>>Egy csepeli forrásunk szerint azóta lett érezhetően több hajléktalan a környező földeken, hogy az uniós elnökség miatt kiszorították őket Budapest belső részéről.<<

/Oktondi Pocok és Bamba Panna "riport"-jában az elfogadtatáshoz szükséges agitprop megfelelőrész [ügyikén a végébe illesztbe] az index-en/

 

Tegyük föl, hogy a magyar hajléktalanokról szóló riport képlete átólczettig ez:

A, Á, B, C, Cs, D, Dz, Dzs, E, É, F, G, Gy, H, I, Í, J, K, L, Ly, M, N, Ny, O, Ó, Ö, Ő, P, Q, R, S, Sz, T, Ty, U, Ú, Ü, Ű, V, W, X, Y, Z, Zs

Szokványosan leszállítják belőle az alábbiakat [szelektív tényföltárás kateg]

 

MMMHOWTeLGSSSHaFMM

Kimaradnak pl az alábbiak:

b, mint bankkártya

P, mint PIN-kód

m, mint mobil[telefon]

sz, mint százerek a testre rögzítve, pl nyakbaakasztva plusz sebtapasszal rögzítve a mellykaskaszőrzethez.

kimaradó sztori : A hajléktalant befogadó és segítő személy eladása 10ezer Ft-ért a lakásmaffiának.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr243159567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann Lujza 2011.08.17. 20:12:31

miért gondolod, hogy a homeless elmeséli a riporternek a bankkártyát és hasonlókat?

szerintem inkább úgy néz ki
kimegy a tag oknyomozni, megtudja, hogy Cs, L, T, de ez kevés lesz, hazamegy, szörföl kicsit, és onnan merítve még hozzáírja a többit, ugyanmár, honnan tudna ő P-ről és M-ről, az a neten sem volt fenn

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.08.17. 21:36:23

asszem a hajléktalan témában egykori szerzőtársunk tudott a legtöbbet, remélem, jól van és elmondhatja még sokaknak, amit tud.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.08.18. 00:13:34

asszony vendéglátásban dolgozik, frekventált helyen. bejön délelőtt 11-kor a hajléktalan, és letesz eléjük annyi aprót beváltani, ami a két pultozó aznapi együttes fizetésénél több.

magyar-magyar szótár 2011.08.18. 05:07:59

@Steinmann grófnő: Elmesélnek mindent, a magyar riporter azonban dramaturg is és ha nem, akkor meg a szerkesztője az.
Már Krúdy írt arról a problémáról, hogy Pestországban uigyan nem tud sokat a szerkesztő a Másikmagyarországról, de legalább azt se hiszi el, amit a vidéki slapaj mond neki. Tehát a riporter már eleve szelektál s aztán még az orgánum is. A magyar ruiport ghelyzete gyalázatos. Olysokminden történt 1989. óta, de alig tudhatunk valamit. Egy-egy beállírtódás rögzül, csak bizonyos szögből ábrázolhatóak még a klisékből nyomottak is...

RomBold! (törölt) 2011.08.18. 17:31:10

Semmi tapsvihar, semmi "virágokat a szomszédba, rajongó lányokat a kanapéra" típusú ünneplés? Semmi pátosz, semmi könny? Semmi "őszinte szakmaiatlan méltatás"?

1000. poszt!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.08.18. 20:16:11

@RomBold!: ráadásul 1000 nem is rövid poszt, nekem az a kétszáz-egypár adna ki Dudinál tízet. Méretre meg tartalomra is. Nem is tudom, illik mennyiséghez gratulálni?

RomBold! (törölt) 2011.08.18. 21:00:42

Gratulálj a szép kerek számhoz, meg a türelemhez, amivel gurítja a blogot!

magyar-magyar szótár 2011.08.21. 07:38:48

@bs395: @RomBold!:
Sokkal érdekesebb az, higy az Ikarusz kudarcörténete a szelektív és szakszerű jógyerek-típusú tény-szelekció folytán milyen gellert kapott és mennyire nemtéma viszont a Videoton. Másroszt a kép, szintén jógyerek-vetítmény, miszerint az Ikarusz busz nemjó. Namost a futásteljesítmény/ karbantartási és szervíz meg felújítási költségek tükrében. Azt hozzátéve, hogy a "korszerű busz"-ban az a korszerű, hogy etgy kisszervíze annyiba kerül, mint egy Ikarusz motorfelújítása.
Az Ikaruszt azelőtt ölték meg, hogy a nagy orosz Ikarusz buszfelújítási program megkezdődött volna (ott nagyobb sofőri odafigyelés mellett egymilliót simán elmentek különösebb ráköltés nélkül a buszok) ezért Széles a kínai megoldás mellett döntött, az Ikarusz maradt egy "mérnöki iroda" és a licensz-márkanévtulajdonos kínaiak kaszálták le az óriási zsét, Magyarországon pedig boldog volt a sok jógyerek: "Kibasztunk a fideszmírjádossal megint!" Ez nem az elsóő eset volt, Széles tőketömegével egy efféle "jógyerek"-csapást kibekkel 1-2 jó év alatt, az első büntetést is, amikor 2003-ban negyedével zuhant meg 40 milliárdról 30-ra, már 2004-re kiheverte.

magyar-magyar szótár 2011.08.21. 07:41:56

@vészmadár (pica pica): Szomorkodni kell ezen, elbsztam egy csomó időt értelmetlenül, ötleteket, maradék tehetségem. Elszítta az internet, ingyen. talán okosodtam kicsit lett sok netbarátom, akik szerkesztők is, minthogy a netokratív szokásokkal ellentétben (ámde sokszor azért nem látványosan) megfogadtam tanácsaikat. vagy nem. Pl a jógyerekezés miatt egy-két jógyerek netbarátomat elveszítettem, pl Asanisimasa urat. Más nemannyira jógyerekek meg feszt magukra próbálják a jógyerekingecskéket és helyettük sérülnek be.

Ennyi erővel két-három jó regényt írhattam volna.. igaz, azzal se mentem volna többre...

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.08.21. 09:02:20

@magyar-magyar szótár: vagy nem:D
ez egy marhaság. A net egy új műfaj, és nem kevésbé értékes, mint egy papírregény.
Nem veszik el senki tehetsége, mert netre ír. Ez a blog is milyen jó lenne, ha most nem 1000, csak mondjuk 800 post lenne, és az a 200 hiányozna, ami tényleg másról sem szól, mint jógyerek-rosszgyerek. A. sem besérült, egyszerűen beszakadt nála a cérna, mikor egy rosszabb periódusban (mármint Dudinak rosszabb) öt egymásutáni post mondanivalója volt a jógyerek line.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.08.21. 09:03:41

@Budai Hella: és ne feeledjük, hogy voltak valódiirodalom blogok is, talán fel kéne újítani őket, most nem sorolnám, mik,

vagy sorolhatom?

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.08.21. 09:06:02

@Budai Hella: ja, és ha már politika, akkor ott volt , tudodki, P.I...ami nekem lazábbnak, humorosabbnak tűnt, szóval, nekem hiányzik az a stílus. Ez kiábrándultabb, keserűbb, az a blog képes volt ironikusan közelíteni. Szóval, szívesen vennék olyan postokat.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.08.21. 09:06:36

@magyar-magyar szótár: mármint az előzők is persze neked szóltak, nem sajátmagamnak

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.08.23. 19:16:02

@Budai Hella: A net nagy baja, hogy kopik el szépen lassan. Nemrég visszakerestem volna egy 2004-es topikomat. Pontosan tudtam, milyen kulcsszavakra kell rákeresnem, és azt is, hogy honnan (még megvolt a fórum). A topik eltűnt. Ki biztosan nem moderálták, egyszerűen egy ma már felmérhetetlenül réginek ható ezBoard-technológiájú fórumon volt, ami átment néhány upgrade-en és migráción.

Most adjunk hozzá 2011-hez harminc-ötven évet. Hol lesz akkor már a blog.hu? (És hol volt harminc éve?) Ha valamit fontosnak talál, mentse le! Ha nagyon fontosnak találja, nyomtassa ki! Ha valóban meg akarja őrizni, nyomtassa tartós papírra! (vagy vésse agyagtáblára ;))

RomBold! (törölt) 2011.08.23. 22:51:37

@elGabor: És akkor ehhez vegyük hozzá még a törölgetést is, mert az is létezik. Én gyakran törölgetek. És gyakran találkozok olyanokkla is, hogy "Nézd mit találtam, de szuper!" csakhogy időközben a hely, amire mutatott, már megszünt, vagy átalakult.

A net olyan, mint a víz. Mozog. Párolog, újra lecsapódik.

magyar-magyar szótár 2011.08.24. 06:23:11

@elGabor: @Budai Hella: Már a blogternél megfigyelhető a kopás, eltűntek sablonk. Szépen megmunkált sajátsablonok miatt egyes blogok olvashatatlanok, mások széjjelhullottak. De nem is ez a blog, mint műfaj halálának főoka. Addig volt szükség blogra, amíg a googliális tömeghez szükséges kattogást termelt, ma már a bloggizmó akadály, túl sok energiát (=pénzt)követel a cipelése.

A twittero-faszbúkizálásban csont tisztára leredukálódik: nem kell másra a paraszt, mint a kapcsolatrendszeréért, adja INYGEN a címlistáját és kapcsolatrendszerét, a cím-mátrixba bele.
A netenlógó ma úgy érezheti magát, mint egy webeye-rendszer alatt dolgozó kamionos, aki úgy dolgozik, hogy az autó minden porcikáját folyamatosan ellenőrzik és lekövetik, hol van, mennyivel halad, milyen volt az elmúlt 100 fékezése, pillanatnyi fogyasztása, nap és heti meg havi nagyátlaga ésígytovább. Dumálni még akamionoskocsmában a szabadéletről dumál, de valójában még annál is rabszógább, mint eddig.

Az internet teljesen egybemossa az értékeket, ezt megfigyelhetjük a jutyúbizálódásban vagy a könyves fórumokon. MINDEN teret kap, de nagyjából MINDEN EGY értéken.
nagyon érdekes, hogy a netokrácia szabadlovagjai vagy eltűntek vagy korifeusok.

magyar-magyar szótár 2011.08.24. 06:24:24

@RomBold!: Azzal van nekem bajom, ami lecsapódik. Erős szűrés és válogatás után csapódik le. Roppant energiákat köt le a semmire. És egyre drágább is a viklágnak ez a gyorskommunikáció, egyre vészesebb dolgokat is vet föl

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.08.24. 07:33:43

@magyar-magyar szótár:
a videotonnál közölte, hogy a vételárból az ő szellemi tőkéje nemtudom hány millárd, és kész. viszont: továbbvitte. lehetett volna rosszabb is, pl ha egy várszegi kapja.
az ikaruszt nem a törökök jegyzik amúgy?
süti beállítások módosítása