Hááát bizisten a kékeres méteres  hús-szín bakelit tokos COCOM-listás elavult telefaxomhoz kaptam, amikor az index aktuális Bajnai-nyalásában idáig jutottam, idézőjel kezdődik:

 

 

Bajnai ugyanakkor a következő választás szürke lova is: eddig is lebegtette, és most sem tette egyértelművé, hogy készül-e politikai szerepvállalásra, és ha igen, milyen párt vagy formáció keretében. A visszatérése mindenképpen átírná a baloldal politikai térképét, annak módja és időzítése azonban meglehetősen behatárolt. /MG szignó az indexen/

idézőjel zárva...

Mi a telefaXXXomat írna át ugyan Bajnai visszatérése, amikor ki nem tudja már vagy másfél éve (pontosan azóta, hogy a  búcsúbeszédébe kétszer is belefogalmazta szépen a  "haza és haladás"-t. Mire megy ki a játék... És még az semmi, de BALOLDAL TÉRKÉPÉT! Amikor júniusban az LMP mellett Bajnai volt az ellenzék maga Hillary előtt... meg még a sajtónyalnokaik... Hát ne bassza már meg a kurvaélet, ha Hillary előtt már nem, mint politikai főbb-szereplő tündögött Gordonka (direkt ezért jött haza az USÁ-ból az ártatlannya, hogy ITT találkozzon, mint ellenzéki prominens..) Ez az MG nem olvassa az indexet se, aminek dógozik???  hát hol a kurva anyámba' van   baloldal mostanában, a szegény vidékitéeszelnökökön, vidékitanárnőkön túl tán a "baloldal jobbikja a 4k" ??? Vagy nem tán a Faszorrú Patkánypárt mint baloldal, be ne rosáljak...   Az idült alkoholista Szanyi vagy Szekeres művészurak a baloldal? Az emdéefizálódó "MSZP"??   A kurzív gúnyáját az ilyenekenek, mint ez az MG... újtérkép.. szürkeló.. Csutakot meg Ferikének hívják, mi?? ... ha jólemlékszem, farkasverembe esett ártatlan kisfiú is vót mán ez a szürkeló ! Fél évet lobbizott az USÁ-ban, kavarta a szart és "baloldali"... háááát... gyáreeekeeek... 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr973534731

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért éppen Bajnai Gordon? 2012.01.13. 15:53:11

Orbán Viktornak jelenleg nincs alternatívája sem a kormányoldalon, sem az ellenzékben. Magyarországon jelenleg egy ilyen ember van, de őt – egyelőre – nem érdekli a politika....

Trackback: Bajnait méltatta az Economist 2012.01.12. 12:15:02

A brit lap idézte a korábbi miniszterelnök közelmúltban megjelent írását. A cikk szerint Bajnai Gyurcsánnyal ellentétben nem volt a kommunista elit tagja, modern a megjelenése és nemzetközileg elismert, míg Orbán Viktor egyre inkább elszakad a valóságtól.

Trackback: Bajnai még nem tudja, lenne-e újra kormányfő 2012.01.10. 22:51:01

A demokrácia leépítése nem visszafordíthatatlan folyamat, de a köztársaságot nem elég helyreállítani, biztosítani kell a pártfinanszírozás tisztaságát és a közmédia pártatlanságát is – jelentette ki Bajnai Gordon volt kormányfő az ATV Egyenes beszéd című…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.10. 17:41:58

Profi politikai marketinggel építik fel. Az OrbánTV-n annó azt lehetett nézni, hogyan veszi le a disznajt a Nép Gyermeke a platóról. Még előtte el is kurjantotta magát, addig ne csináljanak semmit, amíg egy kupicával nem ittak.

Ilyen ez a modern világ.

kikoránkell 2012.01.10. 18:04:28

És most mért vagy kiakadva? Persze, hogy hülyeség baloldalról beszélni Mo.-on, legalább is hagyományos értelemben. Persze, hogy Bajnai nem szürke ló.(hogy a picsába jön ide a "szürke"?)Persze, hogy nem írná(sic!) át a térképet, bár felvetne érdekes kérdéseket.
Ez a faszi(Mg), nem ért a szakmájához és csúsztat is. De, hogy ez téged mitől akaszt ki, az Indexhez való viszonyodat ismerve hát ez a talány nekem.

Fenehorizont 667 2012.01.10. 18:26:08

én a fényképig, meg a beharangozószövegig jutottam az indexen. vicces hónapoknak nézünk elébe, asszem. indul a bajnai-promóció.

úgy megkeresném az egy évvel ezelőtti hsz-emet, amiben leírtam, h sztem bajnai lesz a csodafegyver, és verném rá a faszom.
a V2, a Me-163 és a Me-262 egyben!

mondjuk anno úgy gondoltam, h az mszp egyben marad, és vhogy ők nyomják ki maguknak miniszterelnök-jelöltnek.

dr Steinmann 2012.01.10. 18:43:23

ez a blog olyan, mint egy időgép
hallani benne sokat arról, hogy mit cseszett el az előző ormány
meg mit fog a következő

csak éppen a jelen, az nem hibádzik, arról minek írni:D

dr Steinmann 2012.01.10. 18:47:18

akkor újra próbálkozom

minek kellett bepikkelyezni kétharmados betonytörvénybe az egykulcsos adót, ha már első alkalommal EZ a kormány kijátssza a saját törvényét?

pitiáner személyes bosszún kívül milyen ésszerű magyarázata van a felsőoktatási felvételi arányok elmebeteg kialakításának?

és minek volt olyan sürgős beletúrni a jegybanktörvénybe, ha világos volt, hogy az ájemefftárgyalásoknak ez a legnagyobb gátja?
én inkább ezekről olvasnék, persze, indulhat egy történelmi arcképcsarnok is Bethlen Istvánnal, meg Rákóczi tevékenységének elemzésével
és egy galaktika-ufómagazin rovat is, hogy mi lesz 2245-ben

kikoránkell 2012.01.10. 18:59:32

@dr Steinmann: Persze, hogy te azokról olvasnál, amik téged irritálnak, de sztem ezt (ál)naivitás Duditól elvárni. Ha egyszer neki Gordon csípi a szemét, akkor is róla fog írni, ha már felülbélyegzett forinttal fizeti az internet számláját.
Tudod te, hogy a téged érdeklő témákról megírja a frankót a Vincent vagy a Kapitalizmus, de te vagy a leghűségesebb jáccótársa ebbeja epatálós játékba', ezért semmitől se riadsz vissza.
Elismerésem!

Fenehorizont 667 2012.01.10. 19:02:34

@dr Steinmann:
orbán egy diktátor, matolcsy szétbasszta a gazdaságot.
a sajtószabadságot lábbal tiporják, a jogállamot megszüntették.
a felsőoktatást tönretették.
a imf-tárgyalásokat ellehetetlenítették. lassan már úgy kell könyörögni nekik, hogy had fizessük az adósságot, annyira elüldözték innen őket.
bedőlt a forint.

a fidesz kormányzása szétszakítja a társadalmat.
a gazdagoknak mégjobb lesz, a szegények mégszegényebbek lesznek.

a jobbik náci.

Fenehorizont 667 2012.01.10. 19:05:13

ja! kifelejtettem, hogy oda a demokrácia.

dr Steinmann 2012.01.10. 19:15:51

@kchkscak: szerintem mi meg értelmesen megdumcsiztuk, hogy nekem 12 egytucat véleményem van, ezért lógva hagyjuk egymást

Fenehorizont 667 2012.01.10. 19:29:56

@dr Steinmann:
csinálsz, amit akarsz, bazmeg :D ha nem akarsz, nem válaszolsz. sztem senki nem nyom fegyvert a fejedhez, hogy írj vissza.

dr Steinmann 2012.01.10. 19:48:31

@kchkscak: nemrég kifejtetted, hogy sablonos tucatcuccokat irogatok ide be, most meg, hogy kb. venszan színtjén vagyok, akkor mégis minek akarsz velem csacsogni? úgy karitative, hogy pátyold kicsit szegény hülye Steinmannt? :D

Fenehorizont 667 2012.01.10. 20:21:52

@dr Steinmann:
jej. és még én vagyok gyerekes...

I_Isti 2012.01.10. 20:52:21

"A nagy privatizációk elmúlásával a CA-IB csapata feloszlott." Lószart. Viktorék nem szerették a tőzsdét (mert már akkor sem értettek hozzá) így a tőzsde az első kormányzatuk alatt is ellenség volt, gyakorlatilag megszivatták a kisbefektetőket, és a CA-IB-ot is: nagyon sok kisbefektető részvénye akkoriban "fagyott be".

PesszimPista 2012.01.10. 21:13:36

Dudi: Nincs ma Mo.-n értékelhető baloldal, a Feri kicsikicsukizta végképp őket is, ahogy a Szadeszt sem másképp sőt egymással csikkantotta ki őket. Hogy valakit saját akaratára fojtsál meg, míg mindezen közben a megmentődnek tekintsen végig. Valódi bravúr! Közben meg Schmukk Andor szállítja a "tömeget" az LMP operaház előtti tüntetésére. Szerintem ezek endorfinmérgezést kapnak a röhögéstől naphosszat. "Andor: Te gondoltad volna, hogy ezt is beszopják? Feri: Ismersz. :-DDDD Andor: Na ja! Persze hiszen hozzád képes Joda mester ipari tanuló! :-DDDD"
Tényleg senkinek nem szúrt szemet, hogy a "Nagy tüntetés"-en komoly fölényben volt a "Tisztelet társasága"?
Na de Dudi! Te mondod mindég, hogy feriék végképp semmitsem szimpla, de még csak akár duplefedelűen sem.
Hát jóreggelt! Itt a tripladik quattrdik és a többiedik fedél/fenék elővetülő árnyéka.

2012.01.10. 21:36:16

@kchkscak: Most miért mondasz ilyet. az, hogy az új kormnáy alatt 35%-al emelkedett a benzin, 30%-kal adóztatják meg a kafetériát, vagy 8%-kal emelik az áfát (huszonhét osztva huszonöttel szorozva száz a képlet, mielőtt kötekedsz), nem jelenti azt, hogy Matolcsy szétbaszta a gazdaságot - sőt. Ez az unortodox láthatatlan siker! Tapsi!

Az, hogy 10-12 ezer forinttal kevesebbet keresnek azok, akik eddig is keveset kerestek, és 40-50 ezerrel többet, akik addig sokat, nem jelenti azt, hogy kettészakítják a társadalmat, áádehogy. Ezt a dolgozó tömegek kérték külön, mert így igazságos. Az, hogy közben ez 500 millárdos lyukat üt válság közepén, meg külön dícsérendő, az unortodox láthatatlan siker alapeleme. Tapsi!
A 260Ft-os svájci frank és a 248Ft-os dollár mellé simogatóan hat a 320Ft-os euró, a forint stabil, erős, azért gyengül, mert az euró gyengül - ezt maga a Vezető mondta! Köszönjük, Emese!

Ezt a blogot csak a hozzád hasonló hírbuzik bírják elviselni. Szóval ne csodálkozz, ha csupa ilyen ember kommentel errefelé.

Fenehorizont 667 2012.01.10. 21:49:40

@nagyjoco:
áh, tipikus. panaszkodni, siránkozni, na az megy!
ezért tart itt ez az ország!

dr Steinmann 2012.01.10. 21:57:12

@kchkscak: következő nálad a menetrend
normális csevej, majd váratlanul valami iszonyúan tapló személyeskedés minden előzmény nélkül, utána megint csevej...
na, ettől szeretném megkímélni magam
úgysem bírod ki, hogy ne személyeskedj, ne minősítgess

Fenehorizont 667 2012.01.10. 23:24:54

apu, kezdődik!

verebesistvan.tumblr.com/post/15633886785/az-egyetlen-lehetoseg?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201201

lassan el is kezdenek sorakozni a felvilágosult, pártfüggetlen, hiteles, objektív véleménnyel bíró haladógondolkodók és értelmiségiek.

persze szigorúan, csakis a demokrácia érdekében! :)

Fenehorizont 667 2012.01.10. 23:42:13

micsoda főcímek lesznek még itten!

a le monde szerint magyarország egyetlen reménye a kilábaláshoz...

a die welt szerint a magyarországi gazdaság csak egy ehhez fogható kaliberű...

a new york times terjedelmes cikket közölt bajnai lehetséges visszatéréséről...

az európai liberálisok felsorakoznak bajnai mögött...

minden angolra könnyen lefordítható címekkel megtűzve.

és persze szép képekkel illusztrálva:
-bajnai kisfiúsan mosolyog.
-bajnai pajkosan néz.
-bajnai farkasverembe esett legkisebb királyfiasan tekint az objektívbe.
(ebből a 43. változat került az index címlapjára, amit a laza, közvetlen stílusban írt cikkhez fotózó fiatalember baráti hangulatban választott ki az alannyal közreműködve, miközben a gőzölgő kávé mellett pötyögtette a 300 ezres szerkesztőségi fényképező kijelzőjén a fotókat egymás után nekije)

persze mindez nem most. majd. most még nehéz idők járnak.

kikoránkell 2012.01.11. 00:40:16

@kchkscak: nem is rossz! erre már adnak kőccsönt is.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 02:21:43

@nagyjoco: Mint már többször említettem, hír- poluitika -és történelembuzi vagyok. Tehát pl amikor azt olvasom egy (különben zseniálisan megírt) történelmi regényben, hogy kedvenc magyar korailiberálisom (erdélyi fejedelem) a török portához küld követet és... khrmmm .. szóval izél a törökkel, akkor a
kinyílik a sváb birkakörmelő kés a zsebemben a nemzethyess dühtől. De olvastam Weööres A kétfejű fenevadját többször is.
Mivel MOST se pénz se posztó nincsen, bár erről a bambagyárunk hallgat, de EGY VASAT nem tudna közvetíteni a zájemeff.. és nem tudna adni a zónijó se

valamint reális veszély az, hogy az amerikaiaknak sikerül az idén lerohasztaniuk Európát (ami többek között dollárbamenekülésekkel "fölitatja" a dollárhígítás inflációshatását is, ráadásul pont a választások előtt a netokraták a gumielnöküket még egy ciklusra be tudják nyomni a hagyományoskapitalisták ellen...

teghátugye pragmatikusan azt mondom, hogy a magyar politikának sürgősen találnia kell egy embert, aki tud amerikaiul és aki benyalta magát az amerikaiaknál és ez bajnai.

Csak nem mindegy, hogy a török portával ki tárgyal.

Bajnai ugyanis egy olyan magyar netokratív spekulalista réteg képviselője, akik 20 éve pusztítanak, rabolnak fosztogatnak azzal, hogy úgyis el van baszva minden, A Struktúra velejéig rohad és ha mi nem öljük le a bölényt a 2 kiló bélszínért (a többi ottrohaggyon) akkor éhendöglik a bölény. Bajnaiék nem egyszerűen "klasszikus kapitalisták) akik ellopnak valamit és aztán továbbműködtetik. Ha ők ellopnak valamit, kiveszik a javát és oittrohaggyon a többi. És a "Nyolc Év Ártatlankeze" , ha megnézzük, mit TETTEK rtehát konkrétan hogy folyt a leisztingerizáció..

És a másik a baloldaliság.

Senki nem volt képes széjjel és agyonbaszni a magyar hagyományosbaloldalt, csak ezek a netokratív spekülalisták. Én nem vagyok baloldali, eleve.. hogy mondjam.. "genetikailag" nem vagyok baloldali. De vannak baloldali barátaim is.

Nem te vagy az egyetlen baloldali, aki szóba áll velem... de nézz meg egy pár szájjalliberálist: egy mm-t nem tolerálnak belőlem, miközben dudogják a kis szájinkójukkal, hogy ők wuuudeliberálisok.

És INNEN érdekes az LMP MSZP-ellenessége.
Most Karácvsony Gelygőke az LMP apjafaszát apprehendálta.. ha nem figyelünk. Ugyanis Karácsony az MSZP-t okolta a Fidesz 2/3-adáért.
Eddig stimmel is! csakhogy nem egészen az MSZP, hanem azonbelülis Gyurcsán (és az igazgatótanács másik tagja, Bajnai) a felelősek a kétharmadért. ha GYurcsány lemond és előrehozottválasztások lesznek (nem pedig ugyanabból az igazgatótanácsból egy Szürke Ló [valójában Sötét Ló !!] lép elő, akkor nincemn kétharmad.
És Karácsony ezzel árulta el magát, persze jópáran tudjuk azt, hogy az LMP egyik fő küldetése a Bajnai-nyalás.

...szóval volt a Törökmagyarországban olyan politikaikényszerűségg, ami a Portához kényszerítette gazsulálni a magyart.
Csak nem mindegy, ki az a magyar.

Ha az USA csődbebassza Európát, AKKOR kell tényelg gazsulálnunk ott.

Vaclav Klaus már egy jónagyot gazsulált.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 02:24:14

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem ez, nem a mocskosgyalázkodóindexx, az a szoikásos napi csapásirány.
Ez most nyalásirány és bambagyár. Sértően hülyének néz benneteket Hanni az index, de ez se az én bajom :D
Arra épít az index ezzel a bambagyártással, hogy Finom Budai Urak és Úrhölgyek nem hírbuzikok osz' ússe olvasnak semmit azt is ritkán oszt ,már elfelejtették ezt a Hillary históriát (amit "balalsóficakban" írt meg amúgy is az index júniusban)

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 02:26:13

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem tudom, mit akart MG ezzel a szürke lóval. valószínű, nyalás közben egy kis ajakazás lett volna, hogy a szürkeló vaszoráját lágy száj-ajakai közé véve meghuzigálja dévajan. Amúgy Sötét Ló lenne (a sötétben sok [minden] ló egyforma)

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 02:42:43

@dr Steinmann: Erről már többször beszéltünk, ugye az, hogy a mostani oormány mit basz el, arról 100000 watton megy a tamtam. Tudom, hogy a májadnak-méhecskédnek s egyéb zsigereidnek az esne jól, hogy ha nálam is UGYANAZT a műsort kéne élvezni.

Mint már többször kifejtettem, a fő bajom azzal van: Ha teljesülne a magyar sajtó óhaja. Van ugyanis pár bibi, amire a magadfajta politikai analfabéták még linket se tudnak adni:
a magyar sajtómunkásság nagyon lelkesen foglalkozik BÁRMIÁRON ennek az orrmányzatnak a bedöntésével. Ugye az egyik megoldás az, amit a magadfajta naívák beszopnak, miszerint Orbánt seggberúgják és Ábránydi Liány lesz helyette a miniszterelnök, de ezzel nincsen semmi megoldva. Ebbek maximum annyi lesz a következménye, hogy a jóoldalon a személyesérintkezésekben elterjed az, hogy Ábránydi Kittike testőrtei kutyakorbáccsal verik az óvónéniket és a gyermekcse társaikat (ez az MSZP alkoholista tagozatának urbanlegendje) Illetve Ábránydiné pénzért szopott a bibó Kollégiumban (Mi Liberálisok) Az újságokban pedig kétértelmű sandaságok, Áránydi egyik unokatestvére Simicska egyik cégéhez köthető, sógora pedig zsidózótt a faszbúkon.
Azaz kb 2 hét múlva ugyanez a móka folytatódik. Ezzel nincsen semmi megoldva.
Az alapképletre nincsen megoldás, miszerint ha a jóoldalnak sziveskedve seggberúgják ezeket mind, lecserélik a köztársaságot, hogy a tákolmányozás poroblémája meg legyen oldva (csak úgy szólok, linkeljél már nekem jóoldali orákulumot, amelyik elárulja nektek, jóhiszeműeknek, mi a telefaxxxomnak is az az Új Köztársaság ... mert én tudom, de az én szavam a 100000 wattban ugye..) Még mindig nincsen megoldva.
Ahogy az Arab Tavasz tanulságai mutatják.

Azaz ZÁROSHATÁRIDŐN BELÜL ami max egy év, új választásokat kellene tartani. Nincs is demokratikus eszköz a Jobbik kihagyására, meg hagyy idézzem magamat, "egy nácinak semmibe se kerül az abnyját is eltagadni, na bumm, legföljebb logót meg nevet változtat és?" mindamellett, hogy ráadásul a Jobbik fasisztoid jegyeket (ha mutat) És a fasizta ellen MÁSFÉLE gyóccer kell[ene].

Magyarul: semmi más nem kéne, csak hagyni a demokráciát MŰKÖDNI.
1. Soha nem lehetett volna a FIDESZ-nek kétharmada, ha gyurcsányék aprókban, hétköznapokban fel-fel-nem füüggesztgetnek demoökratukus amutomatizmusokat. Minden alkalommal az egész jóoldal csak tapsikázott és a fideszen röhögött, amikor Gyurcsányék elegánsan kizárták percekre a demokratikus automatizmust, pl nem mondtak le 2008-ban. 2008-ban a magyar sajrtó nem külföldre rohangált, ha inflációval korrigálom, maiFt-ban kifejezve 2008-ban volt 340 Ft is az € .

És megint elismétlem neked: lesz még Magyar Tavasz is. És akkor majd a bájos pofid előtt a 2006-os csürheizmusra mondottjaidat fogom meglebegtetni, te pedig majd jól elmagyarázod nekem, hogy a 8 méternél szélesebb és 42 cm -nél magasabb barrikád nem 200 fős fizetett provókkal, az viszont jogosbarrikád. (Mert ugye a te szívednek.. májacskádnak és egyébzsigereidnek cukik xcsinálják)

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 02:51:26

@dr Steinmann: Megint te maga állítottad ki az igazolást arról, hogy politikai analfabéta és egységsugarú bekajáló vagy: A MÁSIK választása ezeknek a seggszáj lett volna a felsőoktatás ügyében: a tandíj bevezetése. az IMF 17 éve basztat bennünket a felsőoktatásunk miatt. Mert hogy jön ahhoz egy európahátsóudvara, egy cigáűnyország, hogy ilyen felsőoktatása legyen. Ki is vannak adva a keretszámok és Bokros óta az is, hogy csökkenteni kell DRASZTIKUSAN a felsőoktatás támogatását.

Az IMF hitelt KÖZVETÍT és TÁRGYAL(na) bankokkal. ÉS azok a bankok, akik esetéleg hajlandóak lennének piacikamaton hitelt adni KÉRNEK is valamit azokon a tárgyalásokon!! ÉS KÉPVISELNEKK érdekcsoportokat. ÉPs azon érdekcsoportok érdeke az, hogy a cigányország cigányország MARADJON.

kikoránkell 2012.01.11. 02:55:14

@magyar-magyar szótár:

"Mivel MOST se pénz se posztó nincsen, bár erről a bambagyárunk hallgat, de EGY VASAT nem tudna közvetíteni a zájemeff.. és nem tudna adni a zónijó se"

Ezt ugye az IMF és az Unió számláinak naprakész ismeretében kockáztattad meg? :D
Tudom, hogy jó a humorod, remélem te is elröhögöd magad, amikor ilyesmit írsz le.

2012.01.11. 06:15:43

@kikoránkell: Fogalma sincs, hogy működik a bank és a pénzrendszer, ezt a félelmetes baromságot tényleg komolyan gondolja. Lásd például 2008-as euró inflácóval korrigálva 340Ft lenne most - el se kezdem magyarázni, miért nem így számolunk.

dr Steinmann 2012.01.11. 06:19:34

@magyar-magyar szótár: VAN tandíj, évek óta, miről beszélsz? a költségtérítéses hallgatók aránya elég jelentős
és nem arról beszéltem, hogy általában miért csökkentettek az ingyenes keretszámokon, hanem arról, hogy lehet, hogy miközben évente 20 ezer műszakis lesz ingyenes vagy félig ingyenes, majd 3ezer bölcsész is ingyenes - ezzel szemben 250 közgazdászt finanszíroz csak az állam

a nevetséges kis személyeskedést pedig hagyd el légyszíves, pontosan tudod, hogy soha nem jövök ilyen hülyeségekkel, amiket itt a napi pol. bulnyálból kiszedtél

szóval mégegyszer megkérdem
minek kellett bepikkelyezni kétharmados betonytörvénybe az egykulcsos adót, ha már első alkalommal EZ a kormány kijátssza a saját törvényét?

pitiáner személyes bosszún kívül milyen ésszerű magyarázata van a felsőoktatási felvételi arányok elmebeteg kialakításának? (nem, nem az imf, hol mondja ezt, hogy a gazdasági egyetemeket főiskolákat szét kell baszni?)elmondom neked, azért így alakultak a keretszámok, mert ezek az közgazdász oktatók eléggi kritikai hangot ütöttek meg eltolcs hülyeségeivel szemben, most eltolcs visszaüt

és minek volt olyan sürgős beletúrni a jegybanktörvénybe, ha világos volt, hogy az ájemefftárgyalásoknak ez a legnagyobb gátja?

na, ezekre próbálj válaszolni, ne mellébeszélj:)

dr Steinmann 2012.01.11. 06:25:08

@kchkscak: ha már ilyen szépen kibékültünk :D
beszállhatsz te is Dudi mellé, és ne lózunggyüjteménnyel gyere, mert én nem ÁLTALÁBAN kritizálok, hanem egy-egy konkrét húzást
szóval, hajrá, neked is adott a három felsorolt intézkedést, szerinted ezeknek van bármilyen ésszerű magyarázata (mármint felsőokt. arányszámok, egykulcs bebetonozása és kijátszása, jegybanktörvény)

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 06:43:08

@kikoránkell: Attóül, hogy a számládon van pénz, nem leszel karit5atív.
Az tény: Nem állt össze az EU 200 Mrd€ mentőkerete (amiból 10 vagy 20 Mrd jutna nekünk, ha kellene)
Az IMF pedig hitelt KÖZVETÍT azaz nem adja, hanem közbvetiti Babyface Gordonkának se adta csak KÖZBVETÍTETTE. Azt tudja elérni az IMF hogy a vakmerő magánbank, amelyik ilyen sajtóvihar tájékoztatása mellett van még akkora barom, hogy készenléti kerete is nyújtson, az -az IMF reményei szerint- a rendes EU-s kamatért ad hitelt és most mondd meg te, mi ma a "rendes EU-s kamat)
Mert addig rendben, hogy idehaza a jóoldaliújságírás csak a sajátválságunkat mutatja is meg okolja is, de egyébként mi újság is van? Ha nekünk a nemlétező 200 -ból adnák a 10 vagy 20-at, a 180 Mrd meg kinek is kell? Ugye, hogy erről nem olvasol a jóoldali TUDOMÁNYOS sajtónkban?? (a rosszoldali meg ostoba hozzá, hogy erre rámutasson)

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 06:43:42

@kikoránkell: Engem butázol le és [megint] te nem tudsz.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 06:58:45

@dr Steinmann: jajhát ugye, amikor a KÖLTSÉGTÉRÍTÉST bevezették, akkor a sajtó számára cukorbólszopott politikaigarnitúra orrmányozott és ellovagoltak a NÉV-en (nem tandíjnak nevezték).
A tandíj az tandíj.

A költségtérítés meg költségtérítés, te is butázol engemet, de nem gonolkodol.
Az a költségtérítés, ha szemeszteremnkét 800ezret vagy másfél millát fizetek És az a tandíj, ha szemeszterenkét 3ezret vagy 30ezret fizetek. Hülyéskedel velem amikor te is engem butázol le és te kevered a KÉT KÜLÖNBÖZŐT??

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 07:02:27

@kikoránkell: Szerintem a sötét lóra akart volna szegény asszociáltatni, hogy MÁR nem annyira sötét ló, kezd szürkülni (föl) a háttárből. Vagy nem tudom. De az, akki egyetlen pillanatra elhitte, hogy Gordonkáik émég a földingatlanvagyon miatt nem jönnek vissza egy búcsúkaszálásra, az menjen el a To5talcar-ba tesztújságírónak ott el lehet ökörködni az afféle kilisékkel, ha nem tankolják tele a tesztre kiadott autót, akkor "pontatlan a váltó".

dr Steinmann 2012.01.11. 07:08:52

@magyar-magyar szótár: ne terelj, a kérdésre pórbálj meg valami okosat, esetleg

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 07:45:28

@dr Steinmann: Itt aki terelt (el a figyelmet arról, hogy megbukott a tandíj és a költségtérítés fogalmának összekeverésében, ) te vagy. Értsd már meg az isten szerelmére, hogy amin te nyafogsz az nagyonhosszú táv, félév. Itt PROMT azonnal kéne megoldást taláni. A piacokon a kofákat, lujzákat meg nagyjócó barátunkta nyugtatja meg Orbán takarodása. Attól, hogy Orbán takarodik, az amerikaiak embere nem kerül pozícióba. A sajtó nem hagyja abba a kirtálycsinálást, az Orbánt váltó "új miniszterelnököt" gecizi agyon. Ami kívülrőlnézve ("A Fejlett Nyugat Sajtótükréből visszanézve") nem megnyugvás. teljesen amatőr és politikaiszakmaiatlan a háziasszonyábrándod. Politikai küzdelem esik egybe a válsággal és semmi se drága. Ésmivel Görög/Olasz Móccer nem lesz. Valamint amerika már ki is jelentette, hogy nem akar szakértői kormányt.
Azt lefordítom neked magyaról magyarra, mit jelent a szakértői kormány nemakarása: Demokrácián kívüli eszközt ennek a "kormányzatnak" úgy a leváltására, hogy ne kelljen demokratikus választásokat tartani, mert azt a szarkavaróknak sem megfelelő oldal nyerné meg még jövőre is. Még Vágó bácsii is csak ábrándozik, amikor azt mondja, hogy jöjjenek a fasiszták és abból majd tanul a magyar nép.
A magyar sajtómunkás nem fogja abbahagyni a királycsinálást, addig, amig a nekik megfelelő Gordonka kegyeskedik annyi nyősztetáés után csakis szivességből és tényleg kéretve magát az élre állni.

Erre mondjál megoldást, nem tudsz: mert nem is olvashatsz. mert erre csak olyan megoldás van, amit nehéz lesz lenyelned.

Fenehorizont 667 2012.01.11. 08:28:22

@dr Steinmann:
olvass róla objektív bírálatokat szerte a neten. had ne linkeljem be nekedis sorba, kötőjelezve, hol találsz olyat...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.01.11. 09:27:42

@magyar-magyar szótár: na de a d_o_l_o_g_r_a (aka tény - ami nem vélemény, ezt határozottan állítom:) nem reagáltál

megint nem arra

(és amit persze visszakézből cáfolt szijjártó - illetve ugyan a dolgot nem cáfolta, hanem hogy ők nem is úgy, meg majd izé... szóval lécci ...mert ez is egy tipikus szálka, szálkácska... )

kikoránkell 2012.01.11. 10:20:50

@magyar-magyar szótár:
Nem így van. Az IMF-nek száznyócvanvalamennyi tagországa teljesít befizetéseket, emellett gellérthegynyi aranyuk van, amiből időnként eladogatnak, ha kell. Az, hogy ezt bankok kezelik, nem azt jelenti, hogy az nem az ő pénzük, mert de.
Az a 200 milliárd, ami szted nem áll össze az istennek se, az már a megemelt keretet jelenti, merthogy alapból van kb 350 milliárd ebben a csomagban, ezt akarják asszem 600-ra emelni.
Szóval, totális tévedés, hogy ne lenne pénz erre a mi kis mentőcsomagunkra.

Viszont, ha sokáig izmozunk, elérhetjük, hogy mégse kapjuk meg. Én továbbra is úgy látom, hogy kéne egy gyám is a lóvé mellé és hozza a Wartburg-féltengelyt!

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 13:14:00

@kikoránkell: És gondolod, hogy az IMF meg a Zónijó tökhülye és nem tudják, hogy mit tett a Nyolc PÉv Ártatlan keze, amikor Sokatérő Ferenc rögtön olyan költségvetési trükkel mutatkozott be 2005-ben, ami valószínű Piroska néni szerint eléggé eredeti ötélet volt, ámde Bruxellesben egy Citroen Kacsa váltórudazattal nózoikták meg, mert ott már 1992-ben ócskatrükknek számított.

Éshátugye a magyar néplélek, hogy och jönne bár egy külföldi okosember, aki rendet rakna a [cigányok táborában].
Megugye a Malév 100 Mrd-ját is Eltolcsy kúrta.

Rászánok egy félórát, nagyon nehéz 2008-2009-ben bányászni elő okos népnevelő index cikkeket, de túrook neked egy párat mert nagyon tanulságosak. Én szivesen hiszek inkább neked egyébként.

Most különben azon öriz az origó, hogy az Európa Bizottság újabb csapást mér magyarországra hiánycél nemtartás miatt.

Amúgy neked mi a teóriád arra, ha nem kell szakértőikormány, akkor mi kéne. Nekem a Magyar Tavasz -nál alkalmasabb ötletem nincs.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 13:16:45

@nagyjoco: Jut eszembe, mennyire bejövős marketing volt ez, 2006. februárja körül a Sváby -féle TV2Napló ezzel szórakoztatta a jóoldali nagyérdeműt (tőti a kóbászt Orbán). Baginacsa nem tudta vóna olyan gatyarohasztóan előadni.

kikoránkell 2012.01.11. 14:32:56

@magyar-magyar szótár:
Biztos vagyok benne, hogy anno átláttak Fletón, pont ezért, énmiattam ugyan ne keresgélj a neten, nem tudsz annyi rosszat mondani rá, amennyit én mondtam a regnálása alatt, bár, talán más idíttatásból.

Az én magyar néplelkem aszondja, hogy sem az USA, sem az Unió nem fogja megbuktatni OV-t, de kormányátalakítást fognak szorgalmazni(diplomatikus voltam), informálisan megkérik, hogy húzodjon hátrébb és hagyja játszani az orthodoxait kicsit. Ezt persze lefordíthatod úgy is, hogy megint a multik fognak kaszálni, csakhát nekünk attól se lett jobb, ha ők szívtak. Talán némelyik hajlandó lesz újra beruházni egy cseppet.
És igen, én nem bánnék egy okos külföldit, volt már ilyen és Horthy nem gondolta, hogy ettől cigányország lettünk, ellenben Ovinak kapóra jönne és az ellenzék is csendesedne. Én meg letennék némi pénzt Szent Antalnak.
Ettől még a Fidesznek óriási mozgástere lenne a belpol egyéb részein.
Ennek én nem örülök mert feltehetőleg kompenzálni akarják majd a kudarcokat, de ezzel együtt tudnék élni. A gazdasági csőddel és a költségvetési bohóckodással nem.

Gyurcsány kell a francnak, Bajnai viszont jót tenne a bizalom visszaszerzéshez, de alkotmányosan MOST MÉG nem tud hatalomra jutni, marad nekünk az Unió kegyelme. Ha fáj, ha nem.

Ezt gondolom én, ettől még bármi lehet.

dr Steinmann 2012.01.11. 14:46:52

@kchkscak: itt és most nyilatkozatot teszek, bármit terjesztenek rólam rosszakaróim és ellenségeim (sőt, egyes barátaim) NEM szeretném Gordonkát a miniszterelnöki székben látni

dr Steinmann 2012.01.11. 14:50:31

@magyar-magyar szótár: én nem azon problémáztam neked, hogy miért nem takarodik, hanem három roppant egyszerű kérdést tettem fel
kettőre nem is böffentettél (mert nem tudsz mit, védhetetlen a kormány álláspontja) a felsőoktatásnál meg terelsz
nem azt kérdeztem, hoyg ÁLTALÁBAN miért vonnak ki pénzt, hanem hogy miért basztak ki a közgáz egyetemmel meg gazd. főiskolákkal, míg másokat viszonylagosan békében hagytak
ARÁNYOKRÓL beszéltem, hogy ha le kell vágni, akkor hogy lehet, hoyg az egyiknél levágnak mondjuk 30%-ot, a másiknál meg 95%-ot.
ne engem akarj itt vizsgáztatni meg szavakon lovagolni, hogy tandíj vagy költségtérítés, mert nevetséges és kisszerű válasz, melléduma

Fenehorizont 667 2012.01.11. 15:14:10

@dr Steinmann:
szuper vagy! ha most 4-5 évvel ezelőtti troll-korszakomat élném (akkor nekem újdonság volt, hogy beírok valahova, és vadidegenek válaszolnak), akkor megkérdezném, hogy leszopsz-e.
de ezt biztos taplóságnak vennéd :D

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 02:03:38

@dr Steinmann:

Hjjjjahhhjhogy szerinted a szavakon való nevetséges rugózsá az, hogy te súlyosan, alapvetően tévedve keverted össze a tandíjat (mindenki fizet viszonylag keveset) a költségtérítésessel (kevesebben, de MINDENT fizetnek,, a jótanulók meg semmit -> mivel eleve nem is számíthat munkára minden diplomás, a jótanuló nemfizet és jódiplomája lesz és lesz munkája, a rossztanuló meg fizet azért, hogy fölösleges -de magyar Bálintnak köszönhető, diplomája lesz és munkanélküli) És megfoigtalak, mert te magad gúnyolódtál azon, hogy egyesek háromduiplomája is mitér?? Háromdiplomás munkanélkülijeink vannak
Hogy is mondjam neked meg az őszintét... nincs szükség közgazdászokra. Erről már sokat elvitatkozgattunk, de egy termelővállalatmnál is az szokott lenni afelállás, hogy van egy fő kreatívkönyvelő és agyatlan kontírozó picsákat követel maga alá. A Netokratív Spekulalizmus -ban az egy dolog, hogy a kapitalista a halálosellenség (ez téveszti meg a haladóbaloldaliakat :D ) de kreatív könyvelőből se kell.
Nézd ennek magad utánagogélizhatsz: A Zónijó 15 éve basztatja Magyarországot a felsőoktatási struktúra és finanszírozás miatt. tele lettünk munkanélküli diplomásokkal. érted, beszél a jóoldali uszításban a MOSTDIPLOMÁZOTT (tehát a jórendszerben feljött) frissdilomás a KILÁTÁSTALANSÁÁÁÁG ról és munkanélküüliségéről, de ti gyűlöletetetkben ezt is ezeknek a nyakába varrjátok. miről lehet INNEN (mnutatom) tovább beszélni. Ez a koörmány másfél ébven át lefeküdt a Zónijónak és szoptanyalta , sziveskedett eljátszani azt, hogy nem ez a Zónijó gyengepontja (pedig az volt) MÁMA szoiveskedik új dolognak elinterpretálni a sajtónk a deficitcuccot, holott arról van szó, hogy egyszerűen csak folytatódik az, ami alatt már a jóoldali megfelelő szupoer profikormányok alatt is voltunk. A zónijó nem lát változást, túl sok szerintük a diploömás és túl sokbna kerülnek az államnak. neked meg mindegy, az a lényeg, hogy legyen TÁMADÁSI felület 8amit mutatnak neked, ellhallgatva lényegi részeket meg összefüggéseket) Ez az egés, miközbemn "szaklmai és tudományos" hivatkozásaid vannak, Rózsika agyonbaszattatásáról szól, hogy dögúőjjön Rózsika, kb ennyit látsz. Én meg ugatom, mióta, hogy felesleges dolgon rugózol, mert az az időshorizont, amiben a Rózsika NEVÉHEZ kötött tákolmányokból lenne is valami, nem Rózsikának kiszabott idő, Rózsika akkor már majd nyugdíjas gimnáziumigazgatónéni lesz és ha el is hangzik a neve, csak azért, hogy a Mókus a kaszáját beletörölje

Ezt nem értem, mit akarsz ELEMEZTETNI velem olyan épületen, aminek az alajai se lesznek megásva. Meséld már el nekem ma, hanyadika van? 2012. jan 12-én MIT A FASZOMAT foglakozzak az oktatásitörvénnyel, én nem szeretek kukában kotorászni. Miért nem tudsz egy egészségeset mélyet klélegezni, jót tenne a zsigereidnek. Rózsika kuka, enter. Sőt

Hogy is mondjam neked meg az őszintét... nincs szükség közgazdászokra. Erről már sokat elvitatkozgattunk, de egy termelővállalatmnál is az szokott lenni afelállás, hogy van egy fő kreatívkönyvelő és agyatlan kontírozó picsákat követel maga alá. A Netokratív Spekulalizmus -ban az egy dolog, hogy a kapitalista a halálosellenség (ez téveszti meg a haladóbaloldaliakat :D ) de kreatív könyvelőből se kell.
Nézd ennek magad utánagogélizhatsz: A Zónijó 15 éve basztatja Magyarországot a felsőoktatási struktúra és finanszírozás miatt. tele lettünk munkanélküli diplomásokkal. érted, beszél a jóoldali uszításban a MOSTDIPLOMÁZOTT (tehát a jórendszerben feljött) frissdilomás a KILÁTÁSTALANSÁÁÁÁG ról és munkanélküüliségéről, de ti gyűlöletetetkben ezt is ezeknek a nyakába varrjátok. miről lehet INNEN (mnutatom) tovább beszélni. Ez a koörmány másfél ébven át lefeküdt a Zónijónak és szoptanyalta , sziveskedett eljátszani azt, hogy nem ez a Zónijó gyengepontja (pedig az volt) MÁMA szoiveskedik új dolognak elinterpretálni a sajtónk a deficitcuccot, holott arról van szó, hogy egyszerűen csak folytatódik az, ami alatt már a jóoldali megfelelő szupoer profikormányok alatt is voltunk. A zónijó nem lát változást, túl sok szerintük a diploömás és túl sokbna kerülnek az államnak. neked meg mindegy, az a lényeg, hogy legyen TÁMADÁSI felület 8amit mutatnak neked, ellhallgatva lényegi részeket meg összefüggéseket) Ez az egés, miközbemn "szaklmai és tudományos" hivatkozásaid vannak, Rózsika agyonbaszattatásáról szól, hogy dögúőjjön Rózsika, kb ennyit látsz. Én meg ugatom, mióta, hogy felesleges dolgon rugózol, mert az az időshorizont, amiben a Rózsika NEVÉHEZ kötött tákolmányokból lenne is valami, nem Rózsikának kiszabott idő, Rózsika akkor már majd nyugdíjas gimnáziumigazgatónéni lesz és ha el is hangzik a neve, csak azért, hogy a Mókus a kaszáját beletörölje

Ezt nem értem, mit akarsz ELEMEZTETNI velem olyan épületen, aminek az alajai se lesznek megásva. Meséld már el nekem ma, hanyadika van? 2012. jan 12-én MIT A FASZOMAT foglakozzak az oktatásitörvénnyel, én nem szeretek kukában kotorászni. Miért nem tudsz egy egészségeset mélyet klélegezni, jót tenne a zsigereidnek. Rózsika kuka, enter. Sőt

dr Steinmann 2012.01.12. 08:14:44

@magyar-magyar szótár: pillanatnyilag érvényes törvény, tehát nem tudok vele nem foglalkozni.
A tandíj, stb...ez az intézményeknél sem ilyen egyszerű, van, hogy költségtérítés címén tulajdonképpen csak egy részösszeget szednek be, sat, szerintem senkit sem (még engem sem érdekel, hogy ezen rugozzunk, hogy hívják a beszedett pénzt).

tanulni más miatt is ajánlatos, nem csak a diploma miatt, pl. magasan képzett társadalmakban alacsonyabb a bűnözés, egészségesebb módon élnek, tudatosabb állampolgárok az emberek.

A mukanélküliségi adatok pillanatnyilag azt mutatják, hogy egy diplomásnak HÁROMSZOR akkora eseélye van elhelyezkedni, mint egy nemdiplomásnak.
A diplomások kb. 80%-a van állásban, szemben az országos átlaggal, ami alig van 50% felett. A képzetlenek alig harmada van bejelentett állásban.
a tények makacs dolgok, Dudi:)

I_Isti 2012.01.12. 08:23:35

@magyar-magyar szótár: Nem a diplomásból van sok, hanem a képzetlen munka nélküli erőből. Valamint az oktatás a magyar rendszerben nem azért van, hogy a tanulókat okosítsa, hanem hogy a tanároknak jólfizető állása legyen. Ahol a "jó" természetesen ugyanúgy relatív, mint mint minden.

dr Steinmann 2012.01.12. 08:28:27

@I_Isti: jólfizető:D
azért már...én is tanár vagyok, és mondd, ha nem tanítunk semmit állítólag, hogy lehet, hogy egy csomó magyar munkavállaló gond nélkül megfelel külföldön is
ne legyél már nevetséges, persze, a tanár az mind hülye
tököm tele az ilyen közhelyekkel, eézrt tehetnek meg velünk bármit, mert az emberek jelentős része szerint csak Ő maga dolgozik, a többi (mávos, postás, orvos, tanár, stb) meg tökhülye és lusta
nyomjál le egy hetet egy iskolában, utána megbeszéljük
pl. amikor vagy 10 éve elbuktuk a PISA-t meddig hallgattuk
hogy azóta több felmérésen is elég jól szerepeltek a tanulók, sehol nem hallod, mert a sikerre nem vevő itt a nagyközönség, csak a buktára

I_Isti 2012.01.12. 09:50:37

@dr Steinmann: Szövegértés?

"Jólfizető" leírtam, hogy relatív.

Továbbá nem azt írtam, hogy "a tanárok nem tanítanak semmit", hanem azt, hogy az iskolarendszer célja nem a tanulók okosítása - hanem az, hogy a tanároknak legyen állása. Ezt mondjuk a legújabb főiskolai tapasztalatomból írtam.

Nem mennék iskolába tanítani, bár amikor a tanárok sírnak, akkor el szoktam mesélni az öcsém nagy élményét, amikor őrmesterként félanalfabéta katonákkal kiküldték őket a vízszintesen szakadó hóba robbantási gyakorlatra. Lejárt szavatosságú tnt-vel.

Életem legnagyobb modernkori csalódása az oktatási rendszerbe való betekintés a gyereke(i)m által. Egyébként.

dr Steinmann 2012.01.12. 10:44:16

@I_Isti: csókoltatlak
nem vitázom veled
elegem van az ilyen "oktatási szakértőkből" mint te
egyrészt nem sírok, én szeretek tanítani
másrészt talán jobban kellett volna a gyerekeknek iskolát választani
most süssem el a közhelyet, hogy van jó kórház, meg jól működő cég, meg jó sportoló, meg jó színész, éppígy van jó tanár, jó iskola, és rossz is
egyébként:)
és úgy mellesleg, te mi is vagy? a te pályádon minden cég és minden kolléga egyformán jó?
amelyik szülő sír, annak azt tudom mondani, tetszett volna körültekintőbben iskolát választani:)
a főiskoládra ugyanez - talán másikra kellett volna beiratkozni
a legtöbb ember még a fodrászát is gondosabban választja meg, mint az iskoláját
de milyen lózunggyűjtemény már a "minden tanár hülye minden iskola szar"
most komolyan ezzel akarsz itt villogni?

I_Isti 2012.01.12. 11:25:44

@dr Steinmann: Drága dr Steinmann, persze, csakhogy sehol a világon nem mondják az alkalmatlan tanárnőre, hogy jó tanárnő, és sehol a világon nem mondják egy közepes iskolára, hogy jó iskola, és sehol nem mondják egy rossz iskolára azt, hogy jó iskola.

Kivéve Magyarország.

A falunkban 1 db iskola van. Persze választhattam volna olyan iskolát is, ahova minden reggel el kell autóval vinni a kölköt, és minden délután el kell hozni, de nem vagyok abban biztos, hogy jobb, mint a jelenlegi. Sőt. Tudom, hogy nem.

Fenehorizont 667 2012.01.12. 11:56:55

@I_Isti:
meg amikor 6 falura jut egy db iskola, azt nesze, válogassál.

2012.01.12. 13:06:03

Az iskolarendszernek csak az egyik célja az, hogy a tanároknak legyen állása. A másik, a legfontosabb cél, hogy legyen valahol a gyerek, ill. minél később kezdjen el munkát keresni. A többi, mint társadalmi mobilitás, kompetencia, meg ilyesmik, max. járulékos haszonként vannak elkönyvelve. Persze van a tanulásnak olyan haszna is, amiről a hangzatos lózungok szólnak, a tanulás tényleg egy elég nyilvánvaló módja a felemelkedésnek, de ez a dolog inkább az egyén szintjén dől el, nem rendszerszinten. Ugye rendszerszinten az úgy nem működhet, majd mindenki jól diplomát / menő szakmát / kutyabőrt szerez és akkor majd mindenki jól felső tízezer vagy legalábbis megbecsült középosztály lesz.

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 13:08:03

@I_Isti: DEzt ugfattam vpolna én is a grófnőnek még az ilonkanéniék botrányna idejében. "Helyiszinteken az iskoláka a pógármesterek ijafijainak a "frakciótagokbnak" meg az apjuk reves kaszájának az elhelyezését szoilgálták, a kapa tanított a szakiskolában, a toll meg csirkkét belezett a maszekbarneválban. Persze a grófnő ezt nem tapasztalhatja, mert ő olyan régióban él, amihez csak nem is nhasonlítható az ország többi 3/5-öd része.
100 vidéki iskolát, ha megpiszkáltál, legalább mindegyikben 2-.3 ilonkabácsit meg sacinénit rejtegettek pl eszmei órákat fizetgéltek nekik meg nemlétező szakköri órákat számítgáltak be "sajnálatból" Addig tartható voolt ez, amíg el nem kezdődött az iskola meg az egészség meg a MÁV meg a BKV és hagynesorolojam frontokon a kishitelekből hónaprólhónapra vonszolódás. Azaz a 2010. májusi csőbetű. Amikor már mindn hónapban külön kis hitelecskéket kellett kikönyörgélni MŰKÖDÉSRE. (Akkora érett be az önkoörmányzatoknál az a csőd, amit Sokatérőék eredtileg 2007-2008-ra terveztek volna be a FIDESZre rojasztani a becsődölt önkormányzatokat és akkor majd a nép útálta volna őket azb önkormányzati választásokon si.
Tök föloösleges a vita, mert a grófnőSEMMIT nem tud (fingani ugye ő nem fingik) az iskolagazdálkodásról. meg arról, hogy mekkora kupleráj, kifosztottság és nagy NULLA NULLA NULLA maradt Bajnaiék után. csak ugye kussolni kellett.. csak a csőőőőőőőbetűbe volt szabad elindulni és a döbetűről kussolni. (Amiről nem kusssolt Kósa Lajos).. és miért? Na, most látni csak igazán, hogy érdemes volt-e kussolni a döbetűről...

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 13:15:28

@ifsz: Például én nem találTAM annyira tragikusnak a jogász túlképzést, mert ez így ment az Aranykorban is, sok parasztpolgár is jurátust csinált a fiából, elvégezte az egyetemet, de bojtárkodni már nem kezdett, minek, volt egy jogász a családban.. Afféle nagyérettségitz jelentett a jogi kar elvégzése, azuitán a pógárgyerek MÉG elvégzett valamit. Csak ugye.. most itt ez a rengeteg diplomás munkanélküli, a Zónijó 15 éve basztatja Magyarországot a túl sok diplomás és a magas felsőoktatási költségek miatt.
Ahhoz már valami eszelősség kell, hogy MOST végzett búúúbánatos diplomások panaszát EZEK nyakába varrják. Iszapbarna nagy könyvet, telefonkönyvméretűt lehetne telefirkálni EZEK hibáival, de ez már aztán tényleg, ez a rinyálás: Ezt nem megérteni, hogy a Zóünijó meg a Zájemef is kifoigásolta a túlképzést. A jó zsíros-kövér osztrák bürökráciában nem lehet ennyi embert elbújtatni.
és most jön az adu:

Elbocsátottak a közigazgatásból vagy 1000 jogivégzettségű embert. És EKÖZBEN arról panaszkodiknak az érintettek, hogy nem tudnak ilyen alacsony keretszámokból elég embert képezni a közigazgatásba. Amikor tömeges a jogászok munkanélkülisége már.

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 13:24:54

@dr Steinmann: Nem minden iskola szar és nem minden tanár.
De ilponkabácsi szar. És sacinéni is takaroggyon. "De hát úúúgy sajnáljuk" .. de pl faluhelyen, mondjuk egy 5000 lelkes faluban minden évben szerez tanári diplomát legalább 2 gyerek. Egy egy ilyen 63 éves ilonkabácsi.. mert ezek a legragaszkodóbbak ám, 20-30 elengedett fiatal tanáridiplomás távozott miattuk. És engem ez borít ki, ez a kontraszelekció. Meg ez a fajta rosszul értelmezett szolidaritás, ami az egészségügyünben is végül a feudális pyramid rendszert tartja fönn... ez a kpézkezetmos.
Senki nem mondta, nem kell hisztizni ezen, hogy mnindentanárszar meg mindeniskola.

De az tény, hogy 22 év szemete meg ganaja terheli az iskolaügyet. Most persze a csődben jóhogy ezek (mneg Rózsika) nyakába könyvelik. Csakhogy ennek a szarnak harmadában Magyar Bálint a gazdája! És meg se említtik a nevét békésen hawwájjzik a nyugdíjában. Mondjhatni, ha Hoffmann a magyar iskjolaügy rózsikanénije, akkor Magyar Bálint az ilonkabácsija volt. Jóakaratú.. persze.. ismerek én is olyan ilonkabácsit, aki.. végülis... jóakaratú volt, pl az isten is gyakorlatvezetőnek teremtette egy szakmunkásképző tanműhelyébe.. csak.. az a baj, hogy ő ennél följebb törekedett...

2004-ben vagy 2007-ben még úgy ahogy elbírt egy iskola 2-3 ilonkabácsi fizetésével. De 2010-ben már nem.

Nadehát a BKV ügy detto, ezt is ezek meg tarlós nyakába varjátok. De aki metróval közlekedik,. tapaasztalja, hogy némelyik metróvezető úgy vezet, mintha meg akarná ölni a szerelvényt nagygáz/óriásifáél a félet sz9inte ölik! Mintha a szerelvények szétbaszására játszanának...

Nadehát ezeket a szerelvényeket már 5-6 éve le kellett volna cserélni..

Ugyanilyen dolgok terhelik az iskolaügyet. nem Rózsikát védem ezzel, hanem azt mondom, ha aprijjás: akkor kapjon mindenki, ne csak az, aki 7%-.ban felelős, kapjon már az is,. aki 33%-ban!

I_Isti 2012.01.12. 15:02:46

@magyar-magyar szótár:
metro: klasszikus szovjet teknyika, nehéz szét..ni. viszont 4 üzemóránként (állítólag) szemrevételezéssel ellenőrizni kell a forgóvázat, hogy nem reped-e. Mer' ha igen, akkor csere.

Nálunk a faluban egy katolikus iskolában bizonyított keménykezű igazgatónő kinevezését tagadta meg a képviselőtestület - a franc se tudja miért. Most van egy mb. igazgatónő, akit a régi tanárok közül választottak. Nettó protestáns vagyok, de egy erőskezű igazgatónéninek talán még így is örültem volna.

BKV: persze egy normális jegyrendszer lehet, hogy belekerülne néhány százmillió forintba, de azonnal szolgáltatna adatokat arról, hogy melyik járat gazdaságtalan, és melyik van 150%-ra kihasználva. Egyben azt is jelentené, hogy pontosan tudni lehetne, hogy mennyi állami támogatásra van szüksége a cégnek, és mennyi az, ami "elpárolog".

2012.01.12. 15:40:24

@magyar-magyar szótár: Van egy olyan érzésem, hogy nemhogy Magyarországon, de világszinten egyre nagyobb problémát jelent, hogy a tömegeknek (az ún. középosztálynak) olyan állásuk legyen, amilyen a nagykönyvben meg van írva. A cégek kezében érdekérvényesítéskor nem az a legnagyobb aduász, hogy mekkora profitot termel, hanem hogy hány embernek ad munkát. Az a gyanúm, hogy egy csomó mindent már Kínában sem azért gyártanak robotok helyett munkásokkal, mert így éri meg jobban, hanem mert munkát adni megfizethetetlen értékű befolyást jelent. Igazából elképzelésem sincs, hogy hogyan lehet majd a tömegeknek értelmes elfoglaltságot találni, de szerintem a nálam okosabbaknak sem nagyon.

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 16:55:11

@ifsz: A netokrata spekulalista nem foglakoztat. Őneki embernélküli cég kell. Olvasd el Miskolczy könyvét a netokrácia magya korai-romantikus időszakáról. A netokrata fiúk, amikor azt látják, hogy könyvelőket kéne fölvenni meg vállalatot működtetni.. inkább eladják a poicsába az egészet. (iwiwoidizálódás) egyre hamarabb eldobandó fosokat gyártanak, de így is túl sok energia meg bevittanyag pazarlódik el és lassan ráébrednek, hogy a recyckling révjén több megy el, mint a sima eldobás vámján. Nem csak fizikaijavakat dolbálnak el (ugye a telefonok jórészét "know-how'iális baromségok meg a "drága akkumulátor" miatt kell eldobni,, a bevittanyaggal.. bevittértékekkel. De egyébként az emberiértékeket ugyanígy hajigálják el. A kultúra értékeit. Egy féléves-egyéves energiaválság érdekes móresekre tanítana meg .. A csúszás miatt Az istenek a fejükre estek -ben látot aranyos kis bozótlakó pindurkák unkái óriási ugrássl egyből valamiféle eurocivilizációs medmekszbe bakkannak (persze ebbe belepancsolhatnak az Afrikát bekebelező kínaiak)

Nézd meg, mit kínálnak itt a kreatívblogok.. két három laza rápillantásig valami nagy ötletnek tűnik, de tartalma nincs.. valami zsezse felszín, a tárgy nem a funkcióért van, hanem a "kreativitást" hirdeti (kedvencem ezügyben a gyerekszoba c. blog) diszfunkcionális, akinek gyereke van és FIGYEL IS a gyerekére, az arcát lenyúzza, sokszor annyira életidegen egy szuppcsi jajdekrejatív nonszensz.. és szólni nem lehet, mert az észrevételed a trollkodás... (ez meg a vitakultúra halála...) Le lehet ezt lárifárizni, hoiszen a világ, mióta fennáll, azóta ousztul, i9tt inkább a sebességgel van baj.. És megint Romhányi József filozófiai máve a Mézga Aladár különleges kalandjai jutnak az eszembe, csak nem a Síkbolygó, hanem az a másikbolygó, ahol az idő a sajátsarkára tipor vagy mi, mi is a címe annak az epizódnak...

dr Steinmann 2012.01.12. 17:01:11

@ifsz: de, majdhogynem
pl. a tudásalapú társadalom kifejezés nem ismerős?
nem mindegy, hogy a külföldi cégek a kvalifikált munkaerőre, a kompetens munkaerőre épített vállalkozásaikat akarják idehozni, vagy a másik véglelet, ahogy a kormány képzeli a munkát, ahogy mindenki ragadjon lapátot meg seprőt

dr Steinmann 2012.01.12. 17:03:32

@I_Isti: ahol monopolhelyzet van, ott mindig szarabb sajnos a minőség
itt a neonfényes fővárosban, ahol egymás hegyén hátán az iskolák, itt kénytelenek vagyunk versenyezni egymással

dr Steinmann 2012.01.12. 17:04:46

@kchkscak: merjél csak nagyokat álmodni, te tapló:D

I_Isti 2012.01.12. 21:03:04

@dr Steinmann: Verseny. Piac. Ó...
Amikor szidják a versenyt, meg a piacot, akkor a jobb oktatást, a jobb iskolákat, a normálisabb körülményeket szidják. Persze, a piacon éhen is lehet halni. Meg meg is lehet gazdagodni. Ha a mindenható állam nem hagyja, hogy a piacon éhen lehessen halni, akkor kénytelen a meggazdagodást is korlátozni.

2012.01.13. 02:40:07

@dr Steinmann: Rémlik valahonnan, ez a hangzatos marketing-kifejezés. Mondjuk röviden el is lehetne intézni egy klasszikussal: "Noormáális?! Hülyeség kérem, há' minden társadalom tudásalapúúú". Az persze, hogy nem mindegy, hogy milyen cégek akarnak idejönni. De az is igaz, hogy ez nem orvosság azokra problémákra, amik a foglalkoztatással kapcsolatban várhatók. Arra, hogy ezek a "tudásalapú" foglalkozások nem tipikusan olyanok, amelyek tömegeket képesek foglalkoztatni, meg arra, hogy már nem csak a kulimunkában jelentenek versenyt a 2.5 világ beli országok, de arra sem, hogy az egész világ abba az irányba megy, hogy egyre kevesebb dolgozóra legyen szükség és az, hogy ha valaki munkát képes adni az egy komoly politikai és hatalmi fegyvertény is lehet. Ezekre nem orvosság a "tudásalapú társadalom", sem az, hogy "mobil munkaerő", de az "élethoszzig tartó tanulás" sem.

@magyar-magyar szótár: Sok esetben eléggé együtt tudok érezni az iwiwizálókkal, mert programozni jó móka, üzemeltetni a rendszert, bugokat javítani, meg adott esetben jogi bonyodalmakba keveredni viszont már nem annyira. Másfajta embert kíván a kettő.

A blogoknál szerintem nem a kreatívok az igazán durvák, hanem a blog.hu címlapon a humor rovat. Meg úgy általában érdekes, hogy milyen kevés humor van a neten, van persze vicces macskás kép, meg facebook-párbeszéd és hasonlók, de humoros írás elég kevés.

magyar-magyar szótár 2012.01.13. 05:19:04

@dr Steinmann: Európa Hátsóudvarába nem a tudásalap lett leosztva. Az első PISA felmérésekkel nagyjából egyidőben kezdődött meg az EU követelőzése a túlfejlett magyar felsőoktatás leszabályozásáról és költségtérítésessé tételéről A túlzottdeficiteljárás majd' tíz éve meg főleg.

Az internetes humorpiac tényleg katasztrófa. Azonban van benne vicces vonás: netismerőseim körében pl a hírcsárda olvasása is vérvádba számít. De a hírcsárda marketingjében ugyanaz a faszbúkizáció hat, ami a gyerekszoba blogban is megfoigyelhető. A szörfölés nagyon jó, lát egy felszínen ügyike ötletkét, szán rá belegondolás nélkül 3 mp-et és zseniálisbnnak tartja majdmégide visszajövök és bejelöl'.

A humorra nagyon ki van éhezve a jónép meg a rosznép egyarán. Ahogy ezt már másoknak elmondtam. Mint amikor a haknoik szépidejében egy kis faluban kiplakátolták, hogy a kultúrházban a Rádiókabaré Sztárjai. És valóban Kelcz .K. Mihály volt a Hamlet-paródiában az Ötödik Százados. és az emberek a humorra kiéhezve ELŐRE nevetgélnek. Az óvodások is ilyenek a bábszinház előtt (ez is 30 éves kép, ma már kit izgat)előre már örülnek, milyen jó lesz. hamarabb nevetnek, mint a pooen elcslaffan.

namost a hircsárdánál az csak szakmai hiba, hogy öszesen a mémelés megy, a zsiráfképen lemetélik a zsiráf nyakátfejét és megcseréltetik a z6ebrávl és ez az ő képtelen természetrajz -uk, tessék nevetni.

A paródiához mély ismeret kell.. ez hiányzik a Hírcsárdában, de le is szarják
Egyáltalán, ki nem szarja le a sajátblogját is. Azt figyeltem meg, hogy a jóoldali bloggerek a címlapos bejegyzésüket már azonnal leszarják, alig kegyeskednek a rendes nickjükkel, orrbakoppintanak a f9ikanickjükkel egy két trollt, sóhajtoznak, ha csak öszesen egy nácitrollt sikerült beprovokálni, de mihelyst lekerül az ajánlóról, leszarják a bejegyzést, elvarratlanul hagyják a szálakat, kész vége, nemérdekes

semmit nem örökidőknek, csak öt percnek készítenek és leszarják azonnal... És azt is leszarják, hogy ennek az üzenete a leszarás

Nagyon jellegzetese a skizorfénnek vagy bolondnak, a Hircsárdánál a hajléktalan részeges igazmondóproletárnak tettés. Miközben a politikaiküldetéstudat dógozik és egy kispolgári suszter, egy paraszt konokságával DÓGOZNAK szorgalmasan és mindnnap a jó ügyért, megpróbálják eljátszani, hogy ezt ők csak úgy félrészegen ökörködik...

Kimondanak valamit, de visszaszívhatóan..
Van aztán a Hírpresszó, ami tiszta üde... olyan.. kislányos, ez az amerikai fiú blog. Szintén olyan álhíreket gyártanak, aikhez kacsintani kell (kontexttuálisan) de csak picit, ésde ettől még "buta nénikék" elhihetik (Bevetted? anyád!)

I_Isti 2012.01.13. 05:35:13

@ifsz: Hátja. Kedvencem egy WIPRO nevű cég. Az MT-nek - DT nyomásra - szállítja az új CRM rendszerét. Namost a WIPRO nem a legnagyobb indiai informatikai cég, nála sokkal nagyobbak is vannak. A TATA például nem csak autógyártásban, hanem informatikában is nagy, az informatikai részlege meg sokkal nagyobb, mint a WIPRO.
A WIPRO-nak 2011-ben 120000 (!) alkalmazottja volt világszerte, és 1,2 milliárd USD profitja. Még egyszer: nem takarítással foglalkozik, hanem global IT services and consulting-gal.
(Az első körben, amikor még csak tender volt, 4000 programozót uszítottak rá a témára. Ennyi CRM-hez értő ember összesen nincs is magyarországon.)

Ennyit a tudásalapú társadalomról.

Fenehorizont 667 2012.01.13. 20:32:48

@dr Steinmann:
ugyan. jóképű gyerek vagyok ám!

anyukám is mindig ezt mondja :D
süti beállítások módosítása