alapgyakorlat:

Menj végig a A Városon: Üres plakáthelyek. Nincs reklám -rajtam a hideg futott végig a metrón üres reklámhelyek, csak nagyjából tépkedték meg a lejárt óriásplakátot, hogy azért kellően takarja be a régit. ’álság van, sőt, csöbetűs helyzet: mindenki ott spórol, ahol tud. Valószínűsíthetően az internetes [online] reklám, miután megölte a papírsajtót a reklámpiacon és ráelőzött a televíziókra, nyom le valamekkorát a plakátfronton is.
 
->Aki bírálja az ARC-ot, az mind igénytelen bunkó, még írni se tud.
 
Valamint Gesztiék ARC kiállítása kezdettől fogva politikai töltetű volt. Egy éppen aktuális ARC-kiállításból a stréber magyar gyermek is megtudhatta, nem csak a nyálas törtető, mi éppen az aktuális vágat, aminek a legközepébe kell nyalni, persze csupa jóügy. Ki merészeli a tatárszentgyörgyi áldozat, a kisfiú "nevében" rajzolt álgyermekrajz-plakátra azt mondani, hogy ez nyálas törtetés? "Ne tessék mán a zsűri nemlétező lelkeire ennyire hatni." Afféle poen-fesztivál lett minden év ARC-kiállítása, nemcsak a nyertes plakátok, de a jó poenosak is kizárólag és mind-mind politikai üzenetet közvetítettek. Már az üdítő volt, ha ez nem pártpolitikai üzenet, hanem csak olyan sima, általános társadalompoltikiai volt, pl népnevelő szándékú, a melegek is olyanok, mint mi és a cigányok is (de melyik cigányok, könyörgöm???... olyan jógyerekbuksikban élő képzetescigányok, akikre a megélhetési "pógárjogiak" apellálnak...) és nyiljon hát minden virág, de főleg a nekünk illatosak. A magyarfikázás is valamennyire politikaisemleges ösvény, ámde figyelemmel az elhanyagolható különbségekre. (Tehát Orbán mellé a plakátra nem Bajnait, hanem a cég régi, elkopott arcát tesszük ki. Éspersze nem viccelődünk az LMP-n sem, meg a jógyerekek bájosan naív húzásain sem, ők ugye a haverek...)
 
 A visszaaszocializmusba line 2.0-ás változata kellő kikacsintással:
Még az se lett volna baj, ha pl a jobbereket kigúnyoló karikatúraplakáton egy fasza zsírjobbert láthatunk a maga valóságában. De ugyebár a Vojtina-csapda huszonkettese itt így cslaffan: egy igazi zsírkőbunkaó jobber sose olyan érdekes, mint az ismert karikatúrafigura. Így persze a zsírkőbunkó jobber a kaszáját se ráncsa jeleő ühében, csak a nyálát is sajnálja lepekhni, hiszen ő nem ujjan mint ami a plaGáton láccik.
 Az ördög mitsesejtő bábocci emlegetése:
 
 
 
Pedig korunk politikai übüiádját leírni talán szavakkal már lehetetlen is. Pompás karikatúrtaötleteket adnak a szereplők. Durva kifejezéseket, rögtön a legszélsőségesebbeket keresgélik elő a lélek oly mérnökei, akik csak szavakkal képesek bánni (holott a szavak is képeket formálnak az egyre síkabbra döngölt tudatokban.
MOST kell ütni, semmi nem számít EZEK csak az erőszakból értenek (ugyan, MITŐL IS értenének erőszakból??)
 
Ötlettelenség: Erre a kaptafára ezrével húztak ötlettelen gyerekek... valamit, ami az eszükbe jutott. Pl e Lego betűből AIDS plakátot, az ráadásul totálisan lopott ötlet volt
 
Így Geszti Péter, aki tevőlegesen amúgy is tojik az ARC-ba már régóta, miért ne kapna kapva az alkalmon, hogy a valamiért (pontosan elősorolható, miért is) elpunnyadó, kimúlt ötletét, ami különben, mint minden más geszti-ötlet is zseniális volt (egy ideig) valamiért tehát hasznosan hazudja el a valódi okokat. Számít arra, hogy a hívek csukott szemmel járván A Várost nem figyelnek arra, hogy a plakátszegmens döglődik.
 
A kapvakapás amúgy is divat, pl Uj, Tóta és Bede is így távoztak. Uj elmondhatja őszintén, hoghy ő új kihívásokat keres és már az oviban is az újkihívás volt a jele. Két-három napig az index[lap] címlap kjissé bulváros volt, ma ugyanolyan kompilatíve uszító, mint a múlthéten, mindenkiben az ragad meg, amit sújkoltak, hogy a kormány megvette és súlyos elnyomás alat tartja az indexet, ahonnan kirúgták a legjobbjainkat. (De nem eleget, ugye, aki a sérvkötőjére fölvett devizahitelt még nem tölesztette ki, az marad, az opportónyista gaz ellefóradalmárja!)
 
Napersze valamennyi (ki lehetne patikamérleggel grammozni, mennyire is) belejátszanak az ARC kimúlásába politikai indokok.
Aki fost puruttyáz, fos által vész. Nem szájjal kellett volna bemondásra politikaisemlegesnek lenni. Sőt, ha én ARC menedzser vagyok, valamennyit engedek is a politikai sávból, de sokkal többet mutatok meg a jéghegycsúcsa alatti termékplakátokból, sok buta (pedig jó) gyermek ugynis azt hitte, hogy az ARC az elsősorban általános termék-és szolgáltaás marketing kreativitáspróbája. (Remélem, érintettek tájékoztatnak, hogy a futottak még kategóriában voltak-e sima termékkategóriás helyezettek...)
 
Gesztinek ránézni sincsen ideje egykori ötletére, hiszen az X-faktor gebinese [bérlője].
 
 
Teccet vóna egyáltalán vagy nemnagyon polititzálgatgatni... csak... álljunk meg: Üzleti magyarázata van annak, hogy Gesztiék mért csináltak politikai kis konfirmációt a mindenévi ARC-ból. Hát: Az INGYENREKLÁM miatt. A jóoldali politikailagmegfelelő sajtó az ő zsigeri állapotaiknak és éppen aktuáélis ízlésüknek megfelelő ARC-versenyeket INGYEN reklámozta! A project biztosan könyvelt el ugyan kiadásokat, de az  igazán hasznosak ezek a jóoldali (és rosszoldali!) ingyenreklámok voltak. A rosszoldali buta jobbersajtó önellenhatóan a jóoldalisajtófogadtatást csak erősítő nevetséges hujjogásokba (pláne: zsidózásokba is) tört ki. Technikailag úgy nézett ki, hogy magyarfikázó plakátokkal lehetett a rosszoldali jobbersajtóból fasza ingyenreklámokat kicsalni.
 
Ma viszont a zúgás egyenletesen erős. Ekkora alapzajban az ARC idei konfirmácója, a sok jó gyermek, akik vagy politikaiüzenetet is kódolnak a plakátjukba vagy mehetnek a levesbe a többi termékplakátossal... nem törte volna át a határt. Különben is, most a finom irónia vagy a bonyolult szarkazmus kevés. Láthatóan és ezt a bérmackó Wórlyuk is napmintnap bizonyítja, a mai "kormányzás" kritikáját nem újkihívásnak tekinti a jóoldali politikailagmegfelelő jógyerekújságírás, hanem a megszokott régijó kis (mert könnyenteljesíthető) kihívásnak, úgy uszít és kompilál, ahogy már azt az 1994-es választási kampány alatt is úntuk.   Amit most a jóoldal komisszárius újságírása művel, ahhoz képest  a három szezonnal ezelőtti ARC kiállítás is üdítően újkihívástkereső. Nem, most nem szabad nevetni mosolyogni, nem szabad kiröhögni ezeket, most ZSűlölleni kell, mélyzsigerből, heőjj!
 
Úgyhogy én ezért is sajnálom, hogy a jóoldal mögötti tőkeerő sajnált pár szaros milliócskát a... de sajnált-e? Elindult-e valaki összekunyerálni?
 
Valamint az eddigi ARC-ok körül a paláverkeltés nem a szabadlevegőn folyt, hanem főleg online. Tehát online szinte ingyen is föl lehetne vonultatni a pályaműveket, még szavaztatni is. Csak akkor punnyadna az akszhatás...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr653237489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása