majomszokás ; pongyola olvasás

két szóról egy firkalapon az őskor czikkely elé 
Éppen kertmívelés közepette Levéltáros Geci [A Geci a Gedeon beceneve volt a XIX. sz. elejéig] barátomnak fogalmaztam fejben egy leírásra méltó, tehát felejtős kis választ, amikor eszembe jutott Hannibal barátom intése, miszerint kevesebbet kéne markolni. Azaz: Beh jó lenne már egy tombrl [thumbrl, te barom! –a szerk. kéts.e.] kompatibilis rövid de frappánsat írnom… [nem véletlen tévesztés a tombrl, te hülye! – a szerz. megj. a szerk-nek]
 
Erről rögtön az ismert példamesére asszociáltam -paradicsomkarózás közben!- amiszerint a bozótnéger egy marék rizzsel úgy fog majmot, hogy a rizst a leskelődő majom szemeláttára olyan szűkszájú földüregbe szórja, amiből a mohó (és az embert jó hülyének néző) majmocska rizzselteli markát nem képes kihúzni, csak akkor, ha visszaeregetné a rizst az üregbe... Egészen emberi a kapzsisága a majmocskának, már ott van az előbb még hülyének nézett ember, hogy őtet nyakoncsípje, de még nem viszi rá a lélek, hogy a fincsi rizset visszaeressze...
 
A pongyola olvasásról volt ugyanis szó. A pongyola olvasás szinte soha nem érhető tetten. Amidőn az attejistákokok a hűjje vallásósokkat hengerelnék le kérlelhetetlen szószerintvételezéseikben (a teremtés hetével kapcsolatban elővesznek egy hétnapos naptárat amit a mohendzso daro-i kultúra se ismert és elkezdenek százhatvannyolcorázni...) akkor teljesen igazuk lehet akkor is, ha a hűjje és népbutító papókkok tanításait olvassák vissza Jézus szájába.  Mert a szakácsnőkúreló zsírpapok nem értik a lelki szegény kifejezést, ezért szabad a zattejistákokóknak úgy érteni, ahogy a néphüjítő papok akarják a butának nézett népekkel és elkezdik, hogy a papókok gazdagok, mert a bűrük alatt is a szegényektől elszedett tallérok vannak ésdebezzeg miről prédikálnak.
 
Viszont ugye amikor a hülye papok azt olvassák rosszul Darwinnál (dehogy is olvasák: hanem terjesztik a hülyeséget, mint a Kettős Mérce jógyerekblog is Sch. úr pongyola olvasását...) hogy az ember a majomtól származik AKKOR viszont rögtön kiderül, hogybizony az ateisták kérik pontosan olvasni a szöveget.
 
Sohasem ér ez véget?
 
Megvan a válasz Levéltáros Gecinek, ő a vezérmajom abban a hordában, ahonnan vén és unalmas majomként [más nick alatt...] eltakarodtam, de ahogy az ilyen majmokkal lenni szokott (meg szurikátákkal) vissza-vissza járok leskelődni. Látom, hogy Geci barátom elemében van, tobzódik, vezérhím, az alacsonyabbrendű hímkoszorú ellenböffenetei közepette… Van három-négy nőnemű [a nicknek van pinája? -a szerk. kéts.] is a bandában, azok hunyorognak Geci úrnak vagy nem. (Ugyanis a bonobo nöstények hunyorgással jelzik a hajlandóságukat, szemben az sapiens nőstényeivel, akik ezt a hunyorgást képesek akár a verbális kommunikáció felé kitágítani.  Na nesze, beszólok valamit s aztán elügetek… Nadehát ez a vetélkedés is majomszokás, most mivégre, tényleg, érdekes ez a pongyola olvasás? Vagy rokona az ember a majomnak és akkor tyúk/tojás alapon kéne kilogikázni, hogy a közösős majom volt-e vagy inkább emberféle. Vagy majom volt már az ember őse is és akkor Darwin rosszul írta és a papok rossz értelmezése véletlenül beletrafál a közepibe.
 

A szurikáták szemre olyanalakú állatok, amilyenek   a közös majom/emberősök lehettek. A Felhomályosulás forma-alak- életmód hasonlóságból analogizálgató rendszerezgető biológiatudománya [Linné] alak alapján és a hordalét miatt össze is rendelte volna egy ágra a szurikátákat a majmokkal és az emberrel.

 

Eltaláltad Hannibal, mostanában Hamvast olvasok, az ügyesen trükköző tizenegyedikkönyvíró okkult bácsit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr293026673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dr. Buchalter Izidor tud. főmunkatárs 2011.06.30. 10:41:11

Úgy vélem a korábban leközölt szakanyagához kapcsolódó reagálásom valahogy nem jutott el Önhöz, ezért megismétlésül újra küldöm.

Az tény és való, hogy a majomszokás a politikus felnőttbácsijaink és nénijeink között is széleskörűen elterjedt, megfelelő metakommunikációs aspektusai is jól tanulmányozhatók. Érdekes, megfigyelésre méltó téma. Egyébként... szabadna javasolnom Önnek néhány két új témakört, amelynek Ön úgy vélem szakértője.

Az egyik javaslatom ahhoz kötődik, hogy Ön rendszeres értekezést tesz közzé kihalóban lévő szavaink magyarázatát publikálva, részletesen kifejtve a jelentéstartalmak változását. Így az egyik megajánlott témakör a "felszarvazás" lenne, ez a kifejezés számomra már mulatságos, az eltűnt polgári világ fülledtségét idézi, így szívesen olvasnék egy értekezést Öntől a témában.

A másik tudományos értékű munka lenne a "felszopás" témakörében a pornóipar, különösen a magyar pornóipar munkamegosztási rendszerét Marx paradigmája szerint értékelni. Azért Marx alapján, mivel az ő megállapításai részben állnak csak meg, természetesen Ön dönti el, mi alapján elemezne.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.06.30. 10:58:24

@dr. Dr. Buchalter Izidor tud. főmunkatárs: úgy tűnik, az ubiszezonra más is bekapcsolódik a 32 nevem volt mozgalomba

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.06.30. 11:01:20

a markolás és tublr vagy mi hosszúság
szerintem, aki ide jár, az nem azt igényli, azért jár ide, különben K. bácsihoz járna olvasgatni
és csak nem otthagytad a hordát? hm...mi történt?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.30. 14:28:06

on

kevesebbmarkolás alatt nem a szavak számolását értettem, természetesen

hanem inkább a kevésbé csapongást, fegyelmezettebb témakezelést

ami egyébként csökkentheti a pongyolaolvasást is

a majomfogás valami filmben is volt (Istenek a fejükre estek talán), de nem rizzsel, hanem talán sóval
a rizs amúgy sem tipikus bozótnéger étek

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.30. 19:20:17

hát gondolom akkor nem szótárkompatíbilis az ízlésvilágom (nofene, micsoda hír), de én a Levéltárat szerettem. Mást tőle nemigen olvasok, szabad-e tudnom, a horda az mifene?

I_Isti 2011.07.01. 05:24:40

Teremtéselméletből egyébként legalább 4 db van:
— a „nap-korszak” elmélet;
— a „rés”-elmélet;
— a „szó szerinti teremtés” elmélete;
— a „progresszív teremtés” elmélete.

Rés elmélet röviden:
1. Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. 2. A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten lelke
lebeg vala a vizek felett. A „kezdetben teremté” és a „föld pedig kietlen és puszta vala” között van egy kis
ellentmondásnak látszó dolog: Isten természetéről idegen az, hogy „kietlen és puszta” dolgot teremtsen. Sőt a Bibliában ez a kifejezés Jeremiás könyvében. és Ésaiásnál olyan szövegkörnyezetben fordul elő, ami Isten ítéletének, büntetésének a következményeit jellemzi.A fentiekből — más bibliai igehelyekből3 - következtethető az. hogy a Teremtés könyvének első két mondata között — akár igen jelentős — időbeli rés lehet, illetve van. Ebben a „rés”-ben található meg aztán mindaz, amiről egyrészt a Biblia sejtetni engedi, hogy megtörtént, méghozzá az ember teremtetése előtt, viszont biztosan nem a mennyben — például a Lucifernek nevezett főangyal, és további angyali seregeknek a lázadása és bukása, másrészt amiről tudományos bizonyítékok is léteznek, például dinoszauruszok élete, és kihalása, illetve esetleg ember előtti értelmes faj létezése, és kipusztulása is a földön.
A „nap-korszak” elmélet
Ennek az elméletnek a teológiai alapja a következő igével támasztható alá: Mert ezer esztendő annyi előtted, mint a tegnapi nap, a mely elmúlt, és mint egy őrjárási
idő éjjel.4 ...egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.5 Vagyis ezen elmélet szerint a Bibliában leírt teremtési napok hossza — ahogyan Istennél
ezer esztendő olyan, mint egy nap, illetve egy nap mint ezer esztendő — tágan értelmezhető, és nagyon valószínű, hogy nem egy napra, hanem egy hosszabb időszakra vonatkozik- legalábbis ezen elmélet képviselői szerint. A bibliai teremtéstörténet a legtöbb teremtéselmélet szerint a földi szemlélő szemszögéből írja le a világ, és a Föld létrejöttét. Vagyis mintha a Földön lévő szemlélő figyelné, és jegyzetelné az eseményeket. Az ő szemszögéből először lesz
világosság, és csak utána lesznek láthatóvá a Nap, a Hold, és a csillagok, amikor a Föld atmoszférája olyan módon változik, hogy az addigi fény át nem eresztő gázburokból átalakul fényáteresztővé.
A „szó szerinti teremtés” elmélete
Ezen elmélet szerint Isten elég hatalmas ahhoz, hogy valóban hat nap alatt hozza létre mindazt, amit az 1. Mózes 1. fejezetében találunk. A 24 órás teremtési napokkal számolva azonban kénytelenek vagyunk elvetni a tudomány Föld, és a világegyetem öreg voltára vonatkozó állításait. Bármilyen meglepő, a teremtésben hívő tudósok leginkább ezt az elméletet támogatják, sőt, a legtöbb magas tudományos fokozattal bíró kreacionista tudós is ennek az elméletnek a talaján áll.6
A szó szerinti teremtés elmélete szerint a földtörténeti korok nem helyezhetők sem a hat napos teremtés elé (mint ahogy azt a rés-elmélet állítja) sem a hat napos teremtési napok közé: a földtörténeti korok elmélete nem igaz.
A „progresszív teremtés” elmélete
A progresszív teremtés elmélete messze nem olyan kidolgozott, és támogatott hívő tudósok részéről, mint a szó szerinti teremtés elmélete. Az elmélet a rés-elmélet és a nap-korszak. elmélet kínálta hosszú geológiai korokban hisz, ezt kiegészítve azzal a gondolatmenettel, hogy Isten a teremtés óta progresszíven és rendszeresen beavatkozik a természet rendjébe.
Az elmélet három sarkalatos pontja a következő:
— a világegyetem nagyon öreg, sok milliárd éves;
— halál és fájdalom mindig is volt;
— Isten a Bibliában, és a teremtett világmindenségben is kinyilatkoztatta magát.8 A teremtéselméletek első — és sokadik — olvasatra is bizonyos pontokon
ellentmondásban vannak egymással, illetve a teremtésben hívő — kreacionista tudósok véleménye sok esetben eltér egymástól.
Ezen kívül van még a teista evolúció. Bizonyos vallásos körökben annak ellenére, hogy az evolúció elmélete a legtöbb ember szerint összeegyeztethetetlen a Bibliai kinyilatkoztatás teremtéstörténetével, próbálkoznak a hivatalos, nem hívő tudomány által támogatott evolúció, és a teremtéstörténet összekombinálásával.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.07.01. 06:51:08

@I_Isti: azért azt érdemes megérteni, hogy bármiféle hatalom megnyilvánulásának a teremtésben egyre szűkülő tér jut. így-úgy (rozogán főleg) megálltak a teremtéselméletek, amikor még a szomszéd faluig láttunk, de azért már koránt sem ez a helyzet. A világegyetemben történteket - még ha ez nem is annyira közismert, mint VV akárki mellméretének változása, az első pár milliomod másodperc kivételével nagyjából rekonstruálták. Persze nyilván idő és tér eleve illúzió, istennek meg pláne, csak kívülről nézve a dolgot, kicsit erőltetett, hogy amikor szűkül a teremtő lények mozgástere (ld. kiderül VALÓJÁBAN mi a villám, nem kell hozzá zeusz), akkor újragomboljuk a kabátot, hogy ja, hát ezt úgy kell érteni, hogy.

Olyan ez a dolog, mint a sci-fi és az UFO-megfigyelések. Az idegen lények kezdetben legtöbbször a HOldról vagy a Marsról jöttek, azok a "médiumok", akikkel kapcsolatban álltak az idegenek, ilyeneket állítottak. Aztán ahogy eljutottunk oda, érdekes módon egyre távolabb kerültek, manapság már minimum alternatív párhuzamos univerzumokból érkeznek (nesze neked, orrod tőle fokhagymás)

ETTŐL még persze ezt is meg lehet magyarázni, csak épp az ockhami elv értelmében, felesleges és erőltetett.

ekkerjoz 2011.07.01. 15:29:04

Hamvast olvasni =
Bo Derekre -Ravel Boleró alatt halkan- háromujjas síkesztyűben kiverni

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.01. 21:33:14

mwhüi, Levéltápos mint alfahím? Most rémülten visszanéztem a műhelybe, ki tudja, mi történhetett-alapon, de úgy látom még nincs olyan csúnya világ...Hamvas Béla apokaliptikus szemlélete meg tetszett ártani Önnek!

PesszimPista 2011.07.01. 23:42:25

Levéltáros vs. Doktor Doktorovics Doktorov vs. teremtéselméletek: Szép, rendezett, statikus enumeráció. Oszt akkor? Aki tanult, az okos is, és Levéltáros is? :-D (Vagy csak azér' brilleztél itt egyet, mer' meg lettél szólítva?)
A Hannibal Lektűr-attitűd (továbbiakban csak HLA): Gondolod, hogy és amennyiben MMSZ kevesebbet markol, akkor többen tolják majd itt a bringát? Az nekik (mármint a reménybeli brigatolóknak) jó lesz? Sztem ez vmi rókfogta csuka, csukafogta róka szisztem lenne, ami a gyakorlatban nem smakkolna. Ha MMsz kevesebbet markolna, akkor két hét alatt lekopnánk innen mind a négyen (:-D) oszt kampec. Tobzódnának itt is a trollok.
Nem beszélve arról, hogy én roppantmód önző vagyok! Azért járok ide, mert szeretem tornáztatni az értő olvasásomat, és erre egyre kevesebb egyéb "hely" adatik meg mostanság. (vagy ha van még ilyesfajta hely, akkor nekem van kevés időm felderíteni ezeket . . . magyarán nem csak önző vagyok, hanem lusta is . . ne tessék bujtogatni!!!)

Üdv:

PP

Ps.: Hát, . .. a HLA-t nem használtam ki, de majd máskor . . . . plusz akár írok valami értelmeset is.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.07.02. 00:10:51

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij:

Ha még azt se érted, hogy ez csak egy szokásos Frikk-féle beteges monománia, akkor tényleg véged. Szegény kicsi omegahím.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.07.02. 01:47:02

@PesszimPista: a bringatrollókat leszarom

de engem néha zavar a túlzott csapongás

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.07.02. 08:48:49

@PesszimPista: vannak itt többen is, de nézd meg, miket szoktunk beirkálni, és mennyire összeszokottan, egy csomóan szerintem nem mernek ebbe belepofázni
úgy kb. mint egy kerthelyiségben te sem ülnél oda beszélgetni egy összeszokott együtt borozgató társasághoz

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.07.02. 11:57:38

@Budai Hella: az akolmeleg amúgy pont emiatt gáz, mert nem inspiráló. Aztán ugye elindul a belterjes szaporodás, és a végén az ember azt veszi észre, a saját húgát dugta meg, a gyerekeknek meg hat ujjuk van.

Steinmann Lujza 2011.07.02. 12:21:06

@vészmadár (pica pica): hogy mennyire vagyunk inspirálóak vagy gázok, azt döntse el Dudi
egyébként igaz, szórakoztatóbb lenne, ha többen lennénk, ha új vélemények kerülnének be, de nem hinném, hogy mi ezért bármit is tehetünk
biztos, hogy többen olvassák, mint ahányan itt okoskodunk, hogy miért nem szólnak hozzá, csak ők tudják, talán valami gátlás, talán egyszerű lustaság, talán voeyurködés, hogy ő lát minket, röhög rajtunk, de nem szól bele

hát, érdekes lenne, ha egyszer tényleg megszólalnának a néma olvasók, miért is nem kommunikálnak, mikor a net lényege az interaktivitás

PesszimPista 2011.07.02. 12:36:35

Kedves Hella: Kegyednek teljes mértékben igaza . . lenne, de azért ez mégis egy olyan asztaltársaság ahová ki van téve a képszeletbeli tábla, miszerint is "Ha már a felét érted, akkor húzz ide egy széket!"
HLA (végre!!!): Elképzeltem egy világot ahol MMSZ nem túlzottan szoros/katonás, ámde lazaságán belül mégis konzisztens íven vezeti át az olvasót a mittudoménis hogy hová . . . aztán belelógott a kezem a bilibe, és felébredtem :-DDD
Abban igazad van, hogy néha valóban eltörik a mondanivaló gyémánttengelye, és ez fárasztó is lehet, de hát ennyi talán belefér.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.07.02. 12:38:42

@Steinmann grófnő: nekem van egy félelmem, hogy te meg én tehetünk róla, már átvitten, azza az oktatásunk. Oké, mi pont nem általános iskolai tanárok vagyunk, de nem véletlen, hogy ennyire utálnak a magyarok szerepelni: a mi oktatásunkban még mindig az a trendi, hogy be kell alázni a gyereket, ha rosszat mond. Ezek után persze, hogy inkább nem mond semmit.

PesszimPista 2011.07.02. 13:07:12

@vészmadár (pica pica): Isten (vagy minek is nevezzük) mozgástere -az emberiség "fejlődése" okán- egyezermilliócsillió négyzetfényévről (na jó legyen végtelen), egyezermilliócsillió mínusz egy négyzetméternyire csökkent. A csökkenés/elmozdulás amiről te beszélsz az a jelenlegi kultúra "orromig se látok" felfogásához képest mérhető. A mindenséghez képest, még mindig csak egy milliomod lepkefing. Alig sikerült még pár tized fokot emelnünk egyetlenegy körbeszart bolygó átlaghőmérsékletén, már ha mi voltunk a tettesek. :-DDD De hát még ezt sem tudjuk megállapítani.
"Isten" a törvény, miszerint ha a jól benyálazott ujjaidat bedugd a konnektor két kis likába, akkor halálra basz az áram. Semmi több. Ez nem azért történik, mert az ember megismerte az elektromosságot és az arra vonatkozó szabályokat (úgy-ahogy) leírta, hanem csak mert már a világmindenség kialakulása előtt is ez volt a nagy büdös helyzet. Oszt lehet rá fittyet hányni, de . . . . .

Steinmann Lujza 2011.07.02. 14:38:14

@PesszimPista: hogy van-e valóban félig kihúzott szék, vagy csak mi gondoljuk, erre kéne, hogy azok is megszólaljanak, akik nem szoktak, de nem szólalnak

@vészmadár (pica pica): lehet, de nem vagyok ebben sem biztos, hogy a bealázási félelem miatt nem ír be, aki olvas, de némán
tényleg csak találgatunk

Steinmann Lujza 2011.07.02. 14:41:23

a másik postban ott van az Ifjútroll és Hanni vitája, most őszintén, pl. ilyenfajta társaságbővülés hiányzik valakinek? :))

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.02. 19:28:50

@Levéltáros: Megijedtem na, bazeg! A mai korcs világban bármi megtörténhetik, te is összerándulnál, ha azt hallanád, hannit felterjesztették Grammy-díjra, kiemelten a zeneszövegei okán....de úgy látszik, a vér mégsem válik vízzé, a rózsaszíninges informatikus meg hímmé! (ahaha)

PesszimPista 2011.07.02. 23:23:44

@Steinmann grófnő: „Hogy van-e félig kihúzott szék” De hát erről szól ez az egész internetes webkettes mimóka! Más sincs, csak folyton útban lévő kihúzott székek tömkelege!
Lényegében annak van széke, és ott, aki és ahol akarja azt. Odahúzza, és ha nem tetszik, akkor majdan odébb tolja, avagy visszahúzza, vagy hazaviszi, vagy feldugja a s…..e.
Én már elég öreg vagyok ahhoz, hogy emlékezzem arra a korszakra, amikor még az index (vs. internettó) fórumain is a mostanihoz hasonló diskurzusokat lehetett folytatni. (~13 éve volt) Azóta lefolyt néhány csepp víz a Dunán, tudom jól, minden meg is változott, de a helyzet talán nem teljesen reménytelen.

@vészmadár (pica pica): Ez (sztem) tévedés! A mai helyzet pont arról szól, hogy itt bárki bárminek álcázva azt mond, amit akar. Nem kell kiállni az osztály-iskola közösség elé névvel, arccal, mindennel együtt és azt mondani, hogy „köszönöm tanáromnak, az igazgatónőnek, meg az egész munkaközösségnek”, hanem bármilyen előélet, ismertség és minden egyéb nélkül csak ki kell állni a pástra, oszt „an garde”. És ha mindez nem jön be, mert alulbecsültük az ellenfelet, akkor még mindég nem kell igazán elveretve elkullogni, mert még az igazi elveretés előtt le lehet lépni.
Ide nem kell más, csak megfelelni a „borozgató asztaltársaság” minimális színvonalának.

magyar-magyar szótár 2011.07.03. 06:39:20

@Levéltáros: A horda nem szégyen. Az más, hogy az un "kultúridókben" kezdett pejoratív értelmet is kapni, valamit a marxista, diálektikus-nak tévesztett folyamatosfejlődés-szerű történelemábrázolásban, mert "korábban" volt, tehát primitívebb. Pl a windows korábbi képnézegetős szolgáltatása fejlettebhb volt, a mai a primitív (mert ingyen csak ennyi jár)

A faetmplomépítő kultúra ie. 25000-20000 között a mai tudományoskartotékban nem szereplő prae-paleolítikumban a legmagasabbfokú kultúra volt, természetesen hordalét.
Ha már látott valaki túristákat repülpőtéren becsekkolás előtt akkor a hordalétbe kívánkozik, mert az fejlettebb.

A hordalétben a nőstények addig baszogatták a hímeket, amíg azok át nem futottak a maimérték szerint 120 km-re rejtőzködő hordához és a nőik borostyánékeiért le nem mészárolták a hordát, majd megérkeztek a nők is és kegyetlen fenevadaknak hordták le a hímeket, fölkarolták és meggyógyították (rabszzolgánjak) a még élő nőket s saját kebleikkel tápláéték föl az olyan dedeket, akiket a hímek nem csapdostak sziklához és nem ettek meg. De közben próbálgatták a csini borostyánékeket is (ez már a kőkorszakban volt)

magyar-magyar szótár 2011.07.03. 06:43:37

@ekkerjoz: Igen, ezt az érvelést ismerem, azok használják, akik megbízható, hiteles emberektől hallottak Hamvasról. Azok sem olvasták, de a foxi-maxin sok tanár délelőt basztatta Hamvast, délután viszont a szemináriumon köröztette stencileken. Ebből született a hamvasozás műfaja, ami kissé túlligeős és erre MONDOLATKÉNT kell gyártani efféle poenokat. Most gyűjtöttem Hemingway-ről, egy betűje se igaz és Raymond Chandler kicsoda (ráadásul szinténzenész azaz alkoholista, csak a rongy ágazat)
„Egy sztorin kívül igazából nem írt. A többi mind ugyanaz a cucc, más-más ruhában – vagy éppen ruhátlanul. És az állandó belefeledkezése abba, mi megy végbe ágyban, párnák közt, a végére már elég émelyítő. Az ember eljut oda, hogy amikor ötsoros vidám-abszurd versikéket lát minduntalan a nyilvános vécék falán, már nem is obszcénnak találja őket, hanem borzalmasan unalmasnak. Azt hiszem, ennek az embernek, ha ő maga választhatta volna meg, ez lett volna a sírfelirata: ITT NYUGSZIK EGY EMBER, AKI BAROMI JÓ VOLT AZ ÁGYBAN; MILYEN KÁR, HOGY EGYEDÜL VOLT OTT. A lényeg azonban, hogy kételkedni kezdtem benne, létezett-e egyáltalán. Ha valaki valamiben jó, abban a témában azért nem kell olyan keményen pedáloznia – vagy igen?” ”

Nagyon jó poen, de kurvanagy hazugság is.

magyar-magyar szótár 2011.07.03. 07:19:38

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: Levéltáros egyértelmű vezérhím, mondjuk az a derék bölcs szeretnivaló fajta (éépen a legzsengébb nőstények imádják, az érettebbb tapasztalt nőstények enyhén szkeptikusak) Te a fiatal ugribugri, de nagyjövő előtt álló hím, nem véletlen, hogy a fiatalnőstény reagált rád "dúúrván" A fiatal öntudatosnőstény zanzája a mókuslány a Spongyabob-ból.

magyar-magyar szótár 2011.07.03. 07:22:45

@Levéltáros: Minden vezérhím, mármint a működővezérhímek dédelgetett mondata (egy...egy... egy.. belefú a mikrofonba) "Egy vagyok közületek, egy...

magyar-magyar szótár 2011.07.03. 07:42:32

@Levéltáros: (Frikk -féle monománia stb) Kezdesz betépni és gorombulsz, mellébeszélsz az arcomnak és nem nézel rám, nem azt mondtam, hogy farkashorda vezérhímje vagy.
Az egyiptomi tudás szerint a majmok emberek voltak és a devolúció következményeként nőtt vissza a farkuk.
De azért még nem farkasok ám!

magyar-magyar szótár 2011.07.03. 07:44:31

@PesszimPista: Muszáj eltörni, egyrészt már öregszik, romlik és kopik ez a blog, fárad (nem az anyag, az nem)Hogy nézne ki egy ilyen fázisban valamiféle LMP-s lendületű omnipotencia. Félbekellhagyni és elröhögni a mondatot.

ekkerjoz 2011.07.03. 10:53:21

@magyar-magyar szótár: biztos úgy van, a boros filozofálgatásába olvastam bele, ha mást nem is, azt végig akartam, nem bírtam.
De hát ennek sok éve, fiatalon türelmetlen az ember, öregen meg már kevés ideje van fasságokra, illetve nem hallgat inkább senkire.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.03. 13:13:29

@magyar-magyar szótár: genyózástól elvonatkoztatva: kigondoltamnál azért kicsit bonyolultabb a helyzet, például érdekesen belekombinálnak a képletbe a blogtalálkozók, amikor ugye valamelyest átrendeződik a kép, kinek-kinek mi búvik meg a internetes imidzse mögött, és egy blogtalálkozó sem igazán nyújt hiteles képet, már ha van olyan....kigondoltam horda persze, de az sem igazán, légyen olyan, mint egy rosszul működtetett pulykafarm...én nem akarnék szempontokat vetni az asztalra, valamint a törvényen kívülik frankónmegmondásával utólagos igazságokat bátran-levonni, de (szerintem) árnyalhatóbb még a kép, ugye te szereted az árnyalatokat és a dolgok széttartó lényegét...vannak itt keresztül-kasul mindenféle jellemzők és formák, tessék bogozgatni, valamint posztolni is, a "kiöregedett pávián"-létbe nem elmerülvén!

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.03. 13:17:48

Kommentedet újraolvasván-elrejtett sértés gyanánt-felötlött bennem a kommunista suhanc és a diáklány vitája az Ördögökből, és mondám, rohagyjál meg!

Steinmann Lujza 2011.07.03. 16:30:28

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: tudom, kibicként (illetve még kibic sem vagyok, mert nem nagyon járok hozzátok olvasgatni), ha mégis belepofázhatok (NEM!) szóval a blogotokat én egyszerűen úgy emlegetem, hogy KINYALTAM! ez gondolom kb. mindent elmond
amikor először láttam, akkor azt hittem, lesz kb. 20 post, aztán mindenki ráun, de tévedtem
mégis, hogy vagytok képesek ezen szellemi maszturbálni, új ötlet meg semmi? már bocs, de kívülről tényleg ilyennek látszotok, kissé infantilis, kurvára unatkozó társaságnak.hmm...

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.03. 17:03:11

@Steinmann grófnő: Pedagógusként feltehetnél igazi kérdést is, ha már kérdezel, így kábé olyan kedvvel látok neki válaszolgatni, mint te, ha neked szegezném, mondd, mégis miért kívánsz a bitón látni minden cigány kisgyereket, a "tolvajok bűnhődjenek" felirattal, amit egy messerschmitt rajzol az égre, lángoló putrik fényétől vörösen...

Steinmann Lujza 2011.07.03. 17:40:16

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: most szünet van, hadd ne legyek már tankönyvszerűen didaktikus
de tessék
csapj fel egy kommentsort, ahol 100 felé kerültetek, egy régebbit, amit esetleg már tudsz külső szemmel nézni
szerinted vicces, szellemes, jópofa, stb? szóval, hogy magukat kreatívnak tartó emberek ezt valóban úgy tekintik, mint valami szellemi teljesítmény?

de ettől ne zavartassátok magatokat, ez csak egy vélemény, ami mint tudjuk, olyan mint a segglyuk, mindenkinek van

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.03. 18:01:48

Okké, bocs, csak megzavart a kérdőjel a végén, legközelebb nem bajmolódom szemléltető ironizálgatással...nézzed, én már egy ideje nem írok oda és nem is nagyon olvasok, célszerűbb lenne tápit leckéztetned efféle roppant fogós, és zavarbaejtően okvetetlenk...értelmetl...szubjektí..konkrét és brutálisan tisztánlátó felvetésekkel, de-szégyenlős vállvonogatás helyett-számíts ám valami magyarázós szófosáshalmazra, némi bajtársias cinkossággal fűszerezve!

Steinmann Lujza 2011.07.03. 18:12:22

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: kit?

há..azért neked írtam, mert itt most utoljára te hoztad fel, fogalmam sem volt, hogy már te sem
de ha már így összespanoltunk, ha olyan jó, miért léptél le?
húúú, basszus, és igazad van, tényleg, szubjektív volt a véleményem, miért, szerinted létezik objektív személyes vélemény?

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.03. 18:24:45

@Steinmann grófnő: Na például azért volt olyan jó, mert ha ott lennénk, nyugodtan hívhatnálak oktondi, rosszindulatú nőállatnak, aki aljadék, demagóg eszközökkel soha ki nem jelentett állításokat ad a számba, ahelyett, hogy egy szelet hagymás-grillezett sült marhahússal tenné, ami pedig elvárható volna!-és nem is járnánk olyan messze az igazságtól....de így sajnos, azt kell mondjam: hát ez van kérem szépen, én meg nem szenvedhetem a portásokat, piszkos népség, fene a májukat-és Bábel tornyára ismét nem épült újabb emelet.

Steinmann Lujza 2011.07.03. 18:29:31

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: itt is nyugodtan hívhatsz úgy, én aztán nem rágom be rajta a hagymás grillezett marhahúst
egyébként ott nem azt mondtad volna, csak más közegben már te sem szívesen hozod az ottani stílust

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.03. 18:36:09

@Steinmann grófnő: Ahá, szóval erre megy ki a játék! Csúnya szavakat szeretnél hallani, romlott napközis tanárnéni...csavard meg a férjed mellbimbóit, reggeli kávé helyett, ha kurvaéletezésre vágysz, te perverz!

Steinmann Lujza 2011.07.03. 19:19:37

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: akkor odajárnék a Kinyaltamba! nem?
de nem járok:D

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.03. 19:37:56

@Steinmann grófnő: Tudjuk hogy van ez, női önhazugságok, a vágyott dolog nagyhangú, színlelt elítélése, szégyenlős tartózkodás, Szótár szeret mesélni ilyenekről...figyi, már nincs sok szavam az ottaniaknál, de ha nagyon akarod, beprotezsállak valahogyan, csak előbb bizonyíts nekik! Többek közt lovagolnod kell majd egy fertály órát szörcsi bal térdén, valamint elolvasni egyet levéltáros posztjaiból, és az sem árt, ha cigányozol egy kicsit...tudom, így elsőre úgy tűnhet, nem igazán fog menni (leszámítva az utolsót), de tanárnéni vagy, tehát eredendően gonosz kurva, ami jó ajánlólevél!

Steinmann Lujza 2011.07.03. 20:35:41

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: látom, ez valamiért nagyon megragadta a fantáziád, hogy tanárnéni vagyok, honnan is tudod?:D

Szótár szeret mesélni ilyenekről, de lássuk be, szart se ért a nőkhöz, csak tetszeleg a szaGértő szerepben
beprotezsálni? igazán csábító, de ha be akartam volna kerülni, asszem egyedül is megoldottam volna

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.07.03. 20:35:43

a vitátok lassan arra ösztönöz, hogy beleolvassak a kinyaltamba:)

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.03. 21:05:41

@Steinmann grófnő: Mondanám, hogy a kéretlen okoskodás-akárcsak vészmadár esetében-bizton jelzi, de igazság szerint magad kotyogtad el pár poszttal elébb...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.07.03. 21:29:20

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: én jobban szeretem ezt közléskényszernek nevezni, de való igaz, tanároknál alapfeltétel:)

Steinmann Lujza 2011.07.03. 21:31:22

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: na de miért olvas valaki kommenteket, ha nem akar hozzászólni?

tudod mi a reflektív pedagógia? hogy nem kell mindenre reflektálni
végeztek vizsgálatokat, hogy egy tanár elvileg egy tanórán kb.20-szor kerülhetne konfliktusba, és mégis, komplett tanórákat lenyom konfliktus nélkül, ha érted mire gondolok, szóval, ilyesmivel provokálni, mint "kéretlen okoskodás" elég nehéz:)

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.03. 21:41:24

@Steinmann grófnő: Pedig szerintem elég bicskanyitogató a nonstop kárálás a posztok alatt, csodálom is dudi türelmét, hogy nem vág rendet időnként a sok finnyás szószaporító közt, de ő a Fatönk Király, azért is van, hogy a fejére nőjetek.

Steinmann Lujza 2011.07.03. 21:54:28

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: ne terelj, a kérdés az volt, minek olvas valaki kommenteket, ha ő maga nem akar hozzászólni

PesszimPista 2011.07.03. 21:55:31

@magyar-magyar szótár: Hét én téképpen eztet is mondtam. Ha soha nem törne el, akkor egy próféta blogjába kellene nap-mint-nap (vagy hogyaszarba is kellene ezt itten tagolni) belátogatnom, de én (sajnos???) a mai kor gyermeke vagyok, így nem hiszek a mai, kétlábú, bideset szaró tesco-gazdaságos prófétákban.
Pedig a szkatol, mint a szarnak az ő alapvető szagképzője, alkoholban nagyságrendileg jól meghígítva ibolya illatú ám!!! (Tele a mai ájer az ibolya illatával.)
Törjön csak az a nyomorult ha már nem bír hajlani! :-D

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2011.07.03. 22:14:53

@Steinmann grófnő: Mert szörnyen agyafúrt egy kérdés, és jócskán sarokba szorítottál vele....furcsa, hogy ennyire kötöd az ebet a karóhoz, hisz eddig számtalan, klasszabbnál-klasszabb, ravaszabbnál-ravaszabb keresztkérdésed mellett suhantam el, keccsel, ez speciel olyan, ami kigondoltam kapcsán neked is feltehető...de válaszolva rá: mert nem láttam értelmét, néhány esettől eltekintve. Tudod, ez a bölcs, szemlélődő hallgatás, amelynek eszméjét és gyakorlatát-bizton tudom, mindenki titkos vágyának engedve-alkalomadtán te is a magadévá tehetnéd! (ha érted mire gondolok)

Steinmann Lujza 2011.07.03. 22:51:57

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: a Kinyaltamban! azért olvastam el pár postot kommentekkel, mert Dudi mesélte, hogy milyen remek blogban lett társszerző, és kerestem benne, mi szerinte a remek
igazából ezen kívül egyetlen kérdésem volt, mi a jó abban a blogban, sőt a 100-on felüli kommentáradatban, de a kérdés költői volt, tudom rá a választ, megrekedtetek a Freud féle pszichoszexuális fejlődési skálán az anális- orális szakasznál
hogy fogjam be? elég furcsa a médiatörvényünk, de az még mindig nincs benne, hogy kötelező az összes kommentet végigolvasnod, szelektálj!

magyar-magyar szótár 2011.07.04. 03:49:39

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: A grófnő nem tudja, mit jelent az egy férfi térdén lovagolni.
-nem férfi, hogy tudja, hogyan IS (az is bnagyon fontos ide!) képes nyomkorászni a szilvácskáját a férfi térdéhez lovaglás közben annak ellenére, hogy A Veszélyes 12 éves és 7 hónapos nő -nek komoly irodalma van és esetleg maga a grófnő is volt 14 éves és 8 hónapos (neki akkor voltak a nehéznapjai a Föld nevű boolygón) és neki is van lánya (akinek meg mondjuk exHASS mondok egy 11 év 9 hónapos kort) voltak
-Steinmann grófnőnek talán szilvácskája sem volt, ami szintén akár igaz is lehet

Ettől függetlenül, ha az ember férfi éspl pedagógus és HHH-környezetben tanít és megengedi (ez pl az én tudásom alapján tilos is!) a kislányoknak, mhogy a térdén lovagoljanak, akkor tudja is.
Nos a grőfnő szerencsésvéletlenek sorozata után:
-nem férfi
-nem nőtt föl igazán HHH környezetben
-nem tanított ilyen iskolában/intézetben

ERGO: NINCSEN ilyen őszerinte.

Steinmann Lujza 2011.07.04. 07:44:58

@magyar-magyar szótár: elvártam volna, hogy semleges maradj, ne belőlem csinálj hülyét
vagy akkor mindkettőnkből, tehát Nyunyiból is

magyar-magyar szótár 2011.07.04. 08:45:01

@ekkerjoz: Nehogy megsértődj, te is ártatlan vagy ebben, mint a legtöbb ember. Felülünk a képnek, amit mutogatnak. -Most írom majd a Hamvas képek -ről mit gondolok. Pontosan tudo,m: mindenki egy Hamvas képet kap a mai szellemi fenenagyjainktól, ezt a tizedismeretekből se szőtt, elhallásos, tévesztéses ("ügyesen trükköző okkult bácsi")klisét, meg van az oka. E+gyes fenenagyok közben olvasták (a Szilvesztert, a Karnevált) és azután mégdühödtebben, de már hazudozva erősítették a hamisítványt. Még mindig Kulcsár-Szabó prodfesszor tévedésénél tartunk miszerint nem organikus a magyar irodalomban, holott nagyon is az (éppen Kertész Imre feszgette is ezt az irályt!) Abból is tudhatjuk, milyen lehetett Hamvas, ahogy Weöres praktikusan (az életben) nem követte, nem utánozta... A humoros, a burleszk-író Hamvasról mit se tudunk.
Egyébként megismerjük a fenenagy vikendgatyás-pólós képét bebaszva a 'kevi birkafőzőfesztiválon, mlyen emberi, összehatjuk magunkat, hogy szóbaáll velünk ÉS AKKPOR plántálja belénk ezeket a sunyi hazugságokat, mintegy mellékesen, ő is csak úgy hallotta.

ekkerjoz 2011.07.04. 12:24:51

@magyar-magyar szótár: nem húztam föl az orrom.
A pongyola olvasgatás miatt írtam, hogy egyszer belekezdtem az állítólagos alapműbe, de pont olyan érzésem volt, mint mikor néztem azt a giccses bombanős Doddley Moore-Bo Derek filmet, még mozis koromban.
Hamvast nem tudom minősítni, mert fingom nincs ezekután, mit írt, vagy mit csinált.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.07.04. 18:01:38

@magyar-magyar szótár: azért a nem ismerem tehát nem létezik nem csak lefelé hat. Én sokhás környezetben tanító pasi vagyok (460 diákból 370 HH, ebből 142 HHH), én plö elképzelni sem tudom, hogy egy lány NE azért akarjon velem négyszemközt beszélni, hogy aztán majd azt mondhassa, hogy...

szar ez, így is úgy is.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.07.06. 01:55:03

a faj fogalma - avagy a különbség ember és majom között - pillanatnyi különbségek összehasonlítása. darwin meg ott volt azon a szigeten, és nem figyelt oda a helyiekre, akik páncéljáról megmondták, melyik teknős honnan való.

magyar-magyar szótár 2011.07.06. 07:14:00

@ekkerjoz: szoktam ajánlani Hamvastól a Direkt morál és rossz lelkiismeretett -ami az interneten a terebess-ről érhető el. Amúgy pl regényét (ami "nincs készen") a Szilvesztert
süti beállítások módosítása