"Ez a zöld sár, amit a lapáttal tolok a betonon, ez mind disznószar?"

/M.Kiss Csaba/

Voltszerencsém a minap igazságrádiókat hallgatni, nagylevegőt vettem és főleg a Klubrádión lubickoltam a hidegverejtékemben. Betelefonál egy egzaltált praeklimakteriális, kifinomultan művelt néni, nagyjából az akciója közepén kapcsolódom be, a lényeg, hogy ő látta A Csürhe egyik főbűnösét, aki  az akkor fennálló szocialista államrend elleni gyalázatban élenjáró volt, a moderátor is látta, de arcról nem ismerné föl azért, ugye kopasz, bordipulcsis és kigyúrt, ugye, mindenki emlékszik rá, én is. A néni a magyar újságírás egyik főfeladatának hiszi, nyomozni kéne utána és minden eszköz megengedett, ha találnak tanút, pl hajléktalant, azt ültessék asztalhoz azzal, hogy vagy beszélsz és jól élsz ezentúl vagy meggebedel úgy, ahogy eddig éltél, szóval efféle választás elé állítva vagy bármiképpen, fizessék le, kényszerítsék (eszközöket sorol) a technikus megúnja és benyögi, hogy a csávó Tökölön ül nagyjából azóta, tehát a csürhizmus óta. Ja, moiért is kéne kifaggatni a bordipulcsist, hát azért: valljon a felbújtóiról, akik Orbánék voltak.

A moderátor is próbálta azért a nénit visszafogni, elkanyarította arra , hogy mennyire veszélyesek voltak a zoknibombagyáros húgyoskossuthtériek és a kedves jóindulatú rendőrök, áldozatai az eseményeknek, hat órán át tartó kedves terelgetésére veszélyesgarázdasággal válaszoltak és ki tudja, miminden volt náluk. (Ugye, ápolni kell a hiedelmeket, hiszen a rendőrök valójában maradást és bántatlanságot ígértek, majd a kokimásnapos bandát hajnali 8-kor kirúgdalták a térre és nem engedték őket elmenni se onnan piáért, ha erre suinnyogtak vóna oda, ha amára, ekkor emerre, a lényeg az, hogy a téren maradjanak és kb az alkoholmegvonási tünetek így kb 14 órára törtek ki már képileg is jólábrázolható attakokban, ez történt. Nem az volt a baj, hogy miminden is lett volna náluk (a zoknibombák kellékeit,. úgymint zokni és benne a faszén, a táborban hagyták a sajátszaraikkal egyetemben, sőt eőshmagyar kellékeik egy részét is...)

 

Jó, akkor ez megvolt, legyen az inforádió, az legalább némileg elegancsosabb, hát úgy is lett, Vértes András gazdaságtudós beszélt, az egyik alákérdezésre, amiben ironikus éllel fogalmazta ki a moderátor az álgyanúját, miszerint majd a devizahitelesek megsegítése oly kiskört érint, hogy annak nem lesz hatása, Vértes tudós & műűvészúr azonnal lecsapott, dehogynem lesz, majd a gazdagok megveszik szegények hiteleit és ők élnek a titkos haszonnal, már megint kreatív lesz a magyar (itt kellett elővenni a százascsomag papírzsepit a bankokért folyó könnyzuhatagunk felfogására) mert a magyar találékony volt a devizahitelek felvételében is, jól átverte a szegény bankokat. ÉS most az éhezőkkel, a kisnyugdíjasokkal akarnák a gaz találékony szarmagyarok a mazsola árát a kuglófjukba megkaparintani...

 

Megjegyzem, orvosislag indokoltanak tartom az efféle műsorokat, mert a Vidéki Tanárnő és a Vidéki Téeszelnök szegmens szivének sorsát, eszemen viselem, kár lenne, ha annyian és persze feleslegesen pusztulnáénak agyvérzsírtolulásba azelőtt, hogy Szegény Feri és a gyurcsányista népikörökben csak Szarházy-ként aposztrofált marionettfigura megvívná csatáját, ha már a pártvagyonért nem, valamekkora tömegbázisért. Erről is szó volt, azzal a szerencsével, hogy az inforádiót nem lehet az éteren át befogni vidéken. Egy blazírtas elemző Vásárhelyi nénisen tettetett elfogulatlansággal kavarászta el a miskulanciát , hogy úgy tűnjön, Szegény Feri bebukta a viadalt. Furcsa volt hallani azt, hogy egy tudós politológ' szerint nemkevés gázsiért persze, Mesterházy felveszi a kesztyűt, Mesterházynak elképzelése van és egyáltalán ez a Mesterházy valaki a pártban, pl tényező Szegény Ferivel szemben.

 

Egyben tudósítom kedves olvasóimat,  az elmúlt hetekben a legmélyebben valódi igazi proletárkörnyezetben tevékenykedtem és így megtudtam, mik a mai proletáriátus (akinek rovására ezek a gazdagokat segélyezik) médiafogyasztási szokásai, vezet a fészbukszi, majd lemaradva némileg a jutúb. A cigányság esetében ezen a médiafogysztási szokáson nem is tudtam csudálkozni, hiszen csak Horváth Hegedűs Zsuzsa és más szájjalcsináló megélhetésiszocilógusok nincsenek azzal tisztában, hogy a mélyszegénység látszata mögött a cigányság az egyik leginnovatívabb fogyasztói csoport ma Magyarországon, a magyar nemzetiségű, Lyukmagyarországban foltonkint már kisebbségi létben tengődő magyarproletáriátus 2-3 éves spätben követi őket. (A leginnovatívabb magyar proletár a cigány többséghez asszimilál.) 

A televíziózás? -ugyan. Hát akkor a hagyományosrádiózás? Tényleg húgyosmackós pecás nyugdíjas bácsik, meg befőttekkel bajmolódó nammamik hallgathatják még a klasszikus rádiókat. A fiatalabb szegmensek ugyanis egyáltalán nem tűrik a beszédet a rádióból, hacsaknem Bocsi, Lali király, Balázs és más szellemi nagyságok nem hahotáznak a reggeliműsorokban...

 

Valamint: Volt szerencsém ezeket a valóban ismeretlen mélyrétegeket szondázni azokkal a zenékkel, amik Zámbó Jimmy kedvencei voltak. Amiket pl ritka-ritka szabadidejében hallgatott. Természetesen a zsűri (itt: Zámbó Jimmy rajongói) ugyanolyan síklogikusak voltak, mint az indexen lógó jógyerekek, LMP-sek és egyáltalán bárki ezen a Síkbolygón: azonnal kisütötték, hogy Zámbó Jimmy szabadidejében Risár Klejdermant és Máté Pétert hallgatott...

Holott az igazság ez:

 

és ez:

Meg ez:

 

Namost ki az, aki csudálkozni tud a politikaianalógiák benyalásán (Miszerint A Cigány szabadidejében zsírkóbbászot tőt pályinkázva és veri a feleségét, mialatt Szegény Feri egyik kezével vakokat segít át az úttesten, másik kezével azonban végig a pártegységet óvja, valamint Mesterházy küzdelme a pártegységért és Schiffer művészúr pedig azon agyal, hogy tudná a szarmagyarnak elmagyarázni, hogy a hypermarketek a legsúlyosabban rombolják bioszféránkat és ezekből nagyonis túl sok van a maiMagyarországon...

 

A népszaga pedig melymennyire is különböző, akár egyazon lyukmagyarországi fótban is, előszöris a lidliben kell venni a kaját, de a treszkóban meg a piát. A treszkónál valami árreform volt, azóta nem lehet kaját venni a treszkóban, nagyon elszemtelenedtek, a Fosony lenne a legjobb, de az főleg budapesti póletárokkra gyúr, minden a legolcsóbb Budapesten és csak a Savoya park-ban kapni 99 Ft-os nőibugyit és 149 Ft os műszálas, skótmintás kínaizoknit, a magyar proletár Budapestországban akármennyit dógoztatható, legjobban szereti a 16 órás műszakot, mert relatíve azért éri meg naponta 5 órát rázatni magát a büdös, széthullanikészülő buszokban. A hypermarketekben inverz az árpolitika, minél közelebb van egy gagyiáruház a 230ezer Ft-os átlagbérű Budapestországhoz és az ottani 100ezer Ft-os nyugdíjasrétegekhez, annál alacsonyabb az árszínvonal és annál több a becsali óccsóáru.

 

A szag teljesen változó, mikroközösség-és munkahelyfüggő, pl mezőgazdasági munkás cigánybusz nem olyan büdös 50km-es együttutazás után, mint színmagyar becsületespóletárrok után, de van asszonybrigád tisztafürdésillattal és bukottértelmiségibrigád fokhagyma, áporodott élesztőpálinka és szarszaggal is. Sokan hiányolják, mért nem foglalkozom efféle szociográfusosságokkal is, hát egyszerűen mint matematikaiidóta, képtelen vagyok kitalálni megoldás, hogy a mindent-mindent csakis-csakis kétváltóban síklogice elképzelni képes maiközönségnek hogyan ábrázoljak 4-5-6 váltós többdimenziókban párhuzamosvilágokat. A 2D Síkbolygó ugyanis kizárólag a magyar tudatba van olyan faszán beledöngölve, ahogyan azt a sajtómunkásságunk -persze saját titkosdicsőségének betudván- elképzeli.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr143266763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.03. 06:44:13

sajnos az innovációba beletartozik az ún. cigányhifi mind szélesebb körben terjedezése, utálom, mint a szart.

magyar-magyar szótár 2011.10.03. 07:52:48

@vészmadár (pica pica): A cigányhifi terjedésének a főoka az, hogy ez a szegmens a maimagyar poiacon kizárólag a Provident és az LMP tekintetében számít piacnak. A kereskedelmirádiók egyáltalán nem gondolnak a proletárok és a hozzájuk deasszimilálódó magyar proletáriátus zenei ízlésével, úgyhogy szegények kénytelenek internetről otthon az egyébként nullafeltöltésű telefonnak látszó eszközeikre ( legtöbb máűr nem is hívható) rátölteni zenéket. Még Bocsi és Lali király se vérizzad ki a számukra emészthető humort.

Fenehorizont 667 2011.10.03. 11:47:13

szerintem a piát az aldiban kell venni. régen a teszkóban volt érdemes, de azoknak az időknek már vége. a teszkó gazdaságos vodka és a gin (ezek voltak régen a legolcsóbb, még nem --ízesítésű szeszesitalok) árát felemelték.

az aldiban 999 ft-ért (egy hete emelték fel 899 ft-ról) lehet kapni fél liter nem is szar vodkát, és 149 ft-ért 5,2 %-os, szintén nem olyan szar berg könig sört.

auchan-ban még nem jártam.

kiskakas 2011.10.04. 00:07:28

Értelmiség?
Aki ezt a -cigányhifit- összehordta végtelenül sajnálom, beteg ember.

Kamaszagy -szűk erek, magas vérnyomás!

magyar-magyar szótár 2011.10.04. 07:54:39

@kiskakas: kiskakas 0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Tét nélkül kukorikol, uram, hiszen nem tudom ellenőrizni, Ön mennyivel is jobb nálam és mi alapon az orvosom. Én magam Önnél sokkal ötletesebben tudom magam kigúnyolni -ha kell. De Ön.. mit is... mit mondjak önnek, a nullabejegyzéses fikakommentnickjére, egy hangosabb kukoriku-t?

magyar-magyar szótár 2011.10.04. 07:56:37

@kchkscak: Az ALDI-ban nagyon jó takarítószerek is vannak, pl az ablaktísztítójuk, jó óccsó, persze osztrák, úgy takaríjja föl a zsírt a konyhakőről, hogy a Cillit Bang ahhoz képest Penelope Garcia halovány eltitkolt szellenete

Fenehorizont 667 2011.10.04. 10:42:53

@magyar-magyar szótár
mi mindent ecettel takarítunk, kivéve az edényeket és a ruhákat :D

2011.10.04. 11:58:34

Már itt is ez az ALDI-reklám. A Tóta W. is ezt nyomta egy időben. Most már lehet, hogy meg kéne néznem ezt az ALDI-t, tényleg olyan jó-e? :)

magyar-magyar szótár 2011.10.04. 12:23:01

@ifsz: Szociológiai szempontból a Lidl érdekesebb, mert a vásárlóiszegmensei markánsan elkülönböznek, dúsgazdag vállalkozónék érkeznek szigorú listával, olívaolaj (extraszűz) és bogyó meg pár nyalánkság a legolcsóbb a lidlben. És pl a csirkesegglyukból készül "sajtos pulykatallér" pedig a proletáriátus kedvence.
Az Aldi viszont az úriközéposztály boltja, jobbillat, nagyobbtisztaság, jobbkedvű (= kétszeresét keresi, mint a lidli rabszolgái) személyzet és néhány terméket puszta becsalizmusból a proletárjátus pénztárcájához áraznak. A Lidlben néha látni telikosarat, de a magyar Aldi-kban elegancsosan vásárolnak, sokszor kocsi nélkül, az a pár cucc, amiért bementek (céltudatosan, sejobbra sebalra nézve)kétkézben (-> cigány stílus) elfér.

Az idén az Aldiban kokárdát osztogattak márc.15 előtt.

Bezzegónijós aldi/lidli/fosonyokban a kínálat kb 80%-a hazai. Úgy látszik, ott nem olvassák a magyar sajtót, ami szerint globaliccés természetesség a 80-90%-os importáruhányad.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.04. 13:15:36

@magyar-magyar szótár: nna akkor, én, mint megszólított középosztály elmondom, miért járok aldiba

- a pénztárosok villámgyorsak (a leggyorsabbak)
- nincs tömeg
- ha mégis lenne, azonnal beküldenek még egy pénztárost
- nincs tömeg
- a saját márkás termékek magyar gyártmányú része minőségben felülről, árban alulról súrolja az átlagot
(érdekesség, hogy pl az aldis gyulai kolbászt a gyulai húskombinát gyártja, épp mint a nemaldis gyulait is, ámdeviszont az aldis csabai kolbászt is a gyulai húskombinát gyártja)
- az osztrák, német stb. általában veri is
- frissáru van olyan, mint a sarki maszek zöldségesnél, hentesnél stb, csak nem kell a tenyérbemászó képével jópofizni, miközben átver
- a középső bazársor szórakoztató turkálásra ad lehetőséget a gyerekkel, míg anya vásárol (vagy fordítva, de a lényeg: a gyerek elvan)
- és nincs tömeg

+1: nincs háttérzene

mondjuk a borválaszték eléggé alám van belőve, de pl az olasz prosecco 990-ért remek vétel

kb

RomBold! (törölt) 2011.10.04. 13:38:47

hm... Attól tartok, hogy Aldi zöldséges nem mindenhol egyforma. Ahova én be szoktam tévedni, annak a zöldség az achilles-sarka. Annyira, hogy nekem megéri a piacon tolongani, vagy a panelház aljába telepített kisbót szigorú tekintetű nénijével haverkodni.

Ami meg a kocsi nélküli vásárlást illeti, az nem bolt-függő, hanem ember-függő. Ugyanaz az arc ugyanúgy vásárol(na) a Tescoban is (ha a biztonságiak rá nem mozdulnának hármasával)

kiskakas 2011.10.06. 09:51:46

@magyar-magyar szótár:
Ha már, akkor - kukuriku, kukorékol.
süti beállítások módosítása