Boldogan jelentem a jujjongatóknak és azoknak, akik jaj, már annyira odavannak, a súlyos kormányelnyomás ellenére az index a régi: Itt egy copy, jól kiemeltem a becsalicímet és szokás szerint a végén ott van az igazság is... ha valaki eljut odáig:

  Dörner György kicsinálta az atlatszo.hu-t
Index
2011. október 7., péntek 11:44 
  

Reggel óta nem elérhető a Bodoky Tamás-féle atlatszo.hu [1] oknyomozó oldal. Az Átlátszó legutóbbi húzása Dörner György színigazgatói pályázatának közlése volt. Az ismert szélsőjobboldali színész azzal a programmal lett a progresszív belvárosi Új Színház igazgatója, hogy azt Hátország színházra kereszteli át [2], Csurka Istvánt megteszi intendánsnak és a nemzeti-jobboldali sajtóból toboroz nézőközönséget.

Bodoky elmesélte, hogy reggel 9 tájban halt le a szerverük, a rendszergazdák azóta vizsgálják, hogy sima túlterhelés vagy külső támadás miatt. Az biztos, hogy a Dörner-pályázatot péntek reggel igen sokan töltötték le, ha nem hekkelésről van szó, akkor valószínűleg ez rogyasztotta meg a szervert.

Szóval ugyanúgy, mint eddig: hazug cím és rejtett igazság...

Nincsen akkor itt semmi baj gyerekek, ne ríjjatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr833285517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.07. 20:27:06

ez teljesen egyértelmű szerintem

NEM hazugság, hanem bulvár

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.07. 20:32:37

ezt most vagy benézted (elfogultság, fikaizmusundor stb miatt kikapcsolt az iróniamétered...:)

vagy nem olvasol népszavát, mno-t ilyeneket, ahol valóban hazudnak

(vagy én vagyok zseni... de nekem egyből lejött a lényeg)

magyar-magyar szótár 2011.10.08. 03:13:28

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ez súlyos. Pont erről van szó, hogy ha elkapod a jógyerek gabancát, akkor vigyorog, hogy végülis nem hazudtam, hiszen a logikaisor így is Dörner nevével kezdpődik és KÖZVETETTEN tehát Dörner fagyasztotta le. Ez nem bulvár. Erre figyelmezetett pontosan Lan Ji Tan, ügyeljünk a kifejezésekre, ne távolítsuk el eredetijelentésüktől azokat. Tehát hannibalul: a kurva kurva, a bulvárt bulvár, a toprongy toprongy, a tehetségtelen tehetségtelen, a talpnaló nyalja a talpat és a bérenc bérelhető.
Ez pedig nem bulvár, hanem valami más. A bulvár -és ez megy már egy évtizede- a bulvár nem hagy ki egyetlen bulváros poent sem. Jó példa a Májer Aranka ügye a férjével, amikor ki akart baszni vele. Ugy majd kiíratja az ujságba, elmegy az újságba, amit újságnak tud: de a Májer Aranka ügye nem bulvár annyira ezért a magánéletében fideszgyűlölő habzószájjal orbányozó főszerkesztő szépen elküldi a nőt az ÉS-be, álljon ott boisszút, még nagyobbat is fog szólni, majd meglátja és úgyis lett.
Ez viszont nem bulvárfogás, nem egyenló azzal, amikor

Halálra élveztette a barátnőjé az ismert tinisztár

majd cikket meg nyitva:

Slájmlangyai, az ismert tinisztár (24) elvitte alkalmi barátnőjét a cukiba, ahol dugig ette a hasikóját a csajszi. "Jaj, mehhalok!" sikoltotta a végén a pukkadt hasikójára lapintvn mívkermű ujjaival. Az ember valami nagyszekssszet várba rákatint.. és koppan, ez bulvár
Ez meg nem bulvár. Bár aki útálja Dörnert, az élvez. De hagy kérdezzem meg: Miért is nem lehet útálni Dörnert amiért kéne útáni? Majd mindjárt megírom, Örülünk Vincent jógyerek mit csinált, leírt három olyant Csurkáról meg Dörnerről, ami nem igaz. Mért nem lehet élveztetni a jógyerekekt valóban ütős, találó meghibázásokkal, hm???

magyar-magyar szótár 2011.10.08. 03:16:49

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ezt most kurvára benézted, valószínű a zsigeriélvezeted vakított el. És egyben ez az incdex és a jóoldali magyarsajtó főbaja. Nem jutottunk volna idáig, ha azt csinálja, amiről a szájával beszél a jóoldali politikaimegfelelő sajtómunkás. Mészáros Antónia bájostekintettel torkosan szopott, Krizsó Szilvia ugyan gyűlölködő tekintettel, de torkosan szopott, alányalt a betanult kérdésekkel adta föl a labdát Ferikének. Oszt most áldozatok. De tetszett vóna nekik Szénási Sándornak lenni!
Namost kérdelek: hol vannak a valóban seide seoda, a dolgukat csak tévő sajtómunkások, ahol Szénási, azaz sehol, a fasoron túl hátra, a nevüket is elfelejtették...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.09. 16:08:12

@magyar-magyar szótár: ezen kár vitáznunk

(már hogy ki nézte be...:)

ugyanilyen címek voltak a - szerinted - jóoldallal is (nem, nem keresek példát)

ha akármit is szó szerint veszel, ami finom irónia, durva cinizmus, szar szarkazmus stb, akkor elmontipájtonosodsz, ami remek humorforrás - a nézőnek.

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 13:29:05

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Arra van EL-magyarázva, hogy ez finomírónia lenne. Ámde nem az. Hanem: ez egy egyre gatyarohasztóbban unalmas vélekedés.
nem tudok mást, fellapozom a Nagy Hannibal-t, tessék, a hír definíciója:
a hír - hír
(tehát nem irónizálás, az farce)
Nem viccből mérgelődtem azon, hogy Török Vidor-ral a hírblog kategóriát nyerették meg. Mért nem lehetett szépen kiírni tisztán, hogy kommentblog -politikaikommentárok blogja és vitakör.

Tóta Feljövetel-e választási kampánykiadvány volt kurvasok (kineka 9pénzen és azon a sávon futott, hogy a magyar sajtóéletet hányja szikére...
Ha az egészet megkumulálod, akkor a ppéldányszámtortában 10%-ot képviselők voltak 90%-ban szikeélre hényva, az vót a magyar sajtóélet?
Az index Így jöttünk című filmje tele van ilyenekkel, hát irónia.. szegény Jancsó Miki mbű búcsúfilmjében az ökörködések.Én elhiszem hogy az exMatulásokkal bekerült ez a gimis fiúvécéhumor, de hogy mondjam, bvan annak határa.. azért egy elvileg internetes hírportál hír-címoldala

érted, a tanáriszoba az nem cigifüstös diákbudi akkor , ha az egyik cikk "finom [vécészagú]irónia" a másikat mitől vegyem kommcsiba???

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.10. 13:51:26

@magyar-magyar szótár: azért azt lehet tudni, mikor valódi komoly cikk van az indexen

havonta egyszer-kétszer:)

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 06:01:46

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az index történetének egyik komoly cikke alá azt írták: riport. Ez a Bajnait fényező cikk. Folyamatosan, kb 3 napig, addig írkálták át, finomították, amíg végül a két szerző közül az egyik neve lekopott.... Voltak 1970-75 között ezek az egyre flitteresebb hippizenekarok. valami olyan történt az index-szel, mint a Fleetwood Mac-kel..
A másik: Ellenfél nélkül. Kikönyöküölték maguknak a piac méretére hivatkozással a monopóliumot, de így elveszett a kontroll,
amit a jógyerekbloggerek művelnek azokkal a kommentelőkkel, akik.. nem kell opponjálni. Én az autózz blogban a kínai témához HOZZÁ szóltam egyik ottani szerző az itt használt fikanickjére vátva gyorsan le kínaiseggnyalózott és megerősítette, hogy a videó jó (holott én nem moindtam, hogy rossz)
Még te is a mundáárjuk becsületét még most is véded, de nem az a mundérbecsület védelme, ha a sahjáttenyerteddel próbálod a leaks-et betakarni. hanem az, ha rámutatsz: ez leaks és KI le vele...
Milyen leaksfetáró kloáka az, ami puruttyáz a saját leak-jeiben?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.11. 10:32:40

@magyar-magyar szótár: ez a bloghú-index összemosódás volt az elmúlt évek magyar netizjének naaaagy sikere

és a bukás kezdete is, gondolom, ahogy szokott

nem védem, vagy nem úgy

ez a gonzó izé ..emlékszem, 92 körültől magyarnarancs
(tudom, megyesi, váncsa ÉS a többi, meg karcagilacika...)

...és laktam pár évig a Bálint György utcában...

budai zöld 2011.10.11. 13:19:07

@magyar-magyar szótár:
"olyan történt az index-szel, mint a Fleetwood Mac-kel.."

Részben igen, mert egy bizonyos nézőpontból folyamatosan populárisabb lett, egy idő után már vállalhatatlanul.

Részben pedig nem, mert alapvetően mindig is pontosan ugyanolyan volt: konzisztensen jóoldali, de a gyakorlatlanok számára függetlenköntösben, laza, közvetlen, összekacsintós hangvételben. Csupán annyi változott, hogy az internetpenetráció alakulásával szabták a mindig aktuális célcsoportra a lazaságot, közvetlenséget és az összekacsintás. Nem csoda, hogy a felső kvartilis (internetesen/kulturálisan/anyagilag) fanyalog egy olyan terméken, aminek a célcsoportja a középső 50-80%.

Ezt az okosságot már valamikor erőltettem, de néha lehet a kommentelőnek is vesszőparipája.

Szóval szerintem az Indexnek sosem volt Peter Greenje vagy Oh Wellje.

Egyébként pl. az indexxel ellentétben Magyar Narancsnak volt Green Manalishije, kilencvenkettőben az utolsó nem tabloid formájú, sirálypapíros, piros-fekete, a kezet feketére fogó szám.

magyar-magyar szótár 2011.10.11. 15:43:08

@budai zöld: A Magyar NArancs úgy volt jóoldali, ahogyan azt az index csak vágyta. Azzal lett a baj, amit az erényüknek gondoltak. Az avangárban is vannak szabályok, még a pankban is. A gitárszólót a pankban is gitárral játszák. itt úgy gondolták, hogy ha egy fizetett újságírót bekevernek a bloggerek közé vezércikket írni, akkor az majd zsírkirály ávángár lesz. De a vezércikk vezércikk, a hír hír ésígytovább. Lehet ugyanazzal a szájjal hideget és meleget fúni. lehet ugyanazon a Hammond orgonán Bachot és rockot is játszani. De azért néhyány dologra nem hat a rámondás. Ez önmagában komikus. Maga szituáció. És visszahat. A blogoszférából meg fölragadt a profiszférába a hiba, hogy egyszerűen nem voln vissza semmit, szemrebnbenés nélkül folytatja.
Tóta ebben az egyben legalább valamennyire a fejéhez kapott abban a bizonyos "önkritikus" vezércikkében, persze kik miatt kellett a fejéhez kapnia, na kik miatt...

budai zöld 2011.10.11. 17:46:13

@magyar-magyar szótár:
Nem mondtam, hogy a Magyar Narancs nem volt jóoldani mindig is. 92 előtt, a bohóckormány alatt szerintem nehéz is lett volna nem jóoldalinak lenni, utána meg szintén nem volt kérdés, hogy hol állnak.

A mondandóm lényege az indexről szól inkább, miszerint az index nem elkurvult, átállt, felhígult, stb. hanem pontosan ugyanazt nyomja, mint eddig mindig, csak most úgy, hogy többen is értsék, mert szélesebb a célcsoportjuk. Mindenki, aki internetet használ és magyarul beszél - más csoportot fed ma és fedett tíz éve. Azért fanyalognak a korai kipróbálók meg kínos nekik felvállalni, hogy tömegterméket fogyasztanak - én meg csak röhögök rajtuk, mint azokon, akik az első teckós filatáskákat vették.

magyar-magyar szótár 2011.10.12. 07:21:34

@budai zöld: A Magyar Narancs, bármilyen fájdalmas is ezt kimondani az összes gyerekeknek a mai óvodában: egy néhai liberális párt[közeli] lap volt.

magyar-magyar szótár 2011.10.12. 07:34:14

@budai zöld: bocs, az előbbiből kimaradt az
alapításakor
szó

budai zöld 2011.10.12. 09:50:27

@magyar-magyar szótár:
Ez a mai óvodások számára legalább annyira hihetetlen, mint a melyik volt a legradikálisabban komcsiellenes rendszerváltó párt kérdésköre.

Amúgy akkor olvastam utoljára, Magyar Narancsot is, pártközeli lapot is.

spájdernecc 2011.10.12. 10:04:16

@budai zöld:
na ja
ha egy 96 utáni harcos SzDSz komisszár kezébe adnák a Kék Könyvet, nem hinné el, hogy az a saját pártjának startgépe volt.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.12. 10:07:15

@budai zöld: @magyar-magyar szótár:

" Bundula István, a lap egyik jelenlegi szerkesztője még 2002 tavaszán is azt mondta, hogy – a Narancsot nem olvasók körében – 100 ember közül 85 azt hiszi, hogy a lap a párté (ti. a Fideszé)"

budai zöld 2011.10.12. 12:47:05

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Igen, ezt láttam, de itt elég fontos, hogy a lapot _nem_ olvasók körében.
Valószínűleg a nem olvasók jelentős része még nem is hallott az újságról, csak a narancs miatt asszociált a Fideszre.
Az is lehet, hogy a 85% is csak annyit jelent, hogy többség (+ népmesei elemek).

Szóval kicsit olyan, mint a pirézek. Felteszünk egy kérdést olyanoknak, akiknek egyáltalán nem releváns, naná, hogy hülyeséget fognak válaszolni.

RomBold! (törölt) 2011.10.12. 13:00:56

@budai zöld:

Szerintem kis hazánkban olyan ember nincs, aki ne hallott volna a lapról.

Az más kérdés, hogy kitől és mit hallott, mert ugye van A. aki olvassa, aztán van B., aki ismeri A.-t, de direkt nem olvas olyan lapot, aztán jön C. aki B. haverja, és hallotta, hogy van ilyen lap, lám A. is olvassa.
Aztán kicsit arrébb jön H. aki idéz a lapból, és J. K. L. olvassák H.-t, tehát hallottak a lapról, de nem lapoznának bele...
Kicsit olyan ez, mint az IWIW/FaceBook kapcsolati háló. Állítólag a föld bármely lakójához el lehet jutni 6 kapcsolaton belül. Magyar Narancs olvasókkal ugyanez a helyzet. Bevallom, én sosem olvastam.

magyar-magyar szótár 2011.10.12. 13:08:02

@spájdernecc: Vidéken vannak afféle II. vh-s japánkatona szerű SZDSZ-esek. Egy buszravalót ezekből összeszedni és beültetni valami jógyerektévébe érdekes lenne. Nimncen már párt, nincsenek brossúrák, nem jár már nekik az Élet és Irodalom se, 15 éve isszák széjjel az agyukat sörözvén és naprakészek! Ha valaki MA (máma, 2011. okt. 12.) meg szeretné tudni, mi az 1993-as (régi igazi) SZDSZ álláspontja a mai helyzetről
[név a szerkesztősében] utolsóeszdéeszest (nem tudnak egymásról, nem is faszbúkolnak) meg lehet kérdezni!

magyar-magyar szótár 2011.10.12. 13:10:59

@RomBold!: Én tavaly is olvastam, az 1993-as duplaszámot, ami Antall haldoklása táján szerkesztődött. Ha valaki el akarna játszani a gondolattal, hogy mi lett vóna, ha van Magyarországon arpanet aztán bezzegamerikával egyidőben internet meg minden és akkor tehát index is és milyen lett volna egy index [lap] 1993. nov/dec körül, hát ez a MaNcs. Na, azt azért nem, hogy begépeljem, de 2013-ra biztos lesz szkennerem...
süti beállítások módosítása