„Always look on the Bright side of life”

/Monty Python/

A Jobbik is lájkolta a jóoldali, politikailag megfelelő "humor" pöcegördrét, ez pedig nem más, mint a

 

Hírcsárda.

 

Másodszor fordul elő, hogy valamiért gratulálni vagyok képes a Jobbik 

politmarketingeseinek.

 

Bottal, de azt is kesztyűvel  piszkálom ide a kopipasztát:

Ez a hír nem hírcsárdaisztikus hoaxációs mém, hanem igaz:

A Hírcsárda kapta a Jobbik sajtódíját

(hircsarda.blog.hu)

2011-ben a Hírcsárda nevű álhírportál kapta a Jobbik Hiteles és tisztességes tájékoztatásért elnevezésű sajtódíját - jelentették be kedden az ellenzéki párt évzáró sajtófogadásán.

Mirkóczki Ádám szóvivő úgy fogalmazott: a "díjazott személye hűen tükrözi a mai magyar sajtóállapotokat". Az ellenzéki politikus hozzátette: a díjazottat előre nem értesítették, de utólag hivatalos formában is tájékoztatják a Hírcsárdát az elismerésről.

A Jobbik második alkalommal adta át "a hiteles és tisztességes tájékoztatásért" díjat, amelyet első alkalommal egy kereskedelmi rádiónak szántak annak 2010-es tevékenységéért. Ám a rádió, nyilván "félve az esetleges politikai társításoktól", nem vállalta, hogy átveszi azt - mondta akkor Vona Gábor pártelnök.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr483480054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sinto 2011.12.21. 13:45:14

Jujujuj, bántották a fideszt, csúfolódtak rajta, és a kis pincsikutya már csahol is :DDDDDD

Te Dudi, nem frusztrál, hogy tejbetök fidelitasos kisköcsögök mulatják el azt a jó kis pénzmagot, amiből pedig a hozzád hasonló gerilláknak is lehetne lökni egy parasztreggelit?

budai zöld 2011.12.21. 13:53:04

A Jobbik eddigi sikerének egyik legfontosabb tényezője, hogy nagyon eredményesen kommunikálnak a weben.

Lehet, hogy neked vagy nekem vagy az okos elemzőknek nem tetszik, de a célcsoportot eléri, és releváns neki.

Itt ugyanaz a helyzet, kicsit megcsavarva. Lehet, hogy szerinted annyiradúrván jóoldali, hogy bottal sem, és egyébként szerintem is gusztustalanul vonalas, de ők arra fogadnak, hogy a 18-39 éves, internethasználó, közepesnél gyengébben politikatudatos célcsoportjuk lájkolni fogja, hogy ők lájkolták a 'tschardát.

És valószínűleg igazuk lesz.

magyar-magyar szótár 2011.12.21. 14:08:13

@Sinto: A hircsárda a magyar politikaihumor katasztrófája. Már többször bőven kommenteltem neked, de nem reagálsz. Írj annyit, hogy „olvastam bazdmeg” vagy „nem kapsz az Eszterházy-tortámból tata” Ha van kedved, kifejezetten a te szórakoztatásodra élveztetésedre írok egy FIIDESZ ellenes vitriolos pamfletet, hogy megmutassam, miért és mitől fos a Hírcsárda.

Ahhoz, hogy valakit széjjelvitriolozzak, minimum ismerni kell kissé. Általában ezt Nagy Lajos Képtelen természetrajzával szoktam szemléltetni: Ugyebár állatokról van szó, de ezek antropomorf állatok, tehát állatot is jellemez, de úgy, hogy ember is értsen belőle. A hírcsárdászok erre képtelenek. nem ismerik a figurát, amit gúnyolnának, Mint ahogy (gondolom, a bohockodáshoz nagyon értesz) a legsilányabb bohóckodás az, ha nekifutok és hasraesek..ez még nem műsor.. ez még nem tréfa. A Hírcsárda azt csinálja, hogy a zsiráf nyakát a zebra törzsére ragasztja és felszólít, hogy tessék, röhögjetek. Annyira nagy az ínség a humor iránt, hogy... hát.. van, aki röhögni tud ezen.

Soha, egyetlen milliméterrel a felszín alá képtelen lehatolni a hírcsárdász a humorával.

Jóoldfai poéitikailag megfelelő barátaim sértésnek veszik, ha a hircsárdába küldöm őket élvezni. Még szerintük si annyira szar.

Azt elhiszem, hogy egy magadfajta zsigeri gyűlölködő jól szórakozik már azon is, ha a fotosopban kikenem Orbán pofáját csokival és rámondom: szaros. tessék, nevessetek. Hát.. ez.. ez nem politikai humor még.

Az a baj a hírcsárdával, hogy számukra a humor csak alibi. Úgy vannak vele, a piroslapokban volt a politika, amit humorral hintettek, majd most humort hirdetnek és telenyomják politikával, így jobban beveszik.

Tótáék ügyeltek arra, hogy a magadfajta zsigeri, észnélkül gyűlölő kb egyenlőnek veszi a 10:1 arányt. tehát ha 10-szer okád fikát a rosszoldalra és mondjuk egyszer megbírálja Ferenc nyakkendőinek sítlusát. A hírcsárdában ez az arány kb 27:1.

Az mégsiralmasabb, ha véletlenül nem Orbán vagy a fidesz a téma. Pl az olasz mentőcsomag...

Ahogy szarból nem lesz vár, úgy nejlonzacskóból se angol fahumor.

A hircsárdászok tehetségtelenek és kész. Kevesebb, mint dilettánsok.. mert a dilettáns bohóc legalább csetlik-botlik.

magyar-magyar szótár 2011.12.21. 14:17:51

@budai zöld: Erről is beszéltem már. Mit ér a lájkolás. A Hircsárda kb annyira tragikus a maga nemében, mint a gyertekszoba blog. mNamost odaklattyog egy anyuka, dojó, bvan gyerekszoba blog, lájkolom és majd negnézzük. A Hírcsárda egyik masszivuma azokból az acsargókból áll, akiknek mindegy, csak egy újabb helyen lássák lejizzelve a gyűlölt ellenségüket. A másik rész pedig azt mondja, ez egy Ludas matyi blog, végre valami humor, lájkolom. Biztos vagyok abban, hogy a látogatók több, mint egyharmada azt hiszi, hogy egy humnoros blogban járt, ami vicces. Ez olyan, mint pl egy kis falusi művházban a kabaré szervezés. Jön az impresszárió és azzal adja el a műsort, hogy a rádiókabaré-ból jönnek, Valóban, van némelyiknek egy-két felvételen mellékszerepe. De egyébként nullák. Ám az emberek olvassák a plakáton kabaré lesz és már előre nevetnek,. Ahogy a gyerekek is előre nevetnek, bohóc lesz, biztos jó lesz. ha láttál ilyet, amikor az emberek megelőlegezik a nevetést.

A Jobbikról még Én akkor szeppentem meg, amikor Vona kiállt 3 hihetetlenül nagyképű, beképzelt és persze felkészületlen jóoldali újságíró elé. Na mivan faszikám lenézésben, ajakfityesztve beszétek vele. És Vona leiskolázta őket. nem azért, minthas Vona zyeni lenne, hanem azért, mert a jóoldal azt hiszi, hogy ha Jobbikos? -na ezt majd ő félkéz fejből elintézi. Vona semmi mást nem tett, nem zseni, egyszerűen csak felkészült azokból a "zseniális" kérdésekből, amit a pofájába undorral köptek a jóoldaliak. És az is szörnyű volt: egyik se kapott a fejéhez. Beégtek, de azért az ajakfityesztésen nem vettek visszább.
Ugyanez a Kúródórázásra: Dórika... eléggé gördülékenyen beszél , vagy hatszor láttam olyat, hogy nem birt vele a jóoldali kérdező. Nem Dórika a zseni, hanem egyszerűen a jóoldali úgy van vele, az már, hpogy ő jóoldali, egyenlő a felkészüléssel is. A picsa, majd kérdezek valamit, EZ (tehát nem ő, hanem EZ ) úgyiscsak egy kúródóra. Aztán koppant.

Hoffmann Rózsával ugyanígy jártak.

magyar-magyar szótár 2011.12.21. 14:53:10

@budai zöld: @Sinto:
@kchkscak: (itt válaszolok neked a "meteorológiai"ra)

Az is gond, hogy a mostani totális információskáosz közepette purittyáz be az álhír-ipar. (Amerikai fiú.. és van a hírszardának egy másik klónja, valami hirtelen vagy mi)

Az index rendesen a normál hírekben gyár álhíreket -ez pol mostani, friss:
Cím: Esik a hó
FELHÍVŐRÉSZ alig szállingózik
megnyitod. Szinte nem esik a hó fekete karácsony lesz

Ez a séma.
De mégszebb volt az, amikor a kommunikációs cél az volt, hogy kimutassák: nincs javító hatása a bankokkal való megegyezésnek a forimntra:
STABIL A FORINT
és így is marad elemzők szerint.
3-4 Ftos mozgást EKKOR lényegében stabilnak érzékelnek.
majd jön ..iletve megy haza az IMF tárgyaláselőkészító brigád, erre ZUHAN A FORINT máris 305 Ft! (304.7) de mire megjelent a cikk, már 303 Ft volt...

Szinte mindegyik hír álhír... is

Sinto 2011.12.21. 15:38:11

Olvastam, tata, az eddigieket is. Csak hát annyira zsigerből nyomod, hogy nem mindig van kedvem leállni folytatni. És olyan összeesküvéselméletekbe bonyolódsz, hogy csak szánlak.

Te egyébként miért nem próbálkozol ezzel az "1:10-es" aranymetszéssel, ha akkora truvájnak tartod?

(Mellesleg ez is egy faszság persze, az Indexen 2006-tól konkrétan folyamatosan küldték a picsába Ferit, az más kérdés, hogy jó alaposan kiszopták a faszt végül, amikor megjött a váltás.)

Sinto 2011.12.21. 15:40:43

Olvastam, tata, az eddigieket is. Csak hát annyira zsigerből nyomod, hogy nem mindig van kedvem leállni folytatni. És olyan összeesküvéselméletekbe bonyolódsz, hogy csak szánlak.

Te egyébként miért nem próbálkozol ezzel az "1:10-es" aranymetszéssel, ha akkora truvájnak tartod?

(Mellesleg ez is egy faszság persze, az Indexen 2006-tól konkrétan folyamatosan küldték a picsába Ferit, az más kérdés, hogy jó alaposan kiszopták a faszt végül, amikor megjött a váltás.)

Nina Skye 2011.12.21. 19:40:53

Hat, az a helyzet, hogy vartam mar, hogy mikor bukkan fel egy hasonszoru, irigyezo, rosszindulatozo minekidepolitizalo emberke, akinek lovese nincsen a szatirarol, az irasrol, ahogy nezem az irastudasrol- max ahhoz, hogy osszefosson a proli tatazasaval egy jo kis blogot. Minek kell ez? HM? Ugy nez ki kozolni jossz ide valamit, es nem teszed csak frocsogsz.

PesszimPista 2011.12.21. 21:28:45

@magyar-magyar szótár: Nekifeszültél. Ez rendben. De minek? (Nem neked: Ez költői volt.)
@Nina Skye: Te programozo vagy, vagy eppen kulfoldon tolod a bringat? Mert ekezetek nelkul (sokkal konnyebb igy irni) ez a ket kor szokott . . . ide . . . is
:-DDD Legközelebb azért kattincsá a "Válasz erre" "gombra" mert külön meg kell erőltetnünk magunkat, (na jó, csak egy kicsinység, de akkor is) hogy kinek címezted.
@Sinto: Ne legyél mérges, mert úgy nem szép az élet! Magadra főképp ne, mert akkor kénytelen vagy fikázni másokat. Az meg olyan . . . . ovis. Márhogy nem OV-s, hanem inkább infantilis . . . ööööö . . . szóval gyermeteg . . . . szóval érted? . . Nem.
Sebaj.

PesszimPista 2011.12.21. 21:45:13

Az eredetihez: A Jobbik-nak van minimális humorérzéke?
Végtére is a hírcsárda csak egy kvintesszenciális kivonata . . .
Olyan mint a "Biciklizni tanul a pápa" csak simán irányult, meg silány is.
Mai jelmondatunk: Vakok között féleszű a király!
Avagy: "Vakok között süket a féleszű . . . ,vagy a süket-féleszű a vakok között király, vagy . . . a király a vakok között simán lehet akár meztelen is, vagy. . . . .
Nyomor!

Nina Skye 2011.12.21. 22:02:05

@PesszimPista: direkt nem adresszaltam a kommentemet hanem a levegobe lottem ki, hisz a Laci emlekzenekarnak ezt a tezisemet levezettem mar par napja itt, nyilvanvaloan a duhongonek szolt.

Mind a kettobe belepacsaltal, kulfoldon elek es eppen egy programot nem irok de forditok, es igy gyorsabban irok.
Ide amator mukedvelokent jarok, neha csak kussban, de van amikor kesztetesem van belefosni az eterbe nekem is:)

*Itt is buzinak szamitok, ha szmajlizok?

PesszimPista 2011.12.21. 22:31:34

@Nina Skye: Csak mer' régebben volt egy pár "emberem" aki úgyszintén programozott (jóval korábban még magam is), de egy ideje közülük is jópár már nem magyar ékezetes kíbordon gyűri az ipart.
:-DDDD*

*Sztem nem. Eddig legalábbis ezt szűrtem le.

magyar-magyar szótár 2011.12.22. 04:42:17

@Nina Skye: Már még én is szoktam szmálylizni itt. Kénytelen vagyok elfogadni metakommunikációs "pótszer"-szerű alkalmazását. :)

magyar-magyar szótár 2011.12.22. 04:43:55

@Nina Skye: most vettem észre, hogy egy bejegyzéssel mellényomtam a hosszúválaszt, de te tudod ki az, akiről szó van. És várom a Paley pdf-t

magyar-magyar szótár 2011.12.22. 04:54:04

@Sinto: Ferencnél zseniáliabb politikus jelenleg nincsen ma magyarországon. Az egész politikai pályája a magyar politika mr Bean-jétől (a veszélytelen sportminiszter) A Reformok Egyetlen Letéteményesén át (ez szerinted kinek a baja, hogy itt minden Egy Ember.. TZhe big One -től működik?? Hm??) egészen a Mocskos Kéthét-ben "lecserélt" ... rendesen az index 2009. májusától fikázta Gyurcsányt. Addig.. jaj, ez nagyon bonyolult lesz neked...
De pontosan megfigyelhető Tóta W Feljövetel című alkotásában.
A Feljövetel az hivatalos line-szerint a magyar sajtóélet kardélre hányása. (Fika a kardélen, ugye: a kard sokmindent vág, izmot, csontot át, sőt, létezik betonvágó kardél is, csak a fika az, ami egyszerűen lecsumman a pengén kétoldalt)

Namost az arányok.. és AZ ahogy a Népszabadság is megkapőja a magáét. Ferenc PONT ÚGY kapta meg a magét az indextől 2006-tól kezdve, ahogy a Népszabadság megkapta Tótától a Feljövetelben.

Ugye nem haragszol, ha most a leösszeesküvéselméletesőzésedre nem térek ki. jó, esetleg ennyivel:
Nem nevezhető összeesküvésnek az, aminek lényege feltárás után nem összeesküvéselméletesezhető le. Azaz a legtökéletesebb összeesküvés szövegkönyvét nagy nyilvánosság előtt felolvashatom és halálra röghöghetem magam rajta. Ugyanis a tüökéletes öszeesküvés elmélete nem bizonyítható. ha bizonyítható, akkor az egy kudarcba fulladt merénylet. Senki nem összesküvéselméletezi le a Hitler elleni 1944-es merényletet. De a Kennedy elleni merénylet leöszeesküvéselméletezősözhető, hiszen bünügyileg nem bizonyítható. Bíróságilag nem bizonyítható és ettől kezdve megfilmesíthető, meg lehet írni regényben, semmi nem történik.

magyar-magyar szótár 2011.12.22. 04:56:21

@PesszimPista: nyomor a Hírcsárda. Tulajdonképp mást nem is kívánhat az ember, mint a Hrcsárdászok a nyomorult pár 10ezer ft-jukért, amit így keresnek, egy csárdában azt és úgy kapják meg, amit ahogy ők kínálnak, a konyhafőnök (és a csapos) kedvenceit. Részletezzem, mik a konyhafőnök és a csapos kedvencei?

magyar-magyar szótár 2011.12.22. 05:04:24

@PesszimPista: @Sinto: régi netismerősöm, sose láttam, de valamennyire tiszteljük is egymást, bár ez hihetetlen. Zsigerekről beszélünk mi sokszor. Ugye sinto(én becézni is szoktam. sintoka) a világ egyik legmegengedőbb vallása jelképét választotta ávátárájául is eredetileg. A sinto ám egy vidám, humoros, sőt, önironikus vallás.

namost ismered Pistám az elméletemet arról,. hogy a net bizonyos "társadalmi szegmensét2 mi jellemzi az ávátárá és nick választásban?
pl -bocs!- a pesszimPista optimista.

a Gyáva Nyuszi nagyon sokszor bátor orosz lány.
Az nagyszemű mangalányok malacszemű kövérek, sok-sok gátlással.. és többnyire jól írnak!

Sinto tehát MINDENBEN ellentéte annak, ami a sinto.
De én bízom abban, hogy ha majd hormon [azaz zsigeri]szintje úgy alakul és egy kicsit bölcsebb is lesz egyszer, nem csak szép és okos, akkor alulról ugyan, de megközeliti a sinto -t.

Legkedvesebb jelenetem, amikor a buddhista térítők megérkeznek a mai japán szigeteire és a sintoistákat téritik azzal, hogy a buddhizmus megengedő vallás, türelmes és egy buddhistának nem szükséges elobnia eredeti hitét... azaz beszaladtak ma sinto naaaagy nyitott kapujába...

ugyanis a sinto egy olyan kapu, aminek csak fái vannak, egyébként üres 8azaz szabad)

Fenehorizont 667 2011.12.22. 16:24:00

hircsarda.blog.hu/2011/12/22/orban_lemmingnosites_tortent?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_22&utm_campaign=index

hát ez má télleg olyan szar, hogy én érzem kellemetlenül magam, ha elolvasom a címet.
lemmingnősítés. érted...nem leminősítés, hanem lemmingek nősítése. hát nem jópofa? haha

és az írást alatta még el sem olvastam. nincs hozzá energia. mondjuk mindegy is, mer a kattintás ígyis megvolt.

PesszimPista 2011.12.22. 22:18:40

@magyar-magyar szótár: De hát Sinto is csak olyan mint sokan mások.
Nem meglepő.
Ül a dombtetőn, körültekint a lapályra, és vígan konstatálja, hogy csupa félkegyelmű, puhapöcsű, meg tata fetreng ott alant. Tisztára mint egy Bosch képen. Ő meg ül ott fent meredő farokkal, és csak letekint, és örül.
Én meg pihenek . . . ott ahol vagyok, pöcsöm puha, tata vagyok, és csodálkozom azon, hogy a mellettem fetrengő mókusok szinte mindegyike miért mered bárgyú tekintettel a makkja csúcsának a képzelt helyére.
Lapály? Mihez képest? Ki?
Lapály is csak akkor van, ha te vagy fönt, vagy ha lent . . . . .

Frick László Emlékzenekar 2011.12.23. 01:59:08

@PesszimPista: Az egodeizmusban mindenkitől dombtető-szerűen lefelé lejt a világ. Az egodeista világszemléletben pont a segge, ahol lapul, az a Blueberry Hills-e neki. Ugye, amikor sintoka ezt a nicket meg ávátárát választván rontott "annak-akinek" az a valaki figyelmeztette is erre, hogy a kolerikus alkatának nemigen felel meg a Mosolygós Sintoista. Az az európai üzletág, amiben szomorú, festettkönnyű, de egyébkén gyalázatos intrikus (roszindulatú) bojócc is van.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.23. 02:00:09

@kchkscak: Ezt a Hírcsárda kollázstechnikája, a "humor"-uknak egy eszköze van, a mémesítés, de azt is ollóval csinálják.
süti beállítások módosítása