Az ember azt gondolná, hogy a netokrácia ócskagecista fossámálló puruttyáltságában már a 2006-ban talán még menő szavaztatósdival nem lehet sokra menni, de bi'on  a
szőőrnyű kormányelnyomás és médiaterror alatt nyögdécselő index-nek [a szerző a hírgyárra gondol, amit „lap”-ként szoktak becézni a jógyerekek- a szerk un.] viszont faszául bejött a szavaztatósdi a
szarváros versenyben.
 
A szarváros versenyből azt lehet lemérni, melyik magyar városban nézdegélik az otthonosak az indexet és hol van elgalább 2-3 olyan matulista fikaista , magánéletében köcsög nyomorú gecóka, aki nagyon is szeret a saját fészkébe piszkítani és a kapcsolatihálója is dús, valamint gyorsan is képes mozgósítani a szennyügyért, legyalázni a gyűlölt városukat.
 
Persze, ahol olyan balfék címzetes főjegyző van, mint Csurgón, ott a palimadár be is kapja a horgot és az indexen lógó jógyerekek kesergését a súlyos kormányterror miatt (kirúgták szegény Tótát, Ujt is lapátra tették Orbánék, nemkímélve Bedét és tán már Szily is köszörüli sarokcsiszolóval [persze gyémánt vágókoronggal!-szerk.röh.] a sarlóját az útilapuja kivágásához, jujj jujj) szóval kesergésüket a hülye csurgói főjegyzőn való röhögésükkel deríthetik meg kissé, mint szarzsírtól dús szennyvizet a szeptifos, ugye.
 
Eszembe jutott, hogy nem ártana áttekinteni, szerintem, szubjektívicce melyek is a szarvárosok Magyarországon. Előszöris Magyarország tele van olyan közigazgatásilag szarvárosi joggal rendelkező településekkel, amik valójában egész jó, élhető kis falvak, mint pl Kenderes. A közelében van egy falu, ne menj oda megvernek, az olyan konglomerát, mint pl Budapest. Még egy kicsit srévizavi pedig a Médelyákoktól Elkoptatott Nevű Falu, ami nem az ország legszegényebb települése. Na, kb a térképen arrafelé van az egyik szerintem szarváros, ez Törökszentmiklós.
 
Az én tekintetemben azért szarváros Törökszentmiklós, mert én nem szenvedhetem az ottani cigányokat, de a magyarokat se, míg például a Médelyákoktól Elkoptatott Nevű Falu cigányait pedig kedvelem, pedig az ő hírük sokkal rosszabb a megyében a törökszentmiklósi cigányokénál és csak masszív, még száz évig állékony kétszoba-kétkonyhás parasztházból lepusztítottak kétszázat, aztán óppétésből kétszázat, majd a cocpolt három vágásában még csak papíron álló sosevótháőzakat is két ütemben, összesen kétmilliárd forint értékben. De pl a törökszentmiklósi cigányoknak több olyan szórakozása is van, amit nem csípok, az egyik a főutcán arra haladó autókra légpuskával lövöldözés, a másik a házlepusztítás, ésígytovább.
A légpuska az a fegyvernek látszó tárgy, aminek a lövedéke, ha valakinek véletlenül a bőre alá kerül, akkor ez országos hír lesz LELŐTTE JÁTSZÓTÁRSÁT A KISFIÚ NAGYAPJA PUSKÁJÁVAL a kisfiú állapotas súlyos, műtik (a lövedéket, amit egy régi igazi doktorbácsi a faluban a rendelőjében szikéjével kivett, nagy hajcihő közepette, a médelyákokat odaengedve kórházban veszik ki s persze MŰTÉT-et dszámolna föl, amúgy a gyereknek kuttya baja, zabájja a krémeseket és vedeli a kaólláét, hogy mingyán inkább a belosztályra kell átvitetni…)
 
Törökszentmiklóssal annyi-annyi bajom van, hogy egész könyvet tudnék összehordani róla, pl a Videoton arra alapozva, hogy a városban munka nélkül 1400 betanított műszerész van, odatelepített egy gyárat, aztán a helyiek csesztek elmenni oda dolgozni, elég vaót nekik a segély meg egy kis himihumi alkalmimunka, messziről, busszal kellett nagy költséggel oda összehordani dógozókat. A Székesfehérvárról , A Lordok Házá-ból oda lelátogató Videoton górék azt hitték, hogy Mozdokban vagy Mahacskala-külsőben járnak, de mindenesetre egy másik országban, túl Tirgu Iu-n. Törökszentmiklóson a nép a város vagy a köz javára alig adakozik, szemben az én ízlésem szerint nemszar kun várossal Kisújszállással, ahol az emberek sokkal inkább hajlamosak településükért áldozni bármit is. Törökszentmiklós azért is szarváros, mert egész Lyukmagyarországon itt tűnt vagy kallódott el , egy négyzetkilométerre számolva, a legtöbb tehetség. Sajátos kontraszelekcióban Törökszentmiklóson mindig egy bizonyos, jellegzetesen törökszentmiklósi/szolnoki típusú [ a Bede, a Tóta és az Uj/Ujj gyakori szolnoki nevek –a szerk. gon. röh.] szarkavaró tipusú ember érvényesült és persze a tehetségest azt vagy eltiporták, vagy üldözték vagy semmire se vitte. Eléggé piás város is. Sok a sunyi, aljadék és kétszínű ember. Szolnok is szarváros, kb , mint Törökszentmiklós, csak nagyobb méretekben. Szolnok azonban ki van téve a Jászság közelségének, és A Megye Gyöngy Köldöke címmel nyugodtan kitüntethető fasza kis város, Jászberény , ami nekem lavva-lavva [pedig beh sokat szenvedett ott a szerző – szerk röh.] hatása kezd valahogy beszivárogni Szolnokra és az is elmondható még Szolnok védelmére, hogy 100 esztendővel ezelőtt   aszály idején is sárbafúló poros koszfészek volt.
 
Nagybudapest városkonglomerátum megszámolhatatlan mennyiségű kisvárosból, faluból és szarváros jellegű szlömökből áll. Nem bátorkodnék tehát egész Nagybudapestet szarvárosnak mondani, készséggel elismerem, hogy ha van egy park, ami foltonkint felzárkózatott éjrópér [ivókút, kandeláberek és pár pad a főutca felől meg térkő], másrészeiben gótikus [Szovjet Hősök Emlékműve]és akadnak mediterrán zugai, nem szarpark akkor sem, ha az egyes nagyrakás rothadmányos ződsárgán gemnnylő véres foskupacai látótávolságon belül puffogják a kénhidrogéneket… Tehát Budapest is efféle, pl szívem egyik csücske benne Budafok, a másik az egész III. kerület de lavva Albertfalva és lavva-lavva a Külső Két-bé kerület is. Az én kartotékjaimban még Budapesthez tartozó Érd megítélése nálam vegyes, Érdnek vannak szarváros-részei, cigánymentes területein az utcavégére hordják a színmagyar lakosok a szemetüket, hótt India egy-egy érdi utcavég... és tündérligetei, de pl Szigetszentmiklós nem is hogy szarváros, de egyenesen egy tipikusan pestitetű aljas hely, míg az onnan autóval csak őshelyismerettel rendelkezők számára jól megközelíthető szomszédos Dunaharaszti (legalábbis Szigetszentmiklóshoz képest) tündérliget. Dunakeszi vagy Budakalász jó hely, Csobánka tündérliget, Pomázon lakik a magyartanárnőm és Wahorn András, tehát Pomáz az ország Gyöngy Köldöke, holott Wahorn ki van akadva egynémely pomázi cigányokra és még okleveles, többszörösenkitüntetett [LMP size] jógyerek is mert nekem, szigorúan mikrofonon kívül panaszkodott a pomázi cigányokra. Szentendre két (azaz kettő) gyöngyköldöke az országnak, Visegrád lavva és így tovább, Zebegény is.
 
Nem csuda, hogy Pomáztól Esztergomig az egész Duna-völgy tele van ott nyugalmat kereső volt lyukmagyarországi téeszelnökökkel, ÁFÉSZ-anyagbeszerzőkkel, államigazdsági vezetőkkel, gyárigazgatókkal ésígytovább, tolvaj, sikkasztó, vérnősző, szadista, umbuldista tolvaj, egyszóval   a tetű emberekkel, akik miatt a szocializmusban Lyukmagyarország még lejjebb süllyedt annál is, ahová valamennyire Horthyék alatt fölemelkedhetett. Természetesen ez a sok derék becsületes, a hóttifaszizmuss előretörése miatt bánatbeteg, mindig is haladóbaloldali ember nem akar ott megöregedni, azon a vidéken, amit élete virágjában úgy fosztogatott, dúlt és végeredményben alaposan tönkretett és kizsákmányolt és lealázott, a fiatalabbja persze az elmúlt húsz évben… (Gondolom, hogy a Budapestet tökrecseszgető derék haladóbaloldali & szájjalliberális emberek is Leányfalutól Zebegényig, esetleg Tihanyban tengetik meg nem érdemelt nyugdíjas szaranyalkonyaikat… ) 
 
Állítólag Esztergom szarváros. Igen sok értelmes ember állítja ezt, pl akik alig voltak képesek ép tudattal elviselni az előző polgártmester caliguláskodásait és a jelenlegi polgármesternő eszelősségei így már szinte felüdítik nyomorodott szűk kis lelkecskéik maradék foszlányait. Szinte hihetetlen, de igaz, mi a baj Esztergommal, nem a panoráma, a látkép, hanem az, hogy a város fejlettséggében foltos, itt is vót ónijóspénzen érthetetlen és megmagyarázhatatlan városszépítészet (most ki magyarázta vóna meg a zónijósoknak 2009-ben azt, hogy a magyar települések fő baja nem a településközpont kandeláberezetlensége, amikor is saját szarába fúl a csatornázatlanság mián???- ,jatta a zaónijaó a pízt, hát arra kőtötték, amire adták, viszont a pógármestereket szidták  csummára , nem az a fajta a magyar, aki vasárnap délután a faluközpontban corso-zik a kapható legóccsóüb térkövön, gyönyörködvén az ivókútban s a kandeláberekben…
 
Állítólag Ózd nyert a szarváros versenyben, ami azt jelenti, hogy hiába az indexen indult a verseny, a jobbosok bármire képesek, ha ki akarják fejezni az elcigányosodó-szlömösödő település iránt érzett undorukat. Ózdon autóztam már át, ott lakik egy sofőr haverom a feltűnően kisszemű Gyulla (két löbetűvel). Úgy lazán átautózván Ózdon az ember nemigazán tud rájönni, mitől lenne ez a város szarvárosabb a IX. vagy a VII. kerületnél vagy Nyergesújgfalunál vagy Tokod-Altárónál, hogy Budapest-nek csak néhány szarváros-részét említsem, nemmegfeledkezve a X. kerület jórészéről, de nem idekeverve pl a XVII. Kerületet, aminek a lakossága inkább a tipikus Budapest-agglomerációs tetvekre hajaz, sunyi mackónadrágos, surdakalapos, barnacipős nepperbácsik, közértek fosztogatásain hájasodott drágafrizurcsis sokfukszos üzletvezetőnénik… az agglomerációs szarvárosok közül kedvencem Pécel, mert az itteni tipikus pestitetű jellegű lakosság a szemetet felhordta a város fölötti katlanszerű dombtetőre, majd a nagy esőzésekkor a turhaszínű szennylé patakáradat formájában folyt vissza a „városra” , laboratoár-de ganyé, mert megérdemelte. 
 
Gödöllő szidi [city] csípom [lavva-lavva] . Magyarországon először Gödöllőre köszönt be Európa azzal a szokásával, hogy ott a birkanép egyedülálló módon ész és körültekintés nélkül lép le a zebrára és nemám libasorban vagy kisebb csoportok összeváűrakozván, hanem jó nagy szünetekkel, leszegett fejjel, igaz, fürgén. Idegesítő szokása ez a gödöllőieknek, én mégis szeretem ezt a várost, nem tudom megmagyarázni miért, zsigeri okokra vezethető vissza vagy a fagyöngy kipárolgására.
 
Ha semmi mást nem tekintek, csak Nagy Kriszta nyalnivalóan illatos flórájú-faunájú pináját, Szolnok gyönyörű ajándokát, máris nem lehet Szolnok szarváros és akkor Uj Péterről még hallgattam is. [Az ország legzseniálisabb haematológusát, a méltatlanul ismeretlen szarkasztikus-humoristát Dr Ujj Györgyöt pedig én szeretném idevenni - a szerk. kér.] Néhány net-és blogbarátom megkérdezte, mi a bajom Uj Péterrel, személyesen az ég adta egyvilágon semmi, de semmi. Bajom nem ővele van, a korpuszával, hanem azzal, amit képvisel (művelt, okos, fejlett tetű ócskagecizmus, aminek alapja a hülyéneknézés) és gyakorol. Szerintem írásművészetének a csúcsa az volt, amikor minden ismeret, hozzáértés vagy utánakérdezés nélkül a Népszabadság akkori ízlésvilága legközepét habosra nyalva okádta le az Új Vásárhelyi terv Tisza szabályozásra vonatkozó részeit. Természetesen Uj annyit se ért a tiszai vízkormányozáshoz, mint hajdú a harangöntéshez, ugyanis a hajdúk dúló rablásaik közepette a harangokat levágták s a toronyból lezuhant harang darabjait magzukkal vitték hasznosítható szinesfém gyanánt. E darabok aztán a harangöntés folyamatában a harangöntők , ágyúöntés folyamatában pedig ágyúöntők keze közé kerültek…
 
Buda Rózsadomb nevű részére matulistafikaista [posztmaóista], haladóbaloldali, képzelt-liberális [amilyennek az LMP-s bábocik álmodják, olyan magyarliberális] szemüvegeken által a Rózsadombot (Két_ÁÁ_kerüleeet ) szarvárosnak kéne pankizálnom, de akár gyalog, akár autóval is jártam a meglepően elhanyagolt, sima vidéki-kisvárosias (Székesfehérvár-külső, de nem az Öreghegy, mert az elegánsabb) utcáit, nekem mégis rokonszenves lett. Jól vezetnek a helyiek, figyelmesen, könnyedén autózhatóak a kétharmad-másfélsávos girbegurba utcák, elenged és át s nem erőszakolja, hogy viszonozd … Ilyen szűklátókörű vagyok én, mindössze az európai átlagautóstól való távolsága szerint osztályozom a pesti és budaiautós és szarozom/nemszarozom a német- olaszmód jólautózható budai ill pesti aljastetű kongolmerátumrészt. Budán, ha előzékeny vagyb gyorsan reagálnak és fölemelik a kezüket köszönetként, ugyanezt a gesztust a VI-VII-VIII-IX és X. kerületben a balfaszság, butaság, ügyetlenség és tehetetlenség jelének értékelik. A Dombon A 60-es évek tanácsmilliomosai idejében ideiglenesnek szánt, azóta rozsdaette drótkeritéseket, a szuterének előtt penészedő lomokat csudálkozva bámulja a z idegen. Kedbvelt szórakozásom, hogy vidékiparaszt ismerőseimmel felkunkorodom autóval a Rózsadombra, aholis ledöbbennek az utcák állapotán, aminek a magyarázata egyszerű, Budapest nem egy kis ócskaszemét falvacska, ahol az emberek nem szerethnék, ha szó érné a házelejét, Budapesten többezer embber él, újságírók és miniszteriális szakemberek, akik szakmányba fikázzák a magyar népet elmaradottságáért, de rész-magántulajdonukban álló házuk homlokzatát már leszarják, hogy néz ki, mert annyira megszokták az IKV-s régi szépidőkbe azt, hogy ha szétcsúszott a csatorna és az esővíz áztatja-mállasztja le a csudálatos pesti malteroeklektikus látszatot, akkor majd csak jön egy létrás ember és összetolja… A Rózsadombon lakik ezernégyzetméterre számítva a legtöbb főeszetokja az országnak, tudósok, jelentősművészek és újságírók is, nembeszélve a politikusokról. Jó , de nem procc autók, lehasznált, de mégis csinos és kívánatos nők,   a tipikus Naaagy Férfi Odaadó Felesége, aki negyvennek néz ki teste és mozgása alapján, csak ahogy szőke haját a kezével arcából ellebenti a kocsibaülés közben, látni a májfoltokat, megvan hetven is [az isteni férfi 93 és az apolónő most pelenkázza át] , rokonszenves, nem mondanám szarvárosnak, sőt, A Domb-nak szolgáló pláza is sokkal különb, mint amik pl Angyalföldnek meg Lipótvárosnak csiliviliznek. Simán ellaknék a Rózsadombon, minden oly közel és mégis távol, még a román koldusmaffia alkalmazottai se igen veszik a ráradságot, hogy csak úgy felgyalogoljanak a dombra az Alvinczi úton…  és gondolom, a Family Frost se tutul…
 
Egyszer beszélgettem egy bekeska caba-i gyerekkel, aki a sajátvárosát szarvárosnak mondta, lám, a tótok magyar asszimilációja. Kertész Ákos mély-mélymagyar is a minapi állítólag botrányos, de mélyen igazmagyar kirohanásával tette le a mélymagyarság próbáját, de ez a Békešská Čaba-i gyerek is, mert a mélymagyar egyik legfőbb ismérve az, hogy szerinte, bár A Haza minden előtt, de az ő városa, faluja, tanyaközpontja szar és okádék és ű jaztat gyűlöli. Megkérdeztem a Békešská Čaba -i tót gyereket ( félig mihereci, tehát oláh is) hogy szerinte melyik Békešská Čaba -val ellentétben a fasza város és erre rávágta, hogy Szolnok. Majd hanyattdobtam magam a meglepetéstől és indoklást kértem. „Ott legalább vannak emeletes házak, meg felhőkarcolók, pl a toronyház a vasútállomásnál.”Kérdeztem, volt-e már bent a városban, töltött-e ott időt, mondta nem, a vonatból szokta néha látni, de fasza hely, ellenben Bekeska Caba, na, az szarváros.
 
Nemrég találkoztam egy emberrel, azt mondta, Törökszentmiklós az számára az Édenkert, ott vett részt először A Kóma című film forgatásn [= itta magát kokirészegre a Kossuth szobor árnyékában, a parkban, de ezek szerint az enyhe alkoholmérgezésből révedvén nem hányt, így alap-attitűdje kellemes és ez tükröződött péppé ivot vörhenyeges arcán is……] aztán a Hangos, az Ezerjó és a sknanzeniális Juhász kocsma. Törökszentmiklóson pl kedvenc rádiósom Ördögi Roy Slade is jólérezte magát, elhányt úgy nagyjából a zebrától a patika sarkáig, és az időközben tmbrliánossá nemesedett ekkerjoz-t meg se kérdezem a város felől, biztos vagyok abban, hogy néki is lavva. A városnak több olyan szülöttjét is tudom ekkerjoz-on kívül, akik Törökszentmiklósról humuszálják televénnyé a szarvárosi címnek még az ordas gondolatát is, az egyik Molnár Ferenc Caramell (és anyukája, keresztanyja meg az összes exbarneválos cigányasszony, akik sokkal többet tudnának mondani a roma cigányfelzárkózásról, ha egyszer is őket kérdeznék a témában az unalmas Mahaacsi Viktaarija helyett) aztán ott van Dr Boros László USÁ-ban élő rákkutatóorvos, meg Darvasi László író, Magyarország egyik legjobb történelem-magyar szakos tanára Fehér Cézár, őrajta lehet szemlélteni, hogy a törökszentmiklósi a várostól való távolságának arányában viheti egyre többre és többre, mert ha Törökszentmiklóson marad, akkor azzal az erővel maradhatott volna Tiszaburán vagy Kuncsorbán is.
 
Magyarországon, ha jobban megpiszkáljuk, mindenkoron mindenminden, de minden keserű, még a szar is. És ha keserszarügyben kutatván piszkálódunk, mindenben találunk valami mégszarabbankeserűet és végülis az egész ország egy szar bocsjav egyszar lesz, amiből el kell menni, mert itt mind jellenek élő állatok az emberek, kivéve persze azt, aki mondja, meg azt, aki kérdezi.
 
Az önszarozás ugyanis szerintem a legtipikusabb, a világ népeitől leginkább elkülönböztető tulajdonsága a mélymagyarnak és ez a species egalizálja a kurucinfossiánus magyart az indexista-matulista-fikaistamagyar jógyerekkel...
 
Csak tippelek, de alig hiszem, hogy mellétrafálva: a szarváros versenyekben   helyezett magyar városok a világon egyedülállóan leginkább saját lakosaiknak azok közül is a megfelelő kapcsolati hálóval rendelkező indexenlógó pógárainak köszönhetik a helyezést. Lehet, hogy ez a fikaista trükk amerikából lopott, de abban is biztos vagyok, hogy amerikában senki nem a saját települését (vagy régiójából valót) szarozta le, hanem egy „ellenségeset” vagy egy kanadait, vagy ha Kanadában purtuttyálták ki, akkor egy USA bélit, vgy Franciakanadában anglokanadit ésígytovább.
 
A szarnáliskeserűbb igazság az, hogy én most nagyon sok szarra vágyom, pl érett fekáliára és sok friss habos disznótrágyára, mert kertem talajának javítására, gyümölcsfáim feltáplálására leginkább ezek alkalmasak. És a szar a titka, a magyarszaré, a húst-hússalevők szara zsírja, a magyar gyümölcs különös édességét (főleg az eper és dinnye vonatkozásában) a kövér magyarszar adja meg igazán. Egyelőre bár már a jószágállomány fogyóban, és a reterát, a pottyantós budi meg lassan skanezokban lesz majd látható (eddig még nemigen merészkedtek a skanzenjépítők) , valamint az antireformiánus és antiglobalista magyar a sok import élelemnek látszó vegyifos miatt már nem annyira jó minőségűt szarik, ámde itt, az elmaradott Lyukmagyarországban, ahol bitang renegát büdösparasztok még merbnek tartani disznót, sőt a duroc-ot mangalicvával keresztezik, hogy ne kelljen táppal etetni, még reménykedhetem, hogy óccsón vagy ingyen jutok a kertem jellegzetesen magyar-lúgos talaját kellően savanyító disznószarhoz.
 
Édes hazám, mely gyönyörű egy darab* szar vagy, Magyarország!
Az ember azt gondolná, hogy a netokrácia ócskagecista fossámálló puruttyáltságában már a 2006-ban talán még menő  szavaztatósdival nem lehet sokra menni
, de bi'on' a
szőőrnyű kormányelnyomás és médiaterror alatt nyögdécselő index-nek [a szerző a hírgyárra gondol, amit „lap”-ként szoktak becézni a jógyerekek- a szerk un.] viszont faszául bejött a szavaztatósdi a
szarváros versenyben.
 
A szarváros versenyből azt lehet lemérni, melyik magyar városban nézdegélik az otthonosak az indexet és hol van elgalább 2-3 olyan matulista fikaista , magánéletében köcsög nyomorú gecóka, aki nagyon is szeret a saját fészkébe piszkítani és a kapcsolatihálója is dús, valamint gyorsan is képes mozgósítani a szennyügyért, legyalázni a gyűlölt városukat.
 
Persze, ahol olyan balfék címzetes főjegyző van, mint Csurgón, ott a palimadár be is kapja a horgot és az indexen lógó jógyerekek kesergését a súlyos kormányterror miatt (kirúgták szegény Tótát, Ujt is lapátra tették Orbánék, nemkímélve Bedét és tán már Szily is köszörüli sarokcsiszolóval [persze gyémánt vágókoronggal!-szerk.röh.] a sarlóját az útilapuja kivágásához, jujj jujj) szóval kesergésüket a hülye csurgói főjegyzőn való röhögésükkel deríthetik meg kissé, mint szarzsírtól dús szennyvizet a szeptifos, ugye.
 
Eszembe jutott, hogy nem ártana áttekinteni, szerintem, szubjektívicce melyek  is a szarvárosok Magyarországon. Előszöris Magyarország tele van olyan közigazgatásilag szarvárosi joggal rendelkező településekkel, amik valójában egész jó, élhető kis falvak, mint pl Kenderes. A közelében van egy falu, ne menj oda megvernek, az olyan knglomerát, mint pl Budapest. Még egy kicsit srévizavi pedig a Médelyákoktól Elkoptatott Nevű Falu, ami nem az ország legszegényebb települése. Na, kb a térképen arrafelé van az egyik szerintem szarváros, ez Törökszentmiklós.
 
Az én tekintetemben azért szarváros Törökszentmiklós, mert én nem szenvedhetem az ottani cigányokat, de a magyarokat se, míg például a Médelyákoktól Elkoptatott nevű Falu cigányait pedig kedvelem, pedig az ő hírük sokkal rosszabb a megyében a törökszentmiklósi cigányokénál. De pl a törökszentmiklósi cigányoknak több olyan szórakozása is van, amit nem csípok, az egyik a főutcán arra haladó autókra légpuskával lövöldözés, a másik a házlepusztítás, ésígytovább.
A légpuska az a fegyvernek látszó tárgy, aminek a lövedéke, ha valakinek véletlenül a bőre alá kerül, akkor ez országos hír lesz LELŐTTE JÁTSZÓTÁRSÁT A KISFIÚ NAGYAPJA PUSKÁJÁVAL a kisfiú állapotas súlyos, műtik (a lövedéket, amit egy régi igazi doktorbácsi a faluban a rendelőjében szikéjével kivett, nagy hajcihő közepette, a médelyákokat odaengedve kórházban veszik ki s persze MŰTÉT-et dszámolna föl, amúgy a gyereknek kuttya baja, zabájja a krémeseket és vedeli a kaólláét, hogy mingyán inkább a belosztályra kell átvitetni…)
 
Törökszentmiklóssal annyi-annyi bajom van, hogy egész könyvet tudnék összehordani róla, pl a Videoton arra alapozva, hogy a városban munka nélkül 1400 betanított műszerész van, odatelepített egy gyárat, aztán a helyiek csesztek elmenni oda dolgozni, elég vaót nekik a segély meg egy kis himihumi alkalmimunka, messziről, busszal kellett nagy költséggel oda összehordani dolgozókat. A Székesfehérvárról , A Lordok Házá-ból oda lelátogató Videoton górék azt hitték, hogy Mozdokban vagy Mahacskala-külsőben járnak, de mindenesetre egy másik országban, túl Tirgu Iu-n. Törökszentmiklóson a nép a város vagy a köz javára alig adakozik, szemben az én ízlésem szerint nemszar várossal Kisújszállással, ahol az emberek sokkal inkább hajlamosak településükért áldozni bármit is. Törökszentmiklós azért is szarváros, mert egész Lyukmagyarországon itt tűnt vagy kallódott el , egy négyzetkilométerre számolva, a legtöbb tehetség. Sajátos kontraszelekcióban Törökszentmiklóson mindig egy bizonyos, jellegzetesen törökszentmiklósi/szolnoki típusú [ a Bede, a Tóta és az Uj/Ujj gyakori szolnoki nevek –a szerk. gon. röh.] szarkavaró tipusú ember érvényesült és persze a tehetségest azt vagy eltiporták, vagy üldözték vagy semmire se vitte. Eléggé piás város is. Sok a sunyi,  aljadék és kétszínű ember. Szolnok is szarváros, kb , mint Törökszentmiklós, csak nagyobb méretekben. Szolnok azonban ki van téve a Jászság közelségének, és A Megye Gyöngy Köldöke címmel nyugodtan kitüntethető fasza kis város, Jászberény  , ami nekem lavva-lavva [pedig beh sokat szenvedett ott a szerző – szerk röh.] hatása kezd valahogy beszivárogni Szolnokra és az is elmondható még Szolnok védelmére, hogy 100 esztendővel ezelőtt még aszály idején is sárbafúló poros koszfészek volt.
 
Nagybudapest városkonglomerátum megszámolhatatlan mennyiségű kisvárosból, faluból és szarváros jellegű szlömökből áll. Nem bátorkodnék tehát egész Nagybudapestet szarvárosnak mondani, készséggel elismerem, hogy ha van egy park, ami foltonkint felzárkózatott éjrópér [ivókút, kandeláberek és pár pad a főutca felől meg térkő], másrészeiben gótikus [Szovjet Hősök Emlékműve]és akadnak mediterrán zugai, nem szarpark akkor sem, ha az egyes nagyrakás rothadmányos ződsárgán gemnnylő véres foskupacai látótávolságon belül puffogják a kénhidrogéneket… Tehát Budapest is efféle, pl szívem egyik csücske benne Budafok, a másik az egész III. kerület de lavva Albertfalva és lavva-lavva a Külső Két-bé kerület is. Az én kartotékjaimban még Budaapesthez tartozó Érd megítélése nálam vegyes, Érdnek vannak szarváros-részei, cigánymentes területein az utcavégére hordják a színmagyar lakosok a szemetüket, hótt India egy-egy érdi utcavég...  és tündérligetei, de pl Szigetszentmiklós nem is hogy szarváros, de egyenesen egy tipikusan pestitetű aljas hely, míg az onnan autóval csak őshelyismerettel rendelkezők számára jól megközelíthető szomszédos Dunaharaszti (legalábbis Szigetszentmiklóshoz képest) tündérliget. Dunakeszi vagy Budakalász jó hely, Csobánka tündérliget, Pomázon lakik a magyartanárnőm és Wahorn András, tehát Pomáz az ország Gyöngy Köldöke, holott Wahorn ki van akadva egynémely pomázi cigányokra és még okleveles, többszörösenkitüntetett [LMP size] jógyerek is mert nekem, szigorúan mikrofonon kívül panaszkodott a pomázi cigányokra. Szentendre két (azaz kettő) gyöngyköldöke az országnak, Visegrád lavva és így tovább, Zebegény is.
 
Nem csuda, hogy Pomáztól Esztergomig az egész Duna-völgy tele van ott nyugalmat kereső volt lyukmagyarországi téeszelnökökkel, ÁFÉSZ-anyagbeszerzőkkel, államigazdsági vezetőkkel, gyárigazgatókkal ésígytovább, tolvaj, sikkasztó, vérnősző, szadista, umbuldista tolvaj, egyszóval   a tetű emberekkel, akik miatt a szociializmusban Lyukmagyarország még lejjebb süllyedt annál is, ahová valamennyire Horthyék alatt fölemelkedhetett. Természetesen ez a sok derék becsületes, mindig is haladóbaloldali ember nem akar ott megöregedni, azon a vidéken, amit élete virágjában úgy fosztogatott, dúlt és végeredményben alaposan  tönkretett és  kizsákmányolt és lealázott, a fiatalabbja persze az elmúlt húsz évben… (Gondolom, hogy a Budapestet tökrecseszgető derék haladóbaloldali emberek is Leányfalutól Zebegényig, esetleg Tihanyban tengetik meg nem érdemelt nyugdíjas aranyalkonyaikat… )  
 
Állítólag Esztergom szarváros. Igen sok értelmes ember állítja ezt, pl akik alig voltak képesek ép tudattal elviselni az előző  polgártmester caliguláskodásait és a jelenlegi polgármesternő eszelősségei így már szinte felüdítik nyomorodott szűk kis lelkecskéik maradék foszlányait…
 
Állítólag Ózd nyert a szarváros versenyben, ami azt jelenti, hogy hiába az indexen indult a verseny, a jobbosok bármire képesek, ha ki akarják fejezni az elcigányosodó-szlömösödő település iránt érzett undorukat. Ózdon autóztam már át, ott lakik egy sofőr haverom a feltűnően kisszemű Gyulla (két löbetűvel). Úgy lazán átautózván Ózdon az ember nemigazán tud rájönni, mitől lenne ez a város szarvárosabb a IX. vagy a VII. kerületnél vagy Nyergesújgfalunál vagy Tokod-Altárónál, hogy Budapest-nek csak néhány szarváros-részét említsem, nemmegfeledkezve a X. kerület jórészéről, de nem idekeverve pl a XVII. Kerületet, aminek a lakossága inkább a tipikus Budapest-agglomerációs tetvekre hajaz, sunyi mackónadrágos, surdakalapos, barnacipős nepperbácsik, közértek fosztogatásain hájasodott drágafrizurcsis sokfukszos üzletvezetőnénik… az agglomerációs szarvárosok közül kedvencem Pécel, mert az itteni tipikus pestitetű jellegű lakosság a szemetet felhordta a város fölötti katlanszerű dombtetőre, majd a nagy esőzésekkor a turhaszínű szennylé patakáradat formájában folyt vissza a „városra” , laboratoár-de ganyé, mert megérdemelte.  
 
Gödöllő szidi [city] csípom [lavva-lavva] .
Ha semmi mást nem teintek, csak Nagy Kriszta nyalnivalóan illatos flórájú-faunájú  pináját, Szolnok gyönyörű ajándokát, máris nem lehet Szolnok szarváros és akkor Uj Péterről még hallgattam is. [Az ország legzseniálisabb haematológusát, a méltatlanul ismeretlen szarkasztikus-humoristát Dr Ujj Györgyöt pedig én szeretném idevenni - a szerk. kér.]
 
Buda Rózsadomb nevű részére matulistafikaista [posztmaóista], haladóbaloldali, képzelt-liberális [amilyennek az LMP-s bábocik álmodják, olyan magyarliberális] szemüvegeken által a Rózsadombot (Két_ÁÁ_kerüleeet )  szarvárosnak kéne pankizálnom, de akár gyalog, akár autóval is jártam a meglepően elhanyagolt, sima vidéki-kisvárosias (Székesfehérvár-külső, de nem az Öreghegy, mert az elegánsabb) utcáit, nekem mégis rokonszenves lett. Jól vezetnek a helyiek, figyelmesen, könnyedén autózhatóak a kétharmad-másfélsávos girbegurba utcák, elenged és át s nem erőszakolja, hogy viszonozd … Ilyen szűklátókörű vagyok én, mindössze az európai aátlagautóstól való távolsága szerint osztályozom a pesti és budaiautós és szarozom/nemszarozom a  német- olaszmód jólautózható budai ill pesti aljastetű kongolmerátumrészt  A 60-es évek tanácsmilliomosai idejében ideiglenesnek szánt, azóta rozsdaette drótkeritéseket, a szuterének előtt penészedő lomokat csudálkozva bámulja a z idegen. Jó , de nem procc autók, lehasznált, de mégis csinos és kívánatos nők,   a tipikus Naaagy Férfi Odaadó Felesége, aki negyvennek néz ki teste és mozgása alapján, csak ahogy szőke haját a kezével arcából ellebenti a kocsibaülés közben, látni a májfoltokat, megvan hetven is [az isteni férfi 93 és az apolónő most pelenkázza át] , rokonszenves, nem mondanám szarvárosnak, sőt, A Domb-nak szolgáló pláza is sokkal különb, mint amik pl Angyalföldnek meg Lipótvárosnak csiliviliznek.
 
Egyszer beszélgettem egy bekeska caba-i gyerekkel, aki a sajátvárosát szarvárosnak mondta, lám, a tótok magyar asszimilációja. Kertész Ákos mély-mélymagyar is a minapi állítólag botrányos, de mélyen igazmagyar kirohanásával tette le a mélymagyarság próbáját, de ez a bekeska cabai gyerek is, mert a mélymagyar egyik legfőbb ismérve az, hogy szerinte, bár A Haza minden előtt, de az ő városa, faluja, tanyaközpontja szar és okádék és ű jaztat gyűlöli. Megkérdeztem a bekeska caba-i tót gyereket ( félig mihereci, tehát oláh is) hogy szerinte melyik Bekeska Caba-val ellentétben a fasza város és erre rávágta, hogy Szolnok. Majd hanyattdobtam  magam a meglepetéstől és indoklást kértem. „Ott legalább vannak emeletes házak, meg felhőkarcolók, pl a toronyház a vasútállomásnál.”Kérdeztem, volt-e már bent a városban, töltött-e ott időt, mondta nem, a vonatból szokta néha látni, de fasza hely, ellenben Bekeska Caba, na, az szarváros.
 
Nemrég találkoztam egy emberrel, azt mondta, Törökszentmiklós az számára az Édenkert, ott vett részt először A Kóma című film forgatásn [= itta magát kokirészegre a Kossuth szobor árnyékában, a parkban…] aztán a Hangos, az Ezerjó és a sknanzeniális Juhász kocsma. Törökszentmiklóson pl kedvenc rádiósom Ördögi Roy Slade is  jólérezte magát, elhányt úgy nagyjából a zebrától a patika sarkáig, és az időközben tmbrliánossá nemesedett ekkerjoz-t meg se kérdezem a város felől, biztos vagyok abban, hogy néki is lavva. A városnak több olyan szülöttjét is tudom ekkerjoz-on kívül, akik Törökszentmiklósról humuszálják televénnyé a szarvárosi címnek még az ordas gondolatát is, az egyik Molnár Ferenc Caramell (és anyukája, keresztanyja meg az összes exbarneválos cigányaszony, akik sokkal többet tudnának mondani a roma cigányfelzárkózásról, ha egyszer is őket kérdeznék a témában az unalmas Mahaacsi Viktaarija helyett) aztán ott van Dr Boros László USÁ-ban élő rákkutatóorvos, meg Darvasi László író, Magyarország egyik legjobb történelem-magyar szakos tanára Fehér Cézár   , őrajta lehet szemlélteni, hogy a törökszentmiklósi a várostól való távolságának arányában viheti egyre többre és többre, mert ha Törökszentmiklóson marad, akkor azzal az erővel maradhatott volna Tiszaburán vagy Kuncsorbán is.
 
Magyarországon, ha jobban megpiszkáljuk, mindenkoron mindenminden, de minden keserű, még a szar is. És ha keserszarügyben kutatván piszkálódunk, mindeben találunk valami mégszarabbankeserűet és végülis az egész ország egy szar lesz, amiből el kell menni, mert itt mind jellenek élő állatok az emberek, kivéve persze azt, aki mondja, meg azt, aki kérdezi.
 
Az önszarozás ugyanis szerintem a legtipikusabb, a világ népeitől leginkább elkülönböztető tulajdonsága a mélymagyarnak és ez a species  egalizálja a kurucinfossiánus magyart az indexista-matulista-fikaistamagyar jógyerekkel... 
 
Csak tippelek, de alig hiszem, hogy mellétrafálva: a szarváros versenyekben   helyezett magyar városok a világon egyedülállóan leginkább saját lakosaiknak azok közül is a megfelelő kapcsolati hálóval rendelkező indexenlógó pógárainak köszönhetik a helyezést. Lehet, hogy ez a fikaista trükk amerikából lopott, de abban is biztos vagyok, hogy amerikában senki nem a saját települését (vagy régiójából valót) szarozta le, hanem egy „ellenségeset” vagy egy kanadait, vagy ha Kanadában purtuttyálták ki, akkor egy USA bélit, vgy Franciakanadában anglokanadit ésígytovább.
 
A sazrnáliskeserűbb igazság az, hogy én most nagyon sok szarra vágyom, pl érett fekáliára és sok friss habos disznótrágyára, mert kertem talajának javítására, gyümölcsfáim feltáplálására leginkább ezek alkalmasak. És a szar a titka, a  magyarszaré, a húst-hússalevők szara  zsírja, a magyar gyümölcs különös édességét (főleg az eper és dinnye vonatkozásában) a kövér magyarszar adja meg igazán. Egyelőre bár már a jószágállomány fogyóban, és a reterát, a pottyantós budi meg lassan skanezokban lesz majd látható (eddig még nemigen merészkedtek a skanzenjépítők) , valamint az antireformiánus és antiglobalista magyar a sok import élelemnek látszó vegyifos miatt már nem annyira jó minőségűt szarik, ámde itt, az elmaradott Lyukmagyarországban, ahol bitang renegát büdösparasztok még merbnek tartani disznót, sőt a duroc-ot mangalicvával keresztezik, hogy ne kelljen táppal etetni, még reménykedhetem, hogy óccsón vagy ingyen jutok a kertem jellegzetesen magyar-lúgos talaját kellően savanyító disznószarhoz.
 
Édes hazám, mely gyönyörű egy darab* szar vagy, Magyarország!
 
 
 
*[vö. Hajnóczy Péter novellabéli szarával]

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr123217245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.09.11. 07:47:33

tudom, te nem úgy érted, de aki először téved ide, félreértheti, szóval én kivennék egy félmondatot, bizonyos kisebbségi népcsoporteól, hiába van utána, hogy meg az onnan való magyarokat is

magyar-magyar szótár 2011.09.11. 07:54:01

@Budai Hella: Az én egyik kapott (megérdemelt) nick-em a Cigány-nyaló, erről ennyit, valamint valahányrészt, tán úgy egy-két vonóval, cigány is vagyok vagy ha mégis kiderülne, hogy nem, akkor félig. Aki félreérti, értse, én állok elejbe. [-> cigány szótár]

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.09.11. 08:18:33

A neonfényesben még a kereületre bontás sem ilyen egyszerű, mert pl. a IX. ker-nek vannak már gyönyörűen kipofozott részei is

magyar-magyar szótár 2011.09.11. 08:22:50

@Budai Hella: És megyek a kipofázott részben, bámulom a gyönyerő integrista építészet vívmányait és tocskolok a friss habos kutyaszarban és a sarokparkocska szemétbánya, lepusztított és Kadettnél vagy Smará-nál újabb autó ne parkoljon kint... Meg vaz egyik fasza új hát pincegarázsát úgy alakíjjották meg a pestitetű építészek, hogy a másik ódon régibérház alapja megzakkant belé, fasza kis tömbrehab. Magyaririgység: az ódon ház lakói inkább nem adnak be pénzt ügyvédre, pedig a reahbiánosok agyát is szétperelhetnék, de nem inkább csak rokkanjon, ami van. Úgyhogy heába tekintjük Franzstadt csillogó részeit, csak flitterek azok a szaros neccharisnyán.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.09.11. 08:38:05

@magyar-magyar szótár: menj el egyszer Párizsba, Párizst úgyis látni kell, és majd utána értkezünk a kutyaszarról, és arról, hogy ettől lehet-e még világváros egy város
vagy Bécsben térj le a szokásos turistakörről
vagy Rómában utazzál a helyi hévvel...szerinted létezik olyan jelentős világváros, ahol nincs gázosabb rész? kis, elhanyagolt sarok, nem beszélve arról, ahol a kurvák és drogdilerek állnak, azok a parkok..hm..

öregbuksi 2011.09.11. 08:58:51

Tatabányán azt mondja a jegykiadó hölgy:ott lakik? az világváros.
Katonatársaim akikkel Fehérváron!!! voltam katona és beutazták a földet, mondják: jól élhető város a miénk.
Este 22 óra után alszik a város, mert itt még reggel lehet menni munkába. Itt
még a zöm holland tipusú mamabicon (csepel) jár dolgozni. Építettek új hidat, hogy ne 1/2 órába teljen hazaérni annak aki 250 méterre lakik a munkahelyétől stb..stb!
Ez jó város!

öregbuksi 2011.09.11. 09:28:55

@öregbuksi: Az önkormányzat úgy döntött, hogy a levágott füvet nem gyűjti össze, mert drága a konténer bérletidíja, de csak a "panelproli" városrészben van így. 35-40000 ember lakik itt. A főteret nem tárták föl mielött lelapozták volna, most áll a bál a müemlékesekkel. A térbe szereltek szökőkutat a kettes-számú diaszpora nagy örömére. A volt nemzetközi főut a város közepén megy át, majd, hogy ne zavarja a lakok nyugalmát, kivitték az említett panelvárosba stb..stb! A közlekedési morál nem olyan mint F.váron, rengeteg a körforgalom amit az autósok 70% nem jól használ. 30km-es sebességhatárban az óvoda elött, ahol direkt útszükület van kiépítve, villogóval, soha nem kapunk elsőbbséget!
Ez rossz város!

magyar-magyar szótár 2011.09.12. 02:34:59

@öregbuksi: Fehérvár a legkedvesebb városom. A Fiskális úton egy időben szinte naponta láttam koccanásokat, a két fél vidáman beszélgetve, egymásnak vállveregetéssel is megbocsátva tőtegélte ki a baleseti bejelentőket. Ez az én kartotékrendezési elveim szerint a polgáriasulás és éjraópééérfelzárkózás egyik jele. Míg pl Budapesten onnan saccolható ki, melyik volt a felek közül a saras, aki a gázpisztolyát előveszi és hadonász meg puffogtat, az, rendszerint sokkal határozottabb kottákkal is, csudálom, hogy Dopeman még ezt a jelenséget nem dalolta meg.

Fenehorizont 667 2011.09.12. 12:40:02

@Budai Hella:
a cigányokról zavar a félmondat, a magyarokról meg nem? hmm...a magyarokról a félmondat arra szolgál, hogy egyensúlyozza a bizonyos kisebbségre tett megjegyzést, de szerinted nem elégségesen? be-sza-rok ezen a logikán.

amúgy, az én drága, jólelkű(?) rácz nagyapám olyan legendás gyűlölettel tudta sziszegni, hogy 'pissszkoss rohatt olájok', amikor meglátott szentes utcáin mezítláb csattogó, sötétbőrű cigányokat, hogy azóta is ezen röhög mindenki a családban, ha szóbakerül. sztem apámat agyonverte volna, ha olájjal házasodik. illetve nem verte volna, mer apám 18 éves korára erősebb volt, mint ő, de tuti megpróbálta volna :D
vajon ez rasszizmusnak számít a szociálisan érzékeny, felvilágosult urbánusok szerint?

magyar-magyar szótár 2011.09.12. 13:05:45

@kchkscak: Akkor a kb 12 féle cigány népet kumuláld át a kasztokkal. Amikor a romongro shudra dalit fikázza az olájcigányt, mert az gyengén beszél magyarul és nyégerű vakerál. A dalit, ha rabszógáztat, már nem tud semmilyn fizikaitevékenységet végezni, az oláj, meg mint a magyar kulák is, fél sort ver rá melóban a napszámosaira. Magyar vállakozó, az tuti hogy átbasz, az utolsó etapot vagy melót nem fizeti ki, az utolsó számlákkal rohangálhatsz utána, az olájnál meg semmi hézag. A magyar vállakozó, ha tönkremegy, a magyar felesége otthagyja egy még menő vállalkozóért [vagy azért, aki a férjét tönkretette], de az oláj vállakozó, ha tönkremegy, az oláj felesége megveri és újraindítja a vállakozást, nem hagyja a család megélhetését...

Fenehorizont 667 2011.09.12. 17:49:24

@magyar-magyar szótár:
kumulálja a halál fasza...azt se tudtam, hogy mit jelent ez a szó, úgyhogy be kellett írnom google-be.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.09.12. 18:20:38

@kchkscak: talán, mert ahol tanítok, naponta hallom a rasszista sirámokat,amivel a szakiskolásokat cikizik
semmi konkrét, nincs iskolai erőszak, összetűzés, de van, akit így is zavar a jelenlétük
nem tudja megmondani, mér sérelmes ránézve, hogy cigánygyerekek is vannak az iskolában, de "nem kéne mindenkit felvenni ide"
na, ezért érzékenyebb a fülem
el nem tudod képzelni a korlátoltságot és butaságot, ami már 18-20 éves emberekben megvan

Fenehorizont 667 2011.09.12. 20:53:22

@Budai Hella:
rasszizmus, korlátoltság, butaság...óó, hogyaviharba ne tudnám elképzelni!
sztem több millió tonna könyv rohad erről a témáról könyvtárakban, és kitudja hány terrabájtnyi cikk meg tanulmány van fenn neten a korlátolt és buta emberekről, meg az ő rasszizmusukról.

mongyuk azt most így pláne nem értem, hogyan asszociáltál a légpuskákból lövöldöző szentmiklósi cigányokról át a szakiskolásokra, meg a nálatok tomboló rasszizmusra, de hátha elmagyarázod.

Steinmann Lujza 2011.09.12. 22:33:38

@kchkscak: mit nem lehet érteni
annyi volt, hogy szóltam Dudinak, nem lehet így "am block" kijelenteni, hogy nem szereti őket
nem egyeseket, nem a lövöldözőket, hanem összességében
az én példám csak úgy jött ide, hogy hallok én ilyet eleget, napi szinten

magyar-magyar szótár 2011.09.13. 04:44:25

@Steinmann grófnő: Amin felakadtál, az volt a ma divatos, a Hírszardában meg levéltáros G. úr műveiben is trendicsek irónia, nemkomolyan úgygondolás, hanem [stílusidézet szerűen] szemlélteni, mely szubjektívek is ezek a dógot, vagyis nagyívben tenni arra, hogy a szakemberek a szarvárosversenyeztetést komolyan is gondolták és az érzelmek kiküszöbölésére szárazadatokat hordattak (is) össze CSAKHOGY ezt jó ismerjük, erről szól a 21 éve, szárazadatok zsigeriindulatú megválogatás "szigorújjan szakértőileg" de úgy, hogy akit úútálunk, az dögőőjjön. (-> lengyeldevizahitelesek)

Fenehorizont 667 2011.09.13. 10:34:27

@Steinmann grófnő:

nem, télleg nem értem.
én nem láttam, amikor szótárúr olyat írt, hogy utálja az összes cigányt. hol van ez?

ha ez az a mondat, hogy: "Az én tekintetemben azért szarváros Törökszentmiklós, mert én nem szenvedhetem az ottani cigányokat, de a magyarokat se, míg például..."
hol van itt az összes cigányra való utalás? mer az ilyen mondatok csak egy jellegzetes, kultúrrevolucionizmus által szárazon análbabaszott felvilágosultat tudnak csak zavarni, de te csak nem vagy mán ilyen...

vagy ha igen, akkor az mér nem zavart, hogy azt is odaírta, hogy a szentmiklósi magyarokat se szenvedheti? úgy szeretném, ha kifejtenéd, de tényleg! hogy mostakkor télleg zavar az általánosítás, vagy nem?

Steinmann Lujza 2011.09.13. 16:44:35

@kchkscak: nem kell mindent érteni, a világ bonyolult
szemlélődj:))
ez egy tapasztalat most neked, hogy van, aki más logikával gondolkozik, és soha nem fogod megérteni az ő logikáját
de ez nem is fontos
te tényleg mindig mindent érteni akarsz?
süti beállítások módosítása