A jóoldali sajtó kedvenc csapásiránya az "IMF-tárgyalások".

 

Persze mindig csak a felénk közelebb eső végével uszítanak, kompilálnak és hülyítenek a jógyerekújságírók. Pedig az IMF maga egy ganyi vasat nem ad. Csak közvetít hiteleket. tehát másirányban is tárgyalnia kell: hitelt MÉG folyósítani hajlandó bankokkal. Zárójelbe kéne tennem, de ugye ezen bankoknak vannak sajtósai, külső/belső sajtófigyelő emberei, akik időnként fordítómotorokkal ráfordulnak a magyar sajtó online szekciójára, ide a pontozottvonalra ..........................................................

.....................szépen képzelje el mindenki azt, ami a magyar sajtó vízcsapjaiból is folyik minden nap, majd álljon meg és gondolkodjon el fejlettnyugati vagy leumi-bankár fejjel, hogy akarna-e  annak az országnak hitelt folyósítani, ami olyan, mint amilyen a magyar onlinesajtó tükörében látszik. (azok a gyönge kezdők, akik nem tudják, milyennek látszik Magyarország a magyar onlinesajtó tükörében, azok tallózák a magyar onlinesajtóban az "Ezt írja rólunk a Fejlett Nyugati Sajtó!" -line-t.)

Cuki példával sziveskedett nekem Dr Steinmann közgazdász- és orvosnőm, azzal, hogy merészelnek ezek a magyar felsőoktatás keretszámaihoz nyúlni.  Óh, be pompás csiki-csuki helyzet ez is, nézzük csak:

1.Pénz nincsen. Még az Európai Mentő Keretben sem. Kurvanagy bajba került volna az IMF meg a Zónijó, ha az Orbányzat simán még mikuláskor behúnytszemmel és tátottszájjal lefekszik az IMF-nek és a Zónijónak. Egyetlen reménye még a  zónijónak is, ha az IMF a tárgyalásisáv túloldalán össze tud kunyerálni hiteleket. Legalább készenléti szinten.

 

2. Ha nincsen pénz a felsőoktatásra, akjkor van még egy megoldás: beszedni pénzt tandíj formájában. Nemmellesleg az IMF a magyar felsőoktatás ... ,khrmm... túldimenzionáltsága miatt 17 éve basztatja Magyarországot és mindenkorikormányait. Ha ezek bevezetik a tandíjat, akkor seggszáj -> bukta. Úgy próbálták megoldani rózsikaisztikusan balfasz módon ezt a csiki-csukit, hogy csökkentették az államilag támogatott képzés keretszámait, ami majd jól jön az IMF-tárgyalásokon. Ott ugyanis, szemben a magyar sajtóval, ahol meg sem említik, mellé rakják ezek  a magyar diákhitel programot. Itt következne a magyar jóoldal rugózása a szartseérő magyar diákhitelprogramon, ez azonban olyam mikro-szféra amire vállat se ránt az IMF-tárgyalóküldöttség. Lényeg az, hogy a túldimenzionált magyar felsőoktatás VÉÉÉÉÉGFRE ne kapjon pénzt.

 

 

Ugyanis Magyarország  -és ez bizony Fejlett Nyugati Sajtóvélemény is,  nem csak politikai kategória -  másodosztályú, hátsóudvari. Magyarországnak, hiába is hülyíti jónépét a magyar sajtó Orbán seggberúgattatásával kapcsolatban hiú reményekkel, nem járt a Görög/Olasz Móccer! És Olaszországban se csinálták volna meg, ha egy év múólbva úgyis Berlusconi-t választanák  !

Magyarország a Nyugat szemében cigányország,

 

és ha megnézik a magyar onlinesajtó tükörét, ez a cigányország érzet csak erősödik bennük. Ugye, a magyar jóoldali tehetségessajtó egyik napicélja A Cigány megbuktatása.

 

Na, most kérek mindenkit tapsikázni!

 

Utóirat: Blogomban vagy kétéve megírtam: Például a francia cigányok vándorló törzseinek emberjogi helyzete rosszabb Franciaországban, mint Magyarországon a legutolsó dalitoké is. Szlovákiában a cigányság olyan körülmények között él, amikben Magyarországon talán ha 25 évvel ezelőtt. Romániáról ne is beszéljünk. A bolgároknál a cigány a töröknél alábbvaló aljanépbe számít (ráadásul sok cigány török anyanyelvű..) Azt a poent sem hagytam ki, amikor Bruxelles-ben sátorozó román cigányokat magyaroknak cimkéztek. Ennek ellenére az a rettegés, ami elfogja a cigányoktól a fejlett Nyugatot, Olaszország kivételével csakis magyarország felé irányul. Ami, be kell valljam különben, egyik reménye is annak, hogy talán mégis löknek nekünk valamit...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr53535884

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Németországban is tárgyal Fellegi 2012.01.12. 11:53:01

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter a jövő héten Németországban folytatja előzetes egyeztető körútját, ahol Mario Draghival, az Európai Központi Bank elnökével és Jens Weidmann-nal, a Német Szövetségi Bank (Bundesbank) elnökével is találkozik. A megbesz…

Trackback: Dolgunk a kecskével 2012.01.11. 08:07:46

Feleségem szólt a minap, hogy eltűnt a kecske. Illetve nem egészen tűnt el, mert részben megvan, csak a feje hiányzik. De az viszont nagyon.Abban az értelemben nagyon, hogy ugyan a kecske nagyobb részben megvan, de konkréten azt a funkcióját nem tudja ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2012.01.11. 05:04:35

Olvass utána, hogy mit jelent az, hogy SDR. Utána írj az IMF-ről.

I_Isti 2012.01.11. 05:09:37

Ja, és még valami: a tükör, amit a magyar onlinesajtó a zország elé tart, tényleg némileg görbe az egyik irányba. Viszont 420 forintos benzinárnál normálisabb nemzetek már rég föllázadtak volna az ellen a dilettáns kormányzás ellen, ami alatt ez bekövetkezik. Ilyenkor már nem kell tükörbe nézni, hogy rájöjjünk, hogy nagy szarban vagyunk.

2012.01.11. 06:51:36

@I_Isti: Ezen s blogon ilyen nevetséges dolgokkal, mint a 420Ft-os benzin, elvi okokból nem foglalkozunk. Ezek jóoldali érvek, tehát ignoráljuk.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 06:55:14

@nagyjoco: Ne haragudj már, a 420 Ft-os benzinárat az Orbánék személyesen a kétkezükkel csinálták? Benne van abban vastagon az egész nagyidai cigánytábor.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 06:57:25

@nagyjoco: Ugye, amikor jókormányzás volt és ekkorát ugroott (arányaiban) az üzemanyagár, persze akkor is az éves fuvardíjtárgyalások UTÁN , akkor a "milánói üzemanyagtőzsde viiselkedése" volt a hivatalos indok. (Mivel te egy higgadtb gazdaságtudós vagy, aki nem zsigerből gondolkodik, a fantáziádra bízoim, hogy a milánói üzemanyagtőzsde mennyire is hat a mi beszerzési piacainkra)

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 07:09:45

@I_Isti: Megnéztem az SDR-t. És. Mutasd már meg, hogy hol juthatunk mi SDR-hez? Már még az ártatlan Gordonkapofiék se kaptak! Ugyanis, ha nem tudnád, nem csak arról van szó, hogy mi másodosztályú EU tagok vagyunk a hátsóudvarról (és cigányok is, ugye) de euroövezeti tagok se, valamint régen túl az olyan államivagyon privatizációin,m aminek Görögország még előtte van.

Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni:
Ebben a válságban az egyik legstabilabb menekülési pozíció és a bankok nagyon szeretik, a földingatlan. magyarországon már ezen kívül semmi komoly érték nem maradt. Gordonkáék adják. Orbánék mögött meg olyan "konzervatív" erők ákllnak, akik ragaszkodnának. Amúgy a magyar földingatlan piacon ÉLETHALÁL harc folyik. A maradék magyar földbirtokosság véreset húgyozik .. szarik a földszerző nyugati stróman az éppen aktuális kormnányzatra: BÁRHOVÁ elér a keze. Ez a történelmi tét, ezt fedik le a politikai húzások és a politikai húzsáokat pedig a politikai kommunikáció hazudja el.

És most jön a poen: Pont az SZDSZ tehát a liberálisaink kétszer is nagyon csúnyán keresztbe tettek a földingatlanmaffiának.
Ja és egyszer meg a nyugdíjpénztárak offshoreizálhatóságának tettek keresztbe, ez volt a történelmi búcsújuk. Pedig ez már nemigazi, ez már a Kókány SZDSZ volt...

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 07:14:14

@I_Isti: Azon jocó barátunk szokott őrjöngeni, hogy nemkészenléti lesz, nemkészenléti lesz!.. deközben még az se biztos, hogy egyáltalán ilyen másodosztályú EU-soknak való izékeret is lesz-e... A pöoluitikaikommunikáció beszél olyasmikről, amik a bakiszférának lófasz. A bankiszférának nem biztosíték egy miniszterlnök csere vagy a buziházasság engedélyezése. Őnekik VAGYONBIZTOSÍTÉK kell. Őnekik valami olyan kell, ami az Euró 8és igen ők kalkulálnak erre) dollár bukta után is biztosíték.

Orbánék nem adják.
majd adja Gordonka.
CSak ezt, hogy Gordonkáék hamar adják, demokratikusan nehéz kivitelezni, de ree lesz gyóccer a Magyar Tavasz meg a köztársaságcsere. Meg ki tudja, mi puffog a csendesamerikaiak mikrosütőjében már. Az látható jól, hogy bizponyos nagyhatalmak szuolgálatainak itt középeurópában nem volt drága nemzetiségikártyássakat játszadozni.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 07:23:19

@dr Steinmann: Az elmebeteg arányoknak az az oka, hogy nincs pénz. Erről szól ez a másfél év, semmire nincs pénz, de ezt nyiltan kimondani nem lehet, mert az egyenlő a döbető csőbetűbe cuppantásávval. ez az a helyzet, amiben a saját vérébe is beleszaratja a FIDESZT Gordonka és az Igazgatótanács, ja, hát egy kicsuit belkakilódik maga az ország is, de legalább mégnagyobb katarzisban már szinte követelni fogják Gordonka visszajövetelét.

Folyamartosan olyan amatőrségeket követelnétek, hogy beszéljen őszintén a kormány, de ha őszintén beszél, cuppan a döbetű.
Lényegében mást nem tehet, csak vergődhet.
De még le se mondhatnak nem is takarodhatnak, mert nincsen, aki a helyükbe lépjen.
Csupa efféle kutyaszorító van, csak akkor lehetne jóoldali megfelelő kormányzás, ha a Jobbikot meg a Foideszt ki lehetne zárni az óhatatlanul, mondjuk a Görög Móccer vagy az olaszmóccer esetén egy éven belül bekövetkező választásokon.
Ez a baj, amikor a sajtó királycsinló szerepbe emeli magát, de a politikához kőbuta, ám a zsigerein nem képes uralkodni. A magyar sajtó NAPONTA orbánt akarja megbuktatni és amit eddig sikerült elérni, az a fejlett Nyugat Véleményének alakítása, aminek a hatása mi? na micsoda?

Oszt akkor jössz nekem bepikkelyezésel hagyjál már ezekkel az újságírói szólamokkal, semmi közük a valósághoz.

Bazd meg már tényleg, hogy mondjam máskélpeen: EGFY GANYI VAS NINCSEN
mi a faszomból fizetnék a régi keretet?? Én kimondhatom a 300 olvasómnak, de országosan. te ki mernél állni?
Amikor másfél éve kussoltatnak bennünket, pont a fejlett nyugat a döbetűről... El kellett kommunikálni a zengazéneket.

ja és te terelsz, megbuktál a költségtérítés/tandíj témában és ügyesen engem vádolsz tereléssel...
Olyanra váélaszoljak, ami,. ami választ unásig szajkóztam már.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 07:25:21

@dr Steinmann: Hogy ne tetszene, amit Jocó mond, ez kob a Lujzáknak szánt sajtódemagógia (a pikkelyezéssel) Nem csudálom hogy tetszik az, amit talán értesz esetleg..
De ha felszorzom neked az infációval a 2008.as 309 Ft-os €-t, érdekes, ez kimarad a mai jóoldali néphülyítés emlékeiből.

I_Isti 2012.01.11. 07:49:29

@magyar-magyar szótár: Persze, az áddott magyar főd. Az.
(Egyébként minden IMF tagállamnak alapból jár egy SDR-keret, amit lehívhat, ha akar, meg szüksége van rá.)
Az üzemanyagár emelkedésének most nem a világpiac a fő oka, hanem a forint gyengesége a dollárhoz képest. Ezt viszont Viktor szar gazdaságpolitikája okozta.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 08:00:51

@I_Isti: Nem az áldottmagyarföld, hanem az olcsó. Stabil menekítési lehetőség. Bármi is lesz, nemhogy meníthető benne pénz, de többet fog érni. valamint a föld azzé, aki jelzáloghitelt kap rá. Ugye a mai hangulatban, aki ilyeneket beszél, hogy áldottmagyarföld, az köcsög , röhöfnivaló barom. Érdekes módon mégis strómanok lesznek milliárdosok abból csak, hogy bérletügyleteket közvetítenek. Még Üdítően Jóarcú Gordonka is ezzel foglakozott, mármint földkaparintással, mihelyst egy kis szabadideje lett 2010-ben, már persze nem az ő tiszta kiskezével, hanem a strómanjai által...
Tudtad azt, hogy pénzügyekben az érzelmek nem dominálnak? :D

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 08:02:58

@I_Isti: Érdekes, hogy már Gordonkáéknak se járt. Valamint amit felvettek, azt is a mostani kormányzat törleszti, meg pl az öröklött lyukakat, meg ugye itt van a fasza MALÉV ügylet is, amit tetszett volna ezeknek a geciknek abban a szarban hagyni, amibe a Nyolc Év Ááártatlan, fasztselátottkeze tolta bele ugye?

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 08:04:54

@I_Isti: Nincs most már időm keresőmotorozni neked a 2008-2009-es jóoldali sajtót, de akkor a hisztériakeltés helyett okos magyarázatokkal volt tele a sajtó és ha beállíto9dd kb 2009. jan-máj közé a keresőt, népnevelő igaz jóoldali türelmes magyarázó gondolatoktól okosodol az IMF hitelkerettel kapcsolatban, jó? Most nekem mennem kell sajna...

kikoránkell 2012.01.11. 09:48:05

@magyar-magyar szótár:

"Megnéztem az SDR-t. És. Mutasd már meg, hogy hol juthatunk mi SDR-hez? Már még az ártatlan Gordonkapofiék se kaptak"

1993-óta 3 készenléti-hitel megállapodásunk volt az IMF-fel. Az uccsót 2008-ban kötötték és a
10,537 milliárd SDR-es keretéből 7,637 milliárd SDR-t hívott le Magyarország.
(Mol-részvénycsomag vásárlása pl.)

Egyébként, szó nincs arról, hogy én lebutáználak téged(milyen alapon?!), én azt állítom, hogy manipulálni próbálsz. Nem ugyanaz!
süti beállítások módosítása