magyar-magyar szótár 2011.10.25. 11:53

ti

Ha a Síkbolygón a kétfelé sikáltságok szerint eltekintek, akkor a választéknál rendszerint valahány év-re való hivatkozásokat találok. Sokáig a Negyven év volt divatban. nagyjából az europeér, mint fesönkifejezés idejében. Még délnapjait élte a Szomszédok c. teleregény az egytévében, ami volt...

Ma pl a nyolcév a divatszó, de rögtön érvénytelenítve, még azt se tudjuk, mi történt az elmúlt nyolcévben  aminek a java már egyszerűen pedig goglizható ( pl megtudhatjuk, hogy a mai netokratikus jóarcoknak mi is volt a véleménye a hitelbooomról 2007-ben) , de máris biztos, hogy annyirossz nem történt mint az elmúltmásfélévben. Ha azonban csak két évvel többet számolunk vissza és elkezdünk az elmúltízév-től kiindulni, rögtön jó lesz, az elmúltnyolcév útálatos, de ha a hibák az elmúltízévkormányaié, akkor rögtön nembüdös az elmúltvalahányév, ugye... Az elmúltízévkormányaiban benne van[nak] a nyolcévkormányai, de benne van a nyolcévre mutogató 'ormány (ha nem gondolunk bele, hogy van-e köze ennek az orbánkormánynak valamiben is a tízévvelezelőtti orbánkormányhoz a néven kívül...)  .

Tavalyelőtt a húszév volt divatban, az idén már huszonkettőt kéne mondani. magamfajta vén szarzsákoknak milyen reflexei kélnek, ha az ikszfaktor négytagú zsűrije négyigent mond (és mutat) .

 

Hanniballal való tegnapi vitánkban óvatlanul belevertem a billentyűzetbe két betűt, róla és a még nála is haladóbban jóoldali mavo-ról volt szó és én egyszercsak ezt a két betűt óvatlanul, a töbetűt és az ibetűt belevertem a kommentablakba.

ti, ti

Emlékszem, hogy Steinmann grófnővel is bajúszt akasztottunk vagy hat nickjével korábban ezen, belevertem a kommentablakba ezt a két betűt, a töbetűt és az ibetűt és kész BAMMM végem lett, kirekesztő lettem árokásó, meg minden.

 

Azt hiszem, az elmúlt 22 év történetét Síkbolygón ennél jobban nem is zanzásíthatnám. Ugye alapvetően 2D-ben vagy egy van valamiból vagy egyse vagy legföljebb kettő. ha van egy jóoldal, a másikoldal csakis rossz lehet. nem mindig volt ez így az elmúlt 22 év történetében, de a síklogika hamar legyalulta az olyan bonyodalmas figurákat, mint az Antall kormány pénzügyminisztere, a liberális Szabó Iván is volt, csupa-csupa liberális baráttal. Az semmi, hiszen az elmúlt22 év, inkább 23, korai szakaszaiban Dr Antall is tele volt liberális barátokkal...

Nézük azonban csak a zanzát:

Mi, veletek ellentétben, mi, mi aztán! Mi tudjuk, mi merjük és mi tesszük -de úgy merjétek nekünk azt mondani, hogy "ti", olyan árokásók lesztek, hogy még a kirekesztés vádjától is koldulhattok!

12 komment

Címkék: ti

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr513327945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budai zöld 2011.10.25. 13:43:04

Ez a Mi vs. Ti tényleg egyidős a 22 évvel, nemis, ti. nyilván sokkal régebbi, de valóban jellemzi az elmúlt 22-t is.

Már azokban a rendszerváltás utáni romantikus első években is velünk voltak, amikor ti. még népi-urbánus vitának hívták a dolgot, és mindenféle művészemberek adták hozzá az ütemet, ti. (nem) irodalmi munkásságuk részeként.

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy ti. mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket mint ti minket."

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 14:41:16

@budai zöld: hú, tényleg a ti. , tudniillik a ti

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.25. 15:26:09

ti nemjóoldaliak
ti nempestiek
ti nemnaivak
ti nemgitárosok
ti nemsíkok

mi én

Fikanick 2011.10.25. 15:51:24

Legalább ha zavaros volna! De ezt lenyomtad síkba, és csodálkozol, hogy Hannibál pampog. Pedig neki van igaza. Mondjuk Ő meg zavaros. Kellene hozzá külön agytekervényt növeszteni.

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 16:13:11

@Fikanick: Hannibal bölcs. Minél kevesebb szó, a bölcsesség annál nagyobb, hiszen a homály! Egy szó már csak pislafény
de ha egy szó sem? a tök ÉJ.

2011.10.25. 16:36:45

Az elmúltnyolcévet mint fogalmat a csakaFidesz vezette be - összemosva ezzel a dadogós komcsi, a táncoslábú 1.0 és a táncoslábú 2.0 - reformed editon - kormányokat, no meg Libajnai idejét. Az elmúltnyolcvében minden rossz volt, el voltak nyomva a keresztények, el volt árulva a haza az internáciknak, a Zemberekkel fizetteték meg, bezzegugye az elmúlt másfél évben országmentő program van meg a vörösiszap áldoazati is kaptak házat, amit csakaFidesz volt képes levezényelni. (Az elmúltnyolcévben belefojottoák volna őket a vörösiszapba, személyesen a Böszme vezette volna a kivégzéseket).
Ezzel tkp. nullára is gyalulta az elmúltnyolcév megítélhetőségét - és azáltal, hogy az elmúltmásfélév az országmentésé, az adócsökkkentésé a Családok Szent Ügyének felemeléséje - nagy adag fú
dekeménykonokmagyar tipusú keresztény mázzal bevonva lett tálalva, az elmúltmásfélév sem ítélhető meg.
Persze mindenfikaista énem hozzáteszi, könnyű azt eldönteni, mit ért az elmúltmásfélév, jobb lett valami (ugyehogynem, naugye), rosszabb lett-e valami (hátminden, sokkal rosszab, ugyena hogy megmondtuk előre).

A java még csak most jön ennek a finom csaknarancsból készült dszúznak.
Sokan fogják még visszasírni elmúltkétésfélévkor az elmúlt másfélévet.

magyar-magyar szótár 2011.10.25. 16:44:41

@nagyjoco: Igen, pont ez volt az értelme, amit sokan nem fogtak föl. nem értette a jóoldal, főleg a Mocskos Kéthét alatt (2009. márc 26-ápr14) Mért csinájják ezt Ferikéjékk, meg akarnak buúúúkniíí??
Simán a másfél év elég lesz arra, hogy a csőbetűért, sőt, az egész szóért a döbetűvel e z e k legyenek a kizárólagosfelelősök, Hiszen most is rettegsz, hogy és még mimninden jön.
Pedig a jóoldal már tudja hiszen azért kapkodnak a pártgründolásal. 300 nap. Már csak 300 napot kell aludnod jocó, hogy jó legyen neked.

2011.10.25. 16:55:12

@magyar-magyar szótár: Így van, a teljes felelősséget sézpen rátolják a Fideszre. Ők hencegtek vele, hogy csakaFidesz, hát megkapták. Ez GyF igazi főműve, zseniálisan aljas lángeszének csúcsteljesítménye. Csak a Fidesz. Milyen előrelátó volt, aki ezt a szlogent kitalálta.

2011.10.25. 17:02:04

@magyar-magyar szótár: Rettegni nem rettegek, sőt. Élvezettel nézem, ahogy magyarázzák az ovihívők a nemmegszorítások értelmét, és azt, ahogy megmagyarázzák önmaguknak, hogy a 27%-os ÁFA miért lesz jó.
Kedvenc mondatom az, amikor benyögik, hogyha "annyira ordít a sok komcsi, akkor a legjobb úton halad a kormány". Ami igaz is, csak nem úgy, ahogy ők gondolják. A legjobb úton halad afelé, hogy a CsakAFideszen csapódjon le az egész.
Ja, és minden átveréshez kell egy balek. Csak A Fidesz.

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 05:21:16

@nagyjoco: ezzel szinte tökéletesen egyetértek, ez a kép reál. Egy nagyobb kép egy része.

magyar-magyar szótár 2011.10.26. 05:23:54

@nagyjoco: Tulajdonképpen nagyon kevesen jól tudják ezt. Azon nagyonkevesek több ilyen tréfát is kieszeltek, de mind efféle, hogy kiálnni és eldicsekedni vele azért.. azt azért mégsem. Néha végiggondolom az ő fejükkel , hogypl egy ilyen trégfa kiderül és rájukbizonyítjaák. na, azok a magyarázatok a zseniálisak igazán.

Kelemetlen lehet azért így élni, hogy az ember zseni de a legeslegzseniálisabb húzásai az ő és szűk köre titkai.
süti beállítások módosítása