A Csúszás szemléltetésére kiválóan alkamas felvételre találtam , amikor azokat a zenéket kezdtem el becímezgetni a Mindenhatoooo[ Big Brada Corp. inc. CIA & FBI & Facebook ] A Te Csü'ed! c. leányvállalatának keresőablakába, amik hatottak a kis F.V. Zappa zenei fejlődésére. Az 1950-es évek elején minálunk ilyen zene nem volt -legalábbis különösebb társadalmihatással [a vízcsapból is folyóan]  nem. Amidőn lett - akkor meg minek. Séma: amikor kellett vóna a demokrácia, akkor nem volt, amikor eljött az az idő, amit a végén már gúnyosan pekhve fikázva ejtettek kurzíve demokráciának [1977-re az, hogy demokrácia kb azt jelentette, hogy umbulda, lopáscsalás, népszopatás], akkor nem volt, amikor meg lett demokrácia, akkor szüntelen és apránként mindig volt valami indok, amiért éppen aktuálisan és csak egy icipicit és csak a jóügy érdekében föl kellett függeszteni azzal a tiszta jószándékkal, ami jószándékkal végülis az idevezető út [ahol  MOST, amerikaiul NOW vagyunk] ki van kövezve - ne győzzük megköszönni  haladójóoldali újságírótársadalmunknak és vezetőértelmiseggjeinknek ezt a kibaszott jószándékot!

 

A Csúszás megíratlan ill részleteiben kallódó [hányódó] szócikk. A szerző számtalan monomániáinak egyike : a Magyar Átok egyik főlényege a Csúszás a különböző partokon sose az van szemben egymássl itt, aminek kéne, a hídfő sziklafalba fut és az alagút kanyonba meg hasonlók. A Város egyes részei Bécsbe futnak, más részei meg Mahacskalába vagy Mozdokba. A Város egyes részein osztrák autósmorál érvényes, más részein albán iszonyok. A Miklós utcánál működik a fésű elv, a Balkán utcánál lenyomnak, mint a bélyeget.

segédillusztráció - A Buza Sándor anekdot - Buza Sándor volt a Danóbijosz Rággyó magyarigazgatója, amikor egyszercsak hívatja a bezzegnyugatifőnök és a Hungária együttes zenéjét benyomva kérdően néz rá, miezaszar?? "Mi az elmúlttízév zenéjét tallózzuk Sandor!" Buzának nem esett le a tantusz, mertkülönben Shakin Stevens-szel példálózik , hanem elkezdte bizonygatni, hogy a Hungária [meg a Dolly Roll] a '80-as évek zenéje Magyarországon. Persze a hűűddefejlettnyugati főnök mint egy bennszülött majomra nézett a koránősz Buzára és utasította, hogy a Hungáriát [is] töröljék a Danóbijosz "kínálatából" - amin a korai szakaszban és nemmellesleg csak úgy egy kies délelőtti órán Jimi Hendrix, a Cream, a Monkies és hasonló nyalánkságok is voltak, talán még az a Zappa sláger is a kettő közül, amit magyar rádiók tízévente egyszer leadnak.

Gee - Crows

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr523557976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lujzanéni 2012.01.17. 06:40:14

pedig reméltem, hogy a tegnapi beszédeket elemezve ma reggelre lesz itt egy pompás cikk, a rókáról, aki a sajtot akarja kiénekelni a szánkból, de azért hozzá szaladunk kölcsönért

magyar-magyar szótár 2012.01.17. 07:10:41

@Lujzanéni: Nem győzöm hangsúlyozni, a róka nem ad kölcsönt. Szó simcsen erről. A Rókának kell a pénz. nemróka, másféle... de az se, még a görögöknek se adott, magánbefektetőket csááábított oda a görögöknek még sokaságos államivagyonára. De a magánbefektetők a maikörnnyezetben [-> "külsőokok nincsenek" ill "O. egyedül viszi csődbe az EU-t" ]

Van itt nekünk rókánk hazai is :D

magyar-magyar szótár 2012.01.17. 07:11:17

@Lujzanéni: Édes kis vukkancs lyóka, olyan alyanosz, bisztos nem lóppik!

magyar-magyar szótár 2012.01.17. 07:14:32

@Lujzanéni: Iskolázzál már le légyszuives ezügyben:
Összesen egy (1) roszoldali humoristánk van (ráadásul szarul, azaz jól foglalt állást Új Szimnház ügyben, nem győzte a jógyereksajtó elhallgatni) De ne legyen.
46 forrás tálal egyféleképpen de ha az m1 másféleképpen tálal, fos.
én szar vagyok, elmebeteg monomániás, dilettáns, ha nem azt írom, amit 23 jóoldali orgánum 8azaz máma a rókázásra és a sajtra kéne gyártani kb hírzsardai mélységű poenokat) akor nem lenne velem baj.

hogy van ez szerinted?

lehet MÁS a hír vagy nem lehet? Szabad egyáltalán valamit másképpen látni, mint ahogy a jóoldal látja?

magyar-magyar szótár 2012.01.17. 07:17:18

@Lujzanéni: A gazdaságtudományi alapokat hiába tanítor dnekem, én annyira buta vagyok, hogy ha 4600 embert küldenek el és 2200 álláshely megszűnik, akokor csak azt tudnám mondani, hogy 4600 embert küldenek el, nem azt, hogy majd' tízeret. meg szerintem pl a 285 az kevesebb, mint az 1300 és szerintem a 800 kevesebb, mint a 13500. És szintén szerintem a 600 kevesebb, mint a 3400. De ezt a jógyerekmatek nem így tudja, mert pl a 800 több, mint az 13500. Szintén a jógyerekmatek szerint a 800 nagyon sok, de a 4700 nem több, sőt, bagatell.

Lujzanéni 2012.01.17. 09:14:35

@magyar-magyar szótár: szeerintem érthető volt, hogy az elmeborultat nem rád, hanem Ovira írtam, és a monomániást pedig arra, hogy kizárólag a politikáról lehet veled eszmét futtatni.
szarra nem emlékszem, de ha akarsz, azon is megsértődhetsz, amit nem is mondtam, de biztos gondoltam
jó pukkancskodást!

Fenehorizont 667 2012.01.17. 09:24:09

@magyar-magyar szótár:
szabad, persze. csak akkor fideszbérenc leszel :D

magyar-magyar szótár 2012.01.17. 09:29:10

@Lujzanéni: Ismerhetsz annyira, hogy nálam a szövegbéli elragadtatás nem anniyra tükröz zsigeri állapotot is.

@kchkscak: vagyok, ne feledjük, hogy vagyok! (-> oviFAN]
süti beállítások módosítása