"Nem értem, mért akarunk mi annyira fejlett nyugatiemberekké lenni. Miért nem jó nekünk ázsiai emberekké lennünk." /Temesi Ferenc/

 ...nem értem, ki férfi ne szeretne egy forrólehelletű, hosszúfülű dagesztáni fekete lyány  nyakára körbe "láncot" csókolni...

Az elavult telefaXXXom se érti, mi is a baj Mahacskalával, Dagesztán fővárosával. A magyarok elostobulásukban már majdnem beéruik az átlag bezzegisztánit, pl az amerikaiakat. Azon már dogtam eleget, hogy a magyaroknak fingjuk nincs a mai Oroszországról vagy Moszkváról. A moszkvai dvizsényiét még mindig úgy akarja látni a magyar, a kásás havat a kékes olaj-é s benzinfüstben ócska Shiguli-k és Volgák gázolják, néhány görbehátú szovjet és délceg Ikarusz társaságában, a praszpékten pedig Abba csizmás kimázgált pofájú szőke bárisnyák usánkában.

 

Nem tudom, ezek az emberek mire használják az internetet. Holott iskoláink televannak gugliztató meg wikipédiáztató tanarakkal.

 

A dagesztáni korrupt disznó maffiózók nem nové zámky vagy luxemburgi vagy amerikai vagy próbarendszámokkal villantanak...

mahacskalai drift

 

 

ilyen filmjük is van, tök amerika (mármint a zenne meg a bombaszt)

 

 Hagy kérdezzem már meg a becsűűűlettes mogyorókokat: Miért is nem jöhet ide napi 43 milláért az a Dzsudzsák nevű focista? Miért nem lehet ő itt a legjobb focista, a példaadó, az első, akitől fogásokat lesnek el, akit megbecsülnek? Itt aztán a kuttya nem magyar-irigyli el a BMW 6-osát...

ettől fél valaki? - ez Nyírpazonyban is megtörténhet kicsiben, pláne Heves Jászapáti felöli végén...

 

35 komment

Címkék: ázsia

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr872974634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.12. 20:57:20

dzsudzsák oda megy, ahova akar.
akik meg féltik, azok nem a szélvédő mögött szitává lőjük esetektől féltik (amihez ugye előbb tenni kell valami komolyat, és illegálisat, és sok pénzt hozót/vivőt), hanem az ilyenektől:
www.youtube.com/watch?v=nOx_99fSNiw

(beírod a youtube-ba, hogy Махачкала, és ez az első, amit kidob - nem is lettem tanár)

arrafele picit több fegyver van, még kevésbé érdekli a hatóságot, hogy mi van veled, mint itthon, és picit közvetlenebbek az emberek - akkor is, amikor tudtodra akarják hozni, hogy morcosak.

Gyarmatidoktor 2011.06.12. 22:13:09

Bolond Kend, Gazduram, az a maga baja.....

Ez a DAG-esztán ez a MÜENKÉ.

Lakói az AVAROK. Ottan maradtak meg csak saját nevükön, meg itten, mint VARCHUN és VÁR - mármint döngölt földdel és cölöpsorokkal körbekerejtett tepüllésforma.

DAGESZTÁN neve HEGY-ország, türkül, merhogy az avarok is altayi nép, de a körül élők, s számos helyi nemzetiség türk: ki oguz, ki kipcsak, ki nogay, ki cserkesz formára türköl ottan. Karacsájok, balkárok,(bolgárok?), KABAROK (!!), csecsenek, ingusok. Mind Istanbul felé néznek - meg most már a Tirpák Gyerök felé nyírlugosrúl is....

Semmi baj vele, sőt.

Hanem a FUTBALLAL, no, azzal baj van.

Mert ugyan évi 1 MILLIÁRD Ft.-nak megfelelő ojrót küld haza a nyírlugosi tanyára a mamának Balázska - ha csak még néhány Zimánylinda ki nem szívja belüle az utolsó csöppig, - ....

DE A KUTYÁT NEM FOGJA ÉRDEKÖLNI, milyen remekül játszik, milyen gólokat lő: MERT NEM MENŐ A ZORSZÁG,

MÜNK MEG EHUN RUXOFÓBIÁBAN SENYVEDÜNK, de zsigeri-nagyonmélyen!

Jó, Kerimov avar, vagy csecsen, vagy oguz.

De akkor egybesüljön Turkesztánnal.

Megjelensz nálam, a Dudenbuch-hal, mert beírtalak, mint örökös olvasód.

A váras neve amúgy helyesen ejtve : MACSKA-HALA, ez a kaukázusi ajbarsok (hópárducok) és a közeli KÁSPI-tenger halainak jó barátságára utall.

Gyarmatidoktor 2011.06.12. 22:15:53

@bs395: HÜLYE!

Én nem tok cirillül írnya.

Csak rovásul, de azt köktürk, ujgur, székely, őrségi mintára es.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.06.13. 00:02:11

Mehet oda, hogyne mehetne, sőt hülye lenne, ha nem menne. De érthető az emberek keserűsége is, megint kevesebb egy ikonnal, Dzsudzsák a népmesei hárompróba rögös útja helyett a szimpla boldogulást választotta, ahogy mindenki más is tenné. Kivéve a hősöket.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.06.13. 00:02:53

Mehet oda, hogyne mehetne, sőt hülye lenne, ha nem menne. De érthető az emberek keserűsége is, megint kevesebb egy ikonnal, Dzsudzsák a népmesei hárompróba rögös útja helyett a szimpla boldogulást választotta, ahogy mindenki más is tenné. Kivéve a hősöket.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.06.13. 00:04:30

@Levéltáros:

Az idegbeteg kattogásod nem vezet semmire, a bloghu működik jól, nem a te reflexeid!

Steinmann Lujza 2011.06.13. 07:37:42

Azért jó ide járni olvasgatni, mert így pontos képet nyerhetek arról, miről és hogy beszélgetnek a pasik egymás között.

gondolom, létezik ennek a megfelelő férfiváltozata is, amikor a pasik járnak nőcis blogokba kukkolni a témákat meg a stílust:))

Steinmann Lujza 2011.06.13. 07:48:21

belenéztem a remek videóanyagba, a menyasszonyosról jutott eszembe..

@Gyarmatidoktor: ezeknél a harcos keleti népeknél még komolyan veszik a házasságot, téged már rég lenyilazott volna hátrafelé, lórul a vadásztőrével egy idegesebb férj:D

RolloJuve 2011.06.13. 13:38:17

Mindez szép és jó, de Báláska meg a csapat annyit lesz Dagesztánban, amíg a meccset lenyomják. (Azt írták) Moszkvában készül, lakik mindenki.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.13. 16:27:19

mehet

érthető

a felháb is

a refelháb is

csak ezt a posztot nem értem

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.13. 19:57:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
dagesztán nem csak ex-szovjet, de türk is. dupla vonzalom a szerző részéről, bár kihagyta, hogy terjed ott a radikális iszlám, amit viszont nem szeret.
viszont él arrafele a klánhagyomány, szóval dagesztán nyer 3-1-re.

magyar-magyar szótár 2011.06.14. 07:09:28

@Gyarmatidoktor: Részben ez volt a célom Herr Doktor, hogy Ön építő hozzászólást is tegyen már végre, dankescheeni!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.06.14. 16:56:08

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
mindenkinek kell egy hobbi, és ez még az ártalmatlanabb fajta.

magyar-magyar szótár 2011.06.15. 05:03:12

@Gyarmatidoktor: Elég hihetelen az, hogy egy "1962-ben született" ember semmit setud cirillül, a turkológusoknál meg alap az orosztudás.

magyar-magyar szótár 2011.06.15. 05:04:55

@Levéltáros: Ikon ikon a spájzban is. Nem inkább a magyaririgység ez? Dudvák közt ananász a kökény. De mért baj ez, hogy nem ananászok közé megy? Az fasza lenne, ha állandótartalék lehetne az AC Milan-nál?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.15. 09:38:48

már eleve mindennemű sport szereptévesztés. az ember ne erősebb legyen a majomnál (úgysem lehet, csak súgom), hanem okosabb. Az még csak hagyján, hogy az embernek tényleges szükséglete olykor átmozgatnia tagjait, én spec napi rendszerességgel gyalog járok melóba, oda-vissza a mecsek meredélyein cirka 7-8 kilométert elgyalogolok pernap. Az a mozgás lehet persze valamiféle játék is. A sport már elég beteg dolog, ahhoz már olyanfajta agyi defekt kell, mint mondjuk ahhoz, hogy valaki verset írjon. no de nincs betegebb, mint nézni a sportot. Ahogy más helyettem fut és rúg és ugrik. Nevetséges.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.06.15. 10:53:08

@vészmadár (pica pica):

Nade kérlek, az embereknek kell a szórakozás, és mivel különbözőek vagyunk, különféle dolgok szórakoztatnak minket. Van, akit a sport. És úgy látszik, sokkal többen vannak, mint akiket a blogok olvasása szórakoztat. Talán ha bevezetné a kormány, hogy egyfajta szórakozás engedélyezett, akkor lehetne egy kis rend.

@magyar-magyar szótár:

Lehet magyaririgység is, vagy csak könnyű a más faszával verni a csalánt, károgni, hogy nem az örökös cserét választotta, ahogy írod. De senki nem azt választaná, illetve aki igen, az tényleg hülye.

Gyarmatidoktor 2011.06.18. 14:40:08

@magyar-magyar szótár:

Ebből is látszik, hogy te egy poetsch vagy.

A TÖRÖKÖK gyűlölik a ruszkikat, történelmi okokból, s azért , mert az oroszok az akadályai a türk vagy méginkább ural-altáyi (TURÁNI) népek egy államban egyesülésének.

A kazukázusi csecsen, cserkesz, ingus, kabard, balkár, karacsáj, örmény, grúz HA CSAK TEHETI , nem beszéli a megszállók nyelvét.

Az alán oszétek azonban igen, mert a pravoszláv hitben asszimilálódtak.

Más: azeriek egymás között UGYANAZT a török nyelvet beszélik, mint az istanbuliak, DE TUDBNAK OROSZUL? mert ruszki cégek a munkaadók.

A kazakhoknál már CSAK AZ IPROSÍTOTT vidéken tudnak oroszul.

Az altayi türkök, a tuvai türkök, a burjátok, ujgurok és MONGOLOK utálják az oroszt és a kínait is.

S GÜGYE SCHWABL, én ugyan cca 9-10 éves koromig értettem és beszéltem alföldi tótul, nagymamától, de már rég elfelejtettem.

Továbbá mélységesen RUSSZOFÓB VAGYOK, tán érthető ez MAGYARként.

magyar-magyar szótár 2011.06.19. 06:29:08

@Gyarmatidoktor: Értek én mindent, aki értetlen, gondolom a TÚRányi átok, az agyi vérzsír tolulása a szűk kapillárisokban beboríjj OSZT nem akarod megérteni, hogy didaktikai okokból javallom az oroszt, ugyanis az oroszok a szakszerű leigázás mián gazdagok a türk nyelvtankönyvekben. Arabusul is ha az ember jól s gyorsan, vagy kínaiul akarna tanulni, egyszerűbben jár, ha előbb letudja az oroszt. Nembeszélve arról, hogy azb orosz lányoknak ott bizony, ahun már a zónijósoknak nincsenek, izmai vannaki! Úgyhogy az se árt a magyar férfinek, hogy ha orosz lányokon edzi elő magát, mielőtt cserkesz lyányok kígyódereka után kapdosna. (Puskin Sándor is kavkázi-turkus útjában valami ficánka turkus táncosleány derekát igen megegyengette a sátorában!)

magyar-magyar szótár 2011.06.19. 06:33:11

@Levéltáros: Nekem lennének ötleteim, mikeket kéne ennek a kormánynak ahhoz bevezetnie, hogy úgy legyen, ahogy akarná. Pl a Petőfi rádióval kapcsolatban is. TILTANIA kéne ennek a kormánynak a magyar számok lejátszását és hallgatását és akkor ugyanazok a jógyerekblogok, akik fikázták a magyar zenét és tudósítottak, hogy a fasseérdekessek, mítoszát teremtenék a magyarzenének. Vagy pl a pedagógusok óraszámát drasztikusan kellett volna csökkenteniük és a rendőrök nyugdíjkorhatárát előrehozni 35-ik életévre.
Az a probléma, hogy Szőőnyetegg Rózsika nem olvasta (ezek szerint) a Tom Sawyer kalandjait...

Steinmann Lujza 2011.06.19. 07:26:00

@magyar-magyar szótár: teljes politikai elvakultságodban azért próbálj a tényeknél maradni. A tanárok egyszerűen nem szeretnének a kurvakevés fizetésükért ősztől 30%-kal többet dolgozni, illetve nem szeretnénk, ha az óraszám emelés miatt minden 3-4. kollégát ki kéne tenni az utcára, a maradók meg nem akarnak ott meggebedni a munkában. Az, hogy R. néni még módszertanilag is baromságokat forszíroz, már tényleg nem pénz kérdés.
A rendőr pedig nem szeretné, hogy mondjuk 56 évesen visszamegy dolgozni, majd 3 hónap múlva leépítik, és akkor ott áll állás és nyugdíj nélkül.
De mondtam már, jó, legyen spórolás. Ha az összes állami állásban lévő fizetését egy iskola igazgató szintjén maximálnák (kb. 300 eFt/ hó) továbbá NO autó, NO telcsike, NO cafetéria (mint egy iskolaigazgatónak) akkor én is beletörődöm, hogy megszorítás van. Addig nem. Majd ha látom, hogy a fejesek magukon is spórolnak, mondjuk R. néni bkv-val megy a minisztériumba:)

magyar-magyar szótár 2011.06.20. 02:17:48

@Steinmann grófnő: Nem tudom, mért kéne a pedagógusokkal MÁSnak történnie, mint másokkal. Különböző rétegek, még milliók is dógoznak ingyen, az elmúlt húsz évben harmincmillió ember veszítette el (ebben a tízmilliós országban) a szerzettjogait, pl a bányászok elvesztették a bányamunkához fűződő (többnemzedékes) jogaikat, hát a büdösparasztok? Egy kamionon dolgozó gépkocsivezető nagyon régen már konkrét testiszükségleteihez fűződő jogait is elveszti, alapvető emberi szabadságjogai sérülnek, mindent aszerint kell csinálnia, mit mutat a tachográf, az autót TOITÁLISAN lekövetik GPS-en, a motor fordulatszámát, az autó sebességét, még a fékezéseket is egyenként és 100 fékezés statisztikájában. A tanárok meg magukra csukják az ajtót és legalább 20%-uk abban a tévedésben, hogy majd ami ott történik, velük + 32 gyerekkel, az az ő dóguk és titkuk marad.

magyar-magyar szótár 2011.06.20. 02:23:54

@Steinmann grófnő: Orvosok irnokokká züllöttek az elmúlt húsz évben, ma már egy orvos naponta 2-3 órát adminisztrál. Ezertonnaszám lehet "élelmiszer"-nek látszó, szarnak jóindulattal sem nevezhető micsodákat forgalmazni ebben az országban, miközben pl a tejtermelóő tehenesparasztok java elmehetett a kurva anyjába és azt a média szükségszerűségként interpretálta, mmert azoknak a faszoknak a csalánbaállítása, az smakkolt a májacskájuknak. A tanároknak meg valamivel jobb az érdekérvényesítő képessége.

Közben meg azt amúgy tudjuk, hogy úőgy nagyjából el is baszódott minden, meg az is, hogy miért.

Egyszerű terápia: A pedagógus a lyukasóráján menjen végig az iskola olyosóin, ha pedig már huszonöt éve tanár, akkor vesse össz7e a ma hallottakat a 25 évvel ezelőtt hallottakkal.

Pl beszéljünk a tanönyvreformról, az jutott eszembe, hogy a legkiválóbb tanára9im a tankönyvet képnézegettetésre használták, valamirevaló történelemtanár nem is cipelteti a tankönyvet a gyerekeivel...

magyar-magyar szótár 2011.06.20. 02:27:36

@Steinmann grófnő: Csupa ilyen csapdába szorulunk. Hol tudsz a versenyszféráról, ha meg nem akarsz, nem tudsz. Konkrétállás megpályáztatásáőnál: Az okés, hogy az államiszféra egy bizonyos szintig feltölthető dekreatív seggfejekkel, de egy bizonyos szint fölött eljön az szint, amikor a pártkatona funkcionyér mellé egy legalább két másnyelven is levelező és társalgási promt tolmács szintű titkárnő kéne és akkor a pályázó csaj hahotázik egyet a 300ezerre , mert annyit egy kriptoprostiként alkalmazott, két nyelven makogó hostess (bocsánat, tárgyalásszervező) is keres...

Ezzel van baj, a szelektív ténykezeléssel

magyar-magyar szótár 2011.06.20. 02:32:52

@Steinmann grófnő: Nesze, rendőrkérdés: A kedvezményes erőszakszervezeti nyugdíjjal akkor csábították a férfiakat, amikor a kádárkutyák falkáját kellett növelni, másképpen nem kaptak vóna embert a fakabátba vagy börtönfolyosóra smasszernek. Amúgy meg tényleg, az akkori állomány nem is élt sokat, többnyire idült alkoholizmusban múltak ki. A legtöbb Kádár-kutya katonatiszt megkapta a díszsortüzet 60 éves kora előtt, a 70 évet élt már ritka-ritka volt.
Ma pedig ott tartunk, hogy egy-egy pedagógus már veszélyesebb munkát végez, mint egy rendőr. A rendőr annyi minden ESZKÖZT előránthat, a pedagógus még paprikasprét sem.

Az ábrázolás-ról a média is dönt, ha Szegény Feri vagy Áátatlan Jópoffi Gordonyka tanálja ki ezt a reformot, akkor azokat az izmos, egészséges, 44 évesen 35 évesnek kinéző nyugdíjas rendőröket mutogatják, akik biztonságiőrként havi 150ezer nettó-nettóért hízlalják kövérre a seggüket... Akkor az a motívum lenne domborítva...

Fenehorizont 667 2011.06.20. 12:35:56

@magyar-magyar szótár:
énis mindig ezt mondom!

hogy pl kományzati szinten ajánlani mindenkinek a hamburgerevést.
ésakkor
indexéknél kénytelenek lennének reggel 8-kor felkelni és kutatni a grafikonokat, amik majd a címlapon bizonyítják, hogy mennyire borzasztóan káros is a gyorskaja. hoznák a példákat bezzegnyugati bezzegtanulmányokból. szuper lenne!

vagy ha smid pál mondjuk lándzsát törne a facebook-kommunikáció, a tumbrl (amiről nem is tom, h micsoda, de látom, nagyon szeretik a haladók) és az sms-nyelvezet hasznossága mellett...
kíváncsi lennék akár tóta w, vagy bede márton arcára, ahogy laptopjaik felett ülve megpróbálják korábbi véleményük tükrében megfogalmazni pártfüggetlen, haladó véleményüket arról, hogy a facebook romba dönti magyarországot.
(ez azért is lenne izgi, mert a tönkrebaszott,lefosztott est média group valamelyik nagyhal kiskutyájának nevére íratott saleshouse-a foglalkozik a magyar internetes felületek facebooknak történő értékesítésével - és ezektől a médiagrup-szarság umbuldáktól szerintem csak egy ugrás az index.)

vagy kormányzati szinten bíztatni mindenkit a sziget-fesztiválon való részvételre...

híjj, lennének érdekes dolgok. imádnám!

Steinmann Lujza 2011.06.20. 20:12:53

@magyar-magyar szótár: teljesen egyetértek
LE AZ ELŐJOGOKKAL! de akkor ez vonatkozzon MINDENKIRE, legfőképp nemzetünk vezérlőcsillagaira, és a kiszolgáló személyzetükre - csak ismételni tudom magam, maximáljuk MINDEN állami alkalmazott fizetését egy iskolaigazgató szintjén, telefonokat, szolgálati autókat ruhatárba leadni.

dekreatív seggfejeken kívül nincs annyiért jelentkező? miért, és gondolod, tanárnak tolonganak a jólképzett, alkalmas fiatalok, annyiért? inkább költsünk titkárnőkre, mint orvosokra, tanárokra?

Steinmann Lujza 2011.06.20. 20:44:47

@magyar-magyar szótár: most olvasom, hogy a médiásoknak meg a pszáfosoknak nem kéne a 98%-os különadót megfizetni, most adott be népünk élcsapatának egyik tagja erről egy javaslatot
volt itt valami cikkcsi régebben, szerzett jogok címén - nem kéne újra megírni, most, NEMESI kiváltságok vagy hasonló címen?

magyar-magyar szótár 2011.06.21. 03:49:34

@Steinmann grófnő: Bárki akármicélból egy nagykanál parajpürét odacsap az asztalra aztán a plecsnit elkezdené a z é r t mondjuk alakítani, az: maszatolás

Pl a pedagógusok előjoga a hosszúvakácvió és hallgatólagos szerzettjog az, hogy a szabadságuk olyan hosszú lesz, mint a gyerekek vakációja. 500 éve már pl a határozottidejűszerződéseseket nyáron nemalkalmazzák, de hogy ebből mikor lesz médiahír, az meg a médiamunkás előjoga eldönteni ezért aztán még szép, hogy UTÓLAG igyekeznek nyalni neki, az pedig, hogy valaki ELŐRE nyal vagy UTÓLAG belátás kérdése is... Az eddigi rendszerek zömmel előrenyaltak

Steinmann Lujza 2011.06.21. 14:34:00

@magyar-magyar szótár: először is, ha valaha is tanítottál, akkor tudnod kéne, hogy a tanév vége után vannak a vizsgák, adminisztráció, stb - még bőven bejárunk jövő héten is. A tanév előkészítése aug. 22-től kezdődik, nem eshetsz be strandpapucsban szept. 1-én. Ilyet csak egy laikus, abszolut kivülálló képzel, hogy addig van szünet, mint a gyereknek.
A másik - én is dolgoztam szerződéssel, mivel az igazgató elégedett volt a munkámmal, csak státus nem volt, ahogy lejárt, másnaptól indult az új szerződés. ekkora spór MÉG soha nem volt, amire vissza tudok emlékezni.

Fenehorizont 667 2011.06.21. 15:31:35

@Steinmann grófnő:
tehát: én, mint laikus most megtudtam, hogy nemúgyvanaz, hogy addig háváj, míg a gyerekek szüneten vannak, hanem 2 héttel kevesebb ideig.

Fenehorizont 667 2011.06.21. 15:37:18

@Steinmann grófnő:
vazze, ez még így is 2 hónap.
sztem ne ezzel érvelj a tanári szakma nehézségeit taglalva :D elhiszem én, hogy nehéz, de télleg.
de sztem a szünetet azt hagyjad békiben egy ilyen vitánál, és ügyesen próbáld elkerülni, hogy az állítólagos jódolgod miatt téged támadó még csak véletlenül se térhessen rá erre.

Steinmann Lujza 2011.06.21. 16:03:53

@kchkscak: egy hónappal kevesebb, mint a gyereké, összesen 7 hét
nem akarom elkenni a szart, igen, hosszú, egyben van, jó is, de ha onnan közelítesz, hogy év közben hétvégén az egyik nap biztos dolgozom, mert hétfőre készülni kell, meg a hétközben felhalmozott dolgozatokat is a többség hétvégén javítja ki, és levonod ezeket a napokat, akkor semmivel sem vagyok kevésbé leterhelt, mint más, csak más elosztásban

Steinmann Lujza 2011.06.21. 16:07:09

@kchkscak: egyszerű példával illusztrálva: nem sok tanár hosszú hétvégézik, vagy utazik el év közben két-három napra hétvégén, mert nem férne bele az idejébe
hogy mi fárasztó és mi nem?
fárasztó, de 30 Y generációs hormonálisan túlfeszített post- serdülő sokkal kevésbé idegesít, mint a volt multicéges többdiplomás főnököm tudott annak idején:D
süti beállítások módosítása