"Egy út van előttem, melyiken induljak"

/Nagy Ferenc XX. századi matematikus, költő, filozófus, szaxofonos és mentor -de gyűjti a régi csöves rádiókat is/

tény: Magyarországon jelenleg egyetlen-egy nemzetközi labdarúgómérkőzésre alkalmas stadion sincsen. A FIFA korruptíve & szívjóságból szemet húny efölött. A szünetben a nézők húgyban állva húgyoznak a budikban. Satöbb, most pedig zene:

Kell-e stadion? [Egyben szeretnénk teljesíteni a Bástya Nyugdíjas Sakk Kör kívánságát]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr43369827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann Lujza 2011.11.11. 06:59:25

na, ez meg a másik. Ha Ovi a focit szereti, akkor itt egyetlen sport van, az a foci. Nem tudom, hallottad-e kijelöltek ÖT sportágat, amit úgy támogathatnak cégek, hogy leírják a pénzt az adóból. A többit NEM. Kimaradt az úszás, a torna, az atlétika, az evezés, a vívás, hogy pár népszerűt említsek. Őket miért nem lehet támogatni? CSAK baszdmeg. Mert egyetlen fixes sem járt soha vivni, vagy atletizálni, azért. Erre adjál jógyerekezés nélkül magyarázatot, mi a fasz értelme volt elsőrendő és másodrendű sportokat csinálni? A saját autokratizmusukon kívül milyen ésszerű magyarázat van erre, hogy pl. egy atlétikai klubot nem támogathat ugyanolyan kedvezményt kapva egy cég, mint pl. egy kosárlabda klubot vagy fociklubot? az atletták meg a tornászok mind libsik? vagy mi van?

Steinmann Lujza 2011.11.11. 07:01:49

www.sportfinanszirozas.hu/fooldal/hirek/Huszmilliard_forintot_kaphat_az_ot_latvanysport

mi a magyarázata, hogy a jéghokisokat támogathatják, de pl. a sikert sikerre halmozó kajak-kenusokat nem? EZEk faszságán kivül mi a magyarázat?

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 08:33:25

@Steinmann grófnő: Nabbassz, a barom véletlenül pont azt a sportot kedveli meg míveli, ami kb az a sportág, ami (persze nem a nagyidai cigányok táborába-ja) máshol 1000 juró bedobására 2200 jurót termel.
Logika: 1. A Cigány szeresseja ficit 2. Ergo: ha ja fóccit támogassaja büdöscigánnya.ja bisztóssan a saját haszonnyát lesi, abú akarna csaórellani. Következtetés: ne legyen stadion.
De tényleg ne legyen. ugyanis én két mai aktív focista nevét ha tudom, néha még az UTÉ-t is képes vagyok Dózsának írni . Törőcsik meg az ISteni NYíl voltak ilyenek... várjál, még van a Bene Ferenc, meg a Kű Lajos, én itt tartok a fovciban. TEHÁT ebből az következik, hogy tőlem föl is szánthatják a focipályákat lucerna alá.

ppl maz én ötletem az a magyar focira, hogy fel kell számolni az MLSZ-t és egy fillér támogatást se a focinak, nemhogy stadiont.

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 08:34:57

@Steinmann grófnő: Biztos ezek tehetnek arról, hogy a Világ Egész Kajakkenusportja nem termel annyi pénzt, mint a cseh hokibajnokság, mi?

RomBold! (törölt) 2011.11.11. 09:15:01

TŐLED nem kell

számomra ez a hangsúlyos

lenne csak -másik- uralom, és mindjárt kellene, de TŐLED nem kell SEMMI, az se, ami aminek a hiányát amúgy látom...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.11. 11:15:26

vannak a modern, tévéképes csapatsportok, mint pl a hoki, kosárlabda, ilyenek

aztán vannak az 'olimpiai' sportok - kenu, póló, ilyenek

és van a foci

Fenehorizont 667 2011.11.11. 11:25:46

@Steinmann grófnő:
nemtom, h számít-e neked a véleményem, de reménykedem benne:D
naszóval: sztem szótárúrnak van igaza. méghozzá elég súlyosan.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.11. 11:54:40

mozogni istennek tetsző, játszani üdvös, sportolni gyíkság, sportot nézni valami elbaszott nyomorult létállapot, az utolsót tenni az első három hiányában meg nem is minősíthetően nyomorult, az...

kikoránkell 2011.11.11. 12:29:13

@magyar-magyar szótár:

"magyar-magyar szótár 2011.11.09. 13:09:48
@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Adva van egy üres konyha, se gáz, se villany, a spájz is üres és továbbra is főzőcskét játszanak, nem tökmindegy neked, hogy a semmit, amit főznek, szakszerűen vagy szakszerűtlenül főzik?"

Ez vicc volt, vagy a stadion-poszt a tréfa?

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 12:49:46

@RomBold!: Na jó, de a TŐLETEK NEM KELL SEMMI SEHOGYANSEM ez nagyon rövid panknótának is. "Inkább boncsuk leja 3. kösztársoságot, semmin'hogy kemény melóval kihypózzuk utánuk"

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 12:57:38

@kikoránkell: Semmi vicc, nem kell stadion. Ráadásul ha a Grőfnő excellenciája szerűjjen magamból indulok ki, ugye nekem a foci kb az, mint neki, akkor én is a kajak-kenu támogatásra szavazok. De az ember tele van izgalommal, hogy mit találnak ki ezek. Mert pl ha a jövőhét keddre rendelt kutyagumicsont az lesz, hogy áétcsoportosítják a stadionokra nemmeglévő százmilliókat a kajak-kenura, akkor a jógyerekeknek a kajakkenura kell fikát okádaniuk és mi lesz szegény grófnővel?

Én, ha ezeknél PR-es lehetnék, mennyi gonosz tréfát kitalálnék. Pl ezt a stadioncuccot (mert bár a FaXXXOmat érdekli a foci, főleg a magyar) úgy vezettem volna le, hogy Lázárral beolvstatok valami baromságot arról, hogy még a debreceni stadionépíítést is zárolják 2024-ig és a pénzt átcsoportosítják a [nemmomdom meg hová, de az se lenne rossz :D ] És ekkor felzúdul a jóoldal, az EgyenlítőTV-től az Őrjöngjünk Venszanon át, riportok a húgybanálló magyar Stadionokról, végre egy jóoldali riport arról, hogy a Népstadion egy életveszélyes nagydarab, de szarnak nem nevezhető veszélyeshulladékbánya. Meg ilyesmi és akkor a következő héten kihajtanám Szíjjártót, úgyis leszikkadtak már az arcáról a zuschlagvigyora utolsó izmai is, és megszaggatatnám vele a mellykasskáján az ingét és visszavonnának mindent és a jóoldali követelsekre (+ Hannibal is nagyon szeretne AKKOR UGYE stadionyot) mégis lenne stadion.
CSak az a baj, hogy ezeknek efféle tréfákra nincsen mi.. micsodája is, mi?

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 13:18:21

@kikoránkell: Várj, ennél van viccesebb.
Ez A nagyidai cigányok adaptációjában lenne, rendezte Alföldi Róbert mv az új Szinházban.
Ugye, adva vannak ezek, amikor a sztalingrádjuk bunkerébe jönnek az újabbnál újabb bukások adatai (a legjobb tréfa a szeptemberben a Bajnai Csodá-ból ezévbe átlyukadt 250 milliárdocska vót!! muchachos!)"Nem baj -de legalább a kommonisták idegesek!"
és Bródy bácsi megszólal: "Tisztára egy Kádár rendszer ezek!" Namost Bródy bácsi nem annyira hülye, még fiatal (Tini!!!!) vót a Kádár rendszerben, hanem: IDEGESÍTENI akarná ezeket. érted? -kommunisták és kommunisták. Fasza nem?
Arany János -> Alföldi Róbert rendezésében (Csurka bácsi valamelyik cigányt alakítaná, akinek kevés szövege van.. vagy írnék neki egy szerepet: Csuli vajda...)
Eszenyi Enikő is szerepelne ebben az adaptációban, de csak azért, mert lavva nekem, lavva. Én csak szebb vagyok egy hangyafasznyival a Kamondinál, házha liezál velem is egy kicsinyt...

RomBold! (törölt) 2011.11.11. 13:20:27

@magyar-magyar szótár: Nem mondtam, hogy az az egész, csak azt mondtam, hogy számomra ez a lényege.

Amúgy meg igenis elmegy panknótának, csak sokszor kell ismételni, kell közé sok érthetetlen hörrghéss, meg ordéjjás, és kapcsolgatni kell a torzítót is. A torzító fontosabb is, mint a dallam. tisztességes pank egész jól elboldogul 3 hanggal, amiből 2 hamis, másik kettő meg véletlenül szól -ú g y-

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 13:25:26

@RomBold!: Nekem a panklelkületben az tetszik, hogy azért az erősíttőt csak a 220-ba dugják, a gitárdzseket csak a gitárcsatornába, a hangerőt csak a hangerőszabályzóval csavarják föl tökig és ha 3 is, de csak hang. És ha molekulárisan lecsupaszítjuk, akkor lényegében heőjderutyutyu és ihajja.

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 13:26:13

@RomBold!: Igaz, hogy az én hallásommal baj van, mert én a Kárpátiát képtelen vagyok elkülönböztetni a romapoptól.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.11. 13:39:26

@magyar-magyar szótár: engem két dolog zavar a Kérpátiás zenékben: amellett, hogy zeneileg sokszor valóban gitáron előadott cigányzene a legfosabb punkkal keverve, miért épp egy MAGYARságára oly büszke zenekar KÉPTELEN magyarul hangsúlyozni?

RomBold! (törölt) 2011.11.11. 14:01:46

@vészmadár (pica pica): @magyar-magyar szótár:
Vannak mindenféle rokonaim, barátaim és üzletfeleim, mint Nyuszinak a micimackóból... természetesen akad Kárpátia rajongó is.

Tőle tudtam meg, hogy acigányzene az nem is létezik. Mert mit is csináltak a cigányzenészek évezredeken át? A dicsó magyar nemesség izlését szolgálták ki. Emiatt nem is alakult ki saját zeneiségük, a tiszta magyar paraszti népdalokat hangszerelték mulatósra. ezért van az, hogy a cigányzenének nevezett nemlétező valami az kettős plágium, mert ugye plagizálja a tiszta forrásból eredő magyar népi nemzeti paraszti zenei kulturát, meg plagizálja az éppen aktuális divatzenéket, világzenéket. a maga idejében puccinit plagizáltak, de tökrégen meg olyan barokkos izéket, manapság meg a jazzbe miért van annyi cigány? Hát mert ma azt kell plagizálni. Aki meg beveszi, hogy létezik cigány kultura, az hülye. a cigány kultura kimerül abban, hogy családon belüli szex, ordítozás, sim és kábellopás, meg bicskázás.

Értvevagyok? Vagy Boldi, Te is a harmadik fajba, a vájt-tresbe tartozol? Kapj már magadhoz! Te magyarnak látszottál eddig.

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 14:04:34

@vészmadár (pica pica): Az az oka a rossz hangsúlyozásnak, hogy nem magyar zenei alapokat játszanak, hanem sramlit. Ilyen általános slágerpancsot. Azért lesz Presszós Karesz és Dobos Öcsi akcentusuk, mert erre a presszós edesbus-ra nehéz hosszúszótagokat kiénekelni. Csendszennyezés kereteiben egy névtelenebb ilyen elektronyosat is szoktam hallgatni, azok nem ennyire vacakok és a gitáros virtuózabb (persze ő is angol riffeket nyom)

kikoránkell 2011.11.11. 14:04:57

@magyar-magyar szótár:
Eszenyi?! Hászen öregebb nálad pár évvel! De, mongyuk Pikali Gerda,he?
Tiniről jut eszembe, az Ezek a fiatalokat föltették teljes egészében a jutubra, lehet élvezkedni a konszolidált magyarrbíten! Mindig megerősödök abban, hogy a méjnsztímnek semmi köze nem volt a rockhoz. 967-ben Jimi a Foxylédyt tolta, élt a Cream, a Grateful Dead, nálunk meg...na mindegy.

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 15:17:15

@kikoránkell: Nálunk meg alig pár héttel vagy hónappal, ahogy a kamionosok (meg a külfölditudósítók) hozták be a lemezeket, Radics tolta a Sankó Group-ban, aztán a Sakk-mattban. A Sakk-matt nagyon jó lett... vóna ...Kellett VÓNA olyan félelmetesen kőprofi Radics mellé, mit Demjén. Radics még a Sankó idejében nem ivott, útálta a sört. Éshát rakásra voltak a jó zenészeink. Ja, mondtam már, hogy a Tinikéék zenekarának mi volt a csúfneve?Állami Ízlés Zenekar.
Zóran Sztevanovity futott le a lépcsőn (a fehértetejű fekete fecske-Mercijéhez) és akkor felállt egy nagyszemű 16 éves lány autogramért: Katona Klári

A Poptörténet is olyan, mint az irodalomtörténet, van egy Spenót-változat, közben meg van egy másik verzió: ami megtörtént.

magyar-magyar szótár 2011.11.11. 15:18:04

@kikoránkell: Eszenyi. Nem csak baszásból áll az élet, társalkodásból is.

PesszimPista 2011.11.11. 19:01:31

@vészmadár (pica pica): Ott a pont!!!
:-DDD
Egy időben még, mikoron versenyszerűen próbáltam űzni a kajakozás nevezetű sportot, folyton-folyvást csak futottam, erőnlétiztem, meg eveztem néha. Olyan dög unalmas volt, hogy csak! Ehhez vagy Buddhának kell lenni, vagy tök hülyének. Csak így lehet elérni azt a katatón állapotot ami . . .
Bezzeg a póló! :-D Ott egyszerre kell úszni, meg játszani.

kikoránkell 2011.11.11. 19:11:24

@magyar-magyar szótár:
Jahogy társalkodás! Akkor én értettem félre a lava-lavát meg a liezonyt. Persze, Eszenyi se vidéki kislány már.

Steinmann Lujza 2011.11.11. 20:07:53

@magyar-magyar szótár: akkor fussunk neki mégegyszer
ha a céged látványsportágat támogat, azt leírhatod az adódból, ha mondjuk egy úszóklubot, egy atlétikai klubot, egy cselgáncs egyesületet, vagy evezős klubot, azt nem írhatod le
vagyis szeretett ormányunk megint eldöntötte, hogy mit kell sportolni, és passz
azt értsd meg, hogy kurvára zavarja őket a sokféleség, sokszínűség, hogy nem fér valaki abba a keretbe, amit elképzelnek, mér nem jó a foci a gyereknek, mééér akar inkább tornázni?
lásd: iskolák államosítása, egyszerre lépünk, egyfelé, a gyerekek is mind egyformák, nem?

www.apeh.hu/regiok/eszakalfold/aktualis/latvanysport.html
itt van egy anyag, amig nem nézted át, ne okoskodj

Steinmann Lujza 2011.11.11. 20:10:03

@vészmadár (pica pica): na, te is felmentett voltál tornából:D

@kchkscak: persze, számít a véleményed, lásd fenti kommentem, próbáld értelmezni, mi a problémám, hogy a ZÁLLAM megint eldönti, mi jó az embereknek, mit kell sportolni
és ha valakinek a kibaszott tájfutás tetszik? azt mér nem lehet támogatni? miér?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.11. 22:16:37

@Steinmann grófnő: egyáltalán nem. Fociztam is, meg ping-pongoztam. De a versenysportról megvan a magam nem túl jó véleménye, a sportot nézésről meg pláne...

magyar-magyar szótár 2011.11.12. 05:35:41

@Steinmann grófnő: rizsa. Ha meg nem a focit támogatja, az a baj.értsd már meg. nem akarlak terhelni dialectikus gondolkodásra felhívással, ennyire bonyolult feladatra kérni, hogy akkor most cserélj, dönts te, legyen az ezek döntése, ami szerinted jó. és akkor én jövök és agyonfikázom neked csupa tüchtige jóoldaliérvvel. DEgyszerűen nem tudnál kitalálni olyant, ami ezektől jó lenne, az se, amit most te ellenérvként (hogy azbezzeg jó lenne). Egyetlen jó van ezeknek megengedve, hagy idézzem a legtisztább szájinkójú (fotoszintézis útján folytatnak anyagcserét) jókislányokat, aki szótárilag nem is tudják, mi a picsa: "Menjenek a picsába" kb ezt tehetnék meg, ha búcsúzóul még nem kéne végihallgatniuk azt, hogy a picsában mennyi kárt tettek éshogy a picsa szótárilag a Szent Anya Popsi. Tehát még az se jó, ha a picsába mennek. Erre volt Kövérnek az a barom ötlete, miszerint azt várják el tőlük, hogy menjenek le a pincébe felaksztani magukat. Ebből jerevánban-autótosztogálódott ki az a jógyerekmeggyőződés, hogy Kövér akasztatni akart.
Fogd föl: meddő a vitánk. nem velem vitatkozol ugyanis, nekem mindegy. Azonban a jóoldal, a te oldalad, nektek, a jóknak és igazaknak nem mindegy. nektek minden= egy, a lényeg az, hogy ezek takaroggyanak. Az ár nem számít, legyen államcsőd, boruljon minden bár,, nem kell ez a köztársaság se, még abból is új kell. Ez az, amit nem arsz látni. Jössz állandóan ezzel, hogy ezeknek hogy kéne csinálniuk, hát nem látod, hogy leginkább sehogyse?
Ha sorbamegyünk, akkor 2010 májusig az volt a baj, hogy mérnemmondják, már amikor még nem modták, akkor ki volt találva/tálalva, hogy nemjót fognak mondani, ahogy aztán egyszercsak mégis ezt-azt mondani kezdtek, egy mondatra is kb egy gépeltoldara elég fika jutott. Az ember nem is tud másra gondolni, csak gennyes agyvelőgyulladás termelhet az arcüregekbe ennnyi alapanyagot, ennyi fika nincs is. Egy olyan FASZSÁG mint a Kerényi kórkép, 3 napra lekötötte a 4000 legokosabb emberünk összes szellemienergiáéját, mindenki mindent félretett, hogy az ÖSSZES festő pofájába is gazdagon és válogatás nélkül verje bele a fikát.

Mi kéne még neked, őszintén? Jó vegyük sorra a te ötleteidet... még arra is jutan a fikából, ne félj, bőven.
Ja és itt áélljunk meg: a sajtószabadságunk, ami nincs, az Fehéroroszország szintű.

Arra adj linket, hogy rajtam kívül mondta-e még a magamfajta senkiháziak közül is, ebben a súlyos nemszabadságban hogy Szily egy tahó volt Gyémánt festményével kapcsolatban.

Kár, hogy nem vagy férfi, mert azért még ide kéne egy bazemg-ot mondanom.

magyar-magyar szótár 2011.11.12. 05:48:23

@kikoránkell: Jó duma. Ez egy ismert legendakör, ezeket meséli az összes fasz a szakmából, hol Radiccsal, hol mással.
Néhány apróság: A művházigazgató nem önállógazdálkodó volt. HZa egy fellépés, akkor a szerződés alapján egyfellépésre kapta meg a pénzt, REz ilyen móriczkaálom, hogy a bevételből fizetett, meg faszom. Dehogy, Sok művházigzgató kezébe nem is volt pénz, pl lejött a tanácstól egy angalka vagy később a GAMESZ-tól, ami szerve volt a tanácsnak és az bánt a pénzzel. A jogszabályok szeinrt ha két koncert volt, a másodikra a ez első gázsijának 80%-a volt adható. Ennyi pénzt számoiltak ki fillérre. Radics fénykorában KURVASOK volt 14000 Ft, amikor meg már nem volt fénykora, amikor pl én láttam a koncertjét 1980-ban vagy mikor, akkor nem kapott három koncertért se 14000-et. 1983-ban a Hobo Blues band sztárzenekar volt és legalább 16000 Ft-ot kért, [ egy kezdő tanítói fizetés 2500, egy művházigazgatói fizetés 20 év munkaviszony után 4200 Ft volt... akkoriban Radicsék 5-6000-ért ha játszottak + útiköltség.

Egy rakás ócska geci alakkal beszéltem, akik "játszottak radiccsal" és elsütöték az ócska viccet, hogy radicsnál a zenekar úgy nézett ki, mint egy fajlajtos tablicsku, felül Radics neve és alul: Mai zenészei és gumipertlik az aktuális névtábláknak...
Radics az utolsó éveiben tönkrement nyakú gitáron ujjgyilkos Kozmosz húrokon.. pocsékul játszott.

Különösen vérlázító pesti urbanlegend a dumában az a hazugság, hogy addig nem gyött be a paraszt, amíg a Yellow Rivert el nem játszották neki:
1. Radics tán még magyarbnótákat is tudott, vendéglátózott is, azt játszott el, amit akart...
2. A vidéki büdösparszt akkora áhítattal volt egy huszadrangú nótaébnekes iránt is... lehet, hogy valamelyik budai elit klubban a proletárokkal megcsináltak oylant, hogy "Amíg nem játszátok el a zepp'től ,a Dased and Confused-et) dehogy ilyen vidéken nem volt, ez afféle kompenzács duma, amit elsőgitárhordozó slapajok találnak ki a kocsmában, hogy tegyék a fejüket a májerségre...

Steinmann Lujza 2011.11.12. 06:32:40

@magyar-magyar szótár: nem vagyok ugyan férfi (ach micsoda hiányosság, péniszirigység:D) de én mondom, bazdmeg.

Próbáld megérteni: NEM az állam támogat, hanem eldöntötte, ha te mondjuk kiöregedett evezős vagy, és most van egy jól menő céged, és annak a nyereségéből támogatnád a régi egyesületed, azt NEM irhatod le az adódból, de ha a jéghokicsapatba nyomnál kis pénzt, azt LEÍRHATOD. érted? az állam eldöntötte, hogy vannak elsőrendű (és nem csak a foci) és másodrendű sportágak. És a sportra ne mint ÉLsportra gondolj, hanem arra, hogy ott serdülő gyerekeket próbálnak rávenni a mozgásra, akik nem otthon basszák az agyukat a fácsé előtt, hanem hajlandóak lemenni edzésre.
Ha a gyereked tornázni jár, és támogatnád a klubját, azt NEM írhatod le az adódból, ha kézilabdázni jár, és támogatod, azt leírhatod.
capise? :D teee, rosszgyerek, Csibész:D

Steinmann Lujza 2011.11.12. 06:36:20

@magyar-magyar szótár: ja, és ha mégegyszer lejógyerekezel, akkor én ezentúl csak Vikifannak foglak hívni, jó? kvittek vagyunk? ne hőbörögj ám, nincs is könnyebb mint valakire eposzi jelzőket aggatni, és következetesen úgy hívni. Minden egyes jógyerekért két Vikifan fog járni.

magyar-magyar szótár 2011.11.12. 06:48:00

@Steinmann grófnő: Engem oszt vikifanozhatsz, mért az én agyvérzsírszintem egyrészt alacsony, másrészt meg bárha mindenki ígyy lenne Vikifan, mint én. Persze lehet, hogy jógyerekelmének bonyolult az olyan vikikritika, ami nem az alcsúti cigány büdöskurvannyával, tóvajgazemberrel meg Korunk Kádárjánosával kezdődik[korunkaczéljának pedig Kerényi köbreemelve és megszorozva Pí-vel)

nem az én agyvérzsírszintemmel van baj és especielle nem én vagyok olyan könnyembebutítható, mint a jógyerekek.
Viszont te vagy hanni, ezt is elmondtam sokszor jó kisfiú ill jó kislány vagytok, különírva. Az igaz, hogy Hanni a jó kisfiútól (jó gyermek -től) különírva még inkább besérül, mint a jógyerektől. De hagy kérdjem már meg, te véletlenül nem a millásokkal (akiket a jógyerekek szopatnak most be) szimpicsekkezel? Nem az én agyvérzsírszintemel van baj.
Én nem thetek arról, hogy a te bótbanvásárolt gyári tejberiskóidra a saját háztáji büdösházitejből való kűkemény tejberizsámat nyomatom.

Annyuira nagy baj, hogy diálektikus gondolkodára kérnélek. Arról vót szó, hogy jáccunk, te elémtálalod, hogy szerinted ezeknek hogy lehetne jól csinálni. Én meg ugye, a Vikifon, szépen agyonfikázok neked bármit. Momndj bármit és annyi fikát rakok rá, csak győzzed gyomorral. Még arra is van fikám (ugye, a Vikifonnak :DDDD) hogy ha Viki lelépne, még azt hogy lehetne jól lefikázni.

Steinmann Lujza 2011.11.12. 06:54:56

@magyar-magyar szótár: a millások egyszerűen egy alternatíva, az én jógyerek hasikómat megfekszi a kétharmados azt csinálunk, amit akarunk veletek szisztem. KÉne egy jelentős ellenzéki erő, ez tőlem a kuttyakedvelők pártja is lehetne, csak ne legyen fasiszta, és jelentsen ellensúlyt.

magyar-magyar szótár 2011.11.12. 07:11:49

@Steinmann grófnő: Azt próbáld már megérteni, hogy az "azt csinálnak amit akarnak" az egy benned élő érzet. Megfekszi neked a hasikódat az agitprop (mondjuk cél ez egyébként, nem csuda) és ahogy , amikor a sajtószabadság hiányával kezdtek el az erre szakosodott (nemmellékesen: sajtó)szakemberek jujjogtatni, akkor megállt valaki gondolkodni, hogy.. hőő, hát... izé... csak tekintsük ezt a számodra szórakoztató Kerényi körkép recepciót (amiben válogatás nélkül kapja meg a pofájába mindennik büdös műűvéssze is, miheztartásra.. Gyémánt egybepofozva Szkokkal) EZ sajóelnyomás. és ennek mintájára végignézhetnénk. Te BESZÉD-ről beszélsz, mint TETT-ről. Mert ezt tömték beléd. próbálj meg önállóan függetlenül gondolkodmni, Súlyos sértés ez neked, mert te is, mint a malachasú lányok az "édesz pici cípőnacikában" azt mondod, hogy a te AKARATOD a cípőnacika.
De olyan torzzátette a tudatodat az agyfashion, hogy nem is tudnál egy máésik egy szabad tudatot fölvenni.
De fáj ez nekem. megéri ez nekem, erre figyelmeztetni tégedet hiába? nem éri meg... Próbáld megérteni: Tőlem osztán olyan buta maradhatsz amilyen akarsz.
én eröltetem rád a politikát, mint témát? nem. te okoskodsz bele olyanba, vagyis a politikába, amihez nem értesz? Igen.
Azért próbáltam egy nagyon egyszerű hasonlatban... de ezek szerint a sakkkhoz sem értesz (de sportról nyilatkozol, hogy szerinted ELLENBEN mit kéne támogatni, erre összesen van az az érved, hogy ezekl elbnasszák éstehát jó az amit nem ezek csinálnak és attól, hogy nem ezek csinálják.

Láátl te már engem labdarúgó szakblogban fociról okoskodni?

Nem érted, hogy a politika sakk és a 2/3-ad arra kellett... még csak nem is az egész jóoldalnak.. (éppen most folyik a Mikileaks-szel az MSZP agyonbaszása a jógyerekek által) hogy valamennyi időre a felelősséget DE ÖNKÉNT DALOLVA!!! a nyakukba ezek vegyék a csődért. És ezzel te is hanni is és minden jó gyermek meg jógyerek egyet ért ma: a csődért ezek a felelősök. Nahát, akkor már tudoid is, hogy mért állt (TÖ= MÚLTIDŐ) nyerésre egy darabig a vesztes.
Nem láttál még sakkpartit,. Amikor a buta kibic jujjog, ogy a rossz, a gyönge sakkozó most levette a zseni bástyáját, juj. Sőt, egy futóját is! ja. jajgatsz -de aki ért a sakkhoz, látja a lépések folyosójára beszorított gyünge sakkozót és a vita azon folyik, hogy 5 lépés vagy 8 a matt.
Sajnálom, de a képletben a buta kibic, aki jujjog vagy te. És ez is cél volt, mert ne feledd. Gordonka vagy Ferenc sose csinálnak valami egy (1) céllal. Ők legalább 2 de inkább több céllalcsinálnak valamit úgy, hogy már egyetlen célteljsesülés is haszonnal jár.

magyar-magyar szótár 2011.11.12. 07:18:35

@Steinmann grófnő: Ne mondass velem csúnyát, a fradi a világfociban nemtényező. A magyarfoci alig termel pénzt, főleg a világon szokásoshoz épest. Most beszéljünk a Swarowski fashionról, speciális kristályüveg ékszerekl, pnzt lehet velük hülye sznobokból kicalni és erre a te érved az, hogy a turnu severini Dancu Srl sufnija viszont veszteséget termel a kristályüvegékszer piacon. Tudoid mi volt ez az érvelésed? Ezen lemérheted, hogy a politikaiújságírás felől a jógyerekújságírók már hogy meggdolgozták a tudatodat,.Ez indexes HVG -s taktika, állítasz valami és én gyorsan egy MÉRET NEM SZÁMÍT ellenérnek kikeresek valamit, mindegy, hogy én azt állítom, száztonna búza van a hajón, neked érvbe számít az, hogy egy zacskó földimogyorót találtál a matrózok kajütjében.

Steinmann Lujza 2011.11.12. 07:20:27

@magyar-magyar szótár: olvasd el a linket amit fentebb betettem, majd revidiáld saját állaspontod, hogy a foci hozza a pénzt:D
Azt nem látod be, nekem azzal van bajom, olyanok ezek, mint annak idején a Központi Tervhivatal, ő tudja a minisztériumban, hogy neked mondjuk Zalaegerszegen jéghokizni kell (mert az is támogatható látványsport) vagy úszni (az nem támogatható)

a hosszas lehülyézésem után egy ésszerű magyarázatot adj, milyen ÉSSZERŰ oka lehet, hogy kiemelnek öt sportágat, amit ha támogtsz, adókedvezményt kapsz, míg az összes többi sportágnál mint támogató NEM kapsz adókedvezményt. Ne mellébeszélj, egyetlen ésszerű magyarázatot várok, amiben nem az én jógyerekségemet elemzed, hanem elmeséled, hogy én mint vállakozó, a gyerekem kosárlabda csapatát adókedvezménnyel támogathatom, de ha a gyerekem evezni jár, az ő klubját nem támogathatom adókedvezménnyel. MIért is kellett első és másodrendű sportokat csinálni? Miért? ha nem a kérdésre válaszolsz, hanem kerényizel meg jógyerekezel, akkor ignorálni foglak

magyar-magyar szótár 2011.11.12. 07:20:55

@Steinmann grófnő: Arra, hogy aa labdarugás pénztermelő nagyágazat a sportban, nem ellenérv a Fradi, hanem ellenkezően. Hát ezel a logikával egész Magyarorszáűg elmehet kapálni az Etelközbe, akkor ne legyen semmi fejlődés, mert mi is ottartunk, mint a Fradi, rohaggyunk meg. Adja a zónijó a pénzt Romániának, mert ott bezzeg. A nyugati határainkon kilépő kaminok fele román, a fele fele sem magyar.

magyar-magyar szótár 2011.11.12. 07:25:11

@Steinmann grófnő: Nyugoidtan megvizsgálhatod, a gondolkodásodat mennyire eltorzította a jógyerekújságói szemlélet. Milyen automatizmusokat épít beléd.
A támogatásokkal kapcsolatban. van egy 47 fős osztályod. És hat szem kockacukrod.
Még az a pénz is kamupénz nemmeglévő (szponzori) amit a labdarúgásnak itélnek. Vélhetően úgy okoskodnak, ahogy te okoskodnál, ha pl a tájfutásnak meg a kajaknak adnának pénzt
Ugyanis ha az általad MOST megnevezetzteknek adnának pénzt, akkor azt olvasnád a HVGben, hogy a fociba kéne pénzt tenni és focistadiont építeni (+ külföldipélda9 mert akkor majd a foci feltermelte pluszból adni lehetne tájfutásra.
Ha nem az állam adja [-> adatja], akkor a BÚRZSUJJJ KAPITALISTA ÉLSPORT nem fog magától adni,.

magyar-magyar szótár 2011.11.12. 07:26:01

@Steinmann grófnő: Nincsen az a demokratikus &liberális állam, ami ne nyúlkálna bele az elosztásokba.

Steinmann Lujza 2011.11.12. 07:35:13

@magyar-magyar szótár: nem az állam adja a pénz, itt a magáncégektől, magánszemélyektől érkező pénzekről van szó, ha állami költségvetési szerv támogat, rá nem ezek a szabályok vonatkoznak.
Na, itt a problémám ezekekkel, hogy úgy érzik, nekik bele kell nyulkálni abba, hogy te mint magánvállalkozó, a SAJÁT PÉNZEDEN a hokicsapatot akarod-e támogatni, vagy a tornászcsajokat. Autokratikusak.

magyar-magyar szótár 2011.11.12. 10:08:08

@Steinmann grófnő: Most a saját dugádba döltél. Lehet ugye válsztani, legyen a tájfutás meg a foci" Beklenyúljkálnak: Uraim , Én, mint az állam BoaInspectora kötelezem önöket, hogy a focit támogassák,. Szerinted a pénzemberek sírvafakadnak ezen az "erőszakon"??

Steinmann Lujza 2011.11.12. 10:26:04

@magyar-magyar szótár: te tényleg ennyire értetlen vagy, vagy csak úgy csinálsz?
nem pénzemberek, van egy családi bt-d amivel támogatnád a helyi úszócsapatot a kisvárosban, de nem írhatod le az adóból

ha a nem létező hokicsapatot támogatnád, akkor azt leírhatnád.
nem magyarázom el többet, vagy megérted, vagy már így maradsz hülyén:D

butalo01 2011.11.12. 11:20:23

@Steinmann grófnő: Úgy gondolom, hogy most kellene némi pontosítást tenni a fikafolyamba,:
Az öt látvány sportot az EU találta ki irány a központi (brüsszeli) költségvetés, a befizetett adóból leírt támogatást csak utánpótlás nevelésre használható (nem verseny sakk kör), eddig is megtalálta a családom a sporttámogatás módját, ezután is ...

Steinmann Lujza 2011.11.12. 11:45:49

@butalo01: én meg úgy gondolom, hogy fentebb belinkeltem a nav hivatalos tájékoztatóját, azt kéne átolvasni, utána okoskodni

a fikafolyamhoz: az, hogy mi Dudival aprítjuk egymást, még belefér,tekintettel arra, hogy régóta ismerjük egymást, személyesen is
de nem hinném, hogy "butaloo" fikafolyamozhat nekem, hacsak nem akarja, hogy országos nagy taplónak minősítsem
nem tudom, feltünt-e neked, de Dudi csak Hannival meg velem beszél így, és mi is csak vele szemben ütjük meg ezt a hangnemet, mindenki mással sokkal udvariasabbak vagyunk, persze, ezek már nüansznyi finomságok, hogy az egyik haver mondjuk hátbaveregetheti a másikat, de ha ugyanezt egy idegen teszi, akkor durván belelépett a másik személyes zónájába

butalo01 2011.11.12. 12:31:36

Kedves arisztokrata úrhölgy, hogy a "cigánybarát" Dudit, hogy aprítja kend engem legkevéssbé érdekel, hogy a jelenleg kialakuló sporttámogatásról mit mond már nem teljesen, ha lenne kedves részletezné, hogy mely sportág, mely klubját volt, van, lenne kedve, pénze támogatni szívesen segítek megoldani, ja, hogy közben adózni sem volna kedve kicsit macerásabb, de nem lehetetlen, javaslom megtekinteni néhány első osztályú klub honlapján (sportág mindegy) szereplő támogatóink/szponzoraink menü pontot.
Volt-e kegyed olyan szponzori tárgyaláson ahol a helyi vállalkozó azt mondja na én adok x összeget arra, hogy 15 év alatt építsetek egy első osztályú sakk kört? Nekem csak az jutott, hogy a szülők adják össze az utazás, felszerelés, terem költségeit, mert a klub szponzorai, tulajdonosai győzelmet, reklámot várnak a "nagy csapattól" ezért veszünk, eladunk és másra nem jut....
Ezek után arra jutottam, hogy az említett tevékenység csak a jelenlegi kormánynak szól és egyet kell azzal értenem, hogy bármit tennének az nem lenne kegyednek megfelelő...

butalo01 2011.11.12. 14:43:27

@Steinmann grófnő: ha kegyed nem szeretné, hogy ilyen taplók a szájukra vegyék mint én, akkor telefonon, magán levelezésben mondja fel a központból kapott mondatokat, ha valódibb érveket szeretne a jelenlegi szabályzók ellen azt is szívesen írok önnek (lássa azért a taplók is emberek)

Steinmann Lujza 2011.11.12. 18:57:48

@butalo01: Steinmann grófnő, mint tudjuk (?) nem egy arisztokrata hölgy, hanem egy gimnazista fiú a Tanár úr kéremben.
A "cigánybarát" kifejezés itten használatát nem értem, de végül is, mindegy.
Hasonló cipőt taposunk, csak én családi kötődés révén nem látványsportágban, nem én vagyok szponzor, hanem mi várnánk őket, hogy ne csak a gazdagabb gyerekek kiváltsága legyen a sport, mert ahogy mondtad, a szülő fizet mindent.

Erről van szó, miért kell "megoldani" trükközni, miért nem lehetett olyan szabályozást alkotni, ahol a "nem látvány" (már az elnevezés is röhej) sport is egyenrangú.

Milyen központ? Merthogy a központosítás az bizony a mostani kormányzat szívecsücske, lásd iskolák egyformára szabása, államosítása (majd a központ jobban tudja, mi kell helyben a gyereknek). Esetleg a Mat' féle jövőkutató központ? :D
levélben? ez sem rossz, következő nickem talán Tatjána lesz, az olyan mélabús és spleenes lenne, mégjobb, mint az arisztokratikus:))

butalo01 2011.11.12. 19:44:59

Tetszik a terelés, mert központosít mint iskolákat(-nem), vissza a sporthoz, hol van ma itt olyan szponzor aki az utánpótlás nevelésre ad?
A profitot termelő sportvállalkozásokat hadd ne az adónkból építsék ugye?
Ja pénzt csak elfogadunk? és adni mint Széchenyi, az alma?
Hogy minek nevezi el magácskát szíve dolga attól ugyanaz marad, hogyishívják itt ....

RomBold! (törölt) 2011.11.12. 23:55:06

Addig örüjjetek, amíg én nem kerülök hatalomra!

Mert akkor én országosan be fogom tiltani az összes sportot. Csak játszani lehet, csak haveri alapon, és aki ezt megszegni merészeli, az mehet recskre sportolni!

Semmilyen sportnak semmilyen támogatást se! Államit se, meg magánpénzeket se, meg reklámbevételt se!

magyar-magyar szótár 2011.11.13. 04:00:41

@Steinmann grófnő: Az értetlen te vagy, de annyira, úgy látom, hogy még a vállalkozásiviszonyokkal se vagy tisztában. magyarországon nagyrakásra, de az éves millárdos árbevételi kategóriában is tizesszámkörben vannak olan vállalkozások, amiknek a szabad mozgástere az anyukájuk szexuális izultálhatóságában merül ki. A saját tőkéjük kockáztatásával a sajátmunkaidejükben kell azt csinálniuk, amit csak a vezérképvislet gondol (vagyis még a gondolatait is ki kell találniuk a csávóknak) természetesen nincsen az a magyar gonzóújságíró, aki három marihuánás szivarra rátekilázva cak haloványan ráközelíthetne arra, hogy a vezérképiselet akvizitorainak miben kell részesülniük és ehhek képest pedig a könyvelés, mint olyan XXXXX pornó. innen az un "bármelypolitikaioldal" machinációival foglalkozni üdítő, hygienicus és tkp szórakoztató, mintha kamionparkolós kurváknak kéne hostesként frissítőket felszolgálni kiskosztümben, de szigorúan rogyasztott térdekkel tüsténke stílusban. Nincsen az a k'k'k'éjrópai banánköztársaságdiktátor, ha feltámasztanád a halott Kaczynski ikeret és összekötözve őket Berlusconival egy ungabungapartin, az kutyafasza ahhoz képest, mit a fejlettónióójóskonszernek menedzsmentje folytat k'k'k'éjraópában vagy Dél-Afrikában vagy Dél-Amerikában.

magyar-magyar szótár 2011.11.13. 04:16:41

@butalo01: @Steinmann grófnő:

A mromán péda jut eszembe, amit Magyarországon csakis és kizárólag Stadler Józsi bácsi folytatott. Adva van a nagy umbuldátor, az, hogy Stadlernél sokkal orbitálisabb mértű gazemberek még haza és Haladás néven pártmagzat alapítványban tündögnek, csak fokozza a száraz, tiszta érzést. namost Stadler fogta a "lopottpénzt" és épített egy stadiont. Ami annyira nem volt nagy, annyira nem is volt szabvány, viszont, mivel újak voltak a vizesblokkjai, nem kellett a nézőknek bokáig húgyban húgyozniuk a szünetben.
Butalllo kolléga a Grófnőnek is hiába magyaráznád azt, amit a vidéki büdösparasztnak is minek. Ugye a vidékibüdösparaszt basztassaja a pógármestert 8általában az előzőt) hogy Pusztatahófalván minek a térkő a faluközepére meg a kaniláberek meg a csícsa, amikor a falu a sakjátszarába fúl. minek? -mer a zónijó faluszépítészetre adta a pézet és nem lehet ellopni.
A grófnő ragaszkodik a saját verziójához. Én nem ragaszkodom a saját verziómhoz, én megelégednék azzal, hogyb a grófnő a szerinte jó ötletet épíjje be a magyar sportpolitikába és álljon ki vele (játszásibgől) hogy megtapasztalja NEM KELL HÁNYSZOR MONDJAM NEM KELL [EZEKTŐL SEMMI] SEMMI NEM KELL NEM KELL NEM KELL SENKI SEMMI

hiába okoskodik a grófnő és ebből látszik, hogy nem ért a politikához. Itt se nincsen szó úgy szakmaikérdésekről, ahogy ő jaj, de okos szeretne lenni. Itt okos ember nem lehet, csak jóoldali 8az jó) és rosszoldali. és a jelenlegi kormány az ország 314 593 legokosabb embere szerint rosszoldali. Márpedig ha egyszer az ország 314 601 legokosabb embere úgy gondolja, hogy ezek rosszak, akkor nincsen a a szakmai Úristeny (a lovaival és a lovai öszes faszával se) aki szakmailag jót tudna mondani.

mindjárt megnézem az állást...ö.... 457892-en vannak. Ezt úgy kell érteni, hogy a YT-n való megtekintések száma egy-egy embernek számít és már 457893 embernek nem tetszik a rendszer (ugyanis az odakukkantásom 31 ember, én magam már 4 ember vagyok, meg amikor a mandiner blogba be volt linkelve ez a vékonnyanú, gyereklányarcú Dórácska, akkor pustán a Mandiner blogból 10263 ember állt melléjük.
Mikulásra meglesz az egymillió is meg az új köztársaság (ezzel a picsába, összekoszolták ezek ui) új köztársaságielnöke is...
mennyit is kell még aludni Mikulásig és az ember egyre több mikulást MÁR MOST lát az ablakokban, ami annak a jele, üzenetértékü, várják az emberek a mikulást és az új KE-jelöltet.
süti beállítások módosítása