Tétel: Az Okos Magyar Gyermek, miután az Állam költségén (30-60 MFt) megkapta a diplomáját, amivel ugyan még nem egészen kész orvos (tehát rezidens) de máris rendes értelmiségi fizetést szeretne magának (úgy nagyjából  egy felnőtt kész és 10 éve gyakorló tanár fizetésének 120%-át…) ELLENKEZŐESETBEN fogja a magyar államköltségén kapott diplomáját és elmegy olyan államba rezidenskedni, ahol egy orvos képzése magyarpé'zbe átszámolva 200-500 millió Ft (tehát kapva-kapnának a magyar öcsisajton )

 

Megoldás: Hagyjuk a fenébe az államipénzen képzett pénzéhes és egodeista Magyar Gyermekeket, találjanak ki maguknak  más szakmát, amivel sok pénzt szeretnének keresni, és vegyünk föl indiai meg paki gyermekeket, akik készek még fizetni is a diplomájukért, de még mennyit! És dollárban. Ugyanis az a baja a magyar orvosképzésnek, hogy nem tud annyi fizetős diákot fölvenni, amennyien jelentkeznének. Persze mondanom sem kell, hogy az indiai és paki medikus szivesen marad is. Ha Miskolc környéke (a magyar sajtó beállítása szerint) Bangladesh, akkor attól valamivel nyugatabbra, mondjuk Gyöngyösön (Mumbai) szivesen dolgozna majd körzeti orvosként bármely indiai vagy paki rezidens.

 

Ötletem ráadásul magyarbarát is, hiszen ma kb 2.200.000. indiai származású magyar él Magyarországon (és ekkor a testvéri Szlovákia valamint Románia magyar nyelven is beszélő indiai eredetű népességét figyelembe se vettem!). Itt jegyezném meg, hogy a  mélymagyar haladóbaloldali búúbánat szerint Magyarország mai miniszterelnöke eleve indiai származású, ugye hivatkozzam csak  csak DJ Arató genetikusra. A demográfiaimatematek  szerint 2100-ra Magyarország népessége úgyis kb 4/5-öd részben indiai származásúakból fog állni, úgyhogy ennyi friss indiai  unokája-dédunokája 90 év múlva mitse számítana.

 

 

photo

 

Jojszakát, legközelebbi ötletem szakácsművészeti lesz és önellenhatóan Aranka néni tálalta ki nekem, én csak továbbgondolom…

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr843405128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RomBold! (törölt) 2011.11.23. 23:08:03

Én most a szöveghez véletlenül se szólnék hozzá, de a két lyányka eszméletlenül gyönyörű!

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 04:33:23

@RomBold!: A második nem leányka, hanem nő. Tragikus tud lenni egy highfej picsa 8-9 esztendős, a korai mindettudás terhétől karikásszemű depis agyoniskoláztatott szuperkislánya is, de ezek az elrabolt gyerekkorú 9 éves nők mások
süti beállítások módosítása