>>Imre, úgy merje megfestetni az uramat, agyon vágom magát!<<

/Kerényit   figyelmezteti ezek  főemberének a felesége/

"Nem baj, mindegy már, az a lényeg, hogy a kommunisták beidegesedtek ettől is"
/ezek egyik magosabbrangú balfácánja valamelyik nagyobb elbaszásukra, megjegyzésként/

Az elmúlt kilenc-és fél évben (tudják nyájas olvasóim, a hatévig tartó nyolcév, ami nem annyira súlyos, mint a másfél éve tartó kétév......) egyre inkább az a gyanúm, nem kellenének már a szavak. Elég lenne pár jó rajz, akár  Kozma Gy. Uri spórfikarcai.

A másik meg az, hogy torkig vagyok már a jóoldali butagyerekek aczélgyörgyözéseivel meg révajóskázásaival. Ne tessék mán ennyire hülyülni - el, meg, vagy bele?  Összesen rémlik az isiből nekik ez a két név, kommonisták ugye és biztos majd jó föl lehet baszni az agyát ezeknek, ha Kerényi Imrét Aczél Györgynek szorozzuk föl. (Avagy Aczél Györgyöt teszük gyökalá Kerényi miatt?)

szün.: a baszás, mindig csak a baszás, töketlenkedések közeppette elbaszottság és fölbaszott idegek, elbaszni mindent, kibaszni, átbaszni (még a szart is a palánkon) ennyi baszás , szétbaszni valamit is ennyire impotens 22 év után? -kurvaélet?

 

Kerényi Imre kevesebb, mint hülye. De semmiképpen nem korunkaczélja vagy révaija. Ők ugyanis a magukmódján zsenik voltak. Révai József pl a humor nagymestere is.

Karikatúra az, amihez nem szükséges magyarázat. Már gyöngébb az a karikatúra, amihez szöveg is kell. Az igazi karikatúrát a hülye is megérti. Azaz Kerényi Imre még a hülyénél is értetlenebb, ha nem látja, hogy általa benézett két karikatúra, meg Somogyi művészúr szerencsétlenül idétlen ötlete miatt agyoncsapdosnak értékes alkotásokat is.

Kerényi Imre nem Aczél vagy Révai karikatúrája -inkább néhai önmagáé.

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr433363023

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dizájnbunkók 2011.11.08. 21:27:29

Sokba került, sosem működik rendesen és igazi bunkóság a vakok számára – mi az? Az ötödik kerület egyik turistalátványosságának kikiáltott, Szabadság téri interaktív szökőkút. Nagyot álmodott a belvárosi píárpolgármester és csapata, csicsás ...

Trackback: Szent Istvánnak sem tetszik az új alaptörvény 2011.11.08. 13:16:50

  A teljes galériáért katt IDE Az FN24-nek köszönhetően végre lehullt a lepel a Kerényi Imre által rendelt, az elmúlt 150 év történelmi eseményeit feldolgozó festményekről. Többségében nem olyanok lettek, mint amilyenekre számítottam, hanem még olya...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.08. 12:10:40

az egyszeri vicc szerint

ugye ez komoly? mert viccnek egy kicsit durva

magyar-magyar szótár 2011.11.08. 12:15:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szerintem viccesnek ill karikatúrának annyira komoly, hogy ha bepakolom időbuszba, akkor leadhatnám a Népszabadság szerkesztőségébe 2006-ban. vagy itt az indexen sokan azt hinnék, föltámadott új formájában a Matula magazin. Szivesen kielemzem neked ezt a képet, mint karikatúrát, mennyire pontos, benne van a konteo arról, hogy orosz importrendőrök verték a Ááátatlan új Pesti Srác -okat (a fehérruhás ááátatlan angyalokokat) Ezt az ikont a 168 óra 2006. novemberében címlapon vállalta volna.

spájdernecc 2011.11.08. 12:39:20

pont mint a Szt György toposz negatívja
nem akarok műérteni, de kontrasztos a falvédőornamentikába hajló keret az alant dúló tatársereggel, és a gótikába hajló oltárképpel
Kerényiről most hadd ne

magyar-magyar szótár 2011.11.08. 12:51:09

@spájdernecc: Ez a kép olyan, mint egy Gyurcsány-beszéd, semmi sem mögöttes, rendesen ki van fogalmazva a felszínre, mint karikatúra. A sárkány a Húgyszagún áll. Szent György ugye az, aki le van döfve. (Vö a szabaccsághősöket Szent Györggyel) Kerényi egykor művelt ember volt é szcénikus daramturgiai érzékkel, hát izé, egy állóképet sem lenne nehéz megérteni.
Ezen a képen a Hírcsárda dilettánsainak a humor alapjait lehetne szemléltetni, de még a kellő arányérzéket is. Tkp a Matula Magazin legszebb éveiből is származhatna (a séma) csak ott senki nem tudott rajzolni...

magyar-magyar szótár 2011.11.08. 12:52:44

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Most látom, hogy Budán, valahol ,a Margit híd hídfője felé döfik le ezt a fehéringes izét, ez jelent valamit?

magyar-magyar szótár 2011.11.08. 12:53:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Konteó, de esetleg Turhaházy lenne? (piros balettpipellőben)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.08. 13:15:26

@magyar-magyar szótár: művészi szabaccság

nincs a valóságban ilyen hely, ahonnan parlamen, szabadságszobor stb így látszódhatna

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.08. 14:15:44

ami nekem elsőre szembetűnő: ez egy-az-egyben a sárkányt ölő szentgyörgy ábrázolása, csak sárkány helyett angyallal. Na most, sokféle értelmezése lehet ennek, de olyat még nem olvastam, ahol a sárkány volt a jóság hímvesszeje vagymi...

Steinmann Lujza 2011.11.08. 16:17:09

nem rossz a kép, főleg az újraértelmezés tetszik
nehogy nyissak egy blogot erre az ötletre, mesék modernizálva, Piroska megeszi a nagymamát, és hasonlók:))

magyar-magyar szótár 2011.11.09. 03:09:13

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Pusztán képzőművszeti szempontok alapján is zseniális a kép. Az, hogy grafikailag pompás éppen a festő karikírozószándékának a bizonyítéka, kb, mintha kerényivel a saját kaszáját (a kékereset, azt!) kapatná be...

magyar-magyar szótár 2011.11.09. 03:10:49

@Steinmann grófnő: @A Hannibal Lektűr-attitűd:
Az inkriminált háttér Picasso-Óegyiptom-Barlangifestészet tengelyen kétdimenzionált térszerű, síktércsavart.

magyar-magyar szótár 2011.11.09. 03:14:49

@Steinmann grófnő: Konnkrét megfeleltetésben Piroska eszi a farkast
hiszen: Hősrendőrein-akik-csak-A-Rendet akarták és a csürhe... Ugye egy, a megrendelőnek tetsző perspektívában a rendőr kapualjban angoltúristákat ver meg térdeltet kocsmaudvaron.

Csak szólok, hogy pl nőt (középkorú, molette, vaj-bézs szerelésben, hátizsákkal) is levertek 10-15-en. Leverték, majd szakszerűtlenül otthagyták.

Matahari 2011.11.09. 15:20:05

@magyar-magyar szótár: félreértettél, én most nem a tényleges történtekről, egyszerűen az ismert ikon újraértelmezéséről beszélek, hogy a sárkányt angyalra cserélte.

Már ne is haragudj, de az ember nem megy vaj-bézs outfittben tüntetésre! Sőt, ha molette, akkor talán jobb, ha inkább hagyja a túl világos színeket, mert kövérítenek. Na, most mit fogok kapni, hogy én téged nem veszlek komolyan:D mars tokozni:D

magyar-magyar szótár 2011.11.09. 15:59:27

@Matahari: Mert szerinted a vajbázs hátizsákos nő a tüntetésre MENT? Ja, elfelejtettem, hogy a nemkirekesztők szerint kétféle ember lehetett akkor az utcán, ha nem rendőr, aki mert csürhülni és aki jelenlétével szimpicsekkezett velük, mint pl az angol túristák.

budai zöld 2011.11.09. 17:16:08

@spájdernecc:
Nem gondoltam, hogy a mainstream sajtóban a Hírcsárda lesz az első, aki leveszi az amúgy elég konkrét Szent Györgyös utalást.

Na jó, tudom, rájuk szóltak fentről, hogy magyarázzák már el az egyszerű népnek.

Matahari 2011.11.09. 18:46:16

@magyar-magyar szótár: volt egy teljesen elb&#@đ-t rendőri intézkedés, ez igaz
de talán mégsem azonos nagyságrendő a dolog trianonnal és a többi történéssel, hogy bekerüljön a Kerényi féle fesztykörképbe
magyarok bejövetele, és kimenetele:D

magyar-magyar szótár 2011.11.10. 02:08:19

@Matahari: Tehát:
Csürhefelszámolás-szakmailag szakszerűtlen volt minden olyan intézkedés, ami NEM a lefog-megkötöz-félrerak-begyűjt szisztémát követte.
A közrefog-lever-otthagy -ennek a neve provokáció. Ugyanis a betörtpofájú fölkel, odamegy a tömeghez: "Látták ezt? -látták ezt? -hergeli a tömeget. Odamegy a RémHÍRTV stábjához és országossan mutogassaja sebeit-e-je. És ilyen nem egy volt, de száz. Ez nem baki vagy véletlen, mert nem kiképzetlen csávókról volt szó, hiszen hogy van az, hogy a gumibotot szakszerűen forgatják, a gumilövedéketlövő puskát szakszerűen képes megtölteni és szaksezrűtlenül fejmagasságba céloz? Ugyanis a gumilövedék, ha valakit "vakszemen" talál, akkor ott kissé beljebb megy, mi nt az izomzatban, ahol csak úgy 1,2 cm-re. De a "vakszemnél" (Ami nem a szem megvakítva) elég 1 cm is... És ekkor még csak egyetlen egy "szakmnai hibát említettem. De elszajkózom én neked, ez szakmaialapkészségeim egyike, a türelem és a nem-feladás... az "első lépés" teljes tökéllyel azt BIZONYÍTJA, hogy a cél nem a rendteremtér és a zavargások megakadályozása volt. Este 22 órakor maradhatást ígértek a makirészeg húgyos zoknibombagyárosoknak, regtgeltől meg délig "fociztak" velük. Jó, reggelre született egy másik egy bizonyítottan nem rendőrszakmai döntés. Rendőrszakmailag ugyanis egyetlen helyes döntés lett volna, ha Gergényinek segget kell mégis parancsra csinálni a szájából, ti az, hogy MEGFOGJÁK a barmokat és ELVISZIK. Nem pedig 3 órán át ideoda zavargálják őket a szherinted bátortalan (tehát nemtecvőleges csürhékekekek, hiszen aki kint volt [ugye "ünnepség.. kiállítanak egy t-34-est is..... " a nagyapi megmutassssa neked, mit vezetett 1967-ben...")Rendőrszkmailag lehet váégigmenni. Azt is kelélett volna csinálni, mittudomén, Berlinből, Párizsból meg Londonnból rendőr szakértőket hozni és megmutatni mind (DE MIND!!) a felvételeket, térképen, felülnézetből. Ha felülnézetből nézed térképen, látható, hogy a műveleti területen benttartás volt a cél, nem az eltávolítás. Ez közvetett bizonyíték arra, hogy cél volt a csürhülés eszkalálódása. Az élet nem a Columbo filmsorozat -de a nép bizony mindig is (a Ferenc akcentusában istenatta nép) megelégedik egy colombo-i bizonyítékkal. Ezalapján: Politikai célból nyo,máős alatt tartották a rendőri vezetést a csürhülés szakszerűtlen kezelésére. It nincs mese: magad hitegetheted, mert úgy akarsz élni, hogy ne kelljen megmásítani a szivedszerinti vélekedésedet. Csakhogy itt sem szivedszerint történtek meg a dolgok. Politikai(sakk)játszma része volt a csürhülés, ugyanolyan irányított provokációsorozat, mint amivel 1956-ban manipulálták az eseményeket. Ott is vannak BIZONYÍTÓ EREJÚ ki nem magyarázható szakszerúűtlenségek, mint pl okt 20-22 között fegyverek és lőszuereik öszetárolása, holott a fegyver-és lőszerraktározás alapszabálya ezek mkülöntárolása Zululandiától Bezzegamerikán át Észak-Koreái agg around the World. Az más kérdés, hogy az agymosodák hogyan kezelik szelektíve a mosnivalót.

magyar-magyar szótár 2011.11.10. 02:27:18

@Matahari: Saját befolyásolhatóságodat és naivitásodat is lemérheted, ha beszopod azt, hogy az inkriminált karikatúra része a Kerényi-körkép-nek. Pontosan és ellenkezően, az a rendőrös ikon tökélye annak, amit a művésznek állami megrendelésre tennie kell: Mint a királylány ajándéka: meg is adja, ami a megrtendelőnek jár és mégis szuverén, sőt: a pofájába gúnyosan vágja a megrendelőnek A MÁSIK SZELEKTÍV TÉNYKEZELÉST. Az neked büdös, hogy a saját szelektív (beetettett agyad-mosott) ténykezeléssel szembesülj, de felhőtlenül kacarászni a "pesti srácok"-ként ábrázolt provókat és focihuligánokat fehér mártírruhában. Ez a festmény a Kerényi-körkép legbátrabb alkotása. Milos Forman-i szatíra egy állóképben. Az egész, úgy ahogy van, az ikon-szerű ábrázolás, már a váza is józan üzenet a múltba. Legszivesebben, ha én abban a helyzetben lehetné, már adnám a művésznek a másik, nem is ötmilliót adnék neki, hogy ugyanezt egy triptichonban fesse meg 1956-ról. mert itt, ennél a képnél látható, hogy mennyivel több egyetlen kép sok-sok szónál.
Ünnepelinie kéne a jóoldalnak ezt a képet -nem a füördővíz kiönthetősége kedvéért a csecsemő nyakát tiporni kéjesen, gondolok arra a jellegzetes matulás-indexes úripestigyerek türhő taplóságra WC-szagú jódumára, amit GYémánt László festménye kap az egyenletes fos-szórásban. Mert magyarázd meg, mennyivel is különb a te tüchtige jógyerekálláspontod, ami Kerényi-körkép tréfikecímen EWGYKALAP alá veszi a nagyon is különböző alkotásokat? Háromféle van ugyanis:
1.vannak gatyarohasztóan naívak és félamatör dilettánc-ságok, sajnos a kedvencem Somogyi Győzőm festménye pont ilyen, rá is jött ő, amikor megpróbált a színes golyónyomokkal operálni. Borzalmas a szentistvános-kardfogós giccs. Szart se érő képüek vannak a K'-körképben, kettő mindenképpen
2.van az elmegy a levesbe kategória
3. és vannak zseniális képek, elsősorban is a rendőrlovasos ikon. Ez történelmileg vállalható (a rendőrök ugyanis a jóoldali körök szerint a "mi fiaink voltak, hőseink a rendteremtésben, wwuudejó, a pppoffájába vertek a csürhének, jobban kellett vóna... és ne védekezz azzal, hogy te [egyedül] személyesen nem akartá vóna többet a pofájukba verni, a te oldalad, A Jók és Igazak kommentjeiből SÜVÖLT az "eszméletlenre verjék őket!"[Enikő -egy tüchtige pesti nő]
Zseniális még a Horthy mkép és Gyémánt László Holocaust-ja, pont azért, amiért a jógyerek szórja rá a fikát. az acok miatt, csupa portré, csupa arc. Én még fokoztam volna a tragédiát azzal, hogy az elejéről is odafestek arcokat. Mert a Holocaust -témában mindig csak az éhezőtáborok, az utolsó másfél-két év arcai kapnak örökéletet. De sokkal kegyetlenebb sunnyogó lopakodó halál várt az 1938-as.. 39-es vagy 1940-es év áldozataira!! Az egész Holocaust-történet legeslegmocskosabb fejezet-része a Nemzetközi Vöröskereszt táborlátogatási sorozata, amikor végigsétáltak és "mindent rendben találtak" ... Ho9ilocaust-tagadók egész f9ilmhiradó-részleteket tettek föl a KZ-légerek koraiszakaszából és mondhatom, a tahó-bunkók beletrafáltak az igazságba, igaz, ellenkezőszándékkal, kissebbíteni száűndékoztak volna... de a valóságban fokozzák a tragédiát azzal, hogy a koraiszakaszból is tesznek föl képeket.

Szégyen a Kerényi-körkép története -de pl a fogadtatása az a jógyerekek szégyene is. És azért zseniális az ikon, mert EZT a line-t is karikírozza (nem csak azt)
azon el lehet szálazni, mennyiben akarta is ezt a művész vagy műűűvész... vagy véletlenül jött ez össze neki... (alig hiszem)

Steinmann Lujza 2011.11.10. 05:53:36

@magyar-magyar szótár: nem írok én olyan hosszú kommenteket, hogy ne lehetne egyértelműen értelmezni

Válasz erre
Steinmann grófnő 2011.11.08. 16:17:09
nem rossz a kép, főleg az újraértelmezés tetszik
nehogy nyissak egy blogot erre az ötletre, mesék modernizálva, Piroska megeszi a nagymamát, és hasonlók:))

itt van fentebb, de ez biztos azt jelenti ám, hogy nem értem belőle azt, amit elmagyaráztál most itt
tudom, egyszerűbb lenne a dolgod, ha nagyobb hülye lennék, és akkor 100 soros kommentekben állandóan lealázhatnál
de sajnos ott van világosan, mit írtam, csak az nem illik bele a róla alkotott jógyerek képbe

Steinmann Lujza 2011.11.10. 05:54:35

@Steinmann grófnő: mármint rólam alkotott, na korán van még

magyar-magyar szótár 2011.11.10. 07:24:13

@Steinmann grófnő: Jó, hát hagy legyek már udvarias, na, legyen úgy és ne úgy, ahogy Matahari művésznő-fejeddel mondád, miszerint:
volt egy teljesen elb&#@đ-t rendőri intézkedés, ez igaz
de talán mégsem azonos nagyságrendő a dolog trianonnal és a többi történéssel, hogy bekerüljön a Kerényi féle fesztykörképbe
magyarok bejövetele, és kimenetele:D

egy nővel való vitában hogyne írnám alá két helyen is, hogy hülye vagyok hülye vagyok
nincs igazam nincs igazam

nincs igazam?

RomBold! (törölt) 2011.11.10. 09:01:12

Walesi bárdok baccák meg!
Amúgy meg gondolta a fene.
És Arany ma egy korunkat 100 évvel megelőző koponyának számítana, ha élne.

Vagy nem.

Ma mindenkinek folyton aranyat köll keresni, de mosni, meg rostálni köll, mer az aranynak ollyan a természettye, hogy milljom tonna sárba meg szutyokba van elbújva. Sok aranyásót meg beszopat a főd a pirittel, a bolondok aranyával.

Lehet, hogy engem is.
Nem is ritkán, és nem is kicsit.

Tanulni! Tanulni! Tanulni!

holtig, mint a jó pap, és ismételni, mer az ismétlés szüli a tudást, és ma olyan időket élünk, amikor aggastyánok is magzatmázosak.

magyar-magyar szótár 2011.11.10. 16:23:14

@RomBold!: Mondtam már neked, hogy nálam Arany mindig kéznél van. baj van, beleolvasok és mindig jó helyen nyílik.
És A nagyidai cigányok óta jobb magyar-parabola nem született. Operában kéne most... Most a nagyidai cigányok a legaktuálisabb és mindig és végig ebben a kibaszott XX. században ami nem akar végetérni
süti beállítások módosítása