ilyen jó dógom még posztalkotás közben nem volt. Még az a bizonyos XIX. századi kis Esterházy grófocska is többet melózott, amidőn "Műveim" című művét összeollózta apu könyvtárából és sk beragaszgálta könyvébe. Én csak fogom Róna Péter szövegfoszlányát, becopyzom ide mottó gyanánt és már semmi mást nem is kell írnom, szevasztok!

 

„A dolog lényege az, hogy óriási politikai átalakulás kezdetén vagyunk, amiben a periféria országai*nak demokratikus szerkezete fel van függesztve**. Jelenleg már a döntéshozás az úgynevezett frankfurti csoport kezében van” – összegezte Róna Péter.

innen : http://www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/egy-even-belul-levalthatjak-orban-viktort-/2011-11-11/9523?

és aki még esetleg bírja a sarat,

olvassa el utána ezt is:

http://publius.blog.hu/2011/11/12/matolcsy_kora_nem_aldozott_le?

 

Na, ki ő? -Ő lesz a Nyári Mikulás! Sziasztok!

 

 

 

 

*Az EU- periféria országainak az a szerepe, ami a török vendégmunkásoknak volt NSZK-ban a múlt század 60-as éveiben.

**Nöemm! -nöemm a Fiktórr függesztette, ez nem magyarok a nagyidai cigányok fóccija  , nem! Muchachos! -ebben a játékban a magyaroknak a lasztihoz kusskakukk

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr353373807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2011.11.13. 08:50:50

@Aranka néni: Olyant nem is nyitok meg, ami annyira imbecillis tételből indul ki, hogy befellegzett a kapzsiság korának. Sőt, ellenkezően.

Most pihenésképpen megnéztem, hogy legfényesebb elméink miként kibickednek a Nagy Sakkpartiról és mondhatom,l ha kacsatokozás közben összeütöd a fejed Steinmann grófnővel, gratuláljál neki, hogy pl azért Gréczy Zsoltnál okosabb.

Aranka néni 2011.11.13. 08:51:36

@magyar-magyar szótár: egyszerűen rossz a címadás, a cikk pontnemerről szól

Aranka néni 2011.11.13. 08:52:27

@magyar-magyar szótár: mert a Tatjána foglalt volt már sajnos, erre ma reggel jöttem rá

magyar-magyar szótár 2011.11.13. 08:53:21

@Aranka néni: Ez a Roubini az elmúlt 150 évet, beleértve az ideit is, a Holdon töltötte. Vagy ő is olyan, mint Török Vidor, hogy csak sok pénzért megbízónak mond igazat, csak úgy sajtótéren nemnagyon...

magyar-magyar szótár 2011.11.13. 08:57:33

@Aranka néni: Pthfeőőő, ez is. Így se jobb. Az emberek azért bankellenesek, mert a bankokat most már tényleg a kurva anyjukba kell küldeni. Vö a magyarok nyavajgásait a miniszterifizetésekről azzal, hogy egy kibaszott takarékszövetkezetielnpk alapfizetése 2.2 milla.
Gyűjteményem éke az a jellegzetsen indexista provokáció, amiben a magyarországi bankok helyzetét a cigányokéval hasonlítják ösze
(a következő logikai cselvetésben: Az én seggemen is van egy ív meg Lenin fején is volt egy olyan ív, ezért a seggem olyan okos, mint Lenin volt)

Aranka néni 2011.11.13. 08:58:24

@magyar-magyar szótár: nem Roubin egy nagyon egyszerű közg. tényt fejt itt ki
ha te mint vállalkozó el akarod adni drágán a vackaidat, ahhoz emberek kellenek nagy tömegben , akik elég pénzzel, szabadidővel, és igénnyel kell, hogy rendelkezzenek ahhoz, hogy megvegyék

magyar-magyar szótár 2011.11.13. 08:58:28

@Aranka néni: azt nem lehet überelni, hogy a bankokat hátrányosmegkülömböztetés, kirekesztés, apartheid sújtja

Aranka néni 2011.11.13. 09:03:45

idézet a cikkből, és itt a lényeg
A kisszámú gazdagot leszámítva mindenkinek csekély mértékben nőtt a jövedelme az utóbbi évtizedek során, ez pedig tágra nyitotta a rést a jövedelemszint és a költekezési hajlandóság között.

a pillanatnyi elitnek (és nincs külön pol. és gazdasági elit, a kettő vastagonbőven összefonódott) az tetszene, ha a nép 90%-a érettségi nélkül (lásd új közokt. törvény) valami bamba nyálcsorgató barom szintjén fillérekért dolgozna, lenne egy jelentős munkanélküliség, hogy akinek állása van, az ne merjen pofázni, félve a kirúgástól, legyen olcsón kertész, takarítónő, gésa, masszőr, és szalagmunkás, DE ugyanakkor tömegek drágán vegyék meg a csirkesegglyukvirslit, amit ő a minimálbéres munkásokkal gyártat. Csak itt futnak lyukra, ezekből a bérekből NEM lehet sokat és drágán vásárolni, itt jön be a hitelfelvétel (ami nem ok, hanem már következmény).

Aranka néni 2011.11.13. 09:07:33

a másik erős vonal: a gazdaság erős emberei OLCSÓ államot akarnak
érts: kevés adót kelljen fizetni
az, hogy lerohad az oktatás meg egészségügy, leszarja, ő ugysenem az államit veszi igénybe
leszarja a tömegközlekedést is, persze, majd vonatozni fog:D
tehát legyen "olcsó állam" az ottani barmok mégkevesebbet keressenek, mint a versenyszférás igavonó barmok, és itt megint lyukra futnak, a közalkalmazottak még annyit sem tudnak költeni, mint a versenyszférás dolgozó, a gyönyörű csirkesegglyukvirsli meg ott romlik a polcokon.

I_Isti 2011.11.13. 20:27:16

@Aranka néni: Olcsóállamot itt senki sem akar. Nézd meg, hogy egy amerikai mennyi (szövetségi) jövedelemadót fizet. (magyar átlagbéren 10%, vagy kevesebb.) Olcsó állam nem csak azt jelenti, hogy nem jár mindenkinek alapból orvosi ellátás, hanem azt elsősorban, hogy akinek van jövedelme,van munkája, annak van életszínvonala is - akkor is, ha normálisan adózott a jövedelme után.

I_Isti 2011.11.13. 20:30:17

@magyar-magyar szótár: Régebben azon gondolkoztam, hogy az Antikrisztus bankrendszere egy-, vagy kétszintű lesz-e? Ezek után már nem vagyok abban biztos, hogy egyáltalán lesz bankrendszer.
A népek, akik itt maradnak, fogják még visszasírni
1) a forintot, 2) a bankokat...

magyar-magyar szótár 2011.11.14. 06:47:54

@I_Isti: A bankrendszer emberekből van. A bankrendszer számokban és tervévekben gondolkodik. ÉS a banki menedzser abba: "Fogok én a főnökkel vitatkozni? Teljesítem a számokat -hátha nem mi bukunk meg. És ha megbukunk, én vagyok olyan szakember, három ranggal alacsonyabban Más Banknál elhelyezkedem"
Ilyen alacsonyan kell keresni a motívumokat. Ott, hogy ma a bankoknál a második vonal jawolljelszóval az anyját megbassza, ha az a tervszámban benne van, hogy megkell, agyatlan,. nem is vitatkozik a menedzsmenttel és ez így megy föl. Mit gondols, a raifeisen-nél nem tudták, hogy Ausztriában mért olyan szigoróak a devizahitelezés szabályai 8mint Lengyelországban is?) de tudták. Azt mondták: Az unkooorzigeunerek engedik elmegyünk és ott megcsináltatjuk az ottani embereinkkel,, amit ott engednek. mit szív a raiffeisen? -ezt a döntést. És az osztrák anyabank mit csinál? a Magyar államot basztatja ezért a döntéséért. Próba cseresznye, hátha bejön.

I_Isti 2011.11.15. 05:33:34

@magyar-magyar szótár: ezt az állat (ember) fajtát ismerem, én nem banknál dolgozok, de ez a cég is tele van nettó alkalmatlan viszont nagyon túlfizetett osztály-, és csoportvezetőkkel. Természetesen az energiáik nagy részét egymás nyírása köti le, és az, hogy az egyébként jelentős bónuszt mindenféleképpen megkapják. A bónuszfeltételek azonban olyanok, hogy mondjuk vagy a pénzügyi/kiadási oldal feltételei teljesülnek, vagy a minőségi oldal feltételei, tehát akinek a bónusza a kiadások mértékétől függ, az harcolni fog azok ellen, akinek a bónusza a minőségi értékektől függ például, így az eredő nem az, hogy "hogyan csinálhatnánk jobban, amit esetleg elrontottunk", hanem az, hogy "ki a hibás".
A bankrendszer viszont arra vonatkozik, hogy "hogyan lesz a pénz?". A keresőszó: "a kereskedelmi bankok pénzteremtése".

magyar-magyar szótár 2011.11.15. 07:09:36

A Termelőszövetkezeti Rendszerben mezítelenül, tudománytalanul és nagyon egyszerűen, gumicsizma nélkül, mezítláb rajzolódott ki ez a pénzteremtés. Ami kifürdetve, parfőmözve Armaniban, Gucciban ugyanez, csak mtöbb a mismás.
A parasztnak kioszutották a háztájit... meg kirtatták vele a korszerűtlen sertéseket (amik ma divatosak, a mangalica -duroc-magyarlapály keverékeket) és kiosztottak neki hybrid hússertésféléket. Ezt nevezik negatívtakarékosságnak: A termelőszövetkezeti dógozó feletzette a háztájifejadagját plusz megvásárolta a tápot a disznóknak és ha az élőmunkjája értékét nem számította, akkor 38 Ft/kg ba került neki az az élősertés/kg amiért ma (12-vel kell szorozni és ma a takarmány és táp drágább!!) az a sertés, amiért 32.50-et kapott, de ebből a TZS elvett tőle élősúly/kg-ként 1Ft50 f-t "jutalél" gyanánt. A Statisztikai hivatal viszont a mázsaházi papírok alapján "nagyüzemi"-ként statisztikázta a disznót. A paraszt "negatívtakaráékoskodott. ha a büdös disznótartás helyett hawájjz és a takamrmány árát a takarékba teszi, többet kap, mint a disznókba etetve.
A bank pedig azt mondja, hogy odaadja neked a lófaszra, amire különben nincs szükséged, azt a pénzt, amit nem is kerestél meg és ezért, hogy a lófaszt élvezhesd, tessék, szinte semmiért jutottál hozzá, nemnagyár, amit kér, a kamatokat. És nehogy visszaad neki a hitelt hamarabb, mert mégtöbbet fizettet.

Aztán, ha a paraszt ugatni meg, akkor XIX. század eleji hiteltudányi érvekkel szerelik le, miszerint Széchenyi is mit mondott a hitelről.
süti beállítások módosítása