Számunkra cuki közösség akik tiltakoznak a gyűlöletes útálatospofájúak legújabb intézkedései ellen. Általában jóillatú tömeg, mindig sokkal-sokkal többen vannak, mint a csürhék.

csürhe (zsírtraktorosgazdák, 2005.):

 

zsírtraktor:

 

tüntike (édybabbák:)

 

csürhülés:


 

húgyszag:

jóillat:

 

cukkíni ügyikék:

A „sajtószabadságért” tüntettek tegnap a Kossuth téren. Néhány fiatal dobolt, volt, aki sípolt, Bakács Tibor settenkedett, Busa Pista (ne kérdezzék, hogy ki ő, mert mi sem tudjuk) rappelt, Bródy János pengetett, Gryllus Dorka felolvasott, és úgy általában a több ezres tömeg (erősen felfelé kerekítve tízezer) együtt tiltakozott a „cenzúra” és az új médiatörvény ellen.

 

 

gecik: (2007-es, tehát büdöstüntetés)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr412930605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.05.25. 08:57:19

látod, a traktorosnak is jár. itt mindenkinek jár. a csürhének is jár, meg a tündéreknek is. mindenkinek. oszt közibük vegyülnek a csalók, megbújnak ügyesen, és nekik aztán tényleg csak jár.

korrektormalac 2011.05.25. 13:08:11

@bs395: azt hiszem a választásról írták eredetileg ezt a graffitit, de tüntetésre is alkalmazható: ha a tüntetéstől bármi megváltozna, betiltanák.

Steinmann Lujza 2011.05.25. 15:34:50

A csürhe szót kizárólag a masszív focihuligánokra alkalmazta a pesti(sta) köznyelv, akik tényleg azok is voltak.

A hugyszag meg a Kossuth téren állomásozó homelessektől eredt, akik kihasználtak a lehetőséget, kaja, sátor, szórakozás.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.05.25. 16:56:38

pedig egyszerű

a hová el mernél menni, az tüntike, ahová meg nem, az csűrhe

Súlyos 2011.05.25. 20:41:39

@korrektormalac: Én hallottam már olyan tüntetésről, amit betiltottak (nem engedélyeztek/szétvertek/oszlattak)

Akkor az olyan tüntetés volt, ami megváltoztatott/meváltoztathatott volna valamit?

2011.05.26. 08:30:19

Hát igen, van abban valami bájos, ahogy azok, akik az elmúlt nyolc évben csürhéket láttak, most jogosan demonstráló tömegeket látnak, akik meg jogosan demonstráló tömegeket láttak, most csürhéket pillantanak meg.
Szerintem teljesen rendben van ez így, fura is lett volna, ha nem így lenne.

budai zöld 2011.05.26. 08:47:10

@nagyjoco:
Azért adjuk meg a pontot a jelenlegi kormányoldalnak:
ebben a témában ők most kivételesen vigyáznak arra, hogy ne kövessék el azt a kommunikációs hibát (mintegy a szájukból segget csinálva), hogy túl látványosan állnak át a másik oldalra.

@szótár:
Tüntetéstémában a legkedvesebb újságírói hangulatkeltő fogásom az volt, amikor az index autósújságja kiment a Hősök terére, és beszámolt a traktorokról, abszolút szakmai lelkesedéssel, egyetlenegy populista elszólás nélkül. Fotózták, hogy a zsírparaszt Lamborghini traktorral jár. Érted.

Fenehorizont 667 2011.05.26. 11:01:40

@nagyjoco:
szerintem a 'csürhe' jellemzője, hogy alapvetően sértett, frusztrált, és ezért mérges emberekből áll, valódi, direkt érzelmekkel valaki/valakik ellen - és az tökmindegy, hogy az önmaga által felkent csürheizmus-szakértő szívének kedves indíttatásból vannak ott, ahol, vagy nem. a hangsúly a direktségen van.

pl a felvilágosult, urbánus fiatalok tüntetését én inkább nevezem indirekt kompenzálásnak. esetleg szánalmas baromkodásnak vagy dzsemborinak (ez hangulatfüggő), de csürhülésnek semmiképpen.
ott egy pillanatig nem gondolta senki komolyan, hogy valóban veszélyben a szólásszabadság.

2011.05.26. 15:16:32

@kchkscak: én el tudom képzelni, hogy páran tényleg elhitték.

magyar-magyar szótár 2011.05.27. 02:03:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @Steinmann grófnő:
Gondolom, ti is a tévében láttátok a csürhülést, a 72 szál égő deszkából az Andrássy fő úttestjét srem egész széltáében kitöltő "barrikádot" így neem láthattátok azt, hogy kb 3001-5000 csürhetúrista mely KÉNYELMESEN és biztonsággal szemlélődött. Kedvencem és agyon szajkóztam már: amikor 300 ember békésen, birkaként bámulta, hogy 5-6 nyilas jellegű baromarc egy jadekék kis Fabia-t felborított 8vö azzal, hogy egy londoni néni egyedül megfutamította a kétmotoros kötelékű rablóbandát

A húgyszagú Kossuth -térnek is jelentős volt a látogatottsága, és a zoknibombagyárosoknak megvolt a tarifája, amennyiért jó kameraszögből is húgyozni álltak.

Sőt, ugye a Húgysazgú Kossuth tér váége is lényeges, este 22 órakor nyugodtan kómába szenderülhettek a zoknibombagyárosok azzal, hogy békén lesznek hagyba és 23-a azzal kezdődött, hoggy DT-álmura törve KI kergették őket, majd oda-vissza fociztak velük vagy 2 órán át, se visszamenni, se elomenni nem hagyták őket, hátha alakul a molekula.. éshát alakult (meg az indíthatóállapotban nyitva"felejtett" T-34-es ugye...

A végén már még a provók sem voltak képesek egy rendes csürhülést összehozni: 1200 ember leste, mint a birka meg vagy 500 rendőr az utolsó szabadságtéri "csürhülést" amit felkerekítve is 67-en adtak elő...

magyar-magyar szótár 2011.05.27. 02:05:33

A téma "állatorvosi lova" a vasutasok. Akik mindig akkor gecik, ha a sajtómunkásság személyesízlésének (és egzisztenciális jövőképének) megfelelő Jókormányzás van.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.27. 11:44:06

@magyar-magyar szótár: ebben nem értek egyet, a vasutas mindig geci. Nyilván ki lehetne bontani a témát, én megmondom, mi alapján alkottam véleményt. Számtalan alkalommal jártam Pécs-Sopron között, hol Böpesten (Kelenföldön) át, hol végig a határ mentén, Kanizsa felé. Győrtől illetve Szombathelytől (ahonnan GYSEV és nem MÁV), megváltozik az utazás jellege. A kalauz, a kiszolgálás, a jegypénztárak, minden. Ugrásszerűen nő a színvonal. Ugyanazért a pénzért. Minden más vetülete a dolognak számomra, utazónak, maszlag.

magyar-magyar szótár 2011.05.29. 08:46:42

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ugyanarról beszélünk: Ha térdelésből vagy fekvésből kamerázom felfelé, ha véééééletlenül megállítom a svenket, mielőtt a 67 tagú "csürhéről" az 1785 csürhetúristára vetődnek (a tünti fejmagasságból van kamerázva ugye, a "veszélyes csürhe meg térgyelésből, nem mindegy, hogy a vállapdobáló börtönőröket fejmagasságból hátulról, vagy a dobálás irányába állva 30 cm-ről FÖLFELÉ veszem. és ugye nem mindegy, hogy a vasutas mikor sztrájkol [ugyanazért]. Vagy idézzek neked bölcs passzusokat arról, miért is undemokráttikus uccáravinni a pólitikkát?
Vagy összesen egy, azaz egy fő liberálisnak is nevezhetőújságíró merte kifogásolni azt, amikor a Kedves Vezető (a refómmok Letéteményese) két alkalommal is kilóra vette meg a két gagyitévét?

Afféle ez, mint a keverőember a színpad előtt, nem azt hallja a zsűri, a mit játszol, hanem majd ő eldönti, hogy mit fog hallani a zsűrri: lekeveri a kontrollodat és akkor te se hallod magad meg a zsűri is azt hiszi, nem tudsz. na efféle a szajkómunkás (meg aztán a tünti/csürhe téma is ímígyen kupálódik)
süti beállítások módosítása