A múltkor Modor úr engem is jól megszívatott, de a minap rakásra mind a jógyerekeket. Ennyi jógyereket egyrakáson sajátsietségében hasraaesve már rég nem láttam. Persze tápászkodás közben elkezdtek szegények, hát ugye, amennyi telik nekik, rögtön arra hivatkozni, hogy Modor úrtól bizony modorosság volt ez az ötlet, pedig nem. Miközben tehát MEGVONONOM Modor úrtól az Örökös Aranymellény Díjat az egyik kezemmel, a másikkal idekopipasztáázom. Legyen meg itt is az egész:

 

Hagyjuk dolgozni a Kormányt!

272

Leesett az első hó, egyre jobban vacogunk a sál-sapka kombó alatt is, hamarosan elérkezünk az év legrövidebb napjához - rohamléptekben közelegnek az Ünnepek. Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy most egy kis időre tegyük félre a tréfát és az ellentéteket. Álljunk meg egy pillanatra. Üljünk össze barátainkkal, szeretteinkkel és gondolkozzunk el, hogy hova vezet ez a megosztottság, ez az örökös panaszkodás és a sirámok.

Két magyar háromfelé húz, dögöljön meg a szomszéd tehene is - oly' sokszor halljuk, ugye? Pedig igazán kibékülhetnénk már végre egymással. Emberek! Ássuk el a csatabárdot, tegyük félre sérelmeinket, és tegyünk azért, hogy kicsit jobb legyen az egész népnek, az egész országnak! Itt most nincs olyan, hogy kormánypárti, ellenzéki meg bizonytalan - mindannyian magyarok vagyunk és egy célért dolgozunk. De egymás ellen harcolva nem jutunk előrébb, ezt már rég felismertük. Hát akkor meg mire várunk?

Mert bizony talán soha nem volt ekkora morális válság kis hazánkban, mint most. Az ellenzékiek egy felelőtlen, hangos csoportja nem akar beletörődni a választási vereségbe. Nem tiszteli a többségi akaratot, a demokratikusan  - szinte közfelkiáltással - megválasztott kormányt. 

És nehogy azt higgyétek, hogy engem zavar, ha valaki másképp gondolkodik - távolról sem! Pontosan erről szól a demokrácia, hogy tiszteletben tartjuk és meghallgatjuk a másik fél véleményét - de mindenről a többség dönt, természetesen a kisebbség igényeinek figyelembevételével. Na de megkérdőjelezni a parlamenti többséget, ezáltal a választási győzelmet, a nép egyértelmű akaratát?

Ez nem demokrata tempó, kedves hangoskodó ellenzéki nemzettársaim.

Új kiegyezést! Mi is kibírtuk ellenzékben, bírjátok ki hát Ti is most egy kicsit. Nem kell nagyon, csak tényleg egy pöppet. Elégedetlenkedni hogyne szabadna - de azért ne szaladgáljunk folyton külföldre, ne sározzuk már be kormányunkat idegenben, ne tegyünk mindig alájuk! Tudjátok: egymás között lehetnek nézeteltérések, de vannak kérdések, ahol csakis egységesen szabad fellépni, máskülönben elveszünk.

Hagyjuk már végre dolgozni a kormányt nyugodtan! Mindannyiunk érdeke, hogy végre a munkára, az ország valódi ügyeire tudjanak összepontosítani, és ne a folyamatos megtorpedózásról, az ellenzéki obstrukcióról kelljen olvasnunk a hírekben. Miért kell zsigerből minden javaslatot elutasítani, ami a kormány padsoraiból jön? Annyira elképzelhetetlen, hogy néha nekik is lehet valami jó kezdeményezésük? Ennyire savanyú lenne az a bizonyos szöllő?

Döntsön a demokratikus többség! Ha nem elégedett a nemzet, hát leváltja őket két és fél év múlva. Szóljon erről a demokrácia! Aki a választások eredményét és a négy évre szóló felhatalmazást megkérdőjelezi, az a demokráciát mint olyat kérdőjelezi meg. Aki pedig az országa ellen képes szurkolni csak azért, mert nem az ő pártja van kormányon, az bizony - tetszik vagy sem - hazaáruló. Ezen kéretik tisztelettel mindenkinek elgondolkoznia és magába szállnia. Együtt sírunk, együtt nevetünk.

Üdvözlettel és maximális tisztelettel:

Modor Tibor

2007. december 9.

ÉS MOST JÖNNEK BUCSKÁZVA ENNEN BAKFITTYÜKTŐL HABZÓSZÁJJAL 

MIND A JÓGYEREKEK: CSAK mazsolázom, csak a legpompásabb nyelvierejű jógyerekek blattolják olvasási képességeiket:

Kommentek:



A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.


Csak a 100 legfrissebb kommentet szeretném látni!


Mc_Fly 2011.12.09. 16:27:33


az esetek 99%-ában én is cinkosan kacsintgatok az idetévedők magát észre nem vevésén, de ezt az írást adom;) (kivéve a szöllőt)


Válasz erre


 


Édy, aki Endre 2011.12.09. 16:34:27


Jesssssszzzzz!!! :)


Válasz erre


 


Édy, aki Endre 2011.12.09. 16:46:07


Sokat töprengtem, és hosszasan mérlegeltem, hogy kimondjam-e, de kimondom, hogy Magyarország és a magyar politika az elmúlt több mint fél évtizedben rossz útra tévedt. A rendszerváltás nagyszerű, felemelő eszményei elhalványultak, bepiszkolódtak. A nemzeti és politikai közösség megosztottá vált. A politikai küzdelem az emberek többségének szemében kétes értékű, felelőtlen hatalmi játszmává silányult, az okos közéleti vitát felváltotta a kommunikációs gügyögés.



A politikát lassan leváltja a politikai kommunikáció. A politikai rivális tisztelete helyébe a sértő személyeskedés lépett, a kritikát felváltotta a rágalom, az elemzést a propaganda. A riválisból ellenség lett, a szövetségesből csatlós. A politika felemészti a társadalom függetlenségét, a hatalmi célok az emberek szemében önmagukért valónak tűnnek. A versengő politikai pártok és támogatóik szemében az erény szemfényvesztéssé, a kompromisszum gyengeséggé, a hiba bűnné torzult. A rendszerváltás nagyszerűsége milliók szemében elenyészni látszik. A közös nemzeti teljesítmény felett érzett büszkeség a hatalmi önérdek, és a leegyszerűsítő hazugságok csapdájába esett.


Válasz erre


 


umidmerchant 2011.12.09. 17:04:36


szerintem találjatok valami más témát; túlságosan elmegy jobboldali politikába a blog


Válasz erre


 


Mitya Ivanov 2011.12.09. 17:12:10


@umidmerchant: A dátumig nem jutottál el



@Édy, aki Endre: társadalmi párbeszéd kell, egymás megértése, és tolerancia, vegyük fel mindannyian a szürke kardigánunkat, fésüljük hátra a hajunkat és legyünk Ágh Attilák, Kéri és Lengyel Lászlók


Válasz erre


 


Styxx 2011.12.09. 17:18:48


@umidmerchant: @Mitya Ivanov:


Avagy pont azt tarja Umidmerchant kolléga túl jobbernek, a neoliberális gazdaságpolitikát.


Válasz erre


 


altoid 2011.12.09. 17:22:14


Könyörgöm, mondja meg már valaki nekem: mi a különbség a mostani Modoros, és a Modoros által oly gyakran ostorozott politikai megmondóblogok között??? Én ugyanis elvesztettem a fonalat.


Válasz erre


 


vitaygeorgina 2011.12.09. 18:02:34


Ez néhány órával korábban még 2006-os volt. Közben időugrást hajtottunk végre? Egy óra múlva 2008-as lesz?


Amúgy rám illik a poszt. Mikor olyan van hatalmon, aki nekem tetszik, akkor én is ezt fújom. Ha azok vannak hatalmon, akiket utálok, akkor a kormány mondjon le.


Válasz erre


 


ngír 2011.12.09. 18:06:56


@Édy, aki Endre: örülök, hogy hosszasan mérlegelted, hogy kimondjad-e, mert ez a hozzászólás kellett! ahhoz, hogy a mérleg nyelve átbillenjen a másik oldalra. mostantól minden más lesz, hidd el.


de csak azért, mert kimondtad végre. VÉGRE!


Válasz erre


 


Édy, aki Endre 2011.12.09. 19:33:35


@Mitya Ivanov:



Ilyenkor mindig eszembe jut Venegyikt Vasziljevics Jerofejev műve, a Moszkva-Petuski.



Abban voltak efféle korabeli klisék ügyesen elegyítve a szöveg egyéb részeivel. :-)


Válasz erre


 


mrbateman 2011.12.09. 19:51:44


www.youtube.com/watch?v=DG8r_016tHA&feature=related


-->


A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr113457094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.12. 12:27:52

érdekes, mert vannak modortémák, amiket el sem olvasok, bele sem szólok, ez a cikkecske is ilyen volt, micsoda ráérzéseim vannak, asszem időjósnak kellene mennem.

magyar-magyar szótár 2011.12.12. 12:39:02

@vészmadár (pica pica): Mint odaföl írom, engem már a múltkor megszopatott Tibor, amikor a Nép Szavát hangoztatta. Azt hitem, hogy az ő hangja, de csak hangoztatta. A szarka nem időjős, hanem ...ö... ügyes madár!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.12. 13:08:20

@magyar-magyar szótár: én a szegény pógártársas posztnál jegyeztem meg, hogy több, korábbi beszélgetés noymán sajnos pontosan tudom, hogy akkor és ott azt ő nem viccből írta...

magyar-magyar szótár 2011.12.12. 13:33:01

@vészmadár (pica pica): Nem akarom elhinni, hogy Modor úgy van ezzel, mint Kacska Géza nyugalmazott falusi gulyás vót a helyi "Mondjunk föl a pógármesternek oszt hirdessük meg a zállását a Megyei Harsonában! Jaó lenne ide bárki valami jó kis városi ügyvéd vagy ilyesmit kéne megfogadni"... ugye több iskolával magasabb színvonalon is meg lehet fogalmazni. De ma meg azt hazudják az indexen a jógyerekek, hogy a Zónijó nem tud leváltani miniszterelnököket, holott csak féléven belül kettőt menesztettek. Persze nem nyitottam meg a cikket így lehet, hogy indexes szokás szerint a szövegből pont a cím és a felütés ellenkezője sül ki:

A fiskális unió mítosz
Hiába tesznek úgy, mintha megvalósítható lenne. Brüsszel nem tud miniszterelnököket lecserélni.

Fenehorizont 667 2011.12.12. 14:11:35

ötletes kis bejegyzés ez tőle. ma este sztem nekiveselkedek, és végigolvasom a kommenteket, azt szétröhögöm az agyam :D

2011.12.13. 23:47:03

A modorosblog azt hiszem az egyetlen blog, ami komolyabban fel tud baszni. Nem vártam, hogy éppen te - aki olyan kritikus a blogoszféra irányában - nem látod át a modorosblog működési elvét.

A modorosblog ugye per def. egy paródiablog. Vagyis viccel. Ám valójában a modorosblog nagyon is komolyan veszi magát. Első olvasatra sokan azt hiszik, hogy a felszínen is komoly, amit ír. Ezeken nevetsz most te, és ezeken nevet mindig az összekacsintós modorosblog törzstábor. Második olvasatra, mivel Modortibi mindig valaki más bőrébe bújva, így más szemszögből fogalmazza meg gondolatait, úgy tűnik, hogy Modortibiből a vélemények felett álló (a te szavaddal talán törökgáboriánus) bölcsesség beszél. Valójában azonban Modortibi nagyon is erős véleményeket fogalmaz meg. Ami önmagában még természetesen nem baj. Ahogy az se, hogy az enyémtől teljesen eltérő vélemények ezek. Ámde. A vállon veregetéseket rendszerint zsebre teszi, a kritikákra viszont mindig jön a válasz a törzskommentelő gárdától (vagy magától Modortibitől), miszerint:

’Hihetetlen, hogy még mindig vannak olyanok, akik komolyan veszik a Modorosblogot... :)’

’Modortibi megint jot nevet a kommenteken. Kell annal biztosabb jele annak hogy jol sikerult a poszt mint hogy ennyi bamba majom komolyan veszi. Hello! Ti sose olvastatok meg modorosblogot? B-)’

Vagyis ez olyasmi, mint az általad sokszorosan kritizált bölcsnek tetsző hallgatás (v. lakonizmus), megfejelve a T. G. oldalsávján található különböző vélemények lám-lám pajzsával: előzetes védekezés mindennemű kritikával szemben.

Modortibi ugyanolyan véleményt mond, mint a legtöbb polblog, csak becsomagolja kicsit. Ezért egyrészt sokan azt látnak bele, amit akarnak, másrészt - és ez fontosabb - ezért kritizálni, szembesíteni, számon kérni, vitatkozni sem lehet, mert akkor egyből jön az, hogy hááhááhá, dehülyevagy, nemértedatréfát. Ráadásul az ilyen összekacsintós inszájd dzsókoknak, mint hogy lehet nevetni az első olvasatot benyalókon, közösségformáló ereje van. Mert hát mekkora szellemi erőfeszítést kellett tenni, hogy megértse az ember a második olvasatot, és akkor már visszajár nevetni azokon, akik még csak az első olvasatnál tartanak. Jaj, először engem is kinevettek, de most már szupi, mert én is a belső körhöz tartozom, és most én nevethetem ki az értetleneket. Szóval ki van ez találva.

magyar-magyar szótár 2011.12.14. 02:49:53

@tory_t: Alkalmi látogató Ön itt drágám és nem tudja tehát, hogy én Modor Tibort Örökös Aranymellény díjjal jutalmaztam, amiért beleült a Goldenfos-ba. tehát erre a mondatára, uram: Vagyis viccel. "Ám valójában a modorosblog nagyon is komolyan veszi magát."
Ez egyfajta betegség, ami engem is környékez , bizonyos"siker"-ek láttán. Ez egyébként a bloghú működtetési elve is. Mézesmadzag és Durov kutyája elv.

A Golden blog egyik főlényege, hogy megmézezze egy bizonyos madzagot és akik prostitúcióra kényszeríteték a netokráciát, azok eljátszatják a kibaszott kurvával az elsőáldozós kislányt, miközben tüllszoknyácskája alól dől a tripper hagymabűze. Tehát Modor annak a rendszernek (és szisztemnek) a kurvája lett, amit eredti szándéka szerint bírálna.

Hogyan reagál erre a bírálatomra Modor? Ignorál engem, nem vesz rólam tudomást. ez egy igen tipikus (és aranymellénydíjra érdemes) modorosság.

magyar-magyar szótár 2011.12.14. 03:02:34

@tory_t: Nincsen új a paplan alatt: Modor ezzel a "kibújós" technikájával egy kb 2500 éves szofisztikai iskola bölcsödéjének gőgicséjét makogja.

Olyan Modor, mint az a hardrockgitáros sztár, aki egyébként angol kastélyokat és provanszál kúriákat gyűjt, csak olyan kávét tud inni, ami indonéz cibetmacskák által megévvén és kikakilván fermentálódott, makrobiotikusan étkezik, hű feleségével tantrikus jóga kereteiben kúrja át a napot, fitnessz és ha szív valamit, az a hajnali tengerpartifutása közben a korai életében eltaknyosodott hörgőit tisztító tengeri lég.

De a koncerten a számaiban ezt az életformát és életfilót is bírálja.

Igazából már nálam is szakadozik a roló régen. Csak a dekreatív (kopipasztás) blog az örökéletű, nameg a véleményvezér típusú.

A netokrata alaphibája az, hogy sohasem javít vagy von vissza, hanem elkzdi a hibáját megmagyarázni, hogy azt ő direkt akarta így és van benne valami TÖBBlet, amitől lám mégsem hiba.

Engem [ a nick-ről van szó, a szerk megj.]az tart még életben úgy-ahpogy, hogy időnként visszaveszek magamból és revidiálok. Vagy nem csak arra használom a kommentelőket, hogyy endorfinjaimat puszilgatózásaikkal (ill amfetaminboyok esetében a düh stimulálja a mesterségesizgalmat) tartsam szinten.

Nagyon köszönöm a tartalmas és érdekes kommentjét.

magyar-magyar szótár 2011.12.14. 03:23:19

@tory_t: Így jár mindenki, aki kap a bloghútól a Durov Cukorká -jából. Ezzel kormányozzák érités nélkül a véleményeket. Valamennyire minden t e h e t s é g e s tehetséges a címlapmarketingben is. Kiírja a jókislány a jóblogjába, hogy egyenletesen fog ide is és oda is vágni, de ha kistatisztikázzuk a szikenyisszanatait, akkor magunk is ledöbbenünk, mert maxx ha középre vág, de inkább csak az egyik oldalra, egyoldalúan, mondjuk 77 vágás a rosszoldal ellen pés pár középen.És az arányérzék hiánya miatt nem is érti, hogy én a blog indulásakor kiírt Egyenlítő TV se baak se rák se északi se délikör, csakis az Egyenlítő mentén elfogulatlanul... a Durov Cukorkájával húzza el. És mi van akkor, ha rákérdezek, elkezdődik a fölfelémuttogatás, az agyondógoztatott Bogi is fölfelé mutogat, a Vidám Fiúk hősimúltjukkal igazolják magukat meg arra hivatkoznak, hogy az Indexnek "jobbos" tulajdonosa van. És ez ebben a szisztemben a valóban csudálatos, hogy lehet is hivatkozni a "jobbos" tzulajdonosra. Tudjuk is azt, hogy a tőkésnek nincsen oldaliassága. Meg szájba is bassza minden nap a tulajt nyilvánvalóan. Sőt, ez dicsősége de közben úgy van lekommunikálva az egész, hogy partizánbrigádként illegalitásban kell az éjlepüle alatt... Ennél gyönyörűbb marketingre példát talán csak a kömnnyűalkoholos italok szegmensében tudnék mutatni, mégpedigb az Zwack vadzöld hatású unikumreklámját, amikor a Föld dübörögve nyeli el a Környezetidegen Várost, a vadon visszaeszi a tornyokat...
süti beállítások módosítása