Na igen, a nemorthodox kari, azaz Szanta Kláá lecsöngött.. de hátra van még az orthodox...

 

 

Azt tudjuk, hogy az Úniónak két udvara van, az első a díszkertekkel meg a hátsó, a rumlis.
Azt is tudjuk, hogy a kormány a buta és az ellenzéke MOST az okos.  

 margóra: nézem az indexet, mára mi az APO csapásiránya, hát az eufikázás is, hogy aszongya jaz évtized végére beéri az orosz és a brazil gazdaság a németet, már persze egy PILLANATFELVÉTEL alapján néz így ki, ha az orosszal meg brazillal mindenjó történik és a német közben stagnál... Ennél faszább csak a Krugman bácsi Kínáról való okoskodása volt

 
 
Ma, amikor már mindenki jobban tudja Eltolcsynál, egyet  azért ennyi mindenki elfelejt: Eltolcsy pozíciója NEM gazdasági-szakemberi, hanem politikai.
A politikai művelet NEM a valóság művelete, hanem elfedése, konspirációja egy valóságos műveletnek.
Ahogy a sakkjátékos sem közli a jövőidejű lépéseit. Az "őszinte" politikus, főleg bizonyos cső-betűs helyzetekben mivel is játszik   mint szakember  ? Előrehozott döbetűvel? Ha MÉG menthetőnek látszik a cégem, ha bejön egy prozsekt.  Azt őszintézem a beszállítóimnak, hogy csőbetűben vagyok egy döbetűre is nagy eséllyel?
 
Számítottak itt sokak sokmindenre a jóoldalon, spekuláltak (politikailag) arra a megoldásra, ami Olaszországgal történt, hogy az Ónijó ide lejön a Hátsó Udvarba és a díszkert-ben kipróbált [??? kész van már???],  megoldással elveszi az Útálatos Miniszterelnököt és vagy ad egy babyface miniszterelnököt vagy ami nekünk (mármint nekik,  az Igazaknak) jobb lenne azt az ártatlan arcot, akit mi szeretnének.
 
Mivel jár ez politikaiszakmailag? -egy unorthodox megoldással, azaz a demokrácia kikerülésével, azaz miniszterelnökcserével választás nélkül, a választás lehetőségét "rendbetétel" után meghagyva. Miközben az olasz gazdaság úgy 1974. óta maszatolja a csőbetűt.
 
Csakhogy az idő gyorsan száll. MA már senki nem is ábrándozhat sem Görög Móccer-ről sem Olasz Megoldás -ról. Ide bököm közbe, hogy maga Aranyszájú Ferenc mondá a 2008-as nemvoltámcsőd-helyzetben, hogy mi már túl vagyunk azon, ami Görögország előtt még megoldásként lebegtethető (azaz államijavak privatizációin)
 
Valamint: nem akar összejönni a Zónijónak a 200 Mrd €-s mentőcsomag. (Amiből már ki is számolták pedig, hogy 20 Mrd-t kapn... nnnöbetű, miNt … nánk vagy na? Az Ónijó szerint ~nánk, az Igazak kapna ez a féreg. És még jópáran gondolják így, hogy a kis SztalinHitlerRákosiKádárCigányTÖRPE kapná a pénzt, nehogymár!
 
Politikatechnikailag nem is árt eltolni a 200 Mrd bevetésének lehetséges dátumát...ö... arrább egy kicsivel, ugye (-> politikai műveletek fejezet)
 
Az Únió hogyan értelmezi ezt? 2008-ban az a kormányZAT vette igénybe a hitelkeretet, ami kormányzat-ról SZAKMAILAG (tehát orthodox bankszakmailag) tudott volt az Unorthodox Móccertana a hitelpolitikában. Is. Lényegében minden móccera is a Nyolc Év Halottkezének unortodox volt és minden alkalommal a kedves sajtómunkásság sziveskedett ezeket meg is engedni a kormányZAT-nak, még az unorthodox kamarilla szerű kormányzást is (ami mai is divat, csak szólok, csak most ezeknek nincsen megengedve)  
 
Sokatérő Ferencék unorthodox hitelpolitikát folytattak, olyanokat tehetett meg a Két Nagy Osztrák Bank, amikért otthon az állami bankfelügyelet, amit az Osztrák Nemzetibank lát el összevont egységben és ami összevonást 2009-ben erősen juavasoltak NEKÜNK .
 
Nyugaton 2006-2007-től nyíltan beszéltek arról, hogy hitelből él a magyar -fordítsa le ezt bármely jó gyermek is a fiskális orthodoxszótárából, mit jelent: Azt, hogy hitelből javították Gyurcsányék majd Bajnai a mérleget. Amit egyébként maguk szórtak is el. Valamint mi is volt elvárható Bajnaiéktól, ha tudták, hogy az ellenség következik utánuk... És amit ezek-nek kell törleszteniük persze velünk. Mert orthodox/nemorthodox, olyan megoldást nem ismer a mai fiskálispolitika, aminek az árát végül ne a büdös (vagy jószagú) népekkel fizettetnék meg. A németek példul az €-bevezetéssel, a közpolgárokat értem, minden 2DM50pf-jükből 1 DM-t veszítettek!
 
A kismagyar történetünknek van egy nézete az Ónijó felől. Én azt állítom, a mai jóoldal becsapja  magát is, amikor visszaimportálja a saját exportszövegeit "Nyugati Vélemény"-ként. A Varázsló Bácsi szopatja Máriót -de leszopja saját magát is?? Van ugyanis egy összkép is a magyar-ról .. és ez bizony nem vág egybe azzal, amit itt-ott sikerül elsütni a jóoldalunknak a sajtókapcsolatain keresztül... A mai jóoldal azt szeretné, ha a magyarról az derülne ki, hogy scheiße, azonban a scheiß a sovány német földeknek arany! Sok scheiß-szel kevervén  ugyanis még a murva is rozsot terem. Vannak szavak, amik németre fordítván nem úgy hangzanak. Ha pl valaki nácikártyásat játszik az idehaza hircsárdaisztikus mém és elmegy a levesbe, de NSZK-ban, ahol a nagyságrendek mások, nem kell térgyelésből filmezni, elég fenyegető emeletiablakból is a 6666 neonáci masírja és rá a 4573 szélsőbalos attac-ja... NSZK-ban nem illik nácikártyássat játszani és ha az oktondi magyarsünke nácit kiált korán, akkor ezt még párszor megteheti, de aztán ha tényleg jön valami fasiszta... akkorra komolytalanná válhat a jujjgattattás.. aminek napiárfolyama MOST cukin bejött...  
 
 
Még az unortodoxiáról annyit, hogy létezik "belső megoldás" szintén a demokratikus mechanizmus (demokratikus orthodoxia) kikerülésével, ez pedig a köztársaságcsere. Ez az Új Köztársaság tavasza a Magyar Tavasz zenéje lesz. Illatos Kossuth térrel és ha a provokációk jól sülnek el, márpedig, tekintve a Gyorskocsi Utcai Főpróbát, miért is ne sülnének jól el? Hiszen Gyurcsány Ferenc előtt alig állt meg a lábán a beszart rendőr, amikor alázatosan jelentett neki és megnevezte (ahogy kell!) az előljáróját. De ugyanezt az eseménysort sikerült Nyugatra úgy exportálni, hogy importálván már egy meghurcobált exminiszterelnököt láthattunk… És ez csak a Magyar Tavasz 2012 főpróbája volt ezen a Szanta Kláá-n.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr643498068

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy is ortodox! - A kínálati gazdaságpolitika 2011.12.27. 21:52:17

Orbán és Matolcsy szerint a kormány gazdaságpolitikája egy hagyományos és nem-ortodox elemeket vegyítő mixtúra. A kezdeti viták után a főbb véleményformálók kivártak, hogy milyen eredményt hoz e kezelés, és a sokasodó negatív gazdasági mutató láttán in...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.27. 19:44:14

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán? Mihez ért ez az ember az ELTE ÁJK-n huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Nézzük meg az Europass sablonba feltöltött életrajzát! Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szerkesztősé...

Trackback: Könyörgöm, kúrja el! 2011.12.27. 19:43:41

Nem bolondultam meg, csak látom, mit akar a Kedves Vezető. A tervei ma már világosak lehetnek mindenki számára, aki a tetteire figyel és nem a szavaira....

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.12.27. 19:43:18

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünknek soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodáss...

Trackback: Honnan tudhatod, hogy diktatúrában élsz? 2011.12.27. 19:42:19

Ha meghal a szeretett vezér, az állami tévé közvetíti, hogy még az erdő állatai is gyászolják. Úgy, ahogy Kim Dzsong Ilt, Észak-Korea atyját a szarkák.   A furcsa gyászra az észak-korei Unsan nevű bányászfaluban került sor. Itt áll Kim Il Sung...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lujzanéni 2011.12.27. 13:45:02

..Ma, amikor már mindenki jobban tudja Eltolcsynál, egyet azért ennyi mindenki elfelejt: Eltolcsy pozíciója NEM gazdasági-szakemberi, hanem politikai...

ja, hogy komisszár, nem közgazdász
így mindjárt más:D

magyar-magyar szótár 2011.12.27. 14:42:09

@Lujzanéni: Hiába poenkodol ezen. Emlékszel Bokrosra? Politikai analfabéta volt mindig. Horn "politizált" helyette, de hát azért ennek volt egy határa. Mégis.. nem állhatott ki Bokros helyett. Bokros politikai értelemben bukott meg, valamit a "látványszint"-en változtattak, de a lakosság által érthetetlen monetáris "belsőrégiókban" minden folyt toivább ... még a FIDESZ alatt is folytatták .
Kérdés az, hogy ha Matoélcsy többet ért a politikához és... ppolitizának.. akkor a jóoldal boldogabb-e. Szerintem mégboldogtalanabbak és mégmegveszekedettebbek lennének. Csúnyán megszívathatta volna a jóoldalt Orbán meg matolcsy pusztán azzal, hogy engednek. De azt hitték, hogy a 2/3 helyettesít politikai műveleteket. Horn alatt mindenki beszopta, hogy Bokros távozásával a bokrosi line is odalett. Pedig dehogy lett...

kirsten 2011.12.27. 19:42:24

Hát elég nagy pofátlanság az Uniótól, hogy ezt a mocskos bandát a fő aljassal az élen a nyakunkon hagyják.

Mindfield 2011.12.27. 19:54:31

@kirsten: Asszem az istenadta magyar nép pakolta a hatalomba nem pedig az EU. Ha a magyar nép akarja, el is tudja onnan távolítani.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.27. 20:09:08

De rafinált ez a sakkjátékos.

Na, de Viktor az nem sakk, hanem foci.

Stratégia :

a labda gömbölyű
ne hagyjuk a pályán a pénzt
találunk egy gólt

De akkor ki az, aki sakkozik ?

venator 2011.12.27. 20:13:49

Ritkán jutok ide, de úgy látszik ezentúl gyakrabban kell. Jó kis poszt.

kela-bá 2011.12.27. 20:20:45

@kirsten: @Lujzanéni: @Mindfield:

Tisztelt Emberek! Van itt baj a világban bőven.Erről beszél egy szakember : www.vntv.hu / 2013 májusára bedől az Euro ? ( Ez korábban hangzott el hazánk közelmúltbeli leértékelése előt)

De lesz megoldás, mondja egy okos "csaj":
www.avatara a magyagyarság szerepe 2012 ben.avi Reménykedjünk. További szép estét !

dr kíváncsivagyok 2011.12.27. 20:45:30

Majd , ha kijózanodsz ,...írd újra....

Tyra3l 2011.12.27. 21:32:55

kivancsi vagyok meddig tart ki a lelkesedes.
a bejegyzes kapcsan eszembe jutott, hogy jo volna latni hogy 5-10 ev tablatabol hol vannak, mit csinalnak a korabbi hangado/veresszaju megmondoemberek, es hogy megerte-e a harminc ezust.

Tyrael

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.27. 22:54:01

Milyen unortodox megoldás van ez ellen a pancser kormány ellen? Most tényleg el kell mennek politikusnak? :( Én dolgozni szeretnék! Ha hagynának békében! :(

2011.12.27. 23:01:08

@magyar-magyar szótár

Még az nem világos most sem, hogy mi van azokkal, akik se bal, se jobboldalon nem állnak? Ja, ők ellenség!

Más: Orbán külpolitikai viselkedéséről mindig eszembe jut az a vicc a két verébbel a tehénszarban!

Matolcsy mint politikai adu? Ahányszor megszólal, mindig zuhan a forint!!!

billy reed 2011.12.28. 00:09:56

Antonio Burgio pápai követ írta Mohács előtt Magyarországról: " Ha három forint árán meg lehetne menteni ezt az országot, nem akadna három ember, aki ezt összeadná..."

Mintha ma élne!

Frick László Emlékzenekar 2011.12.28. 02:33:00

@billy reed: Hát még mit aszondott a Festett (más nickjén Katalin ] Király Janko Zapolje: „Ilyen volt ez az pórnép! Oda hajlik az merre az szél fúv, ma jőjön az török, és megcsókolja kaftányát, holnap jőjön az magyar annak hízelkedik, holnapután pedig jőjön az német, azt áldja, örökké csak a maga hasznát keresvén, hazáját, ha kell, el is tagadja.”

Frick László Emlékzenekar 2011.12.28. 02:33:37

@billy reed: Külön mókás az, hogy Zapoje nagyapja még szerémségi szláv büdösparaszt volt.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.28. 02:39:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: Akik sehol sem állnak, a hezitálók 22 éve főszereplői a mindenkori viadaloknak, leszakítani róluk tőlük, ki-ki a maga hasznára és a haza és haladás örvén persze. Nos ezek aa "sehonnai" tömegek, ha választókorúak voltak 1990-ben, már körbeszavazták a palettát. a tipikus az, aki 1990-ben az SZDSZ-re, mert a legmarkánsabban komcsiellenes, 1994-ben Horn Gyulára mert olyan aranyos, biztos nem lopik és jönnek a Hóttifaszisták, megmondja a tévé és a rággyó meg az összes újság, amik hivatalosan a Hóbagoly kormányzat súlyos elnnyomása alatt állnak, terrornak és üldözésnek van kitéve a sajtómunkásság.
1998-ban ide vagy oda szavazott, az volt a lényeg, nehogy már egy kis takony geci cigány 35 éves legyen a miniszterelnök. 2002-ben a FIDESZ-re szavvazott, ha vidéki volt és egy új fürdőkomplexumban dolgozott, az építőiparban vagy a mezőgazdaságban volt érdekelt és persze megszívta. 2006-.ba Gyurcsány ellen szavazott... és nem jött be a választás. 2010-ben pedig méginkább Gyurcsányék ellen szavazott és a választása OSZT (képünkön) BEGYÖTT.

Most meg kell tudnia, hogy az ő választása vitte csődbe az országot és legközelebb jól fog választani. Frusztrált.. és a frusztrált ember hibát-hibára halmoz.

Mint én :D

Frick László Emlékzenekar 2011.12.28. 02:42:15

@Tyra3l: Lásd az előző @Könnyen elkaptuk, uram!: -nak írt kommentemet. A fórumozósbetegek mindig jól tudják. A mai kommunikáció főcsapásirányainak meghatározó személyiségei azt is tudják, hogy a 2005-20056-os évekből már bárki képes kis rutinnal szelektív-keresőzni. Már csak azt kell tudni, hogy a fórumotzósbetegségben szenvedő fikamakinak mi volt a 77-tel ezelőtti nick-je...

Frick László Emlékzenekar 2011.12.28. 02:48:00

@TrueY: A pancser kormány ellen egy nagyon pompás orthodox politikai manőver alkalmazható, mégpedig az, hogy Orbán leváltkja, majd maga is visszavonul. Azt most hagyjuk is, hogy ez Orbán alaptermészetével összeegyeztethető-e, rendősréshi bűnügyi nyomozói szaknyelven mennyire lenne életszerű. Viszont nagyon meglepő lenne, a jóoldali hadak, a haza és haladás ügyéért dolgozók jól nekiszaladnának a semminek, ebben a pillanatban ugyanis még senki nem akatr a Jóoldal-ról kormányba ülni, de senki ám! Fölállítana Orbnán egy olyan látszat bábkormányt, mint Gyurcsány maga után 2009-ben.. csek ehhez kellene egy sajtó is, ami fényesre nyalná neki az "új miniszterelnök" (Orbán cégtársa) face-ét. Kérdésem: van e fényesre nyalásra alkamas hatékony fde főleg czombos piacui részt magának tudó sajtója orbánnak. Jó, oké, hogy dumálunk az m1 elfogultsáégról, de azt kérdezném tőled, mint az indexiánus jóoldal nagynevű nickjétől, hogy szerinted melyik kommunikációs forrás a hatékony az index vagy az m1. ha cég vagy és 100 millát be kell dobnod reklámra, hová dobod be? És mondjuk nem a 47 és halálközötti korosztály a korcsoport, amit céloznál???

Frick László Emlékzenekar 2011.12.28. 02:55:25

@simonmondja.: Először is megtiszteltetés a látogatása, Uram Köszönjük.
A sakk az egy... eléggé eröltetett, de azért didaktikai szempontból hasznos hasonlat. Vannak lesántítható részei a sakk és politika összevetésének, de csak szemléltető eszköz ez a hasonlat és használjuk artra, amire való, a szószaporítás eélkerülésére. Senki nem állíthatja, hogy Orbán sakkjátékosként viselkedne, bár a lépéseit azért titkolná. De akik Orbán ellen játszanak, pontosan ezekre a húzásaira számítottak, a rugalmatlanságára, arra, hogy felül a 2/3-ad keltette erő-illúziónak. A jó sakkjátékos a gyönge lépéseit nem csupán előre tudja, de irányítja is: gyalogoltatja bele egy lépéskombinációba. A gyönge sakkjátékos már látja a mattját, amit bead, amikoris egy lépésen belül bemattolja a jó sakkozó, váratlanul koppanásszerűen.
A mi hasonlatunkban azonban van egy böki: Maga a demokrácia. A "nemdemokratikusat" unorthodox módon leváltják a jóoldalnak, de azért választásokat ki kell írni. és a büdösnép még nincsen megnevelve.
És a jóoldal kommunikációs nyomása... ezt nem én mondom, hanem így látszik
nem, uram?
Én így látom, hogy a rosszoldali tömegek frusztráltságukban nem a felkínált pompás lehetőségeket, a gyermekarcú Dorottyát, a kutyaarcú (ugye a Ló, Kutya Gyerek hollywoody szen'háromság) vagy a lóarcú kedvesset választják, hanem dzsaszta, nyomják Krachácsot! -tehát csakazértis Krachácsot választja (a hízik a Dzsobbik, egyre hízik című bús techno nóta a jóoldalon)

kikoránkell 2011.12.28. 04:19:03

@Frick László Emlékzenekar: Hát Zápolya már csak tudta! Alkalmazta is erőssen.

@billy reed: Hosszútávon, mindent összevetve, télen, ködben, esős időben, csak szerencsénk volt a Habsburgokkal.

magyar-magyar szótár 2011.12.28. 05:10:18

@kikoránkell: Arról nem is beszélve, mi lett vóna, ha az osztrák protekcionizmus és renitensizmus példáját követve máma ugyanúgy útálnának bennünket, ahogy az osztrákokat, ami ahhoz képest, ahogy mint magyarokat most útálva röhögnek ki, mégiscsak hasznosabb. Persze kérdés az, hogy a politikailag üde és illatos jóoldalunk hogyan autózna vidéken úgy, hogy minden falu táblája előtt jóformán a "A mi vásárlóközpuntunk a mi faluközpontunk!" üdvözlőfelirat fogadná és még az olasz tészta is unkoorische ergezeugniss lenne...

magyar-magyar szótár 2011.12.28. 05:12:56

@pongesz: Hát nem a Hírcsárda, de csináljak neked egy számodra érthető vicceset? Klinton néni fejét ráhoaxálom egy maitress-re és a lovaglóostorával idomítja a haza és haladás üdvére a Cigány DúcseRákosi Törpicseket? Hm? .. ez egy kicsit még bonyis a Hírcsárda színvonalához, de hát ahhoz leginkább csak felülről lefelé ereszkedni lehetséges.

magyar-magyar szótár 2011.12.28. 05:21:09

@kirsten: Mein Frau, hát Ön hogyan gondolná mondjuk persze nemorthodox módz a nem a nyakukba hagyásukat. Jó, kirúgják őket, de az Ön kedves jóoldala akar kormányozni? Szegények úgy könyörögnek ártatlan hótuiszta kikkezüket mostmár öszetéve, hogy a FIDESZ maga váltsa le Orbánt és maga a FIDESZ állítson másik kormányfőt. Van még Modor doktor ötlete arról, hogy okos külföldiembert hívjunk meg kormányfőnek. De akkor is, előbb utóbb választásokat kell tartani és a nép ostoba büdös bundáskenyérszagú részei még nincsenek se eléggé felvilágosítva, se megnevelve. Képesek lennének egy demokratikus választáson nem jól szavazni. Hm. Lehet, hogy Mágenheim doktor mellá Pongrácz főorvosot de a biztonság kedvéért, ugye csak vannak itt rosszgyerekek, egmillió bűnöző, lopnak, amit tudnak ill a magyar az szerez ugye, amit tud szerezni, tehát ezeknek meg Dr Fehér Konrádfot kéne kivezényelni Mágenheim mellé.
vagy Dr House-t meghívni annak az okos külföldikormányfőnek.

Én a magam részéről azt szeretném, ha Ujkihíváskereső Péter lenne a Köztársasági elnök, Kérlelhetetlen Tóta Árpád a miniszterelnök és Török Gábor vezetné azt a Miniszterelnöki Hivatalt, ami a Szilvásy féle módon lényegébemn ötvözné a minisztériumokat és akkor a miniszterek mind népszerű jóoldaliak lehetnének, úgymint Gréczy Zsolt , Dr Kovács Fúőszerkesztő az ÉS-ből, aztán a Népszabóból egy egész miniszteri halmazt, Dr Brendel Mátyás lenne az egyházügyi álomtitkár. Ördög Zoltán közíró pedig ennek a kormánynak a szóvivője.

magyar-magyar szótár 2011.12.28. 05:23:56

@kela-bá: Maga Vili bácsi, foglalkozzon Gizivel és magdi anyu emlékével. Nem tudja, hogy az €-t a Cigány Törpicsek döntötte be? Nincsenek külsőhatások illetve európa romlott, únt gátú és ócska, el van avulva és korszerűtlen és Bezeg az USA az igen! ott aztán van ugrásszerűfejlődés és a helyzetük nem csődközeli ám! Az idén alig 90 bank ment csődbe.

magyar-magyar szótár 2011.12.28. 05:25:04

@Lujzanéni: Hát nem győzök mköszönete mondani, ez jó vicc lett. Remélem Boginak valami jó fazonírozót tojt a Szanta Kláá...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.28. 06:41:22

@Frick László Emlékzenekar: Részemről az öröm.
Kommunikációs nyomást érez ?
Vagy azt érzi, hogy nyomják Krachácsot ?

A sakk helyett talán vegyük alapul akkor a bikaviadalt.
Vörös posztó kontra vágómarha ?

Szigorúan a szószaporítás elkerülésére...

Frick László Emlékzenekar 2011.12.28. 06:58:53

@simonmondja.: Én nem érzem a nyomást, legalábbis nekem mindegy ez a kommunikációs nagy egyszerre-nyomás. Minden nap új-s új lendületet vesz a nemszabad sajtó a NYOMÁS hoz és minden nap a reménynel éled, hogy na most majd MA fog összeroppanni.

A fociról akartam még azt mondani, lehetNE éppen Orbánról azzal viccelődni, hogy focistamódon abszolút kitámad. Innen tobzódhatunk a képekben, úgymint az egykori Táncoló Törő módján törelmetlenül várja hogy a sajáttizenhatosába a "gyönge és elnyomott sajtó" által belenyomott (számlálja össze, a jóoldallal ellentétes vélemyények mennyire jönnek át az Orbánék 16-osán... mert ogye az MN az MNO a Magyar Hirlap satöbbi, ezek a 16-osukon belül hatnak. Növelni nem növelmek semmit... "gól" abból már rég nem lesz, amit a Magyar Hirlap ír... )

Frick László Emlékzenekar 2011.12.28. 07:01:52

@simonmondja.: Bikaviadalban: Orbán kitűnően ingerelhető, ugrik bármire... döfik is. Már nem is látni a sok spédától, brávó-tőrtől, a raffináltak csokorszámra döfik belé a kardjaikat és semmi, a kis bika csak tántorog. Pedig a fő viadornak (-> Francisco Sokatero, egykor Aureliano de Reformero)nagy szükasége van rá, hiszen tartósan áfioma már a "jobboldali demagóg"-nak ugye...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.28. 08:16:37

@Frick László Emlékzenekar:
Lehet, hogy tán torog, lehet, hogy tán tolják.
Mert nyomják Krachácsot, ahogy helyesen meg tetszett jegyezni.

A marháját béfele a darálóba.

És nemám a reménykedő jógyerekek meg a csúnya mattosbácsik, ugye.

Csak a sor.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.28. 08:35:24

@simonmondja.: Egyenletes, tartósan magas és körkörös nyomás alatt hogy tudjon elesni?

Játszunk el egy gondolattal, kiszopok az ujjamból egy képzetes nevet a fizikai jellegű Öveges-kisérlethez, Léggömb Lajóss professzor. valaminek a tanára, van ugye "bunkó jobbos" egyetem elég. Legyen ez teljesen ismeretlen ember, hiányozzon még a Professzorok Batthyányi köréből is. Dobjuk be ezt a nevet, de tényleg csak kisérletképpen ezzel a jellegzetesen indexes előzékkel:
"Informátorunk szerint Dr Léggömb Lajóss professzor lesz Matolcsy utóda.
Nos, mik a várható reakciók. Ha leszedegethetnék a keresőmotorok nézőkéiből a keresőszavakat? Kb öt percen belül már miket is olvashatnánk erről a Léggömbről.
Hm.
És vajon Ásókai Aranka akarna-e mondjuk álomtitkárasszony lenni Hopszman Rózsika helyett? Vagy egyáltalán ezek közül bárki akármi is akarna-e lenni ebben a pompás hangulatban, miközben a jóoldalon se akar senkise semmi lenni MOST (angolul NOW). Szerintem Pongrácz doktort, ha megkérdezném, a Jó Ügyért (haza, haladás, stb) vetne-e vállat Mágenheim doktorral, alighanem fejbehúzna egy székkel...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.28. 08:51:24

@Frick László Emlékzenekar:
Erőssen ösmerős dilemmák ezek.

Mert ugyan ki akart lenni a jóoldali jólkormányzó anno,
mikor bárkinek a háza köré szervezett síposnéni különítmény meg a célkeresztbe rakott fotó és a családi databázis a címlapon volt a nyeremény ?

Gyújthatnánk egy örökmécsest az ismeretlen jólkormányzó emlékére, aki megszülethetett volna, de nem.

2011.12.28. 10:54:56

@Frick László Emlékzenekar: Na! Ez tetszett! Érdekes meglátás, sok igazságod van!
Annyival azért kiegészíteném, hogy -most az okokat nem firtatva- minél többen mentek szavazni, annál biztosabb volt a fidesz veresége.

2011.12.28. 10:57:07

@simonmondja.:" Gyújthatnánk egy örökmécsest az ismeretlen jólkormányzó emlékére, aki megszülethetett volna, de nem. "

Megszületett, de-érthető módon-undorodik a politikától.

Tudod, ahol a tisztességnek vége, ott kezdődik a politika.

2011.12.28. 10:59:45

@Frick László Emlékzenekar:" Vagy egyáltalán ezek közül bárki akármi is akarna-e lenni ebben a pompás hangulatban, miközben a jóoldalon se akar senkise semmi lenni MOST (angolul NOW). "

Inkább YET. De mint a művelt francia mondja: nobody knows future.

2011.12.28. 11:08:47

@magyar-magyar szótár:" Maga Vili bácsi, foglalkozzon Gizivel és magdi anyu emlékével. Nem tudja, hogy az €-t a Cigány Törpicsek döntötte be? Nincsenek külsőhatások illetve európa romlott, únt gátú és ócska, el van avulva és korszerűtlen és Bezeg az USA az igen! ott aztán van ugrásszerűfejlődés és a helyzetük nem csődközeli ám! Az idén alig 90 bank ment csődbe. "

Szép dolog a szarkazmus, elviselhetőbbé teszi a fájdalmas híreket.
Nem, a törpe dúcse hatása nincs ekkora. Pont ez a veszély. Akkorának képzeli magát, mint a görögök, vagy az olaszok. Az IMF-nek, az EU-nak szüksége van ránk! Különben elvész a belénk fektetett pénzük!
Önértékelési zavar, a tisztánlátás teljes hiánya.

Ja, az USA csődben. Fejlődik Argentína. Tudjuk! Most ez a fidesz mantra, hogy mert ők is hogy kilábaltak!
Csak először a GDP HARMADÁRA esett!
Onnan azért nem nehéz fejlődni!

magyar-magyar szótár 2011.12.28. 13:21:53

@Könnyen elkaptuk, uram!: Benézte a mantrát, uram. Az, hogy "bezzeg Argentina, Brazília" ez jóoldali, politikaimegfelelő-mantra. (Ahogy az argentínázás műfaja meg másért volt divatban 10 éve... szintén a jóoldalon) Őn csak az index-kiajánló miatt cslaffant ide, de témáztuk már itt a banánköztársaság line-t is. (Ugye, a banánköztársaság az, ahol a népmozgalom élére egy televíziós hős áll, az ország Dottoré-ja, mint két junta között egy rövid snitt-re köztársasági elnök9 Csakhogy ez is újságírói szó-TÁR duma és a banán már jó régen kiment a divatból a 30 éve talán még banánköztársaságokban. Ma már ökotúriszutikai és elektronikai összeszerelőköztársaságok...

Az a baj, hogy itt most már egészen magas politikai színtereken is szavakkal úgy dobálóznak,, ahogy újságíróknál, akik a "kéziratuk elfogadtatásáért" bármit elkövetnek... természetes... ugye, ha egy négyemeletes ÁFÉSZ székház megrogy, akkor WTC-t kiált a Helyi Harsona munkássa...

magyar-magyar szótár 2011.12.28. 13:22:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: Dehogynem tudják egy páran a jövőt és eddig be is jött nekik minden. Ha jólszámolom, 2002. óta...

Frick László Emlékzenekar 2011.12.28. 14:19:23

@simonmondja.: Alapvető a különbség.. a Sípos és szőrsapós néni önlábközön rúgás volt kommunikációs szinten. Nevetségessé tette a rosszoldalt és hőssé azt, akit körbesípoltak. Olyannyira, hogy Szegény ferencnek úgy kellet megrendeznie a leköpettetését, a bgiztonságiaktól lezárt utcaszakaszra a márt szokásosnak mondható angolturi öltönybe bézbólsapóba öltözött hátizsákos ember 4 vastagnyakú, mereven jobbrabalra tekintgetve sasszéban közlekedő "kisportolt, jóltáplált, feltűnően antzialkoholista (absztinens) hajléktalannal minden gond nélkül sétált közel Kedves ferenchez és mennyei boldog mosollyal jó soká törölte le Ferenc a köpetet, hogy fotózhassák.

A SzarosHúgyos Kossuth téren a FIDESZ szart és húgyozott meg főzte a gulyást és digdosta a zoknibombákat. Hosszútávon ezek a szőrsapós nénik csak ártottak.. ki félt tőlük? Óhajtották őket,. Milyen rinyálás van egy jóoldali blogban, ha címlapos és nem érkezik max egy rosszoldali troll. Állítom, hogy 24 rosszoldali kommentelőnél nénicsebn több. És az is biztos, hogy a bloöghúnál is összestatisztikázzák IP-cím alapján a különböző nickeket, tehát pl ők tudják is azt, hogy a maximum 66 aktív roszoldali bunkósjobbos troll nickhez jóval kevesebb IP-cím tartozik.

REgyszer venni kéne a fáradságot és meg kéne nézni.. . mennyi rendesen aktív jobbos troll van.. Már 2007-ben alig találtak az operatőrök szőrsapós fideszunéniként ábrázolható provókat

ÉS nem ám a sípos néniktől (mert szőrsapós némni a millások közt is volt...) fosnak ennek a "kormány"nak a potenciális miniszterjelöltjei.

Csak egyetlen péda: Ugye a leánynevén miniszterkedők közül lehett volna Csehák Judit-ot is említeni, de ez nem illik a Rákosi= Orbán line-ba, Ratkó Annát kellett Némethnéhez erőszakolni "párhuzamként". Milyen módszer is az ilyen történelmipárhuzamerőlködés??

Sőt! Aranyszájú Ferenc hobbija volt a szőrsapós nénik provokálása. Szemmel láthatóan imádta a műfajt.

Egy szőrsapós sípos nénivel lehet föntről lefelé beszélni. De próbáljon csak meg egy Németh Lászlóné föntről beszélni a diktatúrában teljesen elnyomott, legázolt, véleménynemszabad, fehéroroszországi módon terrorizált index, hvg nol stb-stb szerkesztőségeivel, a Magyar Naranccsal és satb "úgy beszélni fömtről lefelé"

"Informátoraink szerint 1979. november 19-én délután Némethné rosszul törölte ki a seggét és így jött ki a WC-ről! Pontosan úgy, mint 1951-ben Fink Gézáné a Könnyűipari minisztérium főosztályvezetője!"

2011.12.28. 20:59:38

@magyar-magyar szótár: "Benézte a mantrát, uram. Az, hogy "bezzeg Argentina, Brazília" ez jóoldali, politikaimegfelelő-mantra. "

mOST VALAMI FÉLREÉRTÉS VAN,
Te remekül gyűröd a szarkazmust, és nem érted?

2011.12.28. 21:02:44

@magyar-magyar szótár: "Őn csak az index-kiajánló miatt cslaffant ide, 2

Bocs, ha új vagyok, akkor meddig nem szabad szólnom, illetve kinek a véleményéhez kell csapódnom?
Baj, ha valaki " idecslaffan"? Szeretsz magadban beszélgetni?
Vagy zavar, ha más kérdez valamit a fejedben lévő gondolatokról?

2011.12.28. 21:34:38

@magyar-magyar szótár:" Néztem a közvetítést. Arcod a bírálatok során egyre merevebb lett. Látszott rajtad, hogy elbizonytalanodsz. Nem tudod, hogyan reagálj. Csak két táskahordozód, Martonyi és Matolcsi volt körülötted. Most szükséged lett volna a segítségükre. De őket ahhoz szoktattad, hogy te beszélsz, ők tapsolnak. Így most csak bambán néztek rád. Rossz volt nézni vergődésedet. Nagyon egyedül voltál. Egy pillanatra megsajnáltalak. Később visszanyerted itthoni formádat. Kijelentetted, hogy a bírálatok, amelyek a képviselők alulinformáltságáról tanúskodnak, nem leptek meg. Ennél is rosszabbra számítottál. Például arra, hogy egyes frakciók elhagyják a termet. Egy ilyen mellékes kijelentésed elárulja nagy problémádat: nem érted a demokratikus parlament működését. Oda a képviselők nem kivonulni mennek, hanem azért, hogy elmondják véleményüket, vitatkozzanak. A kivonulást ti, a Fidesz vezettétek be itthon. Daniel Cohn-Bendit, Martin Schulz és a többiek pedig – ha néha éles szavakkal is – a parlamenti viselkedés európai formáját képviselték: a helyszínen vitatkoztak."

Egy Viktor fan az amerika hangja rádiótól: jól látszik, hogy viktor ölebekkel jelenik meg az országot képviselve.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.28. 21:52:41

@Frick László Emlékzenekar: "Orbán leváltkja, majd maga is visszavonul."
Ez nem nulla valószínűségű, hanem a lehetetlen esemény. Még akkor sem fog lemondani, ha Magyarországról már mindenki elment.

PesszimPista 2011.12.28. 23:08:13

@TrueY: "Ez nem nulla valószínűségű, hanem a lehetetlen esemény. Még akkor sem fog lemondani, ha Magyarországról már mindenki elment."
Milyen igaz!
Csak nem Feritől tanulta meg ezt a leckét?

magyar-magyar szótár 2011.12.29. 03:03:14

@Könnyen elkaptuk, uram!: Dehogy is zavar, sőt! Nem kell rögtön megsértődni, szerintem csak ajánlottam más írásomat innen. Mint új vendégnek, ugye, hogy ne csak ebből a piskoltából tessék, hanem van füstöltkóbászos abáltszalonnatorta is. vagy ilyesmi.

magyar-magyar szótár 2011.12.29. 03:11:29

@TrueY: Az Igazgatótanács-ból, ami kamarillaszerűen kormányozott (a kjormány PR testület volt, az un "miniszterek" lekommunikálták a Kamarilla (MeH nick-néven) döntéseit. Az Igazgatótanácsból egy háétralépett és más pedig előre. Ez már akkor is "jelentős változás" ként kommunikálódott, az indexen pl megkezdődött Vajnai totális fényezése 8addig csak módjával nyalták, de a legendás Május 19-.i "farkasverembe esett kisfiú" cikk ominőz volt..) Ma pedig már teljesen elkülönböztetik a kettőt, holott egy-ek ők. Ferenc nagyonsokban különbözik Viktortól amellett, hogy az eredeti tervek szerint az áfiom ellen való áfiom lett vpolna csak Ferenc, majd jött volna a Pisti, aki nem jött a Vidéki Tanárnők és Vidéki Téeszelnökök miatt 8akik ezzel saját maguk adták a bránert a saját szájukba.. most aztán tapsizhatnak ferikéjüknek) Ferenc önkritikájának a lényege, amit Jé Zoli Érettségivel-nek IS mondott: "Ha túl sok vagyok már, szóljatok rám, mert hajlamos vagyok elszabadulni" Viktorral szemben Ferenc és Gordon csupán egy haszonért semmihez se fognak. tehát mindig többesélyre játszanak. Annak semmi esélye, hogy Ferenc még egyszer ME akarjobn lenni és Gordont is majd úgy kell a Népfrontnak szépen kérlelnie, mint Egyetlen Elfogadható Küözös nevezőt. És akkor hatalmas sóhaj fog fölszakadni A Mágenheim Doktor Népfronttya haza és haladásért dobogó szíavkebeleiből, hogy Gordonka kínálja az egyébként Ferenc által kikapart gesztenyét a zacsiból.

magyar-magyar szótár 2011.12.29. 03:18:57

@TrueY: Viktor akár egyetlen nem előrelátható vagy kiszámíthatatlan lépésével is egymás édes pofikájának ütköztethetnéé az Igazak Népfronttyának alkotóit, de őtőle olyant, hogy rugalmasság 8ami politikai alapkészség) nem lehet vármni. Ha ő egyszer elkezdett egy kommunikációs csőben menetelni, a cső döbetűjéig meg sem áll. Na, ekkor elkommunikálják valahogy. majd újabb cső következik. A politika máűvészete fölemelt kézzel, érintés néplkül bekapatnia a Varázsló Bácsinak a cső-et. Thomas Mann a szopatást nem merte beírni a novellájába. Namost perszeugye addig mindenkinek kellemes, amíg Sokatero ferenc csövét ezek, "A Cigány Vidékitahó bandája" kapják be. Csakhogy sorba fogja ám szopni és máris csummázza torkosan azt a csövet minden szereplő! Erről beszélek, amikor azt mondom, hogy a nJóoldali hatékonymédia az hagyján hogy a rossznépet szopatja. De a jónépet is szopatja sőt ő maga is csummáz egyet a saját csövéből. mert hiába ennyire hatékony a jómédia, azaz egyszerre tudja kifelé kommunikálni elnyomottságát, miközben idehaza a túlsúly és minden napnak a zájaízét a jóoldali média adja meg, de ez a tökéletesség ugyanúgy józanészvesztő hatású, mint Orbánra volt a 2/3-as. A 2/3-ad ezek szerint nem csak a hatalomban észvesztő, de a médiatúlsúlyban is. Mert eddog jót hahotázunk azon, hogy Orbán csak a csőbe és bele bele és bármelycsőbe, amibe belehúzzák. Sajnos azonban "svejci szemszögből" a jóoldal se sokkal különb.

nagyon csúnya lesz az ébredés, amikor mindenki (úgy értem, a teljes magyar politikapaletta)megpillantja a Varázsló Bácsi bránerét a szájában.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.29. 07:25:17

@Frick László Emlékzenekar:

A síposnénik pártállamalapító győzelmet hoztak Viktorunknak.
Olyan nemzeti jellegűek voltak, hogy a Haza fényrederült.

A mindenoldali lányminiszterek pedig sikítófrászt hoznak az alattvalókra.
Emmán így van.
Ebben az országban amikor egy miniszter ejtőernyővel kiugrik, és a sztyuárdeszek ülnek a pilótafülkébe,
akkor sikítanak az utasok.
Ronda szokás.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.29. 08:02:49

@simonmondja.: Roppant súlyos téveszmében hisz, uram. Nem a szőrsapós néniknek kköszönheti a FIDESZ a 2/3-ot. Az csak úgy hirtelen nem lett. Hosszú történet, de nagyon tanulágos belőle csak az utolsó epizód: Miért nem lett csak a FIDESZ-nek 61 vagy 57 %-a. Voiltak nugye ezek a búúúbánatos dalocskáák 2010 koratelén, hogy nemlesznekünk SZDSZ-ünk [ a parlamentben bent] és nem lesz MDF-ünk. Mert 2006.óta voltak? Na mindegy. Szóvgal kedvenc blogunkban ugye, ott is ünnepelték azt, hogy a Hűjje Sólyom örlete az előrehozott váőlasztásokról nem jött be. pedig az egyáltalán nem mindegy, hogy 57%-a lett volna -e a FIDESZ-nek, mert 57%-kal nem mentek volna semmire, már 61-gyel sem.

A történet azzal teljesedett ki (nem kezdődött, de teljesedett) hogy Aranyszáűjú Ferencék agyon akarták nyeretni az önkormányzati választásokat a FIDESZ-szel 2006. őszén. Következett volna az "önkormámnyzati reform" ami olyan helyzetbe hozta volna az önkormányzatokat, hogy megsemmisítő népharag dúlja széjjel a FIDESZT hiszem mind a reformokért a fideszarcoknak kellett vona a nép elé állnia. Ekkor a fideszes önkormánytzatok, miközben a hitelből való jólét következtében a lakosság és az állam eladósodása fokozódott, adósságokba verték magukat. Cselt alkalmaztak és lényegében átnapolták ide a csődjüket, amikor már az állam is csődbe van. ha hibázott valaha Ferenc, ez volt az egyik hibája, nem volt B-terve arra, ha mégsem mennek tönkre az 9önkormányzatok - legalábbis politikaivezetésük tekintélye. A tervek szerint 2009-re már minden lakosnak az önkormányzatok miatt útálniuk kellett volna a fideszt, mint a szart. Csakhogy a "sunyijószágok" kibekkelték a Feri féle cselt. persze minden póóógármester azt hitte, hogy csak ő oilyan okos, hogy a majd eljövő fidesz államikormányzat kontójáa menti a bőrét.

És nincsen vége, mert "ráncba akarták" volna szedni most ezek is az önkormányzatokat, de házonbelül és pomnt a nagy Fideszes Városi Pógármesterek megb... basszusozták módosítójavaslataikkal az önk'Tv-t.

Szép mese ez, de a sípos néniknek semmi köze a 2/3-adhoz. De pl a korai síposnéniknek Demszky győzelméhez van: ha nincsen Pesten a csürhülés 2006-ban, már akkor sem nyer Demszky.

Ez ismétlés, de szivesen szajkózom: most meg majd a Dzsobbik előretörése miatt lesz oktondi jujjgatás a jóoldali naívak között...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.29. 08:17:27

Nem a nénikék miatt lett kétharmad,
hanem kegyed, és a többi fülkeharcos, a nénikék sípjára szavazott. Meg Szijjártó énekére, meg Áder mosolyára, meg Kósa becsületére, meg Viktor igazmondására.... hát erre mind.

Az önkormányzatos elméletével ne áltassa magát.
Önkormányzati törvény csak kétharmados lehet.
Semmi ilyesmi nem volt várható a fideszfrakciótól.

A Kósa, a Rogán, a Lázár meg a Meggyes mind saját lerakatukat építették kockáról kockára.
És a népszerűségük mindig csak nől.
Kegyed is milyen féltőn óvja üket.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.12.29. 08:39:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: ha belepofázhatok, kifejezetten üdítő lenne, ha jönnének új kommentelők, bár csípem az itteni hozzászólós törzsgárdát, de néha nem árt egy új arc

2011.12.29. 10:36:12

@magyar-magyar szótár: @Budai Hella:

Kösz a meghívást!
Kimondottan élvezem a stílust, ami itt leledzeni látszik. Vagy 20 éve nem állt módomban ilyen emelkedett szarkasztikus materializmushoz, sajnos a társaság változása kiölte a humort.

2011.12.29. 10:47:20

@Frick László Emlékzenekar:" Csak egyetlen péda: Ugye a leánynevén miniszterkedők közül lehett volna Csehák Judit-ot is említeni, de ez nem illik a Rákosi= Orbán line-ba, Ratkó Annát kellett Némethnéhez erőszakolni "párhuzamként". Milyen módszer is az ilyen történelmipárhuzamerőlködés?? "

Ezt el kell, hogy fogadd!
A Horthy érához mégiscsak az volt közelebb.

PesszimPista 2011.12.29. 16:08:41

@TrueY: Hö-Hö-Hö.
És akkor Kövér lesz az új minelnök? Vagy éppen sovány?
A párhuzam azért erősen sántít.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.29. 20:31:21

@magyar-magyar szótár: "Orbánra volt a 2/3-as", ami igazából az 80% 50%-ának 54%-ka volt. :)

Számomra az a nagy kölönbség, hogy Fletó demokráciát akart (mégha bénán is), míg Ovi kirájságot (sic!).

@PesszimPista: Hol van itten az a pár huzam?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.29. 22:42:16

@kchkscak: Csak még nem tudom, hogy ez jó-e nekem, vagy nem... ;)

magyar-magyar szótár 2011.12.30. 03:01:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mert Orbánék rendszere... ez kb 22 éves műsor, hogy a maimagyar "jobb"oldal az egyenlő a Horthyfaszizmus rémével, ami pőrsze azzal a hazugsággal kezdődik, hogy a magyar fasizmus alapjai az a vitézi rend.(Már csak azt kell kiretusálni belőle, hogy zsidó vitéz is lehetett és akkor jól működik) Azt se tudjuk ma, mi volt a Horthy-rendszer.
Sokaknak elmeséltem, de nem vagyok rest megint megismételni: 1942. novemberében , Babits halála után a minisztérium úgy engedélyezte a Nyugat továbbélését, ha a Nyugat nevet nem haszmnjálják, az indok az volt, hogy a névhasználat joga babits személyéhez kötődött. Valamint a minisztériumnak még egy kikötése voilt, Illlyés Gyulának KELLETT a vfelelős főszerkesztőnek lennie. (A Nyugat MAGÁNCÉG, részvénytársaság volt) Valamikor decemberben volt a Magyar Csillag névven tovább dolgozó régiúj folyóírat alapítóértekezlete, amin egy zsidő középiskolai tanárr, bizonyos Dr Radnóczi Miklós is ott ült. [Radnóti néven költő, a minisztérium nem engedélyezte neki a kérelmezett Radnóti-t, csak a Radnóczi-t] Mi ebben a poen? Illyést kriptokommunistának ismerték, Tehát minisztériumi körökben egy [szerintük] kommunistát jelöltek ki a Magyar csillag vezetésére. A mai Orbán -kormányzat erre képtelen lenne.

Snitt: Az 1930-as évek NYugat-Európája számára Magyarország a Másik Oldal az Ellenség volt. Minden angolbarát kisérletezgetésünk ellenére. Tehát mi eleve a Msik oldal-ra voltunk tolva, és ebből bvolt összesen a választási lehetőség a fasiszta Olaszország (amivel kokettált a Horthy-rendszer EGY RÉSZE) meg a náci Birodalom (a Horthy éra mélyenmagyar jobboldala náciellenes volt és szalonzsidózó maximum) A fasisztoidok is erősen náci és németellenesek voltak. A zsidótörvényeket ugyan elfogadták, de a végreahjtása annyira laza volt, hogy az aladárok mögött megmaradhattak pl a zsidó cégtualjdonosok,. A fenyegetett emberek egy része emigrált, az érzékenyek, mint bartók. Én MA (máma) hallom a súlyos figyelmeztetést Bartók kétzongorásából -ezt azoinban sokan nem hallották.

A mkésőbbi történelemhamisítás miatt ma a Rettegés & Vész Korszakának hiszik az egész Horthyrendszert. Ha nem fogadják el a zsidótörvpényeket, akkor a németek anschlußoölják magyarországot. és viszonylag békésebb időkben ,még nagy szabad vasútikapacitás mellett... Nem is folytatom, mert erre a mai magyar újfasiszták is szoktak mutogatni, sdajnos a náci meg a fasiszta eszmerendszerek leghatékonyabb fogása az igazságrészletekből való nagyhazugságok mémelése. A Horthy rendszer ellenzéke nem félt és rettegett a Horthy rendszertől, hanem lenézte és lebecsülte és polgárként felülről lefelé nézett rá. Paradox, de uigaz: a Horthy rendszer nevelte ezt a polgárságot az Aranykorból örökölt ifjakból, ez Kosztolányi, Krúdy Karinthy és Bálint György meg Reich Jenő nemzedéke. Reich Jenő és a rettegés? AFTER a pesti gettóélet után mindenféle kompenzációkban is visszatekintve a valóbvani vészkorszak (1944. március 19) -en KERESZTÜL visszanézett hamis képet retusálták és kollázsolták még a moookszista történelemhamisítók. (Akikre én a marxista [filozófus] szót nem merném alkalmazni)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.30. 08:35:09

Reich Jenőre az tett pontot, hogy kiderült a neve.
Már másnap elvitték meghalni a munkatáborba.

magyar-magyar szótár 2011.12.30. 08:46:38

@simonmondja.: Mikor vitték el? 1939-ben? (nem) Rettegésben élt Reich Jenő? NEM! Az hagyján, hogy a hóttifaszisták képét retusálják, hamisítják és szinezik. De ezek az emberek, reich vagy Radnóczi tanár FÉRFIAK voltak, tudom hogy ez furcsán hangzik, Dr Radnóczi tanár FÉRFI volt, nem tökfőzelék. Répát talicskázott azzal a két kezével a hatnanyak [ex]cukorgyárábgan, ami két kéz nem ahhoz volt szokva. És nem azért hívták tanár úrnak a rabtársai mert affogva és pöfén affekta kényeskedett, hanem mert tartása volt neki, kötött pulóverben és katonanadrágban meg bakancsban is tanár tartása.
Ha nem tetszik ezt érteni (mert ezt nem tetszetős érteni...) akkor is.
Őssze-vissza mémelik az időskálát, a fejeket és testeket. 1944. máűjusa az 1944. májusában volt és 1941. októbere meg 1941 októberében.

Ugyanúgy, ahogy egy KZ lager másképen volt borzalmas 1938-ban, 41 ben de másképpen 44-ben és megintmásképpen az általánosan ismert 1945-ös képeken.
Isten óvja a majdani időbusz utasait, ha a kortárs retuspok alapján akarnak majd az időben valahová odatalálni meg pláne figurákat megtalálni!
Éppen a "kommunista és baloldali" ellenállás fölnagyításáért pontosan a Horthyék elleni polgári ellenállást retusálták ki a moookszisták! És ezen ellenállás keretében mondta azt sok értelmiségink (1938-43-ig): csakazért sem emigrálok!

Aranka néni 2011.12.30. 08:47:15

@magyar-magyar szótár: azért már....khm...nálunk a család H. korszakot megélt tagjai nem favorizálták annyira azt a rendszert, sem a sémita ág, sem a másik
persze, te biztos jobban tudod, mi volt akkor:D
érdekes, de nem emlékszem olyan idős rokonra, aki visszasírta volna H-t

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.30. 08:55:47

@magyar-magyar szótár:

Pedig, ha emigrál, nem hal meg harmincévesen kényszermunkán a neve miatt.

magyar-magyar szótár 2011.12.30. 09:05:51

@simonmondja.: R!eich bármikor megtehette volna.. egyébként pompás korszaka volt (feltöltődés szempontjából) a berlini. Berlinben láűthatta a működést és reich világosan különbséget tehetett a fasizmus és nácizmus között. Az olasz fasizmust, ha valaki a szájára tapasztott kézzel a röhögését elfojtva hazáig kibirta az utcán, a Halálos Übü -t meg lehetett úszni, a nácizmust nem. Itt a fascio-t látták tollászkodni és azt mondták, hogy EZT meg lehet úszni. Mint ahogy 1944. március 19-ig meg lehetett úszni, hiszen a munkaszolgálat munka volt [fegyvertelen]katonai szolgálat. Amikor 1944. májusában elhurcoilták a zsidókat, a fiatal zsidók sportruházatban, tennis nadrágban cipőben shortban vonultak be és nevettek az öreg zsidókon, akik prémes télikabátban. mert az öregek tudták hogy EZ más már azzal, hogy március 19-én bejöttek a németek. De sokan a prae-fasizálódáson át tekintve nem látták a n n y i r a veszélyesnek.

mindenki tudja, hogy többek között zsidő (túlélő) FÉRFIAK is építették Izraelt, most meg valami hamis történelemszemlélet törékeny félős Spiller Tisztelettel -ként akarja ábrázolni zsidóságunkat. Nem lehet elképzelni azt, hogy Reich Jenő nem ismert félelmet, a Csontbrigád írójáról beszélek ez egy kőkemény [heavy metall] modern regény egyébként, nem valami lektűr!

Csak arra gondoljon, a Sorstalanság utolsó lapjaira: Gyuri FÉLŐS volt? Összetörvén a félelemtől? Egy FÉRFI néz az ujságíróra, aki faggatná, egy 16 éves kész FÉRFI. Nem tökfőzelék...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.30. 09:26:03

@magyar-magyar szótár:
Szerintem ne ossza tovább akkor itten, hanem menjen jeget törni Ukrajnába.

Gondolom, kegyed nem leány, senem tökfőzelék.

Rejtő Jenő kicsit olvasmányosabb kegyednél, úgyhogy tudnám nélkülözni, amíg felépít egy vasútvonalat Kínáig.

2011.12.30. 13:52:44

@magyar-magyar szótár:
Prónay, Ostenburg-Moravek.
Horthy nemcsak hagyta őket gyilkolni, de elnézte azt is, hogy nőket, gyerekeket ölnek.
Erre utaltam, nem arra, amikor ellenállt, amíg lehetett a deportálásoknak.

Más: ha a magyar zsidók úgy érezték 1944-ben, hogy ezt meg lehet úszni, ugyancsak el lehettek zárva a világtól! Csak gondolj bele: jóval korábban a dán király nem érezte így. A német zsidók is tömegével menekültek. Már évek óta.

2011.12.30. 13:54:58

@magyar-magyar szótár: Ja, és vitéz lett az is, aki hősiesen irtotta a szerbeket, lett légyen szó veszélyes fenevad asszonyokról, vagy a jövő magyarellenes generációját adó kisdedről.
Tudom, kommonista történelemhamisító ármány!

magyar-magyar szótár 2011.12.31. 04:07:00

@simonmondja.: Jó, akkor ha ezt az észosztás szót használta, akkor nem hagyhatom ki ezt a poent: Szép legenda ez , amit idézett Reich nevének kiderüláésekor, de akkoron egy cipőpucoló fiú is megmondta, miből magyarultak a különböző nevek. Ugyanis a náévmagyarosításban hosszú (XIX. sz végi XX. sz elsőfelei) gyakorlat volt az, hogy az "Új Név" következetes alkalmazása egyben kódolta a réginevet is. Szemléletes az íve a Kahane -> Kohn -> Koós.

Kévén büdös alföldi és cselédmentalitűsú büdösparaszt, csipejem széles schwoob és van bennem jópárvonóval cigány meg zsidó is, ezért a fizikai munkát romjaimban is eléggé birom, sőt, a szabványcsákány (élescsákány, vasúti csákány) kezelésében is jártas vagyok, azt nem állítanám, hogy Kínáig is birnám. ...öhmm... lehet viszont, hogy a nemkevés cigány zsigerezettségem miatt én inkább a szökést, szökdösést (és a halált) választanám, mint olysok cigány választotta is a vészkorszak hónapjaiban.

magyar-magyar szótár 2011.12.31. 04:14:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hát, én nem szoktam kommunistázni, mert két kedvenc íróm, sőt három,.. sőt az oroszokkal több is, kommunista volt. És a moookszistát sem véletlenül nem írom marxistának.
Az a baj ezzel az algebrázással, hogy ez a vitából nem kifelé vezet, mármint a halotti matekozás... Azzal hogy azt állítom, a vitézi rend alapítószövege nem a mookszista bevilágítással azonos, nem azt jelenti, hogy Prónayékat felmentem.

A szerbek pedig egy szemét agyvelőt vettek. Két szemért a belét először s aztán az agyvelejét. Sőt: Az egyik bácskai kisvárosban az első nyilvánosan felakasztott egy szerb rikkancs volt 16 éves, mert 11-évesen a magyarbevonuláskor árulta az újságot.

Pl a magyarbnevonuláskor szerbek is rázogatták a magyarzászkókat. (Ez a látvány nagyon fájt is a GESTAPO-nak...)

Továbbmegyek: Nem csak faji alapon, hanem osztályalapon is fogtak le a szerb partizánok embereket. Így járt két kereskedősegéd, legyen a nevük Schwarz és Weiss [német azaz "sváb" nevük volt, ez a lényeg) akik elkövették azt az ostobaságot, hogy a KZ-lágerből hazajövetben a bécsi vöröskersztes táborban elfogadták a rongyaik helyett a jó segélyruhákat. Így mint "búrzsójjákok" szálltak le a vasútállomáson és már vitték is őket, mint burzsojá svábokat a titólágerbe.

magyar-magyar szótár 2011.12.31. 04:18:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: Sokáig azt hittem, hogy a péppé verés az afféle nyelvi túlság. hogy ez olyan... rámondásos felnagyítás. Hát nem. A szerb partizánok nyilvános kivégzés kereteiben vertek péppé embereket, kalapáccsal kell csinálni, rongyok maradnak egy emberből és vérsárpép csontszilánkokkal.

Szintén saját gyűjtés: Egy zsidó ügyvéd valamelyik KZ lágerben végezte, de a sváb feleségét csak meghurcolták és jól meg satöbbi-satöbbizték a hitlerájban. A partizánok viszont mint svábot és burzsujt kényszermunkára fogták, az egyik megerőszalolása után teherbe esett. 7 hónapos terhesen panaszlotta, hogy mnár nehezen kapálja a szőlőt. Ezért az őrök kapával kivágták belőle a magzatát és megkérdezték, így könnyebb-e.

magyar-magyar szótár 2011.12.31. 04:21:53

@Könnyen elkaptuk, uram!: @simonmondja.: Ja, azt kifelejtettem, hogy a volksbundisták 1944. augusztusában szépen fölszekereztek Németországba , majd 1946-47-ben fölvették az amerikaiak családonkénti 150000 márkás vissza nem fizetendő kölcsönét. Ők jártak a legjobban -amerikai pénzből. Ennyit még történelemről, igazságról meg a szelektív táénykezelésről.

2012.01.01. 10:46:46

@magyar-magyar szótár:
Először is: megdöbbent, hogy pont Tőled kell hallanom, hogy . igaz, hogy a Horthy-ék, de a szerbek is! Sőt!
Miért mentené fel Horthy-t?
Másodszor: a Dunán-túlon elkövetett vérengzések megtorlatlanul maradtak a "szerbek" által.
Igaz, kommunisták voltak. Meg az asszonyaik, gyerekeik!
A gond az, hogy Horthy ideológiát talált arra, miért nem akadályozza meg ezeket a túlkapásokat.

2012.01.01. 10:53:39

@magyar-magyar szótár: E kétes sikerhez odaillik Gosztonyi Péternek a hetvenes évek elején Göttingenben kiadott levéltári összefoglalója, amelyből kiderül, hogy az újvidéki „razzia” jeges vérfürdője háromezernél több áldozatot követelt „a honvéd és csendőr karhatalmi erők nácizmustól megmételyezett parancsnokai hatására”. Megtudható továbbá: az „akció” a kormányzó tudtával kezdődött. És azzal végződött, hogy a vezénylő tisztek Berlinbe szökhettek, és csak a német megszálláskor tértek vissza, már náci egyenruhában és zsoldban.

2012.01.01. 10:54:55

@magyar-magyar szótár: A karóba húzott és mozdonykazánba lökött szerencsétlenek sorsa aligha lett »okmányosítva« – emlékszem vissza a végül német kézre adott volt VKF–2-es főnök, Kádár Gyula szavaira –, de ha mégis, akkor az mind meg lett semmisítve a Britannia Szálló pincéiben.” Ez a derék, valóban antifasiszta vezérkari ezredes – ha megéri a múlt századvég balkáni háborúit – alighanem emlékeztetett volna Jankapusztára is, ahol a marseille-i merénylet horvát terroristáit képezték ki, Gömbös utasítására még magyar útlevelekkel is ellátva őket. Hajdani kiváló szakértőm sok mindent tudott, ismerte Horthy melléfogásait, az elégedettség pillanatait is, valahányszor a kormányzó és a Führer osztrák akcentussal kezdhetett diskurálni. (Braunau és a Burg hatása.) Ámbár a hitleri követelések zárszava mindig a porosz, katonás „jawohl” volt Horthy részéről.

2012.01.01. 11:10:33

@magyar-magyar szótár: Csönd övezte például London azon biztatását nem sokkal későbbről, „hogy ha Horthy ellenszegül a németek követelőzéseinek, kormányát akár emigrációból is legitimnek fogják tekinteni, meghíva a győztesek asztalához”. De Horthy nem a dán király példáját követte, hanem Petainét és a quislingekét. Országlása utolsó napján, 1944. október 16-án este a fürdőszobájában aláírta Szálasi kormányalakítási megbízását...

2012.01.01. 11:44:23

@magyar-magyar szótár: "Keserűen írja Prónayról
az első hadseregparancsnokság vezérkari főnöke, Shvoy Kálmán, hogy „teljesen hatalmába
kerítette Horthyt, nem engedelmeskedett senkinek, állam volt az államban, és
rengeteg bajt csinált, sok szégyent hozott a honvédség nevére. Századában sok rovott
múltú, tiszti mivoltát igazolni nem tudó alak volt, akik minden aljasságra képesek voltak.
Ennek a századnak […]volt a műve, hogy Szegeden emberek tűntek el, akiket megölve,
megdrótozva dobtak a Tiszába. Ezt mindenki tudta, de ellene nem tett senki semmit
[…] Mi, a hadseregparancsnokság […] lépéseket tettünk ezen kihágások megtorlása
és megszüntetése érdekében, de le lettünk intve, s Prónay és különítménye közvetlen
a »fővezér«-nek rendeltetett alá.”31 De nemcsak Prónay alakulatával voltak problémák,
az Ostenburg-Moravek Gyula vezette különítmény és a Héjjas-csoport is hamarosan
elhíresült szadista módszereiről. A gyilkosságokról Horthy is értesült, és rendelkezett a
különféle retorziók és „kilengések” megszüntetéséről – ugyanakkor azok elkövetőivel
szemben nem lépett fel. 1919 novemberében a zsidósághoz kötődő Múlt és Jövő című
folyóiratban közölt interjúban a „felelőtlen elemek”, „bűnösök”, „tettesek” és „uszítók”
kézre kerítését és haditörvényszék elé állítását ígérte. Ezek csak szavak maradtak. Abban,
hogy Horthy ténylegesen nem vonta felelősségre a gyilkosságok elkövetőit, a katonáival
való szolidaritása és az ellenforradalmárok közötti nagyfokú egymásrautaltság játszhatott
szerepet. Ezt – minden bizonnyal – a bolsevizmusról kialakított egyaránt lesújtó véleményük
is csak erősítette.32 Éppen ezért Horthynak a „túlkapások”megbüntetésében
tanúsított passzív magatartása ellenére sem csökkent a népszerűsége. Ellenkezőleg:
nimbusza még nőtt is.33
Kétségtelen, hogy a fehérterrorral kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés Horthy
Miklós személyes felelőssége. Prónay visszaemlékezéseiben leírta, hogy a későbbi kormányzó
személyesen engedélyezte neki radikális akciók lebonyolítását, írásos parancsba
adni ugyanezt viszont már nem volt hajlandó."

Szóval nekem Svoy Kálmán vezérkari főnök, és Prónay sajátkezű feljegyzései nem tűnnek kommunista történelemhamisításnak.
Akkor viszont Horthy tudott a vérengzésekről, és helyeselte azt.
Ja, visszatérve a beszélgetés elejére: Prónay vitéz lett. És még sokan mások.
Akik "hősiesen" védték az országot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.01. 13:13:47

@magyar-magyar szótár:

Brutál méret boxoló volt, világcsavargó, és megjárta az idegenlégiót is.

Persze kegyed biztos jobb kondiban van.

magyar-magyar szótár 2012.01.03. 04:05:09

@simonmondja.: Szerintem ezeknek az embereknek az emléke és a példája is megköveteli, hogy ne "hátulról" nézzük, a mookszista történelemhamisításokon kerseztül a múlt század 20-as 40-es éveit.

Egyszer voltszerencsém, életem nagyszerencséje volt egy jónagyasztal holocaust túlélő között ülni, lágertjárt emberek között. A mi asztalunk csöndesebb volt, mint a gyerekeik (mondjuk így: "apámék korosztáklyának") asztala... kevesebb szó hangzott el, ezek kevesebb szótagból álló szavak.. tőmondatok. Szikár mondatok.

Vagy háromszor hallgattam meg a radioQ-ban Gárdos Pétert és elképesztett, mennyire nem érti a szüleit.

Magyarország 1920-és 44 között szellemiekben erős ország volt - nem felejthetjük el ezeket az embereket ... egy... későbbi "vetítés" kedvéért. És amki nagyon furcsa: A maradék szellemi erő a "móóókszisták" számára inkább ellenség volt , mint pl a "dzsentroidok" Egy Rideg Sándor bizony feltalálta magát Rákosi alatt. Azonban egy Reich Jenő?

magyar-magyar szótár 2012.01.03. 04:19:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: 1918. végétől polgárháborús helyzet alakult ki. Egy politikailag megbizható, jóoldali (poered by Néipszabadság) fiatalember könyvét ajánlom Önnek ezügyben:
http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=83159&type=22&_v=Benedek_Szabolcs_Az_elcsapat_avagy_Tanacskoztarsasag_1919

Ha leragadunk Prónaynál, az olyan, mintha pl a mára teljesen eltorzított korai crux mozgalomnál csak Zápolyáék kegyetlen bosszúáűllásánál ragadunk le. Miért sütötték meg elevemnen Székely Dósa Gyürgyöt, A Szemet-szemért jogeélv alapján, mert a cruxok meg, a gazdag zsírparasztok, akik fellázadtak Werbőczyék korropt, oklevélhamisító rendszere ellen, nemesi udvarházakat gyújtottak rá a nemesek családjaira, gyerekeket meg asszonyokat sütütek meg elevenen.

A Prónayék vérengzése is úgy kezdődött, hogy "visszaütöttek" ... egy polgárháborúban nehéz úgy igazságot tenni, ahogy Ön itt rendkívül lelkesen összeválogatja a tényeket.

Prónay undorította Horthy környezetét - ezekre is lehet forrásokat lelni.

Ha a kuruckori polgárháború végére gondolunk, a népek már annyira megelégeltek kurucot és labancot, hogy a kuruc elől maguk a parasztok gyűjtották föl a falvaikat és menekültek a mocsárba. Pálffy labanc generális volt akkora magyar, mint bármelyik kuruc generális is.

Aztán. A katonának van ugye egy "természetes" ami a civiljavakkal szemben megnyilvánul (itt meg Polcz Alaine háborús aszonyregényét javallom olvasni...) Prónay elvégzett valami -egyébként tökfölösleges- piszkos munkát, ami inkább fakadt a mocskos beteg személyiségéből, perverziójából...
És aztán meg voltak abban a rövid 9-10 hónapban olyan emberek, akik el tudtak tekinteni a politikaihelyzet mellett a.. szabad-e a haza szót használnom.. szóval esküjüknek (és nem valami "osztálynak" vagy politikai csoportnak) engedelmeskedve.

Pusztán Károlyi Mihály alakjának egy még mindig el nem végzett történelemtudományi vizsgálata sokat segítene...

magyar-magyar szótár 2012.01.03. 04:25:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: Och a dán, (a dán szövetkezetek -Kovács Imre 1938-46)meg a különb-s különb külhoni példák... a Dán Királyi Ház vérségben áll az angollal... a magyar angolbarátok miben-ugyan remémykedhettek, nézzen a téérképre uram, Dániából szinte csónakkal ártevezhetni Britanniába, a sokkal-sokkal kevesebb dámn zsidók menekítése néhány óra alatt is megoldható lett volna / volt... Azért Magyarországon sokszázezer ember egy Unkooorische Anschuß kereteiben... ne is gondoljuk végig, hogy a dán példa hová vezethetett volna... Dánia elsőosztályú európai állam volt.. Gondoljon csak a mai helyzetre, amikor a jóoildalunk abban reménykedik, hogy a Zónijó idejön és leteszi nekik Orbánt és fölteszi a.. na kit is? Egy fffaa... egy fenét, ez csak elsőosztályú únióstagállamoknak jár, a 2-3. osztály elmehet a kurv.. a kurzív "tagsági viszonyába" abba...

2012.01.03. 08:50:37

@magyar-magyar szótár:

Kedves Uram!
Az, hogy a vörösterror fehérterrort szült, veheti "normális " reakciónak. Az, hogy Horthy szemet hunyt, attól még tény. Épp Ön írja, hogy Horthy környezetét undorította Prónay. Horthyt nem?
Nem azt kértem számon, hogy leszámoltak a kommunistákkal. A nőket, gyerekeket kértem számon.
Ja, és Prónay csak az egyik vége (eleje) a sztorinak. A másik végén ott van a bácskai vérengzés. 1942.

Amúgy is hamisak az érvei. Mert ugye akkor Kádár is helyesen járt el az 1956 megtorlásakor?

Ja, és nem, a katonákról annyit, hogy volt hatalom(vagy parancsnok), amelyik
engedte fosztogatni, erőszakolni őket, volt amelyik nem.

magyar-magyar szótár 2012.01.03. 16:15:36

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem tudom, honnan jöhet az le, hogy én bármilyen vérengzést helyeselnék. Ez a mi-mitszült eleve tőlem idegen fűrészelés.A mi polgárháborúnk rövid volt (és alig-alig volt) ... és mivel két főbb szereplője van, így a.lakulhat ki ez a Síkbolygóra való 2D fűrészelés. Csakhogy nem enbnyire egyszerű volt a helyzet, mert a kommuisták, miközben se a románok, se a "fehér"-jeink felől mnem lehetett nnyugtuk, leginkább a szociáldemokraták basz... akarom mondani csesztetésével voltak elfoglalva. És pl mivel voltak elfoglalva 1929-ben? vagy 31-ben? A szocdemek nyírásával. Nem volt nekik elég a "hóttifaszisták" elől a bujkálás,, a szocdemeket is ott nyírták, ahol érték (ajánlott olvasnány Rideg Sándor összes művei)

Ésboizony ez a koimmcsi-szocdem viatal alapvetően meghatrározta 1956 őszét is: a végső leszámolást a szocdemekkel.

Nem egyszerűen a vörösöket verték le Horthyék, hanem egy iszonytató polgárháborús anarchiát. Ami pollgárháborús anarchiát ha pl egy (nem szeretem az efféle játékot, de pillantsunk rá mégis:) az ukránokat hamar [és nem 5 -6 év alatt...] leigázó szovjet Vöröshadseregre támaszkodva vernek le Rákosiék, akkor Prónayék babazsúr lett volna ahhoz képest .. én még szocdem se szerettem volna a Győzelmes Tanácsmagyarországon lenni.

magyar-magyar szótár 2012.01.03. 16:25:03

@Könnyen elkaptuk, uram!: Még egy nagyon fontos dolog:
A Magyar Néphadsereg békeidőben 24 vagy 18 hónapon át úgy ahogy "szolgáló" fiatalemberek tudatával mit művelt... mivé lettek 18-21 éves srácok a "férfiaság próbája alatt" sokszor elállatiasodott, kövér, láncdohányos idegbeteg iszákos seggek, akikre az anyjuk nem ismert rá leszerelés után. A Világháború darálójából meg kik kerültek ki. És nem csak az a gyilkos szabadságos baka, akit Móricz megírt.. hanem tisztek is.

Meghiszem, hogy a mookszisták igyekeztek A Jók és Igazak és a Sötét Erők harcává elmesi-mesikélni 19-et meg a Horthy-korszakot. ÉPs sokunkban ezek szerint a mesékcskék és mondák szerint él ma is az a korszak. Ahogy az mookszisták átretusálták kétszínre vuissza az egész törtébnelmetz... osztályalapon. Az 1848-as -49-es anarchiát, aminek a meséjébe nem fért bele pl a Kossuthban iszonyúan csalódott Petőfi. Egyáltalán, az is mókás, hogy a vásári szinezetű retusos Kossuth Apánk képőet éltették tovább a móókszisták, aztán az egyik első liberálisunk Frantz von Ragotsky .. tiszta ószándékü ember.. fenevadak között,... tőle jóformán még a vallását is elretusálták (pedig mélyen vallásos katolikus volt, csakugye milyen kuruc a katolikus... hö.. hő)
És ugya a Dósa Gyürgy féle anarchiást is valamiféle osztály-lázadás szerűen hamisították, holott tán még a Budai Nagy Antal féle is "osztályosabb" volt.
(Dósa eleve nem paraszt volt.. hanem nemes)

Steinmann Lujza 2012.01.03. 19:57:58

@magyar-magyar szótár: hogy csöndesebb volt az az asztal? te nem érted, vannak, amiről nem lehet beszélni, mert nincsenek rá szavak, elfojtás, sohasoha még csak szóba sem kerül, és ez nem véletlen

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.03. 22:16:11

@magyar-magyar szótár: Úgy tudnám elképzelni Rejtőt Kádár alatt, mint Rodolfót. Jó lett volna, ha még lehúz 40 évet a mi kalandunkban is.

Rodolfóval párszor összefutottam a közértben.
Sok szinész, festő járkál a XI-ben, ahol élek.
Abodyval laktam sréhen szemben, mikor gyerek voltam.
Úgyhogy nekem nem rémlátomány a saját korom.
Szerintem sok tehetséges ember élt és alkotott tovább.
Bár azt nem értem, hogy ha,
ahogy mondod,
szellemi pezsi volt 44 előtt, akkor miért akarták kinyírni egymást a nagypapik ...?
Mert ki akarták és ki is nyírták.
Nem szellemi volt az a pezsi, inkább olyan nyers kenyérharc, mint mostanában.

Kemény köpésűek voltak a nagypapik.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.03. 22:26:16

@Steinmann grófnő:
Ötven évvel később apám elmondta, mint látott 56-ban.
Nekem. Csak.

Steinmann Lujza 2012.01.03. 22:35:44

@simonmondja.: Dudi ezt úgysem érte, hogy valaki épp azért nem beszél valamiről, mert nagyon is mélyen érinti
az ő fejében úgy csapódik le, hogy nem siránkoztak rajta, akkor el van felejtve, kész, ugorjunk

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.03. 22:48:40

@Steinmann grófnő: Mélyen.
Nagyanyám viszont élénken leírta a hullás élményeit. Az meg nekem volt nehéz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.03. 22:54:02

Alfonzó járt erre.
Rodolfót írtam, persze.
Franc, aki megeszi.
Rodolfót sose láttam, csak a képernyőn.

magyar-magyar szótár 2012.01.04. 02:27:09

@simonmondja.: Alfonzó egy eleven Rejtő regényhős volt. itt-ott nagy nehezen.. azt hiszem, a rádóban van egy hosszabb hanganyag tőle, amiben vázlatosan elmeséli az életét... Semmit nem kell tenni, leírni és a dramaturgiájában már egy poszthumusz Rejtő regény.

magyar-magyar szótár 2012.01.04. 02:37:26

@simonmondja.: Egyáltalán nem az értelmes emberek akarták egymást kinyírni. Volt a múltszázad 20-as éveiben egy könyvészeti booom. Ügynöki rendszerben "tudományos igényű" könyvsorozartokat értékesítettek, ezek nagyjából a 2-3 évvel ezelőtti wikipedia szintjén állottak.. sok képpel. A pornográfiát egészségügyifelvilágosító vagy "ethkográfiai" >>köntösbe<< csomagolták. És ezek az évek termelték ki a házmesterfilozófusokat.

Nagyon érdekes pl a polgári-kommunista, az "eurokommunista" (bocsánat) figurája, ilyen volt pl Illyés Gyula vagy Bálint György.. vagy József Attila a "kommunista" korszakában. (JA kispolgári-polgári figura volt)

A zsidó polgárság a magyar polgárság.. fundamentuma volt, pillére. Csak a rövidítésért, hogy ne kelljen egykilométeres hsz-t írno,.. Hogy is mondjam... iskolatársak , brúderok és kamerádok voltak még a monarchiában a Horthy korszak polgárai. Egy reáűlgimnázium is olyan műveltséget adott, ami mai gimnazistáról elképzelhetetlen még humán elitgimiből is. Tehát ennek a polgárságnak része volt az, akiket a mookszisták hóttifasisztákokoknak hamisítottak, meg az emigrált, az elüldözött, a megölt zsidó polgárságunk, meg a sváb polgárság, a szlovák polgárság (parasztpolgárság) A kun vagy a jász polgárság, mert ilyen is volt. Ez a polgári rend vallásiszabad -és vallásitürelmes volt.
Ha egyetlen kisalakú könyvet ajánlhatok ezügyben: az Závada Pál A fényképész utókora c. könyve.

Az antiszemita házmesterfilozófia túláélte 1945-öt, sőt! -nem zárult le az ant8iszemitizmus, mert a túlélő zsidó polgár is útban volt, nem csak a Horthy-rendszerrel szembeforduló egyébpolgárság maradékai..

magyar-magyar szótár 2012.01.04. 02:40:13

@Steinmann grófnő: Nem azért nem beszél róla, mert nem talál szavakat. hanem azért nem, mert megértést nem talál. hallgató fület nem talál. Amint egyszerűbb képletben is: senkit nem érdekel egy súlyos, egy haláűlos betegséget túlélő története. Ha kigyógyul a ho9spitalitzációból is,. 2-3 év múlva rájön, hogy senkit nem érdekel a története. és ezért hallgatnak. Ezért is. meg azért, mert az ismert kliséknél sokkal kegyetlenebb és fortélyosabb rendszer volt, amibe eleve bele volt építve az abszurd elbeszélhetetlensége. A hullahegyekről lehet beszéni, de a lágerbordélyról?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.04. 07:52:50

@magyar-magyar szótár: Na hát van is ilyen könyvem a dédapámtól.
Tudomány és Világ, vangy valami ilyesmi.
Van benne szakállas nő, legkisebb ember, legnagyobb ember, városok, szerkezetek, ilyen múltszázadfordulós stílben.
Nagyon szerethető könyv.

És ha már vallási türelem, akkor elmesélek egy történetet, amit ez a dédpapa hagyott rám szájról-szájra.

Tanyásgazda volt, aki a Kolon-tói mocsár lecsapolása után földet vett és gazdálkodott arra.

Egyszer vitte az árut, úgy '918-ra emlékszem, a Kiskőrösi terményvásárra...
Kiskőrös szín tót falu volt. Mostmár lehet, hogy város.

Szóval éppen benn van a vásáron dédpapi, amikor gyün a kisbíró és kidobolta...

-Mátul mindönkinek tilos tótul povedányi !
-Aki mátul tótul mer povedányi, 5 forintra zaplatyi !

Ott helyben meg is büntették a kisbírót 5 forintra, mert tótul dobolta ki az ukázt.

Na szóval sokszinűség volt, de volt állami erőszak is a sokszinűség ellen.

2012.01.04. 23:18:44

@magyar-magyar szótár:

Na jó. Elmentél mostmár a multiplex vetítés felé.
Arról kezdtünk beszélgetni, hogy a Horthy kora, maga az ember, lehetőségek.
Erre Te jössz nekem a katonaság 24 -18 hónapjával. vazze, én lehúztam.
Jössz '56-tal. Apám kiskatona volt, épp eltávon, egy moziból jöttek ki, mikor...
Kergetett ávóst, és látott halott kiskatonát!!!
Az se a jó meg a rossz oldal harca volt.

Kossuth meg hogy jön ide???
Már 1980-ban arról beszélgettünk, hogy politikus volt, aki belevitte az országot egy értelmetlen háborúba.
Akkor még úgy láttuk, hogy talán a Széchenyi féle utat kellett volna járni.

Ma már tudom, nem volt.

De, mondanék neked ellenpéldákat: a II. világháború után keresztanyámat elvitték málenkij robotra.
Két faluval arrébb az orosz kiskatona balra nézett, míg ők jobbra lebuktak az árokba. Sokáig nézett balra...

Az anyám, nagybátyám annak köszönhetik életüket, hogy egy román tiszt megvédte őket.

Tehát: ha szemethunyt a garázdálkodások felett, az csak azt jelenthette, hogy a piszkos munkát mással akarta elvégeztetni, nehogy az ő szép fehér kesztyűi véletlenül...
Egy terrort nem lehet egy másik terrorral magyarázni. Azt se lehet mondani, hogy mert az jobb volt.
Így azonnal felmentést adsz Kádárék '56 utáni leszámolásainak. Mert ugye sokkal kisebb volt, mintha Rákosi jön vissza(volt rá esély).
Előtte meg ugye a Szálasi...

Szóval? Meddig menjünk vissza? István hogy számolt le ellenlábasaival?

magyar-magyar szótár 2012.01.05. 02:47:08

@simonmondja.: Sőt ellenkezően. Szintén utólagos mookszista konstrukció az, miszerint az Úrimagyarország nemzetiségipolitikája sodorta a trijanyonyba a zországot, csak ez olyan hajánálfogva enmagátkiragadó igazság, mert ha a nemzetiségek annyira el voltak nyomva, akkor hogy a francba alakult ki a saját értrelmniségük, ami a sajátmenzetiébredésük alapja volt? Ilyenkor éppenséggel Budapest-tel szoktam érvelni: Budapest nem konstruukció, a mai Budapest abból született, hogy a várost alkotó népek magyarok akartak lenni, a város lakosságában kb 10% volt a magyar. Az önkéntes, sőt! "divatszerű" önkéntes asszimilációt "kommukálták" az anekdotába foglalt kényszerré ... ami pillanat, nézzük meg a dátumot, 1918...
A mai kommunikáció ott párhuzamos a moookszisták kommunikációjával, ahol a szaramagyar (a magyar szar) sáv húzódik s ...ilyenkor a következő terápiát szoktam javasolni, pompásan alkalmas arra, hogy bebizonyítsam, ugyan ki lehet ragadni az "úriközéposztályból" példákat. de a nemzetiségeivel nemtoleráns (intoleráns) állam polgárainak családnevei között alig találunk nemzetiségre utalót, míg nálunk az Oláh vagy a Román sem ritka, Hortváth és Németh sok-sok, Orosz is van és Cseh meg Lengyel (és a Polyák sem ritka) a Tóth meg tömeges. Mégmókásann a tót népnév, mert ugye ahogy a szlovák tanította a magyart és mutogatás közben használta a tot.. tota.. totom -ot...

Dabason pl a szlovákok máig anyanyelvüket használják, legföljebb a számnevek szaladnak ki önkéntelenül is a szájukon magyarul, no meg a csirkepaprikás pl de ezzel a svábok is így voltak máshol az országban, amíg voltak (-> tsirkepoprikoosch )

Sőt ellenkezően: Ennyire nemzetiségi-türelmes ország talánha Svájc (de kantonszerű elkülönültségben is)

Valamint gyönyörű példa a mai türelemre az, hogy érvként pl az kettősállampolgársági törvényben a mahgyar sajtó nem használja (még a rosszoldali sem) azt a természetese érevet, miszerint szlovák viszont lehet úgy kettősállampogár a ahogy a szlovákiai magyar meg nem.

De elmehetünk egészen addig az illúzióuig, miszerint minden, ami a "Felvilágosofás" után történt, szabadabb szebb és jobb a középkorinál. Nos a középkori Európában a nemzetiség választása egyéni döntés volt. Röghöz lehetett kjötni a jobbágyot, de ha a jobbágy ezt a rögöt "eldobta" és elhatározta, hogy akkor most ő [nemzetiség neve] és őt az a nemzetiség befogadta [vizsgáljuk meg, hogy pl a szász vagy a zsidó közösség e kijelentése és mondjuk alapos nyelvismerete alapján befogadta-e] akkor ő attól kezdve ahhoz a nemzetiséghez tartozott és kész. Még a Törökmagyarországban is van példa mindkettőre. ha a török beleszerelmesedett a magyarba úgy döntött és keresztény lett és akkor a keresztbneve (János) mellé megkapta Az Therewk mellék [majd család] nevét. De ugyanúgy voltak törökké lett magyarok is.

magyar-magyar szótár 2012.01.05. 03:14:28

@Könnyen elkaptuk, uram!: Amióta az eszemet tudom, érdekel a történelem. Azon a ponton, amikor az onoka lecsúszik a nagypapa térdéről, mert uncsi a duma, én füöl-fölfelé kapaszkodtam és arra kérleltem, még meséljen. Az7 ember megtanulta a kettősbeszédet, mi az, amiről csak otthon beszélünk és mi az, amiről az iskolában is szabad.
Bizony a jelentörténelme multiplex. Ami meg a könyvekbe kerül tényként az "válogatott", még jó, ha nem "az ífjúság számára átdolgozott". Azt akartam mondani, hogy a katona elállatiasodott a békeidők laktanyáiban is. Azt tanultuk az isiben, hogy Iván a szovjet katona odaadta az almáját a gyermeknek, meg a térdén lovagoilta, ugye azzal a napok óta nem mostt kezével adta oda az almát, amivel hat házzal arrébb X-alakban az istálló rácsos nyáriajtajára kötözte a családanyát, hogy a rajón kényelmesebben mehessen végig rajta.. ahogyan Saint-Exupery is írja a Villámháború német katonájáról, hogy hol az evakuált lakosság közé lövött hol meg kenyeret és vizet adott a menekülőknek... ugyanazzal a kezével...

Sajnos az ember, mint biológiai lény is, túl bonyolult sokszor a "megfelelően tankönyvbe fektetéshez"

Polcz Alaine Asszony a fronton című regénye pl egy valós metszés arról az időről, az 1943-45-ös időszakról.

Igen, egyszerre több "vetítővászon" van s ki mit akar látni.

A mi egodeista korszakunkból szemlélve érthetetlen középkori vagy korábbi ember élethez való viszonya. A keleti ember élethez való viszonya ma is más. A halálbüntzetés kegyelembe számított, főleg a gyors "kegyeshalál" büntetés, pl a lefejezés vagy akasztás.

A mi "halálhoz való viszonyaink" -ból szemléljükl a vetítésen az I. István leszámol az ellenségeivel című vetítést.

Állam miben születik - többnyire "vérben és mocsokban". Sokmindenféleképpen születik egy állam, de szinte sohasem úgy, ahogyan az az állam hivatalos történetében benne van.

Akarunk-e látni minden képet ezen "születésekről"

A konkrétpéldárea: Nehéz beértékelni, de Kádár a Rákosi-féle Magyarországon kb a hatodik ember volt a ranglistán sokáig, úgy 1950-51-ig. Mi viszont abban nőttünk föl (szocializálódtunk) hogy Kádár mennybőlazangyalként jelent meg a győztes November Negyedikán. Máig sziveskedünk megfelelni a Kádár-féle moookszista történelemhamisításnak azzal, hogy megemlékezünk erről a november 4-ről.

Arról, hogy ki legyen a magyar állam legfőbb vezetője, Hruscsov és malenkov személyes tárgyalásokon egyeztetett a szocialista blojj vezetőivel,. REzen szocilista blokkba hivatalosan Titó Jugóoszláviája nem tartozott bele, mégis az utolsó szó Titóé volt és Hruscsov meg Malenkov Brioni szigetén 1956. november 2-3. éjjelén (úgy terelte a beszélgetést, hogy) Titóval mondatta ki, ki legyebn a fő vezető és persze Rákosi nem szerepelt a két névből álló listán, Münnich [Hruscsov egykori piálós haverja-tisztársa] volt a másik. Máig a Kádár rendszeréről, mint egy másik rendszerről beszélünk, holott csak annyi történt, mint akár 2009-ben is, a társaságból az egyik alak alkalmatlanná vált és egy másik alakj lépett elő a barncsbból és ma már (holott 2 év telt el) senki nem akar emlékezni arra, hogy ez az alak benne volt a brancsban azaz benne is van.

Andics Erzsébeték alakítottak egy "rákosista" kormányt 1956. november 4-én, de ez aztán végképpen nem lett benne a kádárista vetítésben de még a maiakból is kimarad. ÉS Rákosit nem csak Kádár és Szuszlov kukázta ki 1956. június 8-án, amikor a tervszerá anarchia részleteit kidolgozták, de maga gerő Ernő is kikukázta, amikor szeptembertől kézbe vette a dolgokat. Mindenesetre október elején, amikor Hruscsovnál lobbizott volna (aki a Krímben vadászott) már elárulta Rákosit, maga Gerő nem látott esélyt Rákosi visszatérésre, Rákosi "halottember" lett szeptemberre. Arról, hogy "meghalt" már negbizonyosodhatott abból, hogy Szuszlov a reptéren június 8-án épp csak lekezelt vele.

Tehát maga 1956-is egy multiplex vetítés, de sem a "jobbosok" sem a "balos recepció" nem lennének boldogok, ha a multiplexben a valós képeket csak meg is poillantanák. Hiszen ami forradalmi vonás volt 1956-ban, az valamennyire kommunista forradalmi vonás is volt.

mert ma (úgy értem máma) akraná valaki látni TÉNYLEG azt, hogy mi történik?

Pl azt, hogy kik és miket mesélnek [be] a fejlettnyugatiközvéleménynek? nem, a kakit senki nem akarná látni, csak az ojátoló rózsás újszülöttet, azt igen, az kamón.

De a mami kakiját a ... ? Nos?

2012.01.05. 08:35:39

@magyar-magyar szótár:
Tetszett, amit írtál.
Azért leírom én is, mégegyszer, mert úgy látom, nem ment át az üzenet:

szerintem a terrort nem lehet, nem szabad magyarázni, elkövetőit felmenteni azzal, hogy mert az ember már csak ilyen, meg parancsra cselekedett, vagy valaminek a reakciója volt,
mert akkor máris felmentetted a hitleri háborús bűnösöket.
István meg csak azért került bele, mert ez a mi volt előbb kérdéskör reflektációja akart lenni: meddig menjünk vissza?
Mert ugye törvénytelen dolog a trón megszerzése, ha azzal jár, hogy a jogos trónörököst eltesszük láb alól.
Ha hatalmunkat véres kézzel, mondhatni terrorral szilárdítjuk meg.
Ja, ezzel a történelmi szemlélettel Haynau "munkássága" is teljesen elfogadható, sőt, egy uralkodójához hű alattvaló minden esetben így kell, hogy eljárjon.

Utoljára: Horthy nem mert, vagy akart szembenézni azzal, hogy neki kéne megállítania hős különítményeseit.
Ja, és nem harci cselekmények között irtottak embereket a Dunán-túlon.
süti beállítások módosítása