Arra törekedtünk, hogy haza és haladás végre ne egymás rovására, hanem együtt, egymást erősítve legyenek érvényesíthetők. Haza és haladás, hagyományok és modernizáció, nemzet és demokrácia, verseny és együttműködés, Magyarország és Európa, csupa és; folytathatnám a sort, de ez most már az Önök dolga, mi mindannyian a magyarok közösségének tagjai, így együtt abban vagyunk érdekeltek, annak szurkolunk, hogy Önök ebben sikeresek legyenek.

Bajnai Gordon un. "búcsúbeszéde" a magyar parlamentben, 2010. május

Nemmegmondtam, nemmegmondtam, hogy Bajnai 2010-es parlamenti búcsúbeszéde (úgy ment, hogy közben ehun 'i, már gyömik es! -oszt hajsz!) van olyan réthorikai teljesítmény, mint cégtársa Gyurcsány úr un. "igazságbeszéde"?? Pontosvessző, bassz'!

Különben oda ne rohanjon senki, mert már lekéste, na ki más, mint Oszkó Tágpupillájú Péter mutatta be a[z egyelőre] mozgalom  honlapját.

Állva tapsoljunk.

 Oszkó Péter megemlékezése Steve Jobs-ról   mobilfotóval

 

okt 06

image

szerintem jó fotó és ötlet

 
 

18 komment

Címkék: jópofi

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr703282469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.06. 22:53:24

Most halkan mondom és még úgy sem, de... Oszkó nekem a legszimpatikusabb figura mindközül. Persze [még - a komm. röh.] nem kellett exponálnia magát politikusként, ugye a privátszférából felnyalábolt technokrataként tevékenykedett anno. Félretéve a garázsépítési jogtiprást, rosszat nem is hallottam róla eleddig.
A tág pupillát nem értem. LSD vagy speed? Végülis felőlem lehet bármilyen ember, az angolspárga tekintetű Matolcsy bácsynál nem lenne rosszabb szakember, sőt. Persze jógyerekfrizurás meg minden. Meg az index is nyomja. No, meg az IMF is az ő lelkén "szárad" jórészt.
Halálosan komolyan kérdem: mit nem vettem észre?

PesszimPista 2011.10.06. 22:56:31

Egy rögvestnagy bullshit halom cukormázzal leöntve a barátok közt funclub tagjai (szavazók túlnyomó többsége) számára/részére.
Avagy: Mütty-mütty-müttymürütty. Mondta Apró Piroska valliszos jólneveltje/Feri jobbik énje.
Lője már ki végre (vki maszopos) Piroskát (és különféle formában/alakban megjelenő siserehadát . . . is)! Oszt aztán virágozzék végre száz maszopos virág, avagy szekfű!
(hejesírásTrollok ide! . . .ééérteeed . . . nem szegggfűűűű . . . hanem . . de melyik is a gúgli szerint??? :-DDDD)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.06. 23:04:36

@PesszimPista: Elnézést, hogy így ismeretlenül megszólítom, de kérem fejtse ki!

magyar-magyar szótár 2011.10.07. 03:29:25

@ripők: Azt, hogy Oszkó csupán alkalmazott és outsider. Minden börtönben és minden laktanyában a királycsávó branch-eiben vanna tanár Urak / Ügyvéd urak azaz civil értelmiségiek, ezeket mutogatják is, mint pl a jobb júliáikat. "Blee, nekünk két tanarunk van, de nektek csak egy képnélküli júliátoook!"
Kifelejtettél a nagyon fontos funkcióját a haza és haladás mozgalomnak. Az a baj, hogy ti műkedvelő amatőrök a "D Síkbolygón mindig csak öszesen egy funkciót sejtetek meg, holott az igazán profik bele se fognak valamibe, ha annak csupán egy haszna van. Mi lesz, ha az nem jön be? akkor egységnyi befektetésre visszajön az egységnyi, ez nem üzlet, nem buli. Ha a Haza és haladás nem lesz az integráló új párt, a közösen elfogadható jóarccal (lám téged is Oszkóval szopattak be) még mindig ott van a Haza és haladás azon funkciója, ami büntetőügyben lép működésbe, miszerint az üügy nem büntető, hanem politikai éstehát: koncepciós.

Nemhogy igaz, amit Oszkóról írtál, hanem SŐT! -csak arra nem jöttél rá, hogy egy (1db) hasznért nem veszik meg kilóra. Legalább két hasznának kell lennie...

magyar-magyar szótár 2011.10.07. 03:33:03

@PesszimPista: Azt sokan nem tudják, hogy az egész cég, tehát a cégtárs Szegény ferenc is, párton és oldalonkívüliek, decens szakemberek. Azt se tudják, hogy Apró Piroskanéni a magyar kreatívkönyvelés többszörös bajnoka, éllovas, főinnovátor. Hogy mondjam: Apró Piroska néni a magyar könyvelőművészet Sztív Dzsobsza, csak néniben és nem rákos. Olyat akármelyik könyvelőcég tud, ami mondjuk egy PC fejlesztés vagy programfinomítás. Apró Piroska néni azonban gyakran 2-3 évvel is megelőzte korát a könyvelésműbvészetben, ami egyben sport is. EHHEZ képeset eleterelés őt bósevikkozni meg pufajkáslyányasozni...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.07. 05:20:43

@magyar-magyar szótár: Oké, vágom. Csak még azt nem értem, hogy miért rosszabb az a brancs, mint a jelenlegi. Ha lecsupaszítjuk mindkettőt, lehántjuk a sztaniolt, az ideológiát, a támogatókat, a vélt vagy valós mutyikat, akkor... de ez a jelenlegi féleszű most inkább kárt csinál, mint hasznot.

magyar-magyar szótár 2011.10.07. 06:45:43

@ripők: A nagyságrendek miatt. Többtízezer vállalkozó, az államiberuházások al-al-alvállalkozó rendszeréből a megmondhatója annak, hogy egyáltalán nem úgy egyenlő az, ahogy az újságírók a magánelfogultságuk miatt érzik. Az üzlet az üzlet és nem mindegy, hogy egy beruházásra a versenyeztetésben amúgy is alsóhangon adott összegből 40%-ot vagy 10%-ot kell visszaosztani.
nem mindegy, hogy boltitolvajok fosztogatnak vagy komplet betörőbanda jár éjjel a boltban vgy maga a boltvezető fosztogat szaszerűen és tisztakörömmel és a végén lepasszolja a gebint az oktomndin azéret jaj annyira ácsingózó ostobákoknak, aztán persze mossa kezeit: "Na, ezért akartátok a bótot, hogy becsődölitek??"

Alternatíva az ugy, hogy bajnaiék -az IMF hitelkeretből és öszesen egy évig - tartották a látszatot, tehát nézzük nagyjócó ötletét, ami nem rossz:
ezeknek újabb hitelkeretet kellett volna igényelni és akkor folytathatták volna Gordonka mutatványát.

PesszimPista 2011.10.07. 06:47:39

@magyar-magyar szótár: Igen. Félreérthető volt. Én úgy értettem, hogy vki maszopos lőhetné ki. Mert hát ugye még őket is beáldozta. Persze így lesz majd teljes a mű. Feri új pártja, meg a Haza és Haladás koalícióban kesztyűbábozzák majd el nekünk a demokráciát.
Már várom!

@ripők: Amit írsz, attól olyan ez az ország, hogy pl. a tecsó-osan-cora háromszög is csak saját tengelye körül forogva egyre szarabb és szarabb lesz, mert elég a legrosszabbnál egy kicsit jobbnak lenni, hogy kajolja paraszt a nagy leértékeléseket.
Jómagam is rövid emlékezetű lévén azért emlékszem még erre-arra. Így hát megkérdezném, hogy mennyiben nem volt romboló mondjuk Feri alatt ripsz ropsz felemelni a hiánycélt 4,5-ről 10%-ra (apró nüansznyi korrekció? :-D), vagy a választások előtt megszavazott ötéves adócsökkentési programot három hónappal (sem) a választások után visszacsinálni? Áfát csökkenteni, majd emelni?
Most is van bohóckodás bőven, de hát ezek azért még a fasorba sincsenek.

magyar-magyar szótár 2011.10.07. 06:56:29

@PesszimPista: Ez a shakespeare-i a drámában, amikor Szetgény ferike viszi Vitányit haza a Transporterrel, azt a Vitányit, akin gúnyolódott az igazságbeszédben. Lényegében Gyurcsány egy művészi mozdulattal az MSZP egyetlen valóban haladó konglomerátrészének a szájába a saját kaszáját adta vissza, amit kölcsönkért. Gyurcsáény az MSZP haladóinak a kölcsönkszájával aratott majd egy gyönyörű mozdulattal més odaszólva, hogy ez se megy, nem vagytok okosabba és a Gyuri se tudja jól, visszaadta nekik. és mit tehetnek?

Mondhatnám cinikusan, hogy teccet vóna nekik Toller Lászlóra odafigyelni, mit mondott Őszöd után zártkörben. De a baranyai Frakció az AKKOR ellenség volt. Aztán Toller kedden kiállt a nyilvánosság és ferike mellé, mert pő a politikai harcot tényleg komolyan gondolta.

Az MSZP története a dráma, amibe Magyarországé benne van, de Shakespeare dráma, azaz funkcionálisanalfabétáknak már zavaros, összefüggéstelen és tele van helyesírási hibával. Arany János szókincse kéne azt megérteni...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.07. 07:27:46

@magyar-magyar szótár: Lehet a korrupciót méricskélni, gondolomformán vagy kitartott hüvelykujjal, az egyik szemet becsukva, de a mértékét nem az adja, hogy kinek a neve van az iroda ajtajára gravírozva. A rendszert emberek működtetik és a piramis alján ott vannak a mindig helyükön maradók. Mindenki a vezérigazgató kezét lesi, közben a raktáros bácsi és az anyagbeszerző síbolja el az anyagot. A zuhanyhiradóban megy ám a pletyizés, hogy a diri új céges autót adományozott magának meg Tenerifén voltak a családdal és az milyemmá... Előbb utóbb mindenkinek szent meggyőződése lesz, hogy kilopják a szemüket is és ezt nem hagyják annyiban.
Mint amikor feláll az előtted lévő a stadionban, hogy jobban lásson, te is kénytelen vagy felállni, nehogy lemaradj egy gólhelyzetről. Nemsokára az egész stadion áll, macskásodik a lába és a VIP páholyt kurvaanyázza.

ókút 2011.10.09. 17:46:53

már bocsánat mindenkitől,de ki az "mélyhüje"aki ezt a blogot jegyzi!és még elfogulatlan,független is MI?

BKV - Önnek megyünk 2011.10.09. 21:35:17

@ókút: nem lehet mindenki a megértés jo oldalan, ilyenkor nincs mit tenni idoben haza kell menni mielott masok rohogni kezdik...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.10. 12:20:55

@BKV - Önnek megyünk: látom, beilleszkedtél

velkam:))

@magyar-magyar szótár:
azok loptak - is
ezek csak lojálisak

több kárt okoznak egységnyi idő alatt

(egyébként emlékszem ám, 2012-re mit jósoltál ...nem hiszem ugyan, de bár igazad lenne...:))

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 13:10:09

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Bár ne lenne. Ugyanis az ok csöbetűvel ,kezdődne és akkor inkább ne. Mert vagy lett vóna (teccett vóna nekik) kiengedni mondani a csöbetűutánit, az egész sót AKKOR vagy most meg.. sokkal többel kötjük be, akkor elsőkmlehettünk volna a sorban most meg már hanyadikak? harmadik-negyedik?

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 13:13:12

@ókút: A hülye igaz rám, az elfogulatlan nem. Elfogult vagyok, sőt mégtovább, akár elfogódott is, a sírásig elfogódott. És nem ám független, pl a blogoholizmus betegség.
Sokkal jobb szeretnék mtét nélkül kommentelget ni ide-oda böfizni egyet mondjuk egy
@trollgecifika nickemmel, aki 0 bejegyzést írt és 27-szer kommentelt,
trollgecifika az alábbi blogokban blogolt:

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 13:13:58

@ókút: Adatlap
ókút 0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2007.12.17. óta tag.

ókút ezekben a blogokban publikált:

magyar-magyar szótár 2011.10.10. 13:15:58

@ókút: Csak az a ló botlik meg a hámban, amelyiknek van lába.
A padló sose botlik meg.

Aki mohón zabál a büfében, csak böfög és les, az viszont faló.
süti beállítások módosítása