>> A politika nemegyenlő a politikaikommunikációval<<

/Kiszelly Zolika rosszoldali butapolitológ' idézi sokaktól/

>> A Szaturnusz gyűrűje nem a jegy-gyűrűje<<

/Balkan Tourist nóta/

Nem összeesküvés az, aminek a sémája nem klappol és hihető.

A konteóban nem a klappolás a gond, hanem a hihetetlenség. Akkor van ugyanis súlyos gond az összeesküvéssel, ha hihető.

Ki hiszi  el  egy állam esküdött szakszolgálatáról azt, hogy az állam lakosai életét, testiépségét veszélyeztető merényletre uszít? Hogy robbanószert ad pl ilyenek [=genetikai terroristák] kezébe? Nem is nevezhető szakszolgálatnak az olyan, menjen el kapálni meg a tehénfarához a vezetősége, ha ennyire balfasz szakmailag. De pl a moziban senki nem állt föl, amikor a Májkell Döglesz amerikaielnök főtestőrét és a Försztlédi szeretőjét játszta...  Graham Greene Csendes amerikai-ját senki nem vágta sarokba, amikor ahhoz a részhez ért, amiben történbelmi hűséggel ábrázolódik, az USA m9iként provokált háborús szituációt Indokínában. Ki feltételezi azt, hogy államvezetés nekiáll matekozni azon, hogy 20 sajátáldozat megérte- 4000 sajátáldozat elkerülését... vagy csak politikaifigyelmet elterelni bármiről... Okosállam bölcsvezetpése nem tiltja az egykori elnöke megölésére szőtt konteó filmmé fogalmazását, sőt engedélyezi, mert a "szabadság" lehetővé teszi a merénylet lekonteózását. Csak butaország oktondivezetése cenzúrázza az állam öszeesküvését feltáró konteóről készült kommunikációsterméket -erősítve ezzel a népben a gyanút arról, hogy a konetó igaz is lehet.

magyarpélda: Míg a világ-világ, konteó lesz az, hogy Kádár János összesküdött a szovjetekkel a Rákosi -rendszer kijavítására [a móókszizmus Sztalini reviziójának a Lenini revíziójára való visszaállítására, ami hűűűdddevéééletlen, éppen Hruscsovék programja is volt!] és az államcsőd elkerülésére. Az összesküvés szinte minden részlete bizonyítóerejűen ismert. Tudjuk, azt, hogy Kádár legalább 8 órán át tárgyalt 1956. június 8-án Szuszlovval, aki épp csak lekezelt az üdvözlésére Ferihegyre özönlött Rákosiékkal. Tudjuk azt, hogy 1956 október 20-21én a fegyver -és lőszertárolás globális ősi világ alapszabályait áthágva kézifegyverekhez lőszert és kézifegyverlőszerekhez fegyvereket tároltattak le.  Tudjuk, hogy a ruszkik nem vonultak ki, egy pár zászlóalj vonulgatott körbe-körbe Pest környékén.  Tényként ismert, hogy Kopácsy Sándor még Piros minisztersége idejében már a következő Nagy Imre-kormány-belügyminisztert, Münnich Ferencet kereste... mert jól tudta, Bata ki lesz kukázva. 1957-és 1989. között nem tudhattuk a konteo eme részletét és miért nem. 1989 [1988] óta tudjuk, hogy a forradalom [ha volt, nyomokban] nem ért véget november 4-én, de tudtommal Tamás Gáspár Miklós filozófuson kívül egyetlen magyar észkombájn sem figyelmezetetett eddig arra a súlyos bakira, hogy Kádárékat ünnepelve emlékezünk meg minden november 4-én a forradalomnak nem a végéről, esetleg a leverésének a kezdetéről. [ A forradalom végét Mikuláskor lehetne talán ünnepelni.] Nyilvánvaló tény, hogy 1956. végén Magyarország elkerülte az államcsődöt. Jólesik a magyarmájnak és a magyarzsigereknek az összenemzeti búúúbánat arról, hogy mink megin' cserbe' lettűnGG hagyva, brühhühü, csakhogy tény az, hogy mind a ruszkik mind pediga Nyugat jelentősen, pénzben-javakban járult hozzá ahhoz, ami aztán a Kádári csuda-ként szerepel a mai tankönyvekben is és mai eszetokjaink is mint Kádár érdemére mutatnak rá ara, amit "Kádári Konszolidációkén" hazudnak ma is tankönyveink a gyerekleknek. Máig hat a Kádár A Reálpolitikus című szinezett vásári kis olajnyomat! Tény az, hogy Kádár feltisztította a Rákositól örökölt honvédséget a ludovikás tisztektől és megtökltötte a hadművészethez ostoba nyolcosztályt végzett Kádár-esküs Kádár-kutyákkal. Tudjuk az, hogy a Belügy' detto ilyen feltisztításon esett át, mindent tudunk, de lesünk, mint a birka és máig benyaljuk 1956. kádári lekommunikációját... Mit nyaljuk! - történelemtanaraink nyalatják be a gyerekeinkkel!

 

Máig lekonteózható, ha azt  állítom, hogy szemben a történelemtankönyveinkben élő hamisításokkal, Apró Antal elég nagy dögje volt már Rákosiéknak is, nembeszélve Kádárról, akinek ekkora képével vonultak föl 1950. május elsején Budapesten [Szatlin előtt sréhen felénk]:

Ha jól saccolom, Kádár 1946-51 között kb úgy 6. volt a ranglistán a Rákosi -féle vezetésben. Apró Antal pedig benne a fölső 30-ban.

 

 

 

 

Botrány, de igaz: Máig is Kádár politikája címszó alatt Kádár politikaikommunikációjából adnak elő részleteket.

 

FIGYELEM: SZIGORÚ BAL HAT HAJTŰKANYAR:

SEKSZ[dö velvet undorgrund]: Vegyünk pl egy közhelyes esetet, a feleség legjobb barátnője rendszeresen meggyakja a férjet (amerikai példa, ott a nők is gyakHAT-nak, mert a gyak ige hatólagos nők szájában is. "Te olyan pasit gyaktam az éccaka, nemhiszed!" ) Konteó, konteó, hogyne lenne az! Szépen PASSZOL benne minden csak az EGÉSZ oly hihetetlen. Amíg a feleség rá nem nyitja a lakóautót a barátnőjére, aki éppen nagyban guggolásból gyakja a férjét.
 
Nem egy történelmi példát ismerünk arra, hogy a konteót maga a megrendelő tárta föl (tűzoltás-tűzzel kateg, szónoki fogás is) hogy maga a nép  a parlament, a kormányülés, a vizsgálóbizottság  zúgja azt, hogy a konteó marhaság: túlságosan klappol.
Hát pont minek kell a legtökéletesebben klappolnia? a legtökéletesebb összeesküvésnek. Annyira jólklappol hogy akárkinek elmodhatod, leesztelenmarhaságozza.

 

Koronkint ismert pl a politikai lábalóletételnek a főműfaja. Vagy kétezer évig a vadászbalesetet kamelta a szakma, mert az, amit a merénylő a gyilokjával művel az áldozattal, kis jóindulattal elhihető vadkantámadásnak is. Különösen, ha a merénylő, a mi Nicola Zrinskink esetében Póka vadász, megesküszik arra, hogy látta mindezt a fáról, ahová fölmenekült. A XX. század is megtartotta a vadászbalesetet , de az autós karambol sokkal kedveltebb. Jóformán 400 éve senki nem kérdezi meg Póka vadásztól, mi a kurvannyát keresett a fán.

Az óvodában nekem Zolika elmondta apróra mi a baszás. De persze, ha valaki azt mondta volna, hogy a Világszép Óvónénimet az a katonaruhás majompofa bassza is, lekonteózom! És egésze 10 éves koromig nem is voltam nemifelvilágosult. Amíg szakkönyvben nem olvastam. Igaz, nemi közösülésnek írta a könyv, de a lényege megegyezett azzal, amit Zolika  a baszás kifejtésében taglalt. Ezután viszont szóbűvészetileg a szeretkezés szavunkkal volt problémám: benyaltam, hogy a baszás szinonimje. Hát az ember mit csinálhatna mást kamaszkorában az Academiai Nagyszótárral és más orthodoxuiákkal, semmint hogy benyalja. Olyan bornyú vótam pl, hogy addig, amíg az utolsó orvosember-táltos nyájajuhász fel nem világosított, azt hittem, hogy a birka az alpáribb megfelelője a juh-nak -ahogy az az Academieai nagyszótár szerint is. Látvaláttam a szememmel, amikor lentrőlfölkerült nagyember odabaszta az eßzeug-ot, mert birkapörkölt név alatt juhpörkölttel próbálkoztak be nála. Csak az a juhász, aki főzte, nem beszédes táltosember volt, inkább afféle Móricz-novellába illő hallgatag.

 

köz-mottó:

A kos okosabb, mint a birka. A tavalyikos viszont nem kos már,, nem is koslat, ki van ugyanis herülve és le lesz vágva. És ki lesz tálava, mint juhpörkölt birkaembereknek. És amit a birkanép birkapörköltnek elhazudva bekajál, ott kérődzik a szíjas rágós inas vén juhhúson nyelvész is, csókolom Nádasdy tanár úr, mert az a neve ugye BIRKApörkölt, ám azt a juhász csajkástul  odabassza és bicskát is ránt, mert sértés az, hogy átbasznák juhpörkölttel, amikor birká'ra hítták. (Ravasz gazda vágat egy birkát is és a hozzáértők elé azt téteti, bolonpestiek meg zabájják csak a juhot, ha olyan nagyon műűveltek meg okossak..)


Márpedig a politika pornográfia. Amit elhazudik, az a KOMMUNIKÁCIÓ [szerepe] a politikában. [ A szükséges hazugságról nem okostojáskodnék most, jó?] Az is érdekes sajátosság a pornóban, hogy pl egy orális jelenetet el akar hinni az egységsugarú felhasználó (szellemileg gyermeteg ivarérett kamasz ill szexuális nyomorban frusztrálódó hím humanoid [az ugye konetó, hogy női fogyasztók is lennének])  És még valakik nyalják be igaznak azt, amit a pornón -persze szigoruan kutatási céllal!-látnak, ezek a nővédő feminimopicsoidok. ugye adná magát a szakmai igény: tessen a feminimopocsoidnak bekéretszkednie egy pornóforgatásra. Az orális pornójelenetet tehát, ismétlem, ellenkező idíttatású csoportok inverzvéleményben, de egy-ként nyalják be!

 

...úgy, ahogy a politoógusnak viszont KUSKAKUKK és bocsáss meg fácán! bemennie a politika titkos belső vegykonyhájába szimatolni. csak egyféle viszony képzelhető el a politika és a politológus között, az úr és kutya viszony: vagy csaholója az úrnak, aki nem a gazdája, vagy láncos (na jó, kenneles) kutyája a politológus a politikusnak. Legalábbis a magyar iszonyokban.

 

Miközben ki politológusnál nem szakmai alap a lekonteózása annak, hogy ő nem lenne egészen független. (Itt azért leszögezem: politológusnak most azt nevezem, akinek jövedelme származik tevékenységéből. Fábry Sándor, Gávölgyi János vagy Farkasházy Tivadar is nagy politológusok, de azért a gázsijukat nem ezért kapják.  Ebből a háromből kettőnek mit sem árt az, hog pöolitizálgatgatnak. Farkasházynak annyira nem árt a politizálgatgatása, hogybár már évek óta nem humoros, ettől még mint "humorista" kapja a gázsiját.)

Semmi nem igaz a pornóban még az se, amit látvalátunk. Milyen politika lenne a demokratikusan nyílt és átlátható. Főleg válsághelyzetben. A netokratív néphülyítésben ma már kb öt perces frissességgel képes dógozni az internetes portál, ám a spekuláns ezalatt a kötésgenerátor-motorjával már generált 200 kötést vagy ötször kétszázat is!

 

Kozirjev orosz miniszter kb negyed óra  alatt zúdította rá a csődöt Oroszországra 1997-ben azzal, hogy a Duma előtt, a világ televízióinak szemefülehallatára azt mondta,   elkerülhetetlen LESZ a csőd. Erre kb 15 perc alatt a  világ brókersége behorpasztotta és beszakította a csődbe Oroszországot, mert a LESZ-nél mindenki gyorsabb akart lenni. Nem tudom, van-e, aki emlékszik az 1997-es kommunikációs szokásokra, akkoriban még telefonálgatni kellett és nem voltak kötésgenerátor-motorok. Azt hiszem online-tőzsde se...

 

Végmottó:

Sokan nem tudják, de Kádárnak szép szája volt

/Tamás Bence Gáspár/


kadar tukor tbg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr413405025

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kormány nem fél a népharagtól 2011.11.23. 13:01:15

Ez most nagyon demagóg lesz, de egyszer ezt is kipróbálni. Különben is, berágtam. Nem csoda: a devizahitelesekről lesz szó, illetve azok egy részéről. A gazdag devizahitelesekről....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budai zöld 2011.11.23. 09:30:27

Hát ez tök egyértelmű.

- a politika: ultraortodox költségvetési megszorítás, csökkenő államadósság
- a politikaikommunikáció: gazdasági szabadságharc, nemortodox növekedésösztönzés összeveszve a világgal

Tehát valaki, aki a forinttal játszik, odaültette Matolcsyt bohócnak, hogy a körülményekhez képest elfogadható fundamentumok ellenére kommunikálja rommá az ugari valutát.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.23. 10:47:31

vagy begyük például a söralátét egyszerűségű adózást és a valóságot

Lázár Janiéknak mega frakciónak biztos a szijáé súgott békaruhában, hogy lejárassák az EMBERT, Aki Mindig Igazat Mond

Az, hogy egyes konteók akár igazak is lehetnek (pontosabban: sok bennük az igazság), még nem jelenti azt, hogy

sőt

minél inkább passzol. annál inkább gyanús. hiszen. (lsd okosállamos bekezdést)

(pl. én is hallottam konteót shortoló fideszesekről, amikor anno Kósa, mint tökös parasztlegény a cselédlányt, megdöntötte a forintot pár napra - pedig valószínűleg tényleg csak simán hüllye vót)

magyar-magyar szótár 2011.11.23. 12:20:13

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Megdöntötte a Ft-ot, mint
De mivel döntötte meg? Igazmondással , amit most jaj annyira ohajtanának a jóoldaliak.

@budai zöld: Hát az, hogy ultraortodox költségvetésimegszorítás, az nagyondurva dicséret lenne. SZorítgattak, néha. Adná magát a népierotikus pooen, miszerint renyhe pinával nem lehet szorítani... De akkor megint belegabajodnánk a Huszonkét Év Béna Kezei c. mesevilágbva, hogy mit teccettek vóna és kiknek.

Megszorítás helyett most cikázás volt.

Mind a ketten olyan naív jólelkek vagytok, hogy könnyem fakad.

magyar-magyar szótár 2011.11.23. 12:25:50

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Minden nap löktek valami falatot a Veszett Kutyának.

És mitnemondjaK -be is jött: a mindennapi gumicsoncsikóra csaholva mentek rá még a szobakutyuffkák is, nem csak a veszettekek.. hehe.. ö... Ism.: (már vagy százszor) hogy az őszig valamennyire még tényleg jó jóoldali kommunikáció nagyon zsigeri lett szeptember óta. Minden nap, de minden nap az éppen odalökött koncra ugrottak nyálukszakadt-reménnyel, hogy "mossszoríjjad, mos'fognakmegdőgőlleni, szoríjjad harapjad a torkát a cigánnyparasztyának, mosdöglik máma e'! Oszt nem döglött..

Lehet, hogy néha nem ártana a Jóoldali Tökéleteskommunikációnak 3 napos szünetet tartani a Fidesz megbuktatásában, mert ha minden-nap de minden nap végsőharcot hirdetnek, előbb utóbb el is fogy a szufla meg hasmenést kapnak a sok koncon...

Túúúdom, túúdom, te bumfordian őszinte lettél vóna a Lázárjani helyébe', mint egy KósaSzőnnyetegg Lajóss amikor kiszédelgett az igazságot megpillantván a Bajnai hagyatékban... ugye, Hannika ugye? :D

budai zöld 2011.11.23. 14:09:45

@magyar-magyar szótár:
Irónia nélkül a következőket gondolom, csak röviden:

1.) tényleg nincs ultraortodox megszorítás, de valóban kisebb a költségvetési deficit, mint a jóoldali sztármegszorítók idején - és emellé csökken az államadósság

2.) nincs átfogó költségvetési/gazdaságpolitikai megközelítés, hanem, ahogy írtad cikázás

3.) 1. és 2. pontokat egy kis összeszedettséggel lehetne úgy kommunikálni, hogy tetszetős legyen a piacoknak, és ne teljesen vállalhatatlan a magyar közvélemény felé (a jóoldal válaszlépéseit is beleszámolva)

4.) 1-3. pontok ellenére ennek az ellenkezője történik kommunikációban és ennek a kommunikációnak Matolcsy az arca: (a) a befektetők és a külpolitikum számára sokkal elfogadhatatlanabbnak kommunikáljuk magunkat, mint amilyenek vagyunk; (b) belsőleg meg lehet, hogy a fidesz-szavazók egy részének releváns lenne a kommunikáció, de a jóoldali médián és a tényeken (forintárfolyam) gellert kapva a belső közvélemény többségénél sem működik, amit és ahogy mondanak

5.) Szerintem a hülye is látja, hogy a kormány minden nap annyi mozgásteret és szavazatot veszt Matolcsy pozícióban tartásával és a 4. pontban leírt komm. fenntartásával, hogy 1-2 héten belül megtérülne az a befektetés, amit egy változtatásnál buknának (=befelé és kifelé is ki 2 hét alatt ki tudnák dumálni magukat, ha Matolcsyt lecserélnék és kicsit piackonformabban kezdenének kommunikálni)

Kérdés:
- Ki és miért hagyja mégis, hogy ez a kormány számára egyértelműen és különösen hosszú távon vesztes helyzet fennmaradjon?

És akkor itt jöhetnek a konteók.
- Szerintem egyébként nem az a magyarázat, hogy játszanak a forinttal.
- Hanem inkább az, hogy két éve még úgy tűnt, hogy belkommunikáció (és nem pedig gazdaságpolitika) szempontjából egy hazafiasan és gazdaságélénkítőn kommunikált gazdaságpolitika lesz a legalkalmasabb. Ehhez Matolcsyt választották reklámarcnak. Viszont a gazdaságpolitikát nem Matolcsy vezeti, sőt, senki sem, hanem sodródnak. Egyik oldalon azért elég rendesen lefűnyírózták a költségvetést, de ez még nem gazdaságpolitika. Amit lehet, hogy tényleg Matolcsy csinál, az a hétről hétre egyre kétségbeesettebbé váló, teljesen koncepciótlan ötletelés a gazdaság élénkítésére (a végtörlesztés is egy gazdaságélénkítő huszárvágás akart lenni). El pedig azért nem zavarják, mert (Orbánnal) egyelőre azok vannak többségben, akik túlbecsülik a kommunikációs kockázatát a személyi és gazdaságikommunikációs váltásnak.
----mert félnek a jobbiktól
----mert tényleg elhitték, amit mondtak
----mert személyesen is arcot és pozíciót vesztenének
----mert nincs, aki vezetőileg felvállalná, hogy neki kelljen tényleges és koherens gazdaságpolitikát csinálnia ebben a kül/bel/párt-politikai/gazdasági környezetben
----mert nincs, aki az arcával elvállalná a következő bohóc szerepét stb.

Összegezve: azt baltázzák el, hogy
- felismerték a kommunikáció fontosságát
- de a helyzetet rosszul felmérve, rossz kommunikációs stratégiát választottak
- a kockázatokat rosszul felmérve fenntartják a rossz kommunikációs stratégiát
- túl gyengék ahhoz elsősorban strukturálisan és vezetőileg (és csak másodsorban szakmailag), hogy a tényleges gazdaságpolitika és a kommunikáció egységes, összehangolt, előretekintő legyen, és fegyelmezetten valósítsák meg.

magyar-magyar szótár 2011.11.23. 16:24:43

@budai zöld: Tökéletes az elemzésed. Annyit tennék hozzá, hogy "mereven" cikáznak"
a belsőkommunikácoióban kiszámíthatatlanabbnak, váratanabbnak engedékenyebbnek (ami: rugamasság) kéne lenni. Ha minden nap löknek koncot a veszett kutyának... engedni is lehetne. A jóoldalnak MOST ingyen se kéne a kormány[zás] persze ahhoz ganyék, hogy ezt be is vallják.
Senki nem figyel Ferencre, aki nem kér csak cseréket, és Gordonka is bejelentette, hogy ő meg eurobezetéssel lenne hajlandó újabb csodát művelni, ami majdnem akkora nagyteljesítmény lenne a részéről, mint az egyéves IMF-hitelkeretből megvalósított csuda.
Namost, ha kb az utolsó reális dátum idején nagyjából belerepedt vóna kétrétgörnyedtében a közpógár az €-bezetésbe (a németek közpógárok minden 2DM50 pf-ből 1 DM-t buktak ) akkkor MOST mit kéne nyögnie a közpógárnak € bevezetéskor...

Alig van fej a FIDESZ-ben mi a francépr kéne odagurítaniuk Matolcsy fejét. A Bármely Név aki a helyébe léphetne kb ugyanazt a fikaokádást kapná. (-> Mocskos Kéthét a jóoldalnak mmég Surányi György se volt elég jó... )

Az jutott még eszembe, hogy amíg Bod Péter Ákos az úriemberkormányban ámátőricce politizágatgatott, tonnaszám okádták rá a gennyet meg a fikát, máma meg "megbecsült ember" a jóoldalon szinte már-már elismerik hogy tán tud is valamit. (Boross detto.. már arra se emlékeznek a jógyerekek, hogy a hóttifaszista restaurujácijó rémét láttatták benne... hja, 18 éve vót... )

magyar-magyar szótár 2011.11.23. 16:29:04

@budai zöld: A "koherens gazdaságpolitikához a nagy Biliben kéne nyugalom. A Nagy Bili viharában ringázó kisbiliben hogy képzelsz (és bárki is) "koherens" gazdaságpolitikát. Ja, meg "kiszámíthatót"
Rugalmasabb cikázás és jobb kommunikáció - ennyit lehetne tenni, ezek meg ahhoz képest, amit a naív jóemberek várnának, nudli.

Kereskedelmi cégek a karácsonyi piacra nem mertek raktározni, ekkora nulla még nem volt a karácsony előtti föltermelés... És ez se "hazai trend" hanem európai, mindenki neszel és lapít, egész Európában.

budai zöld 2011.11.23. 17:30:21

@magyar-magyar szótár:
Nagyjából egyetértek, kivéve a Nagy Bilivel. Egy normális szervezetnek hatékonyan kell tudnia működni és a céljait megvalósítani egy közepesen változékony környezetben, és bizonyos jelentősebb kockázatokra alapból fel kell készülni. Ha ez az alapképesség megvan, akkor több képesség és erőforrás marad arra, hogy rögtönözni tudjon, ha nagy gáz van.

A Nagy Bili viharai minket azért borít ki annyira, mert vihar nélkül is rögtönzünk és tüzet oltunk.
Aki viszont kicsit összeszedettebb, az a túlélés közben még szerez is egy kis piacot az elhullóktól.

Beleestünk a vízbe és úsznunk kéne úgy, hogy még a járás és a levegővétel sem megy automatikusan.

Ennyit a stratégiai közhelyekről.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.24. 00:33:38

@magyar-magyar szótár: szépen terelsz

de itt a konteó a táma, nem a jóoldal

igazat mondott-e vagy sem, nem az a kérdés

hanem hogy azért mondta azt, amit, hogy döntse a forintot - vagy azért, mert ostoba (hiszen igazat mondott - ami persze megint csak nem biztos - de politikus, ergo ostoba)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.24. 00:37:04

@magyar-magyar szótár: aszem lassan el fogom kerülni a blogod kis időre

nehogy komolyan egymásra megharagudjunk

nembazdmeg, KI-NEM-KÉNYSZERÍTETT-HIBÁKTÓL hemzseg az elmúlt másfél év

(az, hogy is, az nem mentség)

szálka: a mai szánalmas Selmeczi-izé... még rá se repültek nagyon, annyira ergya

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.24. 00:54:43

@magyar-magyar szótár: "az őszig valamennyire még tényleg jó jóoldali kommunikáció nagyon zsigeri lett szeptember óta."

nem érted? azért, mert a hülyeség most már tényleg nagyon fáj

ezért érthetelen, hogy véded őket utolsó lehelletedig

tényleg

amíg alkotm... nemzeti faszommal játszadoztak, le voltak szarva

de most már erőst milliók tíz éveivel játszanak

(és nem, NEM a gyurcsány halottkeze
ha gyurcsány ezt így látta volna előre 2008-2009-ben - ahogy te vélni gondolod - már gazdagabb lenne mint két Soros)

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 03:52:43

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szerinted nem kéne a mindenre HÖRRENTŐ jóoldali kommunikációnak elgondolkodnia azon, hogy ha szeptember eleje óta minden-de minden nap új-s-új nagy nekiveselkedésekkel nyom és nyom, akkor hogyhogy nem szakad. És azon elgondolkodni, hogy ha végre szakad és betörik, mi a következő lépés? Jó, a mnáősfélévre hivatkozás, ami nugye a neked csókos szájinkókból nem úgy fog hangzani, mint a nyolcév. Nyolcév az nem lehetett, de másfélév az bezzeg (kis zokott szálkákkal tevékkel relítivizálni, hm?) De ezon túl, hogy a másfél év ebaszásaira mutogat az Új Seprő... ö.... mit seper?

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 03:54:15

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Csak ami van, azt lehet elbaszni. Mit idegeskedtek azon, hogy nemlétező 4000 milliárdból mennyi nemlétező 700 milliárdot erre és nemlétező 200 milliárdot arra basznak el.
ja és mért nem árulják el, hogy nincs is a tankban benzin...

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 03:55:23

@A Hannibal Lektűr-attitűd: És majd lesz benzin, de majd a spekulánsok szépen Fülest fejtenek addig, amíg az Új Seprő-nek a megérdemelt benzint 8a mire érdemli meg??) betankolják.

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 03:59:46

@budai zöld: Ez már nem "változékony környezet" Megint Ausztria példája. Teljesen stabil. hogy érte el?
-minden ónijósszabályra fittyethányás
-súlyos protekcionizmus (még az olasz tészta is osztrák gyártmány)
-minden külfödinek abzug!
(tegyem hozzá, hogy az osztrák bürökráciűhoz, ami spec. műfaj! hozzá se nyúlva! semmi struktúrálisreform)
tehát Ausztria stabil. Amirt odahaza nem engedett meg, azt két bankja túlzásba vitte itt Magyarországon. Ugye
@A Hannibal Lektűr-attitűd: ha teljesülnek a jógyerekálmok, akkor dűl az öszes bank, vele a két osztrák nagy és a két osztrák ban beboríjjjjaaa ezt a nagy osztrák stabilitást!

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 04:01:35

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mert te tudod, hogy mennyije van Gyurcsánynak. Szerinted az MSZP-ben mért keresgélik őrülten a pártkasszát? Azért, mert megvan?

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 04:06:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Még egyes jóoldaliak, de csak a politikához balfasz és oktondi ámde súlyosan beképzelt fiatalok, dörgölik a tenyerüket az MSZP bukásán. Senki nem gondol bele, mivel jár ez (pl ezek is ostoba önellenható módon még basznak egyet az agyonbaszott MSZP-n)

nem lehet csak úgy a politikaiképletekkel játszadozni. Súlyosat szopott most az MSZP sokan szeretnének közülük is visszamnenni 2010 májusába. Gazsó L. Ferenc megmondta, ezt mondta meg, ami lett!

A politikai naíva, aki zsigerből gondolkodik, mint te, az csak úgy hajigál ám kifelé a politikaiképletből neki nemtetszőeket (pl Matolcsyt ugye, mert "balfasz" mennyivel lenne jobb egy "jobbfasz" [Gordonka])

Csakhogy az MSZP nem csak úgy kreálódott, nem netokratív csinálmány, mint az LMP, amit ha kicserélejk a képletbben az Millásokra, semmi se történik, sőt, egy-pont-nullával komolyabb verzió lesz! hanem talajos-gyökeres párt ám, bassza meg!

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 04:07:51

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Oké, csinálj úgy mint efes, aki azért nem jön ide, mert nem felelnek meg a zsigeriállapotainak az itt olvasottak.

budai zöld 2011.11.24. 08:36:49

@magyar-magyar szótár:
Nem azt mondtam, hogy most változékony környezet van, hanem azt, hogy ha lenne jóval kevésbé (azaz normális szinten) változékony környezetre valami terv, meg működési folyamatok, akkor ezt a helyzetet is jobban lehetnek kezelni.

Ausztria tényleg jó példa. Ők az EUra fittyethányást, a protekcionizmust, az állami monopóliumokat nagyonis EUkonform jógyerekkommunikációval valósítják meg eredményesen. Ha az EU valamiért beszól, akkor nem küldik el az anyjába, hanem igen, értjük, de kénytelenek vagyunk fenntartani, majd változtatunk, ha muszáj lesz (azaz ha végigfutott az EU-s eljárás, eltelt pár év, stb.). És tényleg sokszor osztrák az olasz tészta és a szalámi is, de nemám az olcsó utánzat, hanem a bio-árkategória is.

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 12:08:05

@budai zöld: Mókás, amikor a magyar jógyereksajtómunkás átrándul Wulkaprodersdorfba próbavásárlásra (a riport miatt fizeti a cég a benzinköltséget) de csak arra van esze, hogy a pénztárszalagot lobogtassa, hogy minden-mindenóccsóbb, arra nincsen esze, hogy megnézze, miféle ergezeugniss az az áru, amit vásárolt.
Ja és az Ungarische Grau Rind Salami is osztrák gyártmány (aus Burgenland)

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 12:10:19

@budai zöld: Egy próbavásárláskor az alábbiakat találtam nem osztrák gyártásban:
orosz kaviár, kínai, indiai és ceyloni tea, kávék, déligyümölcsök, volt pár svájci csoki és néhány palack francia meg olasz bor. Ez már Salzburg mélységében: semmilyen magyar árut nem találtam.

magyar-magyar szótár 2011.11.24. 12:11:04

@budai zöld: A németeknek van tele nagyon a búrája az osztrákokkal -de a magyar jógyereksajtó ezeket sem szemlézte sose.

budai zöld 2011.11.24. 13:08:02

@magyar-magyar szótár: A gomba néha magyar.

Amúgy sajnos nem csak az osztrákokon múlik. Nem nagyon van olyan magyar élelmiszeripari termék, ami kiváló és stabil minőséget tudna megfelelő mennyiségben. Ausztriában még nem ettem rossz debrecenit, Magyarországon még nem ettem jót.
süti beállítások módosítása