Intézményeknek ajánlom reprodukcióban. Egy pofa és rögtön megvan Napóleon, Sztálin, Hitler, Gömbös Gyula, Rákosi Mátyás, Kádár János, egy cigány (aki feszt fociz' és veri a feleségét) de Pablo Escobar néhai kolumbán kokainbáró is.

 

Valamint szép példa arra, hogy tehetséges festő hogyan vághatja el egy életre a pályáját  rossz témaválasztással. Ugye most azon van kiakadva a sajtó, hogy mellőzték ezt a képet. Lett volna egy másik választás: nem mellőzik. Hááát, az a döntés biztos cukibb lett volna a becsületes sajtómunkásságunknak, mint ez :D

 

Íme az egy képből álló spór jellegű arcképcsarnok

 

 

 

 

Tudom, hogy jógyerekszokás szerint hoaxálnom kellett volna neki Napóleon-tincstől Hitler és Sztalin bajszokon át (mely bajszok... ugye... khrmmm...) Gömbös díszmagyaross-rókamálass sújtásosságokon át Kádár Szép Szájáig mindenfélét. Csak annyit teszek meg, hogy egy kissé eltolom a színeket, hogy a rectum-ból aranyérrepedésig ZSűlöllők [Bástya Nyugdíjas Sakk Kör, Szeretünk Ferike!! szekció] a cigányos arcszínéről ráismerjenek:

 

 

A művész egyéb képei. Nem tehetségtelen ember festette hát a szerencsétlen témát, ami a dúló diktatúrában, amikor valóságosan olyan diktátorunk (viktátor) van, aki egy sorba rakható Asszaddal és Gadhaffival meg Mubarakkal, és Lukasenkoval, hiszen sajtónemszabadságunk fehéroroszország size ..

tehát a művész egyéb képei, csak azért, hogy lássák művelt jógyereklátogatóim, hogy a fiknyából talán jó lesz visszaharákolván tartalékolni arra az esetre, hátha mégsem távozik  Fellegi...

http://www.kepafalon.hu/imbackgr.php?src=uploads/1000/59738_147214.jpg

http://www.kepafalon.hu/imback.php?src=uploads/610/67150_463354.jpg

 

 

 

 

[a festő] elmondta, hogy az ő pályázatát azért utasították el, "mert túl konkrét volt és nem vállalhatták fel elmondásuk szerint". Az alkotó ezután egy ismerősének adta oda a festményt, hogy hirdesse meg és adja el. Mint mondta, csütörtökön értesítették, hogy szerda este megvásárolták a képet. Az internetes oldal szerint a kép egy Tolna megyei vevőhöz került, 50 000 forintért.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr583449865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.09. 12:17:40

kiemelkedően jól találja el az üveganyagok ábrázolását, bár én festészetről annyit tudok, hogy Bosch-t is ránézésre 150 évvel későbbre helyezném el, mint ahol élt.

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 12:36:19

@vészmadár (pica pica): Szükségtelen érteni bármihez, a csapásirány a lényeg. Gondolj arra, hogy Szily művészúr arra nem vette a fáradságot, hogy Gyémánt László képének jobbalsó negyedére nézzem, pedig biztos, hogy a gyorstekintet átlójában villáméotta át (tehát kimaradhatott a jobbfölső és a balalsó ficak is. Mégs könyörtelenül brillírozta nyelvierejét és egyszerűen korunk Keszi Imréjé-nek esztetikai magasságából politikaialapon semmisítette meg Gyémánt munkáját -és persze tökmindegy, hogy Gyémánt mit és hogyan festett, a csapást, azt mérni kell.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.09. 13:03:16

@magyar-magyar szótár: nekem nem kell, mivel nem fizet senki azért, hogy gondoljak bármiről bármit, márhaérted, perszehogy érted:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.09. 13:04:35

amúgy 50 rongy egy képért, az nem sokkal több, mint anyagár plusz egy kis verejték...

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 13:39:40

@vészmadár (pica pica): Most jövök a fent és lent blogról. Jógyerek... és sötét, mint az éjszaka és egy jobbos buta bácsi sötétségét figurázná szegényke. Elképesztő ez... Komolyan mondom, nagyobb sötétség, mint 1950-ben. A vonalasság, az átideologizáltség a kéoldalrafűrészeltség, ha tagadni merek BÁRMNIT amit jógyerek állít, rögtön rosszoldali leszek, de felírva meg az van neki, hogy ő joszt tóleránccs de nagyon. De csak abban lehet tóleráncs-nak lenni, ami ki van adva, amki nincs a listán, abban nem tud toleráns lenni...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.09. 13:58:46

@magyar-magyar szótár: múltkor nekem a modoroson sikerült nem kibírni, hogy el Topo nicknek ne jelezzem, ha egy mondatban leírja, hogy ő demokrata, majd a mondat végén javasolja az ellenoldali (már eleve: demokratának ellenoldal, ugye) arcok lámpavasra lógatását, az röhejes. ileltve meg mertem említeni, hogy igazi liberális, amilyennek ő amúgy szintén vallja magát, körmeszakadtáig küzdene, hogy a kurucinfo létezhessen. Eh, reménytelen.

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 14:39:12

@vészmadár (pica pica): Létezik "'orthodox" magyarázat a kurucinfos meghagyására, pl közepes képességű haladójóoldali újságírók, mint Szakonyi Péter, honnan merítenének. Meg az "új generáció" -nál az idegeskedés stimulálja az amfetamint. Mi vén idióták nem szeretünk idegeskedni, de a jógyerekek szinte szenvedélybetegen járnak felbaszni az agyukat a kurucinfosba. Ami józanon és elfogulatlanul, nem győzöm szajkózni, döbbenetes: mintha a matulások írnák viccből.

Volt mnég az a megközelítés (mondjuk 2007-ben érdekesen ugye, vagy 2006. őszén, hogy az usá
kok meg a szíjjájjé mit szóltak volna a liberalizmus helyében itt egy USÁ-ban robbantásokat és fóóradalmakat uszító portál szerveréhez az orthodoxliberál jegyében. (most a szokásos bezzegamerikairendőr párhuzamra nincsen se kedvem, se idő, annyira lehangolt a lent és fent blog.

spájdernecc 2011.12.09. 14:40:53

@vészmadár (pica pica):
he-he :)
Topo egy jelenség
van még pár ilyen
Sipi, is, Mária lelkem, az omnipotens, no meg igazságos kollegina a féligazságaival
annyira jelen vannak, hogy inkább fárasztanak, mint bosszantanak

Lujzanéni 2011.12.09. 15:45:44

Fellegi távozik. Elege lett. Bármiért.
én semmi különöset nem látok ebben
nem hiszem, hogy volt már olyan kormány, aki végig ugyanazokkal az emberekkel húzta le az idejét.

2011.12.11. 14:20:19

Kár volt ezzel a mázolmánnyal elrontania festészetét - az Orbán-kép kifejezetten randa. A női arcok viszont kúlok.

magyar-magyar szótár 2011.12.12. 02:32:36

@nagyjoco: Le kell lombozzalak, bár a kép TÉMÁJA borzalmas a számodra, sajnos ez az egyik legjobb képe technikailag . Ez a kérdés füölmerült nemrég a belügyminisztérium pincéiből kipakolt Lenin, MarxEngels stb képek kapcsán is, értékes alkotások vannak ezek között, párat éppen azért is vettek meg gyűjtők, lényegében potomért. Én még olyan Lenin portrét is láttamm, igaz,m csak fényképről, ami esetében csudálkoztam, hogy nem tartóztatták le anno csávót, aki festette.

2011.12.12. 12:11:13

@magyar-magyar szótár: Én szívesebben nézegetek egy hammvas női arcot, mint egy öregedő félresikerült focistáét, ráadásul ritka randa kivitelben, dehát ízlésekért pofonok. Technikailag biztos jó, nem értek a festészethez.

magyar-magyar szótár 2011.12.12. 12:45:07

@nagyjoco: Látod látod, ha az indexes jógyerekek ötletességében ezt a cmet adom a festménynek:
-Lassan kiöregszem az Audizó Takony korszakomból és beleérek a VW Caravelle-lel közlekedő jómódú vidéki vállakozó papa korszakomba
na ugye, hogy így más smakkolna? :D

Arról ne is beszéljünk, hogy az Új Néplap szerkesztőségében őrjöngenek és önborotváért kiáltanak - (ti azzal szokás korrigálni festményeket, pl felesleges részeket eltávolítani)

Hát még ha tudnád, kicsoda Szalai ferenc [Szolnok polgármestere] akinek irodájára sandít Orbán.
Hát még ha tudnád, hogy ott, ahol sandít, autó nem közlekedhet nénózva sem, maxx tank.

Ha enek nekiesnek a jógyerekek úgy, mint mondjuk az ÖSSZES képnek a Kerényi Tablóból, akkor üdévé kacagott lesz az a napod...
És most pillants csak föl a képre!

2011.12.12. 13:05:35

@magyar-magyar szótár: O. Viktor végigggondolja, kinek osszon ma sallert és kokit, miközben az IMF felé fuvarozzák - így sem raknám ki, de elmenténem a képet a gépemre.

2011.12.12. 13:10:49

@magyar-magyar szótár:
Kerényi János "Lovasroham" című művét persze szinte lehetetlen alulmúlni.

magyar-magyar szótár 2011.12.12. 13:28:06

@nagyjoco: Korényi képe jó. Már persze, ha karikatúrának szánta. Szakmailag jobban járt volna, ha látványosan elutasítja a felkérést majd megfesti a képet és AZTÁN nevez be a jógyerekek pályázatára: AKKOR csonkítatlanul ünneplik.

magyar-magyar szótár 2011.12.12. 13:34:25

@nagyjoco: Én is olvastam. Le is lombozott.

2011.12.12. 13:34:40

Jajjdeszépgyöngyszem ez ebben a riportban:

" kislányomnak mondtam, hogy a királylány a magyar népet ábrázolja. "És akkor a rendőr nem magyar?" - kérdezte. Teljesen megütköztem. Nekem ez eszembe se jutott volna."

Perfekt.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.12. 14:55:57

@nagyjoco: nekem technikailag továbbra is az üveganyagok tetszenek legjobban:)

magyar-magyar szótár 2011.12.12. 15:45:19

@nagyjoco: Nekem az tetszik, hogy a sárkány meg a kordon mögött hawájzz

FaParazsa 2013.06.13. 09:58:49

kapcabetyár
kanmajom
süti beállítások módosítása