Bevallom, pompásan szórakozom, amikor írók mintegy mellékesen arról beszélnek, hogy írást, regényírást tanítanak amerikai egyetemeken. A leges legmellékesebben ezt az egyetemitanárságot szeretveúnt & röhögvetisztelt íróm Vámos Miklós tudta főszálként befűzni a Budapest-New York metró című besztszellerébe. Jóértelemben vett besztszellerébe.
Amúgy kapcsolatitőke kérdése is ez, hogy az embernek mit is kell tennie ahhoz a m e r i k á ban, hogy aztán majd a hazájában, a távoli vad ázsiai országban, valahol a Balkánon a Koszovói Amerikaajándoka Tündér Igazságköztársaságtól délre a cseh tenger partján egy furcsanevű országban elmondhassa: Egyetemi tanár voltam az USÁ-ban. A kreatív ember kitalál valami tárgyat, igazolja a téón [tanulmányi osztályon] hogy taníthat,a, kifüggesztik a tárgyát, föliratkozik rá kellőszámú hallgató s miközben tehát az egyiktanszéken diákként hallgat, a másikon meg előad a fényes elme. Másik kedvenc íróm , a szeretve szeretett Kurt Vonnegut is tanított írást. Mégkedvesebb íróm J.D. Salinger összekötve a kellemest a hasznossal az írástanítás kereteiben szerzett be magának f r i s s h ú s -t.
 
Sokat morfondíroztam, tanítható-e ez a szakma, a könyvírás. Találkozni A termék -kel ritkán találkozom, gyanítom néhány amerikai filmről, ami profimód van megírva, hogy annak a könyves változata is biztos kőprofi.
Nos Zakar Lajos Bradley az osztály réme című könyve kőprofi. Amúgy rendesen, mint műfaj, egy jólszerkesztett hosszúelbeszélés. Jó, kopogós, nem túlcizellált mondatok. „Fejlődésregény”. Guglizván meg sem lepődtem, hogy Louis Sachar feleségét Carlá-nak hívják és pedagógiai asszisztensként [nevelőtanár azaz nevelési tanácsadó…] dolgozott. Ilyen zsírprofi terméket utoljára szovjet szerzőtől úntam halálra valamikor gyerekkoromban egy esős nyárinapon, amikor már végképpen nem volt más mit olvasni. Adva van egy asszociális magatartászavaros réééémséges kölyök, akivel senki se bír, s egy asztráltestű lelkileg sexy (olv.: sekszi) tanárnő, aki megszelíditi, hamarosan (dramaturgiai okokból hetek alatt…) pionérré avatják és vakokat segít át az úton és Osztrovszkij lesz a kedvenc írója, miközben a tanárnőnek problémája akad az iskola vezetésével (ha a szovjet regényt 1958-ban adták ki, akkor egyenesen az iskola komszomoltitkárával, aki baloldalielhajló [ultrakonzrevatív] is egyben, a régirendszer megtestesítője.
Rakásra vannak szartseérő ponyvaregények –ez nem az. Ez igazi szar könyv, azaz emésztődvén ér valamit, humuszálódván termékenyíthet, van belőle kivezetés, közvetve hasznosulhat. Idővel.  Kénytelen vagyok beismerni, hogy ez a könyv a feladatát beteljesíti, el lehet olvasni. Tartalmas is. Van „mögöttes mondanivaló” meg társadalmikritika is benne. Kellő deviancia – 1958-ban egy kissé, viszonylagosan, a jobboldali elhajlás felé tendált a szovjet aktuálpolitikai csapásirány, relatíve persze ez a „jobboldaliság” a sztaliniz,mushoz képest „jobbos”. Louis Zachar There's a Boy in the Girls' Bathroom című besztszellere –„19 irodalmi díj gyerekektől!” betölti feladatát. Ho-óóó-nne kacsintgatna Hollywood felé –azaz megfilmesítésre alkalmas, sőt egy Frida nevű pedagógiaiasszisztens (szóval Amerika új szelete: Az alapiskolában külön tanár foglalkozik a pedagógiaiproblémákkal, a bajos gyereket hozzá küldik nevelni a többi tanarak…) egy uinalmas esős vasárnapdélután pofás kis színdarabot fabrikálhat belőle.
Zakar Lajos ezen „regényének” egyik főérdeme az én szememben, hogy J. D. Salinger nevére és műveire is irányítja (ügyesen, nem direkt) az olvasó figyelmét.
Szóval akkor ilyen egy amerikai könyv, ami termék és jól [ön]képzett szakember írta. Hibátlan termék, minden jó benne, funkcionál. Nekem az amerikai veddmegdobdel személyautók jutottak az eszembe, amikben a belső műanyagborítások átmenőcsavarokkal vannak rögzítve, a 2 méterről optikailag tetszetős monstrum birtokbavéve újdonantan is tervszerűengyártott iparihulladéknak hat és az is, nem a következő évtizednek készült, hét-tíz esztendős korában irány a roncstelep, mehet a recykling-be. (Az automataváltóban elkopik egy kis 20 centet érő műanyag gömböcske a 44-ből, rosszul működik a váltó, Amerikában –hacsaknem lakókocsivárosban nyomorgó latin az ember, ilyesmit nem javítgatnak, hanem komplet csere következik, egy még jól működő váltó (mert az új váltó árán három ilyen 7-9 éves hulladékot venni…) és e l m u z s i k á l a járgány még pár évet.
Na, Zakar Lajos terméke azért ennél tartósabb. Játszódhat a XX. század derekától napjainkig. Sőt, a mi iskolarendszerünk nyugatiszínvonalra való  lepicsásodása már majdnem itt [vagyis ott]tart, a gyermeki meg szülőijogok és a tanári munkamegosztás… Nem mondom, egyszerűen nem jön a számra ezzel a termékkel kapcsolatban az a szó, irodalom. De nemirodalom-nak se fikázhatom le. Többszázezer olvasója volt, olyan emberek, akiknek talán az efféle termékek az egyetlen kapcsolatk az olvasással, és aztán a többszázezerből néhány száz kedvet kapott J. D Salinger olvasásához – ugyebár Holden Caulfield „nehezenkezelhető” későkamasz… és akkor már még hasznos is ez a termék. A Zakar Lajos vállalat mellékterméke különben, mert az életmúű fődarabja az a gyermekkönyv-sorozat, amiből ez a rajzfil készült: https://www.youtube.com/watch?v=wKQZu3KJ6p0
Hát, ez nem a Spongyabob, az biztos. Mint ahogy Zakar Lajos nem J.D. Salinger.
Nem mondanám, hogy elpazarolt volt az a másfél óra, amit ezzel a könyvvel eltöltöttem. Megtudtam, milyen lehet az az „irodalom írás” amit egyetemen tanul a jóképességű szakember – kb ilyen. Zakar amúgy önképző, az egyetemen jogot tanult… Hm, hát a feszes, pontos fogalmazás, hát igen…. Most rápillantok a másikablakban a Youtube-on futó rajzfilmre: Hö! –ebben is öklöz a kislány. Úgy látszik, a besztszellerróknak is vannak monomániás vonulataik, Zakar Lajosnál a „meglepően” jól verekedő 10 éves kislány ilyen. Tippelek még arra, hogy az ágyban a bathroom sex képeivel tunnigolta magát és mint minden jó gyerekkönyvíró, egy picit kriptopedofil is
 
Néha még felböffen bennem, 19 irodalmi díj, 19  irodalmi díj gyerekektől... ez úgy hangzik  nekem, mint a Világ kedvenc kutyaeledele...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr253004902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.22. 09:00:16

mindenki, aki ír, valakinek (legtöbbször eszményi önmagának) ír. Na most, pokoli nehéz gyerekkönyvet írni, mert ahhoz gyereknek kellene lenned, de egy igazi gyerek még nincs birtokában az írás képességének. Szval valami igazán gyermeklelkű író kellene, de ki van olyan? Lázár Ervin, de nála is csak az egyik réteg a gyerekmese.

Talán a görög mitológia Graves-féle átirata, a biblia egyes részei, a Ramajana: ezek mesék... biztosan mert gyermeklelkű emberiség alkotta még...

magyar-magyar szótár 2011.06.22. 10:25:15

@vészmadár (pica pica): A gyerekek csudálatos dramaturgiáju meséket tudnának hónapokon át játszani, ha lenne mégb ilyen, bábozni a játékállataikkal és mondjuk "szappanoperát" játszani.. a fejükben juelenik meg a történet KÉPEK-ben. namost az olvasás efféle, csak (csupán!!) oolyan készségszinten kéne olvasnia a gyereknek, hogy maga a művelet már ne nyűgözze..,. pláne ne kínozza. Azonban az iskolaib tamnítás züllésével egyre több gyerek marad funkcionálisanalfabéta.. annak az elolvasásával ami még valamennyire muszáj.. meg hasznos, meg aminek a szóképei ismerősek, de p,l a Ramajana "gyermekisége" tökismeretlen, a szituációk is.. úgy szar neki, ahogy van, viszket neki, kellemetlen, nem akarja cipelni, nem fut neki mégegyszer. felnőtt kritikusok, bölcsészkart végzett, elvileg olvasást művészifokon művelő emberek... elkezdenek nemfigyelni és akkor ezt írák be a kritikába: "A szerző a trilógia 2. részének közepén egyszercsak elfárad. Fárad az ő fasza (mármint kritikusé) de nem a szöveg. Szóval "szobjektív befogadások"

Már a tanító se tud olvasni. Most mesélte nekem egy főiskolai tanár, hogy egy időben kivágta azokat a tanítójelölteket, akik a vizsgán nem teljesítették a 4. osztályos némaértő-olvasási szintet... Itt tartunk...

Lázár Ervin? Ezt mesélte a gyerekeinek: "Volt egyszer egy kurtafarkú kismkalac, ha a farka nem lett volna kurta, az én mesém is tovább tartott volna" De egy szülői mese még ha akármiylen rossz is, az anya dönögő-búgó hagja, az apa dörmégése a be-bealvások horkantásaival.. mindennél többet ér, mi van: "Nesze lessed a pandákat"
Sok szülő azt hiszi, hogy az animalplanet vgy mittudén csatpornák állatfilmjei, azok az ő ifjúkorának Attenborough-jai, hát tudod mi egy ilyen enimelplanetes spektrumos szar? FOS, genny, semmi, NULLA NULLA NULLA krimit csinálnak, primitív amerikanista sekély ökörködős penkodős meg JUJDEVESZÉLYES A VÉRSZOMLY 9 után A FELNŐTTEKNEK!! -de a gyerekszobában éjfélig megy a tévé...

magyar-magyar szótár 2011.06.22. 10:26:42

@vészmadár (pica pica): ZHa olvastad a regefejtést.. Na za a gyermeklelkűemberiség tényleg olyn volt, mint a gyerekek, a görög "kereskedők" amit délután eladtak, éjjel az alvó horda lemészárlása után csöndben visszavették, ilyen gyerekeklelkűek voltak ezek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.22. 11:18:24

@magyar-magyar szótár: a gyerek kegyetlen, ezen sok vita nincsen, talán az eredendő bűn meséje is arról szól, hogy a jót tanuljuk (viselkedj, kisfiam), viszont arra utaltam, hogy talán még olyan korból valók, amikor az elmét nem béklyózta az, amit tudunk. A görög regék nagy része persze nem görög, ők már meglepően racionális és praktikus nép voltak, a római még azabb, hehe. Ugyanakkor megőrizte a még pelaszgkorinál is régebbi meséket, főleg a római, mert született könyvelő és hivatalnok volt.

Steinmann Lujza 2011.06.22. 16:11:47

csak egy közbevetés, nekem a cruel to be kind-ről mindig a fiatalon meghalt HL jut eszembe, hogy milyen kár érte :((

elolvastad? de minek? remélem, pénzért:))
Hogy tanítható-e az érdekes, elvégre az énekeseket, szobrászokat, stb mind tanítják. A színészeket is. Még az ösztönösnagy tehetségeket is. Pont az írás lógna ki a sorból?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.22. 19:44:41

a zabhegyező rettenetes volt. rettenetes. végigszenvedtem, de csak azért, hátha történik valami a következő oldalon. hát nem. holden nem problémás gyerek, hanem hisztis picsa, aki azt hiszi, hogy szociopata. pedig nem. csak szeretne. kb mint salinger.

Steinmann Lujza 2011.06.22. 20:03:24

@bs395: elsőre én is végigszenvedtem, aztán épp azt hiszem itt került szóba tavaly, és akkor újra elolvastam, és rájöttem, mennyire nem értettem elsőre.
Holdennak meghalt az öccse, és nem tudja senkivel megbeszélni. Elvesztette azt az embert, aki a legközelebb állt hozzá, az anyját nem akarja vele terhelni, az apja nem ér rá, a bátyja épp karriert csinál, a huga még kicsi - senki sincs, akivel erről beszélhetne. Nem hisztis, szenved.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.23. 04:33:29

@Steinmann grófnő:
holden látványosan szenved, angolszász nyelvterületen erre mondják, hogy drama queen, továbbá ön- és környezetpusztító, nem csoda, hogy pár szuicid is ezt markolászta, amikor végül másokat lőttek le, mert benyalták azt a kifele nyegle stílust, amivel a főhős áltatja magát.
de legalább a végén kap professzionális segítséget.
fenntartom, hogy borzasztó mű. értem én, hogy sokan ugyanígy éreznek az életük során, és mivel a társadalom a közvetlen agressziót nyíltan elítéli, ezért passzív-agresszíven okoznak egymásnak nagy tömegben gyomorfekélyt és agyvérzést, de ehhez semmi kedvem tapsolni :-(.

magyar-magyar szótár 2011.06.23. 06:28:36

@Steinmann grófnő: A tanításról: így van, ez a "könyv" pontosan erre bizonyíték, ennyire jut a legjobb tanuló. Leopold Mozart vagy Johann Sebastian Bach nagy tanítók is voltak, a zeneipedagógia alapjait készítették el, méghozzá tudatosan.

Amit nem lehet megtanulni igazán, az pl a fotóművészetben az: a mutatóujj mikor nyomjon rá az elsütőbillentyűre. És a kép "kivétele" kikeretezése az EGÉSZ-ből. Ezért nagyon sok amatőr kép jobb, mint egy profi.
Ezért szeretem Sándor Dávid fotóit a fortepanon, mindegyik "hibás" kép, de: egyébként zseniálisok.

Nagyon sokszor egy rosszul (szakszerűtlenül) megírt naplót azért élvezek, mert a levegője eredeti és a KÉPKIVÁGÁS zseniális, a dramaturgia.

Borzasztó egyszerŰ : Sofőrök magyaráznak egy útvonalat, van, aki bumfordi mondtokkal FILM-szerűen úgy mondja el az utat, hogy amíg hallod, nem érted, de amikor elindulsz: jönnek sorban a képek. nmmost kétféle ember bvan, az egyik eldobja a jó útbaigazítást, mert "érthetetlen marhaság" a másik viszont ráhagyatkozik és : odatalál.

ez az oka annak, hogy az irodlmár bölcsés szerint rossz regény valójában működik és jó. Zakar úr soha nem fog irodalmat írni (de legalább tudja is)

magyar-magyar szótár 2011.06.23. 06:30:15

@bs395: Nagy , súlyos tévedésben vagy a Zabhegyezőről. Majd te eldöntöd, hogy jó-e neked ebben a tévedésben lenni vagy nem. Te tudod, mikor próbáltad olvasni, igaz, hogy te nagyon merev és rugalmatlan vagy, de ha nagyon régen olvastad, esetleg nézz bele újra.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.23. 07:28:06

@magyar-magyar szótár:
bőven felnőtt fejjel olvastam, és a még mindig a hideg ráz tőle :-(.
a hős nem magával vívódik, hanem mindenkivel, mondhatni, kivetíti saját frusztrációját a környezetére, mert őt annyira nem értik meg, nem látják a különlegességét, stb.
ahogy minden statisztikai értelemben vett normális ember. ha akarom, akkor salinger azt mondja, hogy a "normál" embernek elmegyógyban a helye.

magyar-magyar szótár 2011.06.23. 07:57:38

@bs395: Röviden akkor: Ez a könyv Salinger Művének alapvetése, ifjúkori önarckép és bizony boxolód' ő bele abba a képbe és kap ám rendesen a hűddelazza amerikaiiskola is. Ha valami nem tetszik nekem, még lehet jó és ez a könyv is ilyen, mutatja az a kisérletem, amikor könyv és olvasásútálók kezébe adtam, akiknek Salinger neve kb a bendix-szel egyenlő és tetszett nekik, ilyen mai modernet hogy nem olvastatnak velük, hátizé, mondtam, Caulfield a nagyapátoknál is öregebb (mert ugye az 1946-osnak tűnő történet a valóságban 10 évvel korábban esett meg.. ö.. majdnem...

Namost az megint más tészta, hogy sokan kultuszkönyvvé rongyolják 16 olvasásban és mukkot se értve belőle.

Rengeteg kiscsaj csinál kultuszt Salingerből: PONT azért mert nem értik. Ó, ha megértenék, csak egy tiszta pillanat is, juj, az halálos lenne nekik...

Nagyon sokan Zen Buddhista Agitáciként olvassák, holott ellenkezően, azt mutatja meg, hogy nekünk az itteni, ezégalatti koanokra KÉNE válaszolnunk és HALÁLOSAN VESZEDELMES is lehet itt a más ég alá való út...

magyar-magyar szótár 2011.06.23. 07:58:13

@bs395: Ráadásul azóta az amerikaidiótizmus csak súlyosbodott....

magyar-magyar szótár 2011.06.23. 07:59:44

@bs395: Sokkal összetettebb, rétegezettebb annál Salinger "túleccerű" szövege. Bízom benne, hogy egyszer még nekiveselkedel...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.23. 08:29:22

@magyar-magyar szótár:
na ne hülyítsél már... az apátia, az indifferencia, a vergődés mióta zen? pont az ellentéte a zennek! (a zen állapot ugye a nyugalom, vagyis az aggódás hiánya, mert el tudod különböztetni a fontos dolgokat a nem fontosaktól, és nem ragaszkodsz görcsösen az elmúláshoz).
a kiscsajok leszarják, mit ír salinger. salinger jelentősművész (tudnám, miért, mert jól ír, csak rosszat), tehát jópasi (még ha ronda is, mint az ördög).

magyar-magyar szótár 2011.06.23. 11:53:39

@bs395: Salinger műve rövid, de rá kell fordulni vagy háromszor. Pl az egyik kulcs a 'banánhal' . Ésígytovább.

Kíváncsi lennék, mit olvastál eddig tőle.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 13:50:18

@bs395: nekem hasonló élmény a "holt költők társasága". Idegesító faszság. Mindenki állítja, milyen kurva mély meg mennyire alap és zseniális, de én nem látok benne mást, mint egy kupac kibaszott vinnyogó majmot, akik képtelenek egyszer a kibaszott kurva életükben annyira férfiként viselkedni, mint egy átlagos 8 éves, ha elszedik a kiflijét.

Fenehorizont 667 2011.06.23. 16:43:54

@vészmadár (pica pica):
naigen! én csak filmen láttam, de úgy felbasztam rajta magam, hogy még.
idegbajt tudok kapni az ilyen valósítsdmeg-önmagad szarságoktól.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.23. 17:33:50

@magyar-magyar szótár:
a zabhegyező után? semmit. le van írva :-(.

@vészmadár (pica pica):
emlékeim szerint a holt költők társasága azért jó film, mert a gimnazista lányoknak nagyon bejött, tehát ha akartunk tőlük valamit (márpedig akartunk), akkor meg kellett néznünk.

magyar-magyar szótár 2011.06.24. 06:07:10

@bs395: A Zabhegyező az, ami a Beatles-nek a Love me do, Jimi Hendrixnek a Hey Joe meg ilyesmi, de az is lehet, hogy Jancsó Miklósnak az Oldás és Kötés (de nem, csak ökörködöm itt...) Nem tudom, hogy érdekel-e. Pl elolvasod a Franny és Zoey-t, a magasabbra a tetőt ácsok, meg a Seymour: Bemutatást. Ez Egy dolog, de kulcs nélkül. És aztán elolvasod a Kilenc történetben a'banánhal'-at és kezedben a kulcs, BIMM hirtelen kinyitod azt az egyet és (nem lövöm le a poent, de pl tetszene neked...) A Zabhegyező ügyes munka fontos is, részben be is vezet a Salinger olvasásba. Ha érdekel.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.24. 07:26:05

@bs395: oh, a csajozás. Hát én magamtól elég okos vagyok, természetemnél fogva nyers és felvetten (tanultan) bunkó, ez így elég jó csajozós kombináció.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.27. 23:48:40

@vészmadár (pica pica):
ugyan, ma már az ember semmire se menne vele, merthogy a lányok nyíltan a fiúkákat szeretik (akiket szintén anya nevelt).
amikor senki se látja, házibuliban, bebátrasodva, egy félreeső, sötét szobában, az más, de az embernek idővel több kell. és akkor megnézi a holt költőket, és tapsol, hogy milyen jó :-).

@magyar-magyar szótár:
egy esélyt szoktam adni a dolgoknak, hogy bejönnek-e. sört se iszom, mert nem jött be. mondják, hogy az első 20 alkalommal szar, de utána megszokod, de nekem nincs 20 alkalmam megvárni, hogy jó lesz-e, annyi minden van a sörön kívül is.

magyar-magyar szótár 2011.06.28. 05:51:38

@bs395: Sörügyben nem nyilatkozhatom, az idén lesz 12 éve, hogy nem ittam egy korty sört se egy szűrt búzasör-ön kívül (főzéshez, romlott-e) Úgy emlékszem azonban, hogy a Zipfer Märzen és a pilzeni meg egy barna sör, csak nem emlékszem a márkájára, mintha ízlett volna.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 10:46:27

@bs395: erősen kétlem, hogy akár a férfi, akár a nő legbelső lényegét bármilyen külső, társadalmi változás érintené. Amikor már lombikban foganunk mesterséges tüdővel, 6 fasszal és 8 mellel, és a jupiter holdjaira járunk bányászni (azaz gondolatvezérelt biorobotokkal bányásztatni a metacirkont), akkor is a csajok legbelül attól a faszitól fognak nedvesedni, aki félig szarba veszi őket és csomót köt a keresztcsonti csápjukra.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.06.28. 11:28:52

@vészmadár (pica pica): ez is csak egy urbanlegend, hogy a csajok a rosszfiúkat szeretik

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 12:09:35

@Budai Hella: végeztem egy gyors megkérdezést ezügyben a munkahelyemen, és valóban, a 40 fölöttiekre nem igaz. Viszont nem is célcsoportom.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.28. 13:17:19

@vészmadár (pica pica):
nedvesedni, és havonta egyszer titokban, azt igen (amíg fel nem nőnek, és ki nem derül, hogy a fiúkáknak anyuka kell, és szembesül a kedves mamával, valamint nem ártana mondjuk kicserélni a biztosítékot, megszögellni a mittudománmit, stb.).
szóval a lányok projektált ízlése változik, aztán 40-nél vagy átmennek gourmand-ba, ahol elsősorban a társaságot keresik, vagy anyagi kiszolgáltatottságban aláfeksznek bárkinek, aki enni ad, és nem veri őket túl sokszor.
(nem reprezentatív mintán megfigyelve persze)

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.06.28. 15:48:01

@vészmadár (pica pica): mert egy fiatal csaj soha nem fogja bevallani, hogy nem így van
ez egyfajta nyomás a nőkön, akkor vagy vagány csaj, ha a rosszfiúkra gerjedsz, és kész
mér gondolod, hogy pont ebben őszinték a főnökúrral a kolléganők?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 17:36:03

@Budai Hella: és te miért gondolod, hogy attól, mert a férfiaknak az esetek 90%-ában jóval kényelmesebb, ha elhiszik, amiről amúgy tudják, hogy épp hazudnak, oda bele a frissen borotvált arcukba, oda, szval hogy ettől még nem tudjuk elkülönböztetni a hazugságot az igazságtól. Amúgy e tekintetben azt gondolom, az a mérvadó, ami történik. A magyar rosszfiú macsó prototípusa nekem Árpa Attila. Nah most kérlek, a tény annyi, hogy ha őt összezárod 30 picsoid feministával, akkor az, hogy 24 óra múlva ki lesz megdugva CSAKIS azon múlik, Árpa Attila művész úr kit AKART megdugni. Ez a lényeg, a többi meg magatoknak hazudozás, semmi más. Jah, hogy ha arról beszélgetünk, hogy kihez menne hozzá szívesen egy nő, akkor nyilván nem a rosszfiúhoz. Csak nem ez volt a kérdés.

Fenehorizont 667 2011.06.28. 17:36:14

@vészmadár (pica pica):
hoogyne. mint árpa attila. barátnőmet húzom mindig azzal, hogy azt szokta mondani, szerinte árpa attila jó pasi, csak mint ember, úgy nem kéne neki.
pöööersze.
titkon reménykedem benne, hogy soha nem kerül egy légtérbe egy ilyen árpaattila-szerű, rosszember fazonnal :D

a világtörténelem folyamán pár nő sztem mondta már ezt a hasonló pasikra, és miután visítva dugott egy ilyennel a közelsége által kiváltott hirtelen véleményátértékelés után, másnap reggel úgy tért napirendre az egész felett, ahogyan csak a nők tudnak.

Steinmann Lujza 2011.06.28. 17:47:34

@vészmadár (pica pica):
@kchkscak:
valamint tömegével vannak olyan csajok, akik egy árpaattila fazonon pont annyira röhögnek és pont annyira paródiának tartják,mint gangsta zolikát, csak most jön be a nők urbánlegendje, hogy a pasik többsége a picsákra / kistündérekre / dögökre hajt (ez nem panasz, 16 éves korom óta nem vagyok szingli:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 17:53:58

@kchkscak: gondolom az a veleje, hogy Óceánia mindig is Eurázsiával volt háborúban.

@Steinmann grófnő: nah, hát ez úgy van, hogy legyen ez is, az is: kurva is meg szakácsnő is meg jogi tanácsadó is. Már ha az a kérdés, kit akarok majd elvenni. Ha nem ez a kérdés, akkor igen, akkor jobb, ha kis picsa. Ez egy nagyon egyszerű, praktikus kényszer: ha valakivel csak dugni akarsz, akkor melyik a célszerűbb:

a) akivel ezt könnyen megteheted
b) akivel ezt kurva nehezen teheted meg (mert ő odafigyelést meg törődést igényel, ugye)

Biztos azért, mert mérnök vagyok, de nekem az a) tűnik a logikus választásnak.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.29. 00:48:26

@Steinmann grófnő:
hisztis, magas fenntartású költségű díszpicsákra buknak ,bizony. aztán vagy felnőnek, és egyszer csak hazaállítanak egy un. takaros leányzóval, vagy nem nőnek fel, és hitelből mennek nyaralni.
süti beállítások módosítása