNK EL,  VAGY  ÍRJUNK MEG  EGY EGYPERCES NOVELLÁT.”

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr403592213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása