Ingyenpornó nincsen

-Aspektus von Aspekt

-ja és ingyen politikaielemzés se nincsen, meg ingyen brókertanácsadás se. Amit már a rádióban beolvasnak, az nem tipp.

Síkbolygón érvelni nehéz. Ha az érv a sika vagy mika [ui. az össszesen lehetséges két]irányoktól eltérő dimenzióba mutat.

 "Korunk legnagyobb problémája a szavak elragadása eredeti jelentésüktől."

Lan Ji tan

A pléhbekk nem élő. A félpléjbekk nem élőhalott.
A csirkesegglyukvirsli nemvirsli. A lyuk nem űr.
Az Opel Calibra nem sportkocsi. A stílus nem az ember. A karosszéria nem a motor.
 

Az emblémafejlesztés nem termékfejlesztés. A [...] .0 előtti szám nem garancia az újabbverzió tökéletességére is. Tehát a 2.0 -ás verzió sose'biztos, hogy valóban is fejlettebb az 1.0-ásnál.

Ez a motortakaró ugyanarra a gyártmányú motorra kerül más-más emblémával: nem az embléma teszi a Volkswagen-motort.

A csokipapír nem a csokoládé.

 

A nedves, szinte alkalmatlan tüzifa füstje nem szmog. Főleg akkor nem, ha aparított autógumi alá a gyújtós.

A vallásos még nem istenfélő. Az istenhívő még nem biztos, hogy nyíltan meg is vallja hitét. Nem minden hit szorul egzakt bizonyításra. Hat hét hit nem hat. Hat-hét hit sem hat. Hat hét hit nemhat.  Lehet [itt: megengedtetik] hinni nemkézzelfoghatóban is, ha annak van aktuálisan tudományos alapja. Az egodeista hite szerint lehet ateista is:   tükör nélkül senki sem láthatja arcát, amiből szemeivel kitekint.

A süket nem biztos, hogy néma is. A néma nem bizonyosan süket. A süketnéma nem hülye.

A TV2 Tények nem hiradó. (Az RTL Hiradó sem hiradó)A TV2 Napló nem napló. Tóth Anikó nem riporter. (ésígytovább)
A Török Gábor Elemez nem hírblog. [Török Gábor nem blogger ésígytovább. -> A hír nem kommentál, a komment az nem hír. A befolyás nem kifolyás. A befogás nem kifogás. Ésígytovább.]
 

Egy B-oldal ritkán vagy soha nem TOP Valahány.
A Svájci Frank nem (NEM!) nem alpesi valuta.

A nyúl nem nyúl. Káposztáért főleg nem. 
A törökbúza nem török. És nem búza.
Indokína nem India és nem Kína.
A zöld tea sárga.

Tagadás lehet állítás. Lefektetés nem  talpraállítás.

Amint a víz [H2O] nem éghető, úgy olyan sincsen, hogy szoclib.

 

Aki nem azt teszi mással, amit magával szemben is elvár, az nemliberális.

A fehér ló nemló. (a fehérlő nem hó)

A zűr még nem zavar, a zavar nem zűr.  Esetleg arról lehet szó, hogy ami neked zűr, az másokat nemhogy nem zavar, hanem az a lételemük, szakmájuk, eddigi főtevékenységük, szakosodva vannak erre és elsőmilliárdjaik után a továbbiakat is abból szerzik, hogy te zavarnak látod azt, ami nekik nem zűr.
Azóta az is kiderült, hogy tényleg nem lehet más a politika, a politika politika, különösen akkor, ha a Lehet Más a Politikát se a gólya hozta. Azóta meg az is kiterült, hogy egy netokratív jajdespontán és teljesenalulróljövő új faszbúkizáció egy-pont-nullával felülírja a régi verziót s az mehet is a kukába, bocsjav. recycklingbe... 

 

Lan Ji tan az LMP-ről és a csendesamerikanizmusról meg még sokmindenről, tanulságos lesz ám. Azt jegyezném meg, hogy itt Lan Ji tan is hibát követ el: szoclib-nek mond valamit, ami nem is volt soha sem szoclib de koalíció sem:

–Kérdező: Miért érezte úgy, hogy meg kell szólalnia?

Lan Ji tan :1998 tavaszán is odaálltam a kamerák elé, és azt mondtam, ne szavazzon a szoclib koalícióra, aki nem akar gátat Nagymarosnál. Ádáz ellenségeket szereztem ezzel magamnak, de így kellett tennem, ha hű akartam maradni ahhoz a szerephez, amelyet a Duna-mozgalomban elvállaltam. Ugyanilyen kötelességem most kijelenteni, hogy aki a környezetvédelemnek hiteles politikai képviseletet kíván Magyarországon, ne szavazzon az LMP-re. 

Kérdező:  Pedig az LMP is fűt-fát ígér a zöldeknek. Miért tartja őket hitel­telennek?

Lan Ji tan Gyakran megszólítanak az utcán: ugye, én is az LMP-t támogatom. Nem mondhatom el minden sarkon, hogy éppen ellenkezőleg! Ezt a pártot azok alapították, akiknek 2006-ban az volt a küldetésük, hogy bármi áron megakadályozzák egy zöldpárt sikeres indulását. Ezért a politikai szerepre készülő Védegyletben meghasonlást okoztak, így a pártszakadás előbb meglett, mint maga az Élőlánc.

Kérdező: Személyesen önnel volt baja a Védegylet balliberális szárnyának? –  Lan Ji tan Ezen én is sokat gondolkoztam. Az SZDSZ-ből, illetve balliberális mozgalmakból ismert fiatalemberek kerestek meg a pártalapítás szándékával, s később éppen ők fordultak a közös vállalkozás ellen. Volt-e ebben szerepe annak, hogy Fodor Gábor, akivel megpróbáltak összehozni, nem óhajtotta elhagyni az SZDSZ-t egy alakuló új alternatív párt ked­véért, azt nem tudhatom. Annyi bizonyos, hogy Schiffer András, az LMP mai listavezetője, akivel 2005-ös pártütése óta nem vagyok beszélő viszonyban, 2008 nyarán, egy nappal az után, hogy Fodort megválasztották az SZDSZ elnökének, megpróbált rávenni, hogy a sajtóban együtt támadjuk meg Fodort. Ilyen fokú gátlástalan cinizmus egy pályakezdőnél nem mindennapi: sokra viheti még.

Kérdező Schifferék inkább saját pártot gründoltak össze.

Lan Ji tan Igen, én akkor már tudtam, hogy az Élőlánc alakulását minden eszközzel akadályozó csoport hozzálátott a saját pártjának szervezéséhez. Persze nem olyan naiv módon jártak el, mint mi. Tudták, hol kell elkezdeni. Majd egy évvel az LMP megalakulása előtt felkeresett az Egyesült Államok nagykövetségének két politikai munkatársa, akik kizárólag arra voltak kíváncsiak, hogy az Élőlánc Magyarországért támogatná-e a Védegyletből alakuló újabb zöldpártot.

Kérdező – Azt gondoltuk, Mark Palmer volt az utolsó nagykövet, aki királycsináló akart lenni Magyarországon. Mit mondott a küldöncöknek?

Lan Ji tan Nekik sem mondhattam egyebet, mint hogy az alapítók többsége kezdő az ökológiai politikában, és hogy a belépőjük egy zöld párt sikeres indulásának megakadályozása volt. Mi a Duna-mozgalmak évtizedes, a Védegylet ötesztendős tevékenysége során olyan erkölcsi tőkét halmoztunk fel, amely megfelelő belépő lehetett volna a politikába.

Kérdező  Kizárólag magukat tartják a Védegylet eszmei örököseinek?

Lan Ji tan– Mint a Védegylet alapítója (a civilszervezet megalakulását Karátson Gáborral kezdeményeztük 2000-ben) és első vezetője joggal kifogásolom, hogy a bejáratott márkanevet az LMP kamatoztatja. Az Élőlánc az elmúlt években gyakran hallatott magáról: vagyontörvény, kórházbezárás, kisiskolák, sukorói kaszinóváros, pátyi golffalu, dunakeszi tőzegláp stb. stb. Igaz, mi soha nem magunkat, hanem különféle ügyeket próbálunk népszerűsíteni. Pénz és országos hálózat híján nem is gondolhattunk rá, hogy elinduljunk a választásokon, csak részletes szakpolitikai elgondolásainkat hoztuk nyilvánosságra egy vitairatban. 

Kérdező Talán csak a szőlő savanyú, az LMP-nek sikerült listát állítania.

Lan Ji tan  Igen. Őszintén irigylem azt a százmilliós nagyságrendű összeget, amely lehetővé tette az LMP elindulását. Kérdés, hogy akkor is irigyelném-e, ha tudnám a módját, hogyan lehet ilyesmihez hozzájutni. A hívek magánadományaiból nem, ennyit elárulhatok a politika gazdaságtanában járatlanoknak. De igazán az háborít fel, hogy ez a jól kistafírozott kampánypárt igazi potyalesőként a zöldmozgalmak és helyi civilek által feltárt ügyeket próbálja a médiában rendszeresen kisajátítani, amikor azokon mások már hónapok óta dolgoznak. Eddigi működésük, sajnos, az eleven cáfolata annak, hogy lehetne más a politika, mint marketing.  

Lehet-e más a politika, mint a sóbiznisz [maimarketing] része? -úgy látszik, nem.

 Az alábbi idétlen hoaxot a hírCsárda című álhumoros kriptoagitációsproaganda (-> ex-Piroslapok-pont-hu) készítette, bármennyire is úgy hatna, mintha én maszekoltam volna fotosufnim fatengelyesén, de nem...

30 komment

Címkék: tagadás

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr273316620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.02. 12:10:23

klassz

Bár itt "Ezt a pártot azok alapították, akiknek 2006-ban az volt a küldetésük, hogy bármi áron megakadályozzák egy zöldpárt sikeres indulását" lóláblógás fennforgásának ténymegvalósulósa látszik

a tagadás nem tagadás. a tagadás más állitás.

spájdernecc 2011.11.02. 12:37:43

tényleg
ki tudja hány "zöld" párt volt az utóbbi 20 évben?

magyar-magyar szótár 2011.11.03. 04:18:53

@spájdernecc: A zöldmozgalom kezdetei korábbiak még a Duna-körnél is. Az első zöldek azok voltak, akik ösztöndíjjal, mint jelentősművészek vagy tudósok vagy állami vállalat kiküldöttjeiként hónapokat vagy éveket töltöttek Nyugat-Németországban (aminek nyugati 3ötöde ma is NSZK) vagy Svejcbaa... A Biokultúra Egyesület, Dr Mezei Ottóné, Klári néni. Ők korábban kezdték, mint a Dunakörös Koraizöldek. Mivel a Dunakörös Koraizöldek a régi, még eleve liberális (valódiliberális) SZDSZ-hez is fűzödtek, TŰZZELVASSAL irtódtak ki, elsősorban a haladójóoldaliaknak köszönhetően. A bunkó jobbosok mit se árthattak a valóüdiliberálisoknak, meg se tudták őket szólítani, nemhogy elintézni. Ezeket az embereket sorban hátulról próbálták ledöfni. Összevágták a bokájzukat a 16-osnál -a saját csapattársaik.

Lányi Andrást nyiltan tették bocsjav. próbálták meg nevetségessé tenni, mert az Üdvös és Igaz Polgármester idején merészelt tüntetni a roosevelt téri fákért.
Az igazizöld valóbaniliberális, ezért megpróbálják őket vagy eszement vadzöldként beállítani vagy sehonnainak, aki bitang [pl egyik oldalról a másikra, kaczimbál...] Csak az lehet szabadelvű, aki azokat az elveket vallja, amiket a "hivatalos jóoldal" éppen aktuálisan vall ...

magyar-magyar szótár 2011.11.03. 04:25:52

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Kifelejtette.. Lányi nem tud kellően vadul fogalmazni, túl szelíd ember a politikához. megjelenésében is inkább balettáncosra emlékeztet. Márpedig a politizálásban semmire se menni ezzel a szelídséggel.
Helyesn így kell megfogalmazni:
Ezt a rothadhatatlan polietilénből való benettonzöld (lásd az LMP zöld színét) pártot azok alapították, akiknek 2006-ban az volt a küldetésük, hogy bármi áron megakadályozzák egy valóban is (klorofilzöld]zöld párt sikeres indulását
ugyanis konkurrenciát jelentettek nekik.
Az LMP csendesamerikanista párt. Ne feledd, mi a csendesamerikanizmus: Jóindulatű művelt egyetemista fiú a hzaza üdvére tevékenykedik a szerinte 8a neki bemagyarázott) jó úgyért, persze a szíjájjé megbízásából, dehát Intelligente Service, nem? És persze konteó, hogy a faXXXomba ne lenne konteó. ha felfedhető teória lenne, akkor olyan vacak, hogy nem is működik. A célbaért összeesküvés elmélete legyinthető csak le konteóként. Ami összeesküövés nem legyinhtető le őrült/elmebeteg/nevetséges konteóként, azt úgy hívják CSÜTÖRTÖKÖT MONDOTT BALFASZSÁG. Egy példa az 1944-es Hitler elleni merénylet. Ki merné azt konteónak mondani?

magyar-magyar szótár 2011.11.03. 04:29:10

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A Zöld szín nem tartalmi, hanem dizájn volt az LMP-ben. Technikailag persze minden alulróljövőbe kellenek valódiszínek, megfoghatóak, meg tárgyak és húsvéremberek. Amikor már a terv bevált és a kishajó sínen van,. onnatól kezdve nem kellenek evezősök. Se szél a vitorlába sesemmi.

Az új faszbúkjmozgalomban is lesz majd fázis, amiben K. Dorttya művésznő [a gyereklányt a klipből vesd össze a riportokban látható érett fiatal nővel] helyett egy szép lovacska vagy egy édes kis kutyus is megteszi, akár plüssből is.

magyar-magyar szótár 2011.11.03. 04:31:54

@spájdernecc: @A Hannibal Lektűr-attitűd: Sajnos Marx bácsiék ezt is jól látták:
Az Igazi Zöld kibontakozásához olyan gazdasági alapok is kellenek. A Zöld Mozgalom nem a vadkapitalizmus vagy az Obstruktív Spekulalizmus [ bajnaizmus] talajából szökken. A mai Kína egy harmadiktípusú kapitalizmus, abban még látszatzöldnek sincs helye.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.03. 10:18:16

@magyar-magyar szótár: csendesamerikai még mindig a kisebbik rossz

hangoshannibal jön, előre is elnézést

november van, és nem tudom, hogyan és mennyit fogok adózni uszkve kettő hónap múlva, mennyit fog érni a megtakarított pénzem (mert nekem az van, forintban, itthon, az adósságaimat már rendeztem), egyáltalán van-e még, vagy holnap azt is elveszik...

pedig négy!!4!! gyereket tartok el, iskoláztatom őket, nem csak magamnak, hanem ennek a kúrvaországnak is, kisvállalkozásom van, dolgozom, termelek ás adózok, nemkeveset, (és nem segélyt kérek stb:)

HÉÉ MISZTER PREZIDENT ORBÁN BAZDMEG!!! ÉN VAGYOK AZ A POLGÁR, akiről 16 éve pofázol! ÉS/DE Akit szivatsz bazdmeg!

...és ezt nem tudod SENKI MÁSRA ráfogni, ezt ez a fasz bassza el, teljesen egyedül (matolcsyzmus bazdmeg) és öntudatosan

úgyhogy elempézhetsz meg gyurcsányozhatsz bátran, lenaívozhatsz, akármi, leszarom

(remélem, a faszfej bbjnick is olvassa ezt, innen üzenem neki, hogy a jókúrvaédesanyja magyarságát vonja kétségbe és ne az enyémet)

klassz

bocs

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.11.03. 16:47:04

@A Hannibal Lektűr-attitűd: csatlakozom
legalább MI, jógyerekek tartsunk össze

magyar-magyar szótár 2011.11.04. 03:57:34

@Budai Hella: @A Hannibal Lektűr-attitűd: Bocsánat, de kénytelen vagyok figyelmeztetni benneteket arra, hogy bár mindent megtesztek, de a jógyerek címre még nem vagytok érdemesk. Ti a jó gyermekek vagytok, jó kislány és jó fiú. Ők a langyos víz az óvónéniknek , a szemüket forgatják rájuk. Szo-szo, be lehet velük kajátltatni ezt azt, de túl szendék... pl nem járnak a budi mögé, ahol pedig a dolgok megtörténnek. (tehát ahol a jógyerek pofántörli a büdösparasztot, mert annyira mókás, amikor gömbölűen kacagva gyorsan el kell szaladni az óvónénik felé, mert a büdösparaszt őrjöngve visza akar ütni. Persze az óvóninik jól látják és ne mondja nekik azt senki, hogy nem a büdösparaszt akar verekedni... szegény jógyereket.

Azt tudom mondani Hannibal jó fiú mostani acsargására, hogy nem a fák csinálják a szelet. És ha valamelyik gyermeked MÁMA lázas és náthás lesz, nem máma fázott meg.

Felnőtt ilyesmin nem idegeskedik jönnek/mennek az évek.. emberek, semmi se tart örökké. Ha máma hullanak a levelek, az azt jelenti, hogy még két hónap és máris a tavaszodást várhatjuk.

2 év óvodásoknak nagyon sok, de az óvónéniknek semmi.

Ejnye, gyerekek, nem tudjátok megvárni, amíg a jógyerekek teljesenspontán hőjjdealulról (de alulról ám!) faszbúkizálódása elsepri ezeket és egy mindenben heőjdeúj és annyira demoikratikusmegminden rendszert hoz el, ami AZONNAL hetek alatt úgy cakkbavágja DE EGYSZERE ÁM mint a mesébe, egyszerre csinál nektek struktúrális meg gazdaságireformot, egyszerre bevételei is lesznek a Államnak, meg le is lesz bontva az Elosztó Apáskodó Állam és öngondoskodás is lesz és a gazdagok ám ben fognak 20-30 millió Ft-okat adótanácsadó cégeknek fizetni, hanem a hatkulcsos igazságosrendszerben fogják a nekik jutő 75%-os adókulcsot és tejelnek, mint a... mint ..aaa... mint . a mi is? És közben Fülest fejtenek, meg Hahotát lapoznak a palmtopjukon...

magyar-magyar szótár 2011.11.04. 04:28:18

@Budai Hella: SZETA XX. századi szervezet volt, XIX. és XX. századi normák szerint. Az egykori magyar liberálisoknak minden ágazatra megvoltak a hagyományosan liberális szervezeteik. Ezek ugyanúgy a kommunikációs intaktságuk áldozatai lettek. Voltak a magyar "szegényügyben" olyan zseniális kapcsolatitőkehalmozók és kommunikátorok, mint Dr Bognár Szabolcs. De valami mindig hiányzott, tehát nem Solt Ottilia rendelkezett igazánhasznos kapcsolatitőkehalmazzal és nem ő tudta a sajtókapcsolatait jól használni. Sajátosan magyar történet az, ami a magyar liberálisokkal történt.

Felgyorsult az idő (mint illúzió és tévképzet, vagyis káprázat) az ember, mint biológiailény már az elmúlt 5000 évben is alig volt képes követni a "fejlődése" által diktált tempót.

A szociológia alapja a felvételkészítés. felvételt KELL készíteni az elemzéshez. Minden előfeltevés, nyúlkapiszka kizárva. CSakhogy a magyar szociológusok kivétel nélkül mindig ELÖFELTEVÉSEKET is elcsomagfolnak maguknak, amikor lemennek terepre. Ezt összetévesztik a "korábbi eredmények feldolgozásával".
Érdemes lenne egy külön szociológus team-nek magukat az anamnézist fölvevő szociológusokat megvizsgálni. Lemegy terepre cigányok közé, a szájával felmondja a molosztokval teljes dumát és a szeméből olvassa a cigány az undort és félelmet. Pl a magyar szociológus a külföldi szakirdalmat sem olvassa, tehát nem tudja, hogy nem jópofa dolog a cigányoknál kínált sört meginni és a pörköltet megenni. Ő.. nagyot nyel és mintha hidegvízbe vetné magát, borzongva eddegél a pörköltből és iszik a sörből, mert most ő empáttikus. Ez mikrofelvétel és pár perces epizód, de ez így megy sorba-sorba-sorba.

Hiába jössz nekem a tankönyvekkel meg dolgozatokkal.

A Kádár korszak anyaga feldolgozatlan. A cigányok hamar halnak, a 60 éves aggastyánba számít. Alig lesz mindjárt tanú a Kádár Korszakra és a Kádár korszakban MÉG LEHETETT felvételt készíteni. Amit szajkózni szoktam: a szociográfia mint felvétel, fogadjuk el annak, még mindig v a l a m i ahhoz képest, amik ma készülnek. Zám Tibor vagy Berkovits szociográfikus felvételei.. lehet, hogy tl irodalmiasnak hatnak, de felvételek. És alig van a Kádár-korszakból. Ehhez messük azt, hogy történelemtudományilag máig rengeteg móókszista maszat maradt a könyvekben.

Kozma Imre atya tevékenységéről nem beszélhet a szakember, mert ez rosszoldali téma.

Pedig helyezzük át más terepre:
Így vagy úgy, protézissel és ne is firtassuk a módszereket, de a Kkrisna tudatúak és mondjuk A Gyülike visszahozott a heroin rabságából 40-50 embert. És visszahozott Dr Csernus mondjuk 2-3 embert. És ezzel ki is fútt. És akkor MOST vesd össze a tudományos addiktológiai apparátussal és hogy ők mennyit hoztak vissza, egyet se, azt hozták esetleg vissza, aki meghalt, mielőtt visszaesett volna, tehát elkönyvelhető eredményként.

beszéljünk az elmúlt 22 évről, már ebben mennyi a lemaradás: nem tudunk semmit a termelőszövetkezetek végnapjairól, a vidépk lepusztulásáról. Lyukmagyarországon két egyforma települést lassan nem találsz és a szociológia még an block sem ismeri ezt a terepet. Súlyos a magyar kisfalvakban az alkoholiz,mus, drasztikusan nő az orosz típusú mélyalkoholísták, alkoholista nők száma. Én tudom a különbséget az orosz típusú és a magyar alkoholista között, de ki szociológus tudja ezt?

és te még nem néztél felkent szociológus arcába, aki a cigányokkal szemben még szakmai alapon az undorát leplezi, de a helyi értelmiségivel szemben a lenézését, az omnipotenciáját, a hűdetudok és te semmit, te vidéki begyepesedett seggfej! -ezt a fajta hozzáállást neked nem kellet megtapasztalnoid, pedig tudom, hogy kevesebbért mennyire fellátsz...
Ő lejön eszet osztani... felvétel helyett és ha ezt a szemére vetem arrogáns, azt mondja "Mer' te tudsz mindent, ugye, jól?" Nem, én nem mindent tudok jól, csak kb 100 négyzetkilométerről tudok mindet jobban, mint ő.

Ugyanaz a szituáció, amit az orvosember-juhász és az állatorvos esetével szemléltettem. Az orvosember juházs rendelkezik akkora gyógyszerismerettel és kb azon a szinten rendes porvos, tehát akinek a kezére lehet adni a jószágot, mint egy olyan állatorvos, aki diplomás, de 10 éve nem tanul és az eszét félig elitta. De nekem jobban kéne TISZTELNEM a papíros csávót, mert egykor teljesített egy akaálypályarendszert... mint az utolsó orvosember juhászok egyikét, aki imseri azokat a gyógyszereket, amiket az orvos, tud injeklciózbi, vért venni és a jószágon az alapvetőeket elvégezni, de még sokkal többet is tud az orvosnál, pl azt, hogy mi a juh és ab irka között a különbség. És ezek az emberek a sírba vitték a tudásukat, pont azt, ami most majd divat lenne a BIJÓ, a természetközeli, a gyógyszernélküli, az ősi, a nem környezetromboló, a fűbenfábanorvosság-szemlélet.
egyébként mondjuk UTÓÍTÉLETTEL van az aorvosember juhász, tehát enged vért venni álatorvosnak jószágtól és csak akkor veszi ki az állatorvos kezéből a fecskendőt, amikor a hatodik tűt törte bele a birka lábába.

Egy szociológusnak nem eszet kell osztania egy 63 éves tanítónónek, meg leugatnia, hanem tisztelettel kezet csókolni neki és megkérdezni, hogy mit látott és hogyan...

Sík Endrére már csak mutatok... és ez az ember észkombájnjaink büszkesége!

Szerinted milyen Régi Paraszti Szerszámok Kutató az, aki el is indul vilonyát keresni a tanyaudvaron, mer Sík Endre piréztréfájának a mintájára a huncut paraszt beszopatta...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.04. 17:58:52

@magyar-magyar szótár: agyadra ment a szijjártó-féle agitprop?:)

már megbocsáss

magyar-magyar szótár 2011.11.06. 06:12:54

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szerinted hun ment rá ? Ami nincs, az hogyan megy az agyamra? Sokan kézzel leteszik magukelé a lasztit és aszongyák, táncójj Törő, a malacfoci mióta enbéegy?

magyar-magyar szótár 2011.11.06. 06:15:05

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az agitációsproppaganda olyan a reklámszakmában, mint a hadielektronika.
A katona már tíz éve célzott a tekintetével jól, máma a rokkant kezeli a 6-7 millás protézisét, és az holnap lesz, amikor számítógépes port gyanánt tömegfunkcionál. Nehogymár minden agitpropnak minősülhessen, ami beszélő fejből jön ki.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.06. 23:59:54

@magyar-magyar szótár:

nem szerettelek volna ünérzetedben megbántani

de feltűnő, hogy amikor már a fidesz is azt játssza hogy csúnyarossz kormány, akkor te még mindig a törökgáborral meg az elempével foglalatoskodsz

a válság meg csak jön (szarik matolcsyra, szarik orbánra...), depersze a ravasztolvaj szocik, a kapzsiamcsi bankárok, alustagörörögök stb miatt, és bár hős kormányunk talpon, az ár mégis elborít minket

nem baj, törökgábor pénzértblogol

basszameg a törökgábor

nem érdekel

nem ez érdekel

magyar-magyar szótár 2011.11.07. 03:34:03

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem moindegy, hogy valaki a gitározás szándékával áll ki vagy gitározni is tud.
Lássuk: Képes agitálni valakit Szíjjáűrtó? -nem.
Propaganda az, ami akkor a HŐŐŐŐŐŐBörödést meg odasefigyelést vált ki, mint az övé? -nem.

Nézd, ha egy mai 30 éves nézi ennyire kis butaság-ba az agitprpopt, azt megértem. De amit AGITPROP-nak lehet nevezni a múltszázadból, az máig tartós hatású. Máig bekajálják a Mindszenty 1956. nov-i beszédét annak, ami pedig nem volt. Máig bekajáljákk azt az agitpropot, hogy a Hornnyula engedte ki a németeket. Máig bekajálják, azt az agitpropot, hogy a haladóbaloldal építette föl az országot 1945. után. Az agitprop. Szíjjártó tevékenysége keddtől keddig nem hat.

Máig elhiszik Bajnainak, hogy rendbetéve adta át az országot, sőt: jön jön újra, miután ezek összes döglöttnyulát kirúgdalták a bokrokból. Az agitprop, amit az index csinált, amit Szijjártó, az nem volt soha.

magyar-magyar szótár 2011.11.07. 03:40:18

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Törökgáborral meg az elempével foglalatooskodom. Az igaz, hogy az LMP már a régi elavult verzió, de a 1.0-tól majd a 2.0 annyira azért nem fog különbözni. Ugye, a jövő érdekel most mindenkit, akkor miért is foglalkozzam ezzel a kormánnyal meg ezekkel? Igaz, vabnnak a jelenben érdekességek, pl egy olyan félpályás útlezárás, aminek az élén Árpád-lobogós jobbikosok és a végén a Ligá-sok.

magyar-magyar szótár 2011.11.07. 03:43:26

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A legtöbben Paksnál voltak_ csak a Jobbikosokat mindenki kifelejti a sor éléről, a fehérmotoros zászlós csávót...
MTI / HVG
hvg.hu/itthon/20111104_tuntetes_szakszervezet_demonstracio

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.07. 09:39:48

@magyar-magyar szótár: ezekkel sosem foglalkoztál

mikor olyan szépen leírsz(sic!) mindenkit, pont ezeket nem

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.07. 09:41:52

@magyar-magyar szótár: szijjártó is agitprop

és többen beszopják, mint az indexet

már csak azért is, mert a blogketrecet százezren ha nézik, a híradókat meg

de ezen is rugóztunk már
az index egy elempét meg tudhat csinálni
de kb ennyi (erős 5%... haha)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.07. 09:45:08

@magyar-magyar szótár: wittgensteint nem szereted, ugy-e?

attól még mások szerethetik:7

magyar-magyar szótár 2011.11.07. 13:29:10

@A Hannibal Lektűr-attitűd: óhát hogyne szeretném LW-t, mint k ö l t ő -t.
Szeretni? -ez más tészta.

De vissza Szijjártóra:
Kire hat? hat befolyásos hihtech értelmiseggi befolyásos ... hogymondjam.. 47 évnél fiatalabb fogyasztói rétegekre? nem. Piacbővítés? -smafu. Ez kimeríti az agitprop fogalmát? -nem.Nem szerintem nem... gondolj bele. Az nem agitáció, ami fogyó csoportot szólít meg. Propaganda az, amit a 4k vagy az "alulróljövők" csinálnak.Ami "lefelejti" a képről a jobbikost a Paksi NoPasarannál.

Hanni, te szakember vagy. Szerinted milyen reklám az, ami még a piacmegőrzésre sem képes. Hol van egy olyan arca ezeknek, mit az ááátartlan K. Dorottya (K. Dúró Dóra az ugye kúró [Egyenlítő TV]. )

magyar-magyar szótár 2011.11.07. 13:32:25

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A nullából már mit írsz LEjjebb mínuszt? -ez nem matek, ez politika. A mattnál LE-mattabb nincsen. A susztermatt az túl gyors lett volna, bár szerintem 2010 szeptemberében is sok áttatlan jóoldali elhitte volna, hogy a nincs-t ezek baszták széjjel[ebb]. Meg a suztermattban túl kevés tisztet koptattak volna el. Höhö, de nem is a tisztek rohannak a szarzivatarba, hanem a gyalogok. És ezt is hányszor írtam már le...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.07. 14:08:34

@magyar-magyar szótár: és ha - tegyük fel - már ők is érzik a vesztük, meg hogy a bezzegnyolcév halottkeze szétszopatja őket

...akkor még széjjlebb basznak mindent?

magyar-magyar szótár 2011.11.08. 06:27:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Érdekes ez a nyolcév halottkeze, elég élőnek látszik. Ha sorravesszük, hogy ez az eleven, illatos, tisztakörmök ezüst sarlócskáival villogó puha mimnindent baszott már ki, de vagy 30 évre a magyar politikaiszótárból:
-reform, reformok
-haladóbaloldali
-szociáldemokrata
-szociálisérzékenység
-többiztosítósrendszer
-eurobevezetés
-Bokros Lajos
-[Kell Egy Tiszta Nó a magyar Politikába']
-liberális, liberalizmus, de minden, amiben a lib szótag bennevan, pl a libákat májastul
-Audi A RS8
-őrezred
-barrikád (márminthogy még mi is lehet már, ha akarom, ~
-igazságbeszéd
-rend és szabadság

egy egész szótársorzatra való szót baszott széjjel ez a -szerinted halott? ne baszd már! -kéz

és most pl a demokrata szó van soron, és lehet, engedik neki, ugyanazok a nagy nyelvészek, akik hat évig is.

magyar-magyar szótár 2011.11.08. 06:28:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Még akkor is az Eleven Kéz játszmáját játszották a táblán, amig alkotóiszabadságon volt :D

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.08. 10:47:49

@magyar-magyar szótár: ugyanilyen szótárat lehetne írni a másik oldalról is

ez persze nem mentség

csak szálka

magyar-magyar szótár 2011.11.08. 12:58:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem lehet ugyanolyannt írni. Mert pl a megszorítások szót márt széjjelbaszva (baszták széjjel kinondatlanul is) Látod-látod, csak gyűlölsz, de nem gondolkodol (vagy azért nem?) Minden esetben nem működik ám ez a kifordítom/befordítom fűrészelés 2D logika...
Éppen ez volt a jóoldal kommunikációs tökélyének a lényege, hogy sok szót közösen basztak magyon, közös munkában (pl a reform szót is)
Ugye, a többiztosítós rendszer szó széjjelbaszása. NEM VOLT többiztosítósrendszerötlet, de ezek a semmi9 széjjelbaszásával létező ötletté testesítették.

Állíts össze egy hatszavas szótárt , ha szerinted van hat szó.. van talán a polgár, amit ezek basztak széjjel (persze ehhez kellettek a szajkómunkások is)
De ha a civil -t polgár[i]nak fordítom. (a civil és a spontánkezdeményezés szó is baszódik ám széjjel és nemsoká agyon is!)
süti beállítások módosítása