kopipaszta, kiemelések betoldások tőlem:

„Nagy baj lenne, ha holnap összeomlana a kormány. Igazi nagy baj.

 



Nem azért, mert jól végzi a dolgát. Nem azért, mert jó érzésű demokrata szó nélkül tűrheti, ami történik, hanem azért, mert egyelőre se közel, se távol nem látszik olyan kormányzati erő, amely az Orbán utáni időkre stabilitást és prosperitást tudna hozni. Sajnálom, de így van. Akit érdekel az ország sorsa, annak nem elég annyit mondani, hogy »Orbán takarodj!«, de azt is hozzá kell tennie, hogy mi történik utána. Mert a rossz kormánynál csak egy rosszabb van: az instabilitás, a kormányzóképtelenség, a szétesettség.

A mai magyar ellenzék, magunkat is idesoroljuk ( politikai, morális, emberi, szervezeti értelemben szétforgácsolt, belső viszonyait a sokfajta bizalmatlanság, előítéletesség, túlérzékenység jellemzi. A demokratikus ellenzék szervezetei, pártjai, személyiségei alig-alig beszélnek egymással, energiájuk jelentős részét az egymással szembeni rivalizálás,

 

lábtaposó tolakodás  

 

 

köti le. Ugyanakkor nem rendelkezünk közös programmal arra, hogy mi következzen Orbán után. Nem túl vidító kép. 

Nem elég demokratának lenni. 

 

Egy választó számára talán igen, de pártoknak, akik vezetni akarják a köztársaságot, ez önmagában nem elégséges feltétel ahhoz, hogy sikeressé tegyék az országot. Márpedig a mai ellenzéki mozgalmak, pártok azon túl szinte semmivel nem rendelkeznek, mint hogy erkölcsi,

 

politikai jó ízlést,  

 

meggyőződést mutatnak demokrácia ügyben.

Szóval azt gondolom, hogy két feladata van az ellenzéknek manapság.

Fokozni a nyomást az Orbán kormányon annak érdekében, hogy változtasson politikai irányvonalán, vagy ha arra nem képes, akkor távozzon. De ez nem elég. Fel kell gyorsítani az ellenzéki alternatíva (az alternatíva ám nem sokmindenféle, hanem egy [1] másik!) kidolgozását és a választóknak történő bemutatását.



 

 

Olyan kérdésekre kell válaszolni, hogy

miként lesz itt alkotmányozó többség?

 

Hogy fog kinézni az új Alkotmány? Mi lesz a sarkalatos törvényekkel? Miként biztosítjuk a költségvetés fenntartható egyensúlyát? Milyen lesz az új adórendszer? Mit csinálunk az egészségügyben, a köz- és felsőoktatásban, a szakképzésben? Mit csinálunk a nyugdíjrendszerrel? De nem folytatom.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr813536862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenehorizont 667 2012.01.11. 15:05:30

ne velük foglalkozzál! inkább válaszolj, hogy mi van az oktatásüggyel! mi van az egykulcsos adóval? mi van matolcsyval? ugye, hogy széjjelbeszták az országot? orbánviktor diktátor, nem? a sajtószabadság megszűnt, nem? NEM?
ugye, hogy szétszakadt a társadalom?? ugye, hogy az imf? a külföldilapok? a gazdaság? ugye?
válaszloj! írjad most, hogy ugye!
.
.
.
.
.

elönti a kocsmákat a cefreszag? szaporodnak a házibulik?

dr Steinmann 2012.01.11. 15:06:57

www.facebook.com/events/232684553474464/
:)))

2012. január 21.
Idő
16:00 - 19:00

Hol

Budapest, Hősök tere
Leírás

Békemenet Magyarországért
Január 21-én, szombaton délután 16 órakor

Mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk a nemzet függetlenségében, hiszünk hazánk jelenében és jövőjében, akik saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk, a kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat, s amely egyre nagyobb károkat okoz hazánk gazdaságának és a magyar embereknek.
Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék. Azt akarjuk, hogy a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei is megértsék, nem óhajtunk mást, csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni.
Mi tudjuk, milyen a diktatúra, mint ahogy azt is tudjuk, mert nem felejtettük el, hogy miképpen kell akár a túlerővel is szembeszállva az igazságért és a szabadságért harcolni, ahogy tettük azt 1956-ban, amikor Európa és Amerika népei együtt éreztek velünk. Ezért örömmel csatlakoztunk a művelt Európához, mert megtanultuk, hogy csakis a megértés, a kölcsönös tisztelet és a népek közötti harmónia ad teljes garanciát a nemzetek közötti békéhez.
Mi, magyar demokraták ezért békemenetet hirdetünk január 21-én, szombaton délután 16 órára a budapesti Hősök terére, ahonnan az Országházig megyünk. Kérünk minden magyart, aki szándékainkkal egyetért, akinek fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése, aki szentnek tartja a polgári demokrácia eszményeit, csatlakozzon hozzánk és tartson velünk! Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát! Hozzatok nemzeti színű zászlót, öltsétek fel a legszebb ruhátokat, és gyertek!
Induljunk el! Várjuk a civil szervezetek, a közéleti személyiségek és minden hazafi csatlakozását.
A kezdeményezők nevében:
Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész, Bíró Ica énekes, Pataki Attila zenész, Pozsonyi Ádám író, Schulek Ágostonné, Stefka István főszerkesztő, Szentmihályi Szabó Péter író, Szalay Károly író, Széles Gábor vállalkozó, Szőnyi Kinga műsorvezető és mások.
A Civil Összefogás Fóruma támogatja a nyilatkozatot és a békemenethez csatlakozik.

Fenehorizont 667 2012.01.11. 15:07:25

önfenntartó ökoszisztéma a hátsókertben?
best of attraktor?
luna, az ugró tehén?

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 01:46:15

@kchkscak: Most, már úgy értem, ebben a pillanatban, amikor ezeket pöcögöm TÉNYLEG el is olvassák a törvényeket, amiket eddig az interpretációk alapján (nemszabad újságírók fehéroroszországi szinten elnyomva illetve a Nyolc Év-ben tökártatlan édesarcú politiksaink által interpretáltan)

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 01:49:04

@dr Steinmann: Ó, jan.21, addig még sokminden lefolyik a gennycsatornán

valamint a névsor egyes fémjelzései mekkora bruhahhát szakgajtanak föl jógyerekmellykaskákból!

I_Isti 2012.01.12. 05:04:45

A képen Debreczeni József: A politika fertője c. könyvének fedőlapja látható:

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Debreczeni_Jozsef_A_politika_fertoje&id=107623&type=22

Nagyjából arról szól, hogy mindegyik párt vastagon benne van abban, hogy mára Magyarország valódi államformája nem a köztársaság, és nem is az RT, nem is az "ország", hanem a korrupciós banán. (Köztársaság mentes banánköztársaság.)

Ez _is_ egy olyan pillanat, ti- a kép közzététele forrásmegjelölés nélkül - amikor a "jóoldali"-nak csúfolt online és egyéb média módszere köszön vissza a jóoldalt csúfoló blogból.

spájdernecc 2012.01.12. 05:10:12

@I_Isti:
a könyv már volt a blog témája
forrásmegjelöléssel
ez egy sina visszahivatkozás
szerintem

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 05:36:42

@I_Isti: @spájdernecc:
Sőt, az is témája volt, hogy a banánköztársaság c. újságíói szólam oka (azaz banán)fogyottá vált még Gary Glitter flitterrockja (glam) hajnalán.
Most már az ökotúrisztikai elektronikaiösszeszerelőköztársaság a menő.
És hát tényleg, a borító a politikaijóízlés netovábbja, bár meg kell jegyeznem: gyanús, hogy ez a Vastagbőr mémje és az eredeti borítón nem ennyire szegfűs a szegfűvörös és nem ennyire narancsos a naracsszín üvegszem. De a faszorr faszorr (Debreczeni orrát nézzétek meg!) és az, hogy a DK szemében tükröződik így a FIdesz és az MSZP az is!!

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 06:50:20

@spájdernecc: jaaaj, a vonatnak még csak a kerekét öntik (persze fosból)
www.youtube.com/watch?v=1_YiUAy_ZLg

2012.01.12. 13:45:22

Kár volt ezért a posztért. Eddig azért jártam ide, mert még ha baromságokat is írtál, azt legalább szórakoztató formában tetted. Amihez értesz is, onnan még tanulni is tudtam. De ez - ez egyszerűen kevés tőled.

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 14:12:29

@nagyjoco: Jó, a kedvedért kiveszem a betoldásokat. Tényleg elragadtattam magam. De azt nem tagadhatod: Gyurcsánynak igaza van: a magyar sajtómunkásság annyira jaj mindennap meg akarja már buktatni Orbánt, hogy be se várja, amíg a Nagy Koala [a koalíció édi beceneve a szépídőjbőlg kibújik a Magyar tavaszra a barlangjából.

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 14:17:11

@nagyjoco: De őszintén, szerinted, mint haladóbaloldali ember szerint politikai jóízlésre vall az Sokatérő Ferenctől, hogy az MSZP széjjelkú.. szóval bahharahhaházása után ezzel a könyvvel nyitnak.. meg tolakodó lábbaltiprással kikönyöklik szegény kis ügyetlenke LMP-seket a számukra utolsó esélyt jelentő akciózásból. Ráadásul a bábocik elfelejtették a Sokatérőt lepirítani sé most már mindig késő lesz nekik így utólag...

2012.01.12. 15:02:40

@magyar-magyar szótár: Közepes minőségű cinizmusra vall, semmi több. Ez az elmúlt évek után nem lep meg, csak megerősít, hogy mindennél van lejjebb.

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 16:53:51

@nagyjoco: Bocs, de mi vall közepes minőségű cinizmusra?? Amit én állítok? Amit A Sokatérő mond? Nem tudom, de a haladójóoldal az Óriás Koala (Bajnai szerint még hajlandó fideszesek is beleférnek oly óriás koala) ... vagy akár a sajtómunkásság szempontjából is... vizsgáljuk dialektikusan. .. Nincsen igaza most is a Sokatérőnek ?? (ha a szokásos apróságaitól eltekintünk)

Szerinted nem abszurd az, hogy kb most fejezik be a zónijósok a törvények olvasását, amit a sajtómunkások szerint viszont már (nyilván interpretációik alapján.. olvasták a Lujzáknak készített onlinújságokban..)

Az sért tégedet, hogy Orbánék hülyének néznek, de az nem sért, hogy a sajtómunkásság is tökhülyének néz mindenkit?

De most komolyan: nem a nagyidai cigányok zigeunerwirtschaftja kezd ez lenni szerinted?

PesszimPista 2012.01.12. 22:49:04

@magyar-magyar szótár: Nem ez a lényeg, hanem, hogy 420 a benya, amiről csakazorbán tehet.
Persze sehol nem látsz egy oilprice/USD/EUR/FT/infláció(netalántán vásárlóerő paritás) kombinált grafikont, mer az meg nem biztos, hogy azt mutatná amit . . . . vagy legalábbis erősen árnyalná a fekete fehér képet. Azt a képet ami előtte nem lehetett fekete fehér, merugye "annyi árnyalat van még". Azóta azonban az árnyalatok is a demokrácia (valódi) sírásóinak áldozatává váltak. (És tényleg.)
Így legalább a gazdilag félműveltek tapsikolhatnak.
Tapsi-tapsi-simi-simi.
Eszem faszom megáll!

kikoránkell 2012.01.12. 23:06:49

@PesszimPista: Pista, hát Szíjjártónál milyen grafikon volt?

www.youtube.com/watch?v=CZElwyZLYtU&feature=related

Minket húzogatnak és ők élveznek.
Neked meg csak áll a...zeszed. :D

Onedin Csanád 2012.01.12. 23:12:13

@PesszimPista: Amennyiben tolmácsolhatom egy gazdilag félművelt véleményét (kellőképp sarkítva, csak hogy rávilágítsak az elvakultságra és torokgombócképző gyűlölet-tolulására):
A benzin ára 200 Ft alatt van jócskán. Az elmúlt rezsim kapott hideget-meleget a divatosan rosszoldali srácoktól az üzemanyagokat terhelő adóterhek miatt, egy külső okoktól - akkor szintúgy - mentes válsághelyzet közepette. Komolyan röhejes, hogy az akkoriban méjnsztrím kritikákat, amiket itt is olvashatott az egyszeri júzer, most nem tudjátok általszökkenteni fogatok kerítésén, hanem csak a mismásolás, relativizálás, szelektív ténykezelés játszik. Mondjuk ki: Ahmedinedzsád tehet mindenről, ezt csak a Lujzik nem látják.
Ecsém, eszem-faszom megáll.

magyar-magyar szótár 2012.01.13. 04:35:11

@PesszimPista: Magyarországon az üzemenyag (hagy idézzem Dr Antall orvostörténészt és amatőr politikust : "Fizessen, akinek telik autózásra"
az állami sápszedés egyik móccera. Terrrmészettessen Orbán is a jelenhelyzetben mégtöbbsápot szedet. A MOL mindenkoripartner ehhez a sápszedéshez. Ez a sápszedés eszköze, most olyan ez, amit itt tudományosan papoénál nekem, mintha el akarnánk hinni, hogy rendőrségünk a trafiFASZokkal jóközlekedésre nevelné a parasztot nem, hanem KASZÁL,

Az un "közlekedési felügyelet" dógozó a MINDENKORI sápszedés legaljasabb, legelvetemültebb macskajancsijai nemzetközi parkolókban, amiket több mázsa friss habos fos, emberszar, kilószánra a szemét hektószára a talajba frecskelt húgy környűl és kurvák flangérozzák az aszfaltját, ott állnak és szedik a sápot. A szájukkal mindenféle cinikusan hangzó, írásban meghatónak tűnő megjegyzéseket tesznek, amikor a kamionost a pihenőidőről vegzálják. A spáot szedik, de a kamionos nem tud inimálisan hygienicus környezetbe kiállni, amikor üt a pihenőideje órája, sőt, továbbmegyek: sokszor szarhat a hygiáéniára, a fizika törvényei miatt nem tud hová kiállni mert csak valahová tud kiállni a semmibe nem tud.
Mivel az ország 2010. májusa óta csődben van csak a mostani "kormányzat" sziveskedett elbojócckodni meg szólamokkal álcázni a döbetűt és csak a nagy CSŐŐŐŐŐBE ment bele, mej CSŐŐŐŐŐŐben eltöltött minden perc csak mosta és mosta a Nyolc Év Ártatlan Kezét teljesentisztára, hogy mást ne mondja, Idvezítő Ferenc óta folyamatosan, megszakítás nélkül túlzottdeficiteljárás alatt állunk, annyi történt MOST túlzottdeficitügyben, hogy megint továbbra is fennáll, ahogy eddig is fennállt és a Jókormányzás meg Gordonka alatt is fennállt.

Az a tudományos, amit én állítok, hogy ügyesen a MINDENKORI kormányok vagy "kormányok" [Antallnak "kormánya" volt, amit szemberöhögött a Struktúra, Hornnak kormánya volt, az első Orbán kormány kormány volt, ez meg pont olyan kamarilla típusú, muit a Ferencék "kormánya" volt).. tehát a mindenkori mkormányok igyekeznek VISZONYLAG nem inflácigerjesztő módon a sápot szedetni, azért van az, hogy mindig az éves ártárgyalások UTÁN nyomattatják föl egy kicsit a benzinárat. És előtte meg enyhébben tartják. A mindenkori novembervégi üzemnyagárak alacsonyabbak a mindenkori éveleji és főleg alacsonyabbak a túristaszezoni és aratási áraknál.

Ha olyan sajtónk lenne, mármint mindenkorisajtónk, ami nem mindig a királycsinálással/királykicsinálással foglalkozna, hanem a dolgát tenné, akkor a sápszedés tényei föl lennének tárva.

magyar-magyar szótár 2012.01.13. 04:37:23

@kikoránkell: Most már tudom, hogy Szijjártó mitől néz úgy ki, mint a mosottszar hypózva. A sok élvezésbe fonnyad el.
süti beállítások módosítása