magyar-magyar szótár 2011.06.17. 06:34

zup

1. A 7up amerikai [Dr Pepper] eredetű lónyál

kép forrása

népszerű elnevezése a maimarketingtársadalomban elevenhullának számító 40 -és a halálközötti fogyasztói szegmens "vidéki néni" tagozatában...

 

2. Az bezzegamerikai gyerekszáj is zupnak mondja...

Ez is ZUP

Záhony

Unplugged

Project

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr722991178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.17. 12:04:54

ebben az ún. feldolgozásban is szar a szám. Ellenben például jó lenyomata annak, hogy az ún. igényes zene nem más, mint a felcicomázott szar.

A srácnak ellenben el kellene magyarázni, ha ENNYIRE szép hangszínű énekeslány van a zenekarban, akkor hagyja érvényesülni, ne rontsa el azzal, hogy ő is belenyunnyog.

magyar-magyar szótár 2011.06.18. 08:09:55

@vészmadár (pica pica): Nem tudom, mekkora ~ámtech májer vagy, de te hátha el tudod végezni ezt a kisérletem maitechnikával. Volt az a svéd néger fogorvos, Dr Alban és az One Love vagy mi száma, azt lefeleztem sebességben egy erre alkalmas magnetofonnal és megdöbbenve hallottam Vivaldi kontra-frázisokat.
sőt most felezetlen is faszául hallani:
www.youtube.com/watch?v=8JDmBLak6xI

magyar-magyar szótár 2011.06.18. 08:16:42

@vészmadár (pica pica): ez egy szép vita, hogy az eszköz-e a cél (pl a művészet) Hogy pl irodalom-e az eszköztelen minimál (néhány Hemingway novella) sőt a köznapi-rontott szöveg (vagyis ilyenkor ugye a történet és a dramaturgia számít, nade tud-e írni az, akivel azonkívül, hogy ír, nem történik semmi) Ésígytovább.

A zenében kétféle művelés van, vannak az előadók (hangászok) és vannak ugyebár a zeneművészek.

Amint színészek, akiknek szinte mindegy, mit adnak elő. És: lehet felolvasni POMPÁSAN szöveget úgy, hogy közben az előadó oda se figyel...

Namost... mialényeg. Niylván a fos, a gyenny (a szar túl jó ide...) megműűűvészkedve sem igazán jó annak, aki többet akar annál, mint valami kellemes kis háttér bizserit. Az én síívemet nyilván nem szaggassaja Zámbójimmi (node ő is, ha a szívét szaggattatni akarta, Missisippi Blues-t és Jimi Hendrixet hallgatott)

Pl a limonádézenében nagyon is elismerem Jacques Offenbachot, jól nyomta az öreg. De pl Richard Strauss wágneriánus hatásvadászata nekem.. ö.. geil... Offenbach-nál már nem kapcsolok, de R. Strauss-ra még rámozdulok, a Rózsalovagot rendesen ki is kapcsolom még...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.21. 07:53:04

@magyar-magyar szótár: az én szememben az a jó, aki képes pont annyit és úgy játszani, amit kell. tipikus példa (hogy ne maiakat mondjak) a 70-es évek Scorpionsa. Ott a basszus-dob semi trükköset nem csinált, épp csak pont azt játszotta, amit kellett, sem többet, sem kevesebbet. Nagy önuralom kell ahhoz, hogy ne akarj mindent szétjátszani

magyar-magyar szótár 2011.06.22. 04:48:45

@vészmadár (pica pica): Ez így van. Ezért pl egy igazi jó cigányzenészt étteremben aranyló tyúkleves (csigával) mellé szivesen is hallgatok, hát mit hallgassak az arnylóhúslevfeshez?

Amikor jártszom, akkor szétjátszok.

REzért szeretem azokat a Jimi hendrix videókat, amin látni, milyen szerény, hogy bátorít és instruál meg lép mhátra. De pl amikor Johnny Winterrel játszott, rögzítették, majd a felvételbe belenyúltak úgy, hogy Winter szólóját alig hallani, csak Jimi sepregetése, az nyom el mindent.
süti beállítások módosítása