>>Ha van huszonnégyezred két csíkra, nehogymá' ne teljen bazmeg négyezer a sofőrszolgálatra!<<

/Pityinger László bölcsessége/ 

szó- tárhoz: Bár a hivatalos szótár argó-ként határozza meg (a tolvajnyelvből is eredeztetvén) határozott a gyanúm, hogy a pia/piálás szavaink a testvérsógori orosz nyelvterületről származnak.

margóra:A gótikántúli területek egyik sajátsága a hatósági erőszak és korrupció. Zónijósnormás kamionos, mihelyst a magyar közeg, kápéemes, rendőr, finánc, megállítja,

 kedvencem ezügyben a "kamionparkoló" kitáblázva az állandó ellenőrzés miatt behajtanitilossal (kivéve hatóság) körülszarva tizenkét nép fiainak és lányainak többtonna szarával, húgy hektóival, szemét, csak barnálló telepuruttyált óvszerből ezer s persze a kurvák ott flangéroznak, akkor a feudális sarcoló  hatóság leinti a kamionost, a bírság várható összege 300ezer-1m300ezer

szóval a fentiek miatt is  a kamionos még lekunkorodván a sarcoló közeg intésére máris rutinszerűen először a telefonját állítja videóra és rögzíti az ellenőrzést. Minéltávolabb a gótikus területektől egyre több fanyar humorral, szarkasztikus megjegyzésekkel s egyre inkább anyanyelvén nyilatkozik meg a közeg. Az ukrán állam sarcolója pl ha nagyon értetlen lenne a belépni szándékozó bárki, elkezdi rázni a golyóstollát és fú'kálni, mintha nem fogna.

Az alábbi felvételen a telefon polgárjogicélú alkalmazása mellett megfigyelhetjük azt, hogy a a sajtómunkásság által egyébokok miatt elhírhedtetett belarusz [fehérorosz] közeg már bezzegamerikai normákat teljesít túl, hiszen a bezzegamerikai rendőr nem cicózna ennyit a IV. fázisú alkoholista* pirosruhás hölggyel főleg, ha-akarom-fegyverneknézhető-tárgy után kapna:

 

 

 

*A IV. fázisú alkoholista tudata súlyosbbfokú részegség esetén kettéhasad. Míg a korpuszon megfigyelhetjük a súlyos lerészegedés minden jelét, aközben az ember belső tudata színjózanon figyel, a végtagokat akaratlagos parancsokkal irányítja, autóvezetés közben pl csökkenti a sebességet, letekeri az ablakot és a menetszéllel hűtteti az arcát annyira, el ne aludjon. A szavakat már képtelen artikulálni is, miközben még szakmai és logikus válaszokat ad. Nemrég olvastam: egyik kedvenc magyar íróm ilyen állapotban is írt (gondolom, korektúrázott s a hibák könnyhályogos tengeren nagyítóüveges tisztaságban bukkantak elé...) Az ilyen típusú ittas vezető szinte soha nem okoz balesetet, rutinos rendőr a túlzottan lassú és túl óvatos, feltűnően szabálykövető mozgásból következtet arra, hogy ha majd a leállított autó ajtaját kinyitja, csak óvatosan, mert az autóvezetés koncentrációjából felszabadult korpusz egyszerűen kiájul á makettrészeg-en a kocsiból... Maga az blogom által Az ország orvosa címmel kitüntetett Zacher Gábor intett arra, mennyire is relatív az ittas vezetés fogalma. Jelentős művész például kétmillió kilométert vezetett, 6 fehér Mercedes szolgálta végig, közepes vagy súlyosan ittas állapotban.

 

játékos feladat: az alábbi videón szereplő két alkoholista közül melyik a II-III. és melyik a IV. fázisú és melyik a részegebb közülük.

 

És még egy klipecske. Az orosz nő ebben is kemény, ráadásul rendőr is viszont a kokirészegen vezető orosz csávó a lábán felejtette a hokikorcsolyát. Вот здесь:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr753212838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PesszimPista 2011.09.09. 21:52:36

A kiképzett dagi elvitte a másikat bulizni.
Kapok vmi megfejtési ajándékot, vagy csak ingyen túráztattam magam egy költőin . . . ? :-DDDD

magyar-magyar szótár 2011.09.10. 05:54:24

@PesszimPista: A megfejtés tökélletes, még azzal spékelte meg a dagi, hogy gyújtott a kevésbéedzettnek egy cigit, jól tudva, hogy az ki fogja ütni egy-két slukk után. Mi legyen a díj? Amit így akár virtuál megadhatok. Mondjuk van olyan szó-tári téma, ami a zúzádnak vagy májadnak jól gyönne és nekem még nem jutott eszembe?

PesszimPista 2011.09.10. 23:46:16

Köszönöm.
Ugyan az enyém is költői volt, de szívesen olvasnék a mo.-i egységsugarú megközelítésen alapuló pozitív diszkriminációról. Ha már így . . .
Ps.: Tudom, sok helyen érintetted már a témát, és nem is csak szőrmentén, de ha lenne egy olyan igazán anyagában pinamintás, az nem lenne rossz. (Lehet még címlapot is kapna . . múltkorában is milyen jól jött. :-DDD)

magyar-magyar szótár 2011.09.11. 08:18:56

@PesszimPista: Képzeld, pont a pozitívdiszkriminációról való nézeteimet készülök újramelegítvén elő [ki] tálalni...
süti beállítások módosítása