>>Cimbalmon kívül bármilyen hangszeren játszom.

??

A húrok közé mindig beesnek a kártyák<<

M.Magy Domonkos viccelődik

 

Szerencse, hogy nem számítok jógyereknek, mert a jógyerek arcvonal  csak olyant írhat az m1 korszerűtlentelevíziózást feltámasztani szándékozó kétségbeesett kisérleteiről, hogy wuu, szakadjanak megg, blöeeaa, patkány-patkány [szuggerál:] ne emelkedjen a nézőszámuk! pfúj undi-Gundi takaróggyá, jajdeszaraműsor, hűdevacak.

Különben a Maradj talpon egész jó vetélkedő. Gundel nem is Gundi és fenomenális, okos, ügyes, mindent tud és nem kis kártyákból puskázza, amiket a segédfogalmazók és négerfelelősök összeügyikélnek neki.

 

A kérdés: [05:43-tól:]

Weöres Sándor versében a Kutyatár melyik utcában nyílik meg síppal-dobbal.

H_ _A_

 

A játékosok különben mind ügyesek valamiben vagy bajnokok vagy jelentős tudósok vagy aktivisták. 

Kérdés: Ilyen Tempefői Csokonai hőse

M _ _ _

 És nem tudják. Méli... Máni...

Sorolhatnám aztán még tovább, csak ebben az egy adásban és a sík keresztrejtvényműveltségben mekkora bukták voltak. A Greatfuldead-arcú, rokonszenves evolúcióbiológus blues-zenész outfit-ű észkombájn nem tudta, melyik városból evakuálták a francia csapatokat 1940-ben. 

_U_K_ _Q_E

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr213405794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lujzanéni 2011.11.25. 15:34:35

a többi adókon mindeféle jó kis used-car-saler meg hogyan turbozzunk fel egy lepukkadt autót meg ilyesmi műsorok vannak, miért nem inkább azokat nézed?
ha agyat akarok mosni, akkor dr.csont vagy valami hülyeséget kapcsolok be, nem alsó tagozatosoknak való vetélkedőt.
A tévében az a jó, hogy már fotelből, távirányítóval is be lehet fogni az idegesítő ember pofáját benne:))

budai zöld 2011.11.25. 19:55:43

Ebben az a legszebb, hogy egy olyan oktatasi rendszerbol jon ez a mi kozeposztalyunk, ami leginkabb adatok biflazasara erosit. Csak mar az sem megy. Hat meg ha olyan vetelkedo lenne, ahol mondjuk gondolkodni kell, vagy problemat megoldani.

A poszt-poszt-posztposztposztklebelsbergi oktatasi rendszerben mar tul sok a poszt. A romok romjain probalunk epitkezni, romokbol.

magyar-magyar szótár 2011.11.27. 03:35:52

@budai zöld: Ők már a különböző oktatási reformok áldozatai.

magyar-magyar szótár 2011.11.27. 03:37:17

@Lujzanéni: Érdekes, hogy egyetemet végzetteknek adja föl a leckét mégis. 55 év a felsőkorhatár, de nem biztos csak a törékenyebb időskori bokák miatt...

Lujzanéni 2011.11.27. 07:37:58

@magyar-magyar szótár: kellett már úgy egyszerű kérdésekre válaszolni, hogy a pofádba világít a lámpa, ketyeg az óra, FÉLSZ a leeséstől (szerinted miért ejtik le őket? pszichoterror, hogy be legyen végig szarva, milyen leesni). Van akinek a saját neve nem ugrana be hirtelen. Otthon, fotelból mindenki okos:D

Lujzanéni 2011.11.27. 07:39:21

@magyar-magyar szótár: ja, és mégegy
ami ezeken a vetélkedőkön elhangzik, ezt hívják keresztrejtvény műveltségnek
látványos, úgy tűnik, sok van mögötte, igazából szart sem ér, arra jó, hogy kvízjátékot nyerj vele

magyar-magyar szótár 2011.11.27. 08:49:59

@Lujzanéni: Mára a művltség értéke teljesen devalválódott. A keresztrejtvényműveltség alapja a szókincs. Ha van szókincsem, művelt vagyok (valamennyire) Még a kompetatívműveltséghez is szókincs kell, ,emrt ahhoz, hogy TALÁLJAK az interneten, megfelelő keresőszavakat kell ismernem.

minéél nagyobbismertségűés gyakoriságú a szó, annál nagyobb halmazból kéne kifejezésekkel rápontosítanom.
Ma az a line,. hogy nem kell tudni olvasni, nem kell tudni szavakat, mert a neten minden ott van.
A régiiskola módszere az volt,l hogy egy óriási, AKKOR (a betöltéskor) KÁSAHEGYNEK látszó műveltséghalmazt beletömött a gyerekbe. Aztán, azonban SZITZUÁCIÓKBAN mindig talált szavakat.
Pont ellenkezőleg: nem egy jó keresztrejtvényfejtő nyeri meg ezt aa vetélkedőt, mert DIREKT ügyesen vannak nüansznyiságok. Hanem a művelt. Mint a reumnatológus orvos, aki nem az a műveletlen tahó, aki sokszor egy mai fiatal orvos már tud lenni, hanem "régivágású" mert régi ("elavult") műveltségű..

magyar-magyar szótár 2011.11.27. 08:51:12

@Lujzanéni: Pont a szókincshiányra alapoz a mai kommunikáció: így tud az emberek fejébe gondolatokat tölteni. nem találnak az emberek szavakat.. és akkor beDICKtálnak nekik
(a DICK a fasz angol becenecve)

magyar-magyar szótár 2011.11.27. 08:52:25

@Lujzanéni: És OV-ék kömmunikációja ebben bukott meg, ebbe buknak bele, hogy mindig a nemmegfelelő szavakat válsztják. (Gyere azért el, ha fent lesz a Negyedik Köztársaság címere, holnap)

budai zöld 2011.11.28. 10:01:48

@magyar-magyar szótár:
Pszichoterror ide vagy oda, szerintem apám röhögve megválaszolna még száz ilyen kérdésre, feltéve, hogy nem kap kortárs magyar popzenével vagy celebritikkel kapcsolatos kérdést (gondolom, a műsort nem láttam), még azzal együtt is, hogy a térde biztosan nem bírná a leesést.

De ettől még az 55+os korhatár nem azért van, mert őket még tanították háborúelőttről maradt igazinatárok, és még nem Bartos Erika verseket olvastak a gyerekeiknek (nézettek velük DVD-n), hanem azért, mert így a reklámok célcsoportja jobban magára ismer a képernyőn.

magyar-magyar szótár 2011.11.29. 06:05:03

@budai zöld: Ebben igazad van. De az instabil alapok (a lehet ön is milliomosban magas szék, amiről nem ér földet a lába és kényelmetlen) mellett egy-egy tesztet is ki kell tölteni. vagyis, ha a történelem az erősséged, akkor a matematikát kell megjelölnöd erősségnek és a történelemhez a tesztben a JAJCSAKEZTNEE-t beírni. A Legyen Ön is milliomosban a "gyorsaság"ot odafömt döntik el, a teszten túél jó versenyző először nyom, JÓL LÁTJA hogy másodpercekkel előbb és persze nem ő lesz a leggyorsabb.
De alá is kell írni mindenfélét, pl azt, ami kifejti, hog EZ NEM VETÉLKEDŐ HANEM SZÓRAKOZTATÓ MŰSOR.

magyar-magyar szótár 2011.11.29. 06:05:56

@budai zöld: Vagyis apukádtól kérdeznének egy Coldplay-eset, melyik Coldplay számot dolgozta fel az U2 és tavasz!

budai zöld 2011.11.30. 13:21:47

@magyar-magyar szótár:
Mit Coldplay meg U2, SP és Ágnes Vanilla.

Az is nagy klasszikus vetélkedőkonteó, hogy a legyen ön is milliomosban mennyire volt véletlenszerű, amikor 4 opció helyett 2 maradt.

Amúgy egyetértek, a vetélkedőben nem az a tudomány, hogy a menzatag polihisztor Vágóúr minden kérdésre tudja a választ (a monitorjáról), meg nem is az, hogy milyen rengeteg kérdés van az adatbázisukban. Hanem az, hogy eldöntsék, marketingszempontból kinek mikor mennyit kéne nyernie, és ezt meg is valósítsák, úgy hogy a fő eszközük annyi, hogy választhatnak, ki milyen kérdést kap.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.05. 09:54:51

@budai zöld: ez az érettségi, csak máshogy. Nekem régi elméletem, hogy a szóbeli vizsga szart sem ér, hiába tanultam be én is, hogy közvetlen kapcsolat a diákkal meg eygebek, az igazság az, és mérnökként én csak ezt nézem:

Jó mérési módszer-e a tételhúzásos szóbeli felelt?

Ez azon múlik, a mérési eredmények a valósággal milyen relációban vannak. Az érettségi esetében 805-os tudás eredményezhet 0 és 100% között BÁRMILYEN mérési eredményt. Egy 20%-os tudás 0 és 100% között eredményezhet bármilyen mérési eredményt.

Innentől az érettségi ROSSZ mérési módszer.

budai zöld 2011.12.05. 10:23:33

@vészmadár (pica pica):
És tényleg, súlyosbítva azzal, hogy nem csak az a baj a mérési módszerrel, hogy pontatlan (szerencsén múlik az eredmény), hanem, hogy nem azt méri, amit kéne (nem a árfogó, értelmező tudást, hanem azt, hogy hogyan magoltad be az előre ismert tételeket).

Mondjuk kíváncsi lennék, mivel lehetne ezt helyettesíteni. Egyébként szerintem az oktatási rendszer (incl. felső) egyik óriási hiányossága, hogy nem tanít meg szóban megnyilvánulni - amit nem segít, hogy a kevés szóbeli alkalom éppen vizsga/számonkérés.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.05. 18:26:17

@budai zöld: nehéz a szerepeltetés. Nekem e tekintetben viszonylag egyszerű a tanítási filozófiám: egyfelől, ebben is a pozitív példát kell tudni megmutatni, hogy igenis lehetséges kerek mondatokban beszélni, és lehet tévedni, nekik is, ahogy nekem is, lehet azt mondani, nem tudom. Ennek semmi trükkje nincs, csak annyi, hogy ha valamit mondd és az nem jó, akkor is meg kell dicsérni, hogy: nem rossz ötlet, de gondolj arra, hogy... és rávezetni, hogy kimondhassa a jó megoldást (vagy megoldásokat, sok ilyen eset is van).

És a másik: kérdezni, kérdezni, sokat: inkább 20 dolgot kérdezz, mint egyet elmondj, még akkor is, ha célzatosak és szájbarágósak a kérdések: mert amit ők mondanak ki, az már az övék, ezt is jelenti ugye a szó hatalma.
süti beállítások módosítása